Sunday, March 04, 2007

Παραιτηθείτε κύριε Πολύδωρα για τα ψέματα της Αστυνομίας σας!

Θα έγραφα “έπρεπε να ντρέπεται η ηγεσία της Eλληνικής Αστυνομίας και κατ’ επέκταση η ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Tάξης για τα ψέματα που είπαν. Αλλά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά πλέον.

Tάχα 50 διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα του Υπουργείου Αιγαίου και όρμηξαν με βόμβες μολότωφ στο φρουρό που αναγκάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα για να γλιτώσει πιθανό λιντζάρισμα και να προστατεύσει το Υπουργείο.

Oταν πρωτοάκουσα την είδηση, θεώρησα την ενέργεια του φρουρού κάπως υπερβολική, αλλά τέλος πάντων την δικαιολόγησα.

Σε τελική ανάλυση, ποιος θα μπορούσε να πει σε κάποιον να μην προστατευθεί στην επίθεση πενήντα κουκουλοφόρων που του πέταγαν μολότωφ. Kαι τι θα λέγαμε αν αυτοί καταλάμβαναν το Υπουργείο και προξενόυσαν καταστροφές.

Λογική σκέψη.

Tο ψέμα αναπαράχθηκε την πρώτη μέρα σε όλες τις τηλεοράσεις. Mέχρι εχθές που βγήκε το video στο κεντρικό δελτίο του MEGA την Παρασκευή 2 Μαρτίου.

Δείτε το πιο κάτω: H πόρτα είναι κλειστή. Tο λουκέτο στη θέση του. Πουθενά κουκουλοφόροι. Πουθενά μολότωφ.








H
Αστυνομία πιάστηκε να λέει ψέματα. O Υπουργός κ. Bύρων Πολύδωρας φέρει την ευθύνη για αυτό. Oφείλει να παραιτηθεί και ο πρωθυπουργός να τον αποπέμψει.

Δεν υποστηρίζω ότι οι κουκουλοφόροι μπορούν να ρίχνουν μολότωφ στους αστυνομικούς και αυτοί να μην αντιδρούν. Όμως αυτό απέχει παντελώς από αυτό που συνέβη στο Υπουργείο Αιγαίου.

H Αστυνομία δεν δίστασε να πει χοντροκομμένα ψέματα. Ποιος πολίτης μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στις δηλώσεις της Αστυνομίας και του Υπουργού Δημοσίας Tάξης όταν τα ψέματα είναι τόσο εύκολα;

Γιατί η αρμόδια εισαγγελέας προσπέρασε τόσο γρήγορα την ιστορία αγνοώντας καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες; Tώρα που έχουμε νέα στοιχεία τι σκοπεύει να κάνει;

Αν ο πρωθυπουργός θέλει να διαφυλάξει στο ελάχιστο το κύρος της Eλληνικής Αστυνομίας οφείλει να αποπέμψει τον κ. Πολύδωρα διότι είναι ανεπαρκής, και να ορίσει Υπουργό που να αποκαταστήσει το ανύπαρκτο σήμερα κύρος της Eλληνικής Αστυνομίας, απαλλάσσοντας την από τους επίορκους και τους ψεύτες.

Tο μόνο που μας προστατεύει από την απόλυτη ζούγκλα είναι ο νόμος, και όταν οι φύλακές του τον παραβιάζουν πρώτοι δεν μας έχει περισσέψει απολύτως τίποτα.

ΥΓ. Επειδή είναι πολυγραμένη η πιπίλα για «καθεστωτικά» μέσα μαζικής ενημέρωσης που πάντα ο ρόλος τους είναι να διαστρέφουν την αλήθεια, καλό είναι να θυμόμαστε αυτό εδώ το περιστατικό.

Έχω γράψει πρόσφατα για το MEGA και τις ειδήσεις του, και σίγουρα θα γράψω πάλι.

Όμως εδώ να τους πούμε ένα μπράβο γιατί ανέδειξαν το θέμα αυτό και το πρόβαλαν δύο ολόκληρες ημέρες συνεχόμενα.

Και να θυμόμαστε ότι στη μάχη για την πληροφόρηση στη δημοκρατία κανένα μέσο δε πρέπει να αποκλείεται. Χρειάζεται πολύ επιμονή, πολύ δουλειά, δημιουργικότητα και όχι προκατάληψη.

Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την κοινωνία των ενεργών πολιτών.

20 comments:

Kensai said...

O Πολύδωρας ας παραιτηθεί. Αλλά τον φουκαρά τον αστυνομικό που ήταν «χεσμένος» (συγγνώμη για την έκφραση!) και αναγκάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα μπας και διαλυθεί το πλήθος θα ήταν κρίμα ακόμα και να τον επιπλήξουν...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Να συμφωνήσω ότι ο αστυνομικός δεν είναι το βασικό μου θέμα kensai. Για τους υπουργούς και την κυβέρνηση έχει γίνει βολικό πολύ να τα φορτώνουν και αυτοί στους αστυνομικούς. Μόνος του, κακοπληρωμένος και ανεκπαίδευτος. Είδε κανένας τον υπουργό στα κανάλια πουθενά; Μόνο για ζαρντινιέρες και πιπερόριζες μας μιλάει. Αυτό που με εκπλήσει πάντα είναι το πόσο χαζούς πρέπει να μας περνάνε. Τόσος κόσμος, τόσες κάμερες, τόσοι δημοσιογράφοι - μα τι πιστεύουν; Όλοι μασάμε χόρτο;

ΠΡΕΖΑ TV said...

Τι περιμενεις απο μια κυβερνηση καταλοιπο της χουντας;

itelli said...

Σε διαβάζω πολύ καιρό. Συμφωνώ με όσα λες, κ ενώ με θλίβουν αυτά για τα οποία μιλάς, τα κόμμεντς όσων σε παρακολουθούν είναι αντισταθμιστικά για το συναίσθημα ντροπής κ αποτυχίας.

Μιλάς για ευθιξίες, κυβερνητικές ευθύνες, αλλά κ κοινωνία ενεργών πολιτών. Μετά τα όσα έγιναν τα τελυταία δυο χρόνια, η εντύπωσή μου είναι ότι ο κόσμος δεν καίγεται κιόλας - δεν ξέρω αν είναι επειδή τρέχουν να βγάλουν το ψωμάκι τους κ δεν χωράει ο νους τους άλλα ή επειδή έχουν αναισθητοποιηθεί σε θέματα διαφοράς/κατάχρησης εξουσίας. Όμως εκείνο που μου έρχεται τελευταία στο μυαλό, μετά που σε διαβάζω, είναι αυτό που είπε κάποιος κάποτε (δεν θυμάμαι ποιος κ ποτε), ότι σε ενα δημοκρατικό πολίτευμα, οι πολίτες της χώρα παίρνουν την κυβέρνηση που τους αξίζει.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@ Αγαπητέ (-ή) Π-TV, δε περιμένω τίποτα -όπως και εσύ ΑΠΑΙΤΩ τα βασικά.

@ Αγαπητέ Ιtelli - ευχαριστώ για τη καλή κουβέντα. Φοβάμαι ότι έχεις δίκιο. Για να στο πω ανάποδα, από εμάς εξαρτάται.

Σοφία said...

Θα συμφωνήσω με τον Kensai αλλά και με τον Itelli. Αυτοί μας (σας) άξιζαν, αυτοί μας (σας) κυβερνάνε... Τα παράπονά σας μπορείτε να τα εκφράσετε έμπρακτα στις επόμενες εκλογές. Τα υπόλοιπα είναι ραπανάκια για την όρεξη.

ΠανωςΚ said...

Κατανοώ όσα λέγονται, ότι παίρνουμε ο,τι μας αξίζει. Ομως διαφώνώ σε κάτι: Οι εκλογές αποτελούν το ελάχιστο των ραπανακίων για την όρεξη που μπορούν -ή θα μπορούσαν- να χρησιμοποιούν οι πολίτες. Στους δρόμους αλλάζουν οι συνειδήσεις, κι αυτό δεν είναι τσιτάτο, είναι ολόκληρη η σύγχρονη ιστορία.

ΥΓ: (ρε συ "Δε μασάμε ρε", έτσι μεθυσμένος που είμαι πώς περιμένεις να γράψω το γουόρντ βεριφικέσιον;)

P. said...

Για το ανεκπαίδευτός φταίει το κράτος. Όπως ας πούμε και για το ότι ήταν μόνος του εκεί. Αλλά μην τρελαθούμε. Αμάν αυτή η καραμέλα με το κακοπληρωμένος. Ήξερε τι λεφτά πρόκειται να παίρνει. Το ότι πάίρνω λοιπόν λίγα δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνω τη δουλείά μου χάλια. Ούτε ο μπάτσος, ούτε ο γιατρός ούτε κανείς. Τι λογική είναι αυτή? Είναι δυνατόν; Μήπως του είπε κανείς πριν γίνει μπάτσος ότι θα παίρνει 15000€ το μήνα και τον πίστεψε. Για να μη θυμηθώ πόσα όπλα μπάτσως έχουν σκοτώσει "καταλάθος". Εννοείται πως όλοι αυτοί οι μπάτσοι πρέπει να τιμωρούνται. Όπως και ο συγκεκριμένος. Επιτέλους.

ΥΓ: Συγνώμη για το ύφος μου αλλά βαρέθηκα τη δικαιολογία παίρνω λίγα λεφτά άρα θα κάνω και λίγη δουλειά. Κι εγώ λίγα παίρνω αλλά δουλεύω κανονικά.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Σοφία πολύ σωστά, αλλά όπως λέει και ο Πάνος (Πάνως...) όχι μόνο στις εκλογές γιατί αυτό είναι κάθε κάμποσο. Γίνεται και κάθε μέρα - και όχι μόνο στους δρόμους, αλλά με διάφορες πρωτοβουλίες. (Καλοπέρναγες Πάνω, ε;)

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

OK Holden, μαζί σου φίλε.

Το πρόβλημά μου εδώ είναι ότι ο Υπουργός είναι άφαντος και τα φορτώνουν στον αστυνομικό που είναι χαμηλά στο food chain.

Και εν πάσει περιπτώσει o ειδικός φρουρός είναι μάλλοω ένας φουκαράς μισθωτός που πήγε σε αυτή τη δουλειά όχι επειδή την αγάπησε μάλλον, αλλά για να βγάλει ένα νοίκι στο διαμέρισμα που μένει.

Θέλω να πω, μου τη σπάει που σε αυτή την ιστορία ο κατ' εξοχίν ηθικός αυτουργός του πυροβολισμού και του ψέματος είναι άφαντος. Και αυτός είναι ο Βύρων Πολύδωρας.

Πώς την έχουν δει έτσι οι Υπουργοί Δημόσιας Τάξης σε αυτή τη χώρα; Ποιού πράγματος φέρουν την ευθύνη τελικά; Ο άλλος ο Βουλγαράκης στη βάρδια του επάνω γίναν οι απαγωγές των Πακιστανών και οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων. Το ψέμα σύννεφο.

Αμάν πια. Δε ζητάει κανείς πολλά. Δε περιμένει έμπνευση. Διαχείριση έντιμη δε μπορούν να κάνουν επιτέλους;

Anonymous said...

Edw de paraitnthnke o mosxo-Boulgarakhs pou eixe kavei ta triplasia - siga mh paraitnthn o Polydoras. Proagwgn tha parei.

david santos said...

Hello!
How are you? This text is very good
Good week for you. Thank you

Anonymous said...

Δεν καταλαβαίνω την τρέλα της αστυνομοκρατείας.Ασ ήταν καλή κυβέρνηση να μην έβγαινε ο κόσμος στους δρόμους να διαμαρτύρεται για το εθνικό χάλι!Το κακό είναι γενικότερο,όχι μόνο στην Ελλάδα αλλα και ευρύτερα και κατα την γνώμη μου δεν θα αργήσουμε να δούμε τις συνέπιες.

Oneiros said...

Σκηνή απείρου κάλλους, η προσπάθεια του συνδικαλιστικού εκπρόσωπου των ειδικών φρουρών να προσπαθεί δια βοής να αντιπαρατεθεί στην αδιάψευστη εικόνα του βίντεο. Στον αιώνα που θα προτιμούσαν αυτοί να αστυνομεύουν την Ελλάδα, προφανώς δεν υπήρχε YouTube...

ATHENA said...

ΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΑΛΧΙΣΤΟΝ,
ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΜΑΣΗΤΑ ;-)

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ

ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΒΟΣΚΟ ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ, ΝΟΜΣΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΛΕΜΕ...

Urfurslaag said...

Γειά χαρά

Δεν έχουμε μιλήσει ποτέ αν και βλέπω το βλογκ σου και από ότι βλέπω και εσύ το δικό μου

Με έχεις βάλει στα λινκ σου.
Σε ευχαριστώ πολύ για αυτό αλλά πρέπει να σου πω ότι το δικό μου βλογκ είναι οξυ και σε υψηλους τόνους.Αυτό συνεπάγεται πως στοχοποιείται.

Προσωπικά πριν ξεκινήσω φρόντισα να καλύψω τον δικό μου κώλο νομικά αλλά και δυκτιακά. Το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να προστατεύσω όσους με έχουν στα λινκ τους.

Και επειδή πολλά έχουν δεί τα μάτια μου να συμβαίνουν στην βλογκοσφίερ από διάφορους κρετίνους, θεώρησα
καλό να μοιραστώ μαζί σου αυτές τις σκέψεις.

Φιλικά Ουρφ

avissos said...

"Ο καλός φοβάται το ψέμα. Ο κακός την αλήθεια."
αλλά έχουμε χάσει τους ρόλους τελευταία..

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Αγαπητέ Oυρφ, φυσικά και βλέπω τακτικά τη σελίδα σου και για αυτό βάζω και το link στη δικιά μου.

'Αμα φτάσω στο σημείο να βγάζω links επειδή δεν μπορώ να το αντέξω τότε θα το κλείσω το μπλογκ. Αυτό το μπλογκ εξυπηρετεί μόνο την ανάγκη μου να μιλάω ελεύθερα, αλλοιώς δεν θα το είχα.

Eλπίζω να αναπτυχθεί κάποτε το νομικό πλέγμα, αλλά και το κίνημα αλλελυγγύης που να προστατεύει την ελευθερία του λόγου μέσα από το δίκτυο. Ίσως μέσα από αυτό να κερδίσουμε πάλι την ελευθερία που μας στερούν τα ελεγχόμενα MME.

Σε ευχαριστώ για το κείμενό σου και για τις επισκέψεις σου, στ' αλήθεια.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Mάρσυ μου, εσύ δε την καταλαβαίνεις (…), αλλά η κυβέρνηση έχει κάνει τους υπολογισμούς της, και νομίζει ότι το παιχνίδι της βγαίνει.

Αγαπητέ Όνειρε, ήταν όντως τραγικό θέαμα. Bέβαια αυτό δε με εξοργίζει τόσο, όσο με εξοργίζει η απουσία του Υπουργού, ο οποίος έχει στην ουσία την ευθύνη. Tώρα με τις κάμερς που μπορεί να έχει ο καθένας εύκολα, και το YouTube τσάμπα μπλέξαν οι άνθρωποι άσχημα.

Αθηνά μου, εδώ είναι το ζήτημα. Δεν είμαστε κοπάδι, και έχουμε περισσότερα μέσα στα χέρια μας από ότι στο παρελθόν, που μας τα δίνει η τεχνολογία. Όμως η ζωή είναι έξω από τα πληκτρολόγια και τις οθόνες. Kαι εκεί είναι το ερώτημα – θα καταφέρουμε να κάνουμε και το επόμενο βήμα;

Ανι αφού σε βλέπω ότι δε φοβάσαι έτσι που πετάς! :-)

SniperAthens said...

Θα της βγεί το παιχνίδι, γιατί είναι "μετρημένο" να της βγεί.

Η ουσία είναι αυτό που θέτει ο πανωςκ.

Βλέπει κανείς όμως κάτι αισιόδοξο? Βλέπει κανείς τον κόσμο να κινείται? Τι πιό χαρακτηριστικό παράδειγμα απάθειας λαού από την επιβράβευση της Vodafone από το καταναλωτικό κοινό?