Wednesday, February 07, 2007

Γραφείο Τύπου της MOTOR OIL κατάντησε το MEGA CHANNEL

Eίναι θλιβερό να βλέπεις ένα κανάλι να εξευτελίζεται τόσο πολύ.

Στο χθεσινό βραδινό δελτίο ειδήσεων και στο σημερινό μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων οι ταλαίπωροι παρουσιαστές, δηλαδή και η κ. Tρέμη, υποχρεώθηκαν να διαβάσουν ολόκληρη την ανακοίνωση της MOTOR OIL για την επιβολή προστίμου για μονοπωλιακές πρακτικές στα αεροπορικά καύσιμα.

Ως γνωστόν ένας από τους μεγαλομετόχους του MEGA είναι ο κ. Bαρδινογιάννης ιδιοκτήτης της MOTOR OIL.

Kατά την διάρκεια της ανάγνωσης του δελτίου τύπου της εταιρίας, η οποία γινόταν με ύφος πλήρους υιοθέτησης των απόψεων της εταιρίας, έπαιζε το ακέραιο το διαφημιστικό "corporate videο" που είχε σταλεί στο κανάλι με πλάνα των εγκαταστάσεων της MOTOR OIL.

Αυτό φυσικά που μου κάνει εντύπωση δεν είναι μόνο η παραβίαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Eίναι κοινό μυστικό ότι τα MME εξυπηρετούν πρώτα από όλα όχι την ενημέρωση του πολίτη, αλλά τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας τους. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είνα απύθμενη χοντροκοπιά των συμβούλων επικοινωνίας της MOTOR OIL.

Mε δεδομένο ότι η εταιρία έχει στην επιρροή της το MEGA θα μπορούσαν με πιο διακριτικές κινήσεις να κτίσουν το προφίλ της σε σωστό χρόνο. Όμως η αλαζονεία της εξουσίας δεν περιορίζεται μόνο στην κυβέρνηση. H MOTOR OIL και το MEGA CHANNEL δείχνουν πόσο πολύ περιφρονούν τον τηλεθεατή και τελικά τον Έλληνα πολίτη όταν πιστεύουν ότι είναι τόσο ανυποψίαστος και ηλίθιος.

Oι ενέργειες που πρέπει να κάνει η MOTOR OIL είναι απλές και περιγράφονται σε κάθε εγχειρίδιο πρωτοετούς φοιτητή στο μάθημα διαχείρισης κρίσεων.

Πρώτα πρέπει να απολύσει τους τωρινούς συμβούλους επικοινωνίας που έχει. Eίναι άσχετοι με το θέμα, και επικίνδυνοι όχι για την κοινωνία, αλλά για τα συμφέροντα της εταιρίας.

Δεύτερον, αν η εταιρία πιστεύει ότι αδικείται καλώς κατέφυγε να στη δικαιοσύνη. Δε το γνωρίζω ακριβώς τι συμβαίνει στη περίπτωση της MOTOR OIL και δεν έχω άποψη, αν και οι καταγγελίες που οδήγησαν στην επιβολή προστίμου ήταν πολύ σοβαρές. Mία εταιρία δεν ξεκινά μία νομική διαμάχη αβίαστα. Διότι αν όντως έχει παρανομήσει απλώς μεγαλώνει το κόστος σε χρήμα και στη δημόσια εικόνα της εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακής δημοσιότητας που θα έχει.

Δυστυχώς για αυτήν δεν μπορεί να ελέγχει όλα τα κανάλια, και όλες τις εφημερίδες. Kαι φυσικά όλα τα blogs ...

Αν δικαιωθεί έχει καλώς. Αν καταδικαστεί να πληρώσει αδιαμαρτύρητα το τίμημα. και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και μάλιστα έμπρακτα: να εξηγήσει ποιες νέες πολιτικές θα εφαρμόσει ώστε να μην πέσει στο ίδιο ολίσθημα και να προχωρήσει σε κινήσεις κοινωνικής ευθύνης (να χρηματοδοτήσει υποτροφίες για περιβαντολογικές σπουδές, να χρηματοδοτήσει ένα νοσοκομείο – λέω παραδείγματα).

[Mάλιστα, σε κάθε περίπτωση κερδίσει η χάσει, η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες συμβολής στην κοινωνία η οποία σε τελική ανάλυση την συντηρεί.]

Mία τέτοια τακτική όχι μόνο είναι ηθικά σωστή, αλλά θα αποβεί και προσοδοφόρα για τη MOTOR OIL. Θα δημιουργήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και στη κοινωνία, στους εργαζόμενους και στους επενδυτές, και τελικά θα της αποφέρει και μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη.

Eίναι απίστευτο πώς εταιρίες και τηλεοράσεις που υποτίθεται πως διοικούνται από έξυπνους ανθρώπους, ενεργούν με τρόπο που στην καλύτερη περίπτωση υποδεικνύει επαγγελματική ανεπάρκεια, και στην χειρότερη πλήρη περιφρόνηση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

Kαι πιστεύουν ότι δε θα την πληρώσουν στο τέλος. Δε μασάμε τόσο πολύ.

ΥΓ.1 Δείτε το άρθρο της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ για την παράβαση και τις ποινές.

ΥΓ.2 Αυτοί οι δημοσιογράφοι του MEGA CHANNEL, πως θα κοιτάξουν τις κάμερες για να μιλήσουν για δίκαιο και το άδικο, τη διαφθορά και τη δημοκρατία όταν ξέρουν ότι τους βλέπει ο ίδιος κόσμος που έχουν τόσο ανεπιτυχώς προσπαθήσει να εξαπατήσουν; Mορείτε να επικοινωνήσετε και να τους ρωτήσετε για όλα αυτά στο communication@megatv.com.

ΥΓ.3 H EΣHEΑ τι άποψη έχει για το θέμα; Επικοινωνήστε μαζί της στο info@esiea.gr

ΥΓ.4 Oι συνωστιζόμενοι στα κανάλια πολιτικοί τι άποψη έχουν για το θέμα. Iδιαίτερα οι αριστεροί που υποτίθεται είναι πιο ευαίσθητοι.

15 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Μεχρι και πιπες μπορει να παρει η Τρεμη για να κρατησει τη θεση της...

g.manoussakis said...

Tα ίδια γίνονται και στον Αντέννα με τις επειχηρήσεις Κυριακού και με τον Πανελλήνιο

padrazo said...

Τους τελευταιους μήνες κάνω τηλεοπτική δίαιτα για να κερδίσω μερικο΄ςυ νευρώνες παραπάνω. Τα "παιχνίδια" βέβαια με τα ΜΜΕ εχουν ενδιαφέρον.
Ιως ο χοντροκόμένος τρόπος παρουσίασης να μην ήταν κακός αφού στην Ουσία "κραύγαζε" "Αυτοί είμαστε αγαπητοί τηλεπολίτες"

ytb said...

Sto Alpha de ginontai ta idia me to Kontomina pou elegan gia th prosfora toy stis asfaleies. Kai na fantasteis oti ton kynhgage o Koyris ena xrono prin. Paei to ksehasan ayto oloi.

ioannisk said...

Πολύ φοβάμαι πως η διαφήμιση των καναλιών για τους ιδιοκτήτες τους είναι αποτελεσματική, αλλιώς δεν θα γινόταν συνεχώς.

"Eίναι θλιβερό να βλέπεις ένα κανάλι να εξευτελίζεται τόσο πολύ."
Νομίζω πως το βλέπουμε από την ώρα που άνοιξε.

Boss said...

To ΣTΑΡ που είναι γραφείο τύπου του Παναθηναικού;

Νίκος Σμυρναίος said...

Εδώ η Ζαχαρέα παίρνει πόσα χιλιάρικα το χρόνο από το Κοντομηνά τα οποία πάνε στην τσέπη του Ρουσσόπουλου, υπουργού ο οποίος υποτίθεται είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της τηλεόρασης (άδειες, οικονομικά, συγκέντρωση κτλ)...τι να λέμε. Ο Βαρδινογιάννης είναι μέτοχος σε δύο κανάλια (Mega,Star)ενώ αυτό απαγορεύεται ρητά από το νόμο ο Κυριακού το ίδιο (ANT1,Μακεδονία) όπως και ο Κοντομηνάς(Alpha, Channel 9). Επίσης απο τα 151 ιδιωτικά κανάλια που λειτουργούν στην χώρα μόνο τα 11 έχουν νόμιμη άδεια απο τη περίοδο 1993-1994. Τα υπόλοιπα λειτουργούν στη βάση αιτήσεων για χορήγηση αδείας οι οποίες και δεν έχουν ακόμα εξεταστεί στις αρχες του 2006. Αυτό για να μπορεί η εξουσία ανά πάσα στιγμή να συναλλάσεται...και να κάνουν και οι καναλάδες τις δουλίτσες τους.

araxtos said...

Άμα γίνω Υπουργός Τύπου, θα τα καταργήσω όλα αυτά. Σας το υπόσχομαι από τώρα.

DeMasame Re said...

@Prezza-TV – Δε το πιστεύω (…)

@Γιώργο. Kαλή παρατήρηση - θα επανέλθω στο θέμα Kυριακού. Mας δίνει έτσι και αλλοιώς πολλές ευκαιρίες.

@Padrazo.

@ytb. Πάνε αυτά. Υπάρχει ειρήνη. Για λίγο.

@Iωάννη - Έχω την εντύπωση πάντως ότι ο κόσμος δε μασάει και τόσο πολύ. Eίναι υποψιασμένος πλέον.

@Boss - Eιδικά άμα χάνει ...

@Σμυρναίο - Nίκο αυτό με τη Zαχαρέα είναι μεγάλη ντροπή και πρέπει να γραφεί περισσότερο. Tα άλλα που έγραψες, αλλού θα ήσαν αυτονόητα.

@Araxtos - OK. Tο σημειώνω.

yannis said...

Μου αρέσει που λες ότι τα ΜΜΕ έχουν κάποια υποχρεώση απέναντι στους ακροατές/αναγνώστες τους.

Ήμαρτον.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Ήμαρτον - που δεν τις εκπληρώνουν Γιάννη. Καλώς όρισες ...

motor-oil ξεφτίλας said...

Motor oil... αυτό είναι πταίσμα μπροστά στην ασυδοσία της συγκεκριμένης βρωμερής βιομηχανίας...
Πού διαβάσατε για τους 3 εργάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο προ 3ετίας μέσα στα καζάνια της μότορ όιλ? ΠΟΥΘΕΝΑ
Η μισή ελλάδα περνάει απο το πιό βρωμερό διυλιστήριο της ελλάδας,όπου ξεδιάντροπα 18 καμινάδες ξερνάνε καρκίνο. Η ρύπανση είναι ορατή απο 20 και πλέον χιλιόμετρα αλλά μας έχουν τόσο πολύ γραμμένους (τους έλληνες πολίτες) που δεν τους νοιάζει ούτε αν φαίνονται.
Αν ήθελαν θα έκαναν διυλιστήριο και στο ναό του ποσειδώνα στο σούνιο. ΝΤΡΟΠΗ!!!

慢慢來 said...

監聽器材
離婚諮詢
監聽手機
財產調查
電話監聽
網路詐欺
女人偷腥
肉體外遇
商業調查
信用調查
婚姻諮商
婚姻問題
老婆外遇
外遇處理
筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權
市場調查

慢慢來 said...

偷腥
債務處理
優良徵信協會
劈腿
外遇處理
大陸包二奶
女人外遇
如何找優良徵信公司
如何找徵信公司
如何找徵信社
婚外情
婚姻挽回
尋人
徵信
徵信社
找人
抓猴
挽回婚姻
外遇沖開
捉猴
海外抓姦
跟蹤
贍養費
偵探社
包二奶
女人徵信

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社