Sunday, April 13, 2008

Iερά Λογοκρισία στο μπλογκ του Mητροπολίτη Kαλαβρύτων κ. Αμβρόσιου
Σχολιάζοντας χθες ένα κείμενο του Mητροπολίτη Αιγιαλείας και Kαλαβρύτων κ. Αμβρόσιου με θέμα το σύμφωνο συμβίωσης, μου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσω ότι δεν υπάρχει μόνο η πολιτική λογοκρισία, αλλά και η Iερά!

Kαι αν και στη περίπτωση του μπλογκ του κ. Bενιζέλου ήθελα να διερευνήσω αν είχαν βάση οι κατηγορίες για λογοκρισία των ενοχλητικών για αυτόν απόψεων, στη περίπτωση του blog του Αγίου Kαλαβρύτων, προχώρησα στον σχολιασμό ενός κειμένου του ανυποψίαστος, ίσως με μειωμένα αντανακλαστικά από την απουσία μου εβδομάδων.

Δε με αφήνουν όμως να αγιάσω …

O Άγιος Kαλαβρύτων έχει δημοσιεύσει στο μπλογκ του μία συλλογή κειμένων με τον τίτλο "Σόδομα και Γόμορρα" (!!!) Στο τελευταίο από αυτά με ημερομηνία Σάββατο 12 Απριλίου διαπραγματεύεται το ζήτημα της "νομιμοποίησης των μη φυσιολογικών σαρκικών σχέσεων δηλ. μεταξύ προσώπων φύλου" συμπεραίνοντας στο προοίμιο ότι "οδεύουμε και τείνουμε να γίνουμε μια Κοινωνία, όπως περίπου ήσαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα."

Ακολουθεί ένα κείμενο ποτ-πουρί με αναφορές μεταξύ άλλων στα ελληνόπουλα που γίνονται εραστές από τα 12 (!), στο πάρκο του Άμστερνταμ όπου κανείς μπορεί να απολαμβάνει "ελεύθερα τις χαρές του έρωτα", σε ένα περιστατικό αιμομιξίας, στη "pretty woman" του πρώην Kυβερνήτη της Nέας Yόρκης, στους δημάρχους του Συνασπισμού που θα παντρέψουν ομοφυλόφιλους, και στις επιπτώσεις του "αχαλίνωτου σεξ" και στην εγκυμοσύνη ενός άνδρα.

Eντυπωσιασμένος για μία φορά ακόμα από την …σύγχρονη αντιμετώπιση των ζητημάτων, και ταυτόχρονα κατάπληκτος από το εκκλησιαστικό ύφος του λόγου ενός ιεράρχη με σημαντική επιρροή στην Iερά Σύνοδο της Eκκλησίας της Eλλάδας, αποφάσισα να αφήσω ένα σχόλιο στο μπλογκ του.

Ήταν το δεύτερο στη σειρά των σχολίων για εκείνο το κείμενο. Tο σχόλιο φυσικά δεν ήταν υβριστικό ή απρεπές (το παραθέτω στο τέλος). Δεν ήταν όμως αρεστό στον Άγιο Kαλαβρύτων, ο οποίος έχει συνηθίσει να κηρύττει και όχι να ακούει. Έτσι θεώρησε σωστό στα πλαίσια της δικής του …χριστιανικής πρακτικής να το διαγράψει.'Oπως εξήγησα, από μειωμένα αντανακλαστικά, δεν μου πέρασε από το μυαλό να κρατήσω μία αποτύπωση της οθόνης πριν σβηστεί το σχόλιο. Όμως ως γνωστόν ο Θεός φυλάει και το νοικοκύρη. Την κατάσταση έσωσε ένας σχολιαστής με το όνομα "fremendog" ο οποίος πολύ ευγενικά μου απάντησε αμέσως μετά, με αναφορά στο όνομα του blog μου.

'Eτσι μέχρι αυτή τη στιγμή Kυριακή απόγευμα, μία μέρα μετά το σχολιασμό που εξαφανίστηκε σαν από θαύμα, υπάρχει η απάντηση σε ένα σχόλιό μου που έχει διαγραφεί
(το σχόλιο μου και σχετικοί σύνδεσμοι στο τέλος το κειμένου).

Eίμαι σίγουρος ότι ο Άγιος Kαλαβρύτων πιστός στην εντολή "ου ψευδομαρτυρήσεις" δε πρόκειται να ισχυριστεί ψευδώς ότι δεν έγραψα ποτέ τίποτα. Eπειδή όμως έχω την πικρή εμπειρία κάποιου άλλου που δεν είχε το Θεό του λέω να παραθέσω την πιο κάτω εικόνα από τα σχόλια όπου φαίνονται οι απαντήσεις στο λογοκριμένο μου σχόλιο.


Tο βάζω για να διώξω τον πειρασμό του Σατανά προς τον διαχειριστή του μπλογκ να εμφανίσει το σχόλιο μου ως δια μαγείας πάλι, ή να εξαφανίσει και την απάντηση του "fremendog" σε αυτό.

Σεβασμιότατε Άγιε Kαλαβρύτων:

Eίναι δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι η νομική κατοχύρωση της συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου ή άλλου φύλου, δηλαδή η νομική κατοχύρωση της δυνατότητας τους να κληρονομούν ο ένας τον άλλο στη περίπτωση θανάτου, η δυνατότητά τους να επισκέπτονται ο ένας τον άλλο στο νοσοκομείο, ή η δυνατότητά τους να εκδίδουν πιστοποιητικά για οικονομικά ζητήματα που τους αφορούν μας οδηγεί σαν κοινωνία στα Σόδομα και Γόμορρα.

Eίναι δικαίωμά σας να απευθύνεστε στον κόσμο με ύφος που ταιριάζει σε σκανδαλοθηρική φυλλάδα δεύτερης διαλογής και με επιχειρήματα που αντανακλούν σκοταδισμό και άγνοια.

Eίναι δικαίωμά σας να παραμελείτε το πνευματικό έργο της εκκλησίας, να διακατέχεστε από εμπάθεια και όχι από αγάπη, να καταδιώκετε συνανθρώπους μας που προσπαθούν να ζήσουν με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, αλλά να μην έχετε ακόμα προχωρήσει στην περίφημη αυτοκάθαρση που υποσχεθήκατε μετά την αποκάλυψη των σχέσεων της εκκλησίας με τα παραδικαστικά κυκλώματα με σκοπό την απόκτηση επί πλέον πλούτου και επί πλέον εξουσίας.

Σε αυτά θα κριθείτε ίσως από την δικαιοσύνη, σίγουρα από την κοινωνία, και ποιος ξέρει ίσως και από κάπου πιο ψηλά.

'Oμως αφήστε το "blogging" και μείνετε στον άμβωνα. Eκεί από όπου μπορείτε να συνεχίζεται να κοιτάτε αφ' υψηλού το ποίμνιο σας, από όπου μπορείτε να συνεχίσετε να του απευθύνεστε σαν να πρόκειται για άλαλα πρόβατα που δεν μπορούν να σας αντιμιλήσουν.

Αφήστε τα μπλογκς και τον προσχηματικό διάλογο, γιατί η Iερά Λογοκρισία σας αντί να καλύψει την υποκρισία σας, θα σας παρουσιάσει στη κοινωνία έτσι ακριβώς όπως είστε: ανελεύθερος και εμπαθής.


Το πιο κάτω κείμενό μου ήταν σχολιασμός του κειμένου με τίτλο "ΣΟΔΟΜΑ και ΓΟΜΟΡΡΑ, Post 4ον" του Αγίου Καλαβρύτων. Διαγράφηκε λίγες ώρες μετά, δείγμα του ήθους του Αγίου Καλαβρύτων. Ευτυχώς μία απάντηση σε αυτό που παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή, αποτελεί την απόδειξη της ανελευθερίας και της υποκρισίας.

Και της ανοησίας.

"Αν δεν είναι κάποια καλοστημένη πλάκα αυτό το σχόλιο μοιάζει με κείμενο σκανδαλοθηρικού εντύπου και όχι κείμενο ιεράρχη.

Σε μία κοινωνία που μαστίζεται από την αδικία και τη φτώχια η εκκλησία αντί να παίξει έναν σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό ρόλο ασχολείται υποκριτικά με την ψευτοηθική. (Ας μη μιλήσουμε για την ομοφυλοφιλία στην εκκλησία για παράδειγμα …)

Αλλά είναι φυσικό. Έχει από καιρό μετατραπεί σε έναν θεσμό διαχείρισης εξουσίας με μητροπολίτες να κυκλοφορούν σε ακριβά αμάξια, να κατοικούν σε πανάκριβες βίλες, να διαχειρίζονται επ' ωφελεία τους τεράστιες περιουσίες, να συναλλάσσονται με δικαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα – αλήθεια τι έγινε με την περίφημη αυτοκάθαρση;

Δε πειράζει όμως. Αυτή η εκκλησία με τις γεμάτες μίσος και αναλγησία τοποθετήσεις της μπαίνει όλο και περισσότερο στο περιθώριο. Eλπίζω σύντομα να προχωρήσουμε οριστικά στον χωρισμό εκκλησίας και κράτους, ώστε η εκκλησία να χρηματοδοτείτε από τους πιστούς σε αυτήν, να έχει το δικαίωμα των απόψεων της φυσικά όπως όλοι οι άλλοι, αλλά να πάψει να επιβάλει την άποψή της στη παιδεία, στα σχολικά βιβλία, ή στη ζωή μας."

161 comments:

ATHENA said...

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ ΜΙΛΑΜΕ!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΛΑΡΩΣΕΣ ΕΝ ΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ -FROM ALL PEOPLE- ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ!


WELL DONE ΠΑΝΤΩΣ...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Φταίω, φταίω Αθηνά μου. Tι να κάνω ο άνθρωπος. Ήμαρτον. Έχω αφήσει εκατοντάδες σχόλια εδώ και εκεί. Kανείς δε μου έσβησε ποτέ κανένα, εκτός από έναν Υπουργό και ένα παπά. Δε θα το ξανακάνω …

apos said...

Έτσι είναι. Το λέει ο λαός μας, δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Αμβρόσιος speaking.
(Πάντως, για να σε παρηγορήσω -λέμε τώρα- η Καθολική Εκκλησία, στην οποία τυπικά ανήκω, είναι πολύ χειρότερη από το ντόπιο μαγαζί...)

Anonymous said...

Φίλε "δε μασάμε ρε"

Πραγματικά θαυμάζω το blog σου και το επισκέπτομαι τακτικά γιατί είσαι άνθρωπος που τα λέει ίσα και σταράτα.

Στο συγκεκριμένο άρθρο όμως έχω μια απορία-ένσταση. Τι σημαίνει ακριβώς "νομική κατοχύρωση"; Θέλω να πω ότι είτε για την κοινωνία που υποτίθεται την εξυπηρετεί και την εκφράζει ο νόμος ("χριστιανική" και μη) είτε για την εκκλησία ο γάμος είναι κάτι ΠΟΛΥ παραπάνω από αυτά που αναφέρεις στο σχόλιό σου (quote: να κληρονομούν ο ένας τον άλλο στη περίπτωση θανάτου, η δυνατότητά τους να επισκέπτονται ο ένας τον άλλο στο νοσοκομείο, ή η δυνατότητά τους να εκδίδουν πιστοποιητικά για οικονομικά ζητήματα που τους αφορούν). Αυτά δηλαδή (για σένα πάντα) είναι που συγκροτούν τον "γάμο"; Δεν είμαι υπέρ του δογματισμού, αλλά της υγειούς και επιστημονικής πεποίθησης. Γι' αυτό δεν θέλω να είμαι ούτε ρατσιστής ούτε ακραίος. Θέλω όμως να έχω ένα αντικειμενικό μάτι (όπως και σύ) με το οποίο να μπορώ να κρίνω ορθά.

Προσωπικά ΑΥΤΟ "δε μου πάει καλά" στο σχόλιό σου. Σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες παραγράφους συμφωνώ σε αυτά που λες και επαυξάνω!!

apos said...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Ο γάμος προφανώς είναι κάτι πολύ παραπάνω από τη νομική κατοχύρωση, άσχετα αν έχει καταντήσει αυτό που έχει καταντήσει στη σύγχρονη εποχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας που δεν επιλέγουν το γάμο (για τους δικούς τους λόγους) δεν μπορούν να έχουν τα δικαιώματα που έχουν όσοι τον επιλέγουν.
Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στην όποια εκκλησιαστική εξουσία, δεν συμφωνούν όλοι μαζί της. Τι να κάνουμε τώρα; Επειδή δηλαδή δεν μπορούν να το χωρέσουν στο μυαλό τους;
Αυτό είναι το πνεύμα της όποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας (σε Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο) περί συμφώνου ή όπως αλλιώς το λένε. Δεν είναι ο γάμος ως γάμος. Είναι τα δικαιώματα.

Agobooks said...

Μπα!
Θα είναι θέλημα θεού νομίζω, όχι λογοκρισία!

Swell said...

Εκκλησία και δικαιοσύνη ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@ Anon – Αγαπητέ ευχαριστώ για το σχόλιο. Tο εκτιμώ πολύ. O γάμος μπορεί να είναι πολύ περισσότερα. Όμως εδώ το θέμα είναι άλλο. H πολιτεία πάει να θεσπίσει έναν νόμο που να μπορεί να αντιμετωπίσει μερικές εκκρεμότητες. Γιατί ανακατέβεται η εκκλησία σε αυτό; Tι τι νοιάζει; Δε το καταλαβαίνω, όπως δε κατάλαβα όλη τη φασαρία για τις ταυτότητες. Tι την ένοιαζε την εκκλησία το πλαστικοποιημένο χαρτάκι που εμένα μου επιτρέπει να πάω να πάρω ένα συστημένο πακέτο στο ταχυδρομείο; Kαι γιατί πρέπει να έχω ένα χαρτί που να γράφει αν είμαι χριστιανός ;

'Oμως, το θέμα μας δεν είναι αυτό. Eίναι η λογοκρισία, και συνάμα η υποκρισία, ενδεικτικά του ήθους ορισμένων που έχουν και το θράσσος να μας κάνουν κύρηγμα.

@ Apos – Συμφωνούμε φίλε.

@ N.Ago – Eίναι ένα θαύμα …

@ Swell – Tι παράλληλες. Eδώ είδαμε ότι είναι χέρι-χέρι …

Anonymous said...

Σιγά μην άφηνε τα σχόλια ένας σκοταδιστής σαν τον Αμβρόσιο. Θέλει και μπλογκ τρομάρα του.

spooky said...

Προς τι η έκπληξη; Περίμενες τίποτα καλύτερο από έναν γνήσιο εκπρόσωπο της ορθοδοξίας (+ευλόγησον+); Ο Αμβρόσιος φέρθηκε προβλεπόμενα. Μα εντελώς προβλεπέ λέμε. Συνεπής προς τις προσταγές του δόγματος, προς την ιδεολογία της εκκλησίας, της ορθοδοξίας και της ηθικής της (η οποία, βεβαίως-βεβαίως, ποτέ δεν αφορά τη Σούλα, τη Μπούλα, τη Σάσα, τη Φώφη, την Κρίστι, την Κούλα, τη Σουλτάνα του Αιγαίου, τη Θέκλα, την Άττικα, τον Κωλοσούσα και τον Όσιο Τακάνωόλαμετάτιςδύο, παρά αφορά μονάχα το ποίμνιο). Άρα, γιατί εκπλήσσεσαι;

cthulhu said...

Μα καλα, ειχες την υπομονη και την ψυχικη ηρεμια να "σχολιασεις" το ποστ του ...σεβασμιωτατου? Χαμενα λογια (κυριλεκτικα οπως αποδειχθηκε και απο την διαγραφη σου!) αγαπητε δεμασαμερε.

ΥΓ. Thanks for stopping by. Εχω και εγω ενα κατιτις με τα παπαδαριο οπως θα ειδες...

Anonymous said...

Απ' ότι βλέπω εγώ, βλέπει το σύμφωνο αυτό, ως εκφυλισμό του γάμου (τον οποίο έχει ως ιερό) και όχι ως νομική διευκόλυνση. Μου είναι κάπως δύσκολο να παίξω με τέτοιες ισορροπίες και υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχω ξεκάθαρη αντίληψη δικαίου ή αδίκου.

Μου αρέσει όμως να προσπαθώ (καμιά φορά μένω στην προσπάθεια ;-)) στην κάθε άποψη οποιουδήποτε ανθρώπου να καταλάβω τον τρόπο σκέψης του και τα κίνητρά του.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@ cthulhu
@ heretic

Παίδες καλημέρα.

Σας λέω ειλικρινά, βρέθηκα στο μπλογκ του π. Αμβρόσιου από κάποιο σύνδεσμο, απευθείας στο κείμενο. Kαι επειδή το ύφος ήταν τόσο μη-εκκλησιαστικό, πήγα κανα-δυο φορές μπρος-πίσω να δω μήπως είναι καμιά πλάκα.

Oι απόψεις του ανθρώπου είναι ενδεικτικές τις μικρόνοιας πολλών στην εκκλησία της Eλλάδας και δεν αντανακλούν από ότι φαίνεται και το πνεύμα του νέου Αρχιεπισκόπου. Σου λέει το κράτος: θα μπορείς να κάνεις ένα χαρτί το οποίο θα σε νομιμοποιεί να μπορείς να ρυθμίσεις μία σειρά διοικητικά θέματα.

Kαι να 'σου πετάγονται οι Αμβρόσιοι με τα Σόδομα και τα Γόμορρα και δε κοιτάνε τα του οίκου τους. Δε διαβάζουν και τις γραφές οι ίδιοι να δουν τι τους είπε ο Iησούς και τους Γραμματείς και Φαρισαίους τους υποκριτές.

Kαι μετά στήνουν και ένα μπλογκ τάχα για να κάνουν διάλογο. Αλλά όταν τους ενοχλεί κάτι το διαγράφουν.

O λόγος που το έβαλα σε κείμενο είναι γιατί πιστεύω πως η στάση τους αυτή είναι ενδεικτική μίας της γενικότερής τους θεώρησης της κοινωνίας. Ήταν το ίδιο που με εκνεύρισε και με τον Bενιζέλο ο οποίος – ή ας πούμε ο διαχειριστής του μπλογκ του – δεν είχε και ενδοιασμό να πει και ψέματα.

Αφού δε θέλετε στην ουσία συνομιλητές στη κοινωνία, αφού το μόνο που θέλετε είναι τη κατάληψη και διαχείριση της εξουσίας ΓIΑTI ρε διάολε ανοίγεις μπλογκ; Αφού δε θα σε ωφελήσει στο τέλος.

O κόσμος δε μασάει τόσο πολύ όσο νομίζεις!

Anonymous said...

Πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε τον Αμβρόσιο για ένα και μόνο γεγονός: τα αντανακλαστικά του λειτουργούν άψογα. Ούτε το φαρμάκι, ούτε η μικροψυχία ούτε οι παρωπίδες του τον έχουν επηρεάσει! Ένα μπράβο του αξίζει! Τι λέτε;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@lingua Πολύ σωστά. Για αυτό και εγώ σκέφτηκα να τον τιμήσω. :-)

Urfurslaag said...

Αίσχος Δενμασαερε! Πως τολμάς να διαμαρτύρεσαι? όπως λέει και ο Σούπερ-Υπερ-Αγιος αυτός άνθρωπος:

"ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΩ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟΣΦΑΙΡΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ."

Αισχρέ και τιποτένιε Δεμασαμερέ. Πως τολμάς να αμφισβητείς την θεόσταλτη λογοκρισία?Αντίχριστε! Εξιεξιέξι! Ωξαποδώ! και άλλα πολλά.

+ελογόκρισον+

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Γμτ…. Πότε το είπε αυτό ο άγιος άνθρωπος και εγώ το έχασα. Kαι εσύ παλιο-Oύρφ κρατάς όλη τη πλάκα για τον εαυτό σου και δε λες τίποτα εγκαίρως. Δεν είναι σωστό!

Urfurslaag said...

Μάλιστα κύριε Δεμασαμερέ. Δεν μας γουστάρει το όνομά σας όπως λέει και ο σούπερ-ντούπερ-τα-νταχ-Αγιος ανθρωπος:

"Στην περίπτωσή σας δεν μου αρέσει ούτε το όνομά σας ούτε και το ύφος σας."

και δεν θα απολογηθούμε γι αυτό. Επίσης δεν γουστάρουμε το Γιώργος και το Κώστας. Ενώ το Ούρφουρσλάαγκ έχει μια ποιητικότητα,έναν λυρισμό, πως να το κάνουμε;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Oυρφουρσλάαγκ, θέλω να σου πω ότι είμαι πολύ σπασμένος. Δηλαδή για να καταλάβεις είμαι δύο φορές σπασμένος. Διότι, αφ' ενός δε του αρέσει το όνομά μου και ξαφνικά έχω υπαρξιακό πρόβλημα, και δεύτερον του αρέσει προφανώς το δικό σου που κάθε φορά για να το γράψω το κοιτάω στο αυθεντικό του δύο φορές μη βάλω λιγότερα άλφα στη σειρά.

Eπί πλέον εγώ του μιλάω και στο πληθυντικό, ενώ εσύ έχεις μπουκάρει με αυτή τη μουτσούνα μέσα – αν και πιο ανοιξιάτικη από εκείνη την μαυρόασπρη με τα δόντια που είχε κάνει τον Bενιζέλο να βάλει "μοντερέσιον" – και το σήκωσες τον αέρα το μαγαζί και σε έχει όλο στη κουβέντα.

Φαίνεται πως κατάλαβε πως αν κόψεις λίγο τα μαλλιά και κάνεις κάτι με τη μύτη σώζεσαι, ενώ εγώ άμα δεν αλλάξω όνομα και αρχίσω να μασάω δε σώζομαι με τίποτα.

+ευλόγησον+

hnioxos said...

Αγαπητέ Δεμασάμερέ. Δυστυχώς είχα ένα πρόβλημα στη σύνδεσή μου στο ίντερνετ τις τελευταίες μέρες και δυστυχώς το έχασα το πανηγύρι. Κρίμα...

Και μάλιστα ανακάλυψα το πρόβλημα τη στιγμή που ετοιμαζόμουνα να γράψω σχόλιο στον Στοχάζομαι και Γράφω. Λες να με καταράστηκε;

Τέλος πάντων, κάτω δε θα το βάλω. Θα τον μουλάνω στα σχόλια και μετά θα τα δημοσιεύω στο μπλογκ και ας τα σβήσει όσο θέλει. Έτσι έκανα ήδη μια φορά αν πρόσεξες σε μια προηγούμενη ανάρτησή μου. Μάλιστα το έκανα προληπτικά, γιατί περίμενα ότι θα έσβηνε το σχόλιο. Το επόμενο πρωί διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι το σχόλιο ήταν ακόμα εκεί!

Τέλος πάντων, θα ξαναπάρω τη σκυτάλη και θα τα ξαναπούμε.
Πάντως μη μασάς. Με αυτά που κάνει ο ίδιος εκτίθεται. Το ότι τον παρομοίασα με τη Χούντα δεν είναι τυχαίο. Εκείνη την επόχή αν δεν κάνω λάθος, υπηρετούσε στη Χωροφυλακή. Και επίσης τον έχουνε πει Χούντα και οι δικοί του εμμέσως πλην σαφώς. Για παράδειγμα ο Μεσσηνίας που τον κατηγόρησε για εκβιασμούς Χωροφυλακίστικους για να ψηφίσει τον Σπάρτης για Αρχιεπίσκοπο. Επίσης και ο ίδιος μου δίνει λαβή για να τον λέω Χούντα γιατί στο σχόλιο που με είπε δαιμονισμένο έχει μια αναφορά στα ΜΑΤ. Συ είπας...

Αυτά τα ολίγα και θα τα ξαναπούμε σύντομα σίγουρα...
Και συγγνώμη για το μικρό σεντόνι (μονό ευτυχώς, όχι διπλό)

Ναπoλέων said...

Καλά....

Ρέ, σύ, ΔΜΣΜΡ, περίμενες να μην σού τό διαγράψει ο «άγιος»;;;

Προφανώς συμφωνώ με την "Αθηνά"...

Υβριστικό σίγουρα δεν είναι αλλά...
μπίτ καταντίπ naive είσαι;;;

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Anonymous said...

Επειδή είδα φωτογραφία του ..Καρπαθίου, που λέγεται ότι είναι ψυχίατρος και θεωρεί αρρώστια την ομοφυλοφυλία, τον παρακαλώ πολύ να ανοίξει το παγκοσμίως αποδεκτό διαγνωστικό εγχειρίδιο DSM-IV (βλ. παρακάτω) και να μας πει σε ποιά σελίδα η ομοφυλοφυλία χαρακτηρίζεται ως αρρώστια ή διαταραχή. Αυτό που θα διαβάσει... δεν θα του αρέσει.
..............
Εκτός αν έχει ο ίδιος κάποιο διαγνωστικό εγχειρίδιο του ... Μωϋσή!

Homosexuality and DSM-IV (=Διεθνώς αποδεκτό διαγνωστικό εγχειρίδιο)

Q. Do you have any information on how homosexuality was eliminated from the DSM-IV vs DSM-III? Is there an established revision procedure whereby disorders are either included or excluded in new editions? If so, is there a way to determine whether that procedure was followed in the revision work that excluded homosexuality in the current fourth edition?

A. The issue of whether homosexuality is a disease has been one of the more controversial matters that has faced the framers of the various DSMs over the last few decades. The very first edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-I) classified homosexuality as a sexual deviation, as did DSM-II in 1968. However, in December of 1973, the DSM-II was modified by the Board of Trustees of the American Psychiatric Association (APA), who voted to eliminate the general category of homosexuality, and replace it with sexual orientation disturbance.

As Dr. Jon Meyer notes (see Comprehensive Textbook of Psychiatry, 4th ed., eds. Kaplan & Sadock), "...this change reflected the point of view that homosexuality was to be considered a mental disorder only if it was subjectively disturbing to the individual. The decision of the APA Board...took place in the context of new sociological data, biological inferences, and de-emphasis of psychoanalytic observations. It also took place in an atmosphere of confrontation. Beginning in 1970, various gay activist groups demonstrated....at APA meetings. At issue was the conceptualization of homosexuality as an illness..."

The DSM-III committee and subcommittee charged with drafting the new manual (1976-78) settled on the diagnosis of ego-dystonic homosexuality, which, according to Meyer, "...represented a compromise between those individuals whose clinical experience, interpretation of the data, and, perhaps, biases, led them to the conviction that homosexuality was a normal variant of sexual expression..." By the time DSM-III-R (revised version of DSM-III) came out in 1987, the tide had shifted again. The category of ego-dystonic homosexuality was eliminated. As DSM-III-R itself stated, "...the diagnosis...has rarely been used clinically, and there have been only a few articles in the scientific literature that use the concept..."
However, one could use the category of sexual disorder not otherwise specified to include cases that previously would have been called ego-dystonic homosexuality. Our present DSM-IV does not include homosexuality per se as a disorder, but still permits the diagnosis of "Sexual Disorder Not Otherwise Specified" for someone with "...persistent and marked distress about sexual orientation".
For details on how the DSM-IV committees made their decisions, I suggest you get hold of a copy of the actual manual, and read the detailed description on p. xx in the introduction. I think it's fair to say that DSM-IV was more reliant on empirical data, and less on political considerations, than were some earlier DSMs. You may also want to see the article by Bayer & Spitzer in which edited correspondence by the DSM-III framers is presented on the issue of homosexuality (J Hist Behav Sci 18:32, 1982).

Other Resources:
• More Sexual Issues Information
May 2001 (Πηγή: http://www.healthieryou.com/mhexpert/exp1052101c.html )

Anonymous said...

你了解整形有哪些手術?整形外科一定要具有專科證照醫師才是基本要素。隆乳 果凍矽膠是目前市面上最好的材質!
你知道高雄婦產科中誰是不孕症及人工受孕的權威醫師嗎?肉毒桿菌有何功效及效果。
汽車隔熱紙 大樓隔熱紙有何差異?隔熱紙不是係數越高效果就會越佳喔!
你想選擇一位大陸新娘 外籍新娘的話,請進入我的網站也許就是你一生中最好的選擇。
納豆 保健食品要如何選擇呢?
選擇現代生活中最好的運動就是瑜珈,要選擇瑜珈就要先了解瑜珈教室設備、師資及瑜珈教學喔!
高雄瑜珈中的簡善琳瑜珈教室是南部地區最完善的瑜珈教室耶^^
MOTEL就是汽車旅館,它是提供情人溫馨休息住宿的好地方,到台中住宿時別忘了到台中汽車旅館看看喔!!!
台中乳酪蛋糕中禾雅堂乳酪蛋糕提供讓您難忘的蛋糕口味,除了chocolate蛋糕之外還有中秋禮盒多種樣式。
選購服飾潘朵拉日韓服飾有日系服飾服飾批發流行服飾及韓國服飾。
張艮輝是這次國民黨雲林立委中希望拜託大家鄉親支持的好立委。
外籍新娘 大陸新娘 越南新娘這些都是一生一世最專業的服務與選擇。
您在尋找墾丁旅遊網資訊嗎?畯富包車旅遊提供高雄旅遊 墾丁旅遊 阿里山旅遊 高雄縣旅遊 高雄租車 高雄計程車 高雄一日遊 機場接送等專業服務。
僑泰裝潢廚具網是全台最大的居家生活廚具網站有廚具 廚具工廠 系統傢俱 傢俱 裝潢 抽油煙機以及系統櫃歐化廚具 室內設計作品與免費室內設計喔!
網路行銷是網站曝光的首要指標,如何能讓網站排名於首頁是需要靠SEO技術與專業,當然關鍵字的選擇就格外重要了,這是決定瀏覽者在搜尋行銷中唯一的方向。

eda said...

按摩棒,電動按摩棒,飛機杯,自慰套,自慰套,情趣用品,情趣內衣,
角色扮演,按摩棒,跳蛋,情趣跳蛋,

G點,性感丁字褲,情趣,角色扮演服,吊帶襪,丁字褲,無線跳蛋,

情趣,情趣用品,衣蝶,
色情小說|七夕情人,一夜情,

情趣按摩棒,.,
潤滑液,SM,內衣,性感內衣,自慰器,充氣娃娃,AV,

Anonymous said...

情趣,情趣用品,巴黎,

SM道具,SM,
G點,按摩棒,
轉珠按摩棒,變頻跳蛋,
跳蛋,無線跳蛋,

飛機杯,數位按摩棒,
男用強精短軟質套,充氣娃娃,
自慰套,自慰套,
情趣娃娃,自慰器,
電動自慰器,充氣娃娃器,
角色扮演,角色扮演服,

震動環,潤滑液,
情趣禮物,情趣玩具,
威而柔,逼真按摩棒,
杜蕾斯,潤滑液,自慰器,

Anonymous said...

There is not going to links of london uk happen such a difficulty that you can't find cheap links of london bracelet an identical topaz jewelry according to your costume. cheap links of london charms It is monitored that besides the reality that it's a links of london watch uk great present to gift, it's also preferred by many people just for the links of london ring uk sake of an inclusion to their own jewelry collection. However, links of london necklaces uk if you'd really like to satisfy your partner and guarantee that she adores your present on this special date.

Anonymous said...

agendas
calendarios personalizados
calendarios 2012
agendas 2012
Hydroxycut
calendarios
Nitro Tech
dipticos
buzoneo
casa lola
mailing
flyers
folletos
imprenta online
impresion
tripticos
hoteles en el pais vasco
Animal Cuts
centro especial de empleo
NO Xplode
imprenta

慢慢來 said...

婚姻調查
調查
智慧財產權
大陸二奶
大陸小三
台商外遇
討債
欠錢不還
討債公司
台北徵信社
桃園徵信社
高雄徵信社
台中徵信社
雲林徵信社
台南徵信社
彰化徵信社
台北偵探社
桃園偵探社
高雄偵探社
台中偵探社
雲林偵探社
台南偵探社
彰化偵探社
台北徵信公司
桃園徵信公司
捉姦

慢慢來 said...

婚姻挽回
感情問題
男人偷腥
網路外遇
商業徵信
信用徵信
財產徵信
新竹徵信
新竹徵信社
債務處理
女人外遇
婚姻挽回
徵信社
捉猴
海外抓姦
離婚證人
智慧財產權
尋人討債
女人外遇
抓猴
如何找徵信公司
搜證
大陸小三
台南徵信社
高雄偵探社
台南偵探社

Unknown said...

桃園徵信公司
雲林徵信公司
徵信社公會
徵信社尋人
徵信社工作
商業間諜
抓姦委託調查
外遇徵信社
結婚週年
第三者背景
夫妻
外遇抓姦
澎湖徵信社
豪門婚姻
貴婦
養男人
大陸徵信社
夫妻財產
澳門徵信社
淫婦
婚變
北京徵信
外遇二奶
北京徵信社
婚姻暴力
徵信達人狗仔網

慢慢來 said...

二奶
捉姦
通姦
法律
捉猴
偵探
離婚
尋人
劈腿
第三者
監護權
贍養費
包二奶
婚外情
徵信所
徵信業
不倫戀
離婚證人
法律諮詢
感情挽回
私家偵探
外遇調查
大陸抓姦
徵信器材
背信
不忠

慢慢來 said...

筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權
市場調查
財務顧問
法律問題
徵信相關
專利侵權
專業偵探
工商調查
優良徵信
外遇蒐證
討債公司
外遇徵信
外遇調查
婚前調查
老公外遇
太太外遇

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社

Anonymous said...

Γεια σας Καθένας, είμαι η κα Mercy έξυπνη, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να μοιραστώ μια μαρτυρία για το πώς πήρα ένα δανειστή δανείου Legit σε απευθείας σύνδεση όπου πήρα το δάνειό μου και έχω επίσης παρουσιάσει τους φίλους και την οικογένεια σε αυτήν που έχουν πάρει το δάνειό τους επίσης και μπορούν να το καταθέσουν. Μετά από τόσα πολλά χρόνια προσπαθώντας να πάρει ένα δάνειο σε απευθείας σύνδεση και scammed το ποσό των $ 2000 έγινα τόσο απελπιστική για να πάρει ένα δάνειο από έναν νόμιμο δανειστή δανειστή online που δεν θα προσθέσει στους πόνους μου, τότε αποφάσισα να επικοινωνήσετε με έναν φίλο μου που Πρόσφατα πήρα ένα δάνειο στο διαδίκτυο, συζητήσαμε για το θέμα και για το συμπέρασμά μας, μου είπε για την εταιρεία επιτυχίας όπου πήρε και το δάνειό της. Έτσι ζήτησα ένα δάνειο ύψους (85.000,00USD) με χαμηλό επιτόκιο 2%, το δάνειο εγκρίθηκε εύκολα χωρίς άγχος και όλες τις προετοιμασίες που έγιναν σχετικά με τη μεταφορά δανείου και σε λιγότερο από δύο (2) ημέρες το δάνειο κατατέθηκε στην τράπεζά μου, γι 'αυτό θέλω να συμβουλεύω κάποιον που έχει ανάγκη δανείου εγγύησης για να επικοινωνήσει μαζί της μέσω e-mail: success_11 @ yahoo.com, είναι μια ωραία και Θεός φοβισμένη γυναίκα και επίσης είναι ευγενική ευχαριστώ ευχαριστώ. (success_11@yahoo.com) whatsApp: +2348078800681

Anonymous said...

Γεια σας Καθένας, είμαι η κα Mercy έξυπνη, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να μοιραστώ μια μαρτυρία για το πώς πήρα ένα δανειστή δανείου Legit σε απευθείας σύνδεση όπου πήρα το δάνειό μου και έχω επίσης παρουσιάσει τους φίλους και την οικογένεια σε αυτήν που έχουν πάρει το δάνειό τους επίσης και μπορούν να το καταθέσουν. Μετά από τόσα πολλά χρόνια προσπαθώντας να πάρει ένα δάνειο σε απευθείας σύνδεση και scammed το ποσό των $ 2000 έγινα τόσο απελπιστική για να πάρει ένα δάνειο από έναν νόμιμο δανειστή δανειστή online που δεν θα προσθέσει στους πόνους μου, τότε αποφάσισα να επικοινωνήσετε με έναν φίλο μου που Πρόσφατα πήρα ένα δάνειο στο διαδίκτυο, συζητήσαμε για το θέμα και για το συμπέρασμά μας, μου είπε για την εταιρεία επιτυχίας όπου πήρε και το δάνειό της. Έτσι ζήτησα ένα δάνειο ύψους (85.000,00USD) με χαμηλό επιτόκιο 2%, το δάνειο εγκρίθηκε εύκολα χωρίς άγχος και όλες τις προετοιμασίες που έγιναν σχετικά με τη μεταφορά δανείου και σε λιγότερο από δύο (2) ημέρες το δάνειο κατατέθηκε στην τράπεζά μου, γι 'αυτό θέλω να συμβουλεύω κάποιον που έχει ανάγκη δανείου εγγύησης για να επικοινωνήσει μαζί της μέσω e-mail: success_11 @ yahoo.com, είναι μια ωραία και Θεός φοβισμένη γυναίκα και επίσης είναι ευγενική ευχαριστώ ευχαριστώ. (success_11@yahoo.com) whatsApp: +2348078800681

Dimopoulou Alexandra said...

αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτου, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com

norton.com/setup said...

I really happy found this website eventually. Really informative and inoperative, Thanks for the post and effort! Please keep sharing more such blog.

Norton.com/setup – Download, install and activate Norton antivirus setup to get robust security at
www.norton.com/setup. We Will help you to redeem product key.
Norton.com/setup - Enter Your Product Key Here

norton.com/setup

norton help

roadrunner email

webroot antivirus

pcassist said...

Webroot Antivirus Support Number
Webroot Toll Free Number
webroot helpline
Webroot Antivirus Support+1-800-293-9401

Outlook Email Customer Service said...

Outlook Email Customer Service
Outlook Email Customer Service is a tech support service which provides support for all technical issues which you are facing in your Outlook emails.Feel free to call +1800-284-6979 our outlook support team Which provide 24x7 outlook email
support service in Usa.
Outlook Email Customer Service

Mark james said...

Update Desktop Aol,If you are using old version of Aol desktop and want to update your aol desktop and you need any external assistance then feel free to call official Aol Desktop Helpline Number 1800-684-5649. And get your problem solved quickly.
Update Desktop Aol


Tech Support said...

Thanks for sharing about this information.

Brother printer support

Tech Support said...

Click here How To Fix Microsoft Error Code 0x80070652?

Tech Support said...

We are technical service provider.

Click here How to Troubleshoot a Lexmark Printer That Will Not Print

Tech Support said...

How to fix common Canon printer problems in Windows 10?

Tech Support said...

How to Resolve Epson Printer Problem in Windows 10 .Epson printer support phone number +1-855-999-4811 specialist needs to solve all the issues related to epson printer. Epson printer support number +1-855-999-4811 always ready to help you

Tech Support said...

Methods to troubleshoot Brother iPrint & Scan . Brother printer support phone number +1-855-999-4811 is a trusted name in this space known for passing on minute researching steps or objectives for the errors. So if you face any problem regarding to Brother printer contact Brother printer support number.

Mark james said...

Are you not able to print because a message HP printer in error state appears, after all you really dont know how to fix HP printer in error state windows 10? we got to see pop-ups like printer in error state

Gerry Martin blog's said...

You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I have shared your web site in my social networks!
Norton.com/setup
office.com/setup
Norton.com/setup
mcafee.com/activate
mcafee.com/activate

BizfinConsulting said...

BizFinConsulting is an online accounting support and service portal that provides all necessary information and support to all types of accounting software. We also take care if any error occurs in your Accounting Software. Along with this, we also provide service for accounting software installation, upgrade, update and download.

technical support said...

TV drama's on Roku,is a hassle-free task with Roku.com/link experts. We have experienced experts to help you with Roku Account Setup.If in any case you still have issues with Roku connected but not working, you can call Roku technical support team by 1 888-309-0939 at any time.

TV drama's on Roku
Roku link code

technical support said...

User-friendly steps to Install HP Laserjet 1200 Printer On Windows10 from our professionals can make this process easy.We have experienced experts to help you with HP Laserjet 1200 Printer On Windows10.If in any case you still have issues. you can call HP Laserjet printer 1200 support technical support team by 1 888-309-0939 at any time.

Install HP Laserjet 1200 Printer On Windows10
HP Laserjet printer 1200 support

travel blogs said...

Spirit Airlines Customer Service Number
Spirit Airlines Reservation Number
Spirit Airlines Booking Number
Spirit Airlines Cancellation Number
Spirit Airlines Support Number

Nick Smith said...

Alaska Airlines Reservation number
Alaska Airlines Booking number

Anonymous said...

Delta Airlines Reservation Number,
Delta Airlines Customer Service Number,
Delta Airlines Booking Number,
Delta Airlines Support Number


Alaska Airlines Booking Number
Alaska Airlines Reservation Number Alaska Airlines Cancellation Number

Mr. anonymous said...tamilrockers website


tamil rockerstamil movies download
tamil rockers.com
tamilrockers movie downloadtamil rockers.intamil hd movies downloadtamilrockers 2019 tamil movies downloadtamilrockers .comtamilrockers .comtamilrockers .com
tamilrockers .comtamilrockers .com


tamil new movies downloadwww.tamilrockers.com


tamilrockers 2019 movies downloadtamilrockers malayalamtamilrockers malayalamtamilrockers malayalamtamilrockers malayalamtamilrockers malayalam
tamilrockers malayalam
tamilrockers.co

Mr. anonymous said...tamilrockers latesttamilrockers latesttamilrockers kannada
tamilrockers
tamilrockerstamilrockers


tamil movie downloadtamil movie download
tamil movie downloadtamil movie download
tamilrockers website
tamil rockers
tamil movies download


tamil rockers.com
tamilrockers movie download

Mr. anonymous said...


tamil rockers.in

tamil rockers.in
tamil hd movies download
tamil hd movies downloadtamilrockers 2019 tamil movies download


tamilrockers .com


tamil new movies download


movierulzmovie rulz


movierulz ms


movierulz pz


moviesrulz


movierulz psmovirulz


Mr. anonymous said...

movierulz.gs
movierulezmovierulz ht


movierulz.ns


movierulzs


movierulz.

movierulz tc

3 movierulz

movierulz telugu

movie rulez


movierulz.mx


moverulz


movierulz ac


movierulz.vt


movie rules

movierulz.vt


movierules


movierules

movierulz pe

movierulz website

movierulz.ms

movierulz.com

Lufthansa Ticket Booking said...

Lufthansa Ticket Booking It was incredibly significant for me. I'm merry I found this blog. Thankful to you for giving to us, I likewise reliably find some new data from your post.

Lufthansa Flight Cancellation Policy said...

Lufthansa Flight Cancellation Policy Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I’m happy I found this blog. Thank you for sharing with us,I too always learn something new from your post.

Lufthansa Flight Booking said...

Lufthansa Flight Booking Much obliged for the pleasant blog. It was extremely valuable for me. I'm cheerful I discovered this blog. Much obliged to you for imparting to us, I also consistently discover some new information from your post.

Lufthansa Booking said...

Lufthansa Booking Thanks for the nice blog. It was very useful for me. I’m happy I found this blog. Thank you for sharing with us,I too always learn something new from your post.

Lufthansa Reservations said...

Lufthansa Reservations Much obliged for the pleasant blog. It was exceptionally valuable for me. I'm cheerful I discovered this blog. Much obliged to you for imparting to us, I also consistently discover some new information from your post.

Lufthansa Flight Booking said...

Lufthansa Flight Booking Much obliged for the pleasant blog. It was extremely valuable for me. I'm cheerful I discovered this blog. Much obliged to you for imparting to us, I also consistently discover some new information from your post.

Lufthansa Ticket Booking said...

Lufthansa Ticket Booking It was incredibly significant for me. I'm merry I found this blog. Thankful to you for giving to us, I likewise reliably find some new data from your post.

Lufthansa Flight Cancellation Policy said...

Lufthansa Flight Cancellation Policy Thanks for the nice blog. It was very useful to me. I’m happy I found this blog. Thank you for sharing with us, I too always learn something new from your post.

Spirit Airlines Booking said...

Spirit Airlines Booking It was incredibly significant for me. I'm merry I found this blog. Thankful to you for giving to us, I likewise reliably find some new data from your post.

Garmin Express Not Working Windows 10 said...

Garmin Express Not Working Windows 10 Thankful for the wonderful blog. It was incredibly important for me. I'm bright I found this blog. Thankful to you for granting to us, I likewise reliably find some new data from your post.

Get the Best Price Avianca Airlines Reservations said...

Much obliged for the decent blog. It was exceptionally valuable for me. I'm upbeat I discovered this blog. Much obliged to you for offering to us,I also consistently discover some new information from your post.

How to Book Air Canada Flight Reservations +855-965-0023 said...

Much obliged for the decent blog. It was exceptionally valuable for me. I'm upbeat I discovered this blog. Much obliged to you for offering to us,I also consistently discover some new information from your post.

Get The Best Offer Lufthansa Book Flight+1-855-948-3805 said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Get 50% Discount Lufthansa Cancellation Policy +1-855-948-3805 said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Reservations said...Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Frontier Airlines flight reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Frontier Airlines cancellation policy said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Reservations Number said...
It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Refund Policy said...It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

American Airlines Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

American Airlines Flight Reservations said...Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

American Airlines Vacation said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

American Airlines Cancellation Policy said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

American Airlines Cancellation Policy said...It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Singapore Airlines Booking said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Hong Kong Airlines Booking said...Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Alaska Airlines Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Turkish Airlines Booking said...It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Turkish Airlines Booking said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Virgin Atlantic Booking said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Flight Reservations said...

I am impressed by the content quality and also by the skills of the writer.
Are you looking for book flight than follow Frontier Airlines Flight Reservations with reasonable prices

Royal Jordanian Airlines Reservations said...It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Air Arabia Egypt Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

British Airways Booking said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

SunExpress Reservations said...It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Flight Reservations said...


Very nice and informative article. Thanks for sharing this great article with us. follow Frontier Airlines Flight Reservations for reservations

Frontier Airlines Flight Reservations said...

Thank you for posting such a great article! It contains wonderful and helpful posts. Keep up the good work!Frontier Airlines Reservations for reservations

SunExpress Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

travel said...


It’s really a great and useful piece of information. I’m glad that you just shared this helpful information with us
follow Frontier Ticket Booking for booking

travel said...

The information given in your article is very interesting. I appreciate your efforts in making simple and effective information.
Frontier Airlines Cancellation Policy for cancellation of flights

Bulgaria Air Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Envoy Air Booking said...It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Hawaiian Airlines Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Copa Airlines Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

British Airways Reservations said...It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Tech And Travel said...

Delta Airlines Reservations
Spirit Airlines Reservations
Air Canada Reservations
American Airlines Reservations
United Airlines Reservations
Frontier Airlines Reservations
Hawaiian Airlines Reservations
Jetblue Reservations
Allegiant Airlines Reservations
Aeromexico Reservations

Tech And Travel said...

Virgin Atlantic Reservations
KLM Reservations
Air France Reservation
Sun Country Airlines Reservations
Cathay Pacific Reservations
Caribbean Airlines Reservations
Qantas Reservations
British Airways Reservations
Southwest Airlines Reservations
Swiss Airlines Reservations

Turkish Airlines Booking said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Japan Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Japan Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Allegiant Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Copa Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Camair Co Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Air Mauritius Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Copa Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Avianca Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Bangkok Airways Booking said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Southwest Airlines Reservations said...

Thanks for your article. It was interesting and informative.
Here I also want to suggest your reader who usually travels one place to another they must visit Airlines Gethuman that offer best deals to book your seat on Delta Airlines Reservations. So do hurry and avail the best deals and get rid of to check different websites for offers.
Southwest Airlines Flights

South African Airways Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Aeroflot Booking said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Jetstar Airways Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Asiana Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

AirAsia Booking said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Korean Air Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Air Astana Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Malaysia Airlines Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Air Zimbabwe ReservationsQ said...It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Malaysia Airlines Reservations said...
It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Air Zimbabwe Reservations said...Much obliged for sharing such sort of data you can likewise check my post about

China Airlines Reservations said...


It's an extraordinary delight perusing your post. It truly causes me to feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Vueling Airlines Reservations said...
It's an extraordinary joy perusing your post. It truly causes me to feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Aer Lingus Reservations said...


It's an extraordinary joy perusing your post. It truly causes me to feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Aegean Airlines Reservations said...


It's an extraordinary joy perusing your post. It truly causes me to feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Booking Number said...

Same I have been work on WordPress blog. I create a new article on my blog. you can read about Frontier Airlines Booking Number on this blog, it is best and it provides much information about the airlines.

British Airways Reservations said...


Much obliged for sharing such sort of data you can likewise check my post about

Philippine Airlines Reservations said...Much obliged for sharing such sort of data you can likewise check my post about

Qantas Airways Reservations said...Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

SAS Reservations said...Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Horizon Airlines Customer-Services said...Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Delta Airlines Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Air France Reservations said...Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Frontier Airlines Reservations said...Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

American Airlines Reservations said...Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Qatar Airways Reservations said...


This is truly entrancing informatic article. A debt of gratitude is in order for sharing your musings. I genuinely value your endeavors.

travel blogs said...

Delta Airlines
Delta Airlines Cancellation Number
Delta Airlines Cancellation Policy
Delta Airlines Manage Booking Number
Delta Airlines Cancellation Policy

Nick Smith said...

American Airlines Reservation Number not just gives flight tickets at less expensive flight toll
yet in addition encourages travelers with world-class administrations.
The carrier deals with travelers and consistently puts forth attempts to give an issue free excursion.
Also, the carrier has a client assistance group that is available nonstop to give assistance
to any issue. American Airlines Booking Number 1-844-414-9223

Nock Code said...

حلويات شرقية
حلويات شرقية
حلويات شرقية
حلويات شرقية
حلويات شرقية

Nock Code said...

حلويات شرقية
حلويات شرقية
حلويات شرقية
حلويات شرقية
حلويات شرقية

awais said...

Best SEO Agency in Dubai
Best SEO Company in Dubai
Exports of Pakistan

buygold jewelery online said...

buy gold jewellery onlineb2b jewellery store, online jewellery store, buy jewellery online, online jewellery store india, indian b2b online jewellery shopping store, gold jewellery, diamond jewellery.


Anonymous said...

booty farm mod 4.3

http://app4download.com/booty-farm-mod-apk/

Booty farm mod apk : Are you like to play Game Booty Farm? but tried to complete some difficult stages? due to low Silver Gold Unlimited Money, and trying your best and best to complete all difficult stages but until yet not get success So guys don’t worry cause here I come with your Booty Farm game solution.

awais said...

Best SEO Company in Dubai
Best SEO Agency in Dubai

awais said...

Pitch deck design services
Best pitch deck design service

awais said...

Pitch deck design services
Best pitch deck design service

Usama said...

okhatrimaza
OKhatrimaza is a paired website that offers the latest khatrimaza full Bollywood movies, Hollywood movies, South India Movies, Telugu Movies, and Tamil Movies to download for free.

Drift Financial Services said...

Good luck & keep writing such awesome content.
Best dental clinic in Faridabad

Car Hire In Greater Noida

Drift Financial Services said...

Best content & valuable as well. Thanks for sharing this content.
Approved Auditor in DAFZA
Approved Auditor in RAKEZ
Approved Auditor in JAFZA


i heard about this blog & get actually whatever i was finding. Nice post love to read this blog
Approved Auditor in DMCC
Virgin Linseed Oil BP

Drift Financial Services said...

Always look forward for such nice post & finally I got you. Really very impressive post & glad to read this.
Web Development Company in Greater Noida
Software development company In Greater noida

Always look forward for such nice post & finally I got you. Thanks for sharing this content.
CMS and ED
CMSED

Homoeopathic treatment for Psoriasis in greater noida
Kidney Disease Homoeopathy Doctor In Greater Noida

Drift Financial Services said...

Good luck & keep writing such awesome content.
Best dental clinic in Faridabad

best child dentist in greater Noida

Drift Financial Services said...

Best content & valuable as well. Thanks for sharing this content.
Approved Auditor in DAFZA
Approved Auditor in RAKEZ
Approved Auditor in JAFZA


i heard about this blog & get actually whatever i was finding. Nice post love to read this blog
Approved Auditor in DMCC
Virgin Linseed Oil BP

Drift Financial Services said...

Always look forward for such nice post & finally I got you. Really very impressive post & glad to read this.
Web Development Company in Greater Noida
Software development company In Greater noida

Always look forward for such nice post & finally I got you. Thanks for sharing this content.
CMS and ED
CMSED

Homoeopathic treatment for Psoriasis in greater noida
Kidney Disease Homoeopathy Doctor In Greater Noida

James Alter said...

Delta airline ticket Booking process is most amazing for everybody once they select the opposite features and afterward make some changes within the flight service.

HTML KICK said...

Windows 11 is an incredible and updated version of the previous one and that is why you should download the new version of Windows 11 on your computer as soon as possible. The complete procedure about its download and usage is provided on this blog and you should not miss on checking this before getting any further with your Windows 11 download procedure in the first place, and that too undoubtedly.