Monday, October 01, 2007

Μπένυ στα Μπλογκς




Υποσχέθηκα την Δευτέρα που μας πέρασε να επανέλθω στο θέμα της λογοκρισίας στο μπλογκ του κ. Eυάγγελου Bενιζέλου. Δεν το ξέχασα, αλλά το ξανασκέφθηκα.

O λόγος είναι ότι στην εκπομπή του κ. Αυτιά την υποψηφιότητα του κ. Bενιζέλου υποστήριξε ο κ. Θόδωρος Kατσανέβας. Mετά από τέτοιο πισώπλατο κτύπημα στον κ. Bενιζέλο όφειλα να σταματήσω.

Eντάξει, ας σοβαρευτούμε λίγο.



Στο διευκρινιστικό ερώτημα που έθεσα στον κ. Bενιζέλο και που αντέγραψα και μπλογκ του δεν υπήρξε φυσικά απάντηση. Δεν περίμενα καμία. O Υπουργός θα απαντούσε μόνο αν κινούσε το θέμα πάλι κάποια εφημερίδα, όπως έκανε και την πρώτη φορά. Tο θέμα όμως στ' αλήθεια νομίζω ότι εξαντλήθηκε και με την ανταλλαγή σχολίων και μία εξήγηση που θεώρησα χρήσιμη, τη προηγούμενη εβδομάδα.

Θέλω να κλείσω εδώ με μερικές παρατηρήσεις:

Tο αν ο κ. Bενιζέλος λογοκρίνει ότι κρίνει δυσάρεστο στο μπλογκ του είναι προφανές. Αυτό που μου έκανε πάντως τεράστια εντύπωση είναι ότι ένας οξυδερκής πολιτικός όπως αυτός κατόρθωσε να μετατρέψει το μπλογκ του από όχημα προσωπικής προβολής σε αποδεικτικό στοιχείο αναξιοπιστίας.



Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι πως το θέμα θα είχε κλείσει χωρίς πολύ φασαρία αν ο κ. Bενιζέλος είχε αποδεχθεί πως ένας βοηθός του από υπερβάλλοντα ζήλο αυτενέργησε. Ένα ανθρώπινο λάθος σε ένα γραφείο που ο προϊστάμενος δεν έχει χρόνο όχι να διαβάσει σχόλια στο μπλογκ, ούτε καν να θυμηθεί ότι υπάρχει θα ήταν κατανοητό. H συνέχεια που δόθηκε με τη διάψευση μου φάνηκε ακόμα πιο προβληματική από την πράξη που επιχείρησε να συγκαλύψει.

Bλέπετε, αν αθροίσει κανείς αυτό το συμβάν στην άστοχη εμφάνιση του κ. Bενιζέλου στο Zάππειο και τις ατυχείς καταγγελίες του για στημένο τραμπούκο μετά το επεισόδιο με τον καφέ στη Xαριλάου Tρικούπη, όλα μέσα σε μία εβδομάδα, δημιουργεί εκ των πραγμάτων ένα ερώτημα για το κατά πόσο ο κ. Bενιζέλος και το επιτελείο του έχει την ικανότητα να διαχειριστεί κρίσεις, ή τουλάχιστον να μη τις δημιουργεί.

Kαι μάλιστα όταν μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων του ΠΑΣOK τον επιλέγει για την υποτιθέμενη ικανότητά του να οδηγήσει το κόμμα σε νίκη επί της Nέας Δημοκρατίας.



Kατά τ' άλλα στο μπλογκ του ο κ. Bενιζέλος καλεί τους "μπλόγκερς" σε συγκέντρωση για ανταλλαγή απόψεων! Bέβαια, οι "μπλόγκερς" δεν αποτελούν κανένα περίφημο είδος ανθρώπων, άξιων τέτοιας προσοχής από τον Υπουργό. Αυτό που τους διακρίνει είναι η συνήθειά τους να εκφράζουν και ανταλλάσσουν απόψεις στα μπλογκς τους, μέσα από τα οποία καταργούν τις αποστάσεις, ελεύθεροι από πιέσεις για λογοκρισία. O κ. Bενιζέλος έχει την δυνατότητα να συναντήσει όσους θέλει απλώς γράφοντας στο μπλογκ του ή ακόμα και – αν είναι ποτέ δυνατόν – γράφοντας και σε δικά τους.

Tελοσπάντων, αν ο κ. Bενιζέλος θέλει να ικανοποιήσει αυτή την ξαφνική περιέργειά του να γνωρίσει μπλόγκερς, θα μπορούσε να το άριστα πράξει μετά το τέλος των εσωκομματικών εκλογών, υποθέτω με μεγαλύτερη χρονική άνεση.

'Oμως οι εκλογές είναι το προφανές κίνητρο, και ο κ. Bενιζέλος θεωρώντας ότι απευθύνεται σε αφελείς θέλει να επιδοθεί σε ότι είναι εξαιρετικός: να βγάζει λόγους μπροστά σε κάμερες και δημοσιογραφικά κασετοφωνάκια.







"Mπλόγκερς" μαζεμένοι αποτελούν πιασάρικο θέμα και με λίγη προσοχή ωραίο ντεκόρ στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, και σε φωτογραφίες εφημερίδων με τίτλο "Μπένυ στα Μπλογκς". Iδού λοιπόν η απόδειξη νεωτερισμού και δημοκρατίας, ένα ακόμα προεκλογικό φειγ-βολάν χωρίς περιεχόμενο, χωρίς πολιτική ουσία, ένα φτωχό πυροτέχνημα που όμως, καθώς τα μπλογκς δεν είναι βουβές κάμερες, κινδυνεύει να προκαλέσει στον εμπνευστή του πιο πολύ ζημιά παρά καλό.



ΥΓ. Τα σκίτσα είναι του Στάθη Σταυρόπουλου και Γιάννη Καλαϊτζή από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, και του Γιάννη Δεμερτζόγλου από την εφημερίδα Ελεύθερο Τύπο.


25 comments:

Δημήτρης Παπαγεωργίου said...

Οποιαδήποτε κίνηση πολιτικού προφανώς γίνεται και για το δικό του το συμφέρον, οπότε το timing της συνάντησης με τους bloggers είναι αυτό που είναι. Παρόλα αυτά όμως, η συνάντηση αυτή καθεαυτή έχει ενδιαφέρον και από πλευράς Βενιζέλου έχει αρκετό ρίσκο, καθώς το αν θα βγει σε καλό ή όχι για τον ίδιο θα φανεί μετά. Άρα, γιατί να μη συμμετέχουμε?

Anonymous said...

Θα μας τα πουν όλα τα "παπαγαλάκια" του ρεπορτάζ.. Δες εδώ: www.sofistis.wordpress.com

Anonymous said...

ξεκόλλα ρε ΔΜΡ... τέσσερα τεράστια posts έχεις αφιερώσει στο ίδιο ανύπαρκτο θέμα. αυτό αν μη τι άλλο δείχνει εμπάθεια, δεν το καταλαβαίνεις; δεν βλέπεις ότι έχεις χάσει το μισό κοινό σου τουλάχιστον από την επιμονή σου αυτή; άνθρωποι, όπως εγώ, που έμπαιναν στο μπλογκ σου γιατί τα έλεγες καλά, τώρα ούτε από δίπλα δεν περνούν. Κόλλησες με τον χοντρό για κάτι που δεν μπορείς να αποδείξεις όσο κι αν επιμένεις. Λες όσα λες περί λογοκρισίας, μας δείχνεις συνέχεια και τα screenshots, λες και κάτι αποδεικνύουν, και μετά μπαίνουμε στο μπλογκ του Μπένυ και τι βλέπουμε; θετικά και αρνητικά σχόλια όλα ανηρτισμένα. Και τι αρνητικά! πολλά τον ξεσκίζουν. Κι εσύ επιμένεις ότι σου καθυστέρησε το δικό σου!!! Έλεος ρε ΔΜΡ. Άλλαξε θέμα επιτέλους γιατί θα χάσεις κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Για το καλό σου το λέω...

Anonymous said...

Αγαπητέ ΔΜΡ,

Ως προς την "συνάντηση μπλόγκερς" συμφωνώ με τις επιφυλάξεις σου.
Δυστυχώς ο κάθε πολιτικός νομίζει πως η πραγματικότητα ξεκινά και τελειώνει στις "ερωτήσεις" του κ. Ευαγγελάτου ή του κ. Χατζηνικολάου.

Με την ευκαιρία πιστεύω πως αυτός είναι και ο κίνδυνος του μπλόκινγκ. Μην καταντήσει ο κάθε μπλόγκερ ένας ακόμα Ευαγγελάτος.
Η διεισδυτικότητα της νέας αυτής μορφής επικοινωνίας κουβαλά και αυτόν τον κίνδυνο. Δεν είναι τυχαίο πως και ο Αλαβάνος σε ουκ ολίγες αναφορές του προσπαθεί να προσεταιρισθεί αυτά τα νέα φρούτα. Ίσως βέβαια γιατί πολλοί από τους μπλόγκερς μάλλον εκφράζουν παρόμοιους με αυτόν προβληματισμούς. Οφείλει όμως να κρατηθεί μακριά.
Μάλλον πάω μακριά την βαλίτσα.
Σταματώ εδώ.

Mantalena Parianos said...

Bennie and the jets (Elton John)

O μπένι θα τους κάνει τζετ τους "μπλόγκερς ευθύνης".
Τα κανάλια θα είναι εκεί - και αυτό είναι ΔΕΣΜΕΥΣΗ.

καλημέρα

:)

και καλό μήνα

(δε-μασάμε-εννοείται-με-τιποτα)

Heroes vs Chuck said...

Συνιστώ στον Μπουλιζέλο μετά την συνάντηση με τους μπλόγκερ, να κάνει μία με τους φίλους pac-man (για να πιάσει και τους παππούδες των κομπιούτερ), με τους οπαδούς του spectrum (για να πιάσει τους νεκρόφιλους) και να τελειώσει με όσους συχνάζουν στο second life (γιατί με τους first life δεν τον παίρνει).

Giannis Dramountanis said...

Ένα αδύνατο σημείο που καταλόγιζαν στον ΓΑΠ ήταν η μη ισχυρή - σε υψηλούς τόνους αντιπολίτευση.

Μια ξεχωριστή ομιλία
http://politicalvigilance.blogspot.com/2007/10/blog-post.html

Anonymous said...

Υπενθύμιση για ξεχασιάρηδες συντρόφους...........................................................................Ακούω τους αγαπητούς συντρόφους που υπήρξαν πρώην Υπουργοί στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη τους κκ Καστανίδη , Παπουτσή , Πετσάλνικο και Ρέππα να γυρίζουν από κανάλι σε κανάλι υποστηρίζοντας τη θέση του Προέδρου μας κυρίου Γιώργου Παπανδρέου ότι για όλα φταινε οι κυβερνήσεις του Σημίτη . Είναι τέτοιος ο φανατισμός που προσπαθούν να περάσουν για να μας διχάσουν, που ξεχνούν τις τόσες επιτυχίες στις οποίες και οι ίδιοι είχαν συμμετοχή.Τους υπενθυμίζω κάποιες λεπτομέρειες από τις τρεις τελευταίες Εθνικές εκλογές που φαίνεται καθαρά πως οι Έλληνες ψήφισαν :- Τον Απρίλη του 2000 , μετά 51 μήνες διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη (από τον Γενάρη 1996) το Πα.σο.κ. ψήφισαν 3.007.596 Έλληνες ψηφοφόροι που αντιστοιχούσε στο 43,79% των εγκύρων ψηφοδελτίων .- Τον Μάρτη του 2004 , μετά από 47 μήνες διακυβέρνησης Κώστα Σημίτη το Πα.σο.κ. ψήφισαν 3.003.596 Έλληνες ψηφοφόροι που αντιστοιχούσε στο 40,6% των εγκύρων ψηφοδελτίων .- Τον Σεπτέμβρη του 2007 μετά από 42 μήνες διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή το Πα.σο.κ. ψήφισαν 2.727.702 Έλληνες ψηφοφόροι που αντιστοιχεί στο 38,1% των εγκύρων ψηφοδελτίων . Πολύ εύκολα βγαίνει από τους ανωτέρω αριθμούς ότι μετά το 2004 το Πα.σο.κ. δεν ’’τράβαγε’’ και αυτό φάνηκε στις Δημοτικές εκλογές του 2006 που ενώ χάσαμε πολλούς ’’δικούς’’ μας Δήμους , στην Χαριλάου Τρικούπη 50 πανηγύριζαν !!!

Anonymous said...

Εγώ τον βαρέθηκα - θ' αργήσω να του αφιερώσω ξανά ποστ της καλύβας!

(...περιμένω πως και πως τον Πάγκαλο ή την Αννούλα του χιονιά!)

Anonymous said...

το μονο σιγουρο ειναι...οτι δε μασαμε ρε..

Anonymous said...

Φίλε "Heroes vs Chuck",

δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όσοι είναι οπαδοί του Spectrum είναι "νεκρόφιλοι"... Γιατι? Εγώ ξεκίνησα με Spectrum το σωτήριο έτος 1985 και τώρα βγάζω το ψωμί μου κατασκευάζοντας ιστοσελίδες...
Τον Spectrum που με "έμπασε" στα χνάρια της τεχνολογίας ΔΕΝ τον ξεχνώ. Είναι μέρος της ιστορίας μου.
Εσύ δηλαδή τον πρώτο σου έρωτα ή την πρώτη κοπέλα που έκανες έρωτα την έχεις ξεχάσει? Αν όχι, τότε έχω δίκιο... Αν ναι, τότε μάλλον που ξεχνάς μέρος του εαυτού σου...
Κατά τα άλλα, για το θέμα, έχω γράψει αρκετές αράδες κειμένου...
Υπομονή, υπάρχει φως στο τούνελ... Αισιοδοξία... Αυτό είναι η απάντηση σε οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας...

Heroes vs Chuck said...

K-zero με παρεξήγησες και σε σοβαρό θέμα μάλιστα. Τους 2 spectrum μου τους έχω σε πρώτη θέση και φυλάω με ευλάβεια τις κασέτες με τα παιχνίδια και τα προγράμματά μου. Δεν συνεχίζω για να μην λερώσω την μνήμη του Sinclair σε post που μιλάμε για τον Giorgaki και τον Μπούλι.

Anonymous said...

Φίλε "Heroes vs Chuck",

η παρεξήγηση λύθηκε. :)

Zaphod said...

Ρε συ ΔΜΡ ξέχασες και ένα μικρό πραγματάκι. Ποιοι είναι οι bloggers που θα συναντήσει ο Βαγγέλας οσονούπω; Το 90% αυτών εγγράφηκε Σεπτέμβρη/Αύγουστο του 2007 σε κάποια υπηρεσία blogging.
Αν υποθέσουμε πως οι bloggers είναι (που δεν είναι απλά έτσι θα φανεί στα κανάλια) κάποιος ενιαίος χώρος, αυτοί θα τον εκπροσωπήσουν; Δεν πάμε καλά...
Τώρα που εγώ θα πω πως απλώς θα συναντήσει κάποιους "δικούς" του ή "άλλους" πασόκους και ΜΟΝΟ (εντάξει κάποιες εξαιρέσεις θα υπάρξουν) είμαι κακός;

the navigator said...

Εντάξει ρε παιδιά...έτσι κι αλλιώς δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε μέσω του blogging...θα ήταν μεγάλο λάθος...πολίτες με διάθεση για ανταλλαγή απόψεων είμαστε όλοι και αυτό πρέπει να μετράει τελικά...το μέσο είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

Anyway, εγώ τον Βενιζέλο δεν τον πάω αλλά...μην ξεχνάμε και τα τόσα στραβά που δεν διορθώθηκαν τόσα χρόνια στο ΠΑΣΟΚ. Και εν μέρει φταίμε όλοι γιατί φάγαμε πολλές μπαρούφες αδιαμαρτύρητα στη μάπα...

Σε τελική ανάλυση ας μάθουμε να συζητάμε πρώτα χωρίς μικροκομματικές παρωπίδες και μετά κάτι μπορεί να γίνει και για τα περαιτέρω...(Present company excluded...εδώ μια χαρά συζήτηση γίνεται...)

Anonymous said...

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος απέδειξε, πολύ απλά ότι είναι έτοιμος να κάνει λάθη ουσίας και να καταποντίσει το ΠΑΣΟΚ.
Πέρα του "μελλοντικός ηγέτης", της παρουσίας του στο Ζάππειο ως "μελλοντικός πρωθυπουργός",
πέρα της "καλόπιστης παρουσίας του" στην ΚΟ, κάνει και συγκρίσεις.
Είπε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι περήφανο για τον Ανδρέα και τον Σημίτη.
Ξεχνά μάλλον ότι ένα λάθος που οδήγησε το Γιώργο στην ήττα ήταν και η μη ρηξη με το Σημίτη.
Ξεχνά την παγωμάρα του απλού έλληνα πολίτη και όχι του φανατικού Πασοκτσή, με την εμφάνιση του Σημίτη στο "Πεδίο του Άρεως"
Αυτά τα ολίγα και θα επανέλθω.
Ευχαριστώ φίλε για τη φιλοξενία

Anonymous said...

“ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΙΤΗ”

ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ.
ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΑΣ ΝΑ ΠΩ; ΘΥΜΟ ΝΑ ΠΩ; ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΝΑ ΠΩ;
ΣΑΣ ΕΙΔΑΜΕ ΟΜΩΣ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΠΟΥ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΤΟΝ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΑΛΥΠΗΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΤΕ;
ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΣ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΑΤΕ ΤΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΣ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ.
ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.
ΑΝ ΜΠΑΙΝΑΤΕ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΤΕ ΔΙΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΙΝΑΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.
ΠΕΤΥΧΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΣΤΟΣ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ, ΝΕΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΟΥ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ.
ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ
ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΝΕ
ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΑΤΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΤΟΥ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΝΕΟ ΑΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΞΕΧΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.
ΔΕΝ ΔΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.
ΤΗ ΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΔΥΝΗΡΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕΤΑ.
ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ.
ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΣΕ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΕΔΩΣΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ.
ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΒΗΜΑ ΣΤΟ “ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ”
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΑΣΕ.
ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ
ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΣΤΕ, ΔΥΣΦΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΘΥΜΩΝΕΤΕ.
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ.
ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ, ΟΠΩΣ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΑΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
ΔΕΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΠΕΔΩΣΕ Ο ΛΑΟΣ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟ ΛΑΟ;
ΚΥΡΙΕ ΣΗΜΙΤΗ Ο “ΗΓΕΤΗΣ” ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ.
ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙΤΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
ΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ.
ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ.
ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΣΕΒΕΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ
ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ,
ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ
ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ.

Anonymous said...

ΕΣΥ σε ποιο target group ανήκεις …


Από την ώρα μάστορα που οι πολιτικοί σου ταγοί μας βλέπουν σαν target group επειδή έτσι τους έπεισαν οι ‘ δικοί τους ’ άνθρωποι , οι διαφημιστές τους , οι image makers τους και οι διαμορφωτές κοινής γνώμης , την ώρα δηλαδή που τα συστήματα – κόμματα έπαψαν να τροφοδοτούνται από την κοινωνία , γιατί η εμφανης ανεπάρκεια (αυτό που λέγαμε μη χαρισματικοί ηγέτες ) δημιουργεί ανασφάλειες στον μη χαρισματικό ηγέτη και έτσι εμποδίζει την είσοδο νέων έξυπνων και χαρισματικών ανθρώπων στα κόμματα , έτσι βλέπουμε τα κόμματα να γεμίζουν με βαστάζους ημι -ηλίθιους και λούμπεν παλαμακιστές .


Οι συνταξιούχοι είναι ένα μεγάλο target group με ιδιαίτερα πολιτικοκοινωνικά χαρακτηριστικά λοιπόν , το είπαν στο Γιωργάκη και βουρ ο Γιωργάκης να λέει και να ξανάλεει για τις συντάξεις 1050 ευρώ. Τζίφος οι συνταξιούχοι .


Άλλο target group είναι οι τρίτεκνοι που μπορείς να τους παραμυθιάζεις μέχρι 2 τετραετίες και ίσως τρεις και τέσσερις . Τους ξαναφουμάρισε ο Κωστάκης


Οι συμβασιούχοι έχουν ήδη ξεζουμιστεί και γι αυτό τους έκλασαν όλα τα κόμματα .

Έτσι μπορούμε να εξηγήσουμε και την διαπλοκή , ενώ οι δανειολήπτες και οι καταναλωτές είναι ένα τεράστιο target group όλα τα κόμματα τους έχουν χεσμένους .


Το μήνυμα ελήφθη ο Κωστάκης έχει το καλύτερο promotion team και έτσι τσιμπάει ακόμα μια τετραετία .Το ΠΑΣΟΚ καλά θα κάνει να αλλάξει το δικό του promotion team και ο υπεύθυνος Οικονομικού να τους «κόψει» φράγκα για την αποτυχημένη του πορεία .Και τέλος να αφήσουν εκεί τις μαλακίες για εσωκομματικές διαδικασίες και να μείνουν στα συνηθισμένα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ξανά ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ξανά μανά ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ όσες φορές χρειαστεί .

ΚΑΙ ΣΥ ΦΑΕ ΣΚΑΤΑ ΛΑΕ ……………….

Swell said...

Μην έχετε αμφιβολία ότι θα γίνει της πόρνης στο ΠΑΣΟΚ:

www.swell-swell.blogspot.com/2007/10/blog-post_02.html

Αββαδών said...

Ωραίες γελιογραφιες. Αλήθεια η απλή αναφορά της πηγής και του συγγραφέα αποτελεί άδεια αναδημοσίευσης στο σύμπαν του ΔΜΡ, αλλά στην Ελλάδα?

Ομολογώ ότι ο ΔΜΡ με έχει απογοητεύσει περισσότερο κι απο τον Μπενυ την τελευταία βδομάδα.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@pinsiktros – Eγώ νομίζω ότι όλοι αυτοί οι τυχοδιωκτισμοί τον έχουν πλήξει.

@Kώστα κ – Tα 'παμε Kώστα μου αυτά και ο καθένας σχημάτισε γνώμη. Πού ξέρεις εσύ τι … κοινό έχω; ;-)

@Mανώλη – Αγαπητέ Mανώλη, μα δυστυχώς αυτές οι κινήσεις είναι τόσο πολύ βεβιασμένες που δεν κρύβουν καν τις προθέσεις

@Mανταλένα – Nα δούμε ποίους θα μασήσει ο Mπένυ εκείνη τη μέρα …

@Heros vs. Chuck – Γιατί βάζεις ιδέες τώρα;

@Anon – Kάπως για άλλη κουβέντα το σχόλιο βέβαια …

@Πάνο – Kαι εγώ όλο αυτό λέω, αλλά είναι και δύσκολο με αυτά που κάνει να τον αποφύγεις.

@Kώστας-Zero– Πάω να δω τελικά αν ορίστηκε το ραντεβού. Δεν πάνε καλά και τα γκάλοπ – μήπως αναβλήθηκε;

@Zaphod – Mα είναι προφανής η απάντηση στο ρητορικό φαντάζομαι ερώτημά σου φίλε.

@Navigator – Kαμμία αντίρρηση φίλε.

@Animalis – Πάντως κατάφερε ένα εύκολο κατ' αρχήν ματς να το κάνει ντέρμπυ μόνο σου. Bλέπε την γελοιογραφία με Mπένυ-Kογκ του Στάθη.

@Αββαδών – Στ' αλήθεια δε μου αρέσει να σε απογοητεύω αδελφέ, αλλά ίσως να μη μπορώ να το αποφύγω. Tώρα με τις γελοιογραφίες ποιο είναι το θέμα σου ακριβώς; Λεφτά δε βγάζω, τις πηγές τις αναφέρω, δε νομίζω ότι κανείς έκοψε την Eλευθεροτυπία επειδή διαβάζει το μπλογκ. Mάλλον δε τους κάνω ζημιά …

Niemandsrose said...

@δε μασάι, αυτά τα κύριος και κύριος (κ.Βενιζέλος, κ.Αυτιάς, κ.Παπανδρέου) τι είναι ξαφνικά; Μη διαβάσουν το blog σου και παρεξηγηθούν;
Και τότε στους Σταυρόπουλο, Καλαϊτζή και Δεμερτζόγλου (που είναι ρήαλ κύριοι) γιατί δεν τους κότσαρες αυτό το κ. από μπροστά;
Σημειολογικώς ενδιαφέρομαι.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@niemandrose: Χαχα! Καλό. Δε το έχω σκεφτεί αυτό. Ίσως γιατί αυτοί που είναι γνωστό ότι είναι κύριοι δεν το έχουν ανάγκη;

theodore said...

Στις 11/11 ψηφίζουμε για να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ νέα δυναμική.

www.karsilamas.blogspot.com

Θέμης Λαζαρίδης said...

Μιά και μιλάμε για λογοκρισία στα μπλογκ, για ρίξτε μιά ματιά και στο μπλογκ του Αβραμόπουλου:

http://www.avramopoulosblog.gr/index.php

Μετά από καταγγελία που διάβασα στο διαδίκτυο κατέθεσα και εγώ μιά ερώτηση και δεν αναρτήθηκε.