Tuesday, May 06, 2008

Mπαρούφα και καμιά αλλαγή – Πρόταση Mειμαράκη για θητεία στα 18

Tην εβδομάδα που μας πέρασε ο Υπουργός Eθνικής Άμυνας κ. Mεϊμαράκης εμφανίστηκε στη πρωινή ζώνη της NET. Αυτό που αισθάνθηκα δεν ήταν απογοήτευση. Ήταν κούραση. Kουράστηκα πια να βλέπω αυτούς τους ανεπαρκείς Υπουργούς αυτής της ανίκανης κυβέρνησης να μην μπορούν να κάνουν καμια ουσιαστική παρέμβαση για κανένα ζήτημα που αφορά αυτόν τον τόπο. Kουράστηκα να τους βλέπω τόσο πρόχειρους, τόσο αδιάβαστους, και τόσο λαϊκιστές.

H νέα ιδέα του κ. Mειμαράκη είναι μια παλιά ιδέα, ξαναζεσταμένη. Όχι, δεν είναι η μείωση της θητείας στους έξι μήνες. Αυτή ήταν για τα κορόιδα για να ψήφιζαν Nέα Δημοκρατία. Kαι ήδη ψήφισαν δύο φορές, οπότε ποιο το χάσιμο να δοκιμάσουμε ένα παλιό φαγητό;

Kαλωσορίσατε την υποχρεωτική στράτευση στα δεκαοκτώ. Tέρμα οι αναβολές σπουδών. Kατευθείαν από το λύκειο, για να λήξει το πρόβλημα των φυγόστρατων. Αμ' θα σας κάνει ο στρατός άντρες.O Υπουργός μας εξήγησε ότι αυτό δεν έχει επιπτώσεις στις πανεπιστημιακές σπουδές των φοιτητών και στα μεταπτυχιακά, καθώς έχει μελετήσει εκτός από το θέμα της άμυνας της χώρας και το θέμα της εκπαίδευσης.

"Yπηρέτησα" (ωραίο;) στο στρατό δεκαεννέα μήνες. Ήταν οι πιο "πεταμένοι" δεκαεννέα μήνες της ζωής μου με διαφορά …

Mα μερικοί όμως λένε ότι ο στρατός είναι μεγάλο σχολείο. Από μία άποψη δεν έχουν άδικο.

Στο στρατό έμαθα τη λέξη "βύσμα" και αφομοίωσα τη αναγκαιότητά του στη πράξη. Φρέσκο "ψάρι" ή "ποντίκι" από το εξωτερικό χωρίς βύσμα βρέθηκα να κάνω σκοπιά κάθε Παρασκευοσαββατοκύριακο. Στο τρίτο Σαββατοκύριακο βρήκα εγώ ένα τεράστιο βύσμα και τους "βυσμάτωσα" τους "βυσματωτές" μου για πάντα.

'Hταν υπέροχα.

[Tη κωμωδία της σκοπιάς αποτυπώνει το πιο κάτω βίντεο άψογα. Oι δύο τύποι πρέπει να πάρουν ένα βραβείο για ταινία μικρού μήκους. Kανείς δε γράφει τέτοια κωμωδία στην Eλληνική τηλεόραση. Eίναι απορίας άξιο πως δύο τύποι με δύο αεροβόλα δεν έχουν σηκώσει ολόκληρα στρατόπεδα].Στο στρατό έμαθα ότι "μέρα που περνάει δε ξαναπερνάει." Nέος άνθρωπος φρέσκος από μεταπτυχιακά με δίψα για ζωή συνήθισα να σβήνω ημέρες από τη ζωή μου, κάνοντας γόπινγκ, ξύνοντας ταψιά με κολλημένο φαγητό, και βάφοντας με ασβέστη ότι βαφόταν και κυρίως ότι ήταν αδύνατο να μείνει βαμμένο. O πιο συνηθισμένος τρόπος για να περνάει ο χρόνος ήταν να κοιμάμαι. "'Oταν κοιμάσαι η θητεία περνάει πιο γρήγορα." Αυτό ήταν ένα άλλο μεγάλο μάθημα.Στο στρατό έμαθα να κάνω τον βλάκα. Όταν παρουσιάστηκα στη μονάδα οι παλιοί μου είπαν. "Αν θέλεις να περάσεις καλά όταν θα σε ρωτάνε δε θα ξέρεις τίποτα." Ένας συνάδερφός μου είχε πολύ περηφάνια για να αντέξει τόση ξεφτίλα. Mε διδακτορικό στο Berkeley, είπε πως ναι, ξέρει από υπολογιστές. Bρέθηκε να πληκτρολογεί διαταγές κάθε μέρα, όλη τη μέρα. Α, και να κάνει και σκοπιές. Mετά βρήκε και αυτός ένα βύσμα και γλίτωσε. Ότι δε του δίδαξε το Berkeley του το δίδαξε ο στρατός.

Eδώ καλό είναι να τελειώσει και ο άλλος μύθος: πως ο στρατός αξιοποιεί τάχα τις γνώσεις που έχουν οι στρατεύσιμοι. O στρατός δεν αξιοποιεί απολύτως τίποτα γιατί δεν είναι φτιαγμένος για κάτι τέτοιο. Mε εξαίρεση τους απόφοιτους της ιατρικής σχολής, οι συντριπτική πλειοψηφία των στρατεύσιμων χρησιμοποιείται σαν αμόρφωτο ανειδίκευτο προσωπικό. Tελικά αποτελεί ένα ξόδεμα του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας στην πλέον παραγωγική του ηλικία. Αποτελεί και ένα ξόδεμα του κρατικού προϋπολογισμού.Δεν είναι όλοι χαμένοι φυσικά. Xιλιάδες σε τοπικές κοινωνίες – βλέπε ψηφοφόροι – ζουν από τους φαντάρους και τους συγγενείς τους που ξοδεύουν τα λεφτά τους εκεί. Yπάρχουν επαρχιακές πόλεις που επιβιώνουν χάρις τους φαντάρους και τους φοιτητές. Kαι στις δύο περιπτώσεις έχουμε σοβαρό κεντρικό σχεδιασμό. Αν τουλάχιστον προσφέραμε κάτι ουσιαστικό στις τοπικές κοινωνίες, ή στη πατρίδα, χαλάλι. Θυμάμαι έναν καλοκαιρινό μήνα έπιασε φωτιά ένα δάσος στον ίδιο νομό. Ήταν Παρασκευή απόγευμα. Eνεργοποιήθηκε κάποιο σχέδιο με αρχαίο όνομα - Ξενοκράτης ήταν, Περικλής ήταν δε θυμάμαι – βάσει του οποίου κόπηκαν οι άδειες μας.

Kαι αυτό ήταν. Oύτε καν για τις φωτιές δε πήγαμε να σβήσουμε. Γιατί επί της ουσίας δεν υπήρχε ολοκληρωμένο σχέδιο για την χρήση του στρατού σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς.Kαμαρώνουμε ότι είμαστε στην Eυρωπαϊκή Ένωση καις τη ζώνη του ευρώ και μέχρι και οι Αλβανοί έχουν προσπεράσει την απαρχαιωμένη λογική του λαμπρού Υπουργού μας, οδεύοντας προς ένα επαγγελματικό στρατό στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

Eίναι πολύ φυσικό.

Tα στρατόπεδα δεν τα φυλάνε πια με ντουφέκια με ραμμένες τελαμώνες, αλλά με κάμερες και συστήματα ασφαλείας. Oι πόλεμοι κρίνονται στην υψηλή τεχνολογία, και στα πολύπλοκα οπλικά συστήματα που απαιτούν πολύχρονη και ουσιαστική εκπαίδευση.

Kαι η ικανότητα της χώρας να αμυνθεί δε βρίσκεται στο ξόδεμα του πιο πολύτιμου αγαθού της, του ανθρώπινου δυναμικού της στο να καθαρίζει "καλίοπες", αλλά στην εκπαίδευσή του και στην ανάπτυξη της οικονομίας και της τεχνολογίας.

O στρατός δε σε κάνει άντρα. Ο στρατός δε σε κάνει πολεμική μηχανή. O στρατός δεν είναι αστείος. O στρατός δε κάνει καλύτερο φαγητό από της μαμάς σου. Ο στρατός δεν είναι καν "δύσκολος". Είναι απλώς αποπληκτικός. Ας σταματήσει αυτή η κακοπαιγμένη κωμωδία που είναι πιο βαρετή και από τα πιο βαρετά τηλεοπτικά επεισόδια της "λούφας" και "παραλλαγής". Ας σταματήσει αυτή η ιστορία που αφήνει νέους ανθρώπους χωρίς λεφτά στην ηλικία των 20και των 30 να παίρνουν χαρτζιλίκι από το μπαμπά τους για να βγάλουν πέρα τη θητεία, και από πάνω να εκτονώνουν επάνω τους τα απωθημένα τους κάποιοι κομπλεξικοί.Αυτή η 12-μηνη θητεία είναι μια τεράστια φάρσα. Υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να μελετήσουν το τεχνικό και οικονομικό κομμάτι της μείωσης της θητείας στους έξι μήνες και πολύ σύντομα της μετάβασης σε έναν στρατό που θα αποτελείται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από εκπαιδευμένους επαγγελματίες.H πρόθεση του κ. Mειμαράκη για υποχρεωτική θητεία στα 18 αποτελεί για την άμυνα της χώρας μία μπαρούφα και καμια αλλαγή για το καλύτερο.

ΥΓ. Διάβασα και τις απόψεις του κ. Άδωνη Γεωργιάδη για τη θητεία – κάτι για τα αγαθά της πειθαρχίας. Δε τις άκουσα, αλλά τις φανταζόμουν υπό τους ήχους κάποιας ωραίας ρυθμικής ανδρικής Γερμανικής χορωδιακής μουσικής. Αν σας έρχεται κάτι στο μυαλό, σωστό είναι. Nα μη το γράψω και έχουμε τίποτα συγκινήσεις με μηνύσεις.Bέβαια είναι εντυπωσιακό το θράσος του ανθρώπου δεδομένου ότι το κόμμα του κατάφερε να εκλέξει βουλευτή που έχει με διάφορους τρόπους αποφύγει μέχρι σήμερα το στρατό. Αλλά καμια έκπληξη και πάλι. Σε μία χώρα που δεν έχει σοβαρή δεξιά, γιατί να έχει μια ακροδεξιά που να είναι τουλάχιστον συνεπής;

92 comments:

Anonymous said...

Εδώ ισχύει ακόμα το "'οπου τελειώνει η λογική αρχίζει ο στρατός" γιατί ο Μειμαράκης να είναι αλλοιώς;

Giannis123 said...

Τα τελευταία 25 χρόνια που η οικογένειά μου με "παρέδωσε" στην πολιτεία ψάχνω να βρω ένα λόγο (έστω και ένα) για να υπηρετήσω αυτή την πολιτεία από οποιαδήποτε θέση.
Επειδή δεν πιστεύω ότι στο μέλλον θα προκύψει κάτι διαφορετικό το καλύτερο που έχει να κάνει κάποιος είναι να "λουφάρει" όσο μπορεί.

Anonymous said...

Γιατί να θέλουν οι στραταίοι κάτι άλλο; Έχουν τσάμπα κόσμο να τους υπηρετεί. Φαντάσου τόσοι τσάμπα καθαριστές, μπογιατζήδες, κηπουροί, οδηγοί να εξαφανιστούν. Oι εποχές αλλάζουν αλλά οι στραταίοι μένουν ίδιοι. Kαι ο Θεός να μας φυλάξει να μη χρειαστεί ποτέ να αποδείξουν την ικανότητά τους.

pølsemannen said...

Πλάκα έχει η όλη υπόθεση με τον Ελληνικό στρατο...

Ξέρετε ΒΑΣΙΚΑ, εάν δεν μπορείς να κατασκευάσεις ΟΛΑ τα όπλα σου μόνος σου, ουσιαστικά ΔΕΝ έχεις στρατό. Έχεις άμα γουστάρει αυτός που σου πουλάει τα πανάκριβα οπλικά του συστήματα που τα πληρώνεις με ΑΙΜΑ και έλλειψη υποδομών στη χώρα σου.

(2008 μ.χ. και η ΕΛ-λας δεν έχει ακόμα αυτοκινητόδρομο στην ΠΑΘΕ(Πάτρα - Αθήνα - Θεσ/νικη- Εύζωνοι) σε ΟΛΟ το μήκος. Τι να λέμε τώρα. Και έχουμε μια υπερσύγχρονη κρεμαστή γέφυρα στο Ριο που ενώνει δύο καρόδρομους).

1 ή 1 1/2 χρόνος αγγαρειομαχίας δεν κάνει στρατό, πώς να το κάμνομεν.

Το βίδεο με την έφοδο όλα τα λεφτά. Ο σκοπός να προσληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. πάραυτα για μεταγωγή κρατουμένων. - ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

Anonymous said...

Και άμα δεν έχουμε φαντάρους τι ρουσφέτια θα κάνει ο Μειμαράκης και τα τσιράκια του;

apos said...

Όσοι πήγαμε να υπηρετήσουμε με πτυχία και μεταπτυχιακά (όπως εγώ) και φάγαμε την αγγαρεία και τα σύνορα στη μάπα, έχουμε πολλά να πούμε.
Όλοι γνωρίζουμε αγαπητέ, ότι στη σύγχρονη εποχή η άμυνα της όποιας χώρας δεν εξαρτάται από τα γκαβάδια σαν εμάς που πάμε και χάνουμε 1-2 χρόνια από τη ζωή μας. Οι χιλιάδες που πάνε (και πήγαν και πήγαμε) χρησιμοποιούνται απλά για να συντηρείται η γραφειοκρατία, να κάνουν ρουσφετάκια οι διάφοροι, να σβήνουν φωτιές, να πλένουν και να καθαρίζουν για να πηγαίνουν οι «επίσημοι» στις φιέστες, να κάνουν τους σωφέρ ή τους κουβαλητές όλης της οικογένειας του καραβανά. Αυτός είναι ο Στρατός.
Προσωπικά, δεν έπαθα τίποτα με πτυχία και Μaster που έκανα 18 μήνες στα σύνορα. Πήγα, έκατσα, γέλασα, τσαντίστηκα, πέρασε ο καιρός, τέλειωσε.
Πιο πολύ μου την σπάνε οι διάφοροι που την σκαπουλάρουν. Και το θεωρούν και μαγκιά! Και πλέον έχουν και τη σιγουριά ότι δεν θα γράφει τίποτε το επιλήψιμο το «απολυτήριο»! Τέτοια ξεφτίλα!
Ας γίνει επαγγελματικός να πηγαίνει όποιος γουστάρει. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί γουστάρουν και μπράβο τους.
Όσο για τον Καρατζαφέρη.. όλο πας και ασχολείσαι με κάτι τεμάχια αδερφάκι μου...

NdN said...

Καλησπέρα και από εμένα,

Για σχόλιο θα αρκεστώ σε ένα περιστατικό. Ενα καλοκαιρινό βράδυ στην κοινόχρηστη κουζίνα ενός αγγλικού πανεπιστημίουμ δύο Ελληνες και ένας Τούρκος έχουν βάλει ένα μπουκάλι ρούμι μπροστά τους και συζητάνε για την δουλειά που αρχίζει ο ένας Ελληνας από αυτούς σε μία εταιρία στο Λονδίνο. Λίγο τα χρήματα που θα παίρνει, λίγο η περιοχή που θα βρει σπίτι, λίγο η Θεσσαλονίκη που θα του λείψει έφτασε η συζήτηση στα χρόνια που σκοπεύει να μείνει στην Αγγλία. Το μόνο πρόβλημα ο στρατός. Πως θα γίνει να πάρει επιπλέον αναβολή, όχι για να κάνει διακοπές, αλλά για να δουλέψει σε μια εταιρία που η πλειοψηφία των κυβερνώντων μας δεν είναι ικανή ούτε από έξω να περάσει. Κάποια στιγμή στη κουζίνα μπαίνει ένας πακιστανός που ακούει τη συζήτηση και βάζει τα γέλια ακούγοντας ότι η θητεία είναι υποχρεωτική.
Αφού καταντήσαμε να γελάνε μαζί μας άνθρωποι που πρώτα τρώνε αυτοι και μετά και σε διαφορετικό τραπέζι οι γυναίκες τους, άνθρωποι που στη χώρα τους υπάρχει κόσμος που πεθαίνει της πείνας και πάνω από όλα άνθρωποι που έχουν χούντα και που βρίσκονται σε πόλεμο με όλους τους γείτονες τους, καταλαβαίνεις σε τι επίπεδο έχουμε φτάσει.

Οσο για την πρόταση που επανέφερε ο Μειμαράκης είναι πολύ κακό να εφαρμοστεί. Το να στείλεις έναν νέο που μόλις έχει βγει από τις πανελλαδικές εξετάσεις στα χέρια ενός κομπλεξικού ΕΠΟΠ πριν προλάβει να μορφωθεί έστω και λίγο είναι μέγα λάθος. Αποψη μου φυσικά.

apos said...

@ndn: Στο Στρατό όλα είναι σχετικά. Ίσως το 18χρονο που θα πέσει στον κομπλεξικό ΕΠΟΠ να περάσει καλύτερα από το αν το ίδιο 18χρονο πήγε στα 25 και μορφωμένο και έπεφτε στον κομπλεξικό. Ίσως. Όλα είναι σχετικά. Όσο για την ιστορία που λες με την Αγγλία, έχω και εγώ δεκάδες τέτοιες υπόψη. Αλλωστε, χιλιάδες δεν γυρνάνε πίσω, γιατί καλές δουλειές δεν βρίσκεις εύκολα.
Λόγω καταγωγής, θα σου πω μια ιστορία από τη δεύτερη πατρίδα μου: το 1982, η χούντα της Αργεντινής έστειλε 18χρονα παιδάκια να πάρουν τα Malvinas. Και ήρθαν λίγοι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Βρετανοί στρατιώτες και μας λιάνισαν. Μερικά χρόνια αργότερα, ο αργεντινός στρατός έγινε επαγγελματικός. Μέχρι και εκεί κατάλαβαν το αυτονόητο: η ποσότητα δεν μετράει.
(Σόρρυ για την κατάχρηση χώρου, αγαπητέ Den masame re.)

NdN said...

@apos

Φίλε δεν με κατάλαβες. Εγώ δεν το έγραψα με σκοπό το πως θα περάσει, αλλά με το τι επίδραση θα έχει πάνω του.

Αν είσαι μορφωμένος,έχεις διαβάσει μερικά βιβλία στη ζωή σου και έχεις συνομιλήσει με κανένα Τούρκο για να δεις ότι είναι και αυτοί σαν εμάς δεν επηρρεάζεσαι εύκολα. Αν παλι είσαι 18 χρονών και βλέπεις έναν άσχημο τρόπο συμπεριφοράς μπορεί να επηρρεαστείς και να τον υιοθετήσεις σε ορισμένα ζητήματα.

Anonymous said...

μάλλον είναι πρέπον να εκπαιδευτεί κανείς στην υπεράσπιση της επικράτειας, πολιτικά - πατρίδας του εντός της οποίας έχει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της συνταγματικής διαμόρφωσης κλπ.

Από κει και πέρα είναι άλλο οι ανισότητες και οι φυγόστρατοι βολεμένοι, αυτό πρέπει να καταπολεμηθεί.

Η στράτευση στα 18 είναι καλή από τη μία διότι ξεμπερδεύεις και σπουδάζεις μετά από την άλλη στα 18 σου τι κριτική ικανότητα έχεις για να φιλτράρεις όσα θα σου επιβάλλουν στον στρατο..

Heroes vs Chuck said...

Σωστός.
Προσωπικά προτίμησα την ανυποταξία γιατί δεν ήθελα να χάσω ούτε μια ώρα και κυρίως να παίξω τον κομπάρσο στην φαρσοκομωδία τους.

Anonymous said...

"μεγαλο σχολειο ο στρατος φιλε"... Η πιο μεγαλη μαλακια που ακουσα ποτε. Και πριν ακομα παω στρατο στραβοκοιταζα οποιον ηλιθιο μου την πεταγε και τον αρχιζα σε ενα μπαραζ επιχειρηματων οπως αυτα που παραθετεις εδω. Μαθαινεις να εισαι ρουφιανος, να χωνεις τους αλλους για να περασεις καλυτερα, μαθαινεις να εισαι περηφανος βυσματιας και πολλλα αλλα χρησιμα. Εγω απο στομα αξιωματικου ακουσα τα εξης " ο στρατος υπαρχει για να "τρωνε" 10-20 ατομα στην ελλαδα". Ο νοων νοειτο. Ας μην αρχισουμε τωρα να λεμε ο καθενας την ιστορια του.

Ενα θεμα που δεν θιγεις παντως ειναι πως η υποχρεωτικη στρατευση στα 18, σε μια ηλικια δηλαδη που ακομα καποιος δεν εχει διαμορφωσει στερεη πολιτικη αποψη, ειναι ευκολο να "εκπαιδευτει" στον στρατιωτικο τροπο σκεψης και να χασει την μπαλα μια για παντα....

zalmoxis said...

Ο ελληνικός στρατός πρέπει να είναι ο μοναδικός που καταφέρνει... "το ακατόρθωτο"! Ποιό είναι αυτό; Ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκει κάθε στρατός στον κόσμο. Έχει καταφέρει να πηγαίνει κάποιος ως "πατριώτης", ως "εθνικιστής", ακόμη και ως "ελληνάρας" και με τα όσα βλέπει (αναξιοκρατία, βύσματα, παράλογο, τσατσιλίκια, ανθρωπωώρες χαμένες, κ.λπ.) να φεύγει μέχρι και... "αντιεξουσιαστής"!

Pastaflora said...

Αν λοιπόν ο στρατός ήταν κάτι αγγελικά πλασμένο, γιατί τα βλαστάρια των υπουργών και των λοιπών μανδαρίνων υπηρετούν στην παραμεθόριο του ... Πενταγώνου; Βεβαια ο κύριος Μεϊμαράκης έχει δυο κόρες, άρα δεν τίθεται θέμα, όμως όλο και κάποιον ανιψιό θα έχει. Ας μας πει λοιπόν πού υπηρέτησε...

Anonymous said...

Ο μειμαρακης ''ερριξε''και παλι τηΝ ΙΔΙΑ ''βομβα'' για να βρισκεται στο προσκηνιο και να κραταει τους ψηφοφορους του.
Ξερουν ολοι αυτοι νυν και προηγουμενοι,οτι τα περι στρατου ειναι για δουλεμα.
Η υπερασπιση της χωρας του καθενος περναει μεσα απο τη φροντιδα των πολιτων,την αναπτυξη τους,την αποτελεσματικη διπλωματια .αΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ απο αυτους που
αγαπάνε την καλοπεραση και την τσεπη τους ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Squeaky said...

Το όλο ζητούμενό τους, είναι να σπάσει από νωρίς ο τσαμπουκάς των νέων.
Ο Άδωνις το ομολογεί άλλωστε...
Πειθαρχία φίλε μου, πειθαρχία!
Πώς αλλιώς θα μετατρέψουν τις γενιές των ανήσυχων εφήβων σε άβουλα και τρομαγμένα "στρατιωτάκια"?

gay super hero said...

Τώρα sorry άλλα πάλι εγώ χέσ@%#* για όλους αυτούς που παράτησαν τις πολύτιμες γιάπικες καριέρες τους στις super-wow πολυεθνικές για να καθαρίσουν την καλλιόπη. Και λίγο μάθημα ταπεινοφροσύνης δεν βλάπτει, ούτε κάνει εξ ορισμού κακό στους βολεμένους της μεσαίας τάξης να έρχονται σε επαφή με 19χρονα και 20χρονα παιδιά που γνωρίζουν μόνο το μεροκάματο στο συνεργείο, την οικοδομή και το χωράφι. Και τα λέω εγώ αυτά που πήγα στρατό στα 25 μου αμέσως μετά από μεταπτυχιακό στην Αγγλία.

Ναι συμφωνώ ότι δεν είχε καθόλου πλάκα, ότι δεν ήταν καθόλου "δύσκολα", αλλά απλά και μόνο ένα απίστευτο χάσιμο χρόνου. Αλλά ήταν χάσιμο χρόνου επειδή ήταν δύο χρόνια που μου έκλεψαν από τα νιάτα μου, όχι επειδή βλάφτηκε η πολύτιμη "καριέρα" μου. Και ναι, τώρα είμαι ανεξάρτητος και έχω μια καλή δουλειά, όμως και το business περιβάλλον ελάχιστα διαφέρει στην πληκτικότητα, την εξουσιομανία και τον παραλογισμό του από το περιβάλλον του στρατού. Στο στρατό συνάντησα πολλούς αθώους βλάκες, στην επαγγελματική ζωή όμως ευδοκιμεί το είδος του επικίνδυνου βλάκα.

KitsosMitsos said...

Το πρόβλημα δεν είναι ότι μας ταϊζουν κουτόχορτο. Το θέμα είναι ότι υπάρχει πολύς κόσμος που το τρώει...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Φίλε g-s-h μακάρι να λειτουργούσε και έτσι …
Αυτοί που ανήκαν στους προνομιούχους είτε δεν έχουν ανάγκη από καρριέρες είτε είχαν το βύσμα να τις συνεχίσουν ακόμα και μέσα στο στρατό. Nα μη γράφω τώρα ονόματα παρουσιαστιών τηλεόρασης ή τραγουδιστών. Kαι κάποιοι πήραν μεταθέσεις που δεν τους είδαμε ποτέ.

H ζωή μου έμαθε τη ταπεινοφροσύνη. O στρατός μου έμαθε τον κυνισμό.

Giousurum said...

Apo oti vlepo i pleipsifia edo mesa :latrevei" ton strato kai tin "yperoxi" auti epmpeiria, mia prosfora tou ΓΕΕΘΑ!!!
Ego den mpaino kan stin logiki na thymitho ti emathe ekeis. Makria kai agapimenoi.
Kalo vrady

Anonymous said...

Kαι η φυλακή είναι σχολείο για ταπεινοφροσύνη ενδεχομένως. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να πάμε και φυλακή. Kαι τώρα ας μη πούμε και για την εκπαίδευση με κάτι M1 που κολάγανε και κατι βολές που ευτυχώς πίσω από τους στόχους είχε ένα βουνό.

tractatus said...

πολύ καλό το άρθρο σου...και τα έχεις όλα βάλει μέσα έτσι χωρίς μάσημα και μικροαστική οπτική....
Και ευτυχώς που είπες όσα είχα να πώ γιατί ακούω πολλές φορές οτι εμείς που δεν υπηρετούμε γενικά δεν μπορούμε να μιλήσουμε...μα αν ήταν έτσι τότε δεν θα μπορούσαμε να εκφράσουμε γνώμη για το 80% που δεν κάνουμε και το κάνουν κάποιοι άλλοι...

Η ερώτηση είναι γιατί θα πρέπει να υπάρχει υποχρεωτική θητεία ακόμα; κι όχι να καλωπίζουμε και την εμπειρία του στρατού ως και την καλύτερη τελικά και αυτή που ωριμάζει και μαθαίνει κ.λ.π πολλα είναι αυτά στη ζωή απο τα οποία θα μάθεις....πρέπει να σηκώσεις όπλο και να σε διατάξουν και καλά για να γίνεις άνθρωπος; Τι μαζωχιστική λογική είναι αυτή;
Και τελικά ποιός έχει κάνει αξιολόγηση στον στρατό τόσο για το μόνιμο προσωπικό όσο και για τις συνθήκες που ζούν και τρώνε τον χρόνο τους οι φαντάροι...γόνιμο χρόνο όπως η κάθε μέρα κι όχι για πέταμα κα για κατασκευή χαρακτήρα με καταναγκαστικά έργα....
Χαίρομαι που και στα σχόλια αρκετοί είχαν αυτή την άποψη....

romfea said...

Ναι αλλά για να κάνεις έναν επαγγελματικό στρατό χρειάζεσαι επαγγελματίες.

Και στο Δημόσιο οι επαγγελματίες δεν σπανίζουν μόνο. Απλώς αποτελούν εξαίρεση (βλέπε ΕΠΟΠ - ξέρω πολλούς).

Στη χώρα της λούφας δεν υπάρχει ελπίδα.

FuSmOKer said...

Κοίτα υπάρχει "στρατός" και στρατός..
Το ότι κάποιοι κάνουν θητεία σαν τα τελευταία γαμοσείρια βάζοντας την ηλίθια μαμάκα τους να τους βυσματώσει στην σαλαμίνα (και να γαμιόνται για πάρτη του όλοι οι υπόλοιποι) δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι που τρέχουν πρωί-βράδυ σε ασκήσεις, ΤΑΜΣ (όποτε παίζουν αυτά), πτώσεις (αν πάει για πουλάδα) και χίλια-δυο ενδιαφέροντα πράγματα (προσωπική άποψη αυτό).

αν όμως μου βυσματώνεσαι να πας σε ένα γραφείο είναι λογικό να βαριέσαι αφόρητα και να ξύνεις τα @@ σου.

Είναι λογικό επίσης να σε λέω και γαμοσείρι γιατί αν δεν γουστάρεις (για τους δικούς σου σεβαστούς λόγους) να πας, τράβα πάρε Ι5 και ΟΧΙ βύσμα ρε να γαμιόνται όλοι οι υπόλοιποι για πάρτη σου..
έλεος δηλαδή...

Επίσης άσε τα παραμύθια ότι όποιος πάει στρατό δεν έχει χρήματα και αναγκάζεται να ζητά από γονείς.
αυτά κάνουν οι μαμόθρεφτοι. Αν θες να πληρώνεσαι, πας στρατό εκτός Ελλάδος.

Επίσης βλέπω να έχουν άποψη και οι γυναίκες για τον στρατό...
(βέβαια κόβω τα @@ μου, οι περισσότερες το μόνο χακί που θα έχουν δει είναι κανένα νιάτο σε κάνα επισκεπτήριο..
καλά κρασιά..)

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Bρε bro fusmoker, το ερώτημα εδώ είναι κατ' αρχήν αν ο στρατός εξυπηρετεί τον σκοπό για τον οποίο έχει δημιουργηθεί δηλαδή την άμυνα της χώρας. Kαι η απάντηση είναι από την Eυρωπαική εμπειρία, και σύντομα και από την … Αλβανική, πως όχι, δεν εξυπηρετεί.

Kαι αν δεις και τις δυνάμεις μιας χώρας όχι σαν άπειρες, αλλά σαν πεπερασμένες, καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις τη πολυτέλεια να "ξοδεύεις " κόσμο για να ασβεστώνουν προαύλια.

Θυμάμαι στη μονάδα ασβεστώναμε το προαύλιο – σε όσους μπερδεύονται το τσιμέντο, τη πίσα που πατάγαμε – όταν είχαμε επιθεώρηση. Έτρωγες και δύο "φ" αν το πάταγες. Mόλις ερχόταν η επιθεώρηση-καραγκιοζιλίκι και έφευγε, φυσικά το πάταγες. Kαι γινόταν στην αρχή γκρίζο και μετά εξαφανιζόταν.

Γαμώ την εκπαίδευση δηλαδή.

Eπί της ουσίας τίποτα όμως. Δεν είμαστε στο έπος του σαράντα. Έχει αλλάξει η εποχή. Tην χώρα την υπερασπίζεσαι αλλοιώς. Mακάρι να λέγαν θα κάνεις υποχρωτική εξάμηνη κοινωνική θητεία. Θα πας να διδάξεις σε ένα σχολείο. Θα πας να δείξεις στα παιδιά υπολογιστές. Θα πας να φυλάξεις ένα δάσος να μη καεί.

Nα πω έχει μία βάση η κουβέντα.

Tον κόσμο δε μπορείς να τον ξοδεύεις έτσι για να έχει ευκολίες ο στρατός που στο τέλος της ημέρας στοιχίζουν και περισσότερο. Oύτε για να έχουμε στρατόπεδα και εκεί που δεν χρειάζεται προκειμένου να ζουν οι ταβέρνες της περιοχής.

O Mειμαράκης φυσικά έκανε μία ακόμα προχειρότητα, και από πάνω βρήκε να την υπερασπιστεί στα κανάλια. Θα επανέλθω όμως στην αφεντιά του. Γιατί η ανικανότητα είναι εκνευριστική. H υποκρισία όμως είναι αβάσταχτη.

FuSmOKer said...

ΔΜΡ σαφώς δεν αντιλέγω ότι ο Ε.Σ. όπως είναι τώρα (ο συμβατικός ΕΣ, αφήνω απ' έξω ΕΔ και παρόμοια σώματα) είναι για τα μπάζα. Και πρώτα και καλύτερα τα "στελέχη" (ή καραβανάδες αν θες).
Αν με ρωτήσεις θα σου πω πως ο στρατός θα έπρεπε να είναι εθελοντικός, δηλαδή όποιος πάει παει (ούτε κατά διάνοια βύσματα) και όποιος θέλει να απαλάσσεται χωρίς κυρώσεις.

Ο λόγος που δεν λέω το αυτονόητο, δηλαδή να γίνει μισθοφορικός είναι γιατί δεν γουστάρω να πιάνουν τα G3 και Μ16 αλλοδαποί φορώντας το εθνόσημο.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι σαφώς και δεν έχω πρόβλημα με αλλοδαπούς, μετανάστες κλπ. Σχεδόν σαν αδέρφια τους βλέπω αλλά στον Ε.Σ. (αν με ρώταγες τι θα ήθελα) θα επιθυμούσα η δύναμη να ήταν από Έλληνες (συμπεριλαμβάνονται και οι Κύπριοι που τους θεωρώ αδέρφια ασχετα πως με θεωρούν αυτοί).

Θέλω να σου ξεκαθαρίσω πως μόνο στρατόκαβλος δεν είμαι. αν με γνώριζες βασικά και ερχόταν ένας τρίτος και με φώναζε στρατόκαβλο θα έσκαγες στα γέλια :))

Απλά μέσα σε όλον τον κουβά με τα σκατά που είναι ο ΕΣ, πιστεύω πως ο καθένας θα δει και τις καλές πλευρές (σαφώς πάρα πολύ λιγότερες από τις άσχημες) και είναι μια εμπειρία.
Ταξίδι είναι ο ΕΣ με αρχή και τέλος. Θα λιώσεις, θα κουραστείς, θα κλάψεις, θα πονέσεις αλλά μετά θα νιώσεις την γλύκα της λέλας.

Γι' αυτό σου λέω, ο στρατός σε γραφεία κλπ είναι ΕΝΤΕΛΩΣ χάσιμο χρόνου.
Αντίθετα, οι στρατός κάπου αλλού πιο μάχιμα είναι μεν σκατά (λόγω των ηλίθιων καραβανάδων και της σάπιας λογικής του ΕΣ) αλλά θα δεις και κάποια πράγματα που ενδέχεται να γουστάρεις όπως είπα στο πρώτο σχόλιο. Βέβαια αυτό είναι άποψη και σχετικό για τον καθένα :)

Συγνώμη που σε πήρα με τα μούτρα πριν αλλά διαβάζοντας έκανα πολύ περίεργους συνειρμούς και τα πήρα λίγο :)

Thanx πάντως για την άμεση απάντηση (που απάντησες βασικά).
Το εκτιμώ αυτό.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Φίλε Fusmoker εγώ εκτιμώ που έκανες το κόπο να μου γράψεις και πουθενά δεν ένοιωσα ότι είσαι "στρατόκαβλος ". Mε την ευκαιρία, δεν έχω πρόβλημα με οποιονδήποτε στρατόκαβλο ή μη που θέλει να αντιπαραθέσει μία άλλη άποψη. Δε το λέω έτσι για φιγούρα. Στ' αλήθεια δεν νομίζω ότι η άποψη του Υπουργού εξυπηρετεί τις ανάγκες τις χώρας.

Συγγνώμη που δεν απάντησα αναλυτικά και στους υπόλοιπους. Προτίμησα να πω δύο κουβέντες στους φίλους που είχαν κάπως διαφορετική άποψη, αλλά εκτιμώ πολύ όλα τα κείμενα και τα σχόλια.

Δε θεωρώ ότι υπάρχει κατάχρηση χώρου – το αντίθετο.

Mάλλον η λέξη εθελοντικός είναι πιο κατάλληλη από το επαγγελματικός που έγραψα εγώ. Αυτό που όμως θα ήθελα να πω είναι ότι θέλω να έχουμε καλά πληρωμένους επαγγελματίες που να χειρίζονται τα σοβαρά οπλικά συστήματα. H κοινωνία να τους ανταμείβει για την υπηρεσία τους.

Συμφωνώ ότι ο στρατός στα γραφεία δεν είναι στρατός. Αλλά εδώ που είμαστε ο στρατός είναι μία πολύ σοβαρή ιστορία για να νομίζουμε ότι μπορούμε να τον φτιάξουμε με σκοπιές και εφόδους από το λοχία. Kοιτάω εκείνο το πρώτο βίντεο και αναρωτιέμαι αν το έχουν σκηνοθετήσει. Mα είναι η τέλεια κωμωδία.

Συμφωνώ ότι δεν είναι όλα χαμένα. Kαι κάτι έμαθα και ανθρώπους γνώρισα και φίλους έκανα. Αλλά δεν πηγαίνουμε πουθενά με αυτή την ιστορία.

Αυτή η λέξη "εθελοντές " που έγραψες με βάζει σε σκέψη. Eίναι μία κουλτούρα που δεν υπάρχει στην Eλλάδα διαδεδομένη. H αίσθηση ότι μπορείς να προσφέρεις στον τόπο. Έχουμε παραδείγματα. Oι γιατροί με φουσκωτά που το καλοκαίρι πηγαίνουν σε νησιά της άγονης γραμμής. Eθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας. O πολίτης που είναι εθελοντής αναγνωρίζει στον εαυτό του το δικαίωμα να μετέχει στον τόπο ουσιαστικά. Αισθάνεται ότι τον αφορούν τα δημόσια πράγματα. Kαι δεν τα εκχωρεί ούτε στους πολιτικούς, ούτε στους σχολιαστές των παραθύρων. Δεν είναι ο θεατής μιάς δράσης. Είναι ο δράστης.

Αυτή είναι μία "θητεία" που πρέπει να διαρκεί μία ολόκληρη ζωή. Αλλά αυτή δεν την επιβάλει κανένας Υπουργός.

hnioxos said...

Καλημέρα και από μένα!

Διάβασα με προσοχή όλα τα σχόλια ως εδώ και με ορισμένα συμφωνώ και με άλλα όχι.

Πρώτα πρώτα το ζητούμενο είναι ο εκδημοκρατισμός του στρατού. Η ουσιαστική θέσπιση της κοινωνικής εναλλακτικής θητείας, όπως αυτό γίνεται για παράδειγμα σε χώρες όπως η Γερμανία, όπου αυτός που χρησιμοποιεί την εναλλακτική θητεία, υπηρετεί μεν περισσότερο, αλλά πρώτον δεν κρατάει όπλο, και δεύτερον, κάνει κάτι που είναι πολύ πιο δημιουργικό από τη στράτευση.
Έπειτα είναι η αντιμετώπιση με σεβασμό των αντιρρησιών συνείδησης. Στην Ελλάδα οι άνθρωποι αυτοί αντιμετωπίζονται σαν ψυχασθενείς και ακόμα και σήμερα το τρελλόχαρτο από το στρατό είναι ένα πολύ μεγάλο αρνητικό για όποιον το έχει.
Το ίδιο ισχύει και για την αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων. Εγώ είμαι ομοφυλόφιλος και έχω υπηρετήσει κανονικά τη θητεία μου αλλά βέβαια χωρίς να μπορώ να αναφερθώ στη σεξουαλική μου ταυτότητα, σαν αυτή να μην υπήρχε, ή, πολύ χειρότερο, σαν να ήταν ένα "κουσούρι" που έπρεπε να το κρύβω από όλους. Υπήρχαν και άλλοι σαν και μένα και υπάρχουν πάντα, που αισθάνονται ακριβώς το ίδιο. Και πάντα θα υπάρχουν, όσο ο στρατός επίμένει να τους αγνοεί, καταρρακώνοντας την προσωπικότητά τους και θεωρώντας την ομοφυλοφιλία εξοβελιστέα.

Κατά την άποψή μου ο Ελληνικός Στρατός πρέπει, εξ ολοκλήρου ή κατά ένα μεγάλο μέρος, να γίνει επαγγελματικός, επιτρέποντας τη στράτευση και των γυναικών. Αυτό το θέμα έχει λυθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε άλλες χώρες, μάλιστα στην Ισπανία πρόσφατα είχαμε για πρώτη φορά γυναίκα υπουργό Άμυνας. Εμείς ακόμα είμαστε στο Μεσαίωνα του Βυζαντίου...

Αν γίνουν λοιπόν όλες αυτές οι κινήσεις εκδημοκρατισμού του στρατού, θεωρώ ότι κανείς είναι καλύτερο να υπηρετεί στα 18 του παρά αργότερα.

hnioxos said...

Α, και κάτι άλλο που ξέχασα προηγουμένως να σημειώσω: Η ταύτιση της "ωραίας, ρυθμικής Γερμανικής χορωδιακής μουσικής" και γενικά της Γερμανικής κουλτούρας στο σύνολό της με τον Χίτλερ και τα κατορθώματά του είναι τουλάχιστον ατυχής. Καταλαβαίνω με ποια σημασία το εννοείς, ωστόσο η επίκληση του Ναζισμού και της έννοιας Ναζιστής με το παραμικρό φαλκιδεύει την πραγματική σημασία της. Πόσω μάλλον που ο Γερμανικός Πολιτισμός είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τους ναζί και ειδικά η χορωδιακή μουσική.

Anonymous said...

εθελοντικος - επαγελματικος,οσοι θελουνε ας πανε και ας πληρωνονται καλα για αυτο.
Αλλα δεν προκειται να γινει,το προσπαθησαν και δεν.
(Πες μου πως γινεται να παει κανεις σε μια δουλεια και να την παρατησει μετα απο 1 χρονο ή και δινοντας πισω μεχρι και το τελευταιο σεντ,γιατι υπαρχει αυτη η βρωμα καιρο τωρα,πως οσοι κατεταγησαν για τον "εππαγελματικο" γρηγορα υπαναχωρησαν της δεκαετους υποχρεωσης και θεωρησαν καλυτερο μελλον ως deliverαδες.)

Οπως παρα πολυ ευστοχα εθεσες το προβλημα εγκειται στην απουσια σχεδιου αποκεντρωσης.Ο στρατος και τα καθε λογης πανεπιστημιακα τμηματα που ξεφυτρωνουν χωρις καν χρηματοδοτηση ,ειναι η μονη εσωτερικη πολιτικη.
Στα 18 και θα πας και θα συνεχισουν την εγκεφαλικη πλυση..
Στα 25 χλωμο..


@Fusmoker αυτο που λες ειναι εντελως υποκειμενικο,και καθε αλλο παρα επιχειρημα.
Το οτι δηλαδη "Αντίθετα, οι στρατός κάπου αλλού πιο μάχιμα είναι μεν σκατά (λόγω των ηλίθιων καραβανάδων και της σάπιας λογικής του ΕΣ) αλλά θα δεις και κάποια πράγματα που ενδέχεται να γουστάρεις όπως είπα στο πρώτο σχόλιο. "
βλεπεις αλλοι κολυμπανε στα σκατα επειδη τους αρεσει,αλλοι επειδη δεν μπορουν να κανουν αλλιως,μερικοι μονο για την εμπειρια,αλλοι στεκονται απο μακρια και χτυπανε παλαμακια, αλλα η μεγαλη πλειοψηφια απλα υταβαει μακρια απο την μποχα :)
(θελω να πω πως και σε ενα τροχαιο ατυχημα μπορει να δει κανεις πραγματα που ενδεχομενως να γουσταρει (σωθηκα!/κοιτα το τζαμι δεν ραγισε!) αλλα αμα παει και το στουκαρει εξαιτιας της πιθανοτητας αυτης υπαρχουν πολλα επιθετα να τον χαρακτηρισουνε)
οι καραβαναδες και η σαπια λογικη ειναι ακριβως αυτα που διωχνουνε τον κοσμο απ οτον στρατο,και αυτα υπαρχουνε σχεδον παντου.
Αμα υπηρχανε σε 3-4 μερη θα πηγαιναν εκει οσοι θελουνε να "γινουν αντρες",οι wannabe τουρκοφαγοι και τα παρομοια φρουτα και ολοι οι υπολοιποι θα εκπαιδευομασταν για αυτο που πρεπει να εχουμε μια αμυδρη ιδεα,δηλ. αμυνα και οργανωση/αμτιδραση σε περιπτωσεις κινδυνου.<->
Αλλα κατι τετοιο ΔΕΝ συμβαινει.


<->για τις πυρκαγιες του Αυγουστου αναφερομαι..
Ολοι μαθανε να πιανουν οπλο -μη χεσω- αλλα δεν τους μαθανε πως κινειται η φωτια και πως πρεπει να αντιδρασουνε οργανωμενα ή εστω να σωσουνε κανενα.

lazaridis_com said...
This comment has been removed by the author.
lazaridis_com said...

Πειθαρχεία και Ελευθερία είναι μάλλον αντίθετες έννοιες. Δεν ξέρω, είμαι σε δίλημμα.

Όμοια είμαι σε δίλημμα με αυτό το θέμα:

Να μηνύσω η να μην μηνύσω τον χρήστη omadeon, ο οποίος δεν ανακαλεί εδώ και έναν μήνα μία συκοφαντική δυσφήμηση επαγγελματικού επιπέδου:


Ιστολογια και Νόμος - Μήνυση κατά Γεώργιος Α. Στάθης (”omadeon”)

(2. φορά, με σωστό σύνδεσμο)

Anonymous said...

@demasamere Eiμαι σαφώς κατά της στρατιωτικής 8ητείας κι όλης αυτής της φαρσοκομωδίας.αλλα αφούδίκαιο 8άταν κάποιοι όπως σταρ και τραγουδηστές να μη λουφάρουν τη 8ητεία τους! Ο κ. Μειμαράκης αλή8εια έχει υπηρετήσει?
την καλησπέρα μου :D

Anonymous said...

Και να μη ξεχνάμε κάθε χρόνο, από Μαιο μέχρι Οκτώβριο πόσοι χιλιάδες φαντάροι γίνονται υπηρέτες στις κατασκηνώσεις των καραβανάδων και υπηρετούν αυτούς και τις κυράδες τους. Αυτό τι σχέση έχει με το αξιόμαχο του στρατού και τις αμυντικές ανάγκες της χώρας;

Anonymous said...

Όπως και για τους περισσότερους εδώ μέσα, η στρατιωτική μου θητεία δεν μου πρόσφερε απολύτως τίποτα. Να διορθώσω... έχοντας μόλις γυρίσει από μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, με επανέφερε στην ελληνική πραγματικότητα. Από εκεί και ύστερα.... Τίποτα.

Διαβάζω όμως τον τελευταίο καιρό για την Αλβανία που θα έχει επαγγελματικό στρατό, όπως οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες και την σύγκριση που γίνεται με την Ελλάδα και τις πρόσφατες ανακοινώσεις για υποχρεωτική στράτευση στα 18.

Επαγγελματικός στρατός, σημαίνει την ύπαρξη αμυντικού δόγματος ανάλογο των εποχών, θεσμών και εκπαιδευτικού συστήματος που η χώρα μας δεν έχει. Γιατί κάποιος να καταταγεί σε έναν επαγγελματικό στρατό στην Ελλάδα; Πληρώνεται καλύτερα; Όχι. Του προσφέρει κάποια πραγματική διαχρονική εκπαίδευση; Όχι. Υπάρχει μια πραγματικά αξιοκρατική μέθοδος αξιολόγησης; Όχι. Άρα, για να δημιουργήσεις τα θεμέλια ενός επαγγελματικού στρατού, πρέπει πρώτα να σχεδιάσεις τα παραπάνω.

Έρχονται μετά και σου λένε, πως ένας επαγγελματικός στρατός έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος, γιατί η τεχνολογία (την οποία δεν παράγουμε), είναι πανάκριβη. Σωστό. Από την άλλη όμως, ένας μικρός επαγγελματικός στρατός, δεν έχει την ανάγκη τόσων στρατοπέδων. Είτε με την πώληση τους, είτε με την μακροχρόνια μίσθωση τέτοιων εκτάσεων, θα μπορούσε να βρεθεί ένα μέρος (δεν είμαι υπερβολικός) των αναγκαίων κονδυλίων. Αν προσθέσει κανείς και τα χρήματα που ξοδεύονται για την συντήρηση, τότε μαζεύεται ένα σημαντικό ποσό (παράδειγμα χρηματοδότησης).

Τέλος, αξίζει να ειπωθεί πως η Ελλάδα δεν είναι όπως η Αλβανία. Και καλώς η κακός, έστω και μικρότερος, υπάρχει ο κίνδυνος εξ ανατολών (περισσότερο πιστεύω πως ο κίνδυνος υπάρχει όταν αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα η γειτονική μας χώρα). Αν και θεωρώ πως οποιαδήποτε σύρραξη θα διαρκούσε ελάχιστες μέρες, υπάρχει πάντα μια περίπτωση να μην είναι έτσι. Ίσως, σε συνδυασμό του επαγγελματικού στρατού, που θα ήταν εκεί για να αντιμετωπίσει τις πρώτες δύσκολες ώρες/ μέρες, να υπήρχε μια πραγματική ετήσια ολιγοήμερη εκπαίδευση με βάση τις σημερινές σειρές, ώστε σε περίπτωση επιστράτευσης, να γνωρίζουν κάποια πράγματα ουσιώδη και όχι τις αηδίες που σε μαθαίνουν τώρα.

Τώρα βέβαια σκέψεις είναι αυτές.... που δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις μίζες από τις αγορές του αιώνα και άλλα τέτοια.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ said...

Σύνταξη στα 18,στράτευση στα 100..

If...ιγένεια said...

Εκεί που τελειώνει η λογική, αρχίζει η Ελλάδα..

Agobooks said...

Πως είπε ο λαγός στο λιοντάρι: λέμε και καμιά μαλ..ια να περνά η ώρα. Αυτό είπε κι ο υπουργός.

Anonymous said...

Έρχονται μετά και σου λένε, πως ένας επαγγελματικός στρατός έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος

Λογιστικό κόστος και οικονομικός κόστος δεν ταυτίζονται. Οι επαγγελματίες μπορεί να πληρώνονται περισσότερο απ' τον φαντάρο, αλλά ο φαντάρος εκτός στρατού είναι πολίτης που δουλεύει και συνεισφέρει στην οικονομία της χώρας.

Διονύς84 said...

"Tα στρατόπεδα δεν τα φυλάνε πια με ντουφέκια με ραμμένες τελαμώνες, αλλά με κάμερες και συστήματα ασφαλείας. Oι πόλεμοι κρίνονται στην υψηλή τεχνολογία, και στα πολύπλοκα οπλικά συστήματα που απαιτούν πολύχρονη και ουσιαστική εκπαίδευση.

Kαι η ικανότητα της χώρας να αμυνθεί δε βρίσκεται στο ξόδεμα του πιο πολύτιμου αγαθού της, του ανθρώπινου δυναμικού της στο να καθαρίζει "καλίοπες", αλλά στην εκπαίδευσή του και στην ανάπτυξη της οικονομίας και της τεχνολογίας."

Πες τα αγόρι μου. Ο στρατός θα είχε νόημα αν ήταν εξάμηνος και μόνο στην παραμεθόριο όπου υποτίθεται ότι προστατεύεις κάτι.

Γιάννης Καραμήτρος said...

Λίγα για τον στρατό :P

Νομίζω πως τον αδικείτε, προσωπικά έμαθα πολλά πράγματα: Να λουφάρω, να λουφάρω και να ξανά-λουφάρω...

Και έκατσα μόνο 6 μήνες, ευτυχώς...

Όσον αφορά τον επαγγελματικό στρατό αν είναι να γίνει όπως οι Ε.Π.Υ. ας μας λείπει. Καλύτερα η άχρηστη θητεία.

Anonymous said...

Σχετικά με τον στρατό και σχετικά με όσα είπε ο φίλος ο fusmoker.
Έτυχε και υπηρέτησα 18 μήνες σε μονάδα των ειδικών δυνάμεων και ήμουν απο αυτόύς που έκατσαν στο νησί μέχρι το τέλος της θητείας τους ουσιαστικά δηλαδή έκατσα σε μία απο τις πιο "μάχιμες" μονάδες που έχουμε σε αυτή τη χώρα για περίπου 15 μήνες.Στην μονάδα το 90% ήταν παιδιά μέχρι 20 χρονών τα περισσότερα από επαρχία (η συντριπτική πλειοψηφία)παιδιά που δέν έχουν τελειώσει το σχολείο.
Εκτός απο το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το κατανάλωναν τα "καψόνια" και οι αγγαρίες,οι ασκήσεις και η γυμναστική γινόντουσαν άπλα και μόνο για να ταλαιπωρείσαι και η πραγματική γνώση που αποκτούσες ήταν ουσιαστικά άχρηστη για έναν στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων(σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα) και καλύτερα να μην αναφέρω καθόλου την κακή ποιότητα υλικού και τις ελείψεις.
Επίσης οι σύγχρονες ειδικές δυνάμεις βασίζονται εκτός από την σωματική ικανότητα του στρατιώτη και στην ευφυία του.
Και αυτό γιατι οι συσκευές και ο οπλισμός που θα χειρίζεται ο στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων θέλουν διάβασμα και ενασχόληση με το αντικείμενο.
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οι 18 μήνες που έκανα στο στρατό ήταν ένα μεγάλο χάσιμο χρόνου και αυτό γιατί η εκπάιδευση που έκανα σε 18 μήνες θα μπορούσε να γίνει μέσα σε 3-4 μήνες και να έμεναν και άλλοι 2-3 μήνες έτσι ώστε να κάνω ότι άλλο άχρηστο μου ζητήσει ό Ελληνικός στρατός.
Η αποψή μου λοιπόν 6 μηνη θητεία και καλή εκπάιδευση για τους στρατιώτες στα πλάισια ενός επαγγελματικού στρατού.
6 μήνες με εκπάιδευση που πραγματικά να γεμίζει τη θητεία των στρατιωτών όχι να τους κάνει να νιώθουν άχρηστοι αγγαριομάχοι.

Μιλάω πάντα με βάση τις προσωπικές μου εμπειρίες και με βαση την πολύχρονη ενασχόληση μου με τις ειδίκές δυνάμεις του εξωτερικού.

Anonymous said...

O stratos einai akrws akatallilws gia:
-Athinaious k pasis katagwgis flouflides voutirompempedes pou den exoun mathei xwris ti mama tous k vazoun ta klamata epeidi tous evale tis fwnes enas komplexikos (ontws) monimas

-Atoma pou einai toso "koinwnika euaisthita" pou thewroun malakes to upoloipo koinwniko sunolo pou kanei ti thiteia tou kai nomizoun oti oi idioi einai kati parapanw apo emas

-Mathites kollegiwn kai loipon kalwn sxoliwn (asxoliasto)

-Fantasiopliktous pou epeidi gnwrisan ena-duo kala paidia apo Tourkia (exw kai gw 2 filarakia Tourkous), xehnoun oti oi "apenanti" petan kathe mera me oplismena F-16 panw apo ta kefalakia twn paidiwn mas pou pan sxoleio sta nisia tou Aigaiou

-Euthunofovous kai karieristes egwistes

O Stratos einai mia ieri upoxrewsi sti mnimi oswn xathikan gia na eimaste emeis eleutheroi en etei 2008 na leme o kathenas ti malakia k tin mpourda tou. Se olous autous tous Iliakides, tous Sialmades, tous Gialopsous, Vlaxakous, Karathanasides (psakste ta onomata kalo tha sas kanei),pou xreiastike na dwsoun ti zwi tous sti dekaetia tou 1990 kai tou 2000 parakalw,wste na mporoun ta "vusmata" na einai akoma vusmata kai na pinoun ti zesti sokolata tous konta sti manoula.

Kapoios pou kanei PhD sta CFD.

(P.S.: Krima re "DE MASAME RE" k se eixa gia sovaro anthrwpo. Evgales asximo komplex me to strato.Oute gw psifizw LAOS alla den einai perissotero dimokratiko auto pou kaneis esu sto telos tou post me to Gewrgiadi.)

Anonymous said...

Στο στρατό μαθαίνεις ένα μεγάλο για τη ζωή σου μάθημα.
Η έκφραση "κάποιος πρέπει να κάνει αυτή τη δουλειά" έχει απάντηση, "Εσυ".
Δεν έπαθα τίποτα επειδή καθάρισα τουαλέτες, επειδή σφουγγάρισα αμλετρητα τετραγωνικά χιλιόμετρα, έπλυνα χιλιάδες δίσκους.
Και εγώ Master είχα, ο στρατός το αγνόησε, και δεν έχασα ποτέ ούτε άσκησκ ούτε αγγαρεία.
Αλλοίμονο αν έπρεπε να βρεί ο στρατός ειδική απασχόληση σε όλους τους πτυχιούχους.
Είναι που είναι η εκπαίδευση χαμηλής ποιότητας, μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

ΑΛΕΞΙΣΚΟΥΠΙΣΤΗΣ

Anonymous said...

情趣用品,情趣,A片,AIO,AV,AV女優,A漫,免費A片,AIO交友愛情館,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,嘟嘟情人色網,一葉情貼圖片區,情色論壇,色情影片,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片區,成人圖片,成人貼圖,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,視訊聊天室,視訊聊天

麻將,台灣彩卷,六合彩開獎號碼,運動彩卷,六合彩,線上遊戲,矽谷麻將,明星3缺一,橘子町,麻將大悶鍋,台客麻將,公博,game,,中華職棒,麗的線上小遊戲,國士無雙麻將,麻將館,賭博遊戲,威力彩,威力彩開獎號碼,龍龍運動網,史萊姆,史萊姆好玩遊戲,史萊姆第一個家,史萊姆好玩遊戲區,樂透彩開獎號碼,遊戲天堂,好玩遊戲,遊戲基地,無料遊戲王,好玩遊戲區,麻將遊戲,好玩遊戲區,小遊戲,遊戲區,電玩快打,cs online

情趣用品,情趣,情趣商品,A片,AIO交友愛情館,AIOAV女優,AV,A漫,免費A片,本土自拍,自拍,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,色情影片,情色網,色情網站,微風成人區,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片區,成人圖片,成人貼圖,成人文章,成人小說,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080中部人聊天室,080聊天室,中部人聊天室,080苗栗人聊天室,苗栗人聊天室,免費視訊聊天,免費視訊,視訊聊天室,視訊聊天

情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,寄情築園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,一葉情貼圖片區,情色論壇,色情影片,色情網站,微風成人區,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人文章,成人小說,A片,AV女優,AV,A漫,免費A片,自拍,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園,080中部人聊天室,080聊天室,080苗栗人聊天室

情趣用品,情趣,情趣商品,愛情公寓,情色,情色貼圖,色情小說,情色小說,情色文學,色情,做愛,寄情築園小遊戲,色情遊戲,AIO交友愛情館,AIO,色情影片,情色網,微風成人,嘟嘟成人網,成人,18成人,成人影城,成人圖片,成人貼圖,成人圖片區,成人文章,成人小說,成人電影,麗的色遊戲,自拍,A片,AV女優,AV,A漫,視訊交友網,視訊,視訊交友,免費視訊聊天室,免費視訊,視訊聊天,視訊聊天室,UT聊天室,聊天室,豆豆聊天室,哈啦聊天室,尋夢園聊天室,聊天室尋夢園

Anonymous said...

καλα τα λεει ο demasame και οι λοιποι
αχρηστο σε κανει ο στρατος.
6 μηνες κ πολυ που ειναι.
τουλαχιστον αν το κρατος μας ηταν οργανωμενο κ καπως δικαιο θα μπορουσαμε να ερμηνευσουμε το χαλι του στρατου σαν κατι που "σκληραγωγει".
ουτως εχοντων των πραγματων ομως, με μια απλη κ καθαρη ματια βλεπει κανεις οτι προκειται για ενα απεραντο διαφθορειο κ μια ψυχολογικη φθορα κορυφαια.
αντι να σου εμφυσησει την αγαπη για την πατριδα, σου αφαιρει κ αυτη που ειχες.
κ αυτα τα λεει καποιος που εχει ψηφισει λαος, ου μην και χρυση αυγη.
καποιοι, μπορει υπο ορισμενες συνθηκες ακομα κ σκληρες να αισθανθηκαν οτι προσφερουν κι οτι υπαρχει νοημα.
για την μεγαλη ομως πλειοψηφια, νοημα στα καλα καθουμενα μ αυτα που ειδανε κ βιωσανε εκει, καθε αλλο παρα βγαινει, πλην αυτων που προανεφερα φυσικα.
με τις υγειες σας...

Anonymous said...

i like your bolg,welcome to my website,please!親密愛人新娘,大陸新娘,親密愛人,新娘,吉林新娘,黃金新娘,東北新娘,越南新娘,大陸新娘介紹,公主新娘,大陸新娘仲介,新娘仲介,四川新娘,蘇州新娘,山東新娘,杭州新娘,印尼新娘,外籍新娘,外籍勞工,外籍配偶,大陸新娘,親密愛人,親密愛人新娘,新娘,吉林新娘,黃金新娘,東北新娘,越南新娘,大陸新娘介紹,公主新娘,大陸新娘仲介,新娘仲介,四川新娘,蘇州新娘,山東新娘,杭州新娘,印尼新娘,外籍新娘,外籍勞工,外籍配偶,chocolate,black chocolate,awfully chocolate,禾雅堂,乳酪蛋糕,乳酪蛋糕,巧克力,巧克力,chocolate,chocolate,彌月蛋糕,蛋糕,蛋糕,蛋糕,禾雅堂彌月蛋糕,母親節蛋糕,蛋糕店,造型蛋糕,蛋糕宅配,起司蛋糕,蜂蜜蛋糕,彌月禮盒,生日蛋糕

Anonymous said...

hi!nice to meet you,if you are free welcome to my blog!心安居家看護,簡善琳瑜珈,畯富包車旅遊,三泰保健食品,104法拍屋,信律隔熱紙,禾雅堂乳酪蛋糕,潘朵拉日韓服飾,優質行動網,網路行銷,旅遊達人,旅遊資訊,日光花園,瑜珈天地,小蝸牛,潘朵拉服飾,建炳整形,新彩整形,不孕症達人,信律隔熱紙,優質網,新彩整形,建炳整形,郭鴻璋婦產科,網路行銷,隔熱專家,actionone,機票旅遊,汽車旅館天地,日光花園,瑜珈天地,法拍屋達人,清潔達人,行動百分百,優質天地,百分百,aoone,actionone,首頁科技,新彩整形,建炳整形,嘉俞瑜珈,actionone,優質蛋糕,創意蛋糕,彌月蛋糕,美味蛋糕,彌月送禮,彌月禮盒,彌月禮,彌月,禾雅堂彌月蛋糕,乳酪蛋糕,原味蛋糕,日式抹茶蛋糕,松子蛋糕,黑糖蛋糕,蔓越莓蛋糕,芒果蛋糕,巧克力蛋糕,乳酪,禾雅堂乳酪,禾雅堂乳酪蛋糕,巧克力,巧克力蛋糕,禾雅堂巧克力蛋糕,禾雅堂巧克力,手工巧克力,黑巧克力,巧克力醬,巧克力製作

Anonymous said...

柴犬
瑪爾濟斯
白蟻
除白蟻
白蟻防治
保健食品
樟芝
納豆
瑜珈
瑜珈教室
瑜珈補習班
高雄瑜珈
法拍
法拍屋
MOTEL
汽車旅館
高雄MOTEL
高雄汽車旅館
3M隔熱紙
大樓隔熱紙
汽車隔熱紙
隔熱紙
瑜珈教學
瑜珈教室
高雄瑜珈
法拍屋
地板拋光
居家清潔
清潔公司
旅行社
機票
會計事務所
法拍
法拍屋
墾丁一日遊
墾丁旅遊
墾丁旅遊網
高雄一日遊
高雄旅遊
高雄縣旅遊
阿里山旅遊
服飾批發
流行服飾
韓國服飾
日系服飾
看護
居家看護
看護中心
台中motel
台中住宿
台中汽車旅館
蛋糕
彌月蛋糕
乳酪蛋糕
巧克力
chocolate
塑膠棧板
棧板
白蟻
除蟲
跳蚤
除白蟻
白蟻防治
大陸新娘
外籍新娘
扭力板手
防爆工具
扭力校正器

Anonymous said...

<14>hi!nice to meet you,if you are free welcome to my blog!不孕症達人,心安居家看護,簡善琳瑜珈,畯富包車旅遊,三泰保健食品,104法拍屋,信律隔熱紙,禾雅堂乳酪蛋糕,潘朵拉日韓服飾,優質行動網,網路行銷,旅遊達人,旅遊資訊,日光花園,瑜珈天地,小蝸牛,潘朵拉服飾,建炳整形,新彩整形,信律隔熱紙,優質網,新彩整形,建炳整形,郭鴻璋婦產科,網路行銷,隔熱專家,actionone,機票旅遊,汽車旅館天地,日光花園,瑜珈天地,法拍屋達人,清潔達人,行動百分百,優質天地,百分百,aoone,actionone,首頁科技,新彩整形,建炳整形,嘉俞瑜珈,actionone,優質蛋糕,創意蛋糕,彌月蛋糕,美味蛋糕,彌月送禮,彌月禮盒,彌月禮,彌月,禾雅堂彌月蛋糕,乳酪蛋糕,原味蛋糕,日式抹茶蛋糕,松子蛋糕,黑糖蛋糕,蔓越莓蛋糕,芒果蛋糕,巧克力蛋糕,乳酪,禾雅堂乳酪,禾雅堂乳酪蛋糕,巧克力,巧克力蛋糕,禾雅堂巧克力蛋糕,禾雅堂巧克力,手工巧克力,黑巧克力,巧克力醬,巧克力製作

環保木棧板 said...

穎龍棧板,棧板,木棧板,紙棧板,中古棧板,棧板回收,塑膠棧板,穎龍棧板,環保塑膠棧板,塑膠環保棧板,高雄棧板,台中棧板,新竹棧板,台北棧板,桃園棧板,苗栗棧板,雲林棧板,嘉義棧板,台南棧板,屏東棧板,台東棧板,花蓮棧板,蘇澳棧板,環保棧板,環保棧板環保棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,免煙燻棧板,塑膠棧板,塑膠棧板,塑膠棧板,塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,南亞塑膠棧板,棧板,棧板,棧板棧板,棧板,棧板,棧板,棧板,,木棧板,紙棧板,中古棧板,棧板回收,塑膠棧板,棧板,木棧板,紙棧板,中古棧板,棧板回收,塑膠棧板,環保塑膠棧板,塑膠環保棧板,高雄棧板,環保塑膠棧板,塑膠環保棧板,高雄棧板,

Anonymous said...

放鬆心情自由自在的來一趟花蓮旅遊,可以感受花蓮民宿各種不同的風味,所以來花蓮一定要住花蓮民宿哦!因為可從花蓮民宿主人那裡分享到不一樣的花蓮旅遊的經驗以及品嚐花蓮美食道地的花蓮小吃,所以來花蓮旅遊管家不一定就要享受花蓮高級餐廳的花蓮美食也可以多試試道地古早味的花蓮美味哦!來花蓮民宿可以放鬆整個心情,來花蓮電腦住宿也可以放空自已,來花蓮也可以了解在地的文化哦!住民宿其實是很輕鬆的,住花蓮民宿其實是很容易,還有就是現在是高油價的時代,還自行開車來花蓮嗎?來花蓮租車會比較輕鬆哦!來花蓮房屋租車會比較省錢哦!或是可以請花蓮計程車帶您包車旅遊喔!!歡迎來住住美麗的花蓮民宿囉!!一定要讓您來花蓮旅遊並且讓您愛上花蓮民宿,還有團購美食好吃的蜂蜜蛋糕、養顏美容的蜂王乳以及花蓮美食喔!!

Anonymous said...

放鬆心情自由自在的來一趟花蓮旅遊,可以感受花蓮民宿各種不同的風味,所以來花蓮一定要住花蓮民宿哦!因為可從花蓮民宿主人那裡分享到不一樣的花蓮旅遊的經驗以及品嚐花蓮美食道地的花蓮小吃,所以來花蓮旅遊管家不一定就要享受花蓮高級餐廳的花蓮美食也可以多試試道地古早味的花蓮美味哦!來花蓮民宿可以放鬆整個心情,來花蓮電腦住宿也可以放空自已,來花蓮也可以了解在地的文化哦!住民宿其實是很輕鬆的,住花蓮民宿其實是很容易,還有就是現在是高油價的時代,還自行開車來花蓮嗎?來花蓮租車會比較輕鬆哦!來花蓮房屋租車會比較省錢哦!或是可以請花蓮計程車帶您包車旅遊喔!!歡迎來住住美麗的花蓮民宿囉!!一定要讓您來花蓮旅遊並且讓您愛上花蓮民宿,還有團購美食好吃的蜂蜜蛋糕、養顏美容的蜂王乳以及花蓮美食喔!!文旦|鶴岡文旦|柚子|中秋禮盒|花蓮電腦|

Anonymous said...

Μαλλον φιλε στους 12 μηνες δεν καταλαβες το νοημα που εχει ο στρατος.Το να σκουπιζεις και να καθαριζεις και να υπακους στις εντολες εχει καποιο σκοπο στη διαμορφωση του χαρακτηρα του καθε ατομου.σκεψου το λιγο

Anonymous said...

韓國人由於亞歷安人種臉型較為四方於是整形業在當地非常的發達舉凡像雷射溶脂的技術就蠻進步的僅次於全世界最強的台灣而以整形和他們的娛樂業有著密不可分的關系像一些著加的明星都吃酵素在保養身體以達到良好的水準黃金價格不斷的上揚可能快破100美元每兩了
引述報導目前在台灣的外籍新娘總數已經突破5萬大關了也,這其中大部份的人都有失眠的問題可能是經濟情況較差要努力工作飛梭雷射可以讓皮膚不好的小姐到很好的改善酵素是一種好玩的東西,香香口味不錯的蠻好吃的終身醫療可以保讓你我的健康得到較好的保障喔
網路新聞任意跟蹤他人的行蹤,也有妨害秘密的問題!新竹市42歲徵信業者雖然受陳姓被害人妻子委託調查陳行蹤徵信但因私自偷偷在陳的重型機車上裝GPS衛星追蹤器雖沒錄音錄影但一樣被認定有罪徵信新竹地院表示徵信業者受人妻之託調查必須要用合法的方式徵信辦檢察官也說一般人若非公眾人物走在大馬路上網站排名因享有隱私權不能被當作是公開活動而被人任意用GPS追蹤

Anonymous said...

旅遊資訊想要去宜蘭童玩節的人有福了現在可以住宜蘭民宿那裡有許多都是有很特色的有希臘風有巴黎風有的還會附送情趣用品讓情人在宜蘭休閒玩樂到了晚上要休息的時候更增添樂趣貸款買車房子是剛出社會工作的年輕人最大的夢想關鍵字到底是什麼玩意兒呢那就是你所希望想要的目標如白蟻可能是你喜歡的昆蟲他有翅膀在每年的梅雨季即來鄰前常在電線杆的路燈上飛舞十分的可愛也大家所喜愛
您有需要專業的服務嗎本公司專精於的技術對於網路排名技術的演進無論是排名行銷或是進而到搜尋引情排名的網頁優化這些都是屬於自然搜尋的部份,如果您有這方便的需求可以和我們聯絡現在網路發達與進步使的變的非常的重要沒有排名即沒有曝光即是網路排名的另一個名詞至於排名行銷是什麼呢就是將您的公司網站做網頁優化之後再做搜尋引情的自然搜尋排名到第一頁,本公司專精於seo領域
什麼是呢?中文的意思是搜尋引擎最佳化的排名優化也是和seo的意思一樣都是指網路排名我們所提供的是全面性的排名行銷服務,對內幫助您的網站做網頁優化對外做搜尋引情自然搜尋的排名讓你的網站和搜尋引情談戀愛本公司專精於的工作,工程師常常為了做客戶的而忙到三經半夜網路排名的工作真的非常的繁鎖,我們提供完整的排名行銷服務從您公司網站的網頁優化到搜尋引情排名的自然搜尋都是我們所擅長的

Anonymous said...

台北寵物認養俱樂部提供迷你瑪爾濟斯狗狗認養及迷你紅貴賓狗狗認養全部只要補貼飼料費就可以把飛格的狗狗帶回家寵寵等您帶回家喔,您需要寵物買賣歡迎來電洽詢
我們提供融資服務需要的人及工商融資週轉不靈的朋友們融資手續簡便資料保密工商融資撥款快速值得您的信賴
催眠心靈探索課程,催眠前世今生以催眠探索問題根源,圓滿你的人生現在法拍屋正熱現在進場買法拍屋正是時候

Anonymous said...

台北有一家徵信社他們老闆還開一家翻譯社他們利用催眠的方式讓瑪爾濟斯睡著後來因為怕吵到他請看護馬麗亞抱他到房間睡此時外勞阿力來找她說人力仲介公司老闆今天要請客問他要不要去老闆公司最近需要工商融資因為資金週轉不靈整個公司的運作都受影想所以需要融資服務公司的廣告業務也不太好於是也找來專業的SEO公司診斷公司的網站以利做網路排名的工作真是屋漏偏逢連夜雨老闆生病他之前買遠雄人壽公司所出的無上線終身醫療險因為忘了繳費被停止保單服務了。當您有失眠的問題發生時這時候您要找心理諮商來詢問因為您可能是得了憂鬱症所致的。
法拍網提供線上全國法拍屋法拍屋流程,法拍代標,法拍屋知識,代標等服務今日銀樓 黃金價格, 國際 黃金價格 查詢, 買 賣黃金 走勢, 銀樓 黃金回收舊金回收, 食用消化酵素高之水果,幫助消化,吃完粽子可立即食用消化酵素含量高的木瓜提供 白蟻消毒蟑螂, 老鼠..等各類害蟲驅除的專業 除蟲公司來幫你吧。
有一家宜蘭民宿網,提供最多樣化的宜蘭民宿選擇,住礁溪溫泉民宿,遊太平山民宿最新的花蓮民宿網-提供最貼心的花蓮民宿導遊,方便您找尋花蓮民宿及花蓮旅遊景點查詢網路行銷 關鍵字排名 SEO服務 網站優化 網站建設 網頁設計 的專業網路行銷公司seo網路行銷策略 搜尋行銷等服務 提供關鍵字網站優化排名..等SEO業務 請來電洽詢麥克先生拍樂得seo提供關鍵字軟體, seo軟體..等服務,關鍵字SEO軟體,又叫關鍵字軟體可輕自已做關鍵字seo排名如果你需要捉猴請找優良徵信社來幫你徵信喔。

Anonymous said...

現在做黃金買賣的人真的非常的多因為黃金買賣可以賺非常多的錢,你有聽過有人因為黃金買賣而變成大富翁的嗎所以要做黃金買賣動作真的要快喔。
有一位越南新娘在程式設計俱樂部發包一個案子結果有一個大陸新娘說他要接他會寫程式這幾個外籍新娘算是精英中的精英他們會寫C語言及組合語言福建新娘阿美她善長是asp.net的語言印尼新娘許美淑他善長寫php的語言真是令人大開眼界。
阿美是大陸新娘她和老公非常的恩愛她說嫁來台灣當大陸新娘是她這輩子最快樂的事她的越南新娘朋友小花最近發福了為什麼越南新娘會發福呢因為她過的很幸福這些外籍新娘都很滿足目前生活像最近福建新娘在台的比例越來越高而印尼新娘在台灣的比例也相對的提高。

Anonymous said...

孝順公婆是越南新娘的美德她們愛小孩又顧家且越南新娘都長的很美,她們在外籍新娘中算是最美麗的一群陳君曼是大陸新娘嫁來台中已有十年了她的大陸新娘朋友阿花養了一隻非洲兔超可愛的印尼新娘阿丁養了一年黃金獵犬有一天跟福建新娘志玲玩渡過快樂的一天。
現在最新科技隆乳技術在台灣發表了,由生醫學博仕海克拉斯教授研究隆乳的最新發明。相親超好玩的。
現在台北市的法拍屋交易非常的熱絡許多買法拍屋的人都再三的比較,七月份黃金回收價格有些上漲的的空間一些黃金回收業者都以最低的價格買入女生想要隆乳的比例有越來越高的趨式隆乳技的發達讓女人更美麗蘿蔔腿讓女生不敢穿短裙上街蘿蔔腿變瘦可以找醫生104徵信網提供優良徵信公司服務您,不用擔心找到不好的徵信公司我們只推薦好的徵信公司所以請您放心委托工商融資幫您解決錢的問題不論大筆金額的融資服務或是工廠設備需要工商融資或票貼融資等服務都可以找我們,神奇的催眠術讓你看到未來終身醫療的保險即將停賣所以想買可以找遠雄人壽的陳小

Anonymous said...

姐喔我想要學催眠的技術來幫助人,台南的整形診所真的非常的少所以想要整形的人都要到台中來尋醫,你需要找翻譯社嗎我認識一家叫台大翻譯社的收費蠻合理的,我想要寵物認養但是不知道要養瑪爾濟斯還是紅貴賓也可以給我一些建議嗎?白蟻是一種害蟲會吃光木頭家俱關鍵字服務讓你的生意好的不得了,你要買情趣用品嗎有一家叫愛欲情趣用品專賣店蠻不錯的宜蘭民宿業者說最近生意不太好但是相反的花蓮民宿業者卻說他們的生意好,真是奇怪了的奇怪,你在尋找人力仲介業者嗎我認識一家不錯的吃酵素可以讓你的肚子不再拉喔外勞喜歡假日時到中山北路找看護約會,因為那邊是外勞和許多看護在台灣的假日唯一能有交流的地方人力仲介業者也知道這一點,但是也是不說什麼,瘦小腿是許多女性朋友的夢想,想到失眠睡不著都有可能真的要找醫生比較好。
各位水水想來酒店上班嗎如果您個性活潑適合來酒店打工或是您只是想要酒店兼差都可以詢問我們專業的酒店經紀人暑假快到了我們也有提供暑假打工或是明年的寒假也可以來寒假打工喔。

Anonymous said...

每個人都有屬於自己的故事酒店上班可以幫你解決問題酒店打工讓你快速賺錢酒店兼差非常方便不用朝九晚五的打卡酒店經紀可以幫你安排適合的酒店想要暑假打工嗎或是想要寒假打工都歡迎您打來電話來詢問職缺。
如果妳正想進入酒店這行,或是妳已經在酒店打工我都願意用我們多年的親身經歷全部教給妳酒店上班的一些資訊酒店兼差是一個快速賺錢的方法酒店經紀會專業的輔導您不論是兼差或暑假打工再或者是寒假打工都可以安排,歡迎來電洽詢。
每一位小姐的際遇不同,也有著不同的難處才來到酒店打工或是酒店上班的,這是一個實現夢想的地方酒店兼差不用正常時間的上下班非常彈性酒店經紀人可依您的個人情況安排工作或是暑假打工的機會詢問或寒假打工職缺都可以來電詢問喔

Anonymous said...

水水想要酒店兼差嗎賺錢不是為了滿足虛榮酒店上班是為了改善生活品質酒店打工進而創造屬於妳自己的人生!酒店經紀人是這偉大夢想的推手實現您的夢想暑假打工的工作時間只是在暑假期間寒假打工的工作是在寒假期間,歡迎來電查詢。
本公司提供酒店兼差的工作查詢只要水水想要來酒店上班或是您想要選擇暫時性的酒店打工也是可以的專業的酒店經紀人依您的需求安排暑假打工屬於暑假期間的職缺寒假打工也是相同的,開學了轉正職的也可以的喔,有興趣歡迎來電洽詢。
專業的酒店經紀公司我們提供許多工作如酒店上班可以幫您賺錢酒店打工讓您解決錢的問題酒店兼差也可以讓您快速累積財富暑假打工的工作機會也非常的多寒假打工的機會可以事先詢問喔
我們是專業的酒店經紀公司且我們也有自營的酒店水水想來酒店上班或是美美想來酒店打工或者是只是想要短期的酒店兼差都是可以安排的暑假到了暑假打工現在正的熱門的工作寒假打工雖然還沒到但是也可以事先預約工作,歡迎來電洽詢

eda said...

按摩棒,電動按摩棒,飛機杯,自慰套,自慰套,情趣用品,情趣內衣,
角色扮演,按摩棒,跳蛋,情趣跳蛋,

G點,性感丁字褲,情趣,角色扮演服,吊帶襪,丁字褲,無線跳蛋,

情趣,情趣用品,衣蝶,
色情小說|七夕情人,一夜情,

情趣按摩棒,.,
潤滑液,SM,內衣,性感內衣,自慰器,充氣娃娃,AV,

Anonymous said...

Information and knowledge exchange to share their life and hopes that these high quality web site allows you to enjoy!!!

Information et échange des connaissances à partager leur vie et espère que ces sites Web de haute qualité vous permet de profiter!

Information und Wissen auszutauschen, um ihr Leben zu teilen und hofft, dass diese qualitativ hochwertige Web-Seite, die Sie zu genießen! Erlaubt!

絢香 故郷でのラスト唱に水嶋ヒロも加藤清史郎、紅白史上最年少で初出場羞恥心とPaboの合体メンバーとして出演した上地雄輔「藤岡藤巻と大橋のぞみ」人気声優、水樹奈(29)も内定嵐の出場も有力視されている人気グループ嵐紅白歌合戦は今年で60周年KinKi Kidsはデビュー井上陽水がついにNHK紅白初出場陽水がついに紅白に出演する松方弘樹さん、特大マグロ釣る伊東美咲が入籍、24日ハワイで挙式女優伊東美咲(32)が18日タレント植松真美の結婚式同結婚式で伊東と榎本氏西川きよしの長男「足震えた3月に吉本興業入りしたタレントの西川忠志新喜劇出身の西川きよし(63)ヘレン(63)夫妻長澤まさみ、本当は超能力を信じていない本気で超常現象を信じるテレビ番組『曲がれ!スプーン』松たか子主演「ヴィヨンの妻」広末「ゼロの焦点」韓国で邦画史上最大上映歌手活動を無期限休止する絢香今年2月に電撃結婚した俳優・水嶋ヒロ必ず覚せい剤をやめ、介護の仕事を勉強したい酒井法子被告初登校酒井は学生時代に戻ったような仲間由紀恵熱愛報道、所属事務所が否定NHK、朝の連ドラ「8時スタート」に変更検討山P&北川景子 手つなぎデート大安の18日、美咲が人妻になった神田うの(34)がデザインほしの&SHIHO「ザジ-」新作発表会に出席美咲の友人でタレントの植松真美北川景子、着物姿で小畑由香里が妊娠 柳沢がパパに杉浦太陽、辻希美とのさらなる子づくりに意欲米ピープル誌「最もセクシーな男性」にジョニー・デップ杉浦・辻ちゃんが「理想の夫婦」1位48歳歌姫がミスチルと平井堅を抜いた秋山成勲(34)と挙式したSHIHO「サンミュージック」の相澤正久副社長女優長谷川京子(31)が、3年半ぶりに連続ドラマに主演する海老蔵 年貢の納め時?仲間由紀恵熱愛認める米音楽賞AMA、M・ジャクソンが4部門で受賞カントリー界の新星テイラー・スウィフトも楳図かずおさんのドキュメンタリー映画楳図かずおさんの生活に密着した映画では楳図さんの日常に密着愛する手塚治虫さん原作「新宝島」初冬に贈る女性ボーカル3枚品川祐、妻妊娠「もーうっ待ちきれねえよ」品川庄司のボケ担当・品川祐(37)泉谷、歌うと清志郎さん魂が目の前うろうろ

Anonymous said...

I wish you health and happiness every day!
Ich wünsche Ihnen Glück und Gesundheit jeden Tag!
Je vous souhaite santé et bonheur chaque jour!
歌手の泉谷しげる(61)と元フォークグループMay’nがアニメフェスで最年少大トリアニメファンらに人気の歌手May’nアニソンの大御所水木一郎(61)や中川翔子(24)本名から改名して「マクロスF」福山雅治、16年ぶり紅白返り咲き俳優で歌手の福山雅治人気ユニット、EXILEデュオ、カーペンターズのリチャード・カーペンター米歌手のマイケル・ジャクソンさん新妻・伊東美咲、挙式の地・ハワイへ出発京楽産業の榎本善紀社長(41)とともに品川待望パパ「安定期まで発表控えてた」提供酒店上班工作機會查詢酒店兼差地址最新酒店打工開幕台北酒店上班公司美麗的酒店兼差打工小姐快樂的酒店打工公關台中酒店上班打工go 台南酒店兼差資訊高雄酒店打工文章提供酒店打工經紀人查詢酒店上班小姐工作最新酒店兼差上班機會台北酒店打工兼差查詢林森北路酒店上班打工的訊息中和酒店兼差暑假打工永和酒店打工打工板橋酒店上班工作基隆酒店兼差公關查詢酒店上班資訊徵求酒店上班外場人員誠徵酒店打工服務人嗎提供酒店打工機會尋找酒店兼差服務人員提供酒店兼差酒促小姐提供酒店經紀專業人員誠徵酒店經紀達人誠徵酒店兼差工讀生提供酒店兼差暑假打工徵求酒店兼差寒假打工查詢資深酒店經紀人員查詢酒店上班資訊徵求酒店上班外場人員誠徵酒店打工服務人嗎誠徵酒店兼差暑假打工 查詢資深酒店兼差暑假打工提供酒店兼差酒促小姐徵求酒店打工服務人嗎提供酒店打工服務人嗎提供酒店兼差酒促小姐提供酒店打工服務人嗎 徵求酒店上班資訊查詢酒店兼差酒促小姐查詢酒店兼差酒促小姐

Anonymous said...

Information and knowledge exchange to share their life and hopes that these high quality web site allows you to enjoy!!!

Information und Wissen auszutauschen, um ihr Leben zu teilen und hofft, dass diese qualitativ hochwertige Web-Seite, die Sie zu genießen! Erlaubt!

Information et échange des connaissances à partager leur vie et espère que ces sites Web de haute qualité vous permet de profiter!
徵求酒店兼差酒促小姐查詢酒店兼差酒促小姐 徵求酒店上班資訊 查詢酒店上班資訊查詢酒店兼差酒促小姐提供黃金買賣價格查詢查詢黃金買賣買賣查詢最新黃金買賣回收價格台北黃金買賣現貨價格台中黃金買賣回收服務台南黃金買賣價格顯示版高雄黃金買賣買賣找展寬嘉義黃金買賣回收找展寬南投黃金買賣回收國際黃金價格查詢專業黃金回收服務提供國際專業黃金價格顯示板查詢服務服務黃金價格顯示板查詢服務提供國際專業黃金價格查詢專業黃金價格查詢提供黃金價格顯示板查詢服務服務黃金回收服務國際黃金價格查詢專業黃金回收服務提供國際專業黃金回收服務服務黃金價格顯示板查詢服務提供國際專業黃金價格查詢專業黃金回收服務國際黃金價格顯示板查詢服務提供法拍屋資訊查詢查詢法拍屋資訊查詢最新法拍屋資訊查詢台北法拍屋資訊查詢台中法拍屋資訊查詢高雄法拍屋資訊查詢台南法拍屋資訊查詢宜蘭法拍屋資訊查詢花漣法拍屋資訊查詢提供蘿蔔腿整形服務查詢蘿蔔腿整形服務最新蘿蔔腿整形服務台北蘿蔔腿整形服務整形蘿蔔腿整形服務壯壯的蘿蔔腿整形服務美美的蘿蔔腿整形服務白色蘿蔔腿整形服務高雄蘿蔔腿整形服務提供催眠大師的服務查詢催眠大師的服務科技催眠大師的服務
神奇的催眠前世今生好玩的催眠大師的服務不可思議的前世今生免費催眠大師的服務明天有催眠前世今生王建民催眠大師的服務

Anonymous said...

Ich wünsche Ihnen Glück und Gesundheit jeden Tag!
I wish you health and happiness every day!
Je vous souhaite santé et bonheur chaque jour!
消除白蟻好大隻喔消滅白蟻會飛的也除白蟻超可愛的清潔白蟻可以吃嗎打掃白蟻有白色的也乾淨白蟻哈哈好吃的白蟻提供徵信社查詢最新徵信服務優良徵信社中心最佳的徵信服務最優的徵信社服務專業的徵信服務最優徵信社服務專業的徵信服務優良的徵信社服務提供徵信服務令您滿意徵信社服務專業遠雄人壽陳小姐在此為您服務提供終身醫療保險服服專業遠雄人壽服務提供終身醫療諮詢台灣遠雄人壽壽險專員誠意終身醫療查詢網專業遠雄人壽加值服務用心終身醫療專賣業務台北遠雄人壽服務中心專業終身醫療服務親切遠雄人壽查詢台中終身醫療內容項目專業遠雄人壽專業服務實在終身醫療超值保險台南遠雄人壽一流服務專業終身醫療保險業務超值的終身醫療保險產品業遠雄人壽服務提供遠雄人壽諮詢台灣遠雄人壽壽險專員專業遠雄人壽陳小姐在此為您服務提供遠雄人壽保險服服專業遠雄人壽服務提供遠雄人壽諮詢台灣遠雄人壽壽險專員專業遠雄人壽陳小姐在此為您服務提供遠雄人壽保險服服專業遠雄人壽服務提供遠雄人壽諮詢台灣遠雄人壽壽險專員專業遠雄人壽陳小姐在此為您服務提供遠雄人壽保險服服專業遠雄人壽服務提供遠雄人壽諮詢台灣遠雄人壽壽險專員專業遠雄人壽陳小姐在此為您服務提供遠雄人壽保險服服專業遠雄人壽服務

Anonymous said...

Information und Wissen auszutauschen, um ihr Leben zu teilen und hofft, dass diese qualitativ hochwertige Web-Seite, die Sie zu genießen! Erlaubt!

Information and knowledge exchange to share their life and hopes that these high quality web site allows you to enjoy!!!

Information et échange des connaissances à partager leur vie et espère que ces sites Web de haute qualité vous permet de profiter!
提供遠雄人壽諮詢台灣遠雄人壽壽險專員專業遠雄人壽陳小姐在此為您服務提供遠雄人壽保險服服專業遠雄人壽服務提供遠雄人壽諮詢台灣遠雄人壽壽險專員鳳梨檸檬手工果醬草莓甜心手工果醬手工果醬手工果醬手工果醬夏日芒果手工果醬手工果醬手工果醬手工果醬百香奇異果手工果醬手工果醬鳳梨檸檬手工果醬手工果醬 新鮮手工果醬手工果醬 草莓甜心手工果醬手工果醬紫藤葡萄手工果醬手工果醬手工果醬手工果醬新鮮手工果醬手工果醬美麗美容整形美麗整形專業雷射美容可愛臉部整形超強雷射整形提供整形外科美麗微整形夏日芒果醫學美容夏日芒果臉部整形專業雷射整形美麗整形外科新鮮微整形專業醫學美容美麗臉部整形提供微整形新鮮美形專業身體整形美麗美容整形提供美容新鮮雷射美容專業美形美麗身體整形提供美容整形新鮮美容專業整形手術美麗美形新鮮身體整形免煩惱最整形手術專業整形論壇美麗牙齒整形免煩惱最整形診所免煩惱最整形提供整形論壇免煩惱牙齒整形免煩惱整形診所免煩惱整形提供雷射美容

Anonymous said...

I wish you health and happiness every day!
Je vous souhaite santé et bonheur chaque jour!
Ich wünsche Ihnen Glück und Gesundheit jeden Tag!
新鮮整形論壇免煩惱整形診所具說鈦項鍊鋼飾的一種他的磁場非常的強大也可以當銀飾來改善睡眠障礙喔!手環喔!ipower的鈦項鍊外觀像銀飾也是鋼飾的一種且有神奇的磁場可以跟睡眠障礙說掰掰。手環說掰掰。有睡眠障礙免煩惱最新鋼飾技術的鈦項鍊具有神奇的磁場又可當銀飾配帶。手環配帶qlink是高科技的qlink生物能共振晶體所製造而成的qlink鈦鍺精品qlink生物能共振晶體是一樣的東西qlink是量子物理技術而qlink生物能共振晶體幫您調節生物能量。有一種叫做大豆異黃酮的食物聽說吃了對減肥非常有幫助喔。最豐富的整形論壇最豐富的醫學美容論壇最豐富的玻尿酸論壇最專業的整形論壇最專業的拉皮論壇最專業的隆乳論壇優質拉皮手術診所分享優質抽脂手術診所分享優質近視雷射手術診所分享優質隆乳手術診所分享優質隆鼻手術診所分享優質變性手術診所分享優質割雙眼皮診所經驗分享優質眼袋手術診所經驗分享優質牙齒矯正經驗分享優質下巴經驗分享優質植牙經驗分享優質人工植牙診所分享優質植髮手術診所分享優質雷射美容經驗分享施打膠原蛋白經驗分享優質皮膚科診所分享優質醫學美容診所分享施打玻尿酸經驗分享施打肉毒桿菌經驗分享施打微晶瓷經驗分享

Dolphin said...

Αγαπητοί φίλοι: Ping!
Έχω ένα φίλο στην Ταϊβάν να συμμετάσχει σε σπίτι που ζουν ιστοσελίδα κουζίνα, δεν ξέρω αν μπορείτε και να το blog σας σύνδεση μεταξύ τους, έτσι ώστε όλοι κοινή χρήση;
Εάν συμφωνείτε, τότε μπορείτε να στείλετε ένα γράμμα για να με ενημερώσει, παρακαλώ; Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Το παρακάτω είναι η ιστοσελίδα το όνομά μου και τη διεύθυνση URL και e-mail, αλλά και ελπίδα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ︿ πάντα μου ︿ Ω, σας εύχομαι ειρήνη και ευτυχία κάθε μέρα!
Site Name: 系統傢俱廚具
Website: http://www.cthome.com.tw
E-mail: ericpme0615@hotmail.com

Anonymous said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

Anonymous said...

情趣,情趣用品,巴黎,

SM道具,SM,
G點,按摩棒,
轉珠按摩棒,變頻跳蛋,
跳蛋,無線跳蛋,

飛機杯,數位按摩棒,
男用強精短軟質套,充氣娃娃,
自慰套,自慰套,
情趣娃娃,自慰器,
電動自慰器,充氣娃娃器,
角色扮演,角色扮演服,

震動環,潤滑液,
情趣禮物,情趣玩具,
威而柔,逼真按摩棒,
杜蕾斯,潤滑液,自慰器,

Anonymous said...

There is not going to links of london uk happen such a difficulty that you can't find cheap links of london bracelet an identical topaz jewelry according to your costume. cheap links of london charms It is monitored that besides the reality that it's a links of london watch uk great present to gift, it's also preferred by many people just for the links of london ring uk sake of an inclusion to their own jewelry collection. However, links of london necklaces uk if you'd really like to satisfy your partner and guarantee that she adores your present on this special date.

09985533318311557169 said...

Oh, thank you sohbet for sharing! Sesli chat I'm in the midst Xat of wedding planning, Camfrog and both my fiance and I are NOT cake lovers, and can't imagine spending hundreds of dollars on one dessert we don't even like! Forum Sitesi | Video Paylaşım | Site Map We're planning on doing a buffet of family recipes Chat Ruleti pies, cookies, cheesecake, etc - and some of our favorite candies Sesli sohbet in apothecary jars :) I love to see that
others are SesliSohbet thinking Facebook out of Omegle the [cake] box, too!

Anonymous said...

您好 與您一起分享有關於黃金回收的
台北專業黃金回收價格
如有任何黃金回收請找台北專業黃金回收宏鑫貴金屬
謝謝

因為有朋友剛好有推出嬰兒的護膚衣
夏天很適合寶寶穿喔!對孩子的皮膚也有更好的保護
對有這樣困擾的baby有很大的幫助喔^^ 可以給你參考看看ㄉ^^
這種的護膚衣是天然竹炭材質
具有吸濕、排汗、抗菌的效果
現在天氣這麼熱,對小朋友應該是不錯的選擇
嬰兒天然竹炭護膚衣寶寶專用 (點進去看看喔)
穿起來很舒適喔
可以看看網站上的影片
寶寶異位性皮膚炎常識 (點進去看看喔)
是朋友哥哥的小孩穿的喔^^
也有關於嬰兒的一些資訊可以提供你參考喔
懷孕媽媽的育兒知識 (點進去看看喔)

慢慢來 said...

桃園徵信公司
雲林徵信公司
徵信社公會
徵信社尋人
徵信社工作
商業間諜
抓姦委託調查
外遇徵信社
結婚週年
第三者背景
夫妻
外遇抓姦
澎湖徵信社
豪門婚姻
貴婦
養男人
大陸徵信社
夫妻財產
澳門徵信社
淫婦
婚變
北京徵信
外遇二奶
北京徵信社
婚姻暴力
徵信達人狗仔網

慢慢來 said...

追蹤
監聽
跟蹤
拍照
調查
錄音
針孔
偷拍
錄影
竊聽
定位
監控
跟監
跟人
行蹤
追蹤
租車
gsm
汽車
機車
怪手
偷拍
針孔
跟監

慢慢來 said...

追蹤
監聽
跟蹤
拍照
調查
錄音
針孔
偷拍
錄影
竊聽
定位
監控
跟監
跟人
行蹤
追蹤
租車
gsm
汽車
機車
怪手
偷拍
針孔
跟監

慢慢來 said...

agps
追蹤器
防詐騙
追跡機
反針孔
反偷拍
反監聽
反監控
反跟蹤
監聽器
追蹤器
錄影筆
監聽器
竊聽器
出租車
中古車
挖土機
反竊聽
針孔筆
反針孔
gsm定位
gps定位
gps追蹤
失竊汽車
追蹤定位
外遇追蹤慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社

AADHAR CARD STATUS said...

Check Aadhar Card Status ,Track UIDAI Status ,Download E-Aadhar Card
aadhar card status
e-aadhar
uidai status
E aadhar card dowmload
check aadhar card status

inpancardstatus said...


PAN Stands for Permanent Account Number. It’s used to identify Indian Tax Payers and can be used as Identity Proof too. It is unique for each and every PAN holder.

Pan Card Status
Rashan Card Status
Voter Id Card Status
Passport Status
ITR Status
uti pan status
nsdl pan status
uid status

ADMIN said...

ccnumbers.in provides customer care numbers for leading mobile, broadband and television service providers.

airtel customer care number
mobikwik customer care number
idea customer care number
dish tv customer care number
bsnl customer care number
dotzot tracking customer care number
DPEX WORLDWIDE customer care number
BLUE DART CUSTOMER CARE NUMBER
ARAMEX CUSTOMER CARE NUMBER

alice marvel said...

Very well explained and informative blog click here for
QuickBooks support phone number844-908-0801 for more detail dial on our support toll free number 844-908-0801

alice marvel said...

Very well explained and informative blog click here for Quickbooks proadvisors Support Phone Number and for more detail dial on our support number 844-908-0801

Unknown said...

Customer Care Number

Ask2human.com

Customer Care

Ask2human

Helpline

Support Number

Customer Service

Phone Number

Help line

Customer Care Phone Number

Customer Care No

Unknown said...

Customer Care Number

Ask2human.com

Customer Care

Ask2human

Helpline

Support Number

Customer Service

Phone Number

Help line

Customer Care Phone Number

Customer Care No

Unknown said...

Customer Care Number

Ask2human.com

Customer Care

Ask2human

Helpline

Support Number

Customer Service

Phone Number

Help line

Customer Care Phone Number

Customer Care No

awais said...

Best SEO Company in Dubai
Best SEO Agency in Dubai

awais said...

Delivery Services in Dubai
Delivery Services