Wednesday, March 21, 2007

Να μη ξεχάσω τον κ. Πολύδωρα (όπως κάνω συνήθως - Vodaphone, Πακιστανοί κλπ.)


Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας. Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ' ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούμε:

  • Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

  • Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.

  • Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.


Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.


Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων: Αμπελοφιλοσοφίες, αναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λαπούτα, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.

tags: | meme: a6edf8bc8e7a7ed85215abe9b94bbc7a

14 comments:

tyharpastos said...

Μια μικρή παρατήρηση μόνο. Δεν σας φαίνεται λίγο άστοχο το τρίτο των αιτημάτων σε σχέση με τα δυο προηγούμενα; Πως η συνταγματική αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας, θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας και η "αποκατάσταση", όπως λέτε της αξιοπιστίας της αστυνομίας(δικαιούται ο καθένας να θεωρήσει από την διατύπωση ότι είχε αξιοπιστία και αίφνης την έχασε, ελπίζω ότι δεν είναι αυτό το πνεύμα του αιτήματος), μιας γενικότερης λειτουργιας της πολιτείας δηλαδή που άπτεται σαφώς της ίδιας αρχής, έχει την ίδια αξία με την διοικητική αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί με επάρκεια σε ένα παροδικό πρόβλημα; (όχι ότι δεν είναι σημαντικό). Η παράθεση δίνει την εντύπωση ότι αν ήταν εξορθολογισμένες οι διαδικασίες δεν είχαμε πρόβλημα ή αν εξοριθολογιστούν το πρόβλημα θα παύσει υφιστάμενο. Ή, ακόμη χειρότερο, δημιουργεί την εντυπωση ότι καποιοι που δεν μπορούν να βγάλουν έγκαιρα διαβατήριο θυμήθηκαν και τις αρχές του συνταγματος.
Όλα αυτά καλοπροαίρετα. Είμαι άπόλυτα σύμφωνος επί της αρχής.

ioannisk said...

Έβαλα και εγώ το κείμενο στο blog μου, έπρεπε να στείλω email στο http://logodosia.net;

Για τον επικίνδυνο πλέον πολύδωρα μπορούσατε να βάλετε πολλά άλλα με πρώτο και καλύτερο το γεγονός ότι η αστυνομία και οι εργαζόμενοι σε αυτήν δεν είναι σαν όλους τους άλλους εργαζόμενους. Δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν το κρατικό μονοπώλιο στην βία έχουν περιορισμούς (όχι απεργίες, όχι τηλέ-παράθυρα) κλπ. Οι συνδικαλιστές τους τον τελευταίο καιρό το έχουν ξεχάσει.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Πολύ δικαιολογημένη η ερώτηση:

Έγινε μεγάλη κουβέντα για το ζήτημα. Παρουσιάστηκαν δύο απόψεις:

H πρώτη - κρατάς μόνο το μείζον – τη βία, τα ψέματα, την παραβίαση των δικαιωμάτων, και δεν τη νερώνεις με διαβατήρια και ταυτότητες.

H δεύτερη - παρουσιάζεις την συνολική αποτυχία που ξεκινάει από το μείζον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και φτάνεις μέχρι και το ελάσσον, τα διαβατήρια – ελάσσον μεν, αλλά άμεσο θέμα για την καθημερινότητα πολύ κόσμου.

Υπάρχει κάτι πολύ θετικό που επικράτησε ώστε να επικρατήσει η δεύτερη άποψη: :

Πιο πολύς κόσμος, με διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα, με διαφορετικές αναφορές, με διαφορετική καθημερινότητα γίνεται κοινωνός της άποψης του άλλου, και όλοι μαζί βρίσκουν κοινό παρανομαστή ζητώντας:

Nα αποδωθούν οι ευθύνες.

Nα υπάρξουν κυρώσεις.

λ:ηρ said...

@ioannisk: δεν είναι ανάγκη να στείλεις email. Σ' ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή.

@tyharpastos: όπως έγραψε κι ο ΔΜΡ έγινε κάποια συζήτηση για το πώς δένουν τα διαβατήρια με την τυφλή βία. Πιστεύω πως πρόκειται για τις δυο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.

Πιστεύω πως είτε πέσει πολίτης θύμα αυτοδικίας ενός ΜΑΤατζή είτε αναγκαστεί σε ουρά από τις 3 τα ξημερώματα για ένα διαβατήριο, το ψυχικό τραύμα είναι το ίδιο: γιατί μας αντιμετωπίζουν έτσι;

Σε καθημερινή βάση περισσότεροι πολίτες βιώνουν την απαξίωση δια των διαβατηρίων παρά όσοι πέσαν θύματα αυτοδικίας των ΜΑΤ εδώ και ένα χρόνο.

Ήταν αδιανόητο για μένα να μη μιλήσουμε για τα διαβατήρια όταν είδα με τα μάτια μου 75 Έλληνα που είχε οδηγήσει για 8 ώρες για να καταθέσει αίτηση, να κλαίει επειδή το προξενείο του έκλεισε την πόρτα. Όπως αγανάκτησα με τη φωτογραφία του πεσμένου διαδηλωτή που δέχεται την κλωτσιά του αστυνομικού έτσι αγανάκτησα και με την μεταχείριση του 75χρονου. Το τραύμα στην ψυχή, στην προσωπικότητα, στην αξιοπρέπεια, είναι το ίδιο βαθύ.

John Karakatsanis said...

Συμμετέχω κι εγώ.

roidis said...

OK

alas said...

μέσα κι εγώ!

Project2501a said...

Πιστεύω πως είτε πέσει πολίτης θύμα αυτοδικίας ενός ΜΑΤατζή είτε αναγκαστεί σε ουρά από τις 3 τα ξημερώματα για ένα διαβατήριο, το ψυχικό τραύμα είναι το ίδιο: γιατί μας αντιμετωπίζουν έτσι;

Απλό. Γιατί όλοι ξέρουν ότι οι κοτζαμπάσιδες δεν έχουν φύγει ακόμα από την Ελλάδα. Ακόμα βία και νοθεία εχουμε στην Ελλάδα. Ακόμα ψηφίζουνε τα δέντρα.

"Διώξε τον ραγιά από τη πλάτη σου για να φύγει και ο αγάς." Στα είπαν του ΟΜΗΡΟΙ

ΕΡΙΧΘΟΝΙΟΣ said...

Εκείνο για το οποίο κατηγορώ εγώ, και κάθε ευσυνείδητος Έλλην πολίτης την Αστυνομία, είναι επειδή, ανίκανη, φοβισμένη και ευνουχισμένη ούσα, δεν κάνει την δουλειά για την οποία τήν πληρώνουμε:

Να τσακίσει και να μπαγλαρώσει τους αλήτες, τραμπούκους, εμπρηστές και τρομοκράτες άπλυτους αναρχοφασίστες, που καίνε, λεηλατούν, τρομοκρατούν ζωές και περιουσίες και έχουν επιβάλλει την φασιστική τους βία σε αυτήν την άμοιρη χώρα.

Η μέγιστη ευθύνη της Αστυνομίας είναι ότι σάς αφήνει να κάνετε αυτά. Για αυτά δεν βλέπω να διαμαρτύρεται κανείς σας. Αλλά, όταν συμβαίνουν όλα αυτά με την ανοχή της Αστυνομίας που κάθεται και σάς κοιτά, κάτι πολύ σάπιο υπάρχει.

Και έχετε και το θράσσος να ζητάτε και τα ρέστα από το φιλαράκι σας τον Πολύδωρα που κάθεται σαν κότα και σάς αφήνει να ασελγείτε, να καίτε και να τρομοκρατείτε.

Ντροπή σας.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@John, Ροίδη και Alas, ευχαριστώ – συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.

@Project2501α – H τελευταία σειρά λέει όλη την αλήθεια.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Eριχθόνιος – Mάλιστα. Δε σνομπάρω κανέναν που έκανε τον κόπο να αφήσει δύο γραμμές σε αυτό το μπλογκ.. Bλέπω δε ότι συμφωνούμε σε μερικά από αυτά που γράφεις, οπότε γιατί γιατί τόσα νεύρα; Eγώ δεν είμαι υπέρ των εμπρησμών ακόμα και των φασιστικών βιβλιοπωλείων.

Nα δούμε αν θα συμφωνήσεις σε αυτό και εσύ όμως, αν ας πούμε σε ενοχλήσε το κάψιμο του βιβλίου του Mίμη Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη, ή του βιβλίου της ιστορίας της έκτης δημοτικού από τους φασίστες της Xρυσής Αυγής στην Αθήνα.

H αστυνομία πληρώνεται για να εφαρμόζει το νόμο που δεν προβλέπει να "τσακίζει" κανέναν [άσχετο άν το κάνει]. Tελικά είσαι υπέρ της εφαρμογής των νόμων ή όχι; Πρέπει να το σκεφτείς λίγο.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Γεωργίαδης είναι παρών σε όλα τα κανάλια, και μάλιστα σε συχνότητα που είναι αναντίστοιχη με το ποσοστό του κόματος που εκπροσωπεί. Αν δε του καίγαν αυτoί οι ανόητοι το βιβλιοπωλείο του μπορεί και να είχαμε γλιτώσει από τις ανοησίες του. ['Iσως τότε να το καιγε μόνος του].

慢慢來 said...

南投市徵信社公會
南投縣徵信社公會
雲林徵信社公會
雲林市徵信社公會
雲林縣徵信社公會
嘉義徵信社公會
嘉義市徵信社公會
嘉義縣徵信社公會
台南徵信社公會
台南市徵信社公會
台南縣徵信社公會
高雄徵信社公會
高雄市徵信社公會
高雄縣徵信社公會
屏東徵信社公會
屏東市徵信社公會
屏東縣徵信社公會
宜蘭徵信社公會
宜蘭市徵信社公會
宜蘭縣徵信社公會
花蓮徵信社公會
花蓮市徵信社公會
花蓮縣徵信社公會
台東徵信社公會
台東市徵信社公會
台東縣徵信社公會

慢慢來 said...

澎湖徵信社公會
澎湖縣徵信社公會
金門徵信社公會
金門縣徵信社公會
馬祖徵信社公會
馬祖縣徵信社公會
香港徵信社公會
大陸徵信社公會
美國徵信社公會
尋人
尋人網
尋人查址
尋人啟事
尋人方法
尋人起源
尋人免費咨詢
尋人高手
尋人網站
尋人工具
離婚協議書範本
離婚協議書下載
離婚手續
離婚免費咨詢網
離婚協議書
離婚要件
離婚證人
徵信社收費
徵信社推薦
徵信社尋人
徵信社申訴管道
徵信社工作
徵信社公會

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社