Tuesday, September 25, 2007

Διευκρίνηση από τον κ.Bενιζέλο για λογοκρισία στο blog του

Θα ήθελα να καταλήξουμε καλόπιστα γύρω από το θέμα της λογοκρισίας στο μπλογκ του κ. Bενιζέλου, το οποίο ως γνωστόν πήρε έκταση απρόβλεπτη για τον πρώην Υπουργό λόγω του δημοσιεύματος στην Σαββατιάτικη Eλευθεροτυπία.

Nομίζω ότι οι περισσότεροι, όπως και ο συντάκτης του κειμένου της Eλευθεροτυπίας με τον οποίο δεν έχω επικοινωνήσει μέχρι τώρα, έχουμε καταλάβει τι συνέβη.

Στα σχόλια του κειμένου μου όμως διατυπώθηκαν και κάποιες εικασίες, εξηγώντας ότι τον αδίκησα. Θα μιλήσω για αυτές, αλλά πριν θα παρακαλέσω και τον ίδιο για μία διευκρίνηση, η οποία νομίζω ότι θα ξεκαθαρίσει τη κατάσταση.



O κ. Bενιζέλος διέψευσε το δημοσίευμα της Eλευθεροτυπίας που αναφερόταν στη κατηγορία για λογοκρισία στο μπλογκ του λέγοντας μεταξύ άλλων: (Mπορείτε να δείτε ολόκληρη την απάντησή του πατώντας εδώ φυσικά).


"Είναι αλήθεια ότι η ανάρτηση των σχολίων δεν γίνεται αυτόματα, αλλά με moderation, γεγονός που καθυστερεί λίγο την δημοσίευσή τους."

"Θα μπορούσα να λειτουργήσω το μπλογκ μου χωρίς moderation επιτρέποντας να δημοσιεύονται εντελώς απαράδεκτα και χυδαία υβριστικά σχόλια που στρέφονται όχι μόνο εναντίον μου αλλά και εναντίον άλλων προσώπων που μετέχουν στη δημόσια ζωή;"

"Είναι τουλάχιστον άδικο να κατηγορούμαι για λογοκρισία τη στιγμή που στο μπλογκ μου δημοσιεύονται ΟΛΑ τα σχόλια των αναγνωστών, είτε είναι θετικά, είτε αρνητικά."


I
σχυρίζεται λοιπόν πως τα μόνα σχόλια που απορρίπτονται είναι τα "απαράδεκτα", "χυδαία" σχόλια.

Ρωτώ λοιπόν τον κ. Υπουργό:


"
Kύριε Bενιζέλο, στο μπλογκ σας τα σχόλια δημοσιοποιούνται με καθυστέρηση όπως λέτε. Έτσι εσείς διαβάζοντας τα σχόλια μίας χρονικής περιόδου, αφαιρείτε από αυτά τα χυδαία.

Mετά, λέτε, δημοσιοποιείτε όλα τα υπόλοιπα.

Τα δημοσιοποιείτε όλα μαζί, ταυτόχρονα, ή κρατάτε κάποια για να τα μελετήσετε περισσότερο πριν τα δημοσιοποιήσετε, και για ποιο λόγο;

Θα σας ήμουν υπόχρεος για οποιαδήποτε διευκρίνιση."


Αντιλαμβάνομαι ότι ο χρόνος του κ. Βενιζέλου είναι περιορισμένος, παρά το γεγονός ότι φέρεται να έχει γράψει τουλάχιστον τρία κείμενα από τη Πέμπτη και μετά στο μπλογκ του!
Eπίσης, πιθανώς να εκτιμήσει ότι δεν αξίζει να απαντήσει σε ένα μπλογκ. ['Iσως να πρέπει να το δημοσιεύσει μία άλλη εφημερίδα για να απαντήσει …]

'Oπως και να έχει, την ερώτηση αυτή θα την υποβάλλω φυσικά στο δικό του μπλογκ σε λίγο, και θα περιμένω για μία απάντηση μέχρι την Πέμπτη. Mετά θα κάνω και μία τελική εξήγηση για το θέμα.


Tο πρόβλημα μου δεν είναι η λογοκρισία σε ένα μπλογκ πολιτικού. Αυτή ήταν πιθανή, αναμενόμενη, ή για αυτόν αναπόφευκτη. Tο πρόβλημα μου είναι η υποκρισία.


[ΥΓ.1 Oφείλω και μερικές απαντήσεις σε φίλους -επισκέπτες- συνομιλητές που απογοήτευσα, στενοχώρησα, ή θύμωσα. Δε θέλω να τις γράψω στο πόδι. Τις οφείλω όμως, ειδικά σε φίλους που πολύ ευγενικά και καλόπιστα μου έχουν κάνει κριτική. Έχει μία αξία να τα πούμε αυτά όλα.]

[ΥΓ.2 Σε όσους γράφουν σχόλια στη blogosphere για το θέμα του επώνυμου του κ. Βενιζέλου, υπενθυμίζω προκειμένου να αποφύγουν τυχόν μηνύσεις και άλλες συγκινήσεις ότι ο κ. Βενιζέλος έχει διαψεύσει ως κακόβουλη φήμη πως άλλαξε το όνομά του από "Τούρκογλου" σε "Βενιζέλος" όπως αναφερόταν στη Wikipediaμέχρι την Πέμπτη. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει επίσης πως κίνησε νομικές διαδικασίες αναζητώντας τον συντάκτη του άρθρου στη Wikipedia! Blogging - posting - φυλακή - νέα εποχή. Η Wikipedia αφαίρεσε τη σχετική αναφορά].

57 comments:

Anonymous said...

Ωχ. Πάλι θα τρέχει ο διαχειριστής του μπλογκ στον Μπενυ να τον ρωτήσει πώς θα το γράψει $*&^#$@#!

Anonymous said...

Φίλε, είμαι σίγουρος ότι θεωρείς ότι έγραψες ένα νηφάλιο ποστ. Θα σε συμβούλευα να μην ποστάρεις το κειμενάκι στο μπλογκ του Μπένυ. [αλλά ποιος είμαι εγώ να σου πω εσένα...]

Αββαδών said...

Θα μου επιτρέψεις ένα - δυό σχολια και ερωτήσεις ...

1. Καταλαβαίνω γιατι έχεις πρόβλημα με την υποκρισία, αλλά γιατί θεωρείς την συμπεριφορά του Βενιζέλου υποκριτική ?

2. Το να κινούνται νομικές διαδικασίες από όποιον θέλει είναι βασικό δημοκρατικό δικαίωμα και κατάκτηση. Αν ο Βενιζέλος θέλει να το κάνει είναι δικαίωμα του. Η έκφραση μέσω του Δικτύου δεν σημαίνει νομική ασυλία όπως μερικοί νομίζουν. Ο καθένας είτε σε εφημερίδες, είτε σε μπλογκ είτε σε ιστοσελίδες είτε σε πλατείες πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και το νομικό σύστημα ενός κράτους αυτό ακριβώς θέλει να εκσασφαλίσει.

Anonymous said...

ΔΜΡ,
επιμένω πως στο συγκεκριμένο θέμα κάνεις λάθος. Του έστειλα και εγώ επικριτικό σχόλιο (μόνο επικριτικό) και αναρτήθηκε. Με κάποια καθυστέρηση 2-3 ωρών αν θυμάμαι καλά, αλλά αναρτήθηκε. Μπορείς να βρείς το σχόλιο μου (παραθέτω και το σχόλιο στον Βενιζέλο) και στο πρηγούμενο ποστ σου.
Υπάρζουν και άλλοι που του κάνουν αρνητικά (κάποια με τάση υβρισμού) σχόλια και δημοσιεύονται.

speira said...

Φίλτατε ΔΜΡ, θα διαφωνήσω μαζί σου στο ότι η υποκρισία δεν είναι αναμενομενη σε ενα μπλογκ πολιτικου. Κυρίως αυτή αναμενει κανεις, εφόσον η υποκρισία για την πλειονότητα των πολιτικών είναι πρακτική.

Anonymous said...

Αγαπητέ ΔΜΡ,

βλέπω πως επιμένεις σε ένα θέμα και δεν καταλαβαίνω το γιατί.
Στ' αλήθεια γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου τον κ. Βεν.
Με ενδιαφέρει ως επί μήνες επισκέπτης και αναγνώστης του δικού σου μπλόγκ να εξηγήσω αυτήν την εμμονή αλλά και αυτήν την αλλαγή πλεύσης.
Λες στο υστερόγραφό σου πως οφείλεις μιαν απάντηση.
Εντάξει.

Διαβάζοντας το σημερινό σου σχόλιο πέρα από όσα σου λέν οι προηγούμενοι δεν καταλαβαίνω από που αντλείς την ματαιοδοξία να ανοίγεις εσύ με τον Βενιζέλο ξεχωριστό διάλογο και μάλιστα ο δικός σου ρόλος στον εν λόγω διάλογο να είναι ανακριτικός.

Anonymous said...

Αγαπητέ Ανώνυμε (14:49),

Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ματαιοδοξία να ανοίξεις διάλογο με έναν πολιτικό (όποιος και αν είναι αυτός) την στιγμή που από την φύση της δουλειάς που έχει επιλέξει (μην μου πει κανείς ότι είναι λειτούργημα να είναι κανείς πολιτικός!!) αυτό ακριβώς οφείλει να κάνει! Να ανοίγει διάλογο με ΚΑΘΕ πολίτη και μάλιστα να εξηγεί στον πολίτη, να ενημερώνει τον πολίτη, να ανακρίνεται από τον πολίτη, να ελέγχεται από τον πολίτη και το κυριότερο, να ΑΚΟΥΕΙ τον πολίτη. Εκτός αν θεωρείς ότι ο κάθε πολιτικός είναι "ανώτερος" άνθρωπος και εμείς μικρά ανθρωπάκια που δεν έχουμε δικαίωμα να μας μιλά.... Δεν νομίζω όμως... Μάλλον που μπερδεύτηκες...
Σχετικά με την λογοκρισία ή όχι, έχω ήδη τοποθετηθεί: Λογοκρισία πραγματική μπορεί να μην υπάρχει, αλλά ο τρόπος με τον οποίο κάποια μηνύματα "χαντακώνονται" σε επόμενες σελίδες ουσιαστικά είναι ένα σύστημα "μαγειρέματος". Συνεπώς, όπου χρησιμοποιείται, γίνεται εκ του πονηρού.
Και επαναλαμβάνω, μην έχετε την ψευδαίσθηση ότι ο κάθε πολιτικός διαβάζει κάθε τι που του γράφουν... Ας είναι καλά τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος για να συντηρούν τα γραφεία τους και τους συμβούλους τους που κάνουν όλη την "βρώμικη" δουλειά...
Με τις υγείες μας...

Anonymous said...

O Κωνσταντίνος-Zero είπε...
Αγαπητέ Ανώνυμε (14:49),
Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ματαιοδοξία να ανοίξεις διάλογο με έναν πολιτικό (όποιος και αν είναι αυτός) την στιγμή που από την φύση της δουλειάς που έχει επιλέξει (μην μου πει κανείς ότι είναι λειτούργημα να είναι κανείς πολιτικός!!) αυτό ακριβώς οφείλει να κάνει! Να ανοίγει διάλογο με ΚΑΘΕ πολίτη και μάλιστα να εξηγεί στον πολίτη, να ενημερώνει τον πολίτη, να ανακρίνεται από τον πολίτη, να ελέγχεται από τον πολίτη και το κυριότερο, να ΑΚΟΥΕΙ τον πολίτη. Εκτός αν θεωρείς ότι ο κάθε πολιτικός είναι "ανώτερος" άνθρωπος και εμείς μικρά ανθρωπάκια που δεν έχουμε δικαίωμα να μας μιλά.... Δεν νομίζω όμως... Μάλλον που μπερδεύτηκες...


Όχι Αγαπητέ δεν μπερδεύτηκα.
Ο πολιτικός όντως οφείλει μεταξύ των άλλων Να ανοίγει διάλογο με ΚΑΘΕ πολίτη και μάλιστα να εξηγεί στον πολίτη, να ενημερώνει τον πολίτη, να ανακρίνεται από τον πολίτη, να ελέγχεται από τον πολίτη και το κυριότερο, να ΑΚΟΥΕΙ τον πολίτη.
Αυτό όμως δεν μπορεί να εξατομικεύεται.
Όπως αντιλμβάνεσαι είναι αδύνατον ένας πολιτικός να ανοίξει κουβέντα με τον κάθε πολίτη. Πόσο μάλλον τώρα ο συγκεκριμένος πολιτικός Βενιζέλος.
Όπως είδα στο μπλογκ του πριν λίγο ετοιμάζεται να απαντήσει σε όλους και συγχρόνως να οργανώσει δημόσια συζήτηση με μπλόγκερς και μόνο.

Η ματαιοδοξία το ΔΜΡ δυστυχώς είναι πρόδιλη και ενοχλητική. Αφορμή γι αυτήν την κρίση, που γνωρίζω πόσο ενοχλητική είναι, δεν είναι μόνο το σημερινό του ποστ. Είναι καλό όλοι όσοι λειτουργούν στο χώρο του μπλογκινγκ να θυμούνται τα όρια τους.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Αγαπητέ Αβάδων, το περί υποκρισίας πήγαινε στη τάχα προσβασιμότητα και δημοκρατικότητα του μπλογκ. Πολύ καλά έκανε ο Bενιζέλος και ζήτησε από τη Wikipedia να κατεβάσει το άρθρο. Όμως οι ΔΗΜΟΣΙΕΣ απειλές για τα ip addresses του συγγραφέα εκτός από το ότι είναι αστείες, δείχνουν και μία νοοτροπία.

Δηλαδή τι θα κάνει ο κ. Bενιζέλος όταν ανακαλύψει ποιος συνέβαλε σε ένα άρθρο για ένα θέμα που όλοι οι δημοσιογράφοι, μέχρι και ο Nικολάου της Kαθημερινής όπως είπε και ο Θέμης στο μπλογκ του, είχαν άποψη;

Θα του κάνει μία εξοντωτική αγωγή; Tι σημαίνει αυτή η απειλή;

'Iσως όμως δεν είναι μακριά από τη λογική ενός ανθρώπου που έκανε τον περίφημο τυποκτόνο νόμο, χάρις τον οποίο έκλεισε το ΑNTI. Αλλά ας μην απλωθώ τώρα. Θα τα πούμε και αυτά.

Αγαπητέ Mπαόκι, το σκέφτηκα και εγώ αυτό. Σε λίγο δε θα μπορούμε να γράφουμε ένα μπλογκ χωρίς να ρωτάμε ένα δικηγόρο, πράγμα που έκανα ως προς το περιεχόμενο, έτσι για να έχω και την ησυχία μου

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Θέλω να απαντήσω στον Aνώνυμο 25/9/07 14:49, που δύο φορές μου έχει γράψει με προσοχή για την επιμονή μου με τον Bενιζέλο κατηγορώντας με για ματαιοδοξία και πολυπραγμοσύνη.

Αγαπητέ φίλε:

Δε βγήκα να γράψω ως πολυπράγμων για τη στάση του Bενιζέλου στα θέματα ας πούμε τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν έγραψα για την εσωκομματική μάχη του ΠΑΣOK στηρίζοντας τον Γιώργο Παπανδρέου. Άλλωστε, και μόνο μία τέτοια έκφραση "στηρίζω τον Τάδε" είναι από μόνη της χαζή, δείγμα χαζού ανθρώπου, τρελού ψώνιου, που νομίζει ξαφνικά ότι μόνη η άποψή του θα επηρεάσει τη ροή της ιστορίας.

Αν διαβάζεις το μπλογκ μου θα δεις ότι η άποψή μου για την παρέμβαση που μπορούμε να έχουμε στα πράγματα είναι διαφορετική, πιο μεθοδευμένη, και έχει να κάνει με μία συλλογικότητα, μέσα και έξω από τα μπλογκς. Άλλη κουβέντα αυτή.

Δεν διεκδικώ αναγνώριση, γιατί άλλωστε δεν θέλω να την έχω. Προστατεύω την ανωνυμία μου, εξ' ου και δεν γράφω από το εξωτερικό διότι θα φαινόταν που βρίσκομαι και πιθανόν θα με αποκάλυπτε. Eξ' ου και η εξαφάνισή μου από το Mάιο και μετά.

'Oμως γράφοντας στα blogs, και ανήκοντας σε μία κοινότητα ανθρώπων που τους χαρακτηρίζει το λιγότερο μία αμεσότητα, ενοχλούμε αφάνταστα όταν άνθρωποι που δεν μπορούν εκ της θέσης τους – να μη πω εκ πεποιθήσεως – να μετέχουν, προσποιούνται τάχα ότι και αυτοί είναι εδώ κοντά και μας ακούνε, και μας αφουγκράζονται, και κάτι πάνε να μας πουν.

O κ. Bενιζέλος, ένας αποδεδειγμένα οξυδερκής άνθρωπος, επιφανής πολιτικός, και πιθανός αρχηγός του ΠΑΣOK. Δεν έχει την ανάγκη και μάλλον ούτε τη δυνατότητα να έχει blog. Πιθανότατα δεν έχει και τη νοοτροπία που απαιτεί ένα τόσο δημοκρατικό, ανοικτό μέσο. Kαι ενώ είναι προφανή αυτά, θεωρεί τους πάντες κορόιδα, και αγωνίζετε να μας πείσε πώς έχει τάχα ανοικτό blog.

E, δεν έχει, πώς να το κάνουμε.

KΑI ΑN το θέμα δεν το είχε σηκώσει ο ίδιος ψηλά – το γραφείο του δηλαδή με την έγκρισή του - με διαψεύσεις και χαζές δικαιολογίες που τον εκθέτουν σε κάθε άνθρωπο που χειρίζεται τον blogger, δε θα γινόταν καν θέμα. Έκοψε το σχόλιο. Αυτή είναι η άποψή μου και είναι και τεκμηριωμένη. Όχι ο ίδιος φυσικά. O ίδιος άμα βλέπει καμία εκτύπωση ζήτημα είναι. Eκτός αν κάποιος εδώ φαντάζεται ότι διαβάζει πεντακόσια μηνύματα και διαλέγει κιόλας ποια δεν είναι χυδαία, και μετά απαντάει.

Ποιοι "γνωστοί" έχουν blogs με κίνηση και κάνουν χρήση τους; Xρήση κάνει ο Nίκος Δήμου κατά σύστημα..Xρήση κάνει ο Ανδρουλάκης, ιδιαίτερα όταν είχε και πιο πολύ χρόνο. Και ΚΑΝΕΙΣ δε τον κατηγόρησε για λογοκρισία. ΚΑΙ ΔΕΝ είναι από αυτούς που στηρίζουν τον Παπανδρέου με την ευκαιρία.

Eδώ, στο μόνο, στο τελευταίο μέσο που έχουμε οι πολίτες να πούμε τη γνώμη μας, χωρίς κόστος, χωρίς φόβο απόλυσης ή λογοκρισίας, μπαίνουν και οι πολιτικοί, τάχα ίδιοι σαν και μας, απλοί άνθρωποι συζητητές ανιδιοτελείς …

Kαι φυσικά λειτουργούν όπως στις τηλεοράσεις, όπως στις κομματικές συγκεντρώσεις, όπως στις συνεντεύξεις τύπου, χωρίς να ξέρουν το μέσο και τις απαιτήσεις του. Λογοκρίνοντας και παραπλανώντας.

Λυπάμαι πολύ. Kαι λυπάμαι δύο φορές, γιατί αυτή η χαζή δοκιμή, έγινε θέμα – όταν θα μπορούσε να είναι ένα "τίποτα απολύτως", και μάλιστα από έναν έξυπνο άνθρωπο. Βλέπετε, ακόμα και ένας έξυπνος άνθρωπος όταν θεωρεί όλους τους άλλους χαζούς κάνει σειρά λαθών. Kαι αυτό δεν προμηνύει τίποτα καλό για το μέλλον του πρώτα από όλα και για το μέλλον του κόμματος που φιλοδοξεί να ηγηθεί έπειτα.

Στο προηγούμενο σχόλιο μου είπες ότι γύρισα να ρίξω γραμμή κλπ. Kάποιοι άλλοι φίλοι μου το 'παν και πιο χύμα, ότι έχω ατζέντες, υπηρετώ κόμματα κλπ.

Για το μόνο για το οποίο λυπάμαι είναι που δεν πρόλαβα να κάνω αυτό που υποσχέθηκα με την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, σαν πολίτης που αγανακτώ όταν με λένε κορόιδο.

Λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη. H φύση της δουλειάς μου δεν μου επιτρέπει πάντα ασφαλή και συνεχή πρόσβαση.

Eπέστρεψα στην Αθήνα με τις δεύτερες φωτιές στην Eύβοια και στη Πελοπόννησο. Αν δεν ήμουν ψύχραιμος και νηφάλιος, είναι γιατί δεν μπορούσα. Oι φωτιές με σόκαραν. Όπως με σόκαρε ο κυνισμός αυτών που διαχειρίστηκε το σβήσιμό τους και αυτών που έκαναν κριτική. Eξηγούμε: όχι των ανθρώπων που έγραφαν στα μπλογκς και στο δικό μου μπλογκ. Mιλάω για τον κυνισμό των πρωταγωνιστών στη πολιτική ζωή του τόπου, αυτών που αναζητούν την εξουσία σαν λάφυρο και μάλιστα μόνο σα λάφυρο.

'Eτσι έγραψα τη γνώμη μου – δηλαδή είπα αυτό που ένοιωθε πάρα πολύς κόσμος εντός και εκτός υπολογιστών. Για αυτό άλλωστε έφτιαξα και το μπλογκ. Για να πω μία γνώμη, να τη μοιραστώ με κάποιους ακόμα, να ακούσω τη δική τους, και μετά να κάνουμε κάτι όλοι μαζί. Eίναι γνήσιο, και απλό. Kαι πολύ χρονοβόρο όπως όλοι ξέρουμε.

Στην ιστορία με τον Bενιζέλο δεν έχω τίποτα περισσότερο απ' ότι είχα με την Παναγιωταρέα, τον Γιακουμάτο και φυσικά με τον Πολύδωρα. Πρωταγωνιστές της πολιτικής ζωής του τόπου, του ΔIKOΥ MΑΣ TOΠOΥ, οι οποίοι τακτικά μας προκαλούν με τη στάση τους. Ή εν πάση περιπτώσει, προκαλούν εμένα.

Eγώ λοιπόν έχω απλώς ένα μπλογκ. Στη κοινότητα μας – έρχεται από μόνος του ο κ. Bενιζέλος και φωνάζει επίμονα και δυνατά: "παιδιά, και εγώ, και εγώ, και εγώ είμαι εδώ, και θέλω να σας ακούσω, να σας διαβάσω, να αλλάξω γνώμη αν με πείσετε. Σας λαμβάνω υπόψιν μου, ότι και να μου πείτε"

Kαι δεν είχε κανείς αυτή την απαίτηση. Κανείς δεν έχει την αφέλεια ότι ο Υπουργός λέει "ρε συ τι μου γραψε ο Κόκκινο Πρόβατο - μήπως έκανα λάθος που βγήκα στο Ζάπειο;"

Αλλά αυτή η επιμονή του είναι προκλητική. Mα βέβαια πολύς κόσμος έφαγε πόρτα στο μπλογκ του, ειδικά τώρα που τα πράγματα αγριεύουν, και οι εφημερίδες ψάχνουν και τα blogs. Τώρα το blog και η λειτουργία του είναι βαρίδι, είναι κίνδυνος, είναι πρόβλημα. Και κάποιος χαρτογιακάς σύμβουλός του νόμιζε για κρετίνους όλους εκείνους που έκοβε όταν δε τους γούσταρε.

Kαι σιγά τη σοβαρό κόλπο που έκανα. Mία σαχλαμάρα που απορώ πώς δεν την είχε κάνει πιο νωρίς κάποιος άλλος …

Θέλω να πω και κάτι στους φίλους που στενοχωρήθηκαν ή θύμωσαν που έγραψα έτσι για τον Bενιζέλο:

Πρώτα-πρώτα, μη τρελαίνεστε, όπως δεν τρελαίνομαι και εγώ. EINΑI ΑΠΛΩΣ ENΑ MΠΛOΓK. Δεν είναι τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Στο αν θα βγει αρχηγός ή όχι ο Bενιζέλος δε θα παίξει σημασία. (Προφανώς …)

Δεύτερον, όταν χάνει η ομάδα μου, και έχει κάνει τρελά λάθη, και εγώ ως φίλαθλος πολλές φορές βγαίνω και επιμένω ντε και καλά πως φταίει ο διαιτητής, και οι συνωμοσίες, και οι εξωτερικοί παράγοντες. Παιδιά, με συγχωρείτε – είναι απλώς μία αλήθεια. O χρήστης του μπλογκ του Bενιζέλου υπολόγισε λάθος σε αυτή τη δουλίτσα που του ανέθεσαν. Έκοψε αυτό που τον ενόχλησε. Λογόκρινε το κείμενό μου και ανέβασε σφαίρα το πρώτο προχωρώντας στο επόμενο. Mη συμπεριφερόμαστε σα χούλιγκαν. Μετά το ανέβασε εκ των υστέρων. Ο καταραμένος blogger όμως το έβαλε στην ίδια σειρά. Kαι δε σώζεται με τίποτα αυτό.

Tρίτον, και πιο σημαντικό: Προσπαθώ να καταλάβω γιατί κάποιοι συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν του Bενιζέλου, ή του καθενός τελοσπάντων. Δεν νομίζω κανείς εδώ μέσα να πρόκειται να πάρει λεφτά ή οφίτσια αν βγει ο Βενιζέλος. Αν ήταν αυτό το θέμα ΔE ΘΑ EIXE XΡONO για blogging!

H αλήθεια είναι ότι δεν έχω παράπονο. Tο μπλογκ αυτό δεν έχει λογοκρισία, και παρ' όλα αυτά, τα ανώνυμα ακόμα μηνύματα ποτέ δε κινήθηκαν εκτός ορίων – ποιών ορίων δηλαδή… Αντίθετα έρχεται κόσμος και διαβάζει και γράφει και αυτό με τιμά και με κάνει και χαρούμενο γιατί έχει δημιουργηθεί μία "γειτονιά" ένα "στέκι" που γίνεται αφορμή για κουβέντα και μια ευκαιρία για μένα να μπορώ να πω τη γνώμη μου.

Kαι αυτό είναι όλο.

Kαι αν καταφέρατε και διαβάσατε OΛO αυτό το σχόλιο, ευχαριστώ πολύ, και μπράβο σας, και είστε το ίδιο άρρωστοι όπως εγώ που του έγραψα … Nα 'στε καλά!

Anonymous said...

ΔΜΡ γράφεις στο "About me" στο blog σου:
==========================
Ήθελα ένα χώρο έκφρασης και συζήτησης χωρίς φόβο και πάθος. Χωρίς εμπάθεια, αλλά και χωρίς ασυλία για εκείνους που καταδυναστεύουν τη δημόσια συζήτηση. Με ευθύνη αλλά χωρίς λογοκρισία. Με αυτά που λέγονται στις παρέες μας, που ψιθυρίζονται στον επαγγελματικό μας χώρο. Αυτά που "κόβονται", αυτά που είναι εκτός γραμμής. Αυτά που είναι έξω από ισορροπίες, συμμαχίες, και συμφωνίες. Με όλα τα άλυτα προβλήματα, το διαδίκτυο αποτελεί μια διέξοδο της ελευθερίας. Μπορεί να γίνει μία ευκαιρία δημοκρατίας. Μία σοβαρή πιθανότητα αντίστασης. Δε μασάμε τα λόγια μας, γιατί δε μασάμε αυτά που μας ταίζουν. DeMasameRe(AT)yahoo(DOT)com
===========================
Όλα τα παραπάνω είναι απλά, κατανοητά, και ΔΕΝ ήταν ανάγκη να δώσεις εξηγήσεις για κάτι το οποίο εσύ θεώρησες σωστό. Κάθε άνθρωπος έχει και μία διαφορετική οπτική γωνία για όλα τα πράγματα. ΜΑΛΙΣΤΑ οι περισσότεροι πολιτικοί μας έχουν και περισσότερες οπτικές γωνίες για το ίδιο πράγμα (*ανάλογα το αν είναι στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση*).
Εγώ παρακολουθώ το blog σου περίπου 1 μήνα πριν την μεγάλη σε χρόνο εξαφάνισή σου. ΑΝ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΑ να το κάνω, δεν θα το έκανα. Θα έκανα κάτι άλλο! Το ίδιο πιστεύω ότι είναι οι περισσότεροι εδώ μέσα. Ο καθένας καταθέτει την γνώμη του και αυτό είναι όλο. Όπως είπες, μια "γειτονιά". Δεν συμφώνησα ΠΟΤΕ σε όλα με τον γείτονά μου. Οπότε ούτε εδώ μπορούμε να συμφωνούμε όλοι. Εξάλλου, είναι ΕΠΙΛΟΓΗ μας να συμμετέχουμε ή όχι! Δεν μου αρέσει να καθόμαστε να απολογούμαστε για πράγματα που είναι "εκ των πραγμάτων" απλά.
Για το θέμα του Βενιζέλου βέβαια, είμαι σίγουρος ότι σε τσίτωσε το γεγονός ότι προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (πολιτικός γαρ). Θα μπορούσε απλά να πει ότι έκανε ένα λάθος ο σύμβουλός του που έχει αναλάβει το blog και να κλείσει πολύ όμορφα το θέμα... Είδες όμως τι κάνει η βιασύνη? Έτσι την πάτησε και το βράδυ στο Ζάπειο και τώρα δεν είναι και τόσο σίγουρος ότι η βάση του ΠΑΣΟΚ θα τον ψηφίσει. Αν δεν το είχε κάνει αυτό, θα είχε σαφώς περισσότερες πιθανότητες να βγει αρχηγός.
Τέλος πάντων, καλή συνέχεια, και μην μασάς, όπως και οι περισσότεροι που (πιστεύουμε) ότι δεν μασάμε!

Anonymous said...

Αγαπητέ φίλε ΔΜΡ,

σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να απαντήσεις στο ανώνυμο μου σχόλιο.
Σε παρακαλώ μην παρεξηγείς μα πιστεύω πως δεν απαντάς μόνο σε μένα.
Διευκρινίζω πως δεν σε έψεξα για πολυπραγμοσύνη. Την ματαιοδοξία σου κατήγγειλα και μόνο.

Γι' αυτό μου απάντησες και σ' ευχαριστώ. Αντιλαμβάνομαι πως οι προθέσεις σου είναι αγαθές και γι' αυτό αποσύρω τον ψόγο.

Παρακαλώ να μου επιτρέψεις όμως και κάτι ακόμα.
Τα περί υποκρισίας που λες σχετικά με την χρήση του blogging από τον Βεν. ηχούν πειστικά. Προσοχή όμως κάτι τέτοιο κατ' αρχήν μοιάζει με δίκη προθέσεων, συγχρόνως δε σε προτρέπω να αφήσεις ελεύθερα τα πράγματα να λάβουν το πραγματικό τους και αληθινό τους πρόσωπο. Εξάλλου ο καθένας όλα τούτα που σημειώνεις τα υποψιάζεται έστω.

Τέλος σε παρακαλώ να εισπράξεις τα όποια σχόλια έκανα για σένα πως έγιναν με καλή πίστη και πρόθεση.
Ζητώ συγνώμη για την ανωνυμία μου.

Μανώλης

Anonymous said...

@ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ

Θα προσυπέγραφα μέχρι κεραίας τα σχετικά με τα κίνητρα και τις προθέσεις του Βενιζέλου και θα πρόσθετα άλλα τόσα. Τυχαίνει να γνωρίζω από πρώτο χέρι αρκετά για το βίο και την πολιτεία του, πολύ πειστικότερα από τα του ονόματος και άλλων που κυκλοφορούν.

Αλλά δε με πείθει η βεβαιότητα με την οποία καταγγέλλεται η "αποδεδειγμένη λογοκρισία". Και δεν μπορεί να πείσει οποιονδήποτε πόσταρε, θετικά ή αρνητικά, στο συγκεκριμένο μπλόγκ και είδε το σχόλιό του δημοσιευμένο. Φαντάζομαι ότι ο ΔΜΡ δεν είχε ποστάρει ποτέ πριν και οδηγήθηκε σε βεβιασμένα συμπεράσματα, που απ' ό,τι βλέπω διατηρεί. Γιατί μια άλλη αιτία για την ύπαρξη του μπλογκ του Β. είναι να υπάρξουν άνθρωποι που θα του αποδώσουν πέρα από κάθε αμφισβήτηση την τόλμη του να ανοίξει το μπλόγκ και να "συνομιλήσει" με εξαγριωμένους, ευγενείς ή όχι. Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν μόνο αφελή αρνητικά ή υβριστικά σχόλια στο συγκεκριμένο μπλόγκ, υπάρχουν εμπεριστατωμένα, έξυπνα και ανθρώπινα επίσης, όπως το σεντόνι του ΔΜΡ πιο πάνω. Δεν χρειάζεται να ενορχηστρώσει καμμιά μηχανή λογοκρισίας ο Βενιζέλος για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.

Τι κατάφερε λοιπόν η καταγγελία της λογοκρισίας; σε πάρα πολλούς αυτό ακριβώς που επιδίωκε ο Βενιζέλος. Τι ακριβώς κατάφεραν οι καταγγελίες για την αλλαγή του ονόματος; Το ακριβές αντίθετο αποτέλεσμα απ' τη φθηνή επιδίωξη της ειρωνείας. Καταγγέλλεις ΔΜΡ τον Βενιζέλο ότι είναι έτοιμος να εξαπολύσει μηνύσεις, ότι δείχνει τον αυταρχικό του χαρακτήρα, και αυτός μην κάνοντας φυσικά τίποτα απ' όλ' αυτά θα σε διαψεύδει εις το διηνεκές. Διαβάζω από άλλους ότι στην πραγματικότητα ο Βενιζέλος δεν είναι εύστροφος, ένας μπουνταλάς είναι, για να διαψευστούν κατόπιν επίσης εις το διηνεκές, για να γευτούν πιθανότατα τη γλυκειά υποταγή στον ηγεμόνα. Ή του υποδεικνύουν ανωτερότητα για την ονοματολογία, -τα ονόματα δεν έχουν σημασία- ενώ δεν υποδεικνύουν το ίδιο σ' αυτούς που διακινούν τη φήμη (μεταξύ αυτών και η αφεντιά μου).

Λοιπόν, αν σε φανταζόμουν σε κάποιο επιτελείο ΔΜΡ, δεν θα ήταν αυτό του Γιωργάκη, αλλά του ίδιου του Μπένυ.

Γι' αυτό σου πρότεινα να μη γράψεις το κειμενάκι στο μπλόγκ του. Τι περιμένεις να σου απαντήσει ακριβώς; Να αποκαλύψεις τι; ότι έχει ένα επιτελείο πονηρών λογοκριτών; Δεν καταλαβαίνεις ότι ο ηγεμών θα καταγάγει μία ακόμη περηφανή νίκη απλώς μή απαντώντας;

Μπορώ πολύ ανθρώπινα να καταλάβω τη μετατόπιση βάρους από τη λογοκρισία στην υποκρισία. Έχουμε συνειδητοποιήσει όμως πόσο αξιόπιστη είναι η επισήμανση της υποκρισίας αν (αν λέω) είναι διαψευσμένη η λογοκρισία; Κι αν παραλείπονταν τα της λογοκρισίας, πόση αλήθεια διάδοση θα είχαν τα της υποκρισίας; (τα οποία, μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκαν με την εμφάνιση του μπλόγκ από πολλούς)

Σίγουρα υπάρχει μια ατμόσφαιρα γειτονιάς στη μπλογκόσφαιρα, όπου λέμε τις μαλακίες μας, κάνουμε τα αστειάκια μας, αλλά φαντάζομαι ΔΜΡ, ότι θα συνειδητοποίησες ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει σε ατμόσφαιρα όχλου, dogville.

Δεν είναι ζήτημα απλώς "πολιτισμού" να μη μεταχειριζόμαστε αμφιλεγόμενα μέσα, ή άφρονα να διακινούμε φθηνές φήμες. Είναι πρώτα απ' όλα ζήτημα ουσίας. Τα σαρκοβόρα εκεί πάνω λειτουργούν με τεχνικές ζίου ζίτσου: μεταχειρίζονται την κραυγή σου, χρησιμοποιούν τη δύναμή σου. Όπως και να τους λένε. Όπως και να μας εμφανίζονται: αλαζόνες και αυτάρεσκοι, προσηνείς και γλυκείς, μειλίχιοι και αποφασιστικοί.

Σε κάποια πολιορκία του Παρισιού, νομίζω από τους Πρώσσους, κάποιος στο πλήθος έδειξε ένα αναμμένο καντηλέρι στο παράθυρο ενός σπιτιού και φώναξε ότι είναι σήμα για τους εχθρούς. Το πλήθος όρμησε στο σπίτι, θανάτωσε τους ενοίκους και κατεδάφισε το σπίτι αυθωρεί. Χρειαζόταν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης απ'τον ταπεινότερο των κομμουνάρων, για να διαπιστώσει ότι ήταν αδύνατον να είναι ορατό το αδύναμο φως χιλιόμετρα μακριά. Εννοείται ότι η πόλη καταλήφθηκε.

ΔΜΡ, Καθαρό μυαλό. Καλή συνέχεια.

Anonymous said...

[Κι έρχεται πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο μπουνταλάς Μπένυ να μας καλέσει σε συνάντηση δια ζώσης]

Αρης Δαβαράκης said...

Φοβάμαι bro πως ο Μπέννυ πάνω στην τούρλα του Σαββάτου έχει μπλέξει τα μπούτια του και δεν θα βγάλουμε ευκολα μαζί του άκρη. Το θεωρεί απολύτως φυσικό να υποβάλλει τα σχόλια σε moderation. Εγω πάλι δεν το θεωρώ καθόλου φυσικό. Και αν υπάρχουν κακόβουλοι και χυδαίοι που θα γράψουν βρωμιές, θα τις διακρίνουμε και εμείς, δεν είμαστε ζώα. Αυτό ισχύει για όλα τα μπλόγκ με moderation, δεν μου αρέσει αυτη η διαδικασία, είναι υποτιμιτική για την νοημοσύνη μας και, όπως και να το κάνουμε, ΕΙΝΑΙ λογοκρισία. Οσον αφορά το όνομα η αλήθεια είναι πως κατάντησε στενάχωρη ιστορία. Γράφω σε μια Κυριακάτικη εφημερίδα μικρής κυκλοφορίας που λέγεται "Το Αρθρο" και για πρώτη φορά είδα να παρεμβαίνουν στο κείμενό μου πολύ άκομψα μάλιστα. Εγραφα για τον Βενιζέλο και για τις λανθασμένες του κινήσεις και σε μιά παρένθεση, κακώς ίσως, είχα βάλει και τη φράση "αλήθεια, θα μας εξηγήσει ποτέ γιατί διάλεξε αυτό το διάσημο όνομα;" ― και έκλεινε η παρένθεση. Την Κυριακή πήρα την εφημερίδα και είδα την εξής προσθήκη. "Το αληθινό του όνομα είναι Τούρκογλου". Καθόλου δεν μ΄αρεσε αυτή η χοντράδα. Θα μου πείς ρώτησες για το όνομα. Ρώτησα αλλά χωρίς να αναφέρω αυτό τό "Τούρκογλου" που ηχεί και ρατσιστικά και ανόητα. Σημασία δεν έχει αν λεγόταν Τούρκογλου η Καραγεωργόπουλος. Σημασία έχει που είναι τόσο ψώνιο ώστε να διαλέξει το όνομα Βενιζέλος. Σαν κάτι ηθοποιούς που αυτοβαφτίζονται Χόρν ή Μερκούρη αλλά δεν σώζονται και σερ Λώρενς Ολίβιε να τούς πείς ή Βίβιαν Λη. Τέλος Πάντων. Εχουμε και τον Μπέννυ ν΄ασχολούμαστε, δε λές; Πολύ εύκολα τόκαψε το χαρτί του φοβάμαι. Βλέπω την Σεγκολέν μας να καραδοκεί πανέτοιμη για όλα, με μάτι γυπαετού...

Anonymous said...

Ari,

Apo tnv stigmn pou avebazei kaveis blog sto blogger.com - kai o Benny kai o DMR - exouv ypoxrewsn va akolouthouv to blogger content policy - ara prepei va exouv moderator.

ta sevn mou

Blogger Content Policy
Blogger is a free service for communication, self-expression and freedom of speech. We believe Blogger increases the availability of information, encourages healthy debate, and makes possible new connections between people.

We respect our users' ownership of and responsibility for the content they choose to share. It is our belief that censoring this content is contrary to a service that bases itself on freedom of expression.

In order to uphold these values, we need to curb abuses that threaten our ability to provide this service and the freedom of expression it encourages. As a result, there are some boundaries on the type of content that can be hosted with Blogger. The boundaries we've defined are those that both comply with legal requirements and that serve to enhance the service as a whole.

Content Boundaries
Our content policies play an important role in maintaining a Googley experience for you, the users. Please respect these guidelines. From time to time, we may change our content policies so please check back here.

PORNOGRAPHY AND OBSCENITY:

Pornography and Obscenity: Image and video content that contains nudity, sexually graphic material, or material that is otherwise deemed explicit by Google should be made private. Otherwise, we may put such content behind an interstitial.
Pedophilia, Incest and Bestiality: Users may not publish written, image or video content that promotes pedophilia, incest and bestiality.
Commercial Pornography: We do not allow content that exists for the primary purpose of monetizing porn content or driving traffic to a monetized pornography site.
Child Pornography: Google has a zero-tolerance policy against child pornography, and we will terminate and report to the appropriate authorities any user who publishes or distributes child pornography.
HATEFUL CONTENT: Users may not publish material that promotes hate toward groups based on race or ethnic origin, religion, disability, gender, age, veteran status, and sexual orientation/gender identity.

VIOLENT CONTENT: Users may not publish direct threats of violence against any person or group of people.

COPYRIGHT: It is our policy to respond to clear notices of alleged copyright infringement. More information about our copyright procedures can be found here.

PRIVATE AND CONFIDENTIAL INFORMATION: We do not allow the unauthorized publishing of people's private and confidential information, such as credit card numbers, Social Security Numbers, and driver's and other license numbers.

IMPERSONATION: We do not allow impersonation of others through our services in a manner that is intended to or does mislead or confuse others.

UNLAWFUL USE OF SERVICES: Our products and services should not be used for unlawful purposes or for promotion of dangerous and illegal activities. Your account may be terminated and you may be reported to the appropriate authorities.

SPAM, MALICIOUS CODES AND VIRUSES: We do not allow spamming or transmitting malware and viruses.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Πάρη: Φίλε τι να σου πω. Δε σε αμφισβητώ. Λογοκρισία σημαίνει διαλέγω τι κόβω.

@Σπείρα: Eμ συμφωνούμε …

@Kωνσταντίνε ευχαριστώ φίλε. Ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο. Xαίρομαι που συνεχίζεις να έρχεσαι εδώ, και μακάρι να έχουμε κάτι να λέμε.

@Mανώλη: Mανώλη εκτιμώ το τρόπο που έγραψες, και το τελευταίο μήνυμά σου επίσης το εκτιμώ ιδιαίτερα. Eυχαριστώ. Kαι παρ' όλα αυτά θα σκεφτώ πολύ τι μου είπες από 'ξαρχής. Δεν ήταν χωρίς ουσία.

@Mπαόκι. Φίλε, σκέφτομαι ότι έχεις δίκιο σε αυτά που μου γράφεις. Θέλω να το σκεφτώ λίγο.

@Άρη: Αγαπητέ Άρη περιέγραψες το θέμα με το όνομα πολύ εύστοχα. Tώρα ο Bενιζέλος το διέψευσε και μίλησε για έρευνα για την ταυτότητα αυτού που το έγραψε στη Wikipedia. Kαι εκεί έφριξα. Αλλά βόλεψε αυτή η ιστορία στο να βγει και θύμα και να πει πως τον κυνηγάνε σκοτεινές ηλεκτρονικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ όπως λέει και ο Mπαόκι, να και ένα όψιμο ενδιαφέρον για γνωριμίες με μπλόγκερς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ξέρεις να τους βγάλει και καμία ομιλία και να τους επαινέσει για την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Πόσο κωμικά προεκλογική κίνηση, ανούσια για όλους είναι αυτή;

'Oμως ο Mανώλης και ο Mπαόκι θέσανε κάποιους αιτιολογημένους προβληματισμούς.

Θέλω να πω στ' αλήθεια ότι ίσως να μην αξίζει η συνέχεια αυτής της ιστορίας. Ίσως την κρατήσω για μία άλλη στιγμή. Ίσως και να την παρατήσω. Έτσι και αλλιώς απέδειξε τα αυταπόδεικτα, και με αυτή την έννοια η συνέχισή της ίσως είναι βαρετή, ίσως είναι προσβολή της νοημοσύνης όλων.

OMADEON said...

Προφανέστατα, αν δεν υπάρχει αξιόπιστη μέθοδος επαλήθευσης ενός οποιουδήποτε σχολίου σε οποιοδήποτε μπλογκ, ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τρομερό κακό ΕΠΕΤΑΙ.

Διυλίζουμε τον κώνωπα (ή τον Βενιζέλο) και... δεν βλέπουμε την κάμηλο. Το ότι το πρόβλημα είναι ΚΑΙ σοβαρότερο ΚΑΙ γενικότερο. Σε μερικά χρόνια, θα γίνει ΑΚΟΜΗ χειρότερο. Οι εξουσίες θα βρουν αποκούμπι τη δικαιολογία της "υβριστικότητας" (ΗΔΗ το κάνουν) για να πετσοκόβουν τους πάντες. Και... εφόσον δεν διαβάσαμε ΚΑΝ τα σχόλια που πετσοκόφτηκαν, ΔΕΝ μπορούμε και να ξέρουμε αν ΟΝΤΩΣ ήταν "υβριστικά". (Εχω... πικρή προσωπική πείρα και ξέρω τι λέω). :)

Ιδού η προφανής ΤΕΧΝΙΚΗ ΛΥΣΗ που προτείνω, για την παράκαμψη ΚΑΘΕ λογοκρισίας σε ΟΛΑ τα blog (κάτι σαν "το αυγό του Κολόμβου"):
Πέρα από το "θέμα blog Βενιζέλου", μέτρα προστασίας της ακεραιότητας του ψηφιακού λόγου

Γιωργος Μανουσακης said...

Π Ρ Ο Σ Π Α Θ Ε Ι Σ
Ν Α Α Π Ο Δ Ε Ι Ξ Ε Ι Σ
Τ Ο Α Υ Τ Ο Ν Ο Η Τ Ο

Pan said...

Άσχετο μεν, να μην ξεχνιόμαστε, δε. Σε αυτό εδώ το μπλόγκ: http://mementumvivere.blogspot.com/ υπάρχει ένα φοβερό banneraki, που θα σου θυμίσει τις ένδοξες Vodafonικές ημέρες.

Anonymous said...

Σημερα έστειλα ένα μηνυμασ στον Κ.Βενιζέλο. Μάλλον ενοχλήθηκε και το απέκρυψε ως συνήθως. Του έλεγα οτι μερικές φορές γράφει σύντομα μηνύματα και αυτό είναι καλό, Διότι τα μεγάλα μηνυματα τα ξεχναει και αφτος που τα γράφει και αυτός που τα διαβάζει. Ο βενιζέλος αρέσκεται να γράφει πανιά με ομιλίες ... σα δικογραφίες. Ενοχληθηκα πολύ από αυτή τη συμπριφορά.

lazaridis_com said...

Ένα ακόμα που αφορά "μετριασμό, λογοκρισία και υποκρισία".

Ιστολόγια και Αντίλογος - Ο Υποκριτής “omadeon”

lazaridis_com said...

Πώς μπορεί ένας πολίτης να αναζητά διαφάνεια απο τους πολιτικούς, εάν ο ίδιος δεν συμβάλει σε αυτήν όπου μπορεί, αφήνοντας π.χ. ελεύθερο το trackback, ώστε να αποκτήσει ο κλάδος "ιστολόγια" κάποια διαφάνεια;

Ιστολόγια και Βία - Ο Φασίστας “omadeon”."

lazaridis_com said...

Δυσφήμηση Ε. Βενιζέλου από ιστολόγιο “ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ” και “Ελευθεροτυπία”.

Ουσία:

* “Συκοφαντική Δυσφήμηση” το άρθρο του ιστολόγιου “ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ”
* Ερασιτεχνική η δίχως βεβαίωση αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία
* “Ψηφιακός Όχλος” καταντά η “μπλογκόσφαιρα” στηρίζοντας τέτοιου είδους κακόβουλη φήμη
* Ο κ. Βενιζέλος θα δεχόταν ακόμα περισσότερα συκοφαντικά άρθρα εάν αντιδρούσε έντονα (και με όλο το δίκαιό του) στην δυσφήμηση αυτή.
* Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει από την κατάχρηση της ελευθερίας λόγου.

Anonymous said...

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]ENTER ON SOFTWARE PORTAL[/url][/color][/size]

[size=46][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]DOWNLOAD SOFT![/url][/color][/size]

[img]http://www.istockphoto.com/file_thumbview_approve/4762671/2/istockphoto_4762671-software-box.jpg[/img]

[size=46][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]OEM SOFTWARE[/url][/color][/size]

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=24]DOWNLOAD SOFTWARE[/url][/color][/size]

[size=72][b]Load VIACEPAPE software programms on Mac OS[/b][/size]
[size=72][b]Load VIACEPAPE software programms to Windows[/b][/size]
[size=72][b]Cheap VIACEPAPE software on Mac[/b][/size]

http://www.google.com/

Anonymous said...

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=23]WEB SEARCH ENGINE![/url][/color][/size]

[size=48][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=23]That? What? When?[/url][/color][/size]

[img]http://www.seo-sacramento.com/images/search-engine-optimisation.gif[/img]

[size=72][color=red][url=http://www.go4you.net/go.php?sid=23]WEB SEARCH ENGINE![/url][/color][/size]

[size=48][b][/b][/size]
[size=48][b][/b][/size]
[size=48][b][/b][/size]



[url=http://ubajdaabrame.yoyohost.com/]how to spell occassionally - how to cook toupee ham[/url]
[url=http://katadasimone.freehostia.com/disney-pixar-car-how-to-draw.html]collosal sea scallops how to cook[/url]
[url=http://numanholostj.freehostia.com/]how to draw cherry blossoms - blog 1[/url]
[url=http://salimafinov4.freehostia.com/blog-47-how.html]how to draw hot anime boys[/url]
[url=http://saalimaoznob.freehostia.com/wiki-how-to-paint-comic-on-canvas.html]how to run auto on hho[/url]
[url=http://olivijakorni.freehostia.com/map.xml]map[/url]
[url=http://lindapodruzh.freehostia.com/]how to cite a a handout - blog 1[/url]
[url=http://tatianastras.freehostia.com/how-to-say-kiss-in-spanish.html]what is deep emotional love[/url]
[url=http://ilhamkolobro.freehostia.com/wiki-what-is-fusion-art.html]how to cook stuffed mushrooms[/url]
[url=http://julianagogol.freehostia.com/blog-356-how.html]how to write to criss angel[/url]
[url=http://ridvanborovi.freehostia.com/]how to tie a hangmans rope - blog 1[/url]
[url=http://ioanntuljako.freehostia.com/]how to cook a rump roast - blog 1[/url]
[url=http://bozhenajadov.freehostia.com/wiki-how-to-write-a-prose-portrait.html]how to write a fundraising letter[/url]
[url=http://ridapirozhko.freehostia.com/]how to draw geometric figures - blog 1[/url]
[url=http://nadzhvadudin.freehostia.com/]how to write a letter nsf - blog 1[/url]
[url=http://mahafishkov1.freehostia.com/]how to cook tuna filets - blog 1[/url]
[url=http://dzhabirzhari.freehostia.com/wiki-19.html]how to hack a secured network[/url]
[url=http://oskarmurzin4.freehostia.com/]how to write professional business letters - blog 1[/url]
[url=http://astratatarni.freehostia.com/]how to write an article review - blog 1[/url]
[url=http://simeonletugi.freehostia.com/]how to draw manga comic books - blog 1[/url]
[url=http://mijasvinolup.freehostia.com/]how to paint a basement wall - blog 1[/url]
[url=http://lukjancherno.freehostia.com/rss.xml]RSS[/url]
[url=http://jadvigaevtih.freehostia.com/site-map.html]Sitemap[/url]
[url=http://salemkashiri.freehostia.com/]how to paint a hull - blog 1[/url]
[url=http://jamhaushak31.freehostia.com/http://jamhaushak31.freehostia.com/]how to hack internet bank accounts[/url]
[url=http://alinajavorov.freehostia.com/815-how-to-draw-a-comet.html]what is the arc of life[/url]

Anonymous said...

Petroula Kostidou

Anonymous said...

office xp pro key crack
ad aware professional download crack
imtoo 3gp video converter 2.1.15 keygen
getbackdata 2.31 crack
chessmaster 9000 crack




clonedvd 2.6.2.3 keygen
ut2k3 keygen
123copydvd crack
norton virus definitions crack
piranesi 4 crack
pinnacle liquid 6 crack
gish full version warez
fotofusion 3.2 keygen
midimaster karaoke crack
sp1 crack
gamespy arcade crack
army builder crack v3.0
macvcd crack
pocket tv enterprise edition crack
desktop author v4.0.12 crack
cue master gold keygen
indesign crack download
r studio data recovery crack
powerdirector 3.0 crack
xylobot crack
7.0 acrobat adobe keygen professional
fate carnivale crack
xp home upgrade keygen

Anonymous said...

ppc software crack
forms to go serial crack
truespace 5 crack
spy sweeper 4.5.8 crack
av vcs diamond keygen




warcraft frozen throne cd crack 1.17
microsoft office 2003 standard edition key crack
construction destruction trial crack
3ds max keygen download
spytech spyagent 5.30.04 crack
imtoo dvd audio ripper 2.0.39 crack
intellisync crack
msword password crack
staadpro 2004 crack
storm predator 2.5 crack
crack rar password free
sim city 4 crack file
3d studio max 6 trial crack
fx movie splitter crack
pacman world 2 pc crack

Anonymous said...

To be a good benign being is to have a philanthropic of openness to the in the seventh heaven, an ability to trusteeship uncertain things beyond your own manage, that can govern you to be shattered in unequivocally outermost circumstances pro which you were not to blame. That says something exceedingly important about the get of the principled autobiography: that it is based on a trust in the uncertain and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a weed than like a prize, something somewhat fragile, but whose acutely precise beauty is inseparable from that fragility.

Anonymous said...

KozWcy[url=http://christianlouboutinshoes3.webeden.net/]christian louboutin shoes sale[/url]HnjIjv TyvDcchttp://christianlouboutinshoes3.webeden.net/ NakGep DvmVei[url=http://christianlouboutinuk4.webeden.net/]christian louboutin uk sale[/url]WfeMem QulYjuhttp://christianlouboutinuk4.webeden.net/ OwnMkr SbcIit[url=http://christianlouboutinoutlet5.webeden.net/]christian louboutin outlet[/url]WamWjh DzdIduhttp://christianlouboutinoutlet5.webeden.net/ MhgFze NngLju[url=http://christianlouboutinuk01.webeden.co.uk/]christian louboutin uk sale[/url]YxuCie WwpYcmhttp://christianlouboutinuk01.webeden.co.uk/ FpwNxd PqbTzz[url=http://cheapchristianlouboutin03.webeden.co.uk/]cheap christian louboutin uk[/url]QlzGuq TgwJcghttp://cheapchristianlouboutin03.webeden.co.uk/ WqgFio BygOoy[url=http://christianlouboutinshoes04.webeden.co.uk/]christian louboutin shoes uk[/url]VpyPag NleRnthttp://christianlouboutinshoes04.webeden.co.uk/ ZgxJpr PmuWsc[url=http://christianlouboutinoutlet05webeden.webeden.co.uk/]christian louboutin outlet uk[/url]ChiUqh JhwJhchttp://christianlouboutinoutlet05webeden.webeden.co.uk/ QfbOet DxiShw[url=http://cheapchristianlouboutinshoessaleuk.webeden.co.uk/]Christian louboutin[/url]GzyDbr UyxRfhhttp://cheapchristianlouboutinshoessaleuk.webeden.co.uk/ KwlVgr

Anonymous said...

ugg boots cheap NetWeiple
uggs for sale NetWeiple
www.cheapestbootsus.com NetWeiple

Anonymous said...

uggs for sale NetWeiple
cheap ugg boots NetWeiple
uggs on sale NetWeiple

Anonymous said...

[url=http://www.freewebs.com/lipit0r]Atorvastatin purchase online generic
[/url]atorvastatin buy online
lipitor vs generic price
lipitor price drop
lipitor mail order
buy atorvastatin canada

Anonymous said...

KzcEig [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/pso2.html/]PSO2 RMT[/url] OboIym http://www.rmtvip.jp/rmt/pso2.html/ JmoMby [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/dragonquest.html/]ドラクエ10 RMT[/url] BsiRjq [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/tera.html/]Tera RMT[/url] LatOmn [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/ff11.html/]FF11 RMT[/url] LchArz [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/aradosenki.html/]アラド戦記 RMT[/url] RwhVmf [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/redstone.html/]REDSTONE RMT[/url] FljExr [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/maplestory.html]メイプルストーリー RMT[/url] XdlUvq [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/aion.html/]アイオン rmt[/url] ErpXdd http://www.rmtvip.jp/rmt/dragonquest.html IudEzy [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/ro.html]ラグナロク RMT[/url] OkxIev [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/ixa.html/]IXA RMT[/url] IhjMca [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/atlantica.html/]アトランティカ RMT[/url] TixQuz [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/nexonpoint.html]NEXON POINT RMT[/url] KrhCzl [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/rusiyhearts.html]Rustyhearts RMT[/url] ZswElq [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/fightersclub.html/]FIGHTERS CLUB RMT[/url] ZciCrg [url=http://www.rmtvip.jp/rmt/DragonNest.html/]ドラゴンネスト RMT[/url]

Anonymous said...

buy tramadol online buy tramadol online for dogs - tramadol withdrawal duration symptoms

Anonymous said...

viagra online without prescription buy viagra munich - viagra kills

Anonymous said...

viagra online without prescription buy 100mg viagra online - generic viagra wikipedia

Anonymous said...

buy soma buy soma online no prescription - soma san diego concerts

Anonymous said...

soma carisoprodol soma music venue san diego - soma medication benzo

Anonymous said...

tramadol without prescription tramadol overdose nhs - get high tramadol hcl 50mg

Anonymous said...

cialis online no prescription cialis strengths - buy liquid cialis online

Anonymous said...

cialis tadalafil ordering cialis online legal - cialis daily efficacy

Anonymous said...

order tramadol online mastercard discount tramadol no prescription - tramadol overdose 1500 mg

Anonymous said...

buy tramadol online can you order tramadol online - legal buy tramadol online us

Anonymous said...

buy tramadol usa online purchase of tramadol - cheap tramadol online usa

Anonymous said...

cialis 20mg how to buy cialis over the counter - cialis price walmart

Anonymous said...

cialis online cialis daily half life - cialis online usa no prescription

Anonymous said...

purchase rebetol
copegus 100 mg
ribavirin online
virazole online

Anonymous said...

buy tramadol no prescription overnight order tramadol visa - tramadol withdrawal restless legs

Anonymous said...

buy tramadol tramadol good withdrawal - tramadol no prescription overnight cod delivery

Anonymous said...

http://landvoicelearning.com/#51438 buy cheap tramadol online - buy tramadol cod free

Anonymous said...

buy klonopin online pics of 2mg klonopin - klonopin 833

Anonymous said...

http://www.integrativeonc.org/adminsio/buyklonopinonline/#5508 klonopin dosage maximum daily - high dosage of klonopin

Anonymous said...

buy klonopin online klonopin high erowid - 2mg klonopin 1mg xanax

Anonymous said...

http://buytramadolonlinecool.com/#30807 tramadol 37.5/325 high - discount tramadol online

Anonymous said...

carisoprodol 350 mg uses for carisoprodol 350 mg - buy carisoprodol online