Friday, September 14, 2007

Δε θα σε ξεχάσουμε κ. Πέτρο Δούκα




Kύριε Πέτρο Δούκα, Υφυπουργέ Oικονομίας και Oικονομικών, υποψήφιε στη Περιφέρεια Αττικής, δε θα σε ξεχάσουμε.

Όχι μόνο αυτή τη Kυριακή που έρχεται, αλλά και όλες τις επόμενες Kυριακές.






Nομίζεις ότι θα σε ξεχάσουμε, γιατί σε αυτή τη χώρα αυτό ελπίζει και ο κ. Bουλγαράκης και τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων, και ο κ. Πολύδωρας με την αστυνομία του και το συντονισμό που έκανε στις φωτιές, και ο κ. Ρουσόπουλος. Nομίζουν ότι θα ξεχάσουμε και όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν για την άρση της προστασίας των δασών.

Δε θα ξεχάσουμε κανέναν.

Kαι εσένα κ. Δούκα, θα σε θυμόμαστε ιδιαιτέρως. Διότι με τα καμένα της Zαχάρως να καπνίζουν ακόμα πήγες και τα παρέδωσες βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα που τα επιβουλεύονταν.

Δε θα ξεχάσουμε τι έκανες, και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην εκλέγεσαι, να μη παίρνεις αξιώματα, να μη μπορείς να μιλήσεις σε ακροατήριο χωρίς κάποιος να σε ρωτάει, να μπορείς να βγεις σε τηλεοπτικό παράθυρο χωρίς κάποιος να σε ντροπιάζει.

ΥΓ. Ελπίζω όσοι φίλοι αισθάνονται ότι πρέπει να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στη Περιφέρεια Αττικής, να κάνουν τουλάχιστον ένα καλό στο κόμμα τους και στον τόπο: να σταυρώσουν άλλους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, γιατί αυτό μόνο θα σε πονέσει.







Αποσπάσματα από άρθρα στην Ελευθεροτυπία


Υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ζαχάρως
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Παραλιακή έκταση 2.593.041,80 τετραγωνικών μέτρων, που εκτείνεται από τη Ζαχάρω (από το παραλιακό κέντρο Παρά θίν' αλός του δήμου) έως τον ποταμό Νέδα -στο Γιαννιτσοχώρι- περνάει ή, κατά κυριολεξίαν, παραχωρείται για 70 χρόνια στον Δήμο Ζαχάρως.

Η σχετική προγραμματική συμφωνία (σ.σ.: απαιτείται η επικύρωσή της) υπεγράφη χθες μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και του Δήμου Ζαχάρως, με τη βούλα της κυβέρνησης, διά του αντιπροσώπου της, υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα.

Η συμφωνία προβλέπει και την «αξιοποίηση» των 780 ακινήτων που βρίσκονται στη Ζαχάρω. Μόνον έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές και σχεδόν ένα δεκαήμερο μετά τις φονικές πυρκαγιές, σπεύδει να παραχωρήσει δημόσια έκταση, και μάλιστα σε έναν νομό που έχει κηρυχθεί «πυρόπληκτος» και «αναδασωτέος».

Μόνο που η συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση, βάσει του προγράμματος Natura και μάλιστα σε τμήμα της περιοχής αυτής υπάρχει ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα, αυστηρά προστατευόμενου είδους ως απειλούμενου. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει όσους ονειρεύονται την αξιοποίησή της

[...]

Με συνοπτικές διαδικασίες
Του ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

Από τα πιο λαχταριστά «φιλέτα» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που εδώ και χρόνια ορέγονται οι πάσης φύσεως επενδυτές, μεγαλοκατασκευαστές και καταπατητές (που ήδη έδρασαν και τώρα δικαιώνονται) αποτελεί η παραλιακή έκταση των 2.593 στρεμμάτων που παραχωρείται με το προεκλογικό ...χοτζέτι του Π. Δούκα στο Δήμο Ζαχάρως.

[...]

Ανοιξαν την πόρτα για πλιάτσικο σε όλη την περιοχή
Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

«Κερκόπορτα» για να εκχωρηθεί για τουριστική αξιοποίηση ολόκληρη η παραλία της Ηλείας θεωρείται η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας με το δήμαρχο Ζαχάρως. Πρόκειται για ζώνη ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με αμμόλοφους και θίνες, που εκτείνονται σε μήκος περίπου 40 χλμ. και ανήκουν στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA.

[...]







ΖΑΧΑΡΩ Πυρά ομαδόν για το προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης σε «εργολάβους - επενδυτές» Οργή για το ξεπούλημα
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Εντονες αντιδράσεις πυροδότησε το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ε» για το προκλητικό προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης στους «εργολάβους-επενδυτές» και στους καταπατητές του μοναδικού σε ομορφιά και προστατευόμενου παραλιακού φιλέτου γης των 2.500 στρεμμάτων στη Ζαχάρω Ηλείας, νότια της πολυσυζητημένης λιμνοθάλασσας και του κατεστραμμένου από τη φωτιά οικοσυστήματος του Καϊάφα.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος κάνει ευθέως λόγο για αγοραπωλησία της καταστροφής. Με δήλωσή του στην «Ε» χθες το μεσημέρι ανέφερε τα εξής:

«Το γνωστό μακάβριο έργο: πάνω από τα αποκαΐδια και τα συντρίμμια, γύρω από τα μνήματα των νεκρών και τα καψαλισμένα μνημεία Ιστορίας και πολιτισμού, στήνεται η γνωστή αγοραπωλησία της καταστροφής.

Αντί γι' ανάπλαση, αποκατάσταση και ανόρθωση της περιοχής, σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Ευρώπης του δικτύου Natura, αρχίζει το παζάρι με τα αυθαίρετα, τα καταπατημένα, τα διεκδικούμενα, τους ντελάληδες και τους μεσίτες, που χρόνια τριγυρνάνε στην περιοχή.

Το ελληνικό κράτος διά των κυβερνητικών επιλογών επιμένει σε μοντέλα στρεβλής ανάπτυξης και πελατειακών σχέσεων, ξεπουλάει συλλογικά αγαθά και διδάσκει τους πολίτες να λεηλατούν και να καταστρέφουν τον εθνικό πλούτο, για να κερδοσκοπούν οι μεσάζοντες και να ανταγωνίζονται σε νεοπλουτισμό οι επιτήδειοι.

Αυτά που γίνονται στη Ζαχάρω δεν είναι μοιραία ούτε αναπόφευκτα. Οι ενεργοί πολίτες να οργανωθούν και να αντιδράσουν. Να αντισταθεί η κοινωνία για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η υπόθεση του περιβάλλοντος δεν είναι θέμα ρητορικής και φιλολογίας. Αντίθετα είναι τρόπος ζωής με διαφορετική ηθική, φιλοσοφία και ευθύνη για τη φύση, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους».

[...]

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε χθεσινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι:

«Πάνω στα αποκαΐδια και τους νεκρούς της περιοχής της Ζαχάρως, η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου με πολιτική ευθύνη του υφυπ. Οικονομίας κ. Δούκα παραδίδει δασικές εκτάσεις και προστατευόμενες περιοχές συνολικής έκτασης 2.650 στρεμμάτων για "τουριστική αξιοποίηση".

Παράλληλα, στην πράξη κήρυξης ως αναδασωτέων των καμένων εκτάσεων, οι ιδρυόμενες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες εξαιρούνται της προϋπόθεσης για έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής σχετικά με την εξαίρεση των δασικών εκτάσεων στην Πάρνηθα. Παράλληλα, εντός των ημερών θα καταθέσουν αίτηση ακύρωσης και για τα τεκταινόμενα στην Ηλεία».

[...]


Είναι ήδη στον δρόμο οι καντίνες για την παραλία της Ζαχάρως
Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τουλάχιστον δέκα καντίνες θα... διακοσμήσουν την παραλία της Ζαχάρως και αυτό θα συμβεί κιόλας από το ερχόμενο καλοκαίρι. Πρόκειται για μία από τις ρητές προβλέψεις της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) και του Δήμου Ζαχάρως που ανοίγει -με την ίδια σαφήνεια- τον δρόμο και για αναπλάσεις στην παραλία της λίμνης Καϊάφα.

7 comments:

Anonymous said...

Διάβασε στα ΝΕΑ το πιο κάτω:

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «Ιντερκοντινένταλ» είχε χθες την κεντρική του ομιλία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το κλου ήταν η παρουσία του δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου.

λόγια του αέρα said...

Το διάβασα κι εγώ και δεν πίστευα στα μάτια μου. Μας περνάνε για τόσο βλάκες ή είμαστε τόσο βλάκες; Κοντά είναι η Κυριακή, θα το μάθουμε.

foobar said...

@λόγια του αέρα:

Δυστυχώς, τείνω να πιστέψω ότι όντως είμαστε τόσο βλάκες. Μακάρι την Κυριακή να διαψευστώ, αλλά δεν το βλέπω...

Anonymous said...

Γειά σου ρε Αλήτη Δούκα. Kαλά στα γράφουνε. Eγώ το έσπρωξα το κειμενάκι αυτό.

tolitsa said...

Το παρακατω link μου το εστειλαν και ομολογω οτι με προβληματισε. Αναφερεται στην Ιωνια οδο.
Ριξε μια ματια

http://athens.indymedia.org/email_display.php3?lang=el&article_id=757499

ATHENA said...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΕΣΠΡΩΞΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ !-)


ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΧΙT POLL

Δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί το exit poll.
Δεν θέλουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα.
Δεν συμφωνούμε να έχουν κάποιοι εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος ενώ ακόμα διαρκεί η ψηφοφορία.

http://screwexitpoll.blogspot.com/2007/09/t-poll.html

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΦΑΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ …

(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ;-)

Μιλ1 said...

Δυστυχώς όχι μόνο τον ψήφισαν, όχι μόνο βγήκε, αλλά τοποθετήθηκε και στο υφυπουργείο Εξωτερικών για να μας "κάψει" και εκτός Ελλάδας...

Ζήτω το Αλτσχάιμερ!