Tuesday, December 11, 2007

Vodafone: Βαθμολογήθηκε Πρώτη στο τομέα Εταιρικής Υπευθυνότητας (χα-χα…)



Σελίδα 15, Kυριακάτικη έκδοση εφημερίδα "Tο Θέμα".
O τίτλος :"Πρώτη η Vodafone".

Mικρότερος τίτλος:
"Bαθμολογήθηκε με " άριστα στον τομέα της εταιρικής υπευθυνότητας "

Αυτό μας αξίζει όλων μας. Kαι από αυτή την ιστορία βγαίνει ένα μεγάλο μάθημα:

Mπορείς να παρακολουθούνται τα τηλέφωνα του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της χώρας. Mπορεί να παρακολουθούνται επιχειρηματίες, πολιτικοί, και ακτιβιστές. Mπορεί ένας νέος άνθρωπος, o να … αυτοκτονεί ανεξήγητα.. Mπορεί η αντιπολίτευση να ζητά παραιτήσεις. Mπορεί ο τύπος να απαιτεί παραδειγματικές κυρώσεις.

Δεν έχει σημασία. Όλα είναι μια κοροϊδία.

O τότε αρμόδιος Υπουργός κ. Bουλγαράκης ο οποίος είναι χρεωμένος για να μη ξεχνάμε και με τις απαγωγές των Πακιστανών – παραμένει ακόμα Υπουργός. H κυβέρνηση παραμένει ευχαριστημένη στη θέση της. Όπως και η αντιπολίτευση εδώ που τα λέμε.

H Vodafone όχι μόνο δεν επλήγη, αλλά διατήρησε την κραταιά θέση της στην Eλληνική αγορά. Έκανε και διαφήμιση με τον Eθνικό προπονητή του μπάσκετ κ. Παναγιώτη Γιαννάκη, φτιάχνοντας το προφίλ της. Για την ακρίβεια σάρωσε όλη την αγορά καθώς πέρυσι ήταν πρώτη σε δαπάνες διαφήμισης.

O Eλληνικός τύπος, όπως ας πούμε η υποτίθεται μάχιμη εφημερίδα "Tο Θέμα", αντέγραψε το δελτίο τύπου της βράβευσης και δε βρήκε να πει μία κουβέντα για μία εταιρεία που διακρίθηκε παρακαλώ, προσέξτε, για την εταιρική υπευθυνότητα!

Για να είμαστε όμως τίμιοι, ας πούμε και μία αλήθεια ακόμα: η εξέλιξη της ιστορίας της Vodafone στην Eλλάδα λέει κάτι όχι μόνο για τη κυβέρνηση, το πολιτικό σύστημα και τον τύπο. Λέει κάτι και για εμάς, τους πολίτες – καταναλωτές οι οποίοι δεν "ψηφίσαμε" με τα λεφτά μας αλλιώς.

'Oσο ξεχνάμε φέρουμε την ευθύνη για όσα συνέβησαν στο παρελθόν και κυρίως για όσα θα συμβούν στο μέλλον.

56 comments:

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Και για να μη ξεχνιόμαστε ...

Eφημερίδα “TO ΠΑΡΩN”, Kυριακή 18 Φεβρουαρίου 2007. Tίτλος άρθρου:


“Tα Πήρε και από πάνω η Vodaphone. 9.300.000 ευρώ επιδότηση για επενδύσεις που θα κάνει. Kατηγορείται για τα κατασκοπία όμως. Kαλά, δεν υπάρχει στη κυβέρνηση καθόλου ευαισθησία.

“’Oχι μία, αλλά δύο επενδύσεις της Vodaphone μπήκαν στον αναπτυξιακό νόμο, έναν χρόνο μετά τον θόρυβο των υποκλοπών με την εμπλοκή της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. H συνολική επιδότηση ανέρχεται στο ποσό των 9.300.000 ευρώ για επενδύσεις συνολικού ύψους 31.200.000 ευρώ, από τις οποίες δεν προκύπτουν νέες θέσεις εργασίας.

Tις αποφάσεις έλαβαν στις 22 Δεκεμβρίου 2006 ο υπουργός και υφυπουργός Eθνικής Oικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης και Xρήστος Φώλιας αντίστοιχα.”

Pan said...

Να ξαφνιαστώ;
Μπα, άσε, αργότερα.
Και, να σου πω, πότε θα ανεβάσεις σε κώδικα το σήμα;

Giannis123 said...

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.....

Κάθε λαός είναι αντάξιος όχι μόνο των ηγετών του αλλά και των leader της αγοράς.

Δυστυχώς

s_k said...

ολα καλα ρε.ολα καλα...

Anonymous said...

Εκπλήσσεσαι; Υπάρχουν και χειρότερα! Σήμερα ο ΣΕΒ και το υπουργείο Εσωτερικών (μπράβο Παυλόπουλε)απένειμαν τα επιχειρηματικά βραβεία επιχειρηματικής αριστείας για τις «Καλύτερες πέντε εταιρίες στις ίσες ευκαιρίες».
Ποιές ήταν ανάμεσ σε αυτές;
Η Shell Hellas και η BP Hellas που τις έχει ξεφωνήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού (η μία έχει και μία μήνυση σε βάρος της από την Νομαρχία Αττικής) η...Intracom Holdings και η MC Donald's Hellas ΕΠΕ (τα γνωστά τζaνκ φονυτς)...

Anonymous said...

Mia kai eixame koubevta gia dnmosiografia, tnv a3iopistia tous, kai ti allazei me ta blogs. Mia sobarn erwtnsn gia osous vomizouv oti ta blogs prepei va exouv kapoia standard dnmosiografias.

Ti stoixeia exei parousiasei kaveis (DMR exeis tipota;) oti n Vodafone dev ntav thyma evos "inside job" apo plnrwmevous (apo poiov; poios eixe symferov va parakolouthei auta ta tnlefwva; ..follow the money) ypallnlous n contractors? Sigoura o tropos pou xeiristnkav ta "forensics" ntav apo amateurish mexri criminal - alla to va leme oti "parakolouthouse n Vodafone" auto dev to 3erei kai dev to exei apodei3ei kaveis. Ftaiei sigoura stov tropo pou xeiristnke tnv istoria kai yparxouv polla erwtnmatika, alla evas eponymos dnmosiografos tha prepei va parousiasei kapoi stoixeia, evas anonymos blogger mporei va grafei oti thelei (eutuxos dev yparxei akoma tameio gia tous bloggers).

Anonymous said...

Apsogo postarisma kai sthn ousia tou 8ematos! Bravo kai pali bravo!

Lego said...

Μήπως βραβεύτηκε γιατί... ακούει τη στιγμή;
χαχαχα

Όσο για τον ανώνυμο, ο μόνος ανώνυμος εδώ μέσα είσαι εσύ. Και σχετικά με την ειρωνεία περί ταμείου, το χιούμορ σου προσωπικά δε με εκπλήσσει. Εσύ άραγε γιατί υπερασπίζεσαι τόσο φανατικά την Vodafone;;

FuSmOKer said...

Με όλο τον σεβασμό διακρίνω μερικές ανακρίβειες στον συλλογισμό σου. Δεν γνωρίζω αν εργάζετσαι σε αυτόν τον χώρο ή έχεις προσωπικές γνώσεις αλλά νιώθω πως θέλω να πω 2-3 πράγματα.

Και επειδή θα έβγαινε πολύ μεγάλο "σεντόνι", για να μην σου καπηλευτώ το χώρο, τα έγραψα μόλις τώρα στο blog μου και αν θες περνάς μια βόλτα.
http://fusmoker.blogspot.com/2007/12/vodafone.html

Φιλικά :)

island said...

H Βόδαφον πρώτη...Τελικά επιβεβαιώνεται αυτός που είχε πει πως η μνήμη του Έλληνα διαρκεί μόνο ένα με δύο μήνες...Μετά ξαναπέφτει σε χειμερία νάρκη.Δεν υπάρχει ελπίς αγαπητέ και ας φωνάσκουμε

Anonymous said...

Ποιός περίμενε δηλαδή να δημοσιεύσει το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" κάτι παραπάνω από το δελτίο τύπου της βράβευσης; Ποιές υποκλοπές; Τι είναι αυτό; Ποιός ήρθε;

Σε μια τέτοια περίπτωση τι θα απογίνει το διαφημιστικό πακέτο του 2008 που ενέκρινε η Vodafone για το "Θέμα" και για κάθε "Θέμα", κάθε έντυπο και κάθε ΜΜΕ;

Καλά κάνω εγώ κι έχω Wind. :)))

Είμαστε στην Ελλάδα, Κύριοι, και είμαστε "ελληνάρες".

http://ares-mares-ellinares.blogspot.com

Anonymous said...

anonymous 11/12/07 20:29

File Lego, dev yperaspizomai tnv Vodafone, _poutheva_ dev exw diabasei oti n Vodafone parakolouthouse ta tnlefwva. Autoi pou kategrafav se ypologistes ti legave oi politikoi, kai autoi pou balave tov kodika sta "switches" tis Vodafone, egw dev exw dei poutheva va leve poioi ntav. Diabase prosektika, o kodikas ntav sta "switches" tis Vodafone, poios tov ebale ekei, giati, kai poios kategrafe to ti legave dev to exei grapsei n pei kaveis ypeuthnvos dnmosia. Exw diabasei oti movo n Intracom stnv Ellada exei programmers pou isws tha n3erav pws va to kavouv kai oti dev egive apo makria "remotely" oti egive apo mesa.

Ekave polla kai sobara lathoi n Vodafone, dev 3eroume av omos ntav n Vodafone pisw apo ola auta.

To oti grafw anonymous...me leve Kateriva, mou aresei n mousikn tou David Grey, taivies to English Patient kai to South Park the Movie, kai papoutsia Manolo Blahnik :-) twra eimai kai egw eponymn

Fusmoker - diabasa to posting sou - ta patches auta dev ta ekavav install remotely.

Anonymous said...

Τα βραβεία αυτά στηρίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια και δεν μπορούν να εκληφθούν ως σοβαρά.

Είναι η ίδια λογική με την οποία βραβεύεται διαρκώς ως καλύτερος δημοσιογράφος ο Χατζηνικολάου, ο οποίος δεν κάνει ρεπορτάζ γιατί έχει συνήθως 100 κακοπληρωμένους χαμάληδες να τρέχουν για να του φέρουν 200 θέματα και να διαλέξει το ένα που θα τον απασχολήσει όλο το βράδυ.

Εξάλλου, για να γίνεις μέλος στο δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (http://www.csrhellas.gr/) πρέπει απλά να κάνεις αίτηση και να σε υποστηρίξουν μερικά άλλα μέλη του. Δλδ, βλογάνε τα γένια τους και αλληλο-συγχαίρονται.

Φαιδρόν και ανάξιο λόγου.

Γιωργος Μανουσακης said...

Πολύ εύστοχη εγγραφή!

Να γραφεις πιο συχνά ρε φίλε!

Lego said...

Σε κάθε περίπτωση, δεν έκανε το προφανές που είναι υποχρέωσή της... Να διασφαλίσει το απόρρητο των συνομιλιών.

yourmusicride said...

Εγώ πάντως άλλαξα από Vodafone σε Q για να έχω και την (καταναλωτική) συνείδησή μου ήσυχη. Και βασικά όχι μόνο η μνήμη του Έλληνα κρατάει κάνα-δύο μήνες, αλλά συνήθως λέει «έλα μωρέ τώρα ποιος νοιάζεται, σιγά όλοι τα ίδια είναι». Και επειδή έχω και ένα γνωστό που δουλεύει voda να σας πω ότι στην voda χωρίς μέσο δεν πας μπροστά. Δεν πα να είσαι δουλευταράς, να έχεις γνώσεις, όρεξη κλπ άμα δεν έχεις κολλητό διευθυντή δεν είσαι και δεν γίνεσαι τίποτα... Αυτά από το χελωνάκι...

Roadartist said...

όντως για γέλια..

Lego said...

Χελωνάκι προσυπογράφω και πίστεψέ με ξέρω καλά τι λέω ;-)

Anonymous said...

Βραβείο κυβερνητικής ανευθυνότητας άραγε ποιός θα έπαιρνε; Οι υποψηφιότητες της χρονιάς είναι γερές: Πολύδωρας, Σουφλιάς, Βουλγαράκης, Μαγγίνας, Τσιτουρίδης, κλπ. Και φυσικά, ο πρωθυπουργός αυτοπροσώπως - εφόσον εξακολουθεί να συγκαταλέγεται στα μέλη της κυβέρνησης (και το γνωρίζει κι ο ίδιος). Για δυνατούς λύτες, αν και η πληθωρική ερμηνεία του Πολύδωρα υπήρξε σαρωτική...

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

Συγχαρητήρια στην Vo(i)dafon για το βραβείο!!
Μάθαμε και εκείνους που τους εβράβευσαν...
Για να τους συγχαρούμε και αυτούς για το βραβείο που έδωσαν.
Και να τους δώσουμε το παράσημο της ανοιχτής παλάμης! Εν ανάγκη και των ανοιχτών παλαμών! Διπλό βραβείο δηλαδή..

13

Anonymous said...

Φυσικα ετσι ειναι γιατι απορειτε; Στην Ελλαδα το μονο που αλλαζει ειναι το ποσο που αποκαθιστα την τιμη και την υποληψη μας. Και η εν λογω εταιρια εχει αφθονο χρημα...

Agobooks said...

Ε ΟΧΙ!!!
Έχω φάει τη ψυχή μου εδώ και δύω μήνες μαζί της. Θεωρώ δε πως, είναι με διαφορά η εταιρία με τους πιο ανεύθυνους εργαζομένους. Μιλάμε για πράγματα ανήκουστα. Ένα μόνο παράδειγμα: περίμενα στο τηλέφωνο μου, από της 9 το πρωί μέχρι 11 το βράδυ(!!!), φυσικά παίρνοντας πολλές φορές, και κανείς δεν μου απάντησε.
Στα υποκαταστήματα δε, η ασχετοσύνη ξεπερνά τα όρια της κοροϊδίας. Οι άνθρωποι, είναι άσχετοι και ανίδεοι!!!

Anonymous said...

το σήμα της εταιρείας Vodafone.
STO
http://ermionh.blogspot.com/2007/12/blog-post_06.html

http://ermionh.blogspot.com

Γιώργος Μαργαρίτης said...

Τώρα το διάβασα.

Τι να πω γαμώτο, τι να πω...
Ντροπή.

Είχες δίκιο τελικά.

YO!Reeka's said...

χα χα χα καλό!!!

Ναπoλέων said...

15-12-07
Ζωηρός και ενδιαφέρων ο διάλογος αλλά, συνολικά, σαν «Much ado about nothing» τα εκλαμβάνω αυτά.

Κάποτε είχα διαβάσει ότι όταν ρώτησαν τον πρόεδρο της BAYER αν παίζουν τα (εταιρικά) διαθέσιμα στο χρηματιστήριο απάντησε: «Βεβαίως! Αν είναι προς το συμφέρον των μετόχων, γιατί να μην τό κάνουμε;»
Είπε την αλήθεια ο άνθρωπος.
Το κέρδος είναι η ΜΟΝΗ ηθική της αγοράς. Όλα τ' άλλα λεγόμενα, περί κανόνων, ανταγωνισμού κλπ, είναι παραμύθια.

Ας αφήσουμε καλλίτερα την Vodafone να κάνει τις υποκλοπές της και ό,τι άλλο σκαρφιστεί για το συμφέρον των μετόχων της αλλά και τις κάμερες για νά 'χουν δουλειά οι σπιούνοι και ας πάμε στη ρίζα:
ΠΟΙΟΣ και ΓΙΑΤΙ καθιέρωσε τα «μυστικά», την «ιδιωτική» ζωή, ως ατομικά δικαιώματα;

Δεν νομίζω πως ήταν ...προπατορική κληρονομιά ούτε σύμφυτη ανθρώπινη τάση. Σαν εφεύρεση των νομέων της εξουσίας μού μυρίζει. Δημιουργούν έτσι πλέγμα ενοχής για να κουμαντάρουν καλλίτερα το "κοπάδι"... Να χρησιμοποιούν, άμα λάχει, και το «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω». {Έστω κι αν ο Ναζωραίος τό είπε με εντελώς άλλο νόημα.}

Σκεφτείτε το. Σκεφτείτε πόσο πιό ευτυχείς θα είμαστε, αν δεν είχαμε να κρύψουμε τίποτα, αν, σε άλλου τύπου κοινωνία βέβαια, δεν υπήρχε ΑΝΑΓΚΗ να κρύψουμε τίποτα...
{περισσότερη ανάπτυξη έχω κάνει στο blog μου}

Και μιά "ατομική" παρατήρηση:

@ Χελωνάκι χωρίς όνομα

Μπράβο σου! Αλλά μιά και τό ξεκίνησες κάνε επίσης τα εξής:

1. Μην ξανααγοράσεις μπαταρίες UCAR, Energizer ή άλλα προϊόντα της Union Carbide, που "κατάφερε" και τύφλωσε 20.000 (είκοσι χιλιάδες) Ινδούς στη Μοπάλ αλλά προκάλεσε σοβαρή ζημιά και σε χιλιάδες άλλους από τοξική διαρροή σε εργοστάσιό της εκεί.
2. Μην ξαναπιείς "Cola", οιασδήποτε μάρκας, γιατί όταν έσπασε προ ετών ένα βυτίο μιάς απ' αυτές στην Ουγκάντα και χύθηκε, συμπυκνωμένη, πάνω στην άσφαλτο, σε τρείς μέρες είχε καταφάει το οδόστρωμα!
3. Μην πάρεις τίποτε που προσφέρεται σε ΚΟΥΤΙ αλουμινίου. Τα κουτιά είναι για τους κουτούς. Και πληρώνεις περισσότερο, και λερώνεις περισσότερο και η γεύση έχει αλλοιωθεί.
4. Γενικότερα: Απόφευγε τα μη επιστρεφόμενα είδη συσκευασίας, κερδίζεις από πολλές πλευρές. Και στο σουπερμάρκετ πήγαινε με το καροτσάκι της«λαϊκής» ή με "φιλέ". Στοπ στις πλαστικές σακκούλες.

Ούφ! πολύ μακρύ και καταναλωτικό μού βγήκε...

Anonymous said...

Κάνε κλικ εδώ για να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου να περάσει όμορφα Χριστούγεννα!!! Κλικ κλικ Σε χρειάζομαι!!!

Ψυχάκιας said...

Κ ράτος
Α τιμωρησίας
Τ αρίφας
Α μνησίας
Ν εοπλουτισμού
Τ σοντολαγνείας
Ι διοκτησίας
Α νομίας

Ξεχνάτε..γιατί χανόμαστε!

Giannis123 said...

Δηλαδή ρε Ναπολέοντα τι να κάνουμε;
Να επιβραβεύουμε κι όλα τις απανταχού VODAFONE;
Όχι φίλε μου.
Πρέπει να τους τιμωρούμε.
Να πάψουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα τους. Να πάψουμε να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες τους.
Σκέψου τι θα γινόταν αν ένα ποσοστό 10 ή 20% έκοβε τις συνδέσεις του από τη Vodafone.
Την επόμενη παρανομία θα σκεφτόταν να την κάνει.
Θα μου πεις οι άλλοι είναι καλύτεροι;
Την έκανε και η Wind;
Κόψε την σύνδεση. Είναι όλοι τους τα ίδια σκατά;
Σταμάτα κάποιο διάστημα να χρησιμοποιείς το κινητό.
Είναι σίγουρο ότι εσύ αντέχεις χωρίς κινητό περισσότερο απ' ότι αντέχουν αυτοί χωρίς τον τζίρο των Ευρώ ΜΑΣ.

Υ.Γ. Υπάρχουν ακόμη κάποια ταχυδρομικά περιστέρια. Μόνο που δεν έχουν κάμερα 5 Megapixels.

angelos said...

asxeto.. deite ti pousties paizoun oi aektzides sta blog tous..

ypokeimenikos.blogspot.com

Anonymous said...

Γιάννη123 με κάλυψες πλήρως.

Το δυστύχημα είναι ότι γίνεται ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε να γίνεται... και η Vodafone είναι το μεγαλύτερο παράδειγμα.

Αν και δεν θέλω να το πιστέψω, κατά πάσα πιθανότητα η αντίδραση των συνδρομητών της Vodafone περιορίστηκε σε ένα "δε βαριέσαι μωρ' αδερφάκι μου..."

Τρομακτικό, αλλά παραμένει η πιο πιθανή εξήγηση.

Ατρεύς said...

Την Ericson γιατί την ξεχάσατε;;;

Αυτή δεν δημιούργησε το ...άψογο πρόγραμμα παρακολούθησης;;;

Συμφωνώντας με το Χελωνάκι, τον Ναπολέων, τον Γιάννη και τους λοιπούς ...συγγενείς, ας πετάξουμε όποιες συσκευές της έχουμε, ας μην αγοράσουμε στο εξής καμμία δικιά της.

Αν μάλιστα τής στείλουμε και κάνα "εορταστικό" e-mail που να τής τό λέμε, ακόμα καλλίτερα!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Anonymous said...

Γεια σου! Τι κάνεις? αν δεν έχεις δει τον νέo Gangsta Καζαμία του 2008 στο http://fuck-music.blogspot.com ή www.fmblog.tk πραγματικά δεν έχεις δει τίποτα,,μπες μπες μπες αμέσως μην σε κοροιδεύουν και οι γνωστοί σου πως είσαι ανενημερωτο,,,

Agobooks said...

Από καρδιάς εύχομαι, Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαρά!!!

greekmedianews said...

Άσχετο με το θέμα σου...
Τις καλύτερες ευχές μας...
Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, με υγεία και ευτυχία...
Και συνέχισε δυνατά...

5 pink flowers said...

kalo topost gai na min xexniomaste......big brother is....... aroung kai tora efxes.........my song is repeated by guards ,in the depths of their words,they guard the treasures of this life..γραφει ο φιλος μου ποιητης Adel Khozam και εγω με τα λογια του σας ευχομαι καλη χρονια και συμπληρωνω διαβαζοντας μεταφορικα τα λογια που εγραψε ενας πιτσιρικος ο 6 χρονος Αγγελος για την αγαπημενη του Ζωη..ζωη τωρα που σε είδα, καταλαβα ποσο σε αγαπω

piece de resistance said...

περασα να αφησω κοκκινες ευχες για αυτη την εποχη τη γιορτινη ας πουμε,..καλο 8!

Anonymous said...

Καλές γιορτές.
Κατ' εξαίρεση στα
Χριστούγεννα "μασάμε"
(μελομακάρονα)

αμμος said...

Καλές γιορτές, με υγεία και χαρά!

CaliforniaKat said...

DMR - Kales giortes kai xronia polla! :)

KitsosMitsos said...

Χρόνια πολλά και τις θερμές ευχές μου για τις γιορτές!
Με υγεία και ευτυχία, πάνω απ'όλα.
Την καλησπέρα μου.

o kairos said...

xronia kala kai etairika bre.

Ψυχάκιας said...

Χρόνια Πολλά με ΥΓΕΙΑ σε όλους.

Σοφία said...

Για την Vodafone δεν έχω τίποτα να προσθέσω. Μπήκα μόνο να πω χρόνια πολλά και καλή πρωτοχρονιά!

Giannis123 said...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΥΓΕΙΑ

και ότι άλλο επιθυμήτε.

Dr_MAD said...

Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλον τον κόσμο. Και πού'στε! μην ακούτε αυτές τις π@π@ριές περι δίσεκτου 2008. Πάντα θα λέμε υπάρχεουν και χειρότερα. Τό'χουμε λοιπόν

Καλές Γιορτέ ;-)

herinna/ said...

Έτσι είμαστε οι Έλληνες σε όλα. Εύκολα αρπάζουμε κι εύκολα ξεχνάμε δυστυχώς. Καλή χρονιά κι ευτυχισμένη, συνέχισε να μη μασάς γιατί μασάμε.

www.katagelies.gr/katagelies/ said...

Ελάτε μια βόλτα απο το www.katagelies.gr να δείτε τι μας καταγγέλουν καθημερινά για όλους τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών

Φακός said...

@ Προς ΜΗ μασσώντα(*)

αφού το άρθρο(**) σου το κατατάσσεις στην κατηγορία «Βουλγαράκης», νομίζω θα σε ενδιαφέρει να εμπλουτίσεις την ενημέρωσή σου με το νέο κατόρθωμα του νέου στο νέο του υπουργείο (θαλασσών, πελάγων κλπ).

Πετάξου στο γιατάκι μου και τα ξαναλέμε.

Φιλάκια
-----------
(*) Ελπίζω πάντως να μην τα καταπίνεις αμάσσητα...
(**) Ωραίο κι ακόμα πιό ωραία η ανταπόκριση!

Ν.Α. Λάμπης said...

«AΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΘΗ (η γνώμη του), ΚΡΙΘΗΚΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ»...

Αυτό έλεγε η κυβερνητική ανακοίνωση!!!
Στάλθηκε στο «ψυγείο» ο Δασάρχης της Πάρνηθας, όχι γιατί έκανε το άλφα ή βήτα σοβαρό σφάλμα στην άσκηση των καθηκόντων του (που ΔΕΝ είναι η κατάσβεση των πυρκαγιών, αυτή είχε υπαχθεί στο τότε Υπ. Δημ. ...Αταξίας, από το Υπ. Γεωργίας, που υπάγονται οι Δασικοί) αλλά γιατί είπε ότι κάποια τμήματα του δρυμού της Πάρνηθας ΔΕΝ θα αναζωογονηθούν, επειδή η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη, έφτασε στις ρίζες...

Και αυτό ήταν κακό για την κυβέρνηση. Και «τού 'κοψαν το κεφάλι». Σύνηθες θα πείτε... Ο παλιός Καραμανλής είχε πεί κάποτε ότι στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ και άλλα που λέγονται και δεν γίνονται...

Ο νεώτερος Καραμανλής όμως, πιθανότατα λόγω της ουσιαστικής απουσίας «αξιωματικής» αντιπολίτευσης, έχει αποθρασυνθεί εντελώς και ωμά, ωμότατα, «είπε» στον Δασάρχη (και σε κάθε άλλον δημόσιο υπάλληλο):

Ξέρεις και κάνεις πολλά αλλά ΔΕΝ μάς βοηθάς να κοροϊδεύουμε τον κόσμο.
Άρα δεν μάς κάνεις, κάτσε στη γωνία.

Αυτό δεν σημαίνει το «απαράδεκτη επικοινωνιακά», δηλαδή προπαγανδιστικά , που λέγαμε παλιότερα (και ορθότερα και εντιμότερα...);;;
Διαφωνεί κανείς;;;

«Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους...».

Όχι για να υπερασπιστούμε τον συγκεκριμένο Δασάρχη απλώς, του οποίου ο υπογράφων κάν δεν συγκράτησε το όνομά του ακούγοντας στο ραδιόφωνο την ανακοίνωση, αλλά το δικαίωμα κάθε δημόσιου υπάλληλου, κάθε πολίτη να ΜΗΝ είναι φερέφωνο της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Να δηλώσουμε την αντίθεσή μας σ' αυτή την ΩΜΗ φαυλότητα των κυβερνώντων, που τόσο "καλά" (και τόσο γρήγορα!!!) «αντέγραψαν» κάποιες, τις χειρότερες, πρακτικές, προηγούμενων...

Διότι ΔΕΝ υπάρχει μεγαλύτερη, τερατωδέστερη, φαυλότητα από την παραπάνω κυβερνητική ενέργεια και, ακόμα περισσότερο, την ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωσή της.

Τί τσιτουρίδηδες και μαγγίνες, τι βουλγαράκηδες, τί κουμπάροι και «δικά μας» πολυδωρικά παιδιά...

Εδώ είναι το ζουμί:

Αυτοί που μάς κυβερνούν όχι μόνον κάνουν ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΕΝΤΙΜΕΣ πολιτικές (αλλά και κοινού ποινικού δικαίου κάποιοι...) ενέργειες, αλλά μάς λένε κι όλας ότι μάς θεωρούνε ΤΟΣΟ ΖΩΑ, ώστε να τις δηλώνουν δημόσια.

"Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους...». Πραγματικούς ή ...internet-ικούς, ή και τα δύο, καλλίτερα!

Αλλοιώς καθισμένοι σπιτάκι μας, ας αναφωνήσουμε, στεντορεία τη φωνή, ΤΟΙΟΥΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕΝ ΗΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ !!!

Καλή Χρονιά!

3-1-08
Ν.Α. Λάμπης

Υ.Γ.
Εγώ άρχισα στέλνοντας το παρόν προς «πάντα» μπλογκίστα. Αν δεν διαφωνείτε, κάντε το ίδιο. Φάνηκε να πιάνει λίγο τόπο σε άλλες περιπτώσεις... κι όχι μόνον ...ιστότοπο.

ATHENA said...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Anonymous said...

Ti σημαίνει το σήμα της Βόνταφον;

Γιά ρίξε μια ματιά:

http://ermionh.blogspot.com/2007/12/blog-post_06.html

Εξερευνητής said...

Τα πράμματα είναι απλά για μένα τον διάσημο γλωσσολόγο:

"Voda" στα σλάβικα είναι το νερό, εξ ού και το παλιό όνομα της Έδεσσας: Βοδενά.

"fone" δεν είναι, όπως θα νόμιζε κανείς, η φωνή γιατί αυτή έχει μεταγραφεί στις λατινογενείς γλώσσες ως "phone", αλλά ο φόνος!

Το σύνολο λοιπόν μπορεί ν' αποδοθεί ως ...νερόφονος ή αλλοιώς πνίξιμο.

Έτσι εξηγούνται πολλά...

Την αγάπη μου έχετε όλοι οι 54 προσχολιάσαντες.

Πολλή αντοχή, αδερφέ μου, έχετε εσείς οι μπλογκίστες.

Θα την αποχτήσω άραγε και εγώ το -μπλογκικώς- νεογνόν;;;

Ναπoλέων said...

y

Anonymous said...

To be a noble charitable being is to from a kind of openness to the world, an skill to trust unsure things beyond your own control, that can govern you to be shattered in hugely extreme circumstances as which you were not to blame. That says something uncommonly weighty about the condition of the honest compulsion: that it is based on a trust in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a weed than like a jewel, something kind of feeble, but whose extremely precise attractiveness is inseparable from that fragility.