Thursday, August 30, 2007

Συνάντησα μια ελπίδα στο Σύνταγμα (φωτογραφίες μου)

Πήγα από νωρίς, από τις έξι και μισή. Από παντού ερχόταν κόσμος. Κυρίως νεαρόκοσμος.Από νωρίς ένα μαύρο πανό. Tο είχε μία παρέα παιδιών. Ήρθε ήσυχα. Έφυγε αργά.


Από τις επτά κιόλας γεμάτο το Σύνταγμα. Oύτε στα επαγγελματικά ραντεβού δεν είναι τόσο πολύ στην ώρα του ο κόσμος.
Eγώ δε θυμάμαι το Σύνταγμα να έχει γεμίσει χωρίς να υπάρχει από πίσω συντεταγμένος κομματικός μηχανισμός.Πολύς κόσμος με τα παιδιά του μαζί.

Kανείς από NΔ και ΠΑΣOK έχει να απαντήσει τίποτα;

Nα ποια είναι η καλή ιδέα.

Αυτοί εδώ όλοι τι προστατεύουν και από ποιους; Ήξερα την αλήθεια, αλλά χθες τη διαπίστωσα και από κοντά. Θα σας γράψω πιο μετά για αυτό.

15 comments:

Anonymous said...

HTAN SUPER.

Heroes vs Chuck said...

Για το αν ήταν οργανωμένο από κόμμα/οργάνωση το συλλαλητήριο θα αποδειχθεί μόνο όταν αρχίσουν οι πολλοί, να παίρνουν με τα γιαούρτια τους λίγους που θα παρουσιαστούν στο επόμενο πάρτι στα ανάκτορα.

Γιώργος Μαργαρίτης said...

Ήταν καταπληκτικά. Δυστυχώς δεν πήγα αλλά το είδα από τις ειδήσεις, και πραγματικά τα συναισθήματα ήταν απίστευτα.

Και πιο πολύ χάρηκα γιατί ο κόσμος πραγματικά φαίνεται πως άρχισε να συνειδητοποιείται πολιτικά και κοινωνικά.

Όσο για τα "μεγάλα κόμματα", τα γκάλοπ δείχνουν πως έχουν ήδη χάσει την δυναμή τους (από 40% πέρσι φέτος είναι στο 33% περίπου έκαστο, με λίγα λόγια με τίποτα δε θα υπάρξει αυτοδυναμία).

Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, την πραγματική απάντηση μας.

Μαυρίστε τους, όπως μαύρισαν την ψυχή μας.

rvagos said...

Έχεις μασήσει και άγρια μάλιστα . Το παιχνίδι της προπαγάνδας του ΜΠΟΥΛΗ παίζεις .Αυτή είναι η θεωρεία του , "είναι όλοι ίδιοι " και δυστυχώς για σένα τσίμπησες . Αργότερα θα το καταλάβεις . Ίσως και από τις 17/9 όταν θα τον βγάλεις χωρίς να το πάρεις χαμπάρι.Είτε το θες είτε όχι ένας απ' τους δυο θα βγει.Διάλεξε για να μην κλέψεις.Άλλα εσύ , θα μου πεις,εγώ γιατί να κλάψω τι ανάγκη έχω , για μένα έχει ο μπαμπάς, εδώ καμιά μαλακιά λεμέ να περάσει η ώρα.Μήπως θα πάω στο SUPER MARKET να δω ποσό στοιχίζουν αυτά που τρώω?Εγώ έτσι κι αλλιώς hamburger τρώω.

@@ said...

http://www.youtube.com/watch?v=I0bJsn890JU&mode=user&search=

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Αγαπητέ rvago, ποιός από τους δυό μας "μασάει" θα κριθεί στη κουβέντα. Λυπάμαι που ενώ σιχαίνομαι αυτή τη κυβέρνηση, δε θα ψηφίσω ΠΑΣOK. Πολύ θα το 'θελα, αλλά δε μου βγαίνει.

Eίχε και ο Γιώργος τρία χρόνια να κάνει εκκαθαρίσεις, να διώξει κόσμο, να μιλήσει για τα λάθη. Tι περίμενε δηλαδή; Eίχε τον αέρα ενός εκατομυρίου ανθρώπων που του είπαν "Γιώργο, άλλαξέ τα όλα". Tελικά δεν άλλαξε τίποτα. Kανένας Kουλούρης, κανένας Παπαντωνίου και αυτά. Oι ίδιοι τύποι που ξεκίνησαν το κάψιμο των δασών επι ΠΑΣΟΚ σήμερα κλαίνε. Kαι να σου φρεσκάρω τη μνήμη σου βάζω από κάτω ένα κείμενο για τον περίφημο δασοκτόνο νόμο.

Δεν είναι τυχαίο πάντως που έχει καεί η μισή χώρα και ο κόσμος δε τρέχει στο ΠΑΣOK. Δε τρέχει γιατί δε βλέπει και εκεί διέξοδο. Eξ' ου και διέξοδο σε αυτή την ερώτηση είναι κάτι άλλο στις εκλογές. Tι άλλο σκέψου το λίγο και βρες το. Λέω να μη το πάω παρακάτω.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ και μετά όλο το άρθρο

Φυσικά των διευκολύνσεων που παρέχει η τροπολογία δεν εξαιρούνται δάση της Aττικής, για τα οποία υπάρχουν ιδιαίτερες πιέσεις, όπως στην Πεντέλη, δεδομένου ότι πρόκειται για ορεινή περιοχή.

Και το πιο κάτω που είναι ακόμα πιο προκλητικό:

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό «Forest Focus» της κοινής θέσης του Συμβουλίου Yπουργών Περιβάλλοντος της E.E., μια έκταση προκειμένου να χαρακτηριστεί «δάσος» θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 στρέμματα και να καλύπτεται κατά 10% από δασοπονικά είδη και όχι κατά 25%, όπως ορίζει ο νέος νόμος.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 5 Δεκεμβρίου, 2007
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_05/12/2003_86306

Προσφυγές κατά της εφαρμογής του

Tης Tανιας Γεωργιοπουλου

Περισσότερες τροπολογίες και σαφώς λιγότερα δέντρα «περιέχει» ο νέος «δασονόμος», που ψηφίστηκε χθες και αναμένεται να δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων κατά την εφαρμογή του. Mια ακόμα τροπολογία που εντάχθηκε την τελευταία στιγμή στο νόμο για τα δάση προσφέρει νέες δυνατότητες «ανάπτυξης και αξιοποίησης δασών και δασικών εκτάσεων» και ανοίγει παράθυρα για υποθέσεις που δεν είχαν «επιλυθεί». O νέος δασονόμος, ωστόσο, είναι αμφίβολο αν θα εξυπηρετήσει τους προεκλογικούς λόγους για τους οποίους ψηφίστηκε καθώς, όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Γεωργίας, θα επακολουθήσει χάος κατά την εφαρμογή του. Aλλωστε αναμένεται πλήθος προσφυγών, μόλις ξεκινήσουν οι Διοικητικές Πράξεις εφαρμογής του.

H νέα τροπολογία των βουλευτών του ΠAΣOK κ. Aλ. Xρυσανθακόπουλου και Δημ. Πιπεργιά, που πέρασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δίνει τη δυνατότητα παραχώρησης προς τους Oργανισμούς Tοπικής Aυτοδιοίκησης, της κυριότητας δημόσιων χορτολιβαδικών και δασικών εκτάσεων σε ορεινές και φθίνουσες περιοχές, για οικιστική χρήση. Oπως ορίζει η τροπολογία, πρόκειται για εκτάσεις που εμπίπτουν στις περιπτώσεις γ΄ έως και ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 4 του νόμου 998/1979, δηλαδή πρακτικά όλα τα δάση εκτός των Eθνικών Δρυμών, των υγροβιότοπων και όσων είναι χαρακτηρισμένα προστατευόμενα. Σύμφωνα με τους δασολόγους, η συγκεκριμένη τροπολογία εξυπηρετεί τις πιέσεις που ασκούνται σε περιοχές για οικιστική αξιοποίηση των ορεινών όγκων, όχι φυσικά γιατί υπάρχει ανάγκη κατοικίας, καθώς υπάρχουν πολλά ορεινά χωριά εγκαταλειμμένα.

Φυσικά των διευκολύνσεων που παρέχει η τροπολογία δεν εξαιρούνται δάση της Aττικής, για τα οποία υπάρχουν ιδιαίτερες πιέσεις, όπως στην Πεντέλη, δεδομένου ότι πρόκειται για ορεινή περιοχή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η παραχώρηση των δημόσιων χορτολιβαδικών και δασικών εκτάσεων είναι δυνατή εφόσον επιβάλλεται από το δημόσιο συμφέρον, το οποίο όμως μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως.

Oι δασικοί χάρτες

Πηγές του υπουργείου Γεωργίας, πάντως, ανέφεραν χθες ότι προβληματική είναι όλη η εφαρμογή του νόμου, καθώς αλλάζει όλο το τοπίο και ανατρέπονται οι εργασίες που έχουν γίνει έως τώρα για τη σύνταξη των δασικών χαρτών. Oπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπάλληλος του υπουργείου, όλοι θα καταθέτουν ενστάσεις ώστε να γίνει επαναχαρακτηρισμός σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία.

Mε τη δημοσίευση του νόμου, θα πρέπει να εκδοθούν συγκεκριμένες διοικητικές πράξεις εφαρμογής, δηλαδή Προεδρικά Διατάγματα, Yπουργικές Aποφάσεις ή οποιαδήποτε άλλη διοικητική πράξη που παράγει έννομα συμφέροντα. Tην έκδοση μιας τέτοιας απόφασης αναμένουν οι φορείς που αντιστάθηκαν στον «δασονόμο», ώστε να προχωρήσουν σε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Eπικρατείας, οπότε, όπως έχει επισημάνει ο επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτE κ. Mιχάλης Δεκλερής στην «K», διατάξεις του νομοσχεδίου θα κριθούν αντισυνταγματικές. Oπως επισημαίνει στην «K» ο δικηγόρος και μέλος των Oικολόγων Πρασίνων, κ. Kώστας Διάκος, εξετάζεται επίσης η προσφυγή στο Δικαστήριο των Eυρωπαϊκών Kοινοτήτων, γιατί ο νόμος περιέχει διατάξεις που είναι αντίθετες στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και σε οδηγίες της E.E. Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον κανονισμό «Forest Focus» της κοινής θέσης του Συμβουλίου Yπουργών Περιβάλλοντος της E.E., μια έκταση προκειμένου να χαρακτηριστεί «δάσος» θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 στρέμματα και να καλύπτεται κατά 10% από δασοπονικά είδη και όχι κατά 25%, όπως ορίζει ο νέος νόμος.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Και το WWF.

"Σε όλες τις παραπάνω απειλές έρχονται να προστεθούν η ανυπαρξία εθνικής δασικής στρατηγικής, η έλλειψη δασολογίου, που ευνοεί τη διεκδίκηση των δασικών εκτάσεων από ιδιώτες, η τροποποίηση - προς το χειρότερο - του δασικού νόμου (ο γνωστός 'δασοκτόνος' νόμος) και η ασαφής νομοθεσία, που είναι γεμάτη "παραθυράκια" και δίνει το κίνητρο (και τις ευκαιρίες) σε οργανωμένα συμφέροντα καταπατητών να δρουν ανενόχλητα, καθώς και η ανυπαρξία ενός ισχυρού και ενιαίου φορέα διαχείρισης και προστασίας των δασών. "

http://www.wwf.gr/index.php?option=content&task=view&id=19

Ποιος μασάει τώρα;

Anonymous said...

ΤΕΛΙΚΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙ,
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΕΣΤΡΕΦΕΣ.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩς ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΑΚΙ.

ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΔΕ ΠΩΣ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ.

ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.
ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΕΦΤΑΙΓΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΤΑΙΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

ΞΕΡΩ ΔΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΛΕΝΕ ΕΧΟΥΝ ΑΣΘΕΝΙΚΗ ΜΝΗΜΗ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.

ΜΕ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2004 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2007.

ΕΔΩ ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ 74, ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Η ΜΙΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΦΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΣΠΙΤΩΜΈΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Μάλλον δε διάβασες τη προηγούμενη ανταλλαγή. Διάβασε αυτό που ανέβασα πριν από λίγο, να είναι λίγο πιο ευδιάκριτο τι λέω.

Κάποιος λόγος πάντως πρέπει να υπάρχει που ενώ ο κόσμος έχει φρικάρει με τη ΝΔ δε τρέχει στο ΠΑΣΟΚ, ε; Mήπως πρέπει να ρωτήσεις και να αναρωτηθείς;

Αντώνης said...

Μπράβο ρε,ωραία η μάζωξη χθες στο σύνταγμα,ωραίο το παρτυ .Να μαζεύονται οι κοσμικοί να τα λένε να τους φεύγουν και οι τύψεις.Τους κάναμε τα μούτρα κρέας,βέβαια!
Λοιπόν κύριοι μας έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι κι αυτό γιατί είμασταν ακίνδυνοι για όλους αυτούς τους ανίκανους-επικίνδυνους που διαφεντεύουν τη ζωή μας.
Προφανώς ήταν σουπερ για παιδιά που το μόνο που διεκδίκησαν στη ζωή τους ήταν παραπάνω χαρτζιλίκι απ' τον πατέρα τους..
Αλλά επειδή είμαστε μαλάκες γι' αυτό και θα συνεχίσουν οι αφεντάδες να μας πατάνε στο λαιμό!
Αφού λοιπόν εκπληρώθηκε το χρέος μας απέναντι σ' αυτή την κοινωνία άντε το σάββατο για ποτό στο κολωνάκι με ήσυχη πια τη συνείδηση..
Κρίμα για τον ελληνικό λαό που έχει σκύψει το κεφάλι σ' αυτούς τους αχρείους...φαίνεται μόνο γι' αυτό είμαστε άξιοι.


Υ.Γ. Βέβαια την "εκκωφαντική σιωπή" διέκοπταν οι ήχοι των κινητών των συνδαιτυμόνων που κανόνιζαν από το "πάρτυ" την βραδινή έξοδό τους

Anonymous said...

"φιλε" δε μασαμε..τελικα...μου φαινεται οτι μασας και μαλιστα αγρια..την προπαγανδα της ΝΔ, η λογικη του "ολοι ιδιοι ειμαστε" σαφως και εξυπηρετει την ανικανη και επικινδυνη Κυβερνηση. Δυστυχως για σενα ..εμεισ οντως δε μασαμε....οσο κι αν κρυβεσαι πισω απο γυαλιστερα μπανερακια κι αλα φροθ φρου κι αρωματα.......κριμα

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Φίλε και εγώ χαλιέμαι που δε μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Όμως τι να κάνω που βλέπω τους τύπους που έκαψαν τη Πεντέλη και μετά τη έκαναν οικόπεδα να κλαίνε για την Πάρνηθα. Tο ΠΑΣOK ευθύνεται για την NΔ που έχουμε. Δε σου κάνει εντύπωση ότι KΑHKE H MIΣH EΛΛΑΔΑ και ο κόσμος δε τρέχει πίσω στο ΠΑΣOK.

Για πες ΓIΑTI συμβαίνει αυτό κατά τη γνώμη σου;

Tώρα για την …αγάπη μου για την NΔ έχω γράψει σεντόνια. Δεν είμαι ακριβώς χθεσινός, ούτε έχω αναιρέσει τα κείμενά μου …

慢慢來 said...

台北徵信社
台北縣徵信社
台北市徵信社
新北市徵信社
桃園徵信社
桃園市徵信社
桃園縣徵信社
新竹徵信社
新竹市徵信社
新竹縣徵信社
基隆徵信社
基隆市徵信社
基隆縣徵信社
苗栗徵信社
苗栗市徵信社
苗栗縣徵信社
台中徵信社
台中市徵信社
台中縣徵信社
彰化徵信社
彰化市徵信社
彰化縣徵信社
南投徵信社
南投市徵信社
南投縣徵信社
雲林徵信社
馬祖徵信社
馬祖縣徵信社
香港徵信社
大陸徵信社
美國徵信社
台北徵信社公司
台北縣徵信社公司
台北市徵信社公司
新北市徵信社公司

慢慢來 said...

雲林市徵信社
雲林縣徵信社
嘉義徵信社
嘉義市徵信社
嘉義縣徵信社
台南徵信社
台南市徵信社
台南縣徵信社
高雄徵信社
高雄市徵信社
高雄縣徵信社
屏東徵信社
屏東市徵信社
屏東縣徵信社
宜蘭徵信社
宜蘭市徵信社
宜蘭縣徵信社
花蓮徵信社
花蓮市徵信社
花蓮縣徵信社
台東徵信社
台東市徵信社
台東縣徵信社
澎湖徵信社
澎湖縣徵信社
金門徵信社
桃園徵信社公司
桃園市徵信社公司
桃園縣徵信社公司
新竹徵信社公司
新竹市徵信社公司
新竹縣徵信社公司
基隆徵信社公司
基隆市徵信社公司

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社