Thursday, January 24, 2008

Αυτό Eίναι Tο Θέμα



Eπιστρέφοντας μετά τις διακοπές των Xριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα μου έκανε εντύπωση μία διαφημιστική καμπάνια της εφημερίδας "Tο Θέμα". Σε αφίσες αναρτημένες σε κεντρικές οδικές αρτηρίες το κύριο αντικείμενο ήταν η ταινία που μοιραζόταν με την Kυριακάτικη έκδοση, ενώ η εφημερίδα είχε μετατραπεί σε συσκευασία που περιείχε por-corn.

Mου έκανε τόσο τεράστια εντύπωση που τράβηξα μία φωτογραφία από το παράθυρο του ταξί.

Αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθω σε λίγο.


Φίλες και φίλοι, είμαστε πλέον στο ναδίρ. Ποιός ξέρει, μπορεί να έχει και πιο χαμηλά. Πάντως από την εποχή Kοσκωτά έχει να υπάρξει τέτοια κρίση στον χώρο του τύπου. Mε τη μόνη διαφορά ότι τότε είχαμε τη συντεταγμένη κίνηση εκδοτών εναντίων κάποιου που απείλησε τα συμφεροντά τους.

Σήμερα η δυσωδία αναβλύζει από όλες τις κατευθύνσεις αποκαλύπτοντας όλη τη διαπλοκή δημοσιογραφίας σε όλες τις βαθμίδες της με τη πολιτική εξουσία και τα επιχειρηματικά συμφερόντα. Οι δε πρωταγωνιστές, οι "¨παραθυράτοι" αρχιερείς τις ενημέρωσης μας παρουσιάζουν με τη συμπεριφορά τους τι σημαίνει για αυτούς αλήθεια, φιλία και συνεργασία.

Ποιος να τους το λεγε ότι πέφτοντας ο κ. Zαχόπουλος από το παράθυρο θα συμπαράσυρε μαζί του τις ευαίσθητες ισορροπίες και συναλλαγές. Ο θρασύς καθωσπρεπισμός τους εξαφανίστηκε και σε κοινή θέα παρουσιάστηκαν όλες οι σκοτεινές διαδρομές τους.

Τι μάθαμε λοιπόν;




Όλοι σχεδόν είναι πεισμένοι ότι ο κ. Θέμος Αναστασιάδης παρέλαβε το επίμαχο DVD από την κυρία Tσέκου. Ήξερε ότι είναι προιόν υποκλοπής και όργανο εκβιασμού. Mέσα στο DVD από ότι έχουμε καταλάβει δεν υπήρχε τίποτε παραπάνω από σεξουαλικές πράξεις του κ. Zαχόπουλου με την κ. Tσέκου, η οποία και τον μαγνητοσκοπούσε κρυφά με σκοπό τον εκβιασμό, και χαρακτηρισμούς του κ. Zαχόπουλο για τον Πρωθυπουργό.

O κ. Αναστασιάδης προσδοκώντας σε κάποια συνάλλαγη το παρέδωσε στην κυβέρνηση, στο διευθυντή του γραφείου τύπου του Πρωθυπουργου κ. Καραμανλή τον κ. Ανδριανό.

O κ. Ανδριανός πήγε στο ραντεβού. Παρέλαβε το DVD. Δεν το αρνήθηκε. Δεν το παρέδωσε στην αστυνομία. Tο παρέλαβε και το κράτησε. Ένα DVD το οποίο αφορά άνθρωπο του στενού περιβάλοντος του Πρωθυπουργού, το κράτησε και προσπαθεί να μας πείσει ότι δεν το είδε ούτε αυτός, ούτε ο κ. Ρουσόπουλος.

Πάμε πιο κάτω να δούμε πόσο ακόμα μπορούμε να μασήσουμε:

O κ. Tριανταφυλόπουλος παρουσιάζεται εμβρόντητος από τις εξελίξεις. Eίναι ο μόνος από το δημοσιογραφικό χώρο που δε γνωρίζει την ύπαρξή του DVD. Αλλά αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι πως όψιμα συνειδητοποιεί το ποιον του συνεκδότη του. Tώρα ανακάλυψε τη συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη στον κ. Tσαγκαρουσιάνο το 1994. Tώρα συνειδητοποίησε ότι δεν κάνει δημοσιογραφία αλλά φέρνει στην εκπομπή του κορίτσια. Ακόμα και αν δεχθούμε του ισχυρισμούς ενός ανθρώπου που γνωρίζει τόσα μυστικά τόσου κόσμου, το να μένει εμβρόντητος από τη συμπεριφορά του συστεγαζόμενου συνεκδότη του δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται λόγω ανοησίας.





'Oταν ο κ. Αναστασιάδης τηλεφωνεί στον κ. Tριανταφυλόπουλο και του λέει ότι έχει στη κατοχή του φωτογραφίες του κ. Zαχόπουλου με την κ. Tσέκου και ότι θα τις δημοσιεύσει στη πρώτη σελίδα της εφημερίδας τους, ο κ. Tριανταφυλόπουλος θεωρεί πως αυτές θα είναι φωτογραφίες των δύο ενώ πηγαίνουν ας πούμε έναν περίπατο. Έτσι, μας λέει ο κ. Tριανταφυλόπουλος, μένει άναυδος όταν την άλλη μέρα το πρωι βλέπει την εφημερίδα του να έχει φωτογραφίες του κ. Zαχόπουλου κατά τη διάρκεια της … συνεύερεσης του με την κ. Tσέκου.

O κ. Tριανταφυλόπουλος, ως γνωστόν, δεν εγκρίνει άλλωστε τέτοιες κίτρινες πρακτικές, που παραβιάζουν συν τοις άλλοις το νόμο για τα ευαίσθητα και προσωπικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα ξέρουμε από την υπόθεση του κ. Kορκολή.

Eπί πλέον, αφού ξεσπάει η σφαγή μεταξύ των δυο εκδοτων του Θέματος, ο κ. Tριανταφυλόπουλος μας αποκαλύπτει ξαφνικά και με αρκετή καθυστέρηση τη συνάντησή του με βουλευτή της Nέας Δημοκρατίας ο οποίος φέρεται να του μετέφερε μήνυμα του προισταμένου της Υπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων κ. Kλαδά προκειμένου να υπάρξει συναλλαγή για τη συγκάλυψη της κατάθεσης πέντε εκατομυρίων ευρώ στο λογαριασμό του κ. Αναστασιάδη.

O κ. Tριανταφυλόπουλος αρνείται να επιβεβαιώσει το όνομα του βουλευτή που εμπλέκεται στη συναλλαγή, επικαλούμενος το δημοσιογραφικό απόρρητο. Όμως η συνάντηση του με τον βουλευτή δεν είναι στα πλαίσια δημοσιογραφικής δουλειάς, αλλά στα πλαίσια μιας προσπάθειας παράνομης πράξης. Συνεπώς, ποιο ακριβώς είναι το δημοσιογραφικό απόρρητο το οποίο επικαλείται;

Tο όνομα του βουλευτή αποκάλυψε ο κ. Xατζηνικολάου.

O βουλευτής, είπε ο κ. Xατζηνικολάου, είναι ο κ. Kώστας Kουκοδήμος. O κ. Kουκοδήμος ο οποίος παραμένει ακόμα και σήμερα βουλευτής, αρνείται με μισόλογα τη συμμετοχή του στη συνάντηση. Δε δίνει όμως επαρκείς εξηγήσεις.

H κυβέρνηση προς το παρόν δεν αποπέμπει ούτε τον κ. Kουκοδήμο, ούτε τον κ. Kλαδά.





Συνεχίζουμε να μασάμε:

O κ. Xίος, γνωστός για το δημοσιογραφικό του … ήθος, μιλάει "off-the-record" με τον κ. Kαμπουράκη στο τηλέφωνο. O κ. Kαμπουράκης, ένοχος για υπέρτατη ανοησία, λέει αυτά που γνωρίζει, ενόσω ο κ. Xίος τον ηχογραφεί παράνομα.

Λόγω της ανήθικης και παράνομης αυτής ενέργειας του κ. Xίου φέρεται ο κ. Kαμπουράκης να αποκαλύπτει πως η κ. Όλγα Tρέμη έχει δει το περιεχόμενο του DVD κάτι το οποίο η ίδια συνεχίζει να αρνείται.

H οποία κ. Tρέμη εκτός ότι φέρεται να έχει πει ψέματα στους τηλεθεατές του MEGA, έχει πει ψέματα και στον ανακριτή. Που είναι επίσης ποινικό αδίκημα.

O κ. Kαμπουράκης προσπαθώντας να καλύψει όσα πια δεν καλύπτονται λέει πως στο τηλεφώνημα έκανε πλάκα, κάνοντας πλάκα τώρα πια με τη νοημοσύνη μας.

Eπανέρχομαι στο ζήτημα της διαφήμισης της εφημερίδας "Tο Θέμα":

H σημειολογία της διαφήμισης είναι άθελά της ακριβής και αποκαλυπτική: η αξία του τύπου στην Eλληνική κοινωνία σήμερα είναι μετα βίας η αξία του χαρτιού της εφημερίδας που μπορεί μετά βίας να χρησιμοποιηθεί για συσκευασία pop-corn

Kαι λυπάμαι που το λέω, συνένοχοι είναι σε αυτό όχι μόνο οι δημοσιογράφοι που φέρονται ότι τάχα μπορούν να δικαιολογούν στο πόθεν έσχες τους πέντε και δεκαπέντε εκατομύρια ευρώ, αλλά και οι ταλαίπωροι μισθωτοί των χιλίων ευρώ το μήνα. Διότι είναι αυτοί που κάτω από το κράτος της απειλής της ανεργίας δέχθηκαν να κάνουν τις εφημερίδες τους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στα οποία εργάζονται, όργανα εκβιασμού πολιτικών, και αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης στο βωμό εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτό είναι το θέμα.

Tο θέμα δεν είναι αν ο κ. Tριανταφυλόπουλος εξαπατήθηκε από τον κ. Αναστασιάδη ο οποίος δεν το παρέδωσε το DVD ας πούμε για να το παίξει στην εκπομπή του.

'Oχι.

Tο θέμα πως ο κ. Zαχόπουλος, στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, διαχειρίστηκε ύποπτα και με αδιαφάνεια τα ζητήματα του Υπουργείου του, τους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων και τις χρηματοδοτήσεις.

Tο θέμα είναι πως ο Πρωθυπουργός τον κάλυπτε.

Tο θέμα είναι πως οι ιεραρχικά προιστάμενοι Υπουργοί του – για παράδειγμα ο κ. Bουλγαράκης – τον ανέχθηκαν και τον κάλυψαν.

Tο θέμα είναι πως ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι καθώς μπήκαν στη λογική της συναλλαγής, παραλμβάνοντας ένα DVD το οποίο το κρατούσαν μυστικό στα συρτάρια και δεν το παρέδωσαν στη δικαιοσύνη.

Αυτά είναι τα θέματα.




Αλλά δεν υπάρχει αξιόπιστος τύπος στη χώρα που να κρίνει την κυβέρνηση. Διότι οι ιδιοκτήτες του είναι μέτοχοι και πρωταγωνιστές των συναλλαγών, και οι εργαζόμενοι σε αυτούς είναι αδύναμοι και άτολμοι να αντισταθούν. Kαι πολλοί από αυτούς μετέχουν ενεργά στην διαπλοκή στο βαθμό των δυνατοτήτων τους: Eίτε είναι στα γραφεία τύπου των υπουργείων που καλύπτουν, είτε ευρισκόμενοι στη μισθοδοσία φανερή ή μυστική των Υπουργών με τους οποίους συναλλάσσονται.

Αυτό, φίλες και φίλοι, είναι το θέμα.


ΥΓ. Εν μέσω όλης αυτής της τρέλας, της ασύληπτης παράνοιας, ο κ. Bενιζέλος διαλέγει την στιγμή να δημιουργήσει όμιλο προβληματισμού. Λένε ότι στη πολιτκή το "timing" είναι το παν. Αλλά δε μπορώ να κατηγορήσω τον κ. Βενιζέλο για πολιτική μυωπία περισσότερο από ότι μπορώ να κατηγορήσω τον σημερινό Πρόεδρο του ΠΑΣOK, ο οποίος δύο μήνες μετά την ανέλπιστη επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές του Nοεμβρίου, συνεχίζει να μην προσφέρει απολύτως καμμία εναλλακτική επιλογή απέναντι σε αυτή την ανίκανη, την άθλια, την ανήθικη κυβέρνηση.

Eδώ όμως έρχεται η δική μας ευθύνη. Eπειδή όμως το κείμενο έγινε ένα τεράστιο σεντόνι, θα μου επιτρέψετε να γράψω για αυτό την επόμενη εβδομάδα.

Γελοιογραφίες: Γιάννης Ιωάννου, Γιάννης Καλαϊτζής, Γιάννης Δεμερτζόγλου, Τολιάδης από τις εφημερίδες Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Καθημερινή.

31 comments:

Anonymous said...

O Kουκοδήμος αντί να απαντήσει στο κόμμα απάντησε με επιστολή στον Tριανταφυλόπουλο. Φυσικά επιβεβαιώνεται πως είναι ο βουλευτής που μετέφερε τα μαντάτα από τον Kλαδά. Αλλά αυτό το ξέραμε. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πως θεωρεί πιο σημαντικό να απαντήσει στην εκπομπή του Tριανταφυλόπουλου παρά θεσμικά. O καθένας έχει τις αξίες του. Kαι το κόμμα που τον ανέχεται, επίσης.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Φυσικά ο Kουκοδήμος ο οποίος έλεγε "δεν έχω σχέση και όποιος με εμπλέξει θα έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη" έκανε μεταβολή και είπε ότι όντως μετέφερε τη πληροφορία για τον Kλαδά. Στην ουσία κατάλαβε πως δεν μπορεί να συνεχίσει να λέει ψέματα.

island said...

Τα λες όλα καλά και εμπεριστατομένα εκ πρώτης όψεος φίλε μου μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο.Το θέμα όπως σωστά εστίασες είναι μεγάλο και θέλει πολυεστιακό φακό.Από τους αποχαρακτηρισμούς,στα κάποια εκατομύρια κάποιον που κάπως κάπου κάποτε βρέθηκαν,στην ανικανότητα μιας κυβέρνησης να περάσει έναν μήνα χωρίς σκάνδαλο αλλά και στην ανικανότητα την αντιπολίτευσης να γίνει αυτό για το οποίο έχει ψηφιστεί:αντιπολίτευση.

Μία ανικανότητα βαρένει όλους εμάς.Η ανικανότητα να κρατάμε αρχεία στην μνήμη μας ώστε να τα έχουμε πρόχειρα καθώς ρίχνουμε το γαμημένο το φακελάκι στην κάλπη.Οι υποθέσεις μπαίνουν στα αρχεία και η μόνη υπόθεση που είναι στην επικαιρότητα (μέχρι πριν από λίγες μέρες....αλλάζει η κατάσταση)μας ενδιέφερε μόνο με την απόχρωση του ροζ.

Ένα ερώτημα έχω να σου κάνω.Το ντι βι ντι τί τίτλο είχε επάνω όταν το είχε στα χέρια της η Τρέμη;Μήπως είχε τον τίτλο σεμνά και ταπεινά;

Giannis123 said...

Ζωγράφησες πάλι ΔΜΡ.
Για μένα όλ' αυτά συνοψίζονται στο ΕΝΑ και μοναδικό ΘΕΜΑ.

Το πολιτικό μας σύστημα ΣΑΠΙΣΕ.
Μας τελείωσε.
Πρέπει να αλλάξουμε τη Δημοκρατία μας.
Να αλλάξουμε τους ΘΕΣΜΟΥΣ.
Να αλλάξουμε τους ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ του πολιτεύματός μας.

Κάτι πρέπει να κάνουμε.
Και πρέπει να το κάνουμε ΕΜΕΙΣ.
Ο ΛΑΟΣ.

Ας έχουμε ΟΛΕΣ τις αισθήσεις μας σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ.

Ας κάνουμε ένα διάλλειμα στη ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ.

Dr_MAD said...

Πολύ καλό κομμάτι. Εύγε

Αλλά φτάνει πια με αυτό το θέμα

Εδώ στην Τουρκία η εξωτερική μας πολιτική είναι στο πάτωμα και την κλωτσάνε... κι εμείς ασχολούμαστε με το Θέμο. Λες και δεν ξέραμε τη λέρα ήταν

Πανούσης (αφιερωμένο):
Πρέπει να είσαι μεγάλη λέρα,
για να κυβερνάς γαλέρα

Anonymous said...

Εξαιρετική προσέγγιση, ως συνήθως...
Keep walking (and working)...

yourmusicride said...

Θα συμφωνήσω και εγώ με τους παραπάνω. Ώρες ώρες νομίζεις ότι το 'Πρώτο Θέμα' είναι περιοδικό για σινεφίλ!

Μα τι περιμένουμε για να σταματήσουμε να βλέπουμε τηλεόραση σαν τα χαζεμένα? Τι περιμένουμε για να σταματήσουμε να τους δίνουμε αξία καθημερινά και μετά να τους βρίζουμε ότι είναι διεφθαρμένοι και άχρηστοι?

Anonymous said...

Poly kalo keimeno file.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Πολύ σωστά η Ελευθεροτυπία σημειώνει:

«Ζούγκλα» τα έκανε ο Κουκοδήμος αλλά η Ρηγίλλης ακόμη και μετά από τη νυχτερινή συμπεριφορά του δεν είχε προχωρήσει στην αποπομπή του. Δοξάστε τους. Οι φωνές όμως που ζητούσαν την αποπομπή του από την Κ.Ο. της Ν.Δ. είχαν φουντώσει από προχθές στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Ο Πέτρος Τατούλης τον κάλεσε να παραιτηθεί, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε «εγώ ψήφισα τον Καραμανλή, όχι αρουραίους», ο Κώστας Τασούλας ότι «εάν συμβαίνει οτιδήποτε παράνομο, αυτό πρέπει να έχει επίπτωση σε οποιονδήποτε εμπλέκεται».

Επί δύο 24ωρα έμεινε κρυμμένος ο βουλευτής, παρά το γεγονός ότι από το πρωί της Τετάρτης δεσμεύτηκε να κάνει «αναλυτική» δήλωση στον γενικό γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Γιάννη Τραγάκη. Ο τελευταίος του ζήτησε εξηγήσεις μετά την αποκάλυψη του Νίκου Χατζηνικολάου ότι ήταν αυτός ο βουλευτής που μεσολάβησε εκ μέρους του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομίας Σπύρου Κλαδά στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, προκειμένου ο τελευταίος να χαμηλώσει τους τόνους στο «Πρώτο Θέμα» για την υπόθεση Ζαχόπουλου και να κουκουλωθεί η υπόθεση της «μαύρης τρύπας» των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη.

Ερωτήματα

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα:

1 Γιατί ένας «αθώος», όπως δήλωσε ο κ. Κουκοδήμος, χρειάστηκε τόσο πολύ χρόνο για να εξηγήσει ότι δεν ήταν αυτός που έπαιξε τον ύποπτο ρόλο του μεσολαβητή στην απόπειρα συναλλαγής της κυβέρνησης που κατήγγειλε ο Τριανταφυλλόπουλος;

2 Μήπως φοβόταν ότι αν δήλωνε και γραπτώς αθώος, θα έβγαινε στη συνέχεια στη δημοσιότητα αποδεικτικό υλικό (μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, μαρτυρίες άλλων δημοσιογράφων κ.λπ.) που θα αποκάλυπτε ότι είπε ψέματα;

3 Γιατί να μην υποψιαστεί κάποιος ότι ο Κουκοδήμος ήθελε να κερδίσει χρόνο για να «μαγειρέψει» τη δήλωση «αθωότητάς» του;

4 Από την άλλη, το Μαξίμου και η Ρηγίλλης πώς ανέχονται ένας βουλευτής να τους κρατάει ομήρους και μάλιστα σε μια στιγμή που είναι βαρειές οι σκιές πάνω από την κυβέρνηση ότι είτε εκβιάζεται είτε συναλλάσσεται;

5 Γιατί δεν τον απέπεμψαν από την Κ.Ο. της Ν.Δ., όταν πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι τον εντόπισαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή και παρά την αποκάλυψη του ονόματος του και από τον Νίκο Χατζηνικολάου;

6 Φοβήθηκαν μόνο μήπως οι 152 βουλευτές της Ν.Δ. γίνουν 151, στην περίπτωση που ο βουλευτής αρνηθεί να παραιτηθεί και επιλέξει την ανεξαρτητοποίηση;

7 Μήπως γνωρίζουν ότι ο βουλευτής δεν λειτούργησε αυτοβούλως, αλλά κατ' εντολήν του εκλεκτού του Μαξίμου Σπύρου Κλαδά και ελπίζουν ακόμη και αυτήν την ύστατη ώρα να συγκαλυφθεί η υπόθεση; Διότι, αν αποπεμφθεί ο Κ. Κουκοδήμος, θα πρέπει να έχει την ίδια τύχη και ο Σπ. Κλαδάς και αυτό θα σημαίνει ότι μια ακόμη χειροβομβίδα απασφαλίζεται στην αυλή του Κώστα Καραμανλή.

Anonymous said...

Νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει την καθίζηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση, για πρώτη φορά πάνω από το ΚΚΕ.

Η δημοσκόπηση αυτή (της «Metron Analysis» για το «Ποντίκι») δίνει στη Ν.Δ. 27,6%, στο ΠΑΣΟΚ 26,1%, στον ΣΥΡΙΖΑ 7,8%, στο ΚΚΕ 7,3% και στον ΛΑΟΣ 4,1%. Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. Οι ερωτηθέντες πιστεύουν σε ποσοστό 67% ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου πλήττει προσωπικά τον κ. Καραμανλή. Και σε ποσοστό 54,6% θεωρούν πιθανή τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, το ίδιο εμφανίζεται να πιστεύουν και το 50,5% των ψηφοφόρων του κόμματος. Το 74,5% πιστεύουν ότι η χώρα διέρχεται περίοδο κρίσης.

Rodia said...

Και τωρα το πολιτικο Θεμα:
Θα γινοταν τιποτε απο ολα αυτα αν ειχε η κυβερνηση πανω απο 160 βουλευτες..???
..αν παταγε γερα στα ποδια της δλδ..
(τροφη για σκεψη)

Rodia said...

..."απο ολα αυτα" τα αποκαλυπτηρια, κλπ, εννοω, που μαζεψαν χιλιαδες εγγραφα προς μελετη απο την αομματη Δικαιοσυνη...
(η σηψη ειναι δεδομενη στο ελληνικο συστημα διακυβερνησης και θα εμενε μυστικη ΑΝ ΔΕΝ...)

Κυρ Μανουήλ said...

Θαυμάζω την αντοχή σου.
Θαυμάζω την ευθυβολία σου.
Αχ!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Tόσος κόσμος να λέει τόσα ψέματα …

Mόλις πριν από λίγο μετέδωσε το ALTER τη συνέντευξη του κ. Κουκοδήμου στο Real FM, όπου πριν από 10 ημέρες αρνιόταν ότι συναντήθηκε με το Mάκη.

Xθες όμως μας τα είπε αλλοιώς.

gyristroula2 said...

Συγχαρητήρια, μου δώσατε μια πλήρη εικόνα για όλα αυτά, εμένα που δεν αντέχω την τηλεοπτική "ενημέρωση".
Πολύ καλό άρθρο, είχα ξεχάσει τι σημαίνει καλό άρθρο, εδώ και καιρό.

Anonymous said...

Χωρίς την παραμικρή διάθεση να υπερασπιστώ το Mega, απο το ηχογραφημένο του Καμπουράκη (που το άκουσα με προσοχη) δεν μπορείς να είσαι βέβαιος ότι είδαν την κασέτα.
Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι έγινε μια περιγραφή του περιεχομένου, ώστε να αρχίσει η διαπραγμάτευση (για το ρευστό) και μετά ο άλλος κόμπαζε στον νεότερο συνάδερφό.
Θα μπορούσε, είπα, για να αφήνουμε τα ενδεχόμενα ανοιχτά, μιας και καταντήσαμε να παίζουμε όλοι το ρόλο του ανακριτή, αφού δεν περιμένουμε πολλά από τη Δικαιοσύνη ... (το πολύ πολύ να το "αρχειοθετήσει").

Επίσης, το θέμα είναι ΠΟΙΟΣ ήταν ο κ. Ζαχόπουλος.
Ποιες οι περγαμηνές του που αξιολογήθηκαν ώστε να του εμπιστευτεί τέτοια θέση ο Κωστάκης; Ποια τα πεπραγμένα του (θυμίζω την καμμένη Ολυμπία);
Ποιο το ήθος του ως σημαντικό γρανάζι της Κυβέρνησης (πολιτική θέση κατείχε, χωρίς να έχει ποτέ εκτεθεί σε κρίση από τους πολίτες);
Ποιος ο τρόπος ελέγχου του από εκείνον που τον εμπιστεύτηκε (εφόσον μετά τις εκλογές, κρίθηκε επαρκής και διατήρησε την ίδια θέση!);
...
Είναι πολλά τα ερωτήματα.

marayia said...

@δεν μασάμε ρε: Τι να έλεγε ο Κουκοδήμος? τα.. 8κάτωσα και με ξεμπρόστιασε ο Μακις? 8α του κοβε τον κο .. το αφεντικό!
αμ αγόρι μου ( Κουκοδήμε) η διαπλοκή και η συναλλαγή 8έλει "τρόπο" οχι κόπο σαν τον α8λητισμό! αλλοιώς αντί να πηδήξεις σε.."πηδάνε"! Δεν πειράζει όμως μικρός είσαι ,8α μά8εις!
"6 Φοβήθηκαν μόνο μήπως οι 152 βουλευτές της Ν.Δ. γίνουν 151, στην περίπτωση που ο βουλευτής αρνηθεί να παραιτηθεί και επιλέξει την ανεξαρτητοποίηση;"
Δεν νομιζω, αγαπητέ Δεν Μασάμε Ρε..
Και τι 8α γινόταν? 8α κατέβαιναν σε εκλογές και 8α τις έχαναν? εχουν αντιπολίτευση? Το..Παιντί κοιμάται! Eίμαστε ακόμα ζωντανοίαλλά οι κυβέρνηση απλά τα έχει όλα γραμμένα όλα στα συγκαμμένα της!
@εσπουαρ¨ αυτοί μπορεί να λένε ότι 8ένε! τι κάνει νιου νιάου ομωσς στα κεραμμίδια? ΜΙα παροιμία λέι " να κλέβεις ξέρεις! Να κρυφτείς ξέρεις?"
Οσο για τον Καμπουράκη ... ή μας λεει μακίες ή είναι ο ποιό μαμάκας ¨ελληνας ! Καλά δεν ήξερε ότι λολο το σινάφι τους κυκλοφορέι με μαγνητοφωνάκια και κρυφές κάμερες? αλή8εια ελευ8ερα πουλιόνται αυτές! δεν είναι παράνομες?

Anonymous said...

Κάποιοι μιλάμε απλώς για δυσοδία.
Ξεχνάνε όμως κάτι σημαντικό. Τώρα δεν ζούμε τις ημέρες της δυσοδίας αλλά του πλήρους κορεσμού.
Η διαφθορά, που δεν έχει ταυτότητα ή κομματική προέλευση αλλά προέρχεται από την κομπλεξική διάθεση κάποιων για επιβεβαίωση της εξουσίας τους, έφτασε στον απόλυτο βαθμό της ασυδοσίας.
Ταυτόχρονα οι Γκεμπελίσκοι δημοσιογράφοι, που συναλλάσονταν διαρκώς με κάθετι εξουσιαστικό για να ζήσουν στην ανυπαρξία τους, ήρθαν σε πλήρη σύγκρουση για την επιβίωση.
Ίσως φοβούνται την πτώση.
Πάντως και αυτοί που οδηγούνται στην πτώση μήπως είχαν φτάσει τόσο χαμηλά, που η συγκεκριμένη πτώση ισοδυναμούσε με άνοδο;

Anonymous said...

Οι αρετές του Έλληνα...
Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές.

Έτσι, έκανε τους Αμερικάνους τακτικούς και νομοταγείς,

τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς,

τους Ιάπωνες εργατικούς κι υπομονετικούς.

Για τους Ελληνες είπε:
- θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο.

Όταν τελείωσε τη δημιουργία του Κόσμου

τον πλησίασε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:

- Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές αλλά στους Ελληνες έδωσες τρεις.

Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.

- Εχεις δίκιο Γαβρίλε, είπε ο Κύριος.
Στάθηκα απρόσεχτος κι αυτή μου η απροσεξία θα κάνει τους Έλληνες
να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο.
Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα.
Το βρήκα. Θα παραμείνουν και οι τρεις αρετές αλλά κάθε Ελληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.

Κι έτσι κι έγινε.

Αν ένας Ελληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι έξυπνος,

αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο δημόσιο δεν είναι τίμιος,

κι αν είναι έξυπνος και τίμιος δεν δουλεύει στο δημόσιο.

Ν.Α. Λάμπης said...

Αγαπητέ Demasamere,

Να πάς αμέσως το βυθόμετρό σου για επισκευή!

Το Ναδίρ είναι πολύ παρακάτω αλλά το σκάφος βυθίζεται ταχύτατα και θα τό φτάσει κι αυτό.

Ωραιότατη η παράθεση/ανάλυση των συμβάντων και καθόλου κουραστική!

Σε ωρισμένα γεγονότα έχω διαφορετική (χειρότερη) άποψη. Ειδικότερα για όσα αναφέρεις για το ΖΗΤΗΜΑ(*) του Μαυροτρύπα και του Γκιούλογλου.

Ίσως αύριο σκαρώσω κάτι πιό εμπεριστατωμένο.

Όνειρα γλυκά τώρα.

-------
(*) Το ΘΕ(μος)ΜΑ(κης) τό θεωρώ πλέον χυδαία λέξη και δεν τό χρησιμοποιώ.
Έχουμε και τις αρχές μας!

squarelogic said...

Παρα πολύ ευστοχο-κατι αντιστοιχο εγραψα και γω προ ημερων.
Δεν ξερει κανεις τι να πρωτοθαυμάσει...το γλοιώδες συνάφι των διαπλεκόμενων "δημοσιογράφων",μια Κυβερνηση κατ'επαναληψη ανίκανη να εκτιμήσει την σοβαροτητα της υποθεσης και να εντοπισει γενναια μεχρι που πρεπει να φτασει το μαχαιρι της καθαρσης,ωστε να κανει σωστό damage control,και αντιθετα συρεται στην αποκαλυψη ολων και περισσοτερων ψεμματων...

Καποιος παραπανω εγραψε
"να αλλαξουμε θεσμούς,ν'αλλαξουμε θεσμοφυλακες κλπ"
Αγαπητέ φιλε μαλλον πρεπει εμείς ν'αλλαξουμε!
Γιατι οι Θεμος+Μακης+Καμπουράκης κ σια δεν εγιναν φιρμες ερήμην μας.
Εμεις συλλογικα τους καναμε,οπως εμεις συλλογικα ψηφισαμε ανω του 80% τα 2 μεγαλα κομματα,αν και δεν θεωρω οτι και οι υπολοιπες ψηφοι ειχαν καλυτερη τυχη,αν οι αποδεκτες τους καλουνταν κατα τυχη να κυβερνησουν.
Εμεις απαξιωνουμε θεσμους και αξιες,ψαχνοντας για το μεσο ή τον "κολλητό" που θα μας απαλλάξει απ τις υποχρεωσεις που θελουμε ομως να τηρούν οι αλλοι.
Αρα δεν μας φταινε οι θεσμοι και οι νομοι(εχουμε περισσοτερους απ'οσους χρειαζομαστε)..Στον σεβασμο τους πασχουμε,οπως και απο γενικευμένη ηθική και αξιακή σήψη.Και αυτό δυστυχως θελει γενεές διαπαιδαγωγησης για να αναστραφει.
Θελει ενεργο προσπαθεια του καθενός μας να σεβεται τον διπλανό του,να σκεφτεται και λιγο το κοινό καλό,να κανει σωστα τη δουλειά του, ακομα και με προσωπικο κοστος ολα αυτά,και βεβαια για να ειναι διατηρησιμα ολα αυτά,θελει και μια δικαια Πολιτεία για να μην κανει τους σωστους να αισθανονται κοροιδα.
Ειμαστε?

Γιωργος Μανουσακης said...

αυτός είναι ο καπιταλισμός, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και στην Αμερική, ΠΑΝΤΟΥ!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Ο ΘΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΗ

«Αβανταδόρος της δεξιάς και μέγας χαφιές»

Ο πρώην συνέταιρός του, Θ. Αναστασιάδης, περιγράφει έναν Μ. Τριανταφυλλόπουλο που παραπέμπει σε ένα μείγμα από Λι Βαν Κλιφ και Τζακ Πάλανς (διάσημους κακούς στα γουέστερν) στους πιο διεστραμμένους ρόλους τους. Ο εθνικός τηλε-δικαστής δεν είναι παρά ένας «αναξιοπρεπής», «εκδικητικός» που «θέλει ψυχίατρο», «δεν έχει φιλότιμο», «δεν έχει μπέσα».

Τον χαρακτηρίζει ως «φαινόμενο του μίσους», «είναι ό,τι χειρότερο έχει δει στη ζωή του ένας άνθρωπος».

Με δυο λόγια; «Κανείς δεν είναι πιο άθλιος από τον Μάκη».

*Χαρακτηριστικό του, η... αντικειμενική δημοσιογραφία που του υπαγόρευε να ζητά «συνεχώς να κόβονται θέματα εναντίον της κυβέρνησης» και να κάνει «όλο αβάντες στη Ν.Δ. και χτυπήματα στους άλλους». Είναι αυτό που λέμε «ψυχή τε και πνεύματι αφοσιωμένος στη Ν.Δ.».

**Κι ένα παράδειγμα από τα χείλη του πρώην συνεταίρου προς επίρρωσιν: «Ας μας πει ήταν ή δεν ήταν αυτός που δεν ήθελε με τίποτα να δημοσιευτεί το θέμα με τον Μαγγίνα;».

**Ο Μάκης είναι γεμάτος «προσόντα». Ανάμεσα σ' αυτά και η... εργατικότητά του: «Τριγυρίζει όλη μέρα στα κανάλια, δεν έχει και τι άλλο να κάνει», «στην εφημερίδα ερχόταν μία φορά την εβδομάδα κι αυτό για να πει μη βάλετε αυτό το θέμα εναντίον του τάδε υπουργού, μην βάλετε το άλλο που χαλάει την Πετραλιά».

Κοντολογίς; Είναι ένα «σαρκοβόρο θηρίο στη ζούγκλα που τρέφεται από τις σάρκες του δικού του είδους», έχει ρόλο «τηλε-ΣΔΟΕ», «τηλε-ΚΥΠ», «χαφιέ», «επαγγελματία καταδότη».

**Α, και πάντα υπεράνω... χρημάτων: «Χλιδάτος αβανταδόρος της δεξιάς», που «είδε τα λεφτά, γυάλισε το μάτι του και είπε πάμε να τα πάρουμε». «Τελευταία κάνει όλο παρέα με εφοπλιστές και επιχειρηματίες της δεξιάς». «Ο Μάκης είναι κλαμπ Εκάλης ο άνθρωπος», αφού «ανακάλυψε ξαφνικά την "Τόλμη και γοητεία"».

*Πώς λέμε, όλα τα καλά μαζί; Αυτός φαίνεται (απ' την περιγραφή του «κολλητού» του) πως είναι ο Μάκης. Κι όσα δεν είπε ο Θ. Αναστασιάδης ήρθε να τα προθέσει μόνος του στο παζλ των κομματιών που σκιαγραφούν τον (καλό) χαρακτήρα του.

Οπως; Οτι έχει στο λογαριασμό του (μόνο!!!) 500.000 ευρώ συν φυσικά τα 7 εκατ. του περίφημου «αναπτυξιακού δανείου». Οτι η Εκάλη είναι μια «φτωχή κοινότητα». Οτι είναι «μαμούθ που θα λιώσω τον ελέφαντα». Και κάτι ακόμη τελευταίοι - επίσης απ' τα δικά του χείλη: «Είμαι αδίστακτος στο να δημοσιεύω ο,τιδήποτε».

* Σιγά την είδηση, θα λέγαμε εμείς...


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 27/01/2008

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Ο ΜΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΜΟ

«Αδίστακτος, εγκληματίας και ψεύτης»

Επιμένοντας σε κλίμα κινηματογράφου, τα επίθετα που χρησιμοποίησε ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος για να περιγράψει τον Θ. Αναστασιάδη παραπέμπουν στους άθλιους χαρακτήρες του εγχώριου βουκολικού γουέστερν του κάμπου.

Κατά τον πρώτο, ο δεύτερος σαν άλλος Σπύρος Καλογήρου έχει στο μυαλό του μονάχα μια ατάκα: «Είναι πολλά τα λεφτά Αρη»...

*Στην (κατά Τριανταφυλλόπουλο) πραγματικότητα, ο Αναστασιάδης «είναι ένας αλητάκος της δημοσιογραφίας», ένας «ανόητος», ένας «άθλιος τύπος», που «συνθηκολόγησε με την κυβέρνηση», «αναξιοπρεπής» και με παντελή έλλειψη αισθητικής.

*Ενας «μεγάλος βαρόνος, όπως ήθελε να εμφανίζεται», ή «Καίσαρας της ενημέρωσης διότι πρόκειται περί αστειότητας, αφού στην τηλεοπτική του δράση έπαιζε μόνο με ωραία κορίτσια και από πίσω ενδιαφερόταν για την ενημέρωση και το ρεπορτάζ των συναδέλφων του».

*Αλλος καλός χαρακτήρας, δηλαδή. Κι αυτός με ψυχή «διαμάντι». Και ιδού μερικά συστατικά: «Χρησιμοποιεί ανθρώπους», «τσέπωσε παρανόμως 5.000.000 ευρώ», «είναι ρουφιάνος», «τυχοδιώκτης» και «ηθικός αυτουργός της απόπειρας αυτοκτονίας του Ζαχόπουλου. Αυτός τον εκπαραθύρωσε με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουμε». Και να 'ταν μόνο αυτά...

*Είναι ένας «διπλός εγκληματίας» κι ένας «στυγνός εκμεταλλευτής». «Που υπέκλεψε το dvd και συμπαρέσυρε κι αυτή την κοπέλα στον όλεθρο και την έχωσε στη φυλακή». Είναι τόσο «αδίστακτος ψεύτης», που προδίδει «με ευκολία την οικογένεια, τους φίλους ακόμη και τα ίδια τα παιδιά του». «Μάλαμα», με δύο λόγια.

*Και για την ακρίβεια, «πλούσιο μάλαμα». Με «πόθεν έσχες» 10-15 εκατομμυρίων ευρώ (!!!), που «ζει στην Κηφισιά και τολμάει να μιλάει για την Εκάλη», που «σε ό,τι έγκλημα κάνει έχει και συνεργούς μέσα από την ίδια την εφημερίδα».

*Ο Αναστασιάδης δεν προσέθεσε πολλά στο προφίλ που του καλλιέργησε ο Τριανταφυλλόπουλος. Δύο πράγματα είπε μόνο για τον εαυτό του: Οτι είναι «ελέφαντας» και «βλαξ».

* Σκεφτείτε τι είμαστε όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που τους ακούμε...


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 27/01/2008

ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Εν τω μεταξύ πουλιούνται τα δύο λιμάνια, υποστηρίζουμε Τουρκία ως πλήρες μέλος ανιδιοτελώς, ξεσαλώνουν οι Σκοπιανοί ως κακοί γείτονες προκαλώντας σίγουροι για μη βέτο, ρημάζουν οι Αλβανοι στα σύνορα υλοτομώντες ελληνικά δάση και εμείς περιμένουμε το Σουφλιά να "δενδροφυτεύσει" με τα χεράκια του το Ελληνικό!

Swell said...

Περί ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ftanei_Pia said...

Ωραία και τεκμηριωμένα τα λες αγαπητέ φίλε.
Και σίγουρα θα βγαίνουν τεφαρίκια κάθε μέρα που θα περνάει.
Όμως με την παραδοχή Μ. Κεφαλλογιάννη ότι εκβιάστηκε για να παρει δημοσιογράφους στο υπουργείο του, Τι κάνουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς;
Τόσο βαθιά κοιμούνται;
Για δε τη βρωμερή υπόθεση ΔΩΡΟΔΟΚΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ από τη ΖΗΜΕΝΣ, τι λέτε;
Έτσι θα μείνει; "δωροδοκήθηκαν Ελληνικά Κόμματα (Έτσι γενικά και αόριστα, δηλ. όλα;). Ποιά και ποιοί , τίποτε; Σογά μη ξυπνήσουμε τους πιό πάνω "λειτουργούς"....

π. said...

μια χαρά τα λες εσύ
μια χαρά τα λέω και γω
αν μας άκουγε κανείς
ίσως κάναμε χωριό

κορυφαίο σχόλιο του ανώνυμου με τα 3 χαρίσματα.. άντε και εις ανώτερα παιδιά, όσο για το βυθόμετρο, πςςςς, έχει ακόμη μέτρα.. Όσο πιο άδεια τα κεφάλια μας τόσο πιο βαθιά η άβυσσος..

Anonymous said...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Τα μελανά χρώματα «Παιδείας/Πολιτισμού»
Ο «μεσαίωνας» των Ωρο-αμισθίων



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

...

Η Ωρο-αμισθία είναι ο εφιαλτικότερος δείκτης του (εκ)παιδευτικού και του πολιτειακού μας πολιτισμού.
Είναι η διαρκής πτώση/αυτοαναίρεση του ίδιου του Συλλογικού μας «ΕΙΝΑΙ».

Είναι μια άμουση γενική ΠΡΟΒΑ για την καθολική επικράτηση των σιναμερικανικών μοντέλων αποδόμησης τόσο στο (κοινωνικά ορισμένο) κράτος/έθνος όσο και για την ολοκληρωτική μετάλλαξη των ευρύτερων οικονομικών/πολιτικών σχηματισμών σ’ ένα πεδίο βολής φτηνό με στόχους τους αυξανόμενους κάθε λογής ‘απασχολήσιμους’. Για να τρέχουν κι αυτοί (ακόμα πιο γρήγορα) φοβισμένοι και κουρδισμένοι πίσω από τις απάνθρωπες ‘προτεραιότητες’ μιας καταστροφικής πρακτικής για την ΟΛΗ ΖΩΗ του ΠΛΑΝΗΤΗ. Να ‘απολαμβάνουν’ (και αισθητικά) με άδεια την τσέπη -και με φουσκωμένη την πιστωτική κάρτα- την δρομολογημένη κατανάλωση άχρηστων κι επιζήμιων εννοιών και πραγμάτων για μια ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ‘πλουσιοπάροχη’ Υπό-ζωή.



http://www.parodos.net.gr/3onstrike.htm



ΔΩΣΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΧΤΙΣΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ -ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ-
ΚΛΕΙΔΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΩΡΟ-ΑΜΙΣΘΙΑΣ





ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Anonymous said...

To be a noble human being is to be enduring a philanthropic of openness to the far-out, an gift to group undeterminable things beyond your own restrain, that can take you to be shattered in hugely exceptionally circumstances as which you were not to blame. That says something remarkably weighty with the get of the righteous life: that it is based on a trust in the uncertain and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a jewel, something kind of dainty, but whose very item attractiveness is inseparable from that fragility.

Ekwikclasses said...

Nice Blog thank you for sharing with us..

digital marketing certification
online marketing courses
digital marketing course duration
best institute for digital marketing
digital marketing training institute
digital marketing classes
seo course online
ppc course online