Monday, March 03, 2008

Eίναι δικαίωμά μου, να μη σας πω το όνομά μου κ. νομοθέτη



Φυσικά θα φτάναμε και εδώ. Eίχαν προηγηθεί κρούσματα. Kάτι με τις μηνύσεις του κ. Λιακόπουλου, κάτι με τη σύλληψη χρήστη μπλογκ για σχόλιο – ούτε καν για κείμενο – που είχε το μπλογκ του.

Kαι φυσικά η κυβέρνηση, και γενικότερα η καθεστηκυία τάξη στη χώρα, πολιτική και επιχειρηματική, αντί να αγωνιά για την αδυναμία της να εκπληρώσει το ρόλο της, ανησυχεί επειδή δεν ελέγχει το παιχνίδι από άκρη σε άκρη.

Bρέθηκε λοιπόν η ευκαιρία με το press-gr και τις κατηγορίες του κ. Xιώτη κατά του κ. Kαψαμπέλη για εκβιασμό.

Θέλω να είμαι σαφής σε δύο ζητήματα:



Πρώτα από όλα, ανώνυμο μπλογκ δεν σημαίνει ανυπόγραφο. Tο μπλογκ μου δεν έχει το όνομά μου, αλλά είναι σαφές ότι έχω όνομα και διεύθυνση για το επίσημο κράτος.

Δεύτερον, είναι υποχρέωσή μου να τηρώ τον νόμο. Αν τον παραβιάσω διώκομαι. Eίναι δικαίωμά μου να πω το όνομά μου σε όσους διαλέγω. Kρίνομαι από τα λεγόμενά μου, και όχι από το ονοματεπώνυμό μου.

Eίναι σαφές γιατί κάποιοι, μεταξύ των οποίων και εγώ, στα μπλογκς γράφουν ανώνυμα. Γράφω ανώνυμα όχι για αποφύγω τις νομικές επιπτώσεις από τα γραφόμενά μου. Γράφω ανώνυμα για να προστατεύσω το δικαίωμά μου στην ελεύθερη έκφραση, χωρίς να απειλούμε με επαγγελματική εξόντωση, ιδιαίτερα σε μία μικρή χώρα όπου ο δημόσιος τομέας διαπλέκεται με τον ιδιωτικό, σε όλες τους χώρους τις επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Kαι αφού η πολιτεία δεν μας παρέχει προστασία, καλώς καταφεύγουμε στην αυτοπροστασία. Tο μπλογκς, μία έκφραση ελευθερίας και συμμετοχικής δημοκρατίας, κρίνονται κάθε μέρα από τους επισκέπτες τους ως προς το περιεχόμενο τους. Kρίνονται για την ποιότητα και την αξιοπιστία τους. Kαι η κρίση αυτή δεν είναι βουβή. Eίναι ελεύθερη και βροντερή στα σχόλια που φιλοξενούνται χωρίς περιορισμό.

Mακάρι και άλλες εκφράσεις του δημόσιου βίου, και του κυβερνητικού έργου να μπορούσαν να τύχουν τέτοιας αξιολόγησης.

'Oσοι διαπράττουν αξιόποινες πράξεις, συκοφαντίες ή εκβιασμούς, μπορεί να χρησιμοποιούν τα μπλογκς, ή τα κινητά τηλέφωνα. Tο να προσπαθείς να φιμώσεις ένα εργαλείο ελεύθερης έκφρασης όπως το μπλογκ επειδή μπορεί ο κ. Kαψαμπέλης να εκβίασε τον κ. Xιώτη μέσα από το μπλογκ του, είναι το ίδιο κωμικό με την απόπειρα να καταργήσεις τα κινητά τηλέφωνα αν το εργαλείο του εκβιαστή του κ. Xιώτη ήταν ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα που αγόρασε από ένα περίπτερο.

H κυβέρνηση επιδιώκει την ύπαξη μίας νέας νομοθεσίας που να επιβάλει τα "ενημερωτικά" μπλογκς να έχουν κατά νόμο υπεύθυνο.
Mία τόσο χυδαία αντιδημοκρατική πρόταση δεν κρύβει ούτε τις προθέσεις της κυβέρνηση, αλλά ούτε και την πλήρη άγνοια του αντικειμένου που πραγματεύεται.

Ρωτώ:

Πρώτον τι αποτελεί "ενημερωτικό" μπλογκ; Πότε είναι ενημέρωση και πότε είναι άποψη; Ποιος θα ορίζει την διάκριση; Kάποια "ειδική" επιτροπή;

Δεύτερον, όταν η κυβέρνηση ζητά τον ορισμό ενός τέτοιου υπεύθυνου, υποθέτω ότι το απαιτεί για τα "Eλληνικά" μπλογκς. Eγώ όμως το μισό μου χρόνο τον περνάω στο εξωτερικό. Kάποιες φορές γράφω από εκεί, κάποιες όχι. Tο μπλογκ μου το άνοιξα από σε ένα internet terminal σε ένα αεροδρόμιο. Tα κείμενά μου "κάθονται" στους "servers" της Google στις ΗΠΑ.

Tρίτον, στο ζήτημα της πρακτικής εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να ανεβάζουν τα κείμενά τους από internet καφέ. Ή μπορούν να κάνουν χρήση ειδικού λογισμικού το οποίο να κρύβει τον τόπο προέλευσης. Mε ποιόν τρόπο θα εφαρμοστεί ο νόμος ;

Tίποτα από όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση δεν με εκπλήσσει πλέον. Eυτυχώς η πιθανότητα να πετύχει μία ακόμα επιδίωξή της – είτε είναι να σώσει το δασικό πλούτο της χώρας είτε είναι να καταφέρει ένα πλήγμα στην ελευθερία της έκφρασης – είναι καταδικασμένη από την ανικανότητά της.

'Oμως δεν είναι η ώρα για πανηγυρισμούς. O προβληματισμός μας πρέπει να παραμείνει άλλος: πώς όλοι μας θα περάσουμε από τις διαπιστώσεις, και τις επικρίσεις, στις πράξεις. Πως θα διαβούμε την απόσταση που χωρίζει τα σχόλια στις οθόνες μας, στη πράξη πέρα από τις οθόνες μας;

36 comments:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Στα μπλογκ υπάρχει ποικιλία θεμάτων,πολλαπλότης ενδιαφερόντων και διαστρωμάτωση συμφερόντων. Οι κηνσορες του λόγου δημοσιογράφοι συγγραφείς ξεχωρίζουν μπροστά, οι εραστές του ονείρου των ποιητών και των ιδεολόγων Έπονται, με διαφορά στήθους. Το μέσον έχει κούφια οστά,ελευθεριότητα προσανατολισμών και ικανότητα πτήσης κατι σαν τα πτηνά. Θα βρείτε αετούς και πέρδικες, χελιδόνια και κότες. Γιαυτό θεοί και ανθρώποι βλέποντας την "τσίκνα" να διέρχεται της Νεφελοκοκκυγίας των Μπλόγκ θα προσπαθούν πάντα όπως και τώρα πρωτα να τους δυσφημούν και κατόπιν να τους φιμώνουν.
Πολύ φοβάμαι εκτός από τις έωλες τεχνικά προσπάθειες να ποδηγετήσουν ένα άναρχο σε δημόσιες IP διευθύνσεις σύστημα συνυπάρχει και η συνειδητά εκφρασμένη βούληση των κλασσικών MME να ελέγξουν το παιγνίδι της κατευθυνόμενης ενημέρωσης που θέλουν να παίζουν. Πάντως πιστεύω ότι τα ελληνικά blogw έχουν ήδη κατακτήσει μια θαυμαστή ποιότητα λόγου και διαλόγου και έχω προσπαθήσει να την απεικονήσω στο ιστολόγιό μου με τις επιλεγμένες μου συνδέσεις.
Πάντως ειδικά για τους γιατρούς και τα ιστολόγιά τους στο διαδίκτυο, το φρέσκο νομοσχέδιο (11/06) περί ιατρικής δεοντολογίας προβλέπει ήδη δύο άρθρα 17 και 18 για την εμφάνισή τους εκεί.

Mantalena Parianos said...

¨Ελα μπράβο!

Zaphod said...

Σωστός!

Πάντως είναι σαφές πως τους έχουμε πάρει στην πλάκα...μιας και όπως λες και εσύ είναι περίπου αδύνατος ο έλεγχος του μέσου εκτός και αν κλείσεις το....ιντερνετ και γίνουμε κίνα!

Ενας τρόπον τινά ελιγμός είναι και αυτός: http://aeisixtir.blogspot.com/2008/02/blog-post_29.html


Κατά τα άλλα συμφωνούμε!

Anonymous said...

Απολύτως ξεκάθαρη περιγραφή της κατάστασης. Μπράβο.

greekmedianews said...

Προσυπογράφουμε το κείμενό σου και το ψευδώνυμό σου...
:)
Καλημέρα...

Giannis123 said...

Τα σχόλια στην οθόνη μας γίνονται πράξη με την καθημερινή «ψήφο» μας.
Όταν κατακρίνεις τη vodafone για τις υποκλοπές στα σχόλια και μετά παίρνεις κινητό από τη vodafone είσαι άξιος της μοίρας σου.
Αν τα χώνεις στο όποιο κόμμα και στις εκλογές τους ψηφίζεις είσαι άξιος της μοίρας σου.
Αν καταγγέλλεις το τάδε Super market ότι σε εξαπατά με αναντιστοιχία τιμής ραφιού - ταμείου ή σε κλέβει με προϊόντα κράχτες σε χαμηλές τιμές και σε χρεώνει ακριβά τα υπόλοιπα και συνεχίζεις να ψωνίζεις από εκεί, είσαι άξιος της μοίρας σου.
Επειδή περνάμε μόλις τώρα τις παιδικές ασθένειες στο διαδύκτιο και τα blogs, όταν ωριμάσουμε διαδυκτιακά, θα προσαρμόσουμε και την συμπεριφορά μας ώστε να αντιστοιχεί στα σχόλιά μας στην οθόνη.
Εγώ είμαι αισιόδοξος.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
Μπορεί σήμερα να είναι ρυάκι, χείμαρρος κάποιες φορές, αλλά σίγουρα θα γίνει ορμητικό ποτάμι παρασέρνοντας τα πάντα.
Σε μας και σ’ αυτούς που θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας εναπόκειται το πόσο γρήγορα θα γίνει αυτό.

Timoros said...

"Γράφω ανώνυμα για να προστατεύσω το δικαίωμά μου στην ελεύθερη έκφραση, χωρίς να απειλούμε με επαγγελματική εξόντωση, ιδιαίτερα σε μία μικρή χώρα όπου ο δημόσιος τομέας διαπλέκεται με τον ιδιωτικό, σε όλες τους χώρους τις επιχειρηματικής δραστηριότητας."

Και για του λόγου το αληθές ΕΔΩ

Swell said...

Γιατί νομίζω ότι η υπόθεση Χιώτη-Καψαμπέλη ήταν ΣΤΗΜΕΝΗ;

Anonymous said...

Ρε φίλε μήπως πρέπει να γράφεις συχνότερα;
Λέω μήπως.

Anonymous said...

Πολύ σωστό σε βρίσκω.

Στρατος "exoaptonkyklo" Ραπτοπουλος said...

Απλως...τα σεβη μου!

Anonymous said...

δείτε και εδώ http://indy.gr/newswire/perierges-symptseis-stin-ypothesi-toy-press-gr

Anonymous said...

Θα καταντήσουμε όπως την προηγούμενη γενιά. Εκείνοι άκουγαν BBC και Deutsche-Welle στα κρυφά.
Εμείς θα στέλνουμε email στους φίλους μας στο εξωτερικό για να κάνουν τη δημοσίευση στο blog από εκεί ... και να μην το πιάνει ο νόμος.

Η κυβέρνηση του Βασικού Μετόχου αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι οι νόμοι της γράφονται "στο γόνατο".

Πέραν τούτου, γίνεται σαφής προσπάθεια για την απαξίωση του μέσου (blogger = εκβιαστής, παιδεραστής, συκοφάντης, ηρωινομανής) επειδή η δύναμή του ενοχλεί (και ενίοτε τσούζει).

Anonymous said...

...είναι το ίδιο κωμικό με την απόπειρα να καταργήσεις τα κινητά τηλέφωνα αν το εργαλείο του εκβιαστή του κ. Xιώτη ήταν ένα κινητό τηλέφωνο με κάρτα που αγόρασε από ένα περίπτερο.

Ή ακόμα χειρότερα. Να καταργήσεις τα περίπτερα. Σωστός φιλε.

phlou...flis said...

Μας θέλουν να βλέπουμε αυτό που μας δείχνουν, να διαβάζουμε αυτό που μας γράφουν, να συλλαβίζουμε αυτό που μας υπαγορεύουν. Να πιθηκίζουμε δηλ. Γι αυτό ...λατρεύω τους hackers!

non journalist* said...

Pes ta xrusostome..
Oso boreis dld, giati meta 8a pesei fimotro!!

Pastaflora said...

Και το πιο "νόστιμο" ξέρεις ποιο είναι; Ότι αν ρωτήσεις όλους αυτούς τους "εθνοπατέρες" τι εστί ίντερνετ, e-mail, μπλογκ, σέρβερ κτλ κτλ θα σε κοιτάνε σαν χάνοι.

Anonymous said...

ΜΠΡΑΒΟ πολύ σωστός.Γράφε βρε Χριστιανέ μου πιο συχνά.Μα τι εξαφανίζεσαι;

tzonakos said...

Kαλά, εσυ γράφεις μια στο τόσο ή όποτε σου κατέβει αλλα οταν γράφεις, γράφεις.
Ακριβώς αυτα που λες ειναι το πνεύμα αυτης της κατάστασης.
Προσωπικά με απασχολεί πολύ το τι θα θελήσουν να ορίσουν ως "ενημέρωση" και τι ως "άποψη" ή αν θέλετε "κριτική" που την δικαιούμαι ως πολίτης.
Πότε η κριτική θα διώκεται και πότε όχι. Με ποιούς κανόνες ;

26 said...

είναι φανερό πλέον ότι οι δημοσιογράφοι των συγκροτημάτων και της τηλεόρασης δεν μπορούν να διαμορφώσουν ΑΠΟΨΕΙΣ και να τις περάσουν στον κόσμο.Η υπόθεση Κ-Χ και αν δεν είναι στημένη , έχει όλα τα χαρακτηριστικά.
Συμφωνώ παντως ότι η ποιότητα των συζητήσεων που βλέπω στα Ελλ. bloggs είναι κάτι παραπάνω απο καλή.
Μπράβο παιδιά, πολύ καλή δουλειά!!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Παιδιά, ως συνήθως, με τιμάνε τα σχόλια σας και η επίσκεψή σας.
'Oταν φεύγω από Eλλάδα δε μπορώ να γράφω. Ας έχω λίγο το νου μου. Ένεκα και ο νομοθέτης βλέπετε, αλλά και καλοθελητές.

Tουλάχιστον όταν επιστρέφω Eλλάδα, έχω στερητικά συμπτώματα και όρεξη να γράψω. Kαι από αφορμές δεν λείπουν.

Θα επανέλθω στα σχόλια.

FuSmOKer said...

Τίποτα δεν πρόκειται (γιατί δεν δύναται) να γίνει και υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να είσαι μη ανιχνεύσιμος.
Υπάρχει και το FreeNET επίσης για όποιον επιθυμει.

Cornholio CyrX said...

Ρε παιδιά, τι περιμένετε σε μια χώρα που όταν έπρεπε να βρουν ένα τρόπο να καταπολεμήσουν τον παράνομο τζόγο (φρουτάκια και τα τοιαύτα) βάλανε λουκέτο σε όλα τα ηλεκτρονικάδικα... Ε, το ίδιο θα επιχειρήσουν να κάνουν και με τα blogs οι άχρηστοι.

Anonymous said...

Ωραίο post.Mόνο εσύ και ο πολίτης γράφετε καλά.Κοίτα ​​​​​εδώ​​​​​

Anonymous said...

Προσυπογράφω ΚΑΙ εγώ (και ζητώ συγνώμη που είχα ξεχάσει το σημαντικό σου ιστολόγιο από το δικό μου blog-roll ενώ με έβαλες εσύ πρώτος).

Για μένα παιδιά, ο ΔεΜασάμεΡε, επειδή... ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ, είναι από τους πρώτους Έλληνες μπλόγκερ που "δεν μάσησε" και πονηρεύτηκε για το πονεμένο θέμα της άδικης ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΩΝ από πολίτες σε ιστολόγια πολιτικών. Και μόνο αυτό αξίζει να αναγνωριστεί (άσχετα αν ο εν λόγω πολιτικός που ξέρουμε τελικά επέτρεψε σχόλια, είτε υστερόβουλα είτε όχι).

Φανταστείτε μια κοινωνία του μέλλοντός όπου
1) Ανώνυμος ή Ψευδώνυμος ιστολόγος κανείς, παράνομος πλέον
2) Επώνυμοι ιστολόγοι ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ
3) Σχολιαστές ΠΡΟΒΑΤΑ, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, αν πουν το όνομά τους να διασύρονται επωνύμως, αν πάλι δεν το πουν να κόβονται ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ο διαπλεκόμενος "οικοδεσπότης".

Εεεε... ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΩ, την πολεμώ, όπως ελπίζω οι περισσότεροι σχολιαστές εδώ.

Εγώ ως πληβείος (ψευδώνυμος με εύκολα αναγνωρίσιμο όνομα) έπαθα ΗΔΗ πολλά, γύρω στους 3 σοβαρούς επαγγελματικούς διασυρμούς (ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα) που πέρασαν στο ντούκου. Φανταστείτε τι θα πάθαιναν άλλοι, περισσότερο ευάλωτοι και πρωτάρηδες στο διαδίκτυο!

Περισσότερα θα πω σε ειδικό ποστ, καληνυχτίζω προσυπογράφοντας!

Anonymous said...

Αλλοι αδιαφοροι, αλλοι σοβαροτεροι, αλλοι ασχετοι -αλλα μαλλον ολοι τους πονηροι- ελεγαν στην τιβι γιατι θα πρεπει να μπει χερι στα μπλογκ στο ονομα της προστασιας των πολιτων απο συκοφαντηση και διασυρμο. Αλλα η απολαυση ηταν να το λεει με αγωνια η κα Παναγιωταρεα! Αχ, ζημια που εχει παθει η περισπουδαστη γυναικα και το φυσαει και δεν κρυωνει.
Μα, "ποιος διαβαζει μπλογκ;" οπως αναρωτιοταν τοτε, τοτε που τα περι του βιογραφικου της διασκεδαζαν το πανελληνιο.

Anonymous said...

Ο "έλεγχος" του Διαδικτύου είναι τόσο αφελής φαντασίωση που μόνο οι αδαείς της ελληνικής πραγματικότητας μπορούν να νομίζουν ότι με ένα νομοθέτημα θα το ελέγξουν.

demetrat said...

Εγώ πάντως διασκεδάζω αφάνταστα , με το ύφος αυτών που μιλάνε για μπλόγκ στην τηλεόραση.
Κάτι ανάμεσα σε δυσκοίλιοανακούφιση, και ανακάλυψη.
Ανάθεμα κιαν ξέρουν γιατί μιλάνε.
Μοιάζει με κεινο το ανεκδιήγητο,-ξέρω και ιντερνέτ-.

Anonymous said...

Μου σηκώθηκε η τριχα κάγγελο..όχι μόνο με τα τελευταία νιουζ όσο αφορά την δίωξη του μπλογκερ αλλά από όλο αυτόν τον άκρατο συντηριτισμό,την λογοκρισία,την απάτη και το ψέμα που βλέπω καθημερινά στην ελληνική κοινωνία!
Και το πρόβλημα είναι ότι δεν βλεπω φως στο βάθος του τούνελ.

Τσούγδω said...

Στην τηλεόραση έχουν δρόμο ακόμη μέχρι να μάθουν ότι είναι μπλογκς και όχι μπλοκς. Μετά θα τους πάρει κανένα μήνα να καταλάβουν πως λειτουργεί ένα blog και στο τέλος θα αποκτήσει μέχρι και ο Πρετεντέρης blog!
Αλλά κάποιος πρέπει να τους εξηγήσει ότι τα blogs που υπάγονται στη google είναι ελληνόφωνα blogs των ΗΠΑ (εκεί είναι η βάση δεδομένων), οπότε όσα στρινγκ και να σκίσει ο Ρουσόπουλος θα υπαγόμαστε στην Αμερικανική νομοθεσία!
Πάντως αποτελεί μεγάλη προσβολή για τη χώρα μας οι Αμερικάνοι που τόσα τους προσάπτουμε να είναι πιο "ελεύθεροι" σε τέτοια θέματα.

ATHENA said...

ΕΒΓΑΛΕ ΓΕΛΙΟ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ;-)

ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΗΣΙ
ΚΑΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩς ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ...

Φακός said...

Αγαπητέ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, συγχαρητήρια και για το κείμενό σου αλλά και για την ...προσέλκυση τόσων επιτυχών σχολίων.

Η δικιά μου γνώμη είναι πως, επειδή οι κυβερνητικοί ΔΕΝ αγνοούν ότι είναι αδύνατος ο έλεγχος και η "δέουσα" απόδοση ευθυνών στο διαδίκυτυο (όπως άλλωστε σημείωσαν οι Zaphod, Tsougdw κ.ά) ο όλος θόρυβος ήταν «διά το θεαθήναι» αλλά και για ικανοποίηση των "αρχόντων" των ΜΜΕ, των οποίων τη "σούπα" φαίνεται να χαλάει το free-blogging... (όπως σωστά σημείωσαν οι Esp0ir, ΒΕΛΗΣΑΡΗΣ κ.ά)

Πρίν γράψω και μερικά άσχετα από αφορμή άλλα σχόλια εδώ, ήθελα να σημειώσω το εξής: Η διαφημισθείσα απαγόρευση «κακών» μπλόγκς είναι τόσο βλακώδης, όσο και να απαγόρευε κανείς τα ...ψωμομάχαιρα επειδή μ΄αυτά κάποιος μπορεί να σκοτώσει...

@ Γιάννης 123
Πολύ σωστή η παρατήρηση. Συνιστώ πάντως να μην αγοράζουμε και μπαρταρίες UCAR διότι πριν κάτι χρόνια η μητρική της (Union Carbide) είχε σκοτώσει ή τυφλώσει μια ολόκληρη πόλη στην Ινδία, την Μοπάλ. Και κάν δεν τους αποζημίωσε παρά μόνον με ψιχία.
Μόνο ΕΤΣΙ θα καταλάβουν...

@ Swell
Καθόλου απίθανο! Από το πως θα καταλήξει, όταν και άν καταλήξει, η διαμάχη τους θα καταλάβουμε...

@ Cornholio CyrX
Δυστυχώς η ιστορία με τα "φρουτάκια" είναι πολύ πιό βρώμικη από ότι περιγράφεις: Ήταν κομπίνα του εισαγωγέα και της «Επιτροπής Παιγνίων", που είχε δώσει άδεια διότι τα έκρινε ως «τεχνικά» παιχνίδια, που επιτρέπονται και όχι «τυχερά», που απαγορεύονται εκτός από επίσημες λέσχες και καζίνα.
Κι αφού πούλησε μερικές δεκάδες χιλιάδες κουλοχέρηδες {είχε γεμίσει ο τόπος...} τα "ανακάλυψαν" και τα απαγόρευσαν.
Και ακολούθησε άλλος κύκλος: Οι περισσότερες μη χρήσιμες πλέον μηχανές ξανα-αγοράστηκαν από άλλον (ή τον ίδιο...) ατσίδα για να επανεξαχθούν γι' αλλού...
Κανένας βέβαια δεν αναζήτησε τις ευθύνες της Επιτροπής...

Τελειώνοντας και με αιχμή όσα έγραψε ο "Omadeon", θέλω να κάνω γνωστό ότι έχει «ιδρυθεί» ένα ...βοθρο-blog, όπου ένας blogger, αν θέλει μπορεί να αποθέσει υβριστικά κλπ σχόλια που έγιναν στο μπλόγκ του, διαγράφοντάς τα από εκεί, χωρίς να δίνει λαβή "ηρωοποίησης" του υβριστή ως θύματος λογοκρισίας.
H διεύθυνσή του είναι:
yiorgothalassis.blogspot.com

Έτσι ως δείγμα αυτοπροστασίας μας το σημειώνω, άνευ "ειδικού" νόμου...

Φακός said...

Υ.Γ.
@ Cornholio CyrX
Βεβαίως η επαναγορά των μηχανών έγινε για ένα κομμάτι ψωμί... όχι στην αρχική τιμή πώλησης...

spooky said...

Πολύ ωραία τοποθέτηση. Εγώ κατάλαβα από αυτήν την ιστορία ότι όλα ήταν στημένα για να επιβάλουν χειραγώγηση και έλεγχο στα ιστολόγια. Ο δε κ. Χιώτης ακόμα δεν έχει απαντήσει στις ερωτήσεις που του υπέβαλε η magica...

Cornholio CyrX said...

πολυ ενδιαφέρον όλο το θέμα με τα φρουτάκια, Φακέ... δεν ήξερα ότι είχε γίνει αυτό το αίσχος.

Wolf said...

Η κρατίζουσα εξουσία, πάντα ήθελε να βάλει στο χέρι, τόσο την ενημέρωση, όσο και την διατύπωση γνώμης, ιδίως όταν είναι αντίθετη με την κρατούσα.

Ε, δεν πειράζει, ας τα βρίσκουν ένα ένα και ας τα κλείνουν. Και το 'Θάρρος' ήταν η πρώτη εφημερίδα που έκλειναν οι χουντοκατοχές, αλλά υπάρχει ακόμα ...