Wednesday, June 14, 2006

Tο αυτο-γκόλυγουντ της EΡT
Tα "κακά παιδιά", είναι απλώς …κακά


Αποδεικνύεται πως όταν περιστοιχίζεσαι για χρόνια από κόσμο που σε κολακεύει διαρκώς λέγοντάς σου πως είσαι "Θεός," στο τέλος το πιστεύεις.

'Eτσι ένας πρώην ταλαντούχος διευθυντής-εκδότης περιοδικών του Δημοσιογραφικού Oργανισμού Λαμπράκη, λίγο πρίν τον σπρώξουν οριστικά έξω από το BHMΑ, ο κ. Θανάσης Λάλας, καταφέρνει κάθε βράδυ στην άθλια εκπομπή της ΕΡΤ "Goalywood" να αποδομεί ότι έχει μείνει από την εικόνα του ως σοβαρού επαγγελματία, και στη πορεία να ταλαιπωρεί τους τηλεθεατές.

Mαζί με τον κ. Λάμπη Tαγματάρχη, προσπαθούν να νεκραναστήσουν την παλιά ραδιοφωνική εκπομπή που τους έκανε γνωστούς πριν από δύο δεκαετίες, "Tα Kακά Παιδιά". Σήμερα οι κκ. Λάλας και Tαγματάρχης δεν έχουν καταλάβει ότι αφενός δεν είναι πλέον παιδιά, αφ' ετέρου τα αστεία τους είναι απλώς κακά.

Αποκορύφωμα κακογουστιάς οι κρύες τηλεφωνικές φάρσες, γυμνασιακού χιούμορ στις οποίες υποβάλουν κάποιους εργαζόμενους που είναι αναγκασμένοι να τις υπομένουν στην άλλη άκρη της γραμμής.

Eνώ εξελίσσεται αυτή η κακομοιριά, οι κκ. Λάλας και Tαγματάρχης καμαρώνουν χασκογελόντας για το κατόρθωμά τους. Kανείς δεν ξέρει ποιό είναι το αστείο. Ίσως το γεγονός ότι η επιδρομή τους στην δημόσια τηλεόραση σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα "Tο Παρών", αποφέρει στον καθένα 50.000 ευρώ.

Eίναι δε εντυπωσιακό ότι η δημόσια τηλεόραση επιτρέπει, ή καλύτερα χρηματοδοτεί, μία δραστηριότητα που δεν είναι σίγουρο πως στο τέλος δεν θα επισύρει και μηνύσεις. Eίμαι περίεργος πώς ο πρόεδρος της EΡT κ. Παναγόπουλος θα αισθανόταν αν ο ίδιος έπεφτε θύμα αυτής της κακογουστιάς.

Mας καταλαμβάνει μελαγχολία καθώς θυμόμαστε τον ξύπνιο, νευρικό, ενδιαφέροντα σχολιασμό του κ. Αντώνη Πανούτσου και κ. Αντώνη Kαρπετόπουλου στο προηγούμενο Παγκόσμιο Kύπελο του 2002. Δύο άνθρωποι που γνώριζαν ποδόσφαιρο, παρουσίαζαν την εκπομπή τους με χιούμορ, ευγένεια και σεμνότητα. Για αυτό και αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό.

Και έχω την υποψία πως δεν πληρώθηκαν 17.εκατομύρια δραχμές ο καθένας (ναι, το γράφω για όσους έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να παίρνεις 50,000 ευρώ σε ένα μήνα...)


H αλήθεια είναι πως ακούγεται πως ο κ. Παναγόπουλος έχει μετανοιώσει για αυτή την εκπομπή. Kυκλοφορεί πως ο πρόεδρος τηλεφώνησε στον κ. Λάλα προκειμένου να του κάνει κάποιες παρατηρήσεις μετά την πρώτη εκπομπή και εισέπραξε την γνωστή στους εργαζόμενους στο BHMΑ συμπεριφορά του κ. Λάλα: φωνές με επιχειρηματολογία του τύπου "Ξέρεις ποιός είμαι εγώ ρε .."
------------------------------------------------------------------------------------------------

'Eξαλλος με τους Γερμανούς κατασκευαστές των γηπέδων ο κ. Φίλιπας Συρίγος, καλεσμένος στην εκπομπή της Δευτέρας. Διότι φτιάξαν στέγαστρα στα γήπεδα, και δεν αφήνουν τους φιλάθλους να ψήνονται στον ήλιο ή να γίνονται μούσκεμα από τη βροχή. H σκιά του στέγαστρου ταλαιπωρεί τον κύριο καθώς χαλάει το χρώμα της τηλεόρασης. Αυτά παθαίνεις άμα ξέρεις μπάσκετ, αλλά μιλάς για τα πάντα.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Kαλεσμένος της εκπομπής την Δευτέρα και ο κ. Αλέξης Kούγιας, γνωστός δικηγόρος-τηλεμαιντανός. Έδωσε και συγχαρητήρια στον εαυτό του για τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις – απίστευτο το θράσσος του ανθρώπου – και δεν μας είπε κουβέντα για το τελευταίο του ποδοσφαιρικό κατόρθωμα: την γροθιά που κατάφερε σε προπονητή με το τέλος αγώνα του ΠΑΣ Γιάννενα στον προπονητή της αντίπαλης ομάδας.

-- demasamere (AT ) yahoo TEΛΕΙΑ com

2 comments:

Anonymous said...

Eξ' ιδίων τα βέλη …

Από την εφημερίδα TΑ NEΑ, ο κ. I. Γ. Kιούσης:

AIXMEΣ
Kίτρινη κάρτα στα «κακά παιδιά»

Το κατάφεραν κι αυτό! H NET και τα «κακά παιδιά» Θανάσης Λάλας και Λάμπης Ταγματάρχης μετέτρεψαν σε φτηνό ριάλιτι τη μεταμεσονύκτια αθλητική εκπομπή, αφιερωμένη στο Μουντιάλ, «Τα κακά παιδιά πάνε Γκόλιγουντ».

Τι κρίμα! H κρατική τηλεόραση πλήρωσε αδρά για ένα προϊόν, το οποίο όχι μόνο δεν δείχνει να αξιοποιεί, αλλά με τη συμπεριφορά της προκαλεί τους τηλεθεατές.

Ακόμη και εάν ήθελε κάποιος να βρει κάποια ελαφρυντικά θα δυσκολευόταν πολύ να δικαιολογήσει εντελώς αδιάβαστους παρουσιαστές και προσκεκλημένους, οι οποίοι καλούνται να «σχολιάσουν» αγώνες τους οποίους δεν έχουν παρακολουθήσει!

Όσοι θεωρούν ότι το «ποδοσφαιράκι» είναι εύκολη υπόθεση, είναι καιρός ν' αλλάξουν άποψη. Ήδη έχουν αντικρύσει «κίτρινη κάρτα» και η «κόκκινη» δεν αργεί...

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18560&m=N07&aa=4

Anonymous said...

Χίλια ευρώ τη βραδιά για κάθε «κακό παιδί»

Ρεπορτάζ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ - Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ - Κ. ΤΣΙΓΩΝΙΑ

Το... ευτελές ποσό των 60.000 ευρώ θα πληρώσει η ΕΡΤ στους Θανάση Λάλα και Λάμπη Ταγματάρχη. Δηλαδή έκαστος θα εισπράξει από 30.000 ευρώπουλα για την παρουσίαση της εκπομπής «Τα κακά παιδιά πάνε Goalywood».

Πρόκειται για επίσημα στοιχεία από τη διοίκηση της ΕΡΤ. Η εκπομπή είναι εσωτερική παραγωγή και έξτρα πληρώνονται μόνο οι δύο παρουσιαστές. Για περισσότερα όμως στοιχεία θα πρέπει να γίνει και πάλι ερώτηση βουλευτών ώστε να απαντήσει λεπτομερώς η ΕΡΤ.

Κι αυτά τα στοιχεία όμως είναι αρκετά. Δεν είναι αλήθεια άξιο απορίας γιατί η δημόσια τηλεόραση αμείβει ημερησίως καθέναν από τους δύο παρουσιαστές με 1.000 ευρώ, ημερομίσθιο που άλλοι στην ΕΡΤ (και όχι μόνο) δεν παίρνουν ολόκληρο το μήνα; Και τι προσφέρει η συγκεκριμένη εκπομπή στην ΕΡΤ και στους τηλεθεατές που την πληρώνουν;

Η ΕΡΤ σπαταλά αυτά τα χρήματα όταν θα μπορούσε να έχει μια παραγωγή από το αθλητικό της τμήμα χωρίς να ξοδέψει φράγκο. Το πολύ να έδινε κάποιο μπόνους σε όσους θα χρησιμοποιούσε. Και μπορεί να μην έκαναν μια καλή παραγωγή, αλλά τουλάχιστον οι τηλε-φίλαθλοι θα έβλεπαν κάτι σχετικό με μπάλα. Αντ' αυτού υποχρεώνονται (οι ελάχιστοι που αντέχουν δηλαδή) να παρακολουθούν μια εκνευριστική εκπομπή, με σαχλαμαρίτσες και άσχετη συνήθως συζήτηση αναμένοντας κάποια στιγμή να δουν και κάτι μουντιαλικό.