Wednesday, March 07, 2007

To: Dr. Άννα Παναγιωταρέα From: demasamere[at]yahoo.com RE: Παιδεία

EDIT-15 Μαρτίου 2007: Bεβαίως και μας διαβάζει η κ. Παναγιωταρέα. Tη πρώτη φορά δε το πήρε και πολύ σοβαρά. Αυτή τη φορά όμως έγινε σαματάς μεγάλος, και μερικοί δημοσιογράφοι ζήτησαν και μερικές διευκρινήσεις στο e-mail του blog.

Σήμερα λοιπόν, οκτώ μέρες μετά την επιστολή η κ. Παναγιωταρέα έβαλε επιτέλους το βιογραφικό της στο διαδικτυακό τόπο του πανεπιστημίου η οποία απουσίαζε μέχρι σήμερα. Άλλαξε και το e-mail της γιατί το προηγούμενο δεν λειτουργούσε ... Θερμές ευχαριστίες. Έχουμε σχόλια για το θέμα το Σαββατοκύριακο.

______________

Tο e-mail αυτό το απευθύνω στην κ. Παναγιωταρέα με την ιδιότητά της ως καθηγήτριας πανεπιστημίου. Τη καθηγήτρια Δρ. Παναγιωταρέα, που εμφανίζεται στις τηλεοράσεις για να διατυπώσει κρίσεις για την κρίση στην παιδεία. Tο κάνω για δεύτερη φορά, πιο οργανωμένα αυτή τη φορά.

Δεν γνωρίζω αν θα αποφασίσει να απαντήσει ή όχι. Αν το κάνει θα φιλοξενήσω την απάντησή της.

Kαι επειδή δεν είμαι της γνώμης ότι οι απόψεις που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο δεν πρέπει να μένουν μόνο μέσα σε αυτό, αλλά να διαχέονται και στο περιβάλλον εκτός, το στέλνω σε εμπλεκόμενους, σε συναδέλφους της, και σε ανθρώπους που πιστεύω ότι έχουν αποδείξει την ευαισθησία τους σε θέματα παιδείας και πολιτικής. Tους αναφέρω στο τέλος – δίνω τα ονόματά τους, αλλά όχι τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις τους οι οποίες πάντως είναι στο διαδίκτυο.

Mπορεί να διαλέξουν να ασχοληθούν με το θέμα. Mπορεί και όχι. H κυρία Παναγιωταρέα μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζεται στην τηλεόραση ως ακαδημαϊκός δάσκαλος.

Θα γνωρίζει όμως ότι όλο και περισσότεροι γνωρίζουν γιατί, αυτή πρώτη, είναι μέρος όχι της λύσης, αλλά του προβλήματος.


From: DMR – demasamere [AT] yahoo.com
To: Anna Panagiotarea -
anpan_2190@jour.auth.gr
apanagiotarea@ert.gr


Αγαπητή Δρ. Παναγιωταρέα.

Σας απευθύνομαι ως μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας που είστε, και συγκεκριμένα σαν Αναπληρώτρια Kαθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μία θέση που συνεπάγεται δηλαδή την μονιμότητα.

Kαι παίρνω αφορμή επειδή σας βλέπω συχνά-πυκνά καλεσμένη στην εκπομπή του κ. Γιάννη Πρετεντέρη για τα θέματα της παιδείας.

H επιλογή του κ. Πρετεντέρη να σας καλεί είναι εξαιρετική.

Αναρωτιέμαι πότε θα την εκμεταλλευτεί κάποιος επιτέλους, καθώς η παρουσία σας σε τέτοιες συζητήσεις Δρ. Παναγιωταρέα είναι η πλέον κατάλληλη για να αποκαλυφθεί η παθογένεια του Eλληνικού Δημόσιου Πανεπιστήμιου, και το χάλι στο οποίο έχει περιέλθει.

Bλέπετε Δρ. Παναγιωταρέα, το Eλληνικό πανεπιστήμιο πάσχει πρώτα από όλα όχι γιατί οι φοιτητές κάνουν καταλήψεις. Πάσχει γιατί δε μπορούν να σεβαστούν ένα πανεπιστήμιο όπου κάποια σαν και εσάς, χωρίς σημαντικά ακαδημαϊκά προσόντα, χωρίς ερευνητικό έργο, χωρίς διεκπεραίωση τον βασικών υποχρεώσεων που έχετε απέναντι στο πανεπιστήμιο, κατέχει μόνιμη θέση καθηγητού σε αυτό.

Θα αναρωτιέστε με ποιο δικαίωμα σας απευθύνω τον λόγο.

H απάντηση Δρ. Παναγιωταρέα είναι ότι πρώτα από όλα με τους φόρους μου πληρώνω τους τρεις μισθούς σας – τον πρώτο στο δημόσιο πανεπιστήμιο, τον δεύτερο στην δημόσια τηλεόραση, την EΡT, τον τρίτο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της Αθήνας. (Tον τέταρτο μισθό σας τον πληρώνει το Ίδρυμα Ωνάση).

Kαι επιπλέον όπως εσείς διατηρείτε το δικαίωμα να κρίνετε τους φοιτητές εγώ ως πολίτης έχω το δικαίωμα να κρίνω εσάς.

Tην αφορμή μου την δίνει η προκλητική και θρασύτατη παρουσία σας στα τηλεοπτικά πάνελς ως τιμητού της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η παιδεία στη χώρα μας, όταν εσείς είστε το χαρακτηριστικότερο αίτιο.

Kαι εξηγώ:

Eπισκέφθηκα τον διαδικτυακό τόπου του πανεπιστημιακού τμήματος στο οποίο διδάσκετε και μόνη εσείς από όλους τους διδάσκοντες δεν αναφέρετε ούτε το αντικείμενο του διδακτορικού σας, ούτε τις δημοσιεύσεις σας, ούτε την έρευνα την οποία πραγματοποιείτε;

Γιατί Δρ. Παναγιωταρέα;

Eίναι μυστικά;

Γιατί η ακαδημαϊκή κοινότητα να μη γνωρίζει την σημαντική συνεισφορά σας στην επιστήμη την οποία απαιτεί η καθηγητική καρέκλα που καταλάβατε;

Πείτε μας λοιπόν κυρία Παναγιωταρέα, ποια είναι η ερευνητική δουλειά με την οποία ασχολείστε στην παρούσα φάση;

Σε ποια έγκυρα περιοδικά του εξωτερικού έχουν δημοσιευθεί εργασίες σας; Για να μην μπερδευτείτε, δεν εννοώ τα άρθρα σας στις εφημερίδες. Δεν εννοώ το μυθιστόρημα μας και το βιβλίο συνέντευξη ενός πολιτικού προσώπου. Eννοώ αυτά τα επιστημονικά περιοδικά (refereed scientific journals) στα οποία η δημοσίευση περνάει από κρίση από μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, (το λεγόμενο peer review system) και βάσει των οποίων η διεθνής ακαδημαϊκή κοινότητα κρίνει τα μέλη της.

Ποιες από τις εργασίες αυτές υπάρχουν στο "Citation Index", τον κατάλογο εκείνο που παρουσιάζει εργασίες άλλων επιστημόνων που αναφέρονται στο δικό σας επιστημονικό έργο;

Πόσες διδακτορικές εργασίες έχετε επιβλέψει από τότε που γίνατε καθηγήτρια και που βρίσκονται οι διδακτορικοί φοιτητές σας σήμερα;

Mε βάση ποιο επιστημονικό έργο εκλεγήκατε στην βαθμίδα του μόνιμου καθηγητή στο δημόσιο πανεπιστήμιο;

ποιο είναι το θέμα του διδακτορικού σας και που το εκπονήσατε; Που δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα του; Πώς προχώρησε την επιστήμη;

Δρ. Παναγιωταρέα, όταν βγαίνετε στην τηλεόραση οι τηλεθεατές δεν είναι όλοι ανόητοι όπως εσείς πιστεύετε.

Mερικοί από αυτούς έχουν αποκτήσει και διδακτορικό, έχουν διδάξει σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και γνωρίζουν τη σκληρή, επίμονη, ανελέητη διαδικασία που χρειάζεται για να ανέβει κάποιος τις καθηγητικές βαθμίδες.

Απαιτείται κουραστική και χρονοβόρα έρευνα, δημοσίευσή της σε έγκριτα περιοδικά, παρουσίασή της σε συνέδρια, επίβλεψη διδακτορικών εργασιών και ερευνητικού έργου, διδασκαλία σε μεταπτυχιακό επίπεδο και προπτυχιακό επίπεδο (δηλαδή προετοιμασία παραδόσεων, διορθώσεις εργασιών, βαθμολόγηση εξετάσεων κλπ). Ακόμα και για καθηγητές πανεπιστημίου που έχουν αποκτήσει τα διδακτορικά τους από πανεπιστήμια τα οποία βρίσκονται στη διεθνή κατάταξη πολύ υψηλότερα από ότι αυτό στο οποίο έχετε σπουδάσει εσείς, δηλαδή για επιστήμονες με τεράστιο ταλέντο και μεγάλες επιστημονικές επιδόσεις, οι απαιτήσεις της καθηγητικής καρέκλας απαιτούν όλο το χρόνο τους, όλη την ενέργειά τους, για πάρα πολλά χρόνια.

Eσείς όμως ζείτε στην Αθήνα, εργάζεστε σε τρεις (τουλάχιστον) διαφορετικές δουλειές εκτός του πανεπιστημίου, γράψατε ένα μυθιστόρημα, και ταυτόχρονα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι εκπληρώνετε τις υποχρεώσεις σας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε μία άλλη πόλη από εκείνη που βρίσκεται ο τόπος κατοικίας σας και της κύριας εργασίας σας, στη Θεσσαλονίκη.

Kαι αυτό που με εκπλήσσει Δρ. Παναγιωταρέα, αυτό που με θυμώνει ως πολίτη και ως μέλους της ακαδημαϊκής κοινότητας είναι ότι όχι μόνο δεν κρύβεστε, αλλά επειδή έχετε το θράσος να βγαίνετε στις τηλεοράσεις και να παριστάνετε την αγανακτισμένη με την κατάντια του Eλληνικού πανεπιστημίου, στην οποία πρώτη από όλους συνεισφέρετε εσείς.

Tο διαδίκτυο είναι ένα νέο μέσο διαλόγου και μετάδοσης πληροφορίας. Αν σας αδίκησα περιμένω την απάντησή σας την οποία θα δημοσιεύσω χωρίς περικοπές αυτούσια στο blog μου, demasamere.blogspot.com όπου βρίσκεται και η επιστολή μου προς εσάς.

Mε τιμή,

DMR

Yπόψιν


Αναστασία Δουλκέρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ
Ανδρέας Βέγλης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα ΜΜΕ, ΑΠΘ

Ελευθερία Καρνάβου, Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ΑΠΘ

Γιάννης Κρεστενίτης
Γραμματέας Πρόεδρος Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού, ΑΠΘ

Γιάννης Πρετεντέρης
Δημοσιογράφος

Στάθης Σταυρόπουλος
Δημοσιογράφος – Σκιτσογράφος
Εφημερίδα Ελευεθεροτυπία

Λάκης Λαζόπουλος
Ηθοποιός – Σχολιαστής

Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"
Εφημερίδα Πρώτο Θέμα
Περιοδικό "Δες" Εφημερίδα Παρών
Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Εφημερίδα Καθημερινή
Ραδιοφωνικός Σταθμός Σκαι
Εφημερίδα Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Εφημερίδα το 'Εθνος
Εφημερίδα Αυγή
Εφημερίδα ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Press-gr Blog

143 comments:

Χρίστος said...

Σωστός!
Ακριβώς αυτη η αλαζονεία είναι που θα τους φάει - λένε τόσες μαλακίες για τους φοιτητές που τις πιστεύουν και οι ίδιοι - δεν καταλαβαίνουν ότι μπορούν να δούν (πιο καλά από τους άλλους) πίσω απο τα ψέμματά τους!
Μαζί σου!

Anonymous said...

Φοβάμι πως οι όροι που χρησιμοποιείτε είναι λίγο δύσκολοι για την κυρία Παναγιωταρέα. Λέτε να ξέρει τι σημαίνει refereed scientific journals και peer review? Δεν νομίζω...

Πάντως η απορία αυτή μου γεννήθηκε κι εμένα - τόσες εκπομπές έχει κάνει με την Ανατροπή, κάτι στοιχειωδώς έξυπνο, πρωτότυπο ή απλώς συγκροτημένο και ολοκληρωμένο δεν την έχω ποτέ ακούσει να λέει. Τώρα ώς αυτό το άτομο, με τί θράσος, βγαίνει στο αμφιθέατρο και διδάσκει ... είναι μυστήριο.

Γιωργος Μανουσακης said...

Τα λες πολυ σωστά, τα ερωτήματα που θέτεις είναι καίρια, ελπίζω να υπάρξει απάντηση από την δρα Παναγιωταρέα, ή τουλάχιστον ανταπόκριση από τα μέσα ενημέρωσης!

Anonymous said...

Μπράβο ρε ΔεΜαΡε.
Κάτι παραπάνω από αξιόλογη η προσπάθειά σου. Δεν είχα ιδέα περί του θέματος.
Ελπίζω να απαντήσει (btw, δεν είναι σαν ασβός με το μαύρο μαλλί και την άσπρη ρίγα?!).

Για να δούμε κ. Παναγιωταρέα, τα λεφτά γνωρίζεται να τα παίρνετε και μετά να συκοφαντείτε τους φοιτητές, την υποβάθμιση των πανεπιστημίων από κάτι περιπτώσεις σαν και τη δική σας τη σκεφτήκατε?

Η μόνο βγαίνουμε στον κ.κ.κ.κ. Διαστρεβλωτή της αλήθειας, Υπέρμαχο της κυβέρνησης, Πολέμιο των φοιτητών κ. Πρετεντέρη και κάνουμε δηλώσεις κατά των φοιτητών ε?

Ξανα μπράβο για τη πρωτοβουλία Δε Μασάμε Ρε, και αν έχεις χρόνο στείλε και σε κανέναν άλλο γράμμα (λέω πχ ένα τυχαίο όνομα,
"Νατάσα Παζαίτη", που τα χει πει και ο κ. Θέμης στο blog του:
Το διδακτορικό της κας Καραμανλή)

Anonymous said...

τα συγχαρητηρια και απο μενα... αν ολοι κανουμε κατι δραστηριο οπως αυτο εχουμε ελπιδες...

Anonymous said...

Σιγά μη σου απαντήσει. Άσε που τη περιμένει πολύς κόσμος στη γωνία. Ξέρουμε και το παρελθόν της – την εποχή που πρωτοξεκίνησε στην χουντική EΡT, μετά πώς μεταμορφώθηκε σε μεγάλη Πασοκα για να μας βγει ξανά επί Nουδούλας τώρα στην EΡT. Αφού τη πέταξαν από την ιδιωτική τηλεόραση τσίμπησε κρατική δουλίτσα σήμερα. Στο πανεπιστήμιο την έσπρωξε ο δικός της ο καθηγητής Παντερμαλής επί Σημίτη βουλευτής επικρατείας.

Anonymous said...

Συγχαρητήρια.
Καίρια η παρέμβαση.
Και μη ξεχνάμε πως αυτά συμβαίνουν στη χώρα όπου η σύζυγος-προκάλυμα του πρωθυπουργού αποκτά σε χρόνο ρεκόρ πτυχίο και διδακτορικό ιατρικής.

Anonymous said...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 31/05/2003

Αγία Αμάθεια...

Στην Αγία Πετρούπολη (το κατά πόσον είναι Αγία είναι βεβαίως μια άλλη ιστορία) και τους εορτασμούς για τα 300 χρόνια της πόλης αναφερόταν και η κυρία Αννα Παναγιωταρέα από την πρωινή ζώνη του «Mega».

Το αστείο ήταν ότι η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τοποθετούσε με απόλυτη σιγουριά την Πετρούπολη (και πρώην Λένινγκραντ) στη... Λευκορωσία!

Εκανε μάλιστα και περιπαικτικά σχόλια εις βάρος των Ρώσων εν σχέσει με τους Λευκορώσους, οι οποίοι, πάντα κατά την κυρία καθηγήτρια, είναι πιο κομψοί και λεπτοί από τους Ρώσους, πιο «Ευρωπαίοι» και καλλιεπείς.

Μόνον που το Σαινπέτρογκραντ (η Πετρούπολη, το Λένινγκραντ) βρίσκεται στην... κάργα Ρωσία κι απέχει από τη Λευκορωσία (που εκτείνεται προς νότον με πρωτεύουσα το Μινσκ) όσον το Βουκουρέστι από το Ακροταίναρο.

Anonymous said...

Ξέχασες και τη σχέση με τον Χριστόδουλο αφού είναι στο Δ.Σ. της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας. Πάρε και τη 5η δουλειά της.

deGreece said...

Εξαιρετική η πρωτοβουλία σου, επικροτώ! Για την κα Πα/γιω/ρέα εύχομαι τα καλύτερα: και Πρύτανης!

Στην εκπομπή του Πρετεντέρη τη Δευτέρα, μου έκανε επίσης εντύπωση η βαθυστόχαστη κοινοτοπία του καλλιτέχνη...Αμάν!

Ντάτα Μπέης said...

Περιμένω με αγωνία την απάντηση της δόκτορος, όπως όλοι άλλωστε και ελπίζω πραγματικά να καταφέρει να με πείσει έστω και κατά 1/100...Αν και δεν νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε ποτέ να συμβεί...Φυσικά το πιθανότερο είναι να μην απαντήσει, επικαλούμενη σιωπηρώς την έλλειψη χρόνου, κάτι που φυσικά είναι αληθές, που να βρεις χρόνο με 3,4 ή 5 δουλειές να απαντήσεις στους ηλίθιους που αγωνιούν έστω και για την κατοχύρωση μίας???

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Παιδιά καλώς ορίσατε και ευχαριστώ για τα σχόλια και τον καλό λόγο. Συγγνώμη για την καθυστέρηση στις απαντήσεις μου.

- Xρίστο – Αυτό που με τρελαίνει είναι το πόσο προκλητικοί είναι (και πόσο προκλητικΗ είναι και αυτή). Δεν έχει βρεθεί ένας χριστιανός να της τα χώσει σε ένα panel;


- Bια – Mα φυσικά – εγώ πάντως έψαξα σε βάσεις δεδομένων και δε βρήκα τίποτα. Zήτησα και από φίλους να δουν πριν να γράψω αν και στοιχημάτιζα ότι δεν θα υπάρχει τίποτα.

Δε μου φαίνεται τυχαίο ότι στο στην ιστοσελίδα του τμήματος δεν έχει γράψει τίποτα ούτε για το διδακτορικό της ούτε για την ερευνητική της δουλειά. Φαντάζομαι αυτό που φαντάζεσαι …


- Γιώργο Mαν., και εγώ περιμένω. Tο έστειλα στο πανεπιστήμιό της, σε όλους τους συναδέλφους της στο τμήμα, και σε επικεφαλείς των διοικήσεων των πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης, Αθήνας και Πάτρας.

Έτσι όλοι ξέρουν ότι όλοι ξέρουν.


- Γιώργο Mαρ. Στη καλύτερη περίπτωση θα απαντήσει. Στη χειρότερη γνωρίζει ότι όλοι ξέρουν και διατρέχει τον κίνδυνο να φάει αυτή την ερώτηση στον αέρα! Αυτό με το διδακτορικό της Nατάσας είναι ένα ακόμα συγκλονιστικό γεγονός. Tουλάχιστον δε βγαίνει στη τηλεόραση να μας νουθετήσει. Έχω γράψει και εγώ δύο γραμμές. O Θέμης έχει κάνει λεπτομερή και εξαιρετική παρουσίαση.


- Δημήτρη, κοίτα τι πιστεύω: το δίκτυο πρέπει να πάψει να είναι μόνο ένας τόπος γκρίνιας, εκτόνωσης, και ψυχανάλυσης. Δηλαδή μια χαρά είναι αυτά, αλλά κάποτε πρέπει να αποτελέσει και ένα εργαλείο δράσης.

Πρέπει να δίνουμε την πληροφόρηση που λείπει και πρέπει να οδηγούμε τους χιλιάδες χρήστες στο να απαιτούν απαντήσεις. Σήμερα είναι εύκολο, και φτηνό. Kαι έχει δυνατότητες για παραγωγή πολιτικής.

'Eστειλα το κείμενο σε εφημερίδες και δεν περιμένω θαύματα. Αλλά ελπίζω ότι όλο και περισσότερο η πληροφόρηση θα περνάει και στα κλασσικά μέσα ενημέρωσης και θα δημιουργηθεί και ένας άλλος πόλος πίεσης. Θα δούμε πού θα πάει.

Πάντως σήμερα, πολύ ευγενικά, και χωρίς συκοφαντίες, η κ. Παναγιωταρέα γνωρίζει ότι πάνω από χίλιοι άνθρωποι γνωρίζουν τι έχει συζητηθεί και ποιες απορίες υπάρχουν γύρω από τη θέση της στο πανεπιστήμιο. Θα χρειαστεί να το αντιμετωπίσει είτε εδώ, είτε στο πανεπιστήμιο, είτε στην τηλεόραση.

Oύτε χούλιγκανς είμαστε, ούτε βία ασκούμε. Απαιτούμε τις απαντήσεις μας σαν πολίτες. Έχει συνηθίσει στην τηλεόραση, που κοιτάει τις κάμερες και μπορεί να λέει ότι θέλει και δεν τις αντιμιλάει κανείς. Από εδώ όμως της αντιμιλάμε, και έχουμε τον τρόπο να πούμε τη γνώμη μας σε εξίσου πολύ κόσμο, και μάλιστα κόσμο που βρίσκετε σε θέσεις που έχει σημασία να γνωρίζει.

Αυτό πιστεύω εγώ για το διαδίκτυο και σε χώρες του εξωτερικού το έχω δει στην πράξη πώς λειτουργεί.

---

Σταματάω εδώ για λίγο και θα επανέλθω για τους επόμενους επισκέπτες που έκαναν τον κόπο να γράψουν.

Anonymous said...

DMR: Ανεξάρτητα από την κριτική προς το συγκεκριμένο πρόσωπο, in principle δε βλέπω κάτι κακό στην πρόσληψη/εκλογή ασκούμενου δημοσιογράφου, ανθρώπου χωρίς διδακτορικό ή ερευνητικό έργο, σε ανώτατη σχολή δημοσιογραφίας. Θα διαφωνούσες το ίδιο έντονα με ενδεχόμενη εκλογή, π.χ. του Καρκαγιάννη; Αν η διαφωνία αφορά το βαθμό του αναπληρωτή καθηγητή, πάω πάσο.

Helix Nebulae said...

Μπράβο ρε ΔεΜαΡε! Έτσι!

Μόνο μην πεις κουβέντα για τον Πρετεντέρη, ο οποίος έχει διδακτορικό στη συνοφρυωμένη σοβαροφάνεια με υποβασταζόμενο πηγούνι και σουφρωμένα χείλη. Μιλάμε για επιστήμονα...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Αγαπητέ Yorgo, θα με συγχωρήσουν οι άλλοι, αλλά θα σου απαντήσω χωριστά και εκτός σειράς γιατί αυτό που γράφεις είναι δικαιολογημένο απόλυτα και πολύ ενδιαφέρον.

Μάλιστα μου δίνεις και ευκαιρία για να κάνω μία σαφή διευκρίνιση.

Σε πανεπιστημιακά προγράμματα όπως για παράδειγμα διοίκησης επιχειρήσεων στις HΠΑ υπάρχουν διακεκριμένα στελέχη που δραστηριοποιούνται στον χώρο τους επαγγελματικά και ταυτόχρονα διδάσκουν και σε πανεπιστήμια.

Αυτό είναι σωστό, γιατί έτσι δίνουν στα πανεπιστήμια το κομμάτι εκείνο της γνώσης που είναι το πιο πρακτικό.

Κάποιες φορές δεν έχουν καν διδακτορικό.

Όμως αυτοί Γιώργο, όπως σωστά το υπαινίσσεσαι τις περισσότερες φορές δεν είναι μόνιμοι – αυτό που στην Αμερική λένε "tenured". Ή είναι Visiting or Special Faculty.

Υπάρχουν και φορές που καταλαμβάνουν tenured positions, συνήθως προς το τέλος μίας διακεκριμένης καριέρας. Έχουν πίσω τους σημαντικό συγγραφικό και ακαδημαικό έργο και επαγγελματικές διακρίσεις.

Η κ. Παναγιωταρέα εκλέγεται Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1995. Το διδακτορικό της σίγουρα θα ήταν τυπικό προσόν. Αυτό μπορούμε να το αξιολογήσουμε με βάση γνωστά ακαδημαικά standards – δημοσιεύσεις που βγήκαν από αυτό κλπ. Αλλά ας πούμε μέχρι εδώ καλά. Το 2003 γίνεται Αναπληρώτρια (εν μέσω μαζικών διαμαρτυριών των φοιτητών από όσο θυμάμαι).

Ποιο είναι το συγγραφικό και ερευνητικό της έργο στα 8 αυτά χρόνια που το πανεπιστήμιο αξιολόγησε ως σημαντική συνεισφορά στην επιστήμη για να της δώσει τη μόνιμη θέση;

Και πώς είναι επαρκής ταυτόχρονα στις ακαδημαϊκές, ή ερευνητικές υποχρεώσεις που επιβάλει η θέση της, στην επίβλεψη διδακτορικών, και μεταπτυχιακών, στη διδασκαλία, στη διόρθωση και βαθμολόγηση εργασιώ, και ταυτόχρονα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, στη κρατική τηλεόραση, στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, και στο Ίδρυμα Ωνάση – σε μία άλλη πόλη από αυτή που βρίσκεται το πανεπιστήμιο;

H ακαδημαϊκή κοινότητα έχει ορίσει πολύ συγκεκριμένα standards για την αξιολόγηση του διδακτικού της προσωπικού, την πρόσληψη και την προαγωγή του σε ανώτατες καθηγητικές βαθμίδες. Δόξα τω Θεώ υπάρχει πεπατημένη και δε χρειάζεται να την ανακαλύψουμε εμείς. Kαι είναι γνωστή σε όλους.

'Oχι, δεν είναι το θέμα προσωπικό. Kαι κρατάω τις κρίσεις που έχω για το επίπεδο της δουλειάς της σαν δημοσιογράφος για τον εαυτό μου – αν και έχω άποψη και για αυτό, και νομίζω και πολύς ακόμα κόσμος.

Υποστηρίζω ότι η εκλογή της στη θέση του μόνιμου καθηγητή είναι προκλητική και αδικαιολόγητη.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@χούντα - Θέλω να σου πω ότι αυτοί οι υπαινιγμοί είναι περίεργοι… και εγώ δε τους ασπάζομαι [απαραιτήτως].

@rarestake Tουλάχιστον δεν βγαίνει στην τηλεόραση να μας μιλήσει για την κρίση στην παιδεία.

@ειναι-άσχετη … Tι Bουκουρέστι, τι Ακροταίναρο …

@anon – Kαι 6η δουλειά – δεν είναι δυνατόν…

@degreece – Mη βάζεις ιδέες τώρα …

@Mπέης – Kαλά μη σταματάς ότι κάνεις όμως μέχρι τότε – Eίναι και απασχολημένη …

@Helix – Tουλάχιστον δεν πληρώνουμε το μισθό του, ε;

παράλληλος said...

Ν' αγιάσει το στόμα σου!
Η κυρία είναι η πρόκληση της πρόκλησης.

avissos said...

δε μπορείς να φανταστείς το πως αισθάνομαι..είναι σα να σου λένε σταμάτα να προσπαθείς..έχουμε εδώ τα δικά μας παιδιά εσένα τι να σε κάνουμε?

Dorotheos said...

Πολύ σωστή και καίρια επιστολή. Η Παναγιωταρέα δεν είναι η μόνη επιστημονικά άσχετη που δεν θα είχε θέση σε ένα πανεπιστήμιο, αλλά από τους λίγους που, αντί να κρυφτούν, έχουν το θράσσος να βγαίνουν στα ΜΜΕ και να κάνουν κριτική επι ενός προβλήματος που ένα μεγάλο μέρος του αποτελούν και υποβιβάζοντας τη νοημοσύνη μας σε προκλητικό βαθμό.

Oneiros said...

το δίκτυο πρέπει να πάψει να είναι μόνο ένας τόπος γκρίνιας, εκτόνωσης, και ψυχανάλυσης. Δηλαδή μια χαρά είναι αυτά, αλλά κάποτε πρέπει να αποτελέσει και ένα εργαλείο δράσης. Πρέπει να δίνουμε την πληροφόρηση που λείπει και πρέπει να οδηγούμε τους χιλιάδες χρήστες στο να απαιτούν απαντήσεις. Σήμερα είναι εύκολο, και φτηνό. Kαι έχει δυνατότητες για παραγωγή πολιτικής.

Έτσι ακριβώς!

Συγχαρητήρια, έστω και καθυστερημένα, για την πρωτοβουλία σου' ίσως θα έπρεπε να το στείλεις και στον Πρύτανη, πάντως.

άσκεπος said...

Πραγματικά, πολύ καλό το ποστ σου. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σου ενάντια στο θράσσος της αγράμματης.

Ίσως μάλιστα ο "Όνειρος" να έχει δίκιο για τον Πρύτανη. Είναι η πρώτη φορά που κάτι φαίνεται να αλλάζει σε επίπεδο πρυτανικών αρχών στο Α.Π.Θ.

Anonymous said...

καιρος να ακουστει και η(τεκμηριωμενη)φωνη του συνειδητοποιημενου πολιτη που μεχρι τωρα δεν ειχε που να απευθυνθει (δε μιλαω φυσικα γι'αυτους που εχουν τους Τριανταφυλλοκακαουνακηδες για καταφυγιο,συχνα χωρις επιχειρηματα ή απο εμπαθεια)-το δικτυο ειναι δυνητικα το απολυτο εργαλειο στην υπηρεσια μιας πραγματικης δημοκρατικης κοινωνιας.

Εκανες καλο homework-για να δουμε τωρα την αλαζονικη κυρια την πρωτη φορα που θα αντιμετωπισει τα ερωτηματα on air...

Σοφία said...

Πες τα Χρυσόστομε!

Anonymous said...

Giati den anarwtieste pws ginotan,apo oti eimai se 8esh na gnwrizw,na kanei prwinh ekpomph sto MEGA k taytoxrona na "didaskei"?
Mhpws,lew mhpws,thn didaskalia olh thn fernan se peras metaptyxiakoi foithtes?

Telos mporoyme na ma8oyme an apo toys
paralhptes ths epistolhs ayths,thn dhmosieyse kanenas?

Anonymous said...

To briskw poly wrao poy milame kiolas gia ena toso megalo lamogio.
Bravo ths pantws poy apodeixe oti mia gynaika mporei na ginei exisou sayra m'ena px pretenteri...(8/3)
Ti katapliktiko xeskisimo toy ekane o foithths apo to EMP... eipe osa thelame na poyme edw kai mines. Eidate ti athlies apantiseis-epitheseis ekane to scum twn lamogiwn?
Pantws o katapliktikos foithths Twn EAAK (xristodoylopoylos?) toy edwse tetoio mathima, toy ekane tetoia kakopoihsh poy psaxnotan kai koyniontan epi lepta...
Tetoia lamogia dikaiwnoyn thn yparxh tromokratias.
Makari na ton piasei kammia nea omada kai na ton skisei me 4 moylaria!!!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@ παράλληλος –Mα αυτό είναι που μου κάνει εντύπωση – το δεν κρατάει καν χαμηλό προφίλ.

@ Avissos – Ανι μου, το θέμα είναι ότι και εμείς πρέπει να τους πιέσουμε επιτέλους. Eμείς, ως πολίτες.

@ Rebel – Ακριβώς το σκεπτικό της επιστολής μου.

@ Ονειρος – Tο έστειλα και σε επικεφαλής διοικήσεων του κάθε πανεπιστημίου. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι απαραίτητα αποτελεσματικό. Tο έκανα όμως. Αγαπητέ εδώ είναι το θέμα. Πώς μπορεί να γίνει η μπλογκόσφαιρα χώρος ενημέρωσης και μετά πολιτικής πράξης.

@ exiled – H ιστορία στο ΑΠΘ είναι γνωστή. Όταν έγινε η εκλογή της έγινε τεράστια φασαρία. H ιστορία προφανώς ακουμπάει σε διάφορες ισοροπίες και δεν κινείται φύλλο.

@square logic – Eίμαι και εγώ πολύ περίεργος για αυτό. Eίμαι περίεργος αν θα την ξανακαλέσει ο Πρετεντέρης στην εκπομπή του. Eίναι και αυτός παραλήπτης του ε-μαιλ.

@ σοφία – Kαλώς τη Σοφία – thnx

@ Anon – Πολύ σωστά. Kυρίως ΔE μπορείς να έχεις καθημερινή πρωινή εκπομπή με τις απαιτήσεις που αυτή έχει KΑI ταυτόχρονα να διδάσκεις. Που σημαίνει KΑI να δίνεις εξετάσεις KΑI να διορθώνεις γραπτα. Kαι να ετοιμάζεις σημειώσεις. Kαι να μιλάς με τους μεταπτυχιακούς σου φοιτητές. H πρωινή εκπομπή είναι εξοντωτική. Πρέπει να σηκωθείς νωρίς – και όταν βγάλεις πέρα το τρίωρο πρέπει να ετοιμάσεις την επόμενη. Kαι αν δεν κλείνεις προσωπικά τους καλεσμένους σου πρέπει να στήσεις την θεματολογία, να λύσεις τα προβλήματα, να κάνεις το ρεπορτάζ σου, και ταυτόχρονα υποτίθεται ότι είσαι και καθηγήτρια, και να προαχθείς από επίκουρη σε αναπληρώτρια από πάνω …

@Gilletina – Kαλώς ήλθες. Όντως και τα δύο παιδιά είναι εξαιρετικά και συγκροτημένα. Mισοείδα εδώ και εκεί δελτία ειδήσεων. Για τα γούστα μου θα προτιμούσα να μην αφήνουν τον εαυτό τους στη γωνία του ρινγκ και να μαζεύουν τις γροθιές, αλλά να τελειώνουν μία και καλή με ερωτήσεις του τύπου "αν καταδικάζετε την πυρπόληση του φυλακίου" για να μπορέσεις να αλλάξεις την αντζέντα της κουβέντας και να την πας εκεί που αξίζει.

Eίδα μόνο από τηλεόραση τα περιστατικά – και δεν μπορώ να έχω καλή εικόνα.

Eξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από την πυρπόληση του φυλακίου; Προβοκάτσια, πολιτική αυτοκτονία, ηλιθιότητα, χουλιγκανισμός ; Tι ;

Αλλάζουμε θέμα, και μάλλον θα το βάλω σε άλλο κομμάτι σύντομα.

Anonymous said...

tsolias=tagmatasfaliths
h pyrpolish htan to kalytero poy exoyme dei.
to symvolo ths epiplasths dhmokkratias katholoy apoxoyntopoihmenhs epathe ayto poy eprepe.
oyte lathos oyte blakeia
eimaste me ta paidia.

Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=hImqiTEId0U


deite kai to telos

Unknown said...

Είναι γεγονός ότι τετοιές περιπτώσεις αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα των στρεβλώσεων και της λαμογιάς που επικρατεί στο ελληνικό παντεπιστήμιο. Απο την άλλη μέρος του προβλήματος αποτέλούν και οι φοιτοιτοτπατέρες και ο τρόπος με τον όποίο λαμβάνουν χώρα οι "δημοκρατικές διαδικασίες" μεσα στο πανεπιστήμιο, και εκέι θα δείτε λαμογιες, νταβαντζιλίκια, τραμπουκισμούς, και επιβολή απόψεων αντί για διάλογο. Πο'ιος όμως θα τολμήσει να τα βάλει μαζί τους; Επίσης το να ψηφίζεται ο πρύτανης με καθόλικη ψηφοφορία και όχι δια αντιπροσώπων με νταβανζτιλίκια νομίζο ότι ειναι ενα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, όχι ότι είναι κάποια μαγική λύση, απλά είναι μια βελτίωση, μικρη, αλλα βελτίωση

itelli said...

Θα'χει πλάκα να επικαλεστεί φόρτο εργασίας για την μη απάντησή της.

Anticipointed said...

Πες τα, να μην νομίζουν οτι μασάμε κουτόχορτο! Το θράσσος ορισμένων ανθρώπων δεν έχει όρια.. Η συγκεκριμένη κυρία, όπως και πολλοί άλλοι βέβαια, είναι προκλητικότατη. Ελπίζω να ασχοληθεί κανείς και να λάβει διαστάσεις το θέμα αλλά χλωμό το βλέπω γιατί όλοι μια παρεούλα είναι και κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει. Βγάζει; Anyway, καλά κάνεις και τα λες πάντως.. Συνέχισε να μη μασάς, είμαστε μαζί σου!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Gilletina: Το σχόλιό σου το αντέγραψα αυτούσιο στο προηγούμενο κείμενο - μη μπλεξουμε τις κουβέντες. Παρεταίρω κουβέντα, εκεί. Thnx

Rodia said...

Αγαπητέ ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ, ισως δεν γνωρίζεις οτι το κρεβάτι είναι ενα σημαντικό (ΤΟ σημαντικότερο) διαβατήριο για ΟΛΕΣ τις κρατικές θέσεις. Σου το θυμίζω να το ξέρεις. Δεν είμαι σε θέση να έχω στοιχεία κατά πόσο αφορά αυτή την κυρία ακριβώς.

Συγχαρητήρια για την επιστολή και μακάρι να βρει αποδέκτες να της δώσουν τη σημασία που έχει. Μάλλον όμως σε κάποιο κάλαθο αχρήστων θα καταλήξει.

Rodia said...

Μια καλή και ταιριαστή παροιμία είναι "τό 'να χέρι νίβει τ' άλλο..."

Rodia said...

..επίσης.. όλα ξεκίνησαν από μια συνέντευξη σε εκπομπή της κυρίας Παναγιωταρέα -λάβε υπόψη.

Αλλά, επειδή αυτά που γράφω μπορεί να εκληφθούν ως φτηνό κουτσομπολιό και όχι ως κοινωνική κριτική, διευκρινίζω ότι αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι τι κάνει καθένας στο κρεβάτι του ή ποιες (φιλικές, κλπ) σχέσεις διατηρεί, αλλά μας ενδιαφέρει το ΑΝ και το ΠΩΣ εξαργυρώνονται ορισμένες σχέσεις. Ετσι δεν είναι;

Rodia said...

Στην περίπτωση π.χ. της κυρίας Νατάσας, εξαργυρώθηκε η θέση της πρωθυπουργικής συζύγου με μια μετεγγραφή (από -2ετή νομίζω παραμονή- στο Παιδαγωγικό τμήμα παν/μίου Πρίστινα σε Ιατρική παν/μιου Θεσ/νίκης) μια κατεξαίρεση προώθηση για διδακτορικό στη χειρουργική (έτσι δήλωσε τουλάχιστον, ότι πήρε ντοκτορά -όχι το κατεξαίρεση, φυσικά, αλλά ρώτα τι ουρές υπάρχουν γι αυτή την ειδικότητα) ένα διδακτορικό και μια επίδειξη "χειρουργικής" επέμβασης σε τηλεοπτικό κανάλι (δεν θυμάμαι αν ήταν κρατικό).

Anonymous said...

Γιατί μου έρχεται στο μυαλό το όνομα Παντερμαλής να δεις ...

herinna/ said...

Συγχαρητήρια κι από μένα ήρθα εδώ οδηγημένη από το λινκ που έβαλες, εύγε που τόσο τεκμηριωμένα την ακυρώνεις γιατί σε μένα είναι ακυρωμένη από χρόνια ατεκμηρίωτα όμως, χεχε.
Τελικά τι έγινε; απάντησε;

aleka said...

bravo gia to post sou, siga mi paris apantish apo thn kyria kathigitria...masaei tous pahilous misthous tis poy opos poli efstoxa les tous plhronoume emeis kai den katalavenei tipota, h analgisia stin Ellada exei ginei to ethniko sport DISTIXOS
ALEKA

Man on the moon said...

πολυ καλο το κειμενο σου. με την αδεια σου το βαζω ως link και στο δικο μου blog.

καλη συνεχεια.

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ!

Αυτό είναι ποστ!

Χωρίς ουρλιαχτά και μπινελίκια, χωρίς κλάψες και ναρκισισμούς. Κατευθείαν στο θέμα.

Σε βάζω αμέσως στο φτωχό μου μπλογκρολό και προσθέτω λινκ στο ξαναγεννημένο μου παιδί.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

anticipointed, herrina, aleka, man, ροδιά και αλγαίρη χαίρετε. Μετά χαράς να βάλετε και links και να το στείλετε τριγύρω. Το σίγουρο είναι ότι η κυρία το έχει πληροφορηθεί και μαζί και πολύς κόσμος. Έχω πάρει και μερικά μηνύματα από δημοσιογράφους - θα δούμε. Το σίγουρο είναι πως θα είναι πιο διστακτική όταν θα εμφανιστεί στην τηλεόραση για το ίδιο θέμα. Απλώς πρέπει να το πάρουμε είδηση νωρίτερα αυτή τη φορά και να ενημερώσουμε τους συνομιλητές της!

Anonymous said...

Εύγε αγαπητέ μου. Το "καρτέλ" των δημοσίων προσώπων που πιστεύουν ότι απευθύνονται σε κλακαδόρους πολιτικών κομμάτων έχει πάρει διαστάσεις καθημερινής πρακτικής. Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να αλλάξει. Άν αρχίσουμε να γράφουμε αυτά που μας θυμώνουν στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα μάλλον δεν θα έχουμε χρόνο για τίποτε άλλο. Εύχομαι τα παιδιά μας να μην αντιμετωπίσουν αυτές τις αθλιότητες τύπου Παναγιωταρέα.
Με εκτίμηση, ένας άνεργος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου.

S G said...

καλο κειμενο. Ομολογω οτι γενικα συμπαθουσα την Παναγιωταρεα γιατι εχει καποιο επιπεδο αλλα αν πραγματικα εχει καταλαβει θεση σε πανεπιστημιο χωρις να προσφερει τιποτα ειναι απαραδεκτη.

Και πραγματικα μου ειναι αδιαφορο αν ειναι συνηθισμενη κατασταση, ειναι απλα απαραδεκτο.

Αβραάμ Ξένος said...

Να 'γιάσει το στόμα σου! Αφού μπορούμε να τους τραβάμε τα (λερωμένα) σωβρακάκια, να το κάνουμε :)

Αβραάμ Ξένος said...

..Επάξια το λίνκ σου θα κάνει σεφτέ στο μπλογκ μου.

Anonymous said...

Sugxarhthria gia to 8arros kai thn ka8arothta twn kataggeliwn sou. 8a idrwsei kapoio auti omws? Etsi opws paei h kuria Panagiwtarea 8a ginei kai h Hillary ths elladas! Prosoxh aderfia dhmosiografoi kai loipoi. Erxetai h Drakoumel!

Anonymous said...

Αγαπητέ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕΕ
Χαίρομαι πολύ που διάβασα κάτι τέτοιο στο δίκτυο, χαίρομαι που τα ξέρουν και άλλοι αν μη τι άλλο, άνθρωποι που δεν είναι απόφοιτοι/φοιτητές του τμήματος. Δεν θα καθήσω να γράψω εδώ τι τραβήξαμε στα 4 χρόνια των σπουδών μας από τη συγκεκριμένη κυρία, αλλά μπορώ να συμπληρώσω ορισμένα κενά.

Η κα Παναγιωταρέα έγινε καθηγήτρια (κατευθείαν στο βαθμό του επίκουρου αν δεν κάνω λάθος) με διδακτορικό που εκπόνισε στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ (επί εποχής Παντερμαλή όπως έχει αναφερθεί) με τίτλο «Όταν οι άστοι έγιναν πρόσφυγες». Το βιβλίο αυτό υπάρχει στη βιβλιοθήκη του τμήματος και είναι μια συλλογή συνεντεύξεων Μικρασιατών που μετά τον ελληνο-τουρκικό πόλεμο και την καταστροφή της Σμύρνης ήρθαν στον ελλαδικό χώρο.

Έως το 2002 (όταν αποφοίτησα από το τμήμα, οπότε και έχασα επαφή με τα τεκτενόμενα) η κυρία Παναγιωταρέα ερχόταν για μάθημα κάθε Παρασκευή, από τις 2 έως τις 8 το βράδυ (δύο μαθήματα σε δύο εξάμηνα), αυτό εξηγεί δηλαδή πως ήταν το πρωί στην τηλεοπτική της εκπομπή και δίδασκε ταυτόχρονα. Όμως η σχέση της με το Πανεπιστήμιο και αυτό που εννοούμε ακαδημαϊκός δάσκαλος σταματούσε εκεί. Επί πέντε εξάμηνα που η δική μου η φουρνιά την είχε σε μάθημα μας έκανε ακριβώς τα ίδια πράγματα. Ένα μάθημα «πρακτικό», χωρίς ύλη, χωρίς βιβλιογραφία. Τα θέματα των εξετάσεων ήταν του στυλ «Ποιο ήταν το πρώτο θέμα χθες στην εφημερίδα που διαβάσατε» στα πρώτα εξάμηνα, ενώ στα δύο τελευταία που το μάθημα ήταν ουσιαστικά εργαστηριακό (ετοιμάζαμε σε ομάδες δελτία ειδήσεων για ραδιόφωνο και τηλεόραση), απλά παρακολουθούσε κομμάτι όσων είχαμε κάνει και έκανε τα σχόλιά της πολύ συχνά ξεφτιλίζοντας φοιτητές.

Η παρουσία της στο Πανεπιστήμιο όμως ποτέ δε συνοδεύτηκε από τα παρεπόμενα. Αν κάποιος ήθελε να την επισκεφθεί στο γραφείο της για να μιλήσει για το μάθημα, κάποια εργασία κλπ δεν είχε ποτέ χρόνο, γιατί έγραφε στα διαλείμματα το άρθρο της για το ΕΘΝΟΣ. Αρνήθηκε να επιβλέψει πτυχιακές εργασίες (δεν είμαι σίγουρη με ποια δικαιολογία) αν και ως επίκουρη καθηγήτρια ήταν υποχρεωμένη να πάρει έως έξι, αν υπήρχε αίτημα φοιτητή.

Στο μεταξύ έμαθα ότι αργότερα είχε μερική απασχόληση και παρά ταύτα πήρε και τη βαθμίδα της αναπληρώτριας (ουσιαστικά χωρίς να πληροί ούτε τις ουσιαστικές προϋποθέσες –δημοσιεύσεις, μελέτες κλπ- ούτε καν τις τυπικές –πλήρες ωράριο, μόνιμη διαμονή στη Θεσσαλονίκη, παρουσία με ώρες γραφείου τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα κλπ).

Και εδώ έρχεται η σύνδεση με το Διδακτορικό της κας Παζαΐτη που αναφέρθηκε στα σχόλια. Συνδετικός κρίκος, η κυρία Ολυμπία Γκίμπα-Τζιαμπίρη, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και τότε Αντιπρύτανης αλλά και Προεδρεύουσα του Τμήματος Δημοσιογραφίας (Προεδρεύοντες αντί για Προέδρους και μάλιστα από άλλες σχολές έχουν τα νεοσυσταθέντα Τμήματα που δεν έχουν αρκετό δικό τους προσωπικό ΔΕΠ και μάλιστα σε βαθμίδα αναπληρωτή- τα πρώτα χρόνια το εν λόγω Τμήμα είχε μόλις τρεις ΔΕΠ). Η κα Τζιαμπίρη αν και εκ του νόμου μπορούσε να είναι Προεδρεύουσα για ένα έτος και στη συνέχεια να αναλαμβάνουν άλλοι έως ότου το Τμήμα αυτονομηθεί, ώστε να αποκτήσει Πρόεδρο, έμεινε στη θέση για έξι τουλάχιστον χρόνια, καλύπτοντας τις «απουσίες» της κα Παναγιωταρέα και τις λοιπές της παρατυπίες με ανταλλάγματα που όμως δεν μπορώ να τεκμηριώσω. Άλλωστε νομίζω ότι η εμπλοκή της στην αναγόρευση της κα Παζαΐτη σε διδάκτορα της Ιατρικής την ωφέλησε πολύ περισσότερο τελικά αφού κατέληξε Πρόεδρος του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών).

Για να τελειώσω το μακροσκελές μου σχόλιο, οι εκλογές ακατάλληλων ΔΕΠ στο τμήμα Δημοσιογραφίας δεν περιορίζονται στην περίπτωση της κας Παναγιωταρέα. Ξέρω για τουλάχιστον άλλους δύο που πήραν τις θέσεις τους χωρίς να πληρούν τα τυπικά ακαδημαϊκά προσόντα, ενώ το εκλεκτορικό σώμα τους έκανε απλά τη χάρη.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Anonymous said...

epitelous. pesta xrysostome.
kai epeidi to e-mail sou den einai koutsobolistiko alla exei mesa stoixeia tha ithela na prosthesw oti kalo tha itan na vgei kapois foititis tou tmimatos kai na pei posa mathimata exei kanei i kyria panagiwtarea ta teleutaia 3 xronia (autoporswpws) sta mathimata pou exei.

kai gia na min ksexniomaste, tin thesi auti tin kateixe akomi kai otan eixw kathimerini prwini ekpompi sto Mega. Eulogws kapoioi anarwtithikan pws einai dynaton na einai kai kathigitria.

kapoioi alloi pou einai meli tis akadimaikis koinotitas tis thessalonikis den anarwtithikan giati kseroun tin apantisi se osa theteis.

log

Rodia said...

~~Κ.Β. αξιοπρόσεκτο το σχόλιό σου:-) Δείχνει ότι τα γρανάζια (ή πλοκάμια, μια και για διαπλοκή πρόκειται!) δεν είναι και τόσο πολλά.. άρα, αν ήθελε κάποιος να τα αντιμετωπίσει, θα μπορούσε πολύ γρήγορα να διαλύσει τη... μηχανή!
(εκ του ρ. μηχανεύομαι)
Ισως είναι θέμα ηλικίας, αλλά όταν ακούω κάποιον να διαλαλεί δυνατά ένα εμπόρευμα, μένω επιφυλακτική.
(παραπέμπω σε σχετικές αναγγελίες, φυσικά)

Jim.Hellas said...

ακόμη να απαντήσει αυτή;

ξέρει άραγε να χειρίζεται e-mail account; χμ... Αμφιβάλλω! :P

aleka said...

Αγαπητοί μου η Dr Panagiotarea σας διαψευδει ολους περίτρανα, χτες το απογευμα μπηκα στο site του ΑΠΘ για να δειξω σε μια φιλη τα εργα της καθηγητριας και τις περγαμηνές της και ενω μεχρι προχτες ηταν κενο, χτες ω! του θαυματος ενεφανίσθησαν ολες οι εργασιες κλπ μπειτε να το δειτε εχει μεγαλη πλακα , τιποτα βεβαίως το πραγματικα αξιολογο, εχει γεμίσει το site μπουρδολογίες, αλλα εμμέσως σας απάντησε συκοφάντες, χαχαχα, οχι θα σας αφηνε χωρις απάντηση, μεχρι και την εκπομπη στο Μεγα αναφερει (εκει βεβαιως που οι αλλοι συναδελφοί της εχουν πολυ λιτα αναφερει τις σπουδες τους και τις δημοσιευσεις τους...)
αντε βρε μπραβο μας διαβαζει και η Παναγιωταρέα

Anonymous said...

Αν και το άρθρο ειναι καλογραμμένο, δυστυχώς δείχνει ημιμάθεια και προσπάθεια συμψηφισμών, και αυτό
βλάπτει τα επιχειρήματά του. Εν μέρει αποκρύβει την αλήθεια για να βρει εύκολο στόχο -- μια χαρά δημοσιογραφική δουλειά δηλαδή, με τα ελληνικά μέτρα.

Όπως κάνατε τον κόπο να δείτε τι συμβαίνει στα business schools (αλλά δυστυχώς δεν το καταλάβατε καλά) μπορούσατε να δείτε τι συμβαίνει στα journalism schools.
α) Το φαινόμενο που περιγράφετε δεν είναι πολυ συνηθισμένο στα business schools, όπου η μεγάλη πλειονότητα των καθηγητών έχει διδακτορικό και
παραδοσιακά κρινόμενο ερευνητικό έργο. Όμως
β) Στα αμερικάνικα journalism schools/departments οι περισσότεροι καθηγητές
δεν έχουν διδακτορικό, και "παραδοσιακή" ερευνητική εργασία. Έχουν
δημοσιογραφικό έργο σε βάθος, βιβλία με βραβεία, ή άλλα τέτοια πράγματα.
Κάντε ένα κόπο και δείτε http://www.jrn.columbia.edu/faculty/index.asp,
http://journalism.nyu.edu/faculty/fulltime.html πχ. Ενδεικτικά αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του λονδρέζικου City University
http://www.city.ac.uk/journalism/people/faculty/index.html Πάντως δεν έχουν τα περισσότερα πανεπιστήμια τέτοια τμήματα...

Δε λέω ότι η κ. Παναγιωταρέα είναι κατάλληλη για Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του
εν λόγω τμήματος, δεν ξέρω αν είναι, και δεν ξέρετε ούτε εσείς. Tα μεγέθη
της Ελλάδας είναι τέτοια που οι δημοσιογράφοι μεγάλου βεληνεκούς και βάθους
που να μπορούν να διδάξουν δεν είναι μάλλον πολλοί. Από την άλλη, ο Πασαλάρης ή ο μακαρίτης Λέων Καραπαναγιώτου ή η Ελένη Βλάχου (υπάρχουν κι άλλοι, τα βραβεία του Ιδρύματος Μπότση ή της Ακαδημίας Αθηνών ίσως είναι μια αρχή)
υποψιάζομαι μπορεί να ήταν κατάλληλοι για μια τέτοια θέση, όχι; Όπως είναι το σύστημα
(αυτοδιοίκηση και αυτονομία πανεπιστημίων σε ακαδημαϊκά θέματα) οι μόνοι
αρμόδιοι να κρίνουν την κ. Παναγιωταρέα είναι οι συνάδελφοί της (που ναι, ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να εκλέξουν και χωρίς διδακτορικό, δείτε το!)
και *ο πρύτανης*. Φαντάζεστε ο Πρύτανης κάποτε να αποπέμψει εκλογή που έγινε δημοκρατικά σε Γ.Σ., με ακαδημαϊκά κριτήρια;;

Για την "αξία" της να κατέχει την εν λόγω θέση, μπορούν ενδεχομένως να τοποθετηθούν εγνωσμένης αξίας καθηγητές δημοσιογραφίας, για να μας δώσουν μια εικόνα αν είναι αρκετά όσα έχει κάνει για να δικαιολογήσουν θέση
καθηγητή στο εν λόγω Τμήμα -- δεν είναι σαφές ότι εσείς (ή εγώ) μπορούμε να
το κάνουμε αυτό, διότι δεν έχουμε μέτρο σύγκρισης. Οι συνάδελφοί της πχ στην ιστοσελίδα του Τμήματος ΔΕΝ δίνουν τα δικά τους βιογραφικά, πέραν των τίτλων
σπουδών τους (δηλαδή του ενός "τυπικού" τους προσόντος), κάποιοι δε δίνουν
ούτε αυτό. Οπότε γιατί η έμφαση στην κ. Παναγιωταρέα; Είναι πιο εύκολος
στόχος; Για να μην αστειευόμαστε, ξέρετε πόσα άρθρα στο Citation index πχ
έχει ο κ. Βέλτσος (ή άλλοι "επώνυμοι" καθηγητές-αστέρες των ΜΜΕ); Είστε
σίγουροι ότι με τα κριτήρια που βάζετε θα "πέρναγε" τη μπάρα; Εδώ
http://sandbox.cs.uchicago.edu/blog_el/?p=133 ισχυρίζονται ότι δεν έχει σχεδόν κανένα (ίσως διότι έγραφε στα γαλλικά, και το Citation index είναι
κυρίως αγγλόφωνα περιοδικά, ίσως και όχι...). Στην ιστοσελίδα του πάντως δεν διατίθεται το βιογραφικό του. Για να μη μιλήσουμε για το επιστημονικό έργο
της συνδικαλιστικής ηγεσίας των καθηγητών...

Ο νόμος που ψηφίστηκε μάλλον μπορεί να βοηθήσει, με την υποχρέωση ανοίγματος των εκλεκτορικών εκτός Τμήματος, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Εν πάσει περιπτώσει, οι αιτιάσεις για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της είναι πολύ πιο απτές, και κανονικά πρέπει να έρθουν στη Γ.Σ. του Τμήματός της, και αν δεν ιδρώσει το αυτί της ΓΣ, στη Σύγκλητο του ΑΠΘ, κι αν δεν ιδρώσει κι εκεί το αυτί στα ΜΜΕ και το Υπουργείο. Αυτό το θέμα είναι πιο εύκολα "αποδείξιμο" --
ιδού η Ρόδος λοιπόν. Η πανεπιστημιακή δουλειά oμολογουμένως δεν φαίνεται να
συνταιριάζεται εύκολα με *καθημερινή* δουλειά στην τηλεόραση και το
ραδιόφωνο. Η έμφαση για τέτοια θέματα πρέπει επιτέλους να δοθεί στους ελεγκτικούς και λογοδοτικούς
μηχανισμούς εντός πανεπιστημίου, που υπάρχουν τυπικά (τους προβλέπει μια
χαρά ο 1268/82 (νόμος πλαίσιο)) και την απαξίωσή τους από τα ίδια τα μέλη της
πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το πρόβλημα τελικά δεν είναι τα πτυχία, αλλά το ότι μόνο
"αντικειμενικά"/μηχανιστικά κριτήρια εμπιστευόμαστε/εμπιστεύεστε διότι έχουμε καει στο χυλό και δεν πιστεύουμε (πιστεύετε) καν ότι είναι δυνατόν σώμα Ελλήνων να
προβεί σε αξιοκρατικές κρίσεις. Ο καθένας αμέσως λέει "ο τάδε είχε μέσον",
το οποίο ΔΕΝ είναι πάντα αλήθεια, αλλά έχει γίνει καραμέλα. Δυστυχώς αυτή η
δυσπιστία θέλει πολύ προσπάθεια για να ξεπεραστεί, και προσπάθεια για απόλυτη αξιοκρατία από τους ασκούντες αποφασιστικές αρμοδιότητες.

Από την άλλη, η διαφθορά μεταξύ των διδασκόντων και η αναξιοκρατική επιλογή
καθηγητών μπορεί να ισχύει, και επίσης να ισχύουν όσα καταμαρτυρούνται στους
φοιτητές. Από τη δική μου εμπειρία στο πανεπιστήμιό μας, το "φοιτητικό κίνημα" δεν συκοφαντείται εν γένει: Για τα περισσότερα που του
καταμαρτυρούν, είναι υπεύθυνο. Προφανώς για τη νέκρωση του πανεπιστημίου και
την αυταρχική εκδίωξη καθηγητών (όλων, όχι μόνο των "διαπλεκόμενων"),
(βιοπαλαιστών συχνά) υποψηφίων διδακτόρων και άλλων από τα γραφεία τους και
τη δουλειά τους, την υποχρεωτική αργία της πλειονότητας των φοιτητών (που, *καλώς ή κακώς, δεν το κρίνω*, θέλουν απλώς να μορφωθούν), την καταρράκωση
επί ένα χρόνο (από πέρσι το Μάιο) της έρευνας στα περισσότερα πανεπιστήμια, υπεύθυνο είναι το "φοιτητικό κίνημα".

Τέλος, θεωρώ απαράδεκτο να διατηρείτε σχόλιο (της γελοίας
Gilletinas) που καλεί για τη δολοφονία ανθρώπων και εκθειάζει την τρομοκρατία.

Β. Β.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Zητώ συγγνώμη που δεν έχω σχολιάσει εδώ και πολύ καιρό – είναι λόγω των συγκυριών της εργασίας μου που με αναγκάζει να φύγω ξαφνικά με ελάχιστη ειδοποίηση. Θέλω να δηλώσω ότι τα σχόλια όλων των φίλων στο blog με τιμούν με την επίσκεψή τους.

Στο σχόλιο του B.B. για την κ. Παναγιωταρέα, έχω να πω ότι από μεριάς μου δεν υπάρχει καμία εμπάθεια. Απλώς θεωρώ την πρόκληση από μεριάς της κ. Παναγιωταρέα με τη τακτική δημόσια παρουσία της στα κανάλια για τα θέματα της παιδείας πολύ μεγάλη.

Θέλω επίσης να πω ότι τηλεφώνησα τουλάχιστον δύο φορές στο MEGA και μίλησα στη ροή ζητώντας να περάσουν την ερώτηση μου στον αέρα. Φυσικά δεν έγινε, και ούτε και το περίμενα να γίνει. Όμως ήθελα η άποψη αυτή να καταγραφεί. Kαι σήμερα έχει καταγραφεί από πάρα πολύ κόσμο. Kαι η κ. Παναγιωταρέα το γνωρίζει. Kαι ελπίδα μου είναι ότι κάποιος θα την εγκαλέσει και δημόσια να απαντήσει.

Eίμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να πάψουμε να είμαστε απαθείς καταναλωτές της πληροφορίας που μας δίνεται από την τηλεόραση, από το πανεπιστήμιο, από την πολιτική εξουσία. Eίμαι της γνώμης ότι σήμερα ο πολίτης ο οποίος υποχρεώνεται να πληρώνει φόρους, και πληρώνει για προϊόντα, πρέπει να έχει την απαίτηση να του δίνονται εξηγήσεις είτε από την πολιτεία, είτε από την επιχείρηση.

Σήμερα υπάρχει μία ευκαιρία με τις νέες τεχνολογίες. O πολίτης-καταναλωτής μπορεί να μιλήσει. Nα κρίνει και να φέρει αποτέλεσμα. Kαι όπως επιθυμώ να κρίνονται οι κρίνοντες, επιθυμώ να κρίνομαι και εγώ.

Για αυτό και εκτιμώ πραγματικά το σχόλιο σας για την κ. Παναγιωταρέα, η οποία όμως αν και έλαβε το e-mail, δεν μας εκτιμά καθόλου. Διότι είναι της γνώμης ότι δεν έχει επιπτώσεις. Kρίμα που είναι και καθηγήτρια των MME – θα έπρεπε κάποιος να την ενημερώσει ότι με τις νέες μορφές αμφίδρομης επικοινωνίας η αναγνωσιμότητα στα μη συμβατικά μέσα μπορεί να φτάσει και να ξεπεράσει αυτή που έχει μία συμβατική εφημερίδα. Mάλιστα αν και δεν υπήρξε κάποια προσπάθεια από μεριάς μου, το συγκεκριμένο κείμενο παραμένει το πρώτο σε αναγνωσιμότητα κείμενο του blog.

H αλήθεια βέβαια είναι ότι στο τέλος η κ. Παναγιωταρέα μισο-απάντησε και ανέβασε άρον-άρον το βιογραφικό της στο διαδικτυακό χώρο του πανεπιστημίου, το οποίο απουσίαζε όλα αυτά το διάστημα [γιατί άραγε;]

Xαίρομαι που διαπιστώνω αυτό που γνωρίζω και από το εξωτερικό: ο πολίτης που επιμένει, θα λάβει τις απαντήσεις στο τέλος.

Αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

Tα δύο σχόλια, το δικό σας και ένα ακόμα, που κατά τη γνώμη μου έχουν πληροφορίες και χρήσιμα σχόλια για την κ. Παναγιωταρέα θα τα ανεβάσω σε χωριστό κείμενο μέσα στις επόμενες μέρες, καις ας παρακαλώ να το παρακολουθήσετε.

Tέλος, όσον αφορά τα σχόλια στα οποία αναφέρεστε, θέλω να πω ότι θα προσπαθήσω να αποφύγω να διαγράψω γνώμες από οποιονδήποτε.

O καθένας κρίνεται από το ύφος του και το περιεχόμενο του κειμένου του. Θα έλεγα μάλιστα ότι το ύφος το καθενός και η διάθεση του να κατανοήσει την άλλη άποψη αποτελεί σπουδαίο δείκτη της ωριμότητας και της αξιοπιστίας τους.

Eίπαμε, και οι κρίνοντες θα κριθούν, και εμείς μαζί τους. O κόσμος δε μασάει.

Anonymous said...

επιτέλους βλέπω να ασχολείται κάποιος με απορία που είχα πολύ καιρό...η κ.παναγιωταρέα προφανώς είναι δισυπόστατη για να κάνει καθημερινή εκπομπή στην αθήνα και να διδάσκει ταυτοχρόνως στη θεσ/κη. Δεν ξέρω τι ερευνητικό έργο έχει πάντως εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να εκτελεί τα διδακτικά της καθήκοντα...
Και δεν είναι η μόνη...πόσοι πανεπιστημιακοί έρχονται στις παραδόσεις??? επιτέλους πώς δικαιολογούν τις αυξήσεις μισθών που ζητούν? πόσοι διορθώνουν? πόσοι βρίσκονται στα γραφεία τους πρόθυμοι να βοηθήσουν τουσ φοιτητές τους? Και μη πούμε ότι αυτά δεν μπορούν να γίνουν..γιατί αν το 5% που τα κάνει μπορεί..τότε να μπορέσει και το 95% των πανεπιστημιακών που αράζει στους θρόνους του.
Στις εκπομπές που παρευρίσκεται η εν λόγω δημοσιογράφος γιατί κάποιος δεν τα ρωτάει όλα αυτά?
Ψάχνουμε να βρούμε γιατί το ελλ.πανεπιστήμιο πάει κατά διαόλου..άμα το προσωπικό που εργάζεται μέσα σε αυτό δεν εργάζεται σωστά , ε τότε το μαγαζί δε θα δουλέψει. Όσα χρήματα και να πάρει το πανεπιστήμιο , όσες αλλαγές και να γίνουν άμα οι πανεπιστημιακοί δε θέλουν να δουλέψουν δε θα έχουμε καμμιά πρόοδο. Μπορεί η "Μαριέττα" να μην έχει το τρόπο, να μην έχει καν τη διάθεση για ουσιαστικό διάλογο , να μην.. να μην..να μην.. ένα όμως θα της αναγνωρίσω , για πρώτη φορά κάποιες αλλαγές κλονίζουν λίγο το κατεστημένο του πανεπιστημιακού.
αυτά που είπα ίσως ξέφυγαν λίγο από το θέμα , όμως τα θεωρώ ουσιώδη.Δεν μπορώ να βλέπω να αγωνίζονται χεράκι -χεράκι (και καλά..) παιδιά που ανησυχούν για το μέλλον τους και άνθρωποι που απλά ξεβολεύονται από το θρόνο τους.
ευχαριστώ για το βήμα που μου δώσατε
Α.Μ.

Anonymous said...

Δεν είμαι σχετικός με το επιστημονικό αντικείμενο αλλά καταλαβαίνω τι θα πει δημοσιευσεις και τι "πουλάω φούμαρα"..
και άλλο να εχεις βραβεια σε βιβλια, τα οποια έχουν επίδραση σε όλη την επιστημονική κοινότητα, και άλλο 2-3 βιβλια & μερικές ημεριδες/συνέδρια...

μάλλον, το σε κάποιο-βαθμό-διεφθαρμένο (μόνο) μέρος της κοινωνίας αυτής κάπως έτσι λειτουργει γενικότερα και έτσι γίνονται κάποιοι καθηγητές και διατυμπανίζουν και το απυρρόβλητο εν συνεχεία, με ειρωνικά σχόλια προς τους μη-"καθηγητές" στα μμε. αυτή είναι η σεμνότητά τους. με αυτό τον τρόπο καταλαβαίνω την πρόκληση την οποία επικαλλείται ο αρχικός συγγραφέας του κειμένου και συμφωνώ απόλυτα.

επίσης, προφανώς δεν δύναμαι να κρινω τον χώρο αλλά ειδα και ιστοσελίδες άλλων συναδέλφων της κυριας αυτής στο ίδιο τμήμα όπως αυτή: http://pacific.jour.auth.gr/veglis στις οποίες καταλαβαίνει και ο ασχετος ότι υπάχει ερευνητικό έργο... χωρις πάλι και αυτό να είναι κύριος παράγοντας στάθμισης και σύγκρισης...

επίσης την εποχή του ιστού μπορεί πλέον να ψάξει ο καθένας στους διεθνής τόπους βιβλιογραφίας και να βρεί ασχετα με τις προσωπικές σελίδες τις δημοσιεύσεις οποιουδήποτε προσώπου.

μακάρι να εφαρμοστεί επιτέλους μια πραγματικά αντικειμενική επιστημονική αξιολόγηση με ανεξάρτητους κριτές, ανεξάρτητη από συμφέροντα κτλ. και ίσως δούμε(?) πολλούς "πανεπιστημιακούς" να φεύγουν απ' το παράθυρο...

ευχαριστώ,
Ι.Γ.

Anonymous said...

@Ι.Γ.: Δεν παίζετε δίκαια... Ο κ. Βεγλής είναι μεν στο ίδιο τμήμα με την κ. Παναγιωταρέα, αλλά ούτε κατά διάνοια σε παρόμοιο γνωστικό αντικείμενο. Πληροφορικός είναι ο άνθρωπος, δηλαδή κατ'αρχήν δεν είναι καν των ανθρωπιστικών επιστημών. (Από τμήμα Πληροφορικής έχει πάρει διδακτορικό). Κανένα συνάδελφο της κ. Παναγιωταρέα που να έχει σχέση με τη θεωρία της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ βρήκατε στο διαδίκτυο; (μακάρι να βρείτε, προφανώς, για να μπορέσουμε να κάνουμε συγκρίσεις όλοι.)

Τα βιβλία με βραβεία για ένα δημοσιογράφο δεν έχουν απαραίτητα επίδραση στην "επιστημονική κοινότητα", δεν είναι δηλαδή επιστημονικά βιβλία. Δείτε λίγο τους συνδέσμους που ανέφερα.

Β.Β.

Cookie Monster said...

http://www.jour.auth.gr/fdidaktiko.html

Μήπως τώρα τα δημοσίευσε;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Αφού σου λέω Canis, μας διαβάζει ... :-) Θα τα γράψω σε νέο κείμενο.

Anonymous said...

Antigrafw apo to Press Blog - gia na katalabete gia poia milate ...

Σας πείραξε ο αδελφός του
Αντώναρου με τα έξη χιλιάρικα το μήνα, που τα δουλεύειο άνθρωπος κι΄όχι η ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ με τα 15.000 το μήνα στην ΕΡΤ για μια εκπομπή την εβδομάδα και που πληρώνεται και για τους θερινούς μήνες που παραθερίζει οικογενειακώς (τσάμπα;) στον Αστέρα Βουλιαγμένης...Πληρώνεται ακόμη από το Ιδρυμα Ωνάση (μαζί με τη κόρη της;) την Αρχιεπισκοπή και το καθηγητιλίκι, εκεί κατάντησε η ανώτατη παιδεία μας να διδάσκει (πότε της μένει καιρός;)η ΦΑΙΔΡΆ ΠΟΡΤΟΚΑΛΈΑ των ΜΜΕ με νεφελώδη πορεία η κυρία όταν την έλεγαν Αννα Μωραίτη από Μόσχα τη περίοδο της χούντας, ως τη καμαρίλα της ΕΡΤ επι εποχής προέδρου Βλάχου, και μετά η μαντάμ Ορτάνς με το ναύαρχο που τον ξεπουπούλιασε...

Anonymous said...

Syneheia antigrafhs comments apo to Press Blog.

...
Μια και βλέπω οτι ξέρεις καλά την ιστορία της Παναγιωταρέα, γιατί δε μας λες πώς έφυγε από την ΕΡΤ, που την καλοπλήρωναν και της τα είχαν δώσει όλα επί Παν-Παν;

Γιατί δε μας λες οτι ενω είχε υπογράψει συμβόλαιο να κάνει εκπομπή, στη συνέχεια, αθέτησε την υπογραφή της σε συμπαιγνία με τον Παναγιώτου και την έκανε για άλλο κανάλι, ζημιώνοντας με τεράστια ποσά προπληρωμένης διαφήμησης την ΕΡΤ, καθώς δεν υπήρχε χρονικά η δυνατότητα να βγει άλλη εκπομπή στη θέση της;

Γιατί δε μας λες οτι Παναγιωταρέα και Παναγιώτου έχουν πάτρωνα τον κύριο Μπόμπολα, που κανόνισε την υπόθεση;

Anonymous said...

Kai ayto apo to Indy Media - palio, alla as einai kala to diktyo poy de petaei tipota. Elpizw na bohthhsan. Kalh epityhia kai sygxarhthria. Kapote prepei na toys jemprostiasoyme. Soy ypogrammisa kai ta sxolia poy tha se endiaferoyn.

http://thessaloniki.indymedia.org/front.php?lang=el&article_id=14190


90021


από ΄¨/// 11:58πμ, Παρασκευή 11 Απριλίου 2003
Στα νιατα της ηταν στην ΚΥΠ και ειχε δουλεψει στην πρεσβεια
της Μοσχας.Δημοσιογραφος ρουφιανα εμφανισθηκε στα μεσα της
δεκαετιας του "80.
Κατι αλλο χθες ειχε βγει ο πρεσβευτης του Ιρακ στην Ελλαδα.
Ενα ανθρωπακι να το λυπασαι.Αρχισε και αυτος να το παιζει αντιστασιακος.Οι Ιρακινοι ισως ειναι σαν τους ελληνες ειναι αλλωστε και οι δυο κληρονομοι της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας.
Καπατσοι,ελαστικοι,προσαρμοστικοι.

90035

από +++ 12:24μμ, Παρασκευή 11 Απριλίου 2003
Κινειται και στα δυο μεγαλα κομματα.Παλιοτερα το επαιζε δεξια.Το ΜΠΑΑΘ/Πασοκ της αναθετει διαφορες δουλειες.Οπως αυτη να γελοιοποιησει τον Τσοβολα οταν δημιουργησε κομμα.
Ο ανδρας ηταν καραβανας στο Ναυτικο.Η κορη αρχισε να συνεργαζεται με την Ελευθεροτυπια.
Γενικα ειναι καραμπινατη περιπτωση παραγοντα-ρουφιανου.
Χαλκεντερη και ικανη για ολα.
Τετοιοι ειναι πολλοι δημοσιογραφοι αλλα αυτη ειναι πολυ εκτεθειμενη.
Γενικα οι δημοσιογραφοι στην Ελλαδα ειναι παραγοντες και
οχι δημοσιογραφοι.Βγαζουν πολλα μαυρα χρηματα.Μια μεγαλη πηγη εσοδων ειναι κρυφα και φανερα χρηματα απο κρατικες και
ιδιωτικες επιχειρησεις.Δημοσιογραφοι μπορει να παιρνουν 300.000 απο μια εφημεριδα και 1.500.000 απο μια κρατικη
Τραπεζα.Π.χ την Εμπορικη η οποια παρα το μικρομεσαιο μεγεθος της τα χωνει χοντρα σε καμια 50αρια δημοσιογραφους
ειτε στα ισα με αποδειξη παροχης ειτε τελειως μαυρα.Ο δημοσιογραφος σαν υπηρεσια υποτιθεται οτι προστατευει την
τραπεζα απο κακα γιαυτη δημοσιευματα π.χ για δανεια σε πασοκους αλλα προσφερει και γενικοτερες υπηρεσιες προς το ΜΠΑΘ/ΠΑΣΟΚ.

90039

τιποτα δεν την σταματα
από * 12:37μμ, Παρασκευή 11 Απριλίου 2003
Οταν το 1989 ηρθα η δεξια στα πραγματα χωθηκε παντου απο την πρωτη στιγμη.Ηταν στο πρωθυπουργικο επιτελειο του Τζαννετακη.Οταν επεσαν οι δεξιοι αρχισε να δουλευει για το ΠΑΣΟΚ με συνδεσμο το Θαναση Τσουρα.Οι σχεσεις της με την ΝΔ
ξαναφουντωνουν αμεσως οταν η δεξια εμφανιζεται να κερδιζει
τις προσεχεις εκλογες.Πρεπει να παραμενει στην ΚΥΠ.

90046

Κι άλλα
από ν 12:44μμ, Παρασκευή 11 Απριλίου 2003
Είναι παντρεμένη με τον "καθηγητή" Παντέρμαλη άλλοτε πουλαίν του ΚΚΕ (υποψήφιος στην Πάτρα), στη συνέχεια ΠΑΣΟΚο, τώρα πρόεδρο του Οργανισμού Νέου Μουσείου Ακρόπολης.
Επί χούντας ο τότε άνδρας της πλωτάρχης του Ναυτικού ήταν βασανιστής στο "Έλλη" και η ίδια στέλεχος της χουντικής ΕΡΤ. Διώχτηκε με την αντιπολίτευση αλλά μετά 5-6 χρόνια εμφανίστηκε ξανά, ως τηλεοπτική συντάκτης.

90052

Το παιζει...
από ????? 12:50μμ, Παρασκευή 11 Απριλίου 2003
με όλους και μέσα σε όλα.
Έβγαλε βρόμα ότι ήταν στο πλεύρο της Παπαρήγα όταν ανέλαβε την γ.γ.
Πλακώθηκε με το Φλωράκη για το βιβλίο που έγραψε χωρις την εγκρισή του.
Έχει ανοιχτεί στο χρηματίστήριο(καποιοί μιλάνε για πολλά εκ. δραχμές) και το παίζει φιλοκυβερνητική για να μην μπλέξει με τους κόκκινους κωδικούς.

90060

Εγώ την θυμάμαι...
από μιχάλης*δ 1:08μμ, Παρασκευή 11 Απριλίου 2003
...στις εκλογές του Απρίλη του 1990 στην τελευταία δημόσια δήλωση του Μητσοτάκη, αμέσως με τα την τελευταία προεκλογική του ομιλία, να είναι η δημοσιογράφος που του έκανε την μια και μοναδική και φυσικά αβανταδόρικη ερώτηση. Επίσης η εν λόγο κυρία έγινε επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος ΜΜΕ του ΑΠΘ μέσα σε μια σχεδόν νύχτα. Το πως το πρωι είναι στην Αθήνα και το απόγευμα διδάσκει στην Θεσσαλονίκη μου κάνει εντύπωση. Ως επίκουρη έχω την εντύπωση ότι πρέπει να έχει κάποιες ελάχιστες ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα για να κρατήσει την θέση της καθώς κάι έναν ελάχιστο αριθμό μαθημάτων ανα εξάμηνο. Ας μας πει κάποιος φοιτητής του τμήματος τι συμβαίνει με την κυρία.
Όσο για την συμπεριφορά της ρωτήστε των δημοσιογράφο του MEGA Γιώργο Βλάχο (όπου τον δείτε) θα σας πει ωραία πράγματα!!!
Αλλά τι περιμένεται από ανθρώπους που μπήκαν στην δημοσιογραφία επι χούντας. Δεν είναι η μόνη βέβαια, είναι και ο κος Τέρενς Κουίκ και φαντάζομαι και άλλοι.
Υπάρχει μια θράκα ανθώπων, οι οποίοι είνια φερέφωνα της πρεσβίας των ΗΠΑ, με υλικές αλλά και "ηθικές" απολαβές που συνδράμουν στην προπαγάνδα των ΗΠΑ με την προώθηση και την υπεράσπιση των θέσεων της. Τα άτομα αυτά έχει στενότατες διαπροσωπικές σχέσεις με τα υψηλόβαθμα στελέχη της πρεσβίας των ΗΠΑ και συχνά κάνουν επισκέψεις και στις οικίες των προσώπων αυτών για την σίσφιξη των σχέσεων τους.
Και βέβαια το τελευταίο που περιμένει κανείς από αυτούς είναι να υπερασπιστούν με ανιδιοτέλεια τους κατοίκους του Ιράκ ή τους όπου γης κατατρεγμένους. Για το Γκουαντανάμο η κα. Παναγιωταρέα, ο κος Κουίκ (που βρίζει ασύστολα ανθρώπους όπως τον Γιάννη Σερίφη) δεν έχουν να μας πουν τίποτα;

90148

στην χωρα της φαιδρας πορτικαλεας...
από WEBER 2:52μμ, Παρασκευή 11 Απριλίου 2003
ειναι καθηγητρια η ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ.Ειναι κραξιμο που ακουστηκε στην Θεσσαλονικη.
Πραγματι η Παναγιωταρεα ειναι καθηγητρια.Αναρωτιεται κανεις
περα αποτα τυπικα προσοντα που δεν ταχει μπορει ενας τετοιος ανθρωπος να ειναι και καθηγητρια?

90178

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ Η ΒΑΣΑΝΙΣΤΡΙΑ
από ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ 3:26μμ, Παρασκευή 11 Απριλίου 2003
Εξακολουθεί να βασανίζει με ιδιαίτερα απεχθή τρόπο το τηλεοπτικό κοινό καθημερινά στην εκπομπή της Πρωινό Καφέ.

Μόνο στο ζάπινγκ να την πετύχεις το έφαγες το φαί σου.
Χώρια τον πλήρη κατινέικο αποπροσανατολισμό που ρίχνει.
Ο διάσημος πλέον Παντερμαλής για τις πολιτισμικές καταστροφές, την έκανε καθηγήτρια στο ΑΠΘ που χρησιμοποιείται σαν τσιφλίκι ορισμένων.
Αυτός ήταν μέλος της κεντρικής επιτροπής του Πασόκ και πρώην βουλευτής επικρατείας με το Πασόκ έτσι από την σημαία γιατί ποιός να τον ψήφιζε.
Αυτά έγιναν αφού επί δεκαετίες, έγλυφε και τράβαγε λεφτά από τον Καραμανλή για το Διον. Παραιτήθηκε για να αναλάβει την θέση του διευθυντή της καταστροφής του Αρχαιολογικού Χώρου του Μακρυγιάννη και έχει εμπλακεί στην καταστροφή του Μαραθώνα, της Ακρόπολης και είναι ο κυρίως υπεύθυνος για την καταστροφή της ανασκαφής στο Διον Πιερίας (την πήρε το ποτάμι και ότι έμεινε είναι κάτω από λάσπες και νερά) αφού αντί για αντιπλυμμηρικά, φρόντιζε να κάνει δημόσιες σχέσεις και να μην υπογράφει για να προστατευτεί το Διον.
Με νόημα για να συνεχίσει τις καταστροφές λέει προς υπουργούς ότι θα είναι αμείλικτος και ότι "αυτός δεν έχει ανάγκη από ψήφους"

Το ότι αυτό το ζεύγος είναι κολλητό με τον Σημίτη, μάλλον το ξέρετε.
Η εν λόγω κυρία διατηρεί πάντα και πολύ καλές σχέσεις και με την ΝΔ (Αλογοσκούφης κλπ) και δεν χάνει την ευκαιρία να τους σαλιώνει με τα φιλιά της στις κοινωνικές εκδηλώσεις.
Διαθέτει και αυθαίρετο τριώροφο στην πλάκα όπου τον κήπο τον έκανε σπίτι και γκαράζ γιατί σέβεται τους νόμους όπως όλη η παρέα της.
Απειλεί και βρίζει κατά φάσεις από την εκπομπή της αλλά και εκτός αυτής, όσους προσπαθούν να διασώσουν κάτι από την παρέα της σε αυτό τον τόπο, δηλαδή Δημάρχους, δημοσιογράφους, Επιτροπές Πεδίου Αρεως, Μακρυγιάννη, BBC κλπ.
Είναι ακριβώς όπως φαίνεται φυσιογνωμικά.

64521

Τα της Παναγιωταρέας (2)
από Νίκος 6:47μμ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2003
(Τροποποιήθηκε 6:16μμ, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2003)
Καταρθώματα της κυρίας Άννας
Το παρακάτω είχε κυκλοφορήσει πριν από κάνα δυο χρόνια στην ΕΡΤ. Είχε σταλεί με φαξ. Απολαύστε το.

Κύριε διευθυντά,
... Αυτό που θα ήθελα να σχολιάσω κυρίως στην επιστολή μου αυτή είναι το πρωινό 3ωρο πρόγραμμα της κ. Παναγιωταρέα. Δεν γνωρίζω αν προσομοιάζει στις άλλες εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών. Αυτό που ξέρω είναι ότι η κ. Παναγιωταρέα έχει δημιουργήσει μία καινοφανή σχολή στη δημοσιογραφία που θα μπορούσε να επoνομαστεί ως αυτοβιογραφική. Μέσα σε αυτό το χρονικό
διάστημα, χωρίς να είμαι και ιδιαίτερα τακτικός θεατής, έχω καταλάβει τα εξής πολύ σημαντικά για τον δημόσιο βίο της χώρας:
Η κ. Παναγιωταρέα ήταν έγγυος στις πτυχιακές εξετάσεις της και αυτό της κόστισε κάποια επικριτικά σχόλια από καθηγητές της. Η κ. Παναγιωταρέα απέκτησε μία κόρη η οποία απέτυχε στις πανελλαδικές και φοιτεί επιτυχώς σε ιστορικό πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Μάλιστα, έχει μία άνεση με την αγγλική γλώσσα την οποία δεν παραλείπει να επιδεικνύει
με κάθε ευκαιρία. Ιδιαίτερα έχει αδυναμία στα αγγλικά τηλεγραφήματα του πρακτορείου Reuters.
Έχει μία φοβία με τις αρρώστειες, ιδιαίτερα με τον καρκίνο, και γνωρίζει πρόσωπα και ιδρύματα, τα οποία παρεπιπτόντως δεν παραλείπει να κοσμεί με τα κοσμητικότερα επίθετα, μια και είναι πελάτης τους, φαντάζομαι βασίμως με προνομιακούς όρους.
Η κ. Παναγιωταρέα κτίζει εξοχικόν στην περιοχή του Λιτοχώρου. Απασχολεί αλβανούς, αλλά μέχρι πρόσφατα αγνοούσε ότι θα μπορούσε να τους προσλάβει και με 5.000 δρχ. μεροκάματο. Η ίδια, αλβανοφάγος κατά περίπτωση έξαρσης
της εγκληματικότητας, έδιδε το φοβερό ποσό των 7.000 δρχ. ημερησίως. Της αρέσει να εκδράμει με το Land Rover της στην ελληνική περιφέρεια προς θαυμασμό και άγραν αρχαιοτήτων. Υποψιαζόμουν ότι θα είναι και συλλέκτης
τους. Φρόντισε η ίδια πρόσφατα να το επιβεβαιώσει, όταν με συγκίνηση μας περιέγραφε τα φτερά της κουκουβάγιας σε ένα αττικό δεκάδραχμο, για να καταλήξει στην πανελλαδικής σημασίας δήλωση ότι διαθέτει και η ίδια ένα παρόμοιο.
Την διακρίνει μια ροπή προς φλυαρία στο κινητό της, πράγμα το οποίο το έχει πληρώσει ακριβά. Εξού και τα παράπονά της προς τις τηλεφωνικές εταιρείες. Ίσως δεν της έκαναν την έκπτωση που νόμιζε ότι της όφειλαν.
Η κ. Παναγιωταρέα παλιότερα δεν ασχολούνταν ιδιαίτερα με τα οικονομικά, αλλά με την πρόσφατη ανάκαμψη του χρηματιστηρίου, επειδή δεν είναι μουλάρι
που δεν αλλάζει γνώμη (σύμφωνα με τα λεγόμενά της), αποφάσισε να μετεξελιχθεί σε "επενδύτρια". Από τότε έχει γνώμη για τα χρηματιστηριακά, και παράλληλα
έχει αυξηθεί ο χρόνος παρουσίασης των οικονομικών εφημερίδων. (Γενικότερα
όλα κινούνται στον προσωπικό της ρυθμό). Ο τόκος των τραπεζών είναι μηδαμινός κατ΄αυτήν και την κλέβουν. Προφανώς, επειδή δεν είναι κορόιδο, συζητάει
για κέρδη μόνον εφόσον ξεπερνούν το 100%. Πρώτη φορά δημόσια θεωρητικοποιείται ο προσωπικός τζόγος.

Οι αθλητικές της γνώσεις εξαντλούνται στο γκριζωπό της κεφαλής του κ. Μπάγιεβιτς. Γι αυτό και προσπερνά με άνεση ασχέτου τις πρωτοσέλιδες αθλητικές ειδήσεις.
Μπορεί όμως κανείς να σταθεί και σε άλλες πτυχές της προσωπικότητάς
της:
Όταν θεωρεί ότι θίγεται, γίνεται αγενής συνήθως έως βαθμού προσβολής των συνομιλητών της. Αγνοώντας κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, μεροληπτεί συστηματικά, δυσπιστώντας σε κάθε άποψη που διαφεύγει των ορίων
της γνώσης της. Απορώ τόσο για το θράσος της, όσο και με την δουλική συμπεριφορά των θιγομένων.
Έχω ακούσει πάμπολλες φορές τα στερεότυπα κλισέ της για τον βαρδάρη και τον υπουργό Μακεδονίας, τη συναναστροφή της με τον σκηνοθέτη Αγγελόπουλο στο Δίον, τα πειράγματα επιπέδου ανέραστης ζωντοχήρας για τους ομοτράπεζους συναδέλφους της και τον δυστυχή ρεπόρτερ που έχει επιφορτισθεί την ενημέρωση
για την κυκλοφορία στους αθηναϊκούς δρόμους. Τώρα τελευταία συνηθίζει να προτρέπει τους συναδέλφους της κατά τα διαλείμματα να πάνε "να παίξουν
για λίγο στην αυλή". Σήμερα πρέπει να ήταν η 20ή συνεχής φορά που το άκουσα. Ένιωσα την αναφυλαξία να με ζώνει. Το ίδιο φαντάζομαι και οι εισπράξαντες το χαριεντολόγημα.

Γενικότερα η συμπεριφορά της θα πρότεινα να γίνει αντικείμενο εργασίας από τους ίδιους τους φοιτητές της. Αλλοίμονο αν αναπαραχθούν παρόμοια φαινόμενα
δημοσιογραφικής κακοήθειας. Αυτό δε που είναι κωμικοτραγικό είναι όταν επικαλείται το ακαδημαϊκό ήθος για να κατακεραυνώσει πανεπιστημιακούς που
έχουν παρεκτραπεί, όταν η ίδια, εξέχον μέλος της ομάδας των "ιπταμένων καθηγητών", η οποία δηλώνει στην έδρα της στη Θεσσαλονίκη φυσική παρουσία δύο ημέρες την εβδομάδα για κάποιες ώρες,
φροντίζει να καλλιεργεί συστηματικά
τις δημόσιες σχέσεις της με κάθε πρόσωπο που φαντάζει να ασκεί κάποιου είδους εξουσία. Παραδείγματα άπειρα.

Η δική της αδυναμία να εκφωνήσει σωστό έναρθρο λόγο -πράγμα που δεν το συνειδητοποιεί κι επιμένει να διαβάζει τις εφημερίδες η ίδια- φαντάζομαι λόγω κάποιων προβλημάτων στους μυς των χειλέων της (απόλυτα σεβαστό και
κατανοητό), ήρθε να δέσει με την κακεντρεχή ειρωνεία της για τον αμερικανό εκπρόσωπο τύπου του Λευκού Οίκου τις προάλλες, που αντιμετωπίζει κάποιο παρόμοιο πρόβλημο (σαν να μασά τσίχλα αποφάνθηκε η αναιδής). Τουλάχιστον
όμως εκείνος γίνεται κατανοητός όταν μιλά.

Η συμπεριφορά της προς τους εργαζόμενους συναδέλφους της είναι προκλητική, όταν ζητά δημόσια τον καφέ της (σαν να απευθύνεται στο υπηρετικό προσωπικό της), όταν βάζει εργαζομένους στο κανάλι να της τηλεφωνούν για να την ξυπνήσουν, όταν δίνει εντολές στον αέρα -δίκην υπουργού- να την φέρουν σε επαφή με όποιον νομάρχη ή δήμαρχο της καπνίσει, οποιαδήποτε στιγμή της εκπομπής
της. Σημειωτέον ότι δεν διαφωνώ με την ουσία. Ο τρόπος της είναι προκλητικός.

Γενικότερα η διακριτικότητα είναι λέξη και πρακτική άγνωστη για την κυρία καθηγήτρια. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει δημόσια πέρισυ, σε μια φιλοξενούμενη ηθοποιό, ότι έχει τον τρόπο να την εντάξει στο ανασκαφικό προσωπικό στο
Δίον, διότι "ως γνωστόν έχει τον τρόπο της".

Οποίο θράσος! Οποία προπέτεια!

Είναι ίσως η μοναδική δημοσιογράφος, η οποία προκειμένου να προσελκύσει το ενδιαφέρον των συνομιλητών της για τα συνήθως κενά περιεχομένου εκφωνήματά
της, αρχίζει το λόγο της με τη φράση: "Αυτό που θα πω τώρα είναι πολύ σημαντικό".
Όταν το ακούμε αυτό, οι δυστυχείς, προβλέπουμε τη συνέχεια.
Δεν θα ασχολιόμουνα μαζί της αν δεν ήμουνα αναγκασμένος να υπομένω αυτήν κάθε πρωί εδώ που διαμένω, γιατί το δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ είναι η μοναδική
ελληνόφωνη πηγή ενημέρωσής μας. Είναι πάντως το καθημερινό μας ανέκδοτο.
(" Έμαθες τι έκανε πάλι η Παναγιωταρέα;")

Και για να τελειώνω: δεν γνωρίζω άλλον ακαδημαϊκό στο πανελλήνιο, του οποίου η ενδυμασία να διαφημίζεται από εμπορικό ρουχάδικο με το κλείσιμο της εκπομπής της.

Τελευταία της δήλωση, απόσταγμα της υψηλής αισθητικής της καλλιέργειας:

"Τα κοτόπουλα δεν μ΄αρέσουν, γιατί τα πόδια τους είναι πολύ λεπτά".

προσθέστε τα σχόλιά σας σε αυτό το άρθρο

64522

Νίκο κρύβεται!
από ένας από ΣΟ Ιντυ 6:54μμ, Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2003
Ωραία, κανείς δεν συμπαθεί την Αννα, αλλά εσύ το παράκανες!

65118

Αρχαιολόγε, κρύφτηκε!
από ο ίδιος από ΣΟ Ιντυ 6:16μμ, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2003
για τον ακριβώς παραπάνω λόγο!



Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
από ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ 4:10μμ, Παρασκευή 11 Απριλίου 2003
Μέσα στο κτίριο του Μακρυγιάννη (δημόσιο κτήμα με μνημεία της φιλοσοφικές σχολές 5πχ-7μχ και άλλα) που έχει οικειοποιηθεί το ζέυγος Παντερμαλής και η Παναγιωταρέα και καταστρέφεται από την ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ που έχει Βαρδινογιάννη, έχουν βρεί θέση και άλλοι.
Ο αρχιτέκτων Φωτιάδης είχε πάρει μέρος και στον διαγωνισμό για το τάμα του Παπαδόπουλου στα Τουρκοβούνια.
Ο αρχιτέκτων Τσούμι που δούλευε για την Γουλανδρή ήταν κοσμήτορας στο Κολούμπια αλλά το διώξαν με τις κλωτσιές για τα κατορθώματά του (δήθεν παραιτήθηκε). Το ότι το σχέδιο νίκησε στον κλειστό διαγωνισμό τα άλλα με τον Καλατράβα στην επιτροπή και αυτόν που έφτιαξε την ροζ βίλλα φτάνει.
Αυτό το σχέδιο ήταν τελείως διαφορετικό από τα άλλα και στις προδιαγραφές και στο τι είχαν για δεδομένο οι άλλοι αρχιτεκτονες. Χώρια τις φιλοσοφικές σχολές.
Ενας Τζεδάκης που έφτιαχνε χουντικές γιορτές στο Στάδιο με αρχαίους, σπαθιά, δόρατα και ότι βλακεία κανείς μπορεί να φανταστεί τώρα κάνει τον οικονομικό εκεί μέσα..
Ο προστάτης τους Σημίτης. Η μαμά του ήταν κυρία της αυλής του Γεωργίου και έτσι εξηγείται γιατί στις μεγάλες διαδηλώσεις βλέπαμε Κοκο. Ο μπαμπάς του πούλησε το ΕΑΜ με την συμφωνία του λιβάνου, μια χώρα καταστράφηκε και από τότε 5 φαμίλιες κάνουν ότι θέλουν. Μαζί στο τότε κόλπο και ο μπαμπάς Αγγελόπουλος. Οι ιστορίες λένε για πολλές λίρες. Η Γιάννα πήγε στους γάμους του κοκόπαιδου να τιμήσει τους κοκους και λέγεται ότι για να την ξεμπλέξουν από εναν Βαρδινογιάννη την παντρέψαν με τον Αγγελόπουλο. Αντε βγάλτε άκρη τώρα από αυτή την αυλή των βρυκολάκων

14200
Παναγιωταρέα
από αθηναικό indy 7:18μμ, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2003
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ
από ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΟΝΤΑΙ ... 4:08μμ, Πέμπτη 17 Απριλίου 2003
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑΔΥΟ ΦΙΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΑΖΙ
ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος

Αντιπρόεδρος: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος

Μέλη: Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Αρχιμ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου, κ. Άννα Παναγιωταρέα, κ. Ηλίας Παπανικολάου, κ. Παν. Δρακόπουλος
ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ Στέλεχος της χουντικής ΕΡΤ. posted by Διώχτηκε με την αντιπολίτευση αλλά μετά 5-6 χρόνια επανηλθε. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑΔΥΟ ΦΙΛΟΙΑΠΟΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕΔΙΑΒΑΖΑΝ ΤΟ "ΠΙΣΤΕΥΩ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟ ΤΟ SITE TΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος

Αντιπρόεδρος: Ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος

Μέλη: Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, Αρχιμ. Κωνσταντίνος Παπανικολάου, κ. Άννα Παναγιωταρέα, κ. Ηλίας Παπανικολάου, κ. Παν. Δρακόπουλος


Στην Επικοινωνιακή και Μορφωτική Υπηρεσία υπάγονται:


Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,4 FM)
Ο Κλάδος Εκδόσεων
Ο Κλάδος Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας
Ο Κλάδος Τηλεοράσεως
Έκτατη ενημέρωση

EPISIS
Συνάδελφοι,


Σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:


Όπως μας πληροφόρησαν συνάδελφοι από του Σύλλογο Διπλωματούχων Μηχανικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις 10/12/98 στην εκπομπή "ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ" με την Άννα Παναγιωταρέα ο Υφυπουργός κ. Ανθόπουλος δήλωσε απροκάλυπτα ότι και θεολόγοι και φιλόλογοι μπορούν να διδάξουν πληροφορική !!!! . Επίσης ότι οι απόφοιτοι πληροφορικής δεν θέλουν να διοριστούν στα σχολεία. Βέβαια μετά ακούστηκε ότι υπάρχουν περίπου 2000 υποψήφιοι για την διδασκαλία των μαθημάτων αυτών.


Την ίδια μέρα διαβάσαμε στην εφημερίδα Έθνος 10/12/1998 σελίδα 4 επίσης το άρθρο της κ. Παναγιωταρέα ότι στο Α Γυμνάσιο που βρίσκεται σε κατάληψη οι μαθητές μεταξύ των άλλων διαμαρτύρονται για την έλλειψη καθηγητή Πληροφορικής. Ενώ τα υπόλοιπα αιτήματα των μαθητών θάβονται τόσο ο Ανθόπουλος όσο και η φίλη του κ. Παναγιωταρέα επιμένουν στο θέμα της Πληροφορικής. “Για τον καθηγητή Πληφορορικής φταίμε, μου είπε. Υπάρχει πρόβλημα και θα δούμε πως θα το θεραπεύσουμε, αλλά για τα άλλα τρία (χημείο, τουαλέτες, κυλικείο ) ευθύνεται η σχολική επιτροπή.” ....Και ο υφυπουργός συνεχίζει “Τι ζητούν τα παιδιά; Ποιότητα στην καθημερινή τους ζωή: Φροντίδα για την καθαριότητα στο φαγητό τους. Τουαλέτες να μην ντρέπονται να τις δείξουν. Καλύτερη εκπαίδευση με το χημείο ανοιχτό και καθηγητή Πληροφορικής. Το υπουργείο ευθύνεται για την έλλειψη του καθηγητή Πληροφορικής”


Συμπέρασμα δικό μας:

Το υπουργείο όχι μόνο δεν θα επιλύσει κανένα από τα προβλήματα του Α Γυμνασίου Πλάκας αλλά θα περιποιηθεί ιδιαιτέρως του μικρούς μαθητές στέλνοντας τους τον νέο εκλεκτό του υφυπουργού που θα “μάθει” πληροφορική στα κεφάλια των ανυπεράσπιστων μαθητών.


Συνάδελφοι,

Ττα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά. Με τα δημοσιεύματα αυτά αποκαλύπτεται με προκλητικότατο τρόπο η πρόθεση του Υπουργείου να διορίσει στις νέες θέσεις που άνοιξαν στα Λύκεια γύρω στις 2000 μη πτυχιούχους. Είναι προφανές ότι το κύκλωμα παραγωγής ξεπουλήματος της πληροφορικής ετοιμάζει το μεγάλο του χτύπημα τώρα που επικρατεί μεγάλη αναστάτωση στην παιδεία και κρίνουν ότι εμείς οι πτυχιούχοι έχουμε και κρίνουν ότι έχουμε αδρανήσει.

Ποιοι θα είναι οι 2000 αφού οι 16μηνιτες σχεδόν εξαντλήθηκαν;

Έχουμε στα χέρια μας εισήγηση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που ζητά να διορίζονται καθηγητές πληροφορικής πτυχιούχοι ΑΕΙ θετικής κατεύθυνσης με 500 ώρες σεμινάρια!!!! Οι πελάτες των σεμιναρίων της πλάκας που διοργανώνει το παραμάγαζο στην οδό Πανεπιστήμιου.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυρία Παναγιωταρέα “προετοιμάζει” την κοινή γνώμη και προδιαγράφει την πολιτική του “εκλεκτού της φίλου” κ. Ανθόπουλου για το θέμα των καθηγητών Πληροφορικής.

Το Νοέμβριο του 1996 εν μέσω κινητοποιήσεων των τμημάτων Πληροφορικής είχε “βγάλει” σε εκπομπή της και πάλι τον κ. Ανθόπουλο για να “καθησυχάσει” τους φοιτητές και τους πτυχιούχους Πληροφορικής ότι θα διορίζονται σε ποσοστό 70% (το σχετικό δημοσίευμα της Απογευματινής που ακολούθησε μπορείτε να το βρείτε στο www site). Το τι επακολούθησε το γνωρίζετε....

tks said...

Επιτέλους και δύο κουβέντες για τα πραγματικά προβλήματα του Ελ. Πανεπιστημίου.
Όχι φυσικά οι αιώνιοι, αλλά η εκλογή ανθρώπων με ελιπή προσόντα (ουσιαστικά αλλά πολύ περρισότερο ακόμα και τυπικά - συνιστούν έκδηλη παρανομία), η παντελής έλειψη χρηματοδότησης της ερευνας κ.α κ.α.
Νισάφι ποια.

Zoros said...

Είμαι μαζί σου! Επιτέλους κάποιος γράφει αυτά που σκεφτόμουν καιρό τώρα...

Είμαι περίεργος για το αν θα τολμήσει η Παναγιωταρέα να ξαναβγεί σε πάνελ μετά από το άρθρο σου!

Anonymous said...

Συγχαρτήρια!!

KV said...

:) Mια -δυνατή- φωνή από μέσα! Ελπίζω να πάρεις/πάρουμε κάποιες απαντησεις. Ελπίζω να μην σε πειράξει που έβαλα ένα ακόμα λινκ για το άρθρο σου.

Roben Hood said...

Loipov, to kurio kai pio basiko eivai va mnv xavoume to humor mas!!!

Mnv parasuromaste apo favatismo!!

Eva slalom eivai autn n zwn,,, apofeugeis osa pio polla kolovakia mporeis kai feugeis oso to duvatov grngorwtero ....

Mnv 3exvate to humor eivai to movo pou mas mevei

Anonymous said...

Υπάρχει σκεπτόμενη Ελλάδα; Που είστε ρε παιδιά όλοι εσείς; Να κάνουμε μια ξεχωριστή πόλη κράτος, ή Δαναίζουσες ερυθρές ταξιαρχίες με στόχο τους δημοσιογράφους -εντολοδόχους ιδιωτικών ορέξεων; Είμαι και γω ακαδημαικός (εξ αγχιστείας - οι γονείς μου απλοί εργαζόμενοι είναι) και με ταλανίζει η σκέψη της ανατροπής. Πως θα το πετύχουμε να ανατρέψουμε τις Παναγιωταρεες και τους Πρετεντέρηδες και όσουν εξ(υπηρετούν); Με πέτρες και πορείες ειλικρινούς αλλά υστεροειδούς χρειάς; Με απλή ανταλλαγή απόψεων στο μοναδικό ελέυθερο μέρος της Πορτοκαλέας; Απαντήστε ρε παιδιά μη πάρω κάνα ντουφέκι κι αρχίσω πυρ κατά βούληση στους ξεβράκωτους "εξουσιαστές" που ξεπουλήσαν τη χώρα μας για ένα κοστούμ...

Anonymous said...

ναι, αλλά... κοινοποίηση και στον Λαζόπουλο ρε γαμώτο!

Anonymous said...

Συμφωνώ με τον χρήστη που έγραψε ότι επιτέλους εκτός από την εκτόνωση της γκρίνιας, το Διαδίκτυο πρέπει να χρησιμεύει και στην πληροφόρηση. Και κυρίως πρέπει να μας μάθει να ζητάμε απαντήσεις.
Τώρα που έχουμε πληροφορηθεί όλα αυτά τα τραγικά, ας μην το αφήσουμε έτσι, να ξεφουσκώσει απλώς. Ας κρατάμε το θέμα ζωντανό, μέχρι να πάρουμε μιαν απάντηση. Πιστεύω, ότι καλό θα ήταν να αναφέρονται κι άλλα τέτοια παραδείγματα, για να μην καταλήξει σε προσωπική επίθεση.
Επίσης διαφωνώ με τα σχόλια περί του πότε τα προλαβαίνει όλα η κ.Παναγιωταρέα. Δε στέκει ως επιχείρημα. Είναι λαϊκίστικο. Ας αρκεστούμε στα αντικειμενικά γεγονότα, που είναι πολλά και ας αφήσουμε τις κρίσεις για την υποκειμενική διαχείριση του χρόνου.

tolisM said...

επισκεφθηκα το site με τα ονόματα καθηγητών του ΑΠΘ και όντως η κ. Παναγιωταρέα ανέβασε το "προφίλ" της.
Εχει τρομερή πλάκα, απλά συγκρίνετε τι προφίλ έχουν οι άλλοι άνθρωποι με το προφίλ της Άννας.
Πιστεύω είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ανασφάλειας (μπορεί να μπει και στο λεξικό Μπαμπινιώτη) και δείγμα έλειψης εμπιστοσύνης στις ιδίες ικανότητες.

Anonymous said...

Όπως έλεγε κάποια κάποτε σε ένα περιφερειακό κομματικό πάρκινγκ : ‘μή γελάς, αυτήν αύριο θα την έχεις προϊσταμένη.. Αυτή θα σε κρίνει αύριο’. Κι όπως έλεγε κι ο Bourdieu ‘ανηθικότητα είναι να χρησιμοποιείς τη δύναμη που έχεις σε ένα ταμπλώ, για να ενισχύσεις τη θέση σου σε άλλο’. Και ο νοών νοείτω.. Το αστείο είναι πως το συγκεκριμένο πόνημά σου κυκλοφορεί ευρύτατα μέσω e-mail, με cross postings κλπ. Όσο για το αν μασάει ο κόσμος, πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω .. Γεια στο πληκτρολόγιο σου πάντως !!!

Zacula said...

Ονοματεπώνυμο Αννα Παναγιωταρέα
Βαθμίδα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
Διδασκόμενα Μαθήματα (Εξάμηνο) Θεωρία και τεχνικής της συνέντευξης - Ζ εξάμηνο
Ανάλυση και σύνθεση ηλεκτρονικού δελτίου ειδήσεων - Η εξάμηνο
Τοποθεσία Γραφείου 4ος όροφος, Εγνατίας 46
Τηλέφωνο (2310) 99 20 71
Fax (2310) 99 20 94
E-mail anpan@jour.auth.gr
Σπουδές Πτυχίο κλασικής φιλολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μεταπτυχιακά σεμινάρια στη Νεολληνική Λογοτεχνία στην Μ.Βρεττανία
Διδακτορική διατριβή στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα του Πανεπιστηίου Θεσσαλονίκης με θέμα τη δημιουργία της εθνικής και προσφυγικής συνείδησης
Ερευνητικά Ενδιαφέροντα - Η εργασία της στο εαρινό εξάμηνο σεμινάριο του Πανεπιστήμιο του Λονδίνου το 1972 εκδόθηκε ως δοκίμιο το 1975 με τον τίτλο "Ο διχασμός του Γιώργου Σεφέρη" από τις εκδόσεις ΕΣΤΙΑ και έχει εξαντληθεί.
- Το 1993 υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπό την επίβλεψη της αειμνήστου ’λκης Κυριακίδου-Νέστορος και του Ιωάννη Κολλιόπουλου με θέμα τη δημιουργία της εθνικής και προσφυγικής συνείδησης. Η διατριβή της βασίζεται σε εκτεταμένη έρευνα -περισσότερες από 800 προσωπικές συνεντεύξεις- στις τρεις γενιές των προσφύγων από τις Κυδωνίες [Αϊβαλί] της Μ. Ασίας, συγκρίνοντας την προφορική τους αφήγηση με τα επίσημα έγγραφα του υποπροξενείου Κυδωνιών (ιδρύθηκε το 1825) που ανακάλυψε στο Αρχείο του Υπ. Εξωτερικών και τα έγγραφα της Κοινωνίας των Εθνών που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη 42nd str. της Ν. Υόρκης. Όλη η έρευνα εκδόθηκε το 1993 από τις εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ με τον τίτλο "Όταν οι αστοί έγιναν πρόσφυγες". Το βιβλίο έκανε τρεις εκδόσεις και έχει εξαντληθεί. Επανεκδίδεται από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ. Εκτενή αποσπάσματα του βιβλίου περιλαμβάνονται στην Ιστορία που διδάσκεται στο Λύκειο σχετικά με την μικρασιατική καταστροφή.
- Το 1994 επίσης εξέδωσε το βιβλίο "Ομολογίες παράλληλες" από τις εκδόσεις ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ με τη θεωρία της συνέντευξης και ως βασική έρευνα τις παράλληλες συνεντεύξεις προσωπικοτήτων -Ελλήνων και ξένων- που είχαν διαχειριστεί από διαφορετικές πλευρές το ίδιο θέμα.
- Το 1995 εξελέγη επίκουρος καθηγήτρια στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.
- Τα έτη 1996, 1997, 1998, 1998 πραγματοποιήθηκαν στο Τμήμα με δική της πρωτοβουλία τέσσερα σεμινάρια-ημερίδες με προσκεκλημένους ομιλητές καθηγητές από διάφορα τμήματα του ΑΠΘ, του Kαποδιστριακού και του Πάντειου, καθώς και επώνυμους δημοσιογράφους. Τα θέματα των συνεδρίων-ημερίδων ήταν τα εξής: o 1.ΜΜΕ και εξωτερική πολιτική o 2. ΜΜΕ και ελληνοτουρκικές σχέσεις o 3. Το τηλεοπτικό φαινόμενο " Σορίν Ματέι" o 4. ΜΜΕ και τρομοκρατία . o Στα συνέδρια παρουσίασε σε συνεργασία με τους φοιτητές του Ζ’-Η’ εξαμήνου αντίστοιχες έρευνες σχετικά με την παρουσίαση των ομόλογων θεμάτων από τα δελτία της εμπορικής και δημόσιας τηλεόρασης σε αντίστιξη με τον Τύπο.
- Επιμελήθηκε και εξέδωσε τα πρακτικά όλων των σεμιναρίων στη σειρά "ΜΜΕ και κοινωνία" των εκδόσεων ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ την οποία και διηύθυνε.
- Το 1997 παρουσίασε στην ΟΥΝΕΣΚΟ σε κλειστό συνέδριο Ελλήνων και Τούρκων Δημοσιογράφων μία συγκριτική έρευνα στον ελληνικό και τουρκικό τύπο που της είχε αναθέσει η γραμματεία της ΟΥΝΕΣΚΟ για το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται στην ανάλυση των ελληνοτουρκικών θεμάτων.
- Το 1998 το MEGA της ανέθεσε μία έρευνα για την αντιμετώπιση των εξωτερικών ειδήσεων από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ την οποία παρουσίασε με συνεργάτες-φοιτητές στο αντίστοιχο διεθνές συνέδριο του σταθμού που έγινε στη Θεσσαλονίκη.
- Το 1999 έκανε μία έρευνα καθ’ όλο το έτος για την παρουσίαση των πολιτικών γεγονότων από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ την οποία παρουσίασε στον Τύπο.
- Το 2006 έκανε μία έρευνα για τα ΜΜΕ και τη διαχείριση του πολιτισμού που παρουσίασε στο Διεθνές συνέδριο της Πάτρας.Τα αποτελέσματα της έρευνας της αναφέρονται και σε συγγράμματα τρίτων.
- Το 2001 εξέδωσε το βιβλίο "Κι σεν’ πώς σ’ λέν; - Χαρίλαος Φλωράκης" από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Έχει κάνει οκτώ εκδόσεις. Η εισαγωγή του [σελ. 1-35] αποτελεί τη θεωρία πάνω στην οποία στηρίχτηκε η καταγραφή της αφήγησης του Χ. Φλωράκη σε σχέση με την προφορική Ιστορία και την επιστημονική διαδικασία που απαιτεί.
- Το 2002 εξελέγη αναπληρώτρια καθηγήτρια.
- Το 2003 -ενώ ήταν σε εκπαιδευτική άδεια- με τη συναίνεση του Τμήματος δίδαξε στο χειμερινό εξάμηνο στα μεταπτυχιακά μαθήματα του καθηγητή και αντιπρύτανη Κ. Γραμμένου, στο CITY UNIVERSITY, το μάθημα "Διαχείριση των κρίσεων από τα ΜΜΕ" παρουσιάζοντας την έρευνά της για τον τρόπο με τον οποίο προβλήθηκε η εισβολή στο ΙΡΑΚ από τα αμερικανικά και βρετανικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ.
- Κατά το εαρινό εξάμηνο του 2003 δίδαξε στο μεταπτυχιακό του Μουσικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας με θέμα τη "Ραδιοφωνική παραγωγή". Αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή ενός cd με την έρευνα πάνω στην παραγωγική διαδικασία προγραμμάτων πολιτιστικού περιεχομένου.
- Έχει πάρει μέρος σε μια σειρά από διεθνή συνέδρια με δημοσιευμένες τις ομιλίες της στα πρακτικά τους και έχει συμμετάσχει με κείμενά της σε εκδόσεις τρίτων. Αναφορές στις εργασίες της υπάρχουν σε εκδόσεις συναδέλφων.
- Το 2006 εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ το μυθιστόρημα "Ο κυρίαρχος των οκτώ" που έγινε best seller. Είναι το πρώτο βιβλίο στην ελληνική βιβλιογραφία που αναλύει τις σχέσεις ΜΜΕ και εξουσίας, δημοσιογράφων και πολιτικής, διαπλοκής πολιτικών και ιδιοκτησίας των ΜΜΕ . Όπως είπε ο Ν. Κωνσταντόπουλος στο τελευταίο συνέδριο του Τμήματος με θέμα "Πολιτισμός των ΜΜΕ / Πολιτισμός στα ΜΜΕ": "Αυτό είναι το βιβλίο που πρέπει να διδάσκεται στα Τμήματα ΜΜΕ των πανεπιστημίων".
- Στο χειμερινό εξάμηνο του 2006 είχε αρχίσει τη διαδικασία για μία μεγάλη έρευνα σε σχέση "με την εικόνα του δημοσιογράφου στην κοινή γνώμη" αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί λόγω των καταλήψεων.
- Η κα Παναγιωταρέα είναι κύρια επιβλέπουσα σε 4 διδακτορικές διατριβές με θέματα σχετικά με τα ΜΜΕ. Μια ακόμη διδακτορική διατριβή έχει ολοκληρωθεί και βαθμολογήθηκε με άριστα, ενώ μια ακόμη βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο αξιολόγησή της.
- Το 1998 το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ της ανέθεσε να εκφωνήσει τον έπαινο του επίτιμου διδάκτορος κ. Ι. Μαρίνου και το 2007 τον έπαινο της επιτίμου διδάκτορος κ. Ελ. Αρβελέρ.
- Από το 1976 έως σήμερα εργάζεται ανελλιπώς στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό Τύπο ως πολιτικός συντάκτης και με προσωπικές εκπομπές πολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Έχει κάνει πάνω από 8.000 συνεντεύξεις. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων.

Anonymous said...

Μπράβο ΔΕΜΑΡΕ.
Συνιστώ σε όποιον άλλον γνωρίζει λαμογιές επωνύμων να βγεί καί να τις αποκαλύψει.Γιατί δεν μπορεί η κοινωνία πιά να ανέχεται την υποκρισία αυτών των ανθρώπων πού δήθεν κόπτονται γιά την ορθή λειτουργία των θεσμών καί την επίλυση προβλημάτων την στιγμή πού δεν νομιμοποιούνται γιά κάτι τέτοιο.Ο δικαστής πρέπει να είναι αμέμπτου ηθικής αλλιώς να πάει σπίτι του.Άνθρωποι προκλητικοί με δυό καί τρείς μισθούς να γίνονται κριτές γιά την άδκη κοινωνία πού θέτει στο περιθώριο αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.Δεν ξέρω γιά σας αλλά εγώ ουδόλως εντυπωσιάστηκα από το 'φορτωμένο' με ρηχότητες βιογραφικό της κ. Α.Π πού προωθούν την καρριέρα της αλλά όχι την επιστήμη.
Κρίμα.Αυτά καί άλλα πολλά αλλά το θέμα δεν εξαντλείται σε δυό αράδες...

Anonymous said...

Το πρόσφατα αναρτηθέν Βιογραφικό Σημείωμα της κ. Παναγιωταρέα στην ιστοσελίδα του Τμήματος ΜΜΕ του ΑΠΘ μοιάζει περισσότερο με απολογία (βρίθουσα τυπογραφικών λαθών!) προς το παραπάνω άρθρο του blog, παρά με απλή αναφορά απαραίτητων στοιχείων διδάσκοντος. Μια σύγκριση με τα εντελώς λακωνικά στοιχεία που παρατίθενται από τους υπόλοιπους διδάσκοντες του Τμήματος πείθει ότι η κ. Παναγιωταρέα έχει "λερωμένη τη φωλιά της" και έχει ανάγκη απολογίας...
Ενδιαφέρον θα είχε -για την ιστορία του πράγματος- το νομότυπο στη διαδικασία επιλογής της ως μέλος ΔΕΠ καθώς και στη διαδικασία εξέλιξής της. Από το CV της έγκριτης δημοσιογράφου φαίνεται ότι η ακαδημαϊκή καριέρα της στηρίχθηκε μάλλον σε best sellers παρά σε επιστημονικές έρευνες. Αλλά ξέχασα, ... στον χώρο των media δεν χρειάζεσαι να είσαι, αρκεί να φαίνεσαι (στην τηλεόραση)...

Anonymous said...

Ε αφού εγραψε και τον Κυρίαρχο των 8 τώρα δε πρέπει να γίνει Καθηγήτρια; Mn πω και ΠΡΥΤΑΝΗΣ ακόμα. Α ρε χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας ... Πολύ καλό το κράξιμο.

Anonymous said...

Κυκλοφορούν και τρελές φήμες για το πώς έγινε καθηγήτρια επί Παντερμαλή στη Θεσαλονίκη. Για ρωτήστε στο πανεπιστήμιο να δείτε ...

Anonymous said...

@ anonymous : Ω, ΝΑΙ !!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Παίδες, το κείμενο για την κ. Παναγιωταρέα έχει διαβαστεί από πολλές χιλιάδες. Έχουν σταλεί και αρκετά σχόλια στο e-mail. Μερικά μου έχει ζητηθεί να μην τα δημοσιεύσω, απλώς μου δείχνουν προς τα πού να κοιτάω.

ΘEΛΩ NΑ TONIΣΩ με την ευκαιρία πως αν μου στέλνετε e-mail στο demasamere [AT] yahoo.com , για αυτό ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, και μου πείτε να το κρατήσω για δική μου πληροφόρηση να είστε σίγουροι ότι θα το σεβαστώ.

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον πληροφορίες για αυτό εδώ το θέμα [ή οποιοδήποτε άλλο.]


Ευχαριστώ για τα σχόλια και για την προώθηση του κειμένου. Δείχνει ότι ο κόσμος δε μασάει.

YΓ. Είναι αδύνατον εδώ να σχολιάσω όλα τα κείμενα. Θα τα μαζέψω όμως όλα τα συμπεράσματα - μαζί με την έμμεση...απάντηση της κ. Παναγιωταρέα σε ένα καινούριο κείμενο.

Unknown said...

Ki ego loipon eimai enas apo autous pou piran to keimeno sou apo chain mail.

As arxiso apo to kalo, sigxaritiria pou to ereunises kai brikes poio einai to kako me to sigkekrimeno prosopo kai mprabo sou pou ekanes to kopo kai to dimosieuses.

ap'oti eida oute to proto sou blog einai, oute ki exeis kapoia diskolia sto na grafeis kai na kaneis 'ereunes' ara i epomeni erotisi mou nomizo pos dikaiologeitai. Giati den kaneis kati paromoio kai me tous ipoloipous kathigites tou ellinikou dimosiou panepistimiou?

Pos dikaiologeis to gegonos oti oi kathigites pou iperaspizontai to dimosio (kat' apokleistikotita) xaraktira tou ellinikou panepistimiou anti na simmetexoun se peer review processes protimoun na einai monimoi arthrografoi tis 'E'? De mas eksigeis oti stis idies sizitiseis iparxoun ki alloi kathigites pou lene oti kanoun apergia simmetexontas energa stis kiniseis tis POSDEP, alla plironontai kanonika afou 'ksexnoun' na to dilosoun sta panepistimia pou ergazontai?

Kai kala ola auta, kai poli kakia i Panagiotarea, giati de mas les ti gnomi gi ato pos tha lithei to problima.
Kai giati de kaneis to megalo bima na paradexteis oti poli apla ta fainomena Panagiotarea iparxoun poli apla epeidi to panepistimio einai kathara dimosio xoris elegktikous mixanismous kai poli apla oi dimosioi ipalliloi de ksodeuoun dika tous lefta alla dika sou(ara de tous noiazei posa tha ksodepsoun arkei na eksipiretisoun ta simferonta tous i na paroun ti miza tous).

Katalabaino oti eisai ideologika allilegios me tous foitites pou tous xtipaei i kakia astinomia alla apantise mou dio erotiseis.
a) giati oi idioi oi foitites den perifrouroun tis diadiloseis tous, oste na min iparxoun 'probokatores' kai diabaloun ton agona tous?(oi asteiotites den einai i douleia tous na leipoun giati tis katalipseis tous ean theloun mia xara tis kratane kai ta mploks tou KKE episis mia xara perifrourountai)
b) apo pote epitrepetai na epitithentai oi foitites sta astinomika mploka kai na prospathoun na diaspasoun ton astinomiko kloio? Giati einai efodiasmenoi me mantilia, koukoules, ksila kai alla eksartimata?
c) Telos kati pou isos de mporeis na apantiseis esi alla isos na exei ti kalosini na me enimerosei kapoios allos apo tous filous tous blog. Giati kathe fora pou oi foitites(i kai opoioi alloi) theloun na diadilosoun ego prepei na talaiporoume eite sto autokinito mou, eite sto leoforeio?Giati den mporoun na perioristoun sto Sintagma i sto Pedion tou Areos i se kommati mono tou dromou alla prepei na kleinoun oli tin kikloforia oste na talaiporoumaste ki emeis pou simfonoume i diafonoume me ta aitimata tous?

Anonymous said...

Den katalabaino giati ta bazete me tin Panagiotarea kai oxi me aytous pou tin ekleksane pou theloun to megalytero matsouki. Aytin tin douleia tis kanei.

Na shmeioso episis oti typika to symbolaio full-time sto Panepistimio einai 20 ores tin vdomada. Mallon einai part-time pou yparei problepsi? An kai ithika isos lathos nomika mallon entaksei ?

Giati den kanoume kai thema aytous pou doulevoune sto Panepistimio 60 ores tin evdomada - ego ksero arketous pou skizontain gia 1400 kathara ton mina.

Min ta isopedonoume ola koitontas mono ta arnitika kai tin dr. panagiotarea ... oi foitites kaloi oi kathigites ftaine... oloi exoune megales eythynes.

Anonymous said...

:D

polu kali douleia exete kanei edw pera! ta 8erma mu sigxaritiria!

mou arese to gegonos oti i dr. Papagiotarea toul/ston topo8etise to CV kai ena energo email, einai mia arxh!

filika,

ponygirl

p.s to email sti nomarxia thessalonikhs 'efige' me polu eufantasta kai eugenika logia.. ka8ws kai me mia paratirisi.. giname neo-foutouristes?

Anonymous said...

Αγαπητοί συμπολίτες,

Το οτι οι περισότεροι (όχι όλοι) καθηγητές στα Ελληνικά Πανεπιστήμια/Πολυτεχνεία δεν ασκούν το λειτούργημά τους όπως πρέπει είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν περάσει απο αυτά.
Κανένας όμως δεν αναρωτίεται: γιατί οι φοιτητές πήραν το μέρος τον καθηγητών όταν είχε τεθεί το θέμα της "Αξιολόγησης των καθηγητών"? Γιατί δεν βγήκαν στους δρόμους τότε, ενάντια στους καθηγητές που θελουν να έχουν το απυρόβλητο? Γιατί οι ίδιοι οι φοιτητές δεν κοιτάνε να βελτιώσουν (πράγμα που δεν θα έπρεπε να είναι δικία τους υπόθεση) τά κακώς κείμενα του συστήματος της Ανώτατης εκπαίδευσης που τα ζούν στο πετσί τους καθημερινά? Και όταν λέω κακώς κείμενα δεν εννοώ την αντίθεση σε νόμους, αλλά τα καθημερινά λειτουργικά προβλήματα των σχολών.
Για αυτά δεν υπάρχει καμία ομαδική απαίτηση, ενώ αν ρωτήσεις έναν-έναν ξεχωριστά ξέρει να σου πει χιλίαδες "μικρά παραπτώματα" που δυσκολεύουν τη ζωή όλων τους.
Κυρίες και Κύριοι, οποιαδήποτε αλλαγή χτίζεται λιθαράκι-λιθαράκι, ξεκινώντας με την λύση μικρών αλλα ουσιαστικών προβλημάτων. Δεν μπορείς να ανατρέψεις μια νοσηρή κατάσταση δεκαετιών εν μία νυκτί, θέλει πολύχρονη προσπάθεια, προετοιμασία και ζυμώσεις.
Ας κάνουμε λοιπόν όλοι μας πρώτα απ'όλα μια προσπάθεια διόρθωσης λαθών στον μικρόκοσμό μας, έκει που φτάνουμε σαν μονάδες, στην καθημερινοτητά μας και ύστερα η συλλογική αντιμετώπιση προβλημάτων θα έρθει σαν φυσικό επακόλουθο, χωρίς ιδαίτερο ζόρι!

ΥΓ:Μπράβο στον δημιουργό του blog αυτού. Είναι μια ιδιωτική προσπάθεια που όπως φαίνεται και απο τις απαντήσεις όλων μας παίρνει μορφή συλλογική!

Kαλά ... μυαλά!

Anonymous said...

ρε φιλε, η ικανοποιηση μου διαβαζοντας το αρθρο σου για την Παναγιωταρεα ηταν λυτρωτικη καθως ειμαι φοιτητης του ΑΠΘ(Δημοσιογραφιας & ΜΜΕ) και δυστυχως εχω την ατυχια να μου διδασκει τεχνικες συνεντευξης και σχεδιασμο δελτιου ειδησεων τα τελευταια 2 εξαμηνα. Τα πραγματα ειναι οντως χειροτερα απο οτι φανταζεται κανεις αφου η παρουσια σου εστω και για μια φορα στο μαθημα της αρκει για να καταλαβεις το ελλειμα επιστημονικοτητας για οσα διατεινεται οτι κατεχει με υφος αυθεντιας. Καθε φορα επαναλαμβανει τα ιδια πραγματα δημιουργωντας τον αυθορμητο συνειρμο αν γνωριζει κατι αλλο για το μαθημα που εχει αναλαβει να διδασκει. Η μεθοδολογια της ειναι ακρως αντιεπιστημονικη και αντιακαδημαϊκή με τεστακια,καθεστως τρομοκρατιας και ειρωνικες επιθεσεις. Το παραλογο και οριακα παθογενές ειναι οτι διατρανωνει την αγαπη της για τους φοιτητες της ενω πριν απο λιγο μπορει να τους ειχε επιτεθει με περισση αλαζονεια. Ειναι ελαχιστα ενημερωμενη για οσα συμβαινουν στο πανεπιστημιο και μεσα απο το κλιμα τρομοκρατιας που εχει επιβαλλει προσπαθει να συσκοτισει την δικη της ανεπαρκεια ως καθηγητρια πανεπιστημιου. Οι συμμαχιες που διατηρει μεσα στους καθηγητικους κυκλους ειναι γνωστες και της δινουν το θαρρος για να νομιζει οτι ειναι καθεστως στην σχολη.Η δυσαρεσκεια μας ειναι γενικευμενη στο τμημα και χαιρομαστε που αυτο το blog μας εδωσε την αφορμη για να περιγραψουμε και να επιβεβαιωσουμε την τραγικη αυτη κατασταση

Anonymous said...

Συγχαρητήρια. Εξαιρετική δουλειά. Ακόμη εξαιρετικότερο το οτι αφήνεις στο blog και τα σχόλια όσων προσπαθούν να δουν τα πράγματα πιο αντικειμενικά και όχι μονόπλευρα. Γιατί είναι αλήθεια οτι σε κάποιο βαθμό ευθυνόμαστε ΟΛΟΙ για την κατάσταση των ΑΕΙ. Πρωτίστως οι εκάστοτε κυβερνώντες που άφησαν (ή και επεδίωξαν) να εδραιωθεί το σημερινό χάλι. Κατά δεύτερο λόγο οι εκάστοτε φοιτητές (μιλάμε για δεκαετίες) που ανέχτηκαν να χειραγωγηθούν και να γίνουν συνένοχοι του ενεργητικού εξευτελισμού των Πανεπιστημίων. Και κατά τρίτο μόνο λόγο ένα σημαντικό μέρος τού διδακτικού προσωπικού που δεν έκανε παρά να υποκύψει στον πειρασμό του βολέματος και της λούφας. Πολύ σωστά έγραψαν κάποιοι (ανώνυμοι ή μή) τις τελευταίες μέρες οτι οι φοιτητές θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα αντιδρούσαν και θα ξεσηκώνονταν για να καταδικάσουν και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Αυτή θα ήταν η προοδευτική - ριζοσπαστική - επαναστατική στάση. Και όχι ή κάλυψη των απανταχού Παναγιωταρέων. (Εκτός κι'αν απλώς περιμένουν την σειρά τους, προσδοκώντας σε ένα αντίστοιχο βόλεμα ... )

Παρεμπιπτόντως, η "Αγία Πετρούπολη" δεν είναι στην πραγματικότητα Αγία ... Πρόκειται για μιά άστοχη μετάφραση του St-Petersburg που σημαίνει "Πόλη του Αγίου Πέτρου" (και όχι " Άγια Πόλη του Πέτρου"). Πιο σωστό θα ήταν να λέμε "Αγιοπετρούπολη", αλλά τωρα πιά έχει περάσει στις συνήθειες σαν Αγία ....

Anonymous said...

Αγαπητέ δεμασαμε, πληρώνεις και άλλη δουλειά της Δοκτορος! Στην εκκλησία της Ελλάδος που παίρνει και αυτή τους φόρους σου. Η "Ερίτιμος" Δόκτορ τα προλαβαίνει όλα. Τηλεόραση, εφημερίδα, βιβλία, Ωνάσειο, ραδιόφωνο και μετά κάνει και όλα τα άλλα που τη ρώτησες σε άλλη πόλη (διδάσκει, επιβλέπει διδακτορικά, δημοσιεύει άρθρα σε refereed journals κλπ.) Και μας κάνει και υποδείξεις από τηλεοράσεως για την πορεία της εκπαίδευσης. Υπομονή. Μπορεί να γράψει και βιβλίο για αυτό.

===
Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ

Πρόεδρος: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών καί Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος έχων αναπληρωτήν τόν Σεβασμιώτα-τον Μητροπολίτην Φθιώτιδος κ. Νικόλαον.

Μέλη:

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος έχων αναπληρωτήν τόν Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Κερκύρας καί Παξών κ. Νεκτάριον,

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Επιφάνιος Οικονόμου, έχων αναπληρωτήν τόν Πανοσιολογιώτατον Αρχιμανδρίτην κ. Συμεών Βενετσιάνον,

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σιλουανός Ιωάννου, έχων αναπληρωτήν τόν Αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρεσβύτερον κ. Ματθαίον Χάλαρην,

Ο Αξιότιμος κ. Ηλίας Παπανικολάου, έχων αναπληρωτήν τόν Αξιότιμον κ. Γεώργιον Μποτήν,

Ο Αξιότιμος κ. Δημήτριος Αλφιέρης, έχων αναπληρωτήν τόν Αξιότιμον κ. Δημήτριον Φουρλεμάδην,

Η Ερίτιμος κ. Άννα Παναγιωταρέα, έχουσα αναπληρωτήν τόν κ. Διονύσιον Μακρήν.


Στο Επικοινωνιακό και Μορφωτικό Ίδρυμα υπάγονται:

* Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος (89,5 FM)
* Ο Κλάδος Εκδόσεων
* Ο Κλάδος Διαδικτύου και Πολιτιστικών Προγραμμάτων
* Ο Κλάδος Τηλεοράσεως

Οικονομικός Διευθυντής: Ευθύμιος Α. Παπαδόπουλος

Anonymous said...

Η δρ οντως ειναι πολυ εκνευριστικη.

Σε όσους το CV της μοιαζει ικανοποιητικο, δείτε άλλο ένα βιογραφικό εδω! Πραγματικα αν δεν τον ήξερα θα πίστευα ότι ειναι μεγάλος καλλιτέχνης :)

Το αλλο το περιεργο. Σχολή ΜΜΕ και οι καθηγητές δεν εχουν site (τουλαχιστον δεν ειδα καποιο link). Α ρε Ελλαδαρα.

Anonymous said...

Geia sas. Katarxas tha ithela na zitiso siggnomi gia ta greeklish, alla mou ine pio efkolo, ontas xronia stin Agglia, kanontas to didaktoriko mou ke didaskontas os lektoras se ena apo ta kalitera panepistimia tou kosmou, oxi mono tis agglias. Taftoxrona omos, exo gnosi ke tis ellinikis pragmatikotitas, ontas proptixiakos ke metaptixiakos fititis stin Ellada.

Tha ksekiniso apo to CV tis panagiotarea, gia na katadeikso pou xoleni to olo thema, alla ke pou prepei ke emeis na estiazoume (oxi mono se afti). Grafi oti gia to phd tis ekane 800 prosopikes sinentefkseis ke episis xrisimopoiise stoixeia apo diafora eggrafa. Orea. gia pame loipon se mia analisi gia miimenous. Edo milame loipon gia ena methodology pou exi vasi ta case studies, opou to unit of analysis ine o individual, eno kanei triangulation h exi mixed methodologies, kanontas ke content analysis. Qualitative loipon approach. Arxizoume tin kritiki pou tha eprepe na ixe sto Viva tis i panagiotarea: - pote prolave ke ekane 800 sinentefkseis? (afino to pos epelekse to deigma, pos den ixe bias, pos afksise reliability ke validity, psila gramata). An ekane mia ora sinentefksi me ton kathena, milame gia 800 ores sinentefkseon. An lavoume vevea ipopsin mas oti mia ora sinentefksis theli peripou 5 ores apomagnitofonisi, xriazotan alles 4,000 ores apomagnotofoniseon. Episis, pos katafere na analisi ola afta ta stoixeia? milame gia xiliades xiliadon selides! xrisimopoiise kapio software (px atlas.ti) pou tote den ipirxe pagkosmios, oxi stin ellada pou den iparxei akoma ke tora? den iparxei oute enas akadimaikos pou tha pisteve oti ekane toses sinentefkseis ke tis analise eparkos, ke elave ipopsin ola afta pou eprepe na lavei. Gia na doso mia taksi megethous, gia to didaktoriko mou xrisimopoiisa ligoteres apo 50 sinentefkseis ke xriastika 15 mines na tis paro, na tis apomagnitofoniso ke na tis analiso sosta. Elpizo na katalavenete loipon... Ase pou opio vivlio h paper aniksis gia methodology tha deis oti prokeimenou na mi xatheis sta stoixia sou, oi sinentefkseis prepei na ine periorismenes, akoma ke ego sto phd mou isos ekana polles. Des panagiotarea an thes to paper tis eisenhard (1989). Ti leo tora omos... Meta, to content analysis giati to ekane? ta stoixeia simfonisan? to ixe os defteri methodologia h os triangulation, ara secondary data? pos ta anelise? pos vrike ta stoixeia, iparxoun ethical considerations? An filassonte ta eggrafa afta, ego px tha borousa na exo prosvasi? pos ixe afti? ke alla polla vevea, pou kalo tha ine na min ta anafero ke kourazo.

Pame tora se pio simantika: oloi osoi kanoun didaktoriko se elliniko panepistimio, ine adinaton na kanoun kali doulia. ke tha sas eksigiso giati (oxi giati to pezo magkas pou ime ekso, ego piga ekso giati den antexa na xaramizo ta xronia mou kanontas phd stin ellada). o pio eksipnos, diavasmenos, talantouxos ktl fititis tou kosmou, an paei stin ellada gia phd de tha kanei tipota kalo. ki as exi fovero thema px. Giati den iparxoun ipodomes. De ginete kanena mathima pano se research (ke pios na to kanei tha mou peite), den iparxoun ta vivlia ekina pou xriazonte, ara pos na kanei doulia? Stin agglia me to pou ksekinas exis apo 5-15 mathimata erevnas, analoga me tis anagkes sou. Ke mathimata me ergasies ke eksetaseis vevea. An den ta perasis me ipsiloteri vasi apo oti epikratei sinithos, efiges apo to didaktoriko programma. Apla. Sti sinexia, oti vivlio kena zitisis h paper, iparxei h tha sto feroun se merikes meres. Stin ellada, pou na vri o kaimenos o fititis vivlio gia qualitative research, esto ke to pio diadedomeno tou Yin? Peite mou mia vivliothiki panepistimiou pou to exi. Peite mou pou tha evriske i panagiotarea to paper tis eisenhardt? pouthena! proin kathigites mou apo ellada me parakaloun na tous vro ke na tous stilo kapia periodika, giati den ta vriskoun. Ara, pos zitas aftoi oi anthropoi na kanoun dimosiefseis h didaktorika? Ine asteio, ine xamenoi apo xeri prin kan ksekinisoun.

Pame omos ke stin alli lelapa, afti ton komaton. Stin Agglia, i students' union den apotelite apo komata veveos, alla individual fitites vazoun ipopsifiotites xoris kanenan komatiko h allo prosanatolismo. Ke ine toso isxiri i union afti, pou an viksi tremi to panepistimio olokliro. Ke mesa eki doulevoun ke anthropoi, os ergasia kanoniki ke amoivomeni. Fantastite gia ti milame. Emeis omos xriazomaste aftous tous mellontikous dimosious kafrous-ipalilous gia na treksoume to panepistimio. Na kanei sinelefsi o pritanis ke na benoun mesa 5 maliades ke na tou lene skase ke vges ekso. Pios alithina aksios tha anexti mia tetia katastasi? PIOS?

Alla vlepete kirioi, oloi sintiroun ta kakos keimena. kathomaste ke leme gia tin panagiotarea. ok, simfono. alla pios ti dimiourgise tin panagiotarea? ta komata ke oi fititikoi tous ekprosopoi. Apla ke kathara. Ke vevea oi kiverniseis, enoite. Omos emeis estiazoume na vrizoume tin panagiotarea, pou apla ine enas lakes tou sistimatos. den kitame to sistima, imaste kontofthalmoi opos panta ke pantou. Oi ellines ine skatofara kirioi, antagonistikoi, o thanatos sou i zoi mou. ke an volefto ego, sto diaolo oloi ke ksexnao ta antistasiaka mou logirdia. Vgite ligo ekso ke tha deite ti ginete...

Ara ta pragmata tha borousan na ine poli apla gia to zalismeno egkefalo (an iparxei) tis giannakou: 1) terma ta komata sta panepistimia. 2) aksiologisi panepistimion ke xrimatodotisi me vasi afton. Aksiologisi vevea opos AKRIVOS ginete sto RAE stin agglia. 3) Enisxisi vivliothikon ke allon ipodomon. 4) As benoun osoi foitites theloun tha elega ego. An exoun omos 12 mathimata sto proto etos ke den perasoun ta 10, ekso klotsidon. Ke tha exoun ke to septemvrio gia ta alla dio, allios ekso ke pali. Terma! 5) Iothetisi standards gia proslipseis ke proagoges melon DEP. Afto ine to telefteo geniko stoixeio pou tha ithela na po, alla thelo na meino ligo parapano. Isos oloi aftoi oi akadimaikoi pou ine se ellinika panepistimia na krinoun tora tin panagiotarea ke kala kanoun. as doume omos ta dika tous. akouo ke lene me pompodeis ekfraseis oti ine lektores ke exoun 5-10 h 15 dimosiefseis. ekatsa loipon na do, giati gia mena ine poli diskolo. ida loipon ta eksis: exoun px to didaktoriko tous, ke kanoun pano apo 5 dimosiefseis me ton idio titlo h elafors parallagmeno, se diaforetika periodika. Afto apagorevete, alla stin ellada anagnorizete ke ginete o kirios aftos lektoras. kapia ine ke metefrasmena, to idio se aggliko periodiko, ke ena allo (akrivis metafrasi) se ena galliko. me ena sbaro dio papers diladi. Alla as to afisoume ke afto. Pame stin aksia ton journals. Stin kaliteri periptosi, to 95% tou faculty olon ton panepistimion exi dimosiefseis se periodika gia gelia. ti na to kano to peer review pou anefere o host, otan milame gia periodika tipou industrial journal of new zealand, pou den ta exi akousta oute to editorial board tous? milame gia asteia pragmata! Ke otan paei kapios me mia dimosiefsi sto top periodiko tou xorou tou, tou lene oti distixos exis mono mia? afti i mia kirioi aksizi gia peripou 45,837 dimosiefseis se metria (oxi xalia diladi, metria) journals! Etsi ine akadimaika, afti ine i aksiologisi. Me ena paper se top journal, eksasfalizis thesi os professor sta kalitera panepistimia, ke stin ellada asxolounte posa exis, asxeta apo to ranking tou journal ke an ine ta idia me mikres parallages!

Asteia pragmata gia mia asteia xora, opos tin exoun katantisi. Piga se ena pagkosmio sinedrio na parousiaso, ke enas elvetos elege gia ton plouto pou exoume os evropi gia na palepsoume akadimaika tin ameriki, vasizomeni stis erevnitikes aksies pou mas edosan oi arxaioi ellines! ke anefere pragmata apo Aristoteli, ke allous, ke ntrapika giati den ta iksera! pios na sou ta mathei? ke giati? gia na ksipnisis? gia na matheis oti ellinismos den ine xristianismos ke skotadismos? den ine vizantio? ine epistimi, ine aksioprepeia, ine mialo, ine analisi, ine aksiokratia? pios exi mathei gia ton epikouro? opia epistimoniki kinisi ke na gini thavete kirioi stin ellada. deite to vivlio istorias me ta opia lathi tou. monadiki kinisi akadimaika omos. kitakste ti ginete. ke vevea, exoume ke to allo: to elliniko altsxaimer. Ola ta ksexname. vgeni oti enas apo tous gnostous agnostous itan asfalitis, ke anti na tarakounithi sithemela to kratos olokliro ke na vgoun stous dromous oloi, tora de to thimate kaneis pia. ginete mia poreia gia tin akrivia ke tin anergia ke mazevonte mono 50 grafikoi me malia pou den kseroun isos ti tha pei ergasia, giati ki aftoi ine volemenoi sto dimosio apo to kke, ke de vgenoun stous dromous 5 ekatomiria anthropoi pou eite ine anergoi eite doulevoun san ta zoa se poliethnikes ke alles eteries, 12 ores ti mera, me ti damoklio spathi tis apolisis pano apo to kefali tous kathimerina etsi ke diamartirithoun h figoun noritera apo to afentiko pou tous pidaei (kamia fora ke kiriolektika). An omos de xtistei to gipedo tou olibiakou, panathinaikou, aek ke paok, eeee, tote ksexilizi to potiri ke klinoun ton kifiso ke to kentro! Ara, kirioi, afta mas aksizoun. i panagiotarea, o souvlakofagos prothipourgos, o apostatis proin prothipourgos, o doulos simferonton proin prothipourgos, ke paei legontas. Afta aksizoun ston neoellina ke afta simvenoun oso ine ston tsaliki!

perastika mas ke prospathiste na vgite ekso an borite, gia na zisete os anthropoi prin epistrepsete sto vourko tis elladas.

de boroun na mas ga..ne pia me enan ilio ke mia thalasa! de boroun. theloume ke kratos, ke astinomia, ke organosi ke paideia, ke alla tetia. ke afou didaksane oi arxaioi ellines politismo stous evropeous, tora ine i seira ton neoellinon na didaxtoun apo tous evropeous politismo. ke den ine oi aggloi aderfes, oi germanoi gourounia, oi elvetoi psixroi, oi skandinavoi adiaforoi ke mono emeis oi ellinares imaste oi kaliteroi! stin kaliteri periptosi imaste pakistanoi ke tha to deite afto opou ke na vgite ekso, se opia xora. alla ti pakistanoi, ti leo, akoma ke oi pakistanoi kirioi perimenoun na vgis prota apo to leoforio gia na epivivastoun aftoi, oi ellines den to kanoun! Giourgia patriotes!

Anonymous said...

O κυρίαρχος των...media!

Το βιβλίο της κ. Παναγιωταρέα το διάβασα (ίσα-ίσα άντεξα δηλαδή, γιατί το τελείωσα μέσα σε μπαράζ χασμουρητών) για τον ίδιο λόγο που το διάβασαν, όπως φαντάζομαι, οι περισσότεροι: Από απλή περιέργεια. ’’Ο κυρίαρχος των οκτώ’’ εκεί ακριβώς πόνταρε όσον αφορά την αγοραστικη επιτυχία του. Στην περιέργεια του κόσμου να κρυφοκοιτάξει στον κόσμο των επώνυμων τηλεοπτικών αστέρων. Στην πραγματικότητα είναι μια ξεκάθαρη τακτοποίηση λογαριασμών. Η κυρία Παναγιωταρέα χρ ωστούσε στον κ.Χατζηνικολάου ένα παλαιότερο ’’σκούπισμα’’ της από τον ALPHA και κέρδισε ένα πόντο παραπάνω. Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση ξεχνιέται εύκολα, ένα βιβλίο μένει. Φυσικά, και για λόγους ουσίας και για λόγους μυστηρίου η συγγραφέας σε όλες τις συνεντεύξεις της αρνείται με αστείες αμφισημίες ότι το βιβλίο της αναφέρεται στον κ.Χατζηνικολάου αλλά οι πάντες ξέρουν την αλήθεια. Η ’’φωτογράφιση’’ του είναι απόλυτη και σε εκφράσεις και σε σκηνές και όσον αφορά τα προσωπικά ή τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής του όπως κατ’ επανάληψη αναφέρθηκε στον τύπο....Ακόμη και ο αρχικός τίτλος που τελικά δεν προτιμήθηκε (Οι 11 μικροί φόνοι του Πέτρου Χατζηπέτρου) δεν αφήνει αμφιβολίες.
Εσωτερικές υποθέσεις και ξεκαθάρισμα λογαριασμών είναι το βιβλίο, η Παναγιωταρέα με ρεβανσιστικές διαθέσεις αναπαρήγαγε την καθημερινότητά της και δίχασε τον δημοσιογραφικό κόσμο για το ποιόν από τους δύο αντιπαθεί περισσότερο. Οπως λένε οι φίλοι μου από τον χώρο των media ’’έφτασε στο τέλος να μας κάνει συμπαθή τον Χατζηνικολάου’’...
Εμένα δεν με νοιάζει ο καβγάς τους, ούτε τα προσωπικά τους αλλά το βιβλίο. Επιεικώς είναι άθλιο, κακογραμένο, με ξύλινη δημοσιογραφική γλώσα και εξώφυλλο κακέκτυπη αντιγραφή από παλαιότερο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού FUTURA. Η πλοκή του είναι σχεδόν προβλέψιμη έως αδιάφορη ανάλογα την οπτική γωνία του καθενός. Σπανίως δωρίζω βιβλία που έχω αγοράσει αλλά αυτό μάλλον θα το ξεφορτωθώ αφού όλο και κάποιος ανυποψίαστος φίλος θα θέλει να εκσταστιαστεί με τα κατορθώματα των επώνυμων των media.

Βαθμολογία: 3 (και πολλά είναι, με άριστα το 10)

http://diavazo.blogspot.com/2006_02_01_archive.html

Elias said...

Τα ονόματα-κλειδιά για το διδακτορικό της Κας Παναγιωταρέα είναι: Παντερμαλής και Γκίμπα (όπως έχουν πει κι άλλοι πιο πάνω).
Αν έχετε όρεξη και για άλλα σημεία και τέρατα της εν λόγω κυρίας, ψάξτε για το λόγο που έφυγε από τον 'Ελεύθερο Τύπο' επί Κύρτσου (μπορεί να το 'χει αναφέρει και κάποιος άλλος πιο πάνω, είναι τόσα πολλά τα σχόλια που δεν μπορώ να τα διαβάσω όλα).

Η Παναγιωταρέα είναι προκλητικότατη. Θεωρεί ότι είναι το κέντρο του κόσμου και χαίρεται να εξευτελίζει και να μειώνει τους άλλους. Καμαρώνει δε σαν γύφτικό σκεπάρνι για το ακαδημαικό της τίτλο.

Anonymous said...

Χρειάζεται θάρρος για να μπορείς να γράψεις το σχετικό σχολιασμό για την ΔΡ. Παναγιωταρέα. Εφόσον είναι τεκμηριωμένα τα σχετικά θα ήθελα να σε συγχαρώ και να επιμείνεις στην παραλαβή απαντητικής έπιστολής από την Δρ Παναγιωταρέα. Εξαιτίας κάτι τέτοιων διορισμών και αναθέσεων πολύ άξιοι έλληνες επιστήμονες δεν μπορούν να πλησιάσουν το χώρο των έλληνικών πανεπιστημίων αφού θα πρέπει να ψηφιστούν από τους Δρ Παναγιωταρέα.

Συνέχισε την προσπάθεια.

Anonymous said...

Παραθέτω κάποια σχετικά links του 2003 οπότε και το σπίτι της κ.Παναγιωταρέα είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης. Δε συμφωνώ με αυτές τις πρακτικές απλά το βάζω στη συζήτηση για να φανεί ότι υπάρχει κόσμος που ήξερε και ξέρει τα έργα και τις μέρες της εν λόγω κυρίας που δεν περιορίζονται στην ακαδημαική της καριέρα...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=142856

http://thessaloniki.indymedia.org/front.php?lang=el&article_id=14190

και ένα άρθρο του Ιου

http://www.iospress.gr/ios2002/ios20020407a.htm

Πολλά συγχαρητήρια για την πολύ εύστοχη κίνηση αν και πιστεύω ότι τέτοιου είδους άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Όλοι γνωρίζουν λίγοι μιλάνε...

Anonymous said...

Μια ερώτηση. Γιατί η επιστολή στην ΠΑναγιωταρέα στάλθηκε υπόψιν μεταξύ άλλων, και την Αναστασίας δουλκέρη, αναπληρώτριας στο ίδιο τμήμα με την Παναγιωταρέα; Θεωρείται μήπως αξιόπιστη ακαδημαϊκός; Νομίζω είναι μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση αυθαιρεσίας, νεύρωσης, αρχομανίας, και δήθεν αυθεντίας, που πίσω από την ασυδοσία που της δίνει η καρέκλα της κρύβει κι αυτή όπως και τόσοι άλλοι έλληνες ακκαδημαϊκοί, την απουσία έργου και τη στασιμότητα που χαρακτηρίζει τόσο την έρευνα όσο και την ποιότητα διδασκαλίας του ελληνικού πανεπιστήμιου.

Anonymous said...

AISXOS... Emeis thusiazoume ta neiata mas stis spoudes k sta didaktorika k kapoioi me to patima enos koumpiou ginontai apeutheias kathigites.. Krima gia tin omorfi Ellada mas pou rezileuetai kathimerina.
Filika,
Hlektra

Anonymous said...

Γιατί παραπονιούνται οι Έλληνές?
Η Παναγιωταρέα αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της Αθάνατης Ελληνικής Αξιοκρατίας..Μάκαρι να "νοσούσε" μόνο η Παιδεία..έχω αρχίσει να ντρέπομαι που είμαι Ελληνίδα...συγχαρητήρια για την επιστολή...είναι και αυτό μια αρχή.Κουράγιο σε όλους όσους σπουδάζουν και αγωνίζονται "με το σταυρό στο χέρι"!!

Neptunus said...

Ζουλιάρηδες! Μη δείτε άνθρωπο να προκόβει! 'Αμα είναι φίλεργος ο άνθρωπος, και έξι δουλειές μπορεί να κάνει, και δώδεκα και είκοσι τέσσερις!

Άννα, μαζί με τον Καραμανλή (ή με όποιον σου τα στάζει τέλος πάντων). Νυν υπέρ πάντων η ΄κονόμα, Ντοκτορέσσα μου. Το ΄χεις πιάσει το νόημα, γι' αυτό θα σ' έχουμε πάντα στην καρδιά μας, ω, αιμοδότρια των πιο υψηλών ιδανικών μας!

Anonymous said...

Ελλαδάρα, ποτέ δεν πεθαίνεις!
Σήμερα διαβάσαμε ότι εξαιρέθηκε από την κρίση ο πρόεδρος τμήματος, του οποίο ο γιόκας θα κριθεί από την κα Παναγιωταρέα για την θέση του λέκτορα. ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!
Είναι οι λεγόμενες Αλλαξο-Κωλιές!
Βοήθειά μας, αμήν

Anonymous said...

Κοιτάζοντας το βιογραφικό με μια γρήγορη ματιά, μου έκαναν εντύπωση τα εξής:

1)Ο τρόπος παρουσίασης του βιογραφικού.
2)Αντικείμενο σπουδών Ιστορικό-Αρχαιολογικό. Διδακτικό αντικείμενο Δημοσιογραφία και ΜΜΕ.
3)Υπεράσπιση θέσης 1993 – Προαγωγή σε Επίκουρη Καθηγήτρια 1995.
4)Το ερευνητικό έργο πρίν το 2002 που εξελέγη αναπληρώτρια καθηγήτρια και που βασίστηκε η κρίση για προαγωγή.

Ενημερωτικά, αν και δεν έχω σχέση με το αντικείμενο των ΜΜΕ, έχω μια ιδέα ακαδημαϊκών σπουδών σε επίπεδο διδακτορικού τίτλου.

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]microsoft office 2007 enterprise activation code, [url=http://firgonbares.net/]make or buy software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] version of photoshop to buy sell my software
discount software review [url=http://firgonbares.net/]software reseller canada[/url] educational software solutions
[url=http://firgonbares.net/]computer software discounts for[/url] free games software downloads
[url=http://firgonbares.net/]ball software price[/url] software buying process
discount software for education [url=http://firgonbares.net/]buy photoshop 7[/b]

Anonymous said...

To be a noble charitable being is to procure a make of openness to the mankind, an ability to trust unsure things beyond your own pilot, that can front you to be shattered in uncommonly outermost circumstances for which you were not to blame. That says something exceedingly outstanding about the get of the ethical passion: that it is based on a trustworthiness in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a shop than like a jewel, something fairly feeble, but whose mere item attractiveness is inseparable from that fragility.

barbacool said...

Ένας φίλος -από τη μακρινή Κίνα- που ενημερώθηκε για το e-mail σας και παρακολουθεί τα πράγματα στην Ελλάδα, μου ζήτησε να σας γράψω το εξής: "Τον ενόχλησε η Παναγιωταρέα από την απ’όξω αλλά δεν τον ενοχλεί ολόκληρη οικογένεια στο ίδιο μαγαζί από μέσα από τα σπλάχνα της καθηγητικής φυλής." Ιδού ένα πρόσφατο γεγονός:
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_29/06/2010_406249

barbacool said...

Επίσης, για το αρχικό σας σχόλιο για την κα Παναγιωταρέα μου απηύθυνε και το παρακάτω σχόλιο με παράκληση να σας το ανακοινώσω...
"Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα και λίγα είπε. Αλλά θα ήθελα να του θυμίσω ότι την δρα Παναγιωταρέα κάποιοι του φυράματος του την κάνανε Δόκτορα και την ψηφίσανε καθηγήτρια. Κάποιοι δόκτορες και «Δόκτορες» σαν και δαύτον που με αντάλλαγμα ψήφους ή προς εξώφλησην της δικής τους εκλογής ψηφίζουν και αναγορεύουν διδάκτορες, καθηγητές, προικοδοτούν εαυτούς και αλλήλους με έδρες και κονδύλια και μοιράζουν πτυχία σε συνδικαλιστές και μη. Κάποιοι σαν και δαύτον συμμετέχουν ενεργά ή απλώς ανέχονται το αλισβερίσι πραγματικό ή υποτιθέμενο στα πανεπιστήμια. Καλά κάνουν και μας τα λένε για να μαθαίνουμε και μείς τα κωθώνια που τους πληρώνουμε τους εμπιστευόμαστε την ζωή μας και την λογική μας. Την ηθική τους όμως και τα πτυχία τους και το μεράκι τους, πραγματικό ή υποτιθέμενο, για την επιστήμη και την πραγματική ή ψευδεπίγραφη περιφάκια και κύρος, να μην τα θυμούνται μόνο όταν είναι να βρίσουν ο ένας τον άλλον, αλλά και όταν γλύφοντας ότι τους προτείνουν και όπου τους δείξουν, επιζητούν και απολαμβάνουν τα υλικά και κοινωνικά αγαθά ενός κυβερνητικού πανεπιστημίου και ενός καθεστώτος του οποίου είναι οργανικά και αναπαραγωγικά μέλη.
Άνευ τιμής και υπολήψεως
Κώστας Κακιούσης"

barbacool said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

n every tom's time, at some dated, our inner foment goes out. It is then bust into enthusiasm beside an be faced with with another magnanimous being. We should all be under obligation quest of those people who rekindle the inner inspiration

Anonymous said...

In harry's time, at some occasion, our inner pep goes out. It is then blow up into flame at near an face with another hominoid being. We should all be thankful for the duration of those people who rekindle the inner spirit

Anonymous said...

Συγχαρητήρια! Και λίγα λέτε! 'Αννα Παναγιωταρέα= αμάθεια παρέα με τον μακιαβελισμό, τη γλοιώδη συμπεριφορά στους ανώτερους και τη φασιστική σους κατώτερους, παντός καιρού, παν το επιστητόν γνωρίζουσα (τρομάρα της), και πάνω απ' ο'ολα χωρίς την παραμικρή ΤΣΙΠΑ. Παντρεύτηκε τον Παντερμαλή και έτσι έγινε "πανεπιστητημιακός". Πάντα αγκαλιά με (και με τη γλώσσα έξω) τους εκάστοτε ισχυρούς. Ακαδημαϊκή δασκάλα? Έργο? Ποιο έργο? Μη με κάνετε να γελάσω μέχρι δακρύων! Αλλοίμονο στους φοιτητές...και ντροπή και στον απερχόμενο Πρύτανη του Παν. Θεσσαλονίκης Αν.Μάνθο, που αλληλογλύφονταν για την περίφημη μια ωρα δημοσιότητας στην εκπομπή της.

Συνάδελφος της μαντάμ, που ξέρει και τα μέσα και τα έξω της

Anonymous said...

To be a upright human being is to procure a kind of openness to the mankind, an ability to trusteeship unsure things beyond your own manage, that can front you to be shattered in uncommonly outermost circumstances pro which you were not to blame. That says something uncommonly important about the fettle of the honest passion: that it is based on a trust in the uncertain and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a jewel, something kind of fragile, but whose extremely precise handsomeness is inseparable from that fragility.

Anonymous said...

@Anonymous 14/10/10 00:12

To be "a upright human" is impossible because it does not make sense in the English language.

Anthony Frost said...

Great article. keep up the good work.


National Security Clearances

cathy cooper said...

Wow what a incredible information you have shared admin thank you so much for sharing this one of the best blog on your website. it is very useful for me and wish you all the best for your future post.
www.avg.com/install

norton.com/setup said...

Dear admin really you are doing fantastic job by sharing this type of useful information with us. when i read your all post i think each and every post was so important so for that thank you so much and wish you all the best for upcoming post.

gmailcustomersupportservice said...

thanks for sharing such a good infomation with us,I really appreciate your knowladge and i hope other readers like your blog and Article.
Gmail Customer Service Number

Adam Jon said...

Office setup is a well known name in the computer world. Whether you are a professional working in corporate world, or a school student or anyone who is working on computer system need to install Office setup for making your task easier. So search Office.com/setup on your browser and get the most useful software package in your system.

Office.com/setup

The Qb Payroll said...

Can’t able to access multi-user mode? Don’t think about this too much. Dial QuickBooks for Mac Support Phone Number 1-833-440-8848. Our QuickBooks experts are always available for your assistance. By calling on the support you can gain reliable assistance. For More Visit: http://www.santrasolutions.com/quickbooks-for-mac/

QuickBooks Support Phone Number said...

QuickBooks users might face technical issues but they can resolve them shortly, with the help of brilliant executives. They can report all queries and problems to customer care executives. The squad would provide meaningful solutions to its users at QuickBooks Support Phone Number +1-844-232-O2O2.visit us:-https://jamessmithsu.wixsite.com/quickbookssupport & read more:-https://tinyurl.com/y42ywocq

Cash App Issues said...

Any query while using the Cash App Square, can get help from Cash App Customer Service, Cash App Refund,Support Number for Technical Guidance.

Looking for the Cash App Refund then following Us…. Cash App is a mobile money transfer app developed by Square INC. With the help of Cash App, you can transfer money, pay bills, and buy products with cashless money. Now, there are times when Cash App fails to do money transaction. Read the article to know why your Cash App payment failed.

Cash App Payment Failed

The Qb Payroll said...

If you have any kind of issues or queries in mind related to QuickBooks. Consult our QuickBooks experts & get viable support by dialing QuickBooks Customer Service Number 1-833-780-0086. As QuickBooks is prone to technical issues which require instant care. For More Visit: https://g.page/qb-support-number-hawaii

The Qb Payroll said...

Troubleshoot the issues with QuickBooks Customer Support Number 1-833-780-0086. Being a QuickBooks for Mac user, avail instant aid from our learned & well-versed Professionals. For More Visit: https://g.page/qb-support-oregon

The Qb Payroll said...

Why wait for it? If have issues, resolve the trouble by asking our certified QuickBooks Proadvisors from QuickBooks Support Phone Number 1-833-780-0086. For More Visit: https://g.page/quickbooks-support-california

Amily said...

When you find trouble in QuickBooks, feel free to contact QuickBooks Customer Service Phone Number 1-855-9O7-O4O6.

thomas said...

Nice Blog!
Know More About QuickBooks error code 1402? Get live support 24*7 from QuickBooks expert on tool-free Number.
Click here to know How to fix QuickBooks error code 1402
Dial for any tech support: 1-844-908-0801

thomas said...

Nice Blog!
if you hang up with any issues in QuickBooks Get live support 24*7 from QuickBooks expert on tool-free Number.
Dial QuickBooks desktop for Mac support Phone Number 1-844-908-0801
Do visit for more information: https://www.thesixthway.com/quickbooks-for-mac-support-phone-number/

Amily said...

Nice Blog!
If you have any sort of problem in QuickBooks. Give a call on QuickBooks Customer Service Phone Number 1-855-6OO-4O6O.Our technical experts are available 24/7 to give assistance.
View on Map: QuickBooks Customer Service

The Qb Payroll said...

The global outbreak of Coronavirus has led most countries under lockdown. Our QuickBooks still delivers round the clock support to QuickBooks users across the regions. Contact QuickBooks Technical Support Number & get your questions answered about product setup, use and error resolutions. Read More: https://g.page/quickbookssupporttexas?gm

thomas said...

informative!
Worried about QuickBooks Support ? if you are not able to fix QuickBooks Problem, get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Dial QuickBooks desktop payroll support phone number 1-844-908-0801
QuickBooks desktop payroll support phone number

The Qb Payroll said...

Amidst the ongoing Coronavirus lockdown, our QuickBooks experts are available to solve all your QuickBooks problems. No matter at what time you come across the trouble. Feel free to contact QuickBooks Customer Support.

thomas said...

Worried about error when updating quickbooks desktop or payroll?Get in touch with QuickBooks expert for instant solution.
Click here to Know how to fix error when updating quickbooks desktop or payroll
Dial for fix QuickBooks error or support on QuickBooks toll-free Number 1-844-908-0801

The Qb Payroll said...

QuickBooks POS Support Phone Number
QuickBooks Desktop Support Phone Number
QuickBooks Desktop Support Phone Number
QuickBooks For Mac Support Phone Number
QuickBooks Pro Support Phone Number
QuickBooks Enterprise Support Phone Number
QuickBooks Tech Support phone Number
QuickBooks Payroll Support Phone Number
QuickBooks For Mac Support Phone Number
QuickBooks Toll Free Phone Number

Amily said...

Nice Blog !
Looking for QuickBooks Specialists? Your probe is now gonna end with this, dial 1-855-6OO-4O6O to connect with Intuit certified QuickBooks Proadvisors Support Phone Number 1-855-6OO-4O6O.

The Qb Payroll said...

The global outbreak of Coronavirus has put many countries in lockdown, despite the situation our QuickBooks experts continue to address the QuickBooks issues & query. Need to contact QuickBooks Toll Free Phone Number for resolution of troubles.

Anonymous said...

Very nice information you have given here.

https://maps.google.com/url?q=http://quickhelp.mystrikingly.com/blog/know-about-quickbooks-remote-desktop-software-application
https://www.google.co.jp/url?q=http://samohay.wikidot.com/blog:3
https://www.google.it/url?q=https://ello.co/trippilot/post/5c982djt4x3vaanaviimia
https://www.google.es/url?q=https://yarabook.com/read-blog/74321
https://www.google.ca/url?q=https://blogcoli.com/how-to-quickbooks-remote-desktop-access-for-users-only/

CashApp Support said...

"Great post. I really like your post. good job.
(800) 975-6324"

Unknown said...

Know what are the necessary things you should consider before enabling QuickBooks Direct Deposit Form. If you want to know about the procedure of activating direct deposit, contact at 1-855-662-2O4O

thomas said...

Get Your Error and Problem Solve With QuickBooks Expert 24*7 live.
Dial QuickBooks Pos Support Phone Number to get in touch for
More Details Dial : 1-844-514-7111

thomas said...

Get Your Error and Problem Solve With QuickBooks Expert 24*7 live.
Click here to Know how to fix QuickBooks error H303 to get in touch for
More Details Dial : 1-844-514-7111

thomas said...

Get Your Error and Problem Solve With QuickBooks Expert 24*7 live.
Dial QuickBooks desktop for Mac support Phone Number to get in touch for
More Details Dial : 1-844-514-7111

thomas said...

Get Your Error and Problem Solve With QuickBooks Expert 24*7 live.
Click here to Know How to fix QuickBooks abort error to get in touch for
More Details Dial : 1-844-514-7111

Anonymous said...

Do you need help with QuickBooks POS issues? So get connected with our experienced and certified experts at QuickBooks POS Support Phone Number +1(844)233-3O33 and find answers to all your queries affiliated to the software. Our team of experts assist you the way you want the moment you want.
https://tinyurl.com/y55f2f95
https://tinyurl.com/y4dsctnb
https://tinyurl.com/yywtgfz9
https://tinyurl.com/y2znqk2t
https://tinyurl.com/y4lu77ul

Quickbooks Expert said...

Nice Blog !
Need quick help in QuickBooks? Don’t get annoyed!! Just reach out to our Quickbooks Customer Service Phone Number 1-855-652-7978, and acquire excellent service benefits. We have a technical team of QB experts who can troubleshoot all sorts of complicated error codes without taking too much time.

Anonymous said...

Let experts handle all your issues with QuickBooks POS efficiently. As our experts work round the clock just to provide you instant and eminent support the moment you need so just dial QuickBooks POS Support Phone Number +1(844)233-3033 and avail
https://tinyurl.com/y4o8vfsa
https://tinyurl.com/y3pcpfx8
https://tinyurl.com/y4okeq9n
https://tinyurl.com/yx8tfvy4
https://tinyurl.com/y2jfg57o
https://tinyurl.com/y54knqcu

Anonymous said...

With 24/7 availability and experience, our team can help you out any time and with anything affiliated with QuickBooks. So when you stuck with any of the issues don’t keep yourself entangled in it reach us at Access QuickBooks Payroll Support +1-855-533-6333 to get instant and effective solutions and eliminate the problem at the root level. Call us now!
Quickbooks Enterprise Support Phone Number +1-855-533-6333
Quickbooks Support Phone Number +1-855-533-6333

Lauren Kathy said...

Hey! What a wonderful blog. I loved your blog. QuickBooks is the best accounting software, however, it has lots of bugs like QuickBooks Error. To fix such issues, you can contact experts via QuickBooks Customer Support Number

Amender Kims said...



2

Is a Yorkie a good family dog?
Yorkies, like many other Toy breeds, make good pets for people; they're especially good for senior citizens, people with medical issues, and those who may worry about the size and strength of a larger dog. ... They're loving, devoted, and very affectionate: This makes them great personal companions and good family pets.

Do Yorkshire terriers bark a lot?
yorkies for sale
Yorkshire Terriers are little dogs with huge personalities. teacup yorkies for sale With those huge personalities come a fierce territorial bark. Any time your phone rings, someone speaks or knocks on your door, or your doorbell chimes, your Yorkshire Terrier will likely bark. Outside noises aren't even required for barking for some Yorkies. yorkie puppies for sale

How much do Yorkshire terriers cost?
yorkie for sale near me
Typical Yorkie prices range from $1,500 to $3,000, but the cost can fall far below or above that range. Prices will vary based on the puppy's lineage, appearance, health, and the breeder. It's also possible to adopt an older Yorkie for significantly less through a rescue shelter. yorkie for sale