Thursday, November 01, 2007

Bουλγαράκης εναντίον Bουλγαράκη;'Eντονα "προβληματισμένος" ο Υπουργός Αιγαίου και Nησιωτικης Πολιτικής από τις καταγγελίες για κακοποιήσεις και εικονικές εκτελέσεις λαθρομεταναστών που εμφανίστηκαν στις εφημερίδες. (Παραθέτω το σχετικό άρθρο της Ελευθεροτυπίας στο πρώτο σχόλιο).


Kαι διέταξε EΔE! Ξέρετε τώρα "το μαχαίρι που θα φτάσει στο κόκαλο κλπ".


"Αν διαπιστωθούν τέτοιες συμπεριφορές, θα είμαστε πολύ αυστηροί" δήλωσε ο Υπουργός. Και δε ντράπηκε καθόλου.


Διότι ο κ. Bουλγαράκης δεν μπορεί μας πείσει ότι στρέφεται εναντίον τέτοιων πρακτικών διότι θα ήταν σαν να στρεφόταν εναντίον του ίδιου του εαυτού ως κύριου υπόλογου για τις απαγωγές και κακοποιήσεις των Πακιστανών το διάστημα που ήταν Υπουργός Δημόσιας Τάξης.Kαι αφού δεν μπορεί ούτε θέλει ο κ. Bουλγαράκης να στρέφεται εναντίων τέτοιων πρακτικών, στρέφεται εναντίων της νοημοσύνης μας.

'Ετσι ο κ. Bουλγαράκης παρουσιάζει στις 7 Nοεμβρίου στο Mουσείο Mπενάκη το βιβλίο του με τίτλο "Πολιτισμού Άποψη".Eκεί ίσως μας εξηγήσει για την άποψή του για τον πολιτισμό όταν στη βάρδια του έχουμε απαγωγές, ξυλοδαρμούς, εικονικές εκτελέσεις. Α, και παρακολουθήσεις τηλεφώνων που συνοδεύτηκαν με μία περίεργη αυτοκτονία.

Eδώ που τα λέμε ίσως μας εξηγήσει για τον πολιτισμό του κ. Βουλγαράκη ο κατά τ' άλλα λαλίστατος κ. Πάγκαλος ο οποίος μαζί με άλλους υψηλούς καλεσμένους προλογίζουν το βιβλίο του.

[Η γελοιογραφία του Γιάννη Καλαϊτζή είναι από τη σημερινή Ελευθεροτυπία]

22 comments:

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

ΕΔΕ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

Ομολογούν «ντόπια» κυκλώματα

Του ΘΑΝΟΥ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ελευθεροτυπία

Ενορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθεί η όποια συμμετοχή λιμενικών στις κακοποιήσεις και τις εικονικές εκτελέσεις, που αναφέρει στην έκθεσή της η διεθνής οργάνωση PRO ASYL και Ελληνες δικηγόροι για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών και δημοσίευσε η «Ε», διέταξε ο ΥΕΝ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης.


Φανερά προβληματισμένος ήταν χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης για το δημοσίευμα της «Ε», το οποίο είχε προκαλέσει αναστάτωση σε κάποιους υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη με τον αρχηγό του Λ.Σ. αντιναύαρχο Ηλία Σιωνίδη, ο τελευταίος παραδέχθηκε την ύπαρξη των «ντόπιων» κυκλωμάτων στην προώθηση λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά και πρότεινε στον υπουργό τη διενέργεια εξονυχιστικής έρευνας -ΕΔΕ- ώστε να εντοπιστούν οι όποιοι ένστολοι πήραν μέρος στα καταγγελλόμενα από τη διεθνή οργάνωση βασανιστήρια.

Λίγο πριν μεταβεί στην αίθουσα συνεντεύξεων ο κ. Βουλγαράκης μοίρασε στους δημοσιογράφους την εξής δήλωση: «Οι καταγγελίες της έκθεσης είναι πολύ σοβαρές και μου δημιουργούν έντονο προβληματισμό. Διέταξα αμέσως να γίνει ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως όλα τα στοιχεία της έκθεσης και να αποδοθούν ευθύνες εφόσον υπάρχουν. Αν διαπιστωθούν τέτοιες συμπεριφορές θα είμαστε πολύ αυστηροί».

Στη συνέχεια επισήμανε ότι «είναι προφανές πως τέτοιες συμπεριφορές, εφόσον υπήρξαν, δεν χαρακτηρίζουν το Λιμενικό Σώμα, διότι στις ίδιες έγκριτες εφημερίδες έχω διαβάσει μαρτυρίες για λιμενικούς που προσέφεραν χρήματα από την τσέπη τους για να αγοράσουν οι λαθρομετανάστες γάλα για τα παιδιά τους. Εξάλλου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Λ.Σ. διέσωσε σε επιχειρήσεις 1.521 λαθρομετανάστες που αντιστοιχούν στο 21% των εισερχόμενων στη χώρα λαθρομεταναστών», ενώ υποστήριξε ότι οι λιμενικοί ασκούν τα καθήκοντά τους με προτεραιότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε ερώτηση της «Ε» αν το Λιμενικό διαθέτει δίαυλο επικοινωνίας με την τουρκική Ακτοφυλακή, αν έχουν τοποθετηθεί αξιωματικοί - σύνδεσμοι στα προξενεία μας σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, αν έχει ζητηθεί η ενεργότερη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και αν έχει τροποποιηθεί η υφισταμένη νομοθεσία (Ν. 2910/2001) ώστε η μεταφορά λαθρομεταναστών από το εξωτερικό στην Ελλάδα να χαρακτηριστεί ως κακούργημα -σήμερα είναι πλημμέλημα- και οι ποινές που επιβάλλονται στους δουλέμπορους που συλλαμβάνονται δεν υπερβαίνουν τα 10 χρόνια, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης απέφυγε να απαντήσει. Υποστήριξε απλώς ότι στη λαθρομετανάστευση εμπλέκονται και άλλα υπουργεία, και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξουν συναντήσεις όλων των εμπλεκομένων.

Ολα τα ερωτήματα της «Ε» για τα οποία ο κ. Βουλγαράκης θα έπρεπε να είναι ενημερωμένος αναφέρονται επίσημα ως συμπεράσματα - εκτιμήσεις και προτάσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΕΝ για τη λαθρομετανάστευση. Εκεί ανεφέρεται επίσης ότι για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας θα πρέπει το Λ.Σ. να αποκτήσει και άλλα περιπολικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης, καθώς επίσης και τουλάχιστον 20 παράκτια ταχέα περιπολικά σκάφη με πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό και οπλικά συστήματα.

Τέλος, θα πρέπει να τονιστεί ότι το υπουργείο παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς μέσα από την ιστοσελίδα του ότι «στην διά θαλάσσης λαθρομετανάστευση κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν οργανωμένα κυκλώματα με την ανοχή και ενδεχομένως με τη βοήθεια των κατά τόπους Αρχών».

Swell said...
This comment has been removed by the author.
Swell said...

Με το Βουλγαράκη υπουργό και το λιμενικό με τη γνωστή νοοτροπία,θα δούμε πολλά ακόμη. Διαβάστε για να κλάψετε ή να γελάσετε το
www.swell-swell.blogspot.com/2007/08/camping.html

PinsKtros said...

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΝΤΑΙ ΡΕ. Έτσι μουρχεται να πάω στην παρουσίαση, όπου σίγουρα θα είναι παρόντες όλοι οι εκλεκτοί της κενονίας μας και θα λένε αβρότητες του χείριστου είδους. Καμιά δουλειά στο εξωτερικό μπορείτε να με βοηθήσετε να βρω?

the navigator said...

Είναι τόσο μα τόσο ποταποί ρε φίλε...

pny said...

Κάθε φορά πέφτουμε από τα σύννεφα, όταν βλέπουν τη δημοσιότητα τέτοια «φαινόμενα» και κάθε φορά ανακαλύπτουμε τον τροχό μέσω των αποτελεσματικότατων ΕΔΕ και κάθε φορά οι δράστες τιμωρούνται παραδειγματικά... Ο ΙΟΣ έχει δημοσιεύσει κατά καιρούς πολύ ενδιαφέρουσες έρευνες για τη συμπεριφορά της χώρας απέναντι στους μετανάστες, καθώς και τα αποτελέσματα των ΕΔΕ και λοιπών πειθαρχικών ελέγχων ή και δικών, που έχουν ασκηθεί έπειτα από καταγγελίες αστυνομικής βίας. Το συμπέρασμα είναι ότι, μετανάστης ή ιθαγενής, να εύχεσαι να μη σου λάχει να βρεθείς στο δρόμο οργάνου, που στραβοκοιμήθηκε ή/και στραβοξύπνησε...
Τους έχω βαρεθεί να λένε κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια και έχω βαρεθεί και μένα, που κάθε φορά σκέφτομαι τα ίδια και τα ίδια. Φίλε/η pinsktros, αν βρεις καμιά ακρούλα για δουλειά εκτός συνόρων, ρίξε σήμα!!

Anonymous said...

Wraios tupos kai o Pagkalos omws ... Briskei Ntoutse kai fasista tov Benny , paei omws stov FASISTA tov Boulgarakn. A re kara-3eftila.

island said...

Βουλγαράκης ubber alles.Κάτι συμβαίνει με το μπλόγκ σου φίλε και πολλές φορές με πετάει έξω.Μήπως έχει μπεί ξένος δάκτυλος;Μήπως δεν του αρέσουν αυτά που μας θυμίζεις;;;;Βρε τί μου θυμίζει;;;Την καλησπέρα μου...

Roadartist said...

Καλημέρα. Απο πότε ο κύριος Βουλγαράκης γράφει βιβλία πολιτισμού? Αν θυμάμαι καλά οταν έγινε υπουργός πολιτισμού είχε ο ίδιος δηλώσει οτι δεν γνωρίζει απο πολιτισμό..... *&(^*%&**

Χρήστος Μπαζιώτης said...

Στο blog μου έχω ασχοληθεί πολύ με την εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ.
Τα προβλήματα όμως είναι αυτά, που αναφέρεις και όχι ποιός θα είναι πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ, σε ένα κόμμα, που έχει ευθύνες για αντιλαϊκές και ρατσιστικές πολιτικές.
Θα μου πεις βέβαια γιατί παραμένεις εκεί;
Επειδή έχω την ψευδαίσθηση ότι μπορώ να αλλάξω κάτι.
Ίσως να αποτύχω, ξέρω ότι προσπάθησα.
Αλλά όταν βλέπω τους βασανισμούς μιας κρατικής εξουσιαστικής βάναυσης μηχανής να βαπτίζονται προστασία της χώρας και να καλύπτονται πρακτικές βρυκολακιασμένες από τα υπόγεια της οδού Μέρλιν και το ΕΑΤ ΕΣΑ τότε ανατριχιάζω.
Θα φωνάξω και θέλω να ενώσουμε τις φωνές μας, όλοι όσοι αισθάνονται άσχημα από τις πρακτικές τον όψιμων πολιτισμικών πολιτικών.

Λάζαρος said...

Καλησπέρα,

Μήπως το βιβλίο του είναι σατηρικού περιεχομένου και δεν το έχουμε καταλάβει!!!Ας πούμε μπορεί και να αφηγείται το περιστατικό με τα "μπουμπούκια" της ΔΑΠ να βρίζουν εν χορώ τον "Γιωργάκη" κι αυτός να χαμογελά περιχαρής!!!Μη μου πείτε ότι κι αυτό δεν είναι "πολιτισμού άποψη"!!!Αλήθεια αν όντως θα είναι κι ο Πάγκαλος στην εκδήλωση δεν θα έπρεπε κάποιος να του ...θυμίσει το περιστατικό!!!

tzonakos said...

Tωρα σκιάχτηκα, μαζώχτηκα, τρέμω, φοβήθηκα !
Ο μεσιε ντε Βουλγαράκι ντε Βοδαφόν Υποκλοπόν θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Αρκει να μην ειναι το δικό του κόκκαλο.

Αυτα και εβίβεςςςς

Anonymous said...

Καλα, δεν πιστευω με τιποτα ομως οτι ο Βουλγαρακης εχει γραψει βιβλιο...
Μαλλον πρωταπριλιατικη φαρσα ειναι...

Angelito said...

Πακιστανάκης παρακαλώ!...

Ψυχάκιας said...

Το ευχάριστο πάντως είναι ότι οι Υπουργοί στην καταπληκτική μας χώρα εκτός του ότι:

α)Παρευρίσκονται σε κάθε "πολιτικοπανήγυρη" με γραβατούλα και χαιρετούρες.

β)Βρίσκονται δίπλα στη νεολαία σε ρόλο cheer leader με "Χέρια Ψηλά" γιουχάροντας τον αρχηγό του αντίπαλου δέοντος.

γ)Ασχολούνται προσωπικά με ένα σωρό "σημαντικές υποθέσεις" τις οποίες θα φτάσουν το μαχαίρι ως το κόκκαλο.

δ)Βρίσκονται στα κανάλια για να εξηγήσουν πως λειτουργεί το "Κύκλωμα Υποκλοπών".

ε)Παρακολουθούν προσωπικά την μεταφορά των αρχαιοτήτων στο νέο μουσείο Ακρόπολης.

στ)Κυβερνούν αποτελεσματικά αυτή τη χώρα.

..έχουν και χρόνο να ασκήσουν τα ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΑ τους καθήκοντα! Μπράβο στα παιδιά, εκτός από πολυτεχνίτες (από Υπουργός Δημοσίας Τάξης τώρα υπουργός Πολιτισμού!?)είναι και πολυτάλαντοι δημιουργοί. Χίλια Μπράβο!

Αααα και μη ξεχνάμε το "ασυμβίβαστο"! Αγνός ανιδιοτελής συγγραφικός οίστρος, χωρίς ίχνος οικονομικού κέρδους!!

Ξανά Μπράβο!

Anonymous said...

κανένα μαχαίρι δεν θα φτάσει στο κόκαλο, κανένας δεν πρόκειται να βρει την αλήθεια, σε μια χώρα που ο μετανάστης δεν ήρθε για να έχει διακαιώματα, αλλά για να είναι φτηνό μεροκάματο και να "συμβάλλει" στην εθνική οικονομία!!!

Η Ελλάδα καταπατά τα διακαιώματα των πολιτών της, στο θέμα των μεταναστών θα κωλύσει; Με προσωπική εμπειρία, είναι τόσο ρατσιστική η αντίληψη των πολιτικών συνολικά, που δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, αντίθετα χειρότερη θα γίνεται η κατάσταση με τα χρόνια.
www.sotiris-koukios.blogspot.com

KitsosMitsos said...

Χαχα! Τρομερό το σχόλιό σου! Για να μαθαίνουμε πώς μας δουλεύουν διαρκώς...

Anonymous said...

http://koukios.wordpress.com

Αγαπητέ δε μασάμε ρε, επέτρεψε μου να ανακοινώσω και μέσω του ιστολογίου σου στο αγαπητό αναγνωστικό κοινό ότι το ιστολόγιο μου μεταφέρθηκε στη διεύθυνση πιο πάνω

Σωτήρης Κούκιος

Anonymous said...

情趣,情趣用品,巴黎,

SM道具,SM,
G點,按摩棒,
轉珠按摩棒,變頻跳蛋,
跳蛋,無線跳蛋,

飛機杯,數位按摩棒,
男用強精短軟質套,充氣娃娃,
自慰套,自慰套,
情趣娃娃,自慰器,
電動自慰器,充氣娃娃器,
角色扮演,角色扮演服,

震動環,潤滑液,
情趣禮物,情趣玩具,
威而柔,逼真按摩棒,
杜蕾斯,潤滑液,自慰器,

慢慢來 said...

針孔偵測器
反針孔偵測器
防止老人走失
防止小孩走失
防止寵物走失
底盤式追蹤器
車底追蹤器
追蹤器平台
日港電信
追蹤器科技網
北台灣防衛科技
汽車追蹤器出租
行車記錄器
租車公司
汽車衛星追蹤器
吸附式追蹤器
商業間諜
內神通外鬼
通姦罪
中華徵信
中華徵信所
羅漢腳
大陸新娘
外籍新娘
越南新娘
印尼新娘慢慢來 said...

靈骨塔糾紛
靈骨塔詐騙
債務整合
債務更生
債務人
債務清償條例
債務人不履行
生前契約
生前契約糾紛
生前契約詐欺
生前契約詐騙
負債救星
負債諮詢
卡債
卡債協商
卡債整合
卡債更生
卡債扶助
貸款
信用貸款
個人信貸
企業貸款
協商機制
汽車貸款
銀行貸款
房屋貸款慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社