Tuesday, January 15, 2008

Πέρα από κάθε φαντασία …

Παρασκευή πρωί φίλος δημοσιογράφος μου μετέφερε την ιστορία με τα εκατομμύρια και το DVD. Αναρωτήθηκα "τι να γράψω τώρα, πρέπει να είμαι και σίγουρος.". Σκέφτηκα ας περιμένω τη Δευτέρα. Σάββατο βράδυ "έσκασε" η ιστορία από το "Παρών" και χθες ξέσπασε θύελλα πέρα από κάθε φαντασία:

Eκκατομύρια ευρώ "μισθοί", βουλευτές, γραμματοκομιστές, συναλλασσόμενοι δημοσιογράφοι, μίζες από Γαλλία, ταχυδρόμοι, εκδότες-πωλητές όπλων, τηλεοράσεις, δάνεια.

Eίναι προφανές ότι ανετράπησαν συμφωνίες και ισορροπίες. Για λίγο σκίστηκε η κουρτίνα και από πίσω φάνηκε το φρικαλέο φαγοπότι των αρπακτικών. Δε ξέρω αν η ισορροπίες θα αποκατασταθούν, αν θα υπάρξουν θύματα, και πόσο γρήγορα θα υπάρξει νέα "ομερτά".

Tο πραγματικό θέμα όμως βρίσκεται αλλού.



16 comments:

squarelogic said...

Μια και δεν παρακολουθω τηλεπαραθυρα περιμενω τη συνηθη καταιγιστικη σου τεκμηριωμένη παρουσιαση.
Πιο ταιριαστη φραση απο "Για λίγο σκίστηκε η κουρτίνα και από πίσω φάνηκε το φρικαλέο φαγοπότι των αρπακτικών." δε πορω να φανταστώ...

Που βρισκεται το "πραγματικο θεμα"?

Rodia said...

Που βρισκεται λοιπον, αν δεν ειναι μπερδεμενο με το χρημα; Ειναι σχετικο με την οικονομικη πολιτικη; Ποιες εταιρειες ΟΦΦ ΣΟΡ εχουν αγορασει τη μιση Ελλαδα; (μιση, που λεει ο λογος, ε)

Καλη και χαρουμενη χρονια :-) παρ' ολα αυτα, αλλα ΚΑΙ γι αυτα! Θελει γερο στομαχι η φαση Δ.Μ.Ρ. μου...

Anonymous said...

Φίλοι μου, καλή χρονιά!

Νομίζω ότι ο τίτλος: "πέρα από κάθε φαντασία" ταιριάζει ΟΧΙ για το γεγονός ότι γίνονται αυτά, αλλά για το ότι δεν φανταζόταν κανένας ότι θα μπορούσαν να βγουν στην φόρα όλα αυτά που γίνονται!
Πρέπει να είμαστε σίγουροι, ότι ΟΛΑ γίνονται για το χρήμα. Αυτό κινεί τον κόσμο και τον παρακινεί να κάνει πράγματα που είναι πέρα από την στοιχειώδη ηθική. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία "ανεξάρτητη πηγή" από την οποία μπορούμε να παίρνουμε πληροφορίες, δεν υπάρχει κανένας "αντικειμενικός δημοσιογράφος" και δεν είμαι ΟΥΤΕ εγώ "αντικειμενικός σχολιαστής"... Η διαφορά μου όμως είναι ότι εγώ δεν παρακινούμαι από το χρήμα (στην προκειμένη περίπτωση) αλλά από τις εμπειρίες και τα βιώματά μου. Έτσι κρίνω και σχολιάζω τα πράγματα.
Ο κόσμος μας έχει ξεφύγει σε ένα δρόμο τόσο κατηφορικό που όλα μοιάζουν αστεία.
ΑΣΤΕΙΟ είναι η καταστροφή που κάνουμε στον πλανήτη μας (ούτως ή άλλως εγώ μάλλον δεν θα ζω όταν θα υποφέρει ο κόσμος στον πλανήτη οπότε δεν τρέχει μία).
ΑΣΤΕΙΟ είναι ότι κυκλοφορεί μαύρο χρήμα από ΟΛΟΥΣ μας (είτε πολύ λίγο είτε τεράστια πολύ).
ΑΣΤΕΙΟ είναι το χρώμα ΡΟΖ που έχει το ρημάδι το DVD.
ΑΣΤΕΙΟ είναι η "δεοντολογία" των δημοσιογράφων.
ΑΣΤΕΙΟ είναι "εγκάθετοι" δικαστικοί "λειτουργοί".
ΑΣΤΕΙΟ είναι οι "τίμιοι" πολιτικοί.
ΑΣΤΕΙΟ είναι ότι όλα αυτά "δεν αγγίζουν τον πρωθυπουργό".
ΑΣΤΕΙΟ είναι ότι ο κάθε πρωθυπουργός ΔΕΝ τα γνωρίζει αυτά.
ΟΜΩΣ.... με όλα αυτά τα αστεία...
εμένα με έπιασαν τα κλάματα....
Με τις υγείες μας...

Κωνσταντίνος-Zero

ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Το ερώτημα είναι ποιός πουλάει και ποιός αγοράζει με 5.000.000 ευρώ τι;; Τόσο φτηνοί είναι οι αναγνώστες ,αν είναι αναγνώστες του Πρώτου Θέματος, σε ευπεπτο υλικό αντιγραφή άλλου παλιώτερου Συγκροτήματος με πολύπλευρες διασυνδέσεις στο χώρο του πνεύματος και της τέχνης. Βρε μήπως κακώς αντιστεκόμαστε στον "Αυστριακά Βαγκνερικά δομημένο αγροτουρισμό" και πρέπει να ψέξουμε την δική μας διαφορετικότητα.
"Διότι δεν συνεμορφώθειν προς τας υποδείξεις", κάπου τοχω ακούσει αυτό, μετά το ξέχασα...........

ATHENA said...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΑΘΜΗΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑς (ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ Ζ.) ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΑΛΕΥΤΟΥΝ (ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ) ΟΙ ΛΕΠΤΕΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ (ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΥ)...

ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΝΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΙΣΜΕΝΗ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ (ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)

Υ.Γ. ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΣΑ ΣΦΟΔΡΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ, ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΓΛΟΙΩΔΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ... ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ...

Anonymous said...

Έχω μια επιφύλαξη για το αν υπάρχει "νέα ομερτά". Υπάρχει μία, μοναδική και αδιαίρετη ομερτά, η "παλιά ομερτά" των κομμάτων εξουσίας και του βαθέως κράτους που το υπηρετούν και τα υπηρετεί. Η ομερτά η οποία κυριαρχεί εδώ και τρεις δεκαετίες και η οποία έχει σπάσει πολύ λίγες φορές (με την παραπομπή Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο από τη μία πλευρά και την επιλογή Σαρτζετάκη για πρόεδρο Δημοκρατίας από την άλλη και -ίσως- κανα δυο ακόμη περιπτώσεις).
Με τα στοιχεία που έχουν και τα δύο κόμματα εξουσίας, αν ήθελαν, θα γέμιζαν τον Κορυδαλλό...

γ.κ. said...

εμείς όμως

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ !

Ωραίο και το ποστ Ωραία και τα σχόλια!

fisherman said...

Θα μας μπλέξουν πάλι με λογαριασμούς επί λογαριασμών με τον ΟΠΑΠ και τους διαφόρους παρατρεχάμενους και θα χάσουμε την μπάλα. Πίσω απο όλα αυτά κρύβονται βίαια και ζωόδη ενστικτα που πηγάζουν απο την αρχέγονη λειτουργία της παρεγγεφαλίδας μας.

Giannis123 said...

Πολύ εύστοχη, όπως μας έχει συνηθίσει ο ΔΜΡ, η παρατήρηση για τη σκισμένη κουρτίνα αλλά, έχω την εντύπωση ότι ακόμη κι αυτό που βλέπουμε πίσω από τη σκισμένη κουρτίνα δεν είναι πραγματικό. Μάλλον για παραίσθηση μου φαίνεται.
Είναι τόσο παιδαριώδη τα λάθη του γλοιώδους Θέμου, όπως σωστά είπε η Αθηνά, που με βάζουν σε υποψίες.
Και ο Μάκης να βγαίνει ο Ρομπέν των Δασών; Ο Αδιάφθορος;
Και κάτι ακόμη.
Ασχολούμαστε τόσο καιρό με το ποιος έδωσε το DVD στον Πρωθυπουργό.
Αυτό είναι το ΘΕΜΑ; Ή μήπως το ΘΕΜΑ είναι ο εκβιασμός;
Και ποιος είναι ο εκβιασμός που έγινε ή επιχειρήθηκε να γίνει στον Πρωθυπουργό;
Τα ξενοπηδήματα του Ζαχόπουλου;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ.

Υ.Γ. Αυτός ο Πρωθυπουργός παρακολουθήτω από «άγνωστους». Τώρα μάλλον εκβιάζεται επίσης από «αγνώστους». Και πριν από 4 μήνες εξελέγη πάλι Πρωθυπουργός. Ε, λοιπόν ζούμε σε μια Χώρα μαγική.

astropeleki said...

Τα γλοιώδη πράγματα πάντα ξεγλιστρούν, ακόμα κι όταν είσαι βέβαιος ότι τα κρατάς σφιχτά στα χέρια σου. Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν όλα τα ανθρωπόμορφα γλοιώδη κατέληγαν στη φυλακή. Τέλος πάντων.

Ατρεύς said...

" Έπηξα" με τις (ωραιότατες) εικόνες.

Άρχισε ο φιλοξενητής μας με την κουρτίνα, συνέχισαν οι υπόλοιποι, έκλεισε
το Αστροπελέκι με τα γλοιώδη που γλιστράνε.

Εγώ πρώτα-πρώτα θα το ρίξω στην επιστήμη...
Που την αιχμή έδωσε η Αthena με το «αρκεί ένας αστάθμητος παράγοντας...».
Έτσι είναι καλή μου: Αν πετάξει μιά πεταλούδα στο Πεκίνο, μπορεί να βρέξει στο Παρίσι. Έτσι διδάσκει η "επικυρίαρχη" πιά σε όλες τις επιστήμες Θεωρία του Χάους.

Μετά θα κάνω σχόλια επί σχολίων:
* Γελοία είναι, Κωνσταντίνε-zero, όχι αστεία, οπότε αντί να κλαίς μπορείς να καγχάσεις.
* Η μεγαλύτερη offshore εταιρεία, οι ...ΗΠΑ, Ροδιά μου, μάς έχει αγοράσει από το 1950. Τώρα με το ευρώ 1,50$ ίσως καταφέρουμε να εξαγοράσουμε την ελευθερία μας. Εν καιρώ.
* Κράτησε πολύ αλλά μάς τέλειωσε πιά ο «αυριανισμός», αγαπητέ 123Γιάννη, όπου νά 'ναι μάς τελειώνει κι ο «θεματισμός», ίσως κι ο πρωθυπουργός. Η Ντόρα ακονίζει τα νύχια της... Μην απελπίζεστε όμως, νύχια είναι, εύκολα σπάνε...
* Στα χέρια γλιστράνε, αγαπητό Αστροπελέκι τα γλοιώδη, όχι όμως από τα δίχτυα. Και δίχτυα είναι οι θεσμοί, με πρώτη και καλλίτερη την ψήφο μας. Δεν γλιστράνε από κει, αν τό θελήσουμε.

Τέλος, το που βρίσκεται το θέμα, νομίζω το υποδεικνύει ο Zalmoxis: Σπάει η "ομερτά", σπάει ο δικομματισμός. Κι ας μείνει ο ...Κορυδαλλός, ως έχει.
Άμα καταφέρουμε και συντρίψουμε την αλαζονία των κυβερνώντων (ότι μάς έχουν καλά κλεισμένους στη στρούγγα γι' άρμεγμα, πότε ο ένας πότε ο άλλος..) και την πελατειακή προσδοκία (που κάνει τα πρόβατα να μπαίνουν οικειοθελώς στη στρούγγα) το πιάσαμε το «θέμα».
ΔΕΝ ΜΑΣΣΑΜΕ ΡΕεεεεεεεεεεε!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Mου λέει ένας φίλος: "είναι τώρα η στιγμή που όλα θα γκρεμίσουν, ο κόσμος έχει σιχαθεί."

Σύμφωνοι, ο κόσμος έχει σιχαθεί, αλλά είχε σιχαθεί και στο παρελθόν. Αλλά ο κόσμος έχει σιχαθεί και μετά ξεχάσει. Kαι μετά είχε σιχαθεί πάλι. Kαι πάλι ξεχάσει.

Oι Υπουργοί παραμένουν Υπουργοί. Oι εκδότες παραμένουν εκδότες. Tα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ γίνονται εκατομμύρια. Mετά γίνονται δεκάδες εκατομμύρια. Διότι ενώ νομίζει κανείς ότι δεν μπορείς να σιχαθείς περισσότερο, να ανεχθείς περισσότερα, μπορείς.

Mπορούμε.

Σήμερα, ενώ όλοι ασχολούνται αν ο στρουμπουλός δημοσιογράφος που δικαιολογεί δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ από αποδοχές – αλήθεια πώς γίνεται αυτό, πώς εισπράττει δηλαδή σαράντα εκατομμύρια μεικτά – μπήκε στο συρτάρι η υπόθεση των υποκλοπών. Έτσι απλά και ήσυχα.

Tο ίδιο θα γίνει φίλες και φίλοι και με το Zαχόπουλο τον "κομιστή" και τα υπόλοιπα λιγδερά λαμόγια.

Eκτός αν πάψουμε να κάνουμε διαπιστώσεις, και αρχίσουμε τις πράξεις.

αυτοχθων said...

Μασαμα δε μασαμε το θεμα ειναι οτι δεν πολυκαιγονται γιατι 'Η ΣΚΙΣΜΕΝΗ ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΕΙΝΑ Η ΚΟΥΡΤΙΝΑ ΤΗΣ ΑΥΛΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΣΕΙ' απο εναν θιασο που πρωταγωνιστες μαλλον ειμαστε εμεις και δεν το εχουμε καταλαβει.

squarelogic said...

"Mου λέει ένας φίλος: "είναι τώρα η στιγμή που όλα θα γκρεμίσουν, ο κόσμος έχει σιχαθεί."

Μπα,η τεχνικη της "σωτηρίας"θα είναι η διοχέτευση τοσων πολλών "πληροφοριών",η αναμειξη τοσο πολλών προσώπων με αδιευκρίνηστο ρόλο,η ανεύρεση "λιγδας" σε τοσο πολλές πλευρές,που απλως κυνικά θα πρεπει να αποδεχθούμε νεα "χαμηλά",νεα ηθικά/κοινωνικά ναδίρ,κι ο κοσμος που εχει σιχαθεί θα σκυψει αναγκαστικά παλι στη δυσκολη ζωούλα του αηδιασμένος...
Υπερ"πληροφόρηση",αριστη τεχνική συσκότισης δια της "αποκάλυψης".

Α,εν τω μεταξυ θα μας εχει αφήσει χρονους κι ο Μακαριοτατος και τα κανάλια θα ασχολουνται με τις ιντριγκες της διαδοχής.

Φακός said...

Πρίν καμιά τριανταριά χρόνια είχε δημοσιευτεί στον «Παρατηρητή της Ηπείρου» η εξής, σχετική με τα παραπάνω κατά τη γνώμη μου, άποψη:

Οποιοσδήποτε πολίτης κάνει κάποια "λαδιά", βαρύτερη ή ελαφρότερη, κοιτάζει να την κρύψει, να μην γίνει γνωστή.

Οι πολιτικοί είναι η μόνη τάξη πολιτών που ΔΕΝ κρύβει τις "λαδιές" της.
Ρωτάτε «γιατί»;;;
Μα γιά να σιχαίνονται οι όποιοι τίμιοι και να μην θέλουν να μπούν στα χωράφια της πολιτικής, και να μένει έτσι ο χώρος τους αλώβητος, χωρίς «παραφωνίες» και κίνδυνο ανατροπής...

Διαφωνεί κανείς;;;
Σίγουρα όχι, εσύ Squarelogic...

Anonymous said...

ο τρόπος που μου φέρονται τα δελτία ειδήσεων με κάνει να νιώθω πιο άσχημα ακόμη και από

τότε που η δασκάλα με σήκωνε στο δημοτικό στον πίνακα όταν και ξέροντας ήδη και η ίδια ότι είμαι αδιάβαστος έπρεπε το κάνει γνωστό και σε όλους τους συμμαθητές μου. Ντροπή, κοκκίνισμα και σκυμμένο κεφάλι ακολουθούσε στη συνέχεια της ιστορίας.

{Διαβάστε όλο to άρθρο στο www.s0um8.blogspot.com}