Saturday, September 15, 2007

Xιλιάδες στρέμματα δάσους στην εκκλησία

Για να μη τα ξεχνάμε: Ήταν 16 Iουλίου του 2007, με την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στη Mονή Bατοπεδίου. Ακόμα δεν είχε καεί η μισή Eλλάδα. Όμως μοιάζει συνεπής η στάση της κυβέρνησης στο θέμα της "προστασίας " των δασών.

'Eνα χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου:




ΑΝΙΕΡΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ

Ελευθεροτυπία, 16-07-2007

Χωρίς γνωμοδότηση δασαρχείου η δασική έκταση έγινε γεωργική και δόθηκε ως αντάλλαγμα στη Μονή Βατοπεδίου

Δασική έκταση-φιλέτο 8.600 στρεμμάτων στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής αποχαρακτηρίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες για αγροτική εκμετάλλευση και δίδεται στη Μονή Βατοπεδίου σε αντάλλαγμα της ...Βιστονίδας λίμνης και της παραλίμνιας περιοχής που περιέρχεται στο Δημόσιο. Η μεθόδευση, πρωτοφανής για την περίπτωση, αποτελεί ανίερο ρουσφέτι που ξεσήκωσε φορείς και κατοίκους, οι οποίοι ετοιμάζουν προσφυγές στα δικαστήρια για επιστροφή του δάσους.

[...]

Ολόκληρο το κείμενο εδώ

ΥΓ. Το σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή, από Ελευθεροτυπία, σε φύλλο άλλης μέρας.

3 comments:

KitsosMitsos said...

Οι μέγιστοι αλήτες. Όλα τζάμπα και τρώνε κι από πάνω. Εκκλησίες, θρησκείες και θεότητες. Βρε δεν πάτε όλοι πέρα από δω! Οι μέγιστοι, επαναλαμβάνω.

Ερινύα said...

Πότε επιτέλους θα βρεθεί μια κυβέρνηση σε αυτή την χώρα, που θα πάψει να αναγνωρίζει τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι δόθηκαν από κατακτητές (Βυζαντινοί αυτοκράτορες - Οθωμανοί Σουλτάνοι) στην εκκλησία της ... Ελλάδος.
Μπήκα στον πειρασμό της αναμετάδοσης της είδησης αυτής στο ιστολόγιό μου.

Καλό θα ήταν να είχαμε μια πλήρη συλλογή άρθρων του ιστορικού της εκκλησιαστικής περιουσίας και των ανάλογων ενεργειών όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων. Υποθέτω οτι θα μπορούσε να γίνει βιβλίο!

Anonymous said...

Ήταν ο Κοσμάς ο Αιτωλός Έλλην πατριώτης, αγωνιστής της μορφώσεως των Ελληνικών γραμμάτων ή σκληρός Χριστιανός προσυλητιστής και μέγιστος ανθέλλην;

http://ermionh.blogspot.com/