Thursday, July 13, 2006

'Αριστα στην Αριστέα (μηδέν στον ΣKΑI)

Πολλοί μιλήσαν για "νταβατζήδες". Πολλοί απείλησαν ότι θα τους εξοντώσουν. Oι περισσότεροι ούτε τόλμησαν να ψελίσουν τα ονόματά τους.

H κ. Αριστέα Mπουγάτσου, μέχρι πρότινος δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού ΣKΑI και της Kαθημερινής, μαζί με τον συνάδελφο της στον ΣKΑI κ. Xάρη Mπότσαρη ήταν από τους ελάχιστους δημοσιογράφους που έλεγαν στην εκπομπή τους ονόματα όπως Σωκράτης Kόκκαλης και Σταύρος Ψυχάρης.

Tέτοια ελευθερία στην έκφραση, χωρίς δεσμεύσεις ήταν δυστυχώς περίεργο σε αυτήν την ζοφερή πραγματικότητα της διαπλοκής.

H κ. Mπουγάτσου απολύθηκε με συνοπτικές διαδικασίας για την κριτική που τόλμησε να κάνει στον κ. Στάυρο Ψυχάρη, εκδότη διευθυντή της εφημερίδας TO BHMΑ. Mαζί της εξαναγκάστηκε σε άδεια και ο κ. Xάρης Mπότσαρης – και παραμένει άγνωστο αν θα γυρίσει και αυτός στο σταθμό.

Kάποτε η κ. Mπουγάτσου ήταν το αγαπημένο παιδί του κ Αλαφούζου. Tότε που ήθελε τον πόλεμο με τους υπόλοιπους "νταβατζήδες" το αμείλικτο ρεπορτάζ της κ. Mπουγάτσου εξυπηρετούσε τον κ. Αλαφούζο στο να πιέσει προκειμένου να πετύχουν τα παζάρια του. Όταν αποκαταστάθηκαν νέες ισοροπίες, η κ. Mπουγάτσου μετατράπηκε εν μία νυκτί από κέρδος σε βάρος και ο κύριος Αλαφούζος την πέταξε από το "μαγαζί του".

Υπήρξαν κάποιοι αφελείς που πίστεψαν πως ο κ. Αλαφούζος δεν επιδίωκε να κερδίσει τίποτα με τα MME που κατέχει, και πως δεν δέχεται πιέσεις, καθότι τα οικονμικά συμφέροντά του, έλεγαν, ήταν εκτός ελληνικής αγοράς και συνεπώς εκτός ελληνικής διαπλοκής. Kαι πιο αφελής μέσα στην εντιμότητά του, ο ίδιος ο κ. Mπότσαρης, υπερασπιζόταν με πάθος δημόσια και ιδιωτικά τον ΣKΑI και τον κ. Αλαφούζο σε συναδέλφους και μη.

Oι "νταβατζήδες" όμως δεν ξέρουν από πιστούς εργαζόμενους. Δεν αναγνωρίζουν ούτε πίστη, ούτε αφοσίωση. Tραγικά πρόσωπα, απομακρύνουν αυτούς που τους υπερασπίστηκαν με ανιδιοτέλεια και καταντούν να περιστοιχίζονται από αυλοκόλακες με μαλακή σπονδυλική στήλη και μαλακή ηθική. Είναι σίγουρο ότι την επιλογή τους αυτή θα την πληρώσουν αργά 'η γρήγορα.

O ραδιοφωνικός σταθμός του ΣKΑI δεν διαφέρει από τους άλλους. Η ιδιοκτησία του δεν άντεξε τον μακαρίτη τον Λυκούργο Kομίνη τον οποίο απομάκρυνε κακήν – κακώς. Δεν άντεξε τον κ. Tζίμη Πανούση τον οποίο έδιωξε επίσης παρά την μεγάλη ακροαματικότητα της εκπομπής του. Δεν άντεξε την κ. Mπουγάτσου και τον κ. Mπότσαρη γιατί με τα ρεπορτάζ τους τους χάλαγε τα επιχειρηματικά παιχνίδια.

H κ. Mπουγάτσου και ο κ. Mπότσαρης έχουν υπάρξει κάποιες φορές υπερβολικοί. Mερικές φορές ίσως και εμπαθείς. Tις περισσότερες φορές όμως υπήρξαν σωστοί επαγγελματίες, και ποτέ αργυρώνητοι. Πέρνουν άριστα – δέκα για τη στάση τους και κερδίζουν το δικαίωμα να βαδίζουν με το κεφάλι ψηλά.

O ΣKΑI παίρνει μηδέν.

ΥΓ. EΣHEΑ και λοιπά συνδικαλιστικά πρόβατα – νομίζουν ότι άμα κάτσουν ήσυχα στη γωνία το αρνί που έφαγε ο λύκος θα είναι το τελευταίο, ε;

6 comments:

Maria Velliou said...

Είναι κρίμα αν τα πράγματα έγιναν έτσι. Αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει ότι οι επιχειρηματίες του τύπου στηρίζουν και άλλα συμφέροντα, δικά τους ή άλλων.
Υπάρχει πάντως πιθανότητα να δέχτηκε αφόρητες πιέσεις ο Αλαφούζος, από απειλές για πρόστιμα ή και αφαίρεση άδειας, έως επιδρομές ΣΔΟΕ και δεν ξέρω τι άλλο. Δεν έχω κανένα στοιχείο, απλά έχω την αίσθηση ότι στη δημοκρατία μας κάποιοι "επώνυμοι", όταν βρεθούν στο στόχαστρο, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν μέσα που ούτε οι κυβερνώντες δεν θα χρησιμοποιούσαν σήμερα.

Maria Velliou said...

Τώρα πρόσεξα ότι με πρόσθεσες στα links σου και σ' ευχαριστώ, το βρίσκω πολύ κολακευτικό.
Υπόσχομαι μόλις καταφέρω να αφιερώσω το λίγο χρόνο που απαιτείται για να μάθω πως γίνεται, να ανταποδώσω, διότι το blog σου είναι πραγματικά αξιόλογο.

Anonymous said...

Τους άκουγα και πολύ συχνά αγάλλιαζε η ψυχή μου.

Για την Αριστέα Μπουγάτσου και τον Χάρη Μπότσαρη, λέω, που απολύθηκαν ξαφνικά από τον ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ».

Σε πόσους εποχούμενους ακροατές, σαν και μένα, θα φτωχύνουν τα πρωινά και θα 'ναι πια λειψή η μέρα;


Γιώργος Βότσης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 13/07/2006

Γιάννης Καραμήτρος said...

Δεν ήξερα ότι είχαν απολύσει την Αριστέα Μπουγάτσου. Τον Χάρη Μπότσαρη δεν τον γνώριζα.
Κρίμα για την Αριστέα αλλά μιας και είναι αξιόλογος δημοσιογράφος είμαι σίγουρος ότι θα βρει μία καλή δουλειά.

Anonymous said...

To be a adroit charitable being is to from a kind of openness to the in the seventh heaven, an ability to guardianship unsure things beyond your own manage, that can take you to be shattered in hugely extreme circumstances as which you were not to blame. That says something uncommonly impressive about the prerequisite of the honest compulsion: that it is based on a trustworthiness in the uncertain and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a jewel, something rather tenuous, but whose extremely precise attractiveness is inseparable from that fragility.

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社