Tuesday, January 23, 2007

H …καθηγήτρια κυρία Παναγιωταρέα

H τραγική ειρωνεία είναι πως καλύτερη καλεσμένη από την κ. Άννα Παναγιωταρέα δε θα μπορούσε να βρεί ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης για την εκπομπή του “Ανατροπές” στις 23 Iανουαρίου 2007, με θέμα την κρίση στην ανώτατη παιδεία.

H αναγόρευση της κ. Παναγιωταρέα σε καθηγήτρια των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτέλεσε σκάνδαλο, αλλά όχι πρωτοφανές. Απλώς από τα πιο αναγνωρίσιμα.

Αν θέλει ο κ. Πρετεντέρης να ανιχνεύσει καλύτερα την κρίση του δημόσιου πανεπιστημίου πρέπει να καλέσει ξανά την κυρία Παναγιωταρέα σε επόμενη εκπομπή του και να την ρωτήσει:

- Που κάνατε το διδακτορικό σας; Σε ποιό διάσημο πανεπιστήμιο; Πότε το κάνατε; Σε πόσα χρόνια; Πώς τα καταφέρετα να το κάνετε εν’ όσω είχατε και εκπομπές στην τηλεόραση;

- Πόσες πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε ξένα έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού βγήκαν από το διδακτορικό σας;

- Ποιές είναι οι δημοσιεύσεις που είχατε σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού πριν την αναγόρευσή σας σε καθηγήτρια;

- Πόσες ξένες δημοσιεύσεις αναφέροντα στις εργασίες σας; (Tο γνωστό σε όλους “citation index”).

- Πόσα διδακτορικά ολοκληρώθηκαν υπό την επίβλεψή σας; Πόσες δημοσιεύσεις σε εγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού βγήκαν από αυτά τα διδακτορικά;

Φυσικά οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. H κ. Παναγιωταρέα δεν είναι το μόνο μέλος του καθηγητικού προσωπικού του δημόσιου πανεπιστήμιου που στερείται προσόντων. Απλώς είναι το πιο γνωστό και το πιο θρασύ.

Kατά την διάρκεια της αναγόρευσης της κ. Παναγιωταρέα σε καθηγήτρια οι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου την υποδέχθηκαν εν χορώ με το σύνθημα:

“Στη χώρα που ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα, είναι καθηγήτρια η Παναγιωταρέα …”

7 comments:

Anonymous said...

Όπως τα λες. Την άκουγα να υπερασπίζεται τη "δουλειά που κάνουν οι ευσυνείδητοι καθηγητές" κι έφριττα.

Καλημέρα!

enteka said...

ironic indeed

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Ένα ακόμα συγκλονιστικό... διδακτορικό είναι της κ. Νατάσσας Καραμανλή. Τουλάχιστον αυτή δεν είναι καθηγήτρια (ακόμα). http://greekuniversityreform.wordpress.com, κείμενο στις 14 Ιανουαρίου με τίτλο "Το «διδακτορικό» της κας Καραμανλή και η αναβάθμιση των πανεπιστημίων."

Anonymous said...

Και όμως είναι και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ωνάσειου και μάλιστα παίρνει και 10.000 ευρώ το μήνα όπως έγραψε "Το Παρών".

Anonymous said...

γιατι δεν γραφεις, αλήθεια, για το διδακτορικό του premier μας ;
Αν ασφαλώς ξέρεις, θα ήταν ενδιαφέρον..

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Ξέρω ότι το έχει κάνει στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης με θέμα το Βενιζέλο. Το Tufts είναι από τα καλά Αμερικανικά πανεπιστήμια, ειδικά στις διεθνείς σχέσεις. Λεπτομέριες για το διδακτορικό δε γνωρίζω. Δε νομίζω πάντως ότι ο πρωθυπουργός διεκδικεί ακαδημαϊκή θέση στο πανεπιστήμιο. Και επειδή στοιχειωδώς γνωρίζει τα αμερικανικά ακαδημαϊκά πράγματα, γνωρίζει ότι το διδακτορικό της συζύγου του είναι ένα κακόγουστο αστείο και ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που βαρύνει τον ίδιο.

Rodia said...

ψαξτε για τον καθηγητη που την προωθησε στη θεση αυτη. ετσι γινονται αυτες οι δουλειες. με το σπαθι. το 'τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια' κολλαει εδω γαντι, πολλοι ξερουν τα πραγματα και κανουν το στραβο και το κουφο. αλλα οταν η γυναικα του καισαρα δινει το παραδειγμα με τροπο χειριστο, ε, η κα παναγιωταρεα εχει και καποιο επιπεδο παραπανω, να λεγεται το σωστο.
σορρυ για την ελλειψη τονων και κεφαλαιων αλλα κατι επαθε το πληκτρολογιο... ατιμη τεχνολογια που κρεμομαστε απο σενα..