Friday, November 16, 2007

Στη συγκέντρωση της ΕΦΕΕ (επέτειος Πολυτεχνείου)

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου αύριο, αφιερώνω στις φίλες και τους φίλους που περνάνε από εδώ το υπέροχο τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου.




ΥΓ. Ότι και να γράψεις, ένας ποιητής-τραγουδοποιός σαν τον Διονύση το λέει καλύτερα...

ΥΓ.1 (Αν έχετε τον υπολογιστή συνδεδεμένο με ηχεία η εκτέλεση ακούγεται υπέροχα)

14 comments:

Anonymous said...

Δεν χρειάζεται να γράψει κανείς πολλά. Τις μέρες αυτές, τα τραγούδια βοηθούν να συγκινηθούμε και να θυμηθούμε. Γειά χαρά.

Anonymous said...

Καταπληκτικο φίλε.

the navigator said...

Και ας με έχει πονέσει πολλές φορές ο Νιόνιος...

Υ.Γ. καταπληκτικός κι ο Λάντσιας...

gerasimos said...

Αν είναι έστω και μια φορά το χρόνο να θυμόμαστε την ευαισθησία μας, χωμένη όλο τον υπόλοιπο χρόνο κάπου στο συρτάρι με τις κάλτσες, και να αφήνουμε να μας "μιλήσουν" τραγούδια όπως αυτό, άξιζε τον κόπο το Πολυτεχνείο.

Anonymous said...

Αγαπητοί φίλοι,

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους ήταν παρόντες στο Πολυτεχνείο μέσα, σε όσους ήταν γύρω από αυτό, σε όσους στείλαν τρόφιμα και δεν πήγαν, σε όσους είχαν ακόμα και την σκέψη τους εκεί....
Σε όλους εκείνους, γιατί χάρη σε αυτούς, σήμερα έχω την δυνατότητα και γράφω την άποψή μου σε ένα blog ενός άλλου "φίλου", που το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίσω ποτέ από κοντά, αλλά σίγουρα τον "συναντώ" μέσα από αυτές τις γραμμές.
Οι εποχές άλλαξαν, παρόλα αυτά γύρω μας υπάρχουν διάφορες "δικτατορίες" που χρειάζονται την δύναμη όλων μας για να φύγουν... Τίποτα δεν είναι δικό μας μέχρι να το διεκδικήσουμε... Πολλές φορές και το δικαίωμα του λόγου είναι χαμένο μέσα σε διάφορα τερτίπια του "πολιτισμού" μας...
Οι εποχές άλλαξαν... Ας κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην γίνουμε σαν εκείνους που απλά λένε τι θα έπρεπε να γίνει, και ΠΟΤΕ δεν κάνουν κάτι για αυτό...
Με τις υγείες μας.

Κωνσταντίνος-Zero

Τσούγδω said...

Afta ta tragoudia kai afta ta gegonota prepei na ta thimountai merikoi merikoi, pou lene tous foithtes pou diadhlwnoun alhtes.
Kai tote tous legan alhtes kai tote dhmosiografoi sthnan ekpompes me foithtes (lege me Mastorakh).
Afta ta gegonota prepei na ta thimomaste... Giati h istoria anakyklwnetai...

Ψυχάκιας said...

Επειδή ότι και να γράψεις, ένας ποιητής το λέει καλύτερα...

"Δεν έχεις καιρό, δεν έχεις καιρό για τον εαυτό σου
αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος.
.....
Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος
θα πρέπει να μπορείς να στέκεσαι
μπρος στα ντουφέκια!"

Τάσος Λειβαδίτης

http://thekatantia.blogspot.com/2007/11/blog-post_964.html

Anonymous said...

επιτέλους και ένας ιμπεριαλιστής που παραδέχεται το φασισμό της υπερδύναμης...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=23950872

μπράβο στον εμπνευστή του μπλόγκ

Θεανώ

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Ποτέ δεν άφησα τον εαυτό μου να πικραθεί ούτε από τον Nιόνιο, ούτε από τον Θεοδωράκη. Ποτέ δεν θα ήταν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο. Διότι και οι δύο γίγαντες της ελληνικής μουσικής άλλαξαν τη ζωή όλων μας – τη δική μου σίγουρα. Eίπαν και τραγούδησαν αυτά που είχαμε ανάγκη. Δεν είναι η χώρα, δεν είναι η ζωή μας ίδια μετά το δικό τους πέρασμα. Αυτό σκέφτομαι κάθε φορά που ακούω τη μουσική τους.

piece de resistance said...

who knows why sometimes i make you cry..but do you feel alive without me........Damien asks in the rain..

island said...

Καλύτερα που δεν γράφεις κάτι.Έχουν γραφτεί όλα αλλά έχουν ειπωθεί ελάχιστα...

Anonymous said...

Οποιαδήποτε άλλη εκτέλεση κι αν έγινε... ωχριά!
thanx

Anonymous said...

To be a adroit benign being is to from a amiable of openness to the world, an gift to trust undeterminable things beyond your own manage, that can take you to be shattered in uncommonly exceptional circumstances on which you were not to blame. That says something very weighty thither the condition of the righteous passion: that it is based on a corporation in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a weed than like a prize, something kind of feeble, but whose very special beauty is inseparable from that fragility.

Anonymous said...

Advice in old age is foolish; for what can be more absurd than to increase our provisions for the road the nearer we approach to our journey's end.
[url=http://www.flukiest.com/b/chopardhappy]Watches[/url]
Watches