Wednesday, April 04, 2007

Αντίθετος στη βία στα γήπεδα και ο κ. Kούγιας [Eντάξει τότε]

O Πρόεδρος της ΑEK κ. Nτέμης Nικολαίδης πρότεινε την διακοπή συμμετοχής των Eλληνικών ομάδων στην Eυρώπη για τρία χρόνια:

«Ως Σούπερ Λίγκα αποτύχαμε στο θέμα της βίας και της διαιτησίας», τόνισε ο Νικολαΐδης, ο οποίος συνέχισε: «Να μην κοροϊδευόμαστε. Υπάρχουν άνεργοι οπαδοί που κυκλοφορούν με Μερσεντές. Πρέπει να βάλουμε μια βόμβα στο ποδόσφαιρο, αν θέλουμε να το φτιάξουμε. Κανείς από εμάς δεν ασχολήθηκε πραγματικά με το πρόβλημα. Να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι όλες οι μεγάλες ομάδες με την Αστυνομία και τους εισαγγελείς. Να πούμε ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τα επεισόδια. Οποιος πει ότι δεν γνωρίζει, μας κοροϊδεύει. Ας μείνουμε τρία χρόνια εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων». (Ελευθεροτυπία, 4 Απριλίου 2007)

Αμέσως αναπήδησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Oρφανός και ο πρόεδρος της Σουπερλίγκας κ. Πέτρος Kόκκαλης.

O κ. Oρφανός βρήκε ότι το μέτρο είναι αποσπασματικό και ο κ. Kόκκαλης διαμαρτυρήθηκε ότι δεν είναι σωστό πως δεν κάνει η λίγκα τίποτα για τη βία. [Σωστά λέω εγώ – μόνο ένας νεκρός είναι σπουδαία επιτυχία …]



Ξυλοδαρμός οπαδού του Oλυμπιακού από οπαδούς του Παναθηναικού έχει καταγραφεί και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
_____________



'Eτσι ξέρουμε με βεβαιότητα ποιός το εννοεί όταν το λέει ότι πρέπει να παταχθεί ο χουλιγκανισμός, και ποιοί κοροιδεύουν.

H αλήθεια είναι ότι εγώ δεν ανησυχώ. Στο ίδιο πνεύμα ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα και γνωστός για το δημόσιο ήθος του, την ευγένειά του και γενικώς την πολιτεία του κ. Αλέξης Kούγιας δήλωσε σε όσες τηλεοράσεις προλάβαινε την αγανάκτησή του με τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.



O κ. Kούγιας που εδώ εισβάλει στο γήπεδο και χτυπάει τον προπονητή της Bέροιας, πιστεύει ότι κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με τα φαινόμενα βίας στα γήπεδα.
________________________________



O κ. Πέτρος Kόκκαλης, ο κ. Oρφανός και λοιπά εκλεκτά μέλη της πολιτκής και αθλητικής ηγεσίες που ανέχθηκαν ή και εξέθρεψαν τους ιδιωτικούς στρατούς των χούλιγκανς και συμφώνησαν στο συγκλονιστικό μέτρο της αναστολής λειτουργίας – προσοχή αναστολής όχι κατάργησης - των συνδέσμων και καθάρισαν με το θέμα, τις ευθύνες τους, και με την κοινωνία που τους παρακολουθεί. Kαι πέντε μέρες τώρα ένας δεν ψέλισε καν την λέξη "συγγνώμη". Kαι αυτό μετά από μία δολοφονία!


YΓ.1 Στο κουίζ είχα ρωτήσει ποιός είχει κάνει τις δηλώσεις κατά των φαινομένων βίας στα γήπεδα. Δεν πήρα καμία απάντηση. Kανείς δε μπορούσε να φανταστεί ποιός παράγοντας του Eλληνικού ποδοσφαίρου θα μπορούσε να κάνει τέτοιες δηλώσεις.

Πολύ σωστά. Oι πιο κάτω δηλώσεις δεν αρμόζουν σε έλληνες παράγοντες. Αλλά σε Eγγλέζους. Όταν διαβάσετε το κείμενο θα καταλάβετε γιατί. Eίναι από την Eλευθεροτυπία της 12ης Νοεμβρίου 2006:



Εκεί, ιδρώνει τ' αφτί τους

Στην Αγγλία έριξαν... δύο κέρματα και χάλασε ο κόσμος. Σε μας έπεσαν μερικές ψιλές σε παίκτες του Ολυμπιακού μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σε δημοσιογράφους μετά το μπασκετικό ντέρμπι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού, από Ολυμπιακούς τη φορά αυτή.

Ωστόσο όμως δεν έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι μας, οπότε, ως συνήθως, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πρώτη φορά είναι; Μόνο ίσως η Αργεντινή με τους φοβερούς Μπαραμπράβας μάς περνάει. Στην Ελλάδα, βλέπετε, κέρματα και τέτοια ευτελή αντικείμενα δεν μπορεί να προκαλούν ζήτημα.

* Στην Αγγλία, όμως, έγινε χαμός για τα δύο κέρματα, που έπεσαν, αν κι αυτό ακόμη θεωρείται ανήκουστο για τον αθλητικό πολιτισμό της Αλβιώνας. Η Αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έδωσε μία εβδομάδα διορία στην Εβερτον και στη Γουέστ Χαμ να ονοματίσουν τους οπαδούς που έριξαν κέρματα στον Κλάους Γένσεν της Φούλαμ και στον στράικερ της Αρσεναλ, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, αντίστοιχα στα γήπεδά τους. Και προσέξτε τη δήλωση του εκπροσώπου της: «Θέλουμε πρώτα να δούμε τι μέτρα θα πάρουν οι σύλλογοι στο να ταυτοποιήσουν τους αυτουργούς».

* Στο μεταξύ, βέβαια, η Ομοσπονδία δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Εγινε σύσκεψη με τους συλλόγους, πήρε τις αναφορές των ρέφερι κ.λπ. Κι οι σύλλογοι; Ανασκουμπώθηκαν, αποφασισμένοι να ξετρυπώσουν εκείνους που τους χαλάνε τη μόστρα (σε μας η συνήθης αντίδραση ονομάζεται «το περνάμε στο ντούκου») και έκαναν έκκληση στους οπαδούς να δώσουν πληροφορίες.

Προσπάθησαν, εν τέλει να λύσουν, το ζήτημα πριν από το τέλος της εβδομάδας, όταν θα αποφάσιζαν οι αρχές.

* Ο Γιένσεν δέχτηκε το κέρμα στο κόρνερ και όλοι αναστατώθηκαν στην Εβερτον, με μόνη αγωνία να βρεθεί ο υπαίτιος είτε από φιλάθλους είτε από το κλειστό κύκλωμα.
Πάντως αν έχει ήδη πιαστεί, ή όποτε πιαστεί, έχει εξασφαλισμένη την ισόβια απομάκρυνση από τα γήπεδα.

«Ως σύλλογος καταδικάζουμε αδίστακτα τον ηλίθιο εκείνου που πέταξε κέρμα στον Γένσεν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εβερτον.

Από την Γουέστ Χαμ, ο διευθύνων σύμβουλος Πολ Ολντριτζ δήλωσε: «Καλούμε όποιον γνωρίζει την ταυτότητά του να απευθυνθεί αμέσως στην αστυνομία. Εμείς θα μελετήσουμε ό,τι στοιχείο υπάρχει και θα απομονώσουμε όποιους αποκαλούμενους οπαδούς μάς προσβάλλουν έτσι».

* Για να μην πάμε ακόμη πιο πίσω, στην περσινή ή προπέρσινη σεζόν, όπου στο ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ, Αστον Βίλα - Μπέρμιγχαμ, οπαδός της δεύτερης είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και είχε καθήσει μπροστά στον γκολκίπερ της Βίλα και τον κορόιδευε για ένα αστείο γκολ που δέχθηκε.

Αμέσως συνελήφθη, αλλά κυρίως η ομάδα του, ανέβασε απευθείας στο επίσημο σάιτ τη φωτογραφία του ανεπιθύμητου οπαδού, απαγορεύοντάς του, διά βίου, την είσοδό του στους αγώνες της Μπέρμιγχαμ. Κάπου, βλέπετε, ιδρώνει το αφτί τους...

8 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Εγω θα προτεινα αναβολη ολων των αγωνων επ αοριστον μεχρι να βρεθει καποια σοβαρη λυση...

ΠανωςΚ said...
This comment has been removed by the author.
ΠανωςΚ said...

Εγώ γενικά ψιλοδιαφωνώ με το παράδειγμα της Αγγλίας. Γιατί, εντέλει, είναι πολυ εύκολο να εξοβελίσεις τη βία από τα γήπεδα. Πολύ απλά, όποιος θέλει να παίζει ξύλο με αφορμή τα ποδοσφαιρικά, θα το κάνει οπουδήποτε αλλού εκτός από το γηπεδο. Αυτό συμβαίνει στην Αγγλία (όπου σημειωτέον δεν τέθηκαν εκτός νόμου οι σύνδεσμοι, αλλά κάθε ομάδα έχει ένα και μοναδικό επίσημο φαν κλαμπ, υπό την άμεση εποπτεία της επίσημης ΠΑΕ). Και πού οδήγησε αυτό; Σε γήπεδα εκκλησίες, ή "θεατρα των ονείρων" εν πάση περιπτωσει, όπου το ποδόσφαιρο έχει χάσει τη λαϊκότητά του, αντίθετα αποτελεί ένα ιδιαίτερα προσοδοφόρο προϊόν. Φυσικά το παράδειγμα της Αγγλίας είναι καλό να το ακολουθήσουν οι ελληνικές ΠΑΕ, ειδικά εφόσον ως επιχειρήσεις επιθυμούν να έχουν κέρδη και να είναι υγιείς οικονομικά. Ομως το παράδειγμα της Αγγλίας δεν είναι η λύση στο πρόβλημα της βίας. Είναι απλώς ο τρόπος για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους οι ΠΑΕ. Για να το πω πιο απλά, είναι σαν να χτίζουν ένα υπέροχο γυάλινο πύργο (ένα γήπεδο με "φανταστική φίλαθλη ατμόσφαιρα") εν μεσω μιας παραγκούπολης. Μέσα στο γήπεδο κούκλα κι απ' έξω από το γήπεδο πανούκλα.

Helix Nebulae said...

-Ρε γκοντ σέιβ δε κουίν ρε...
-ποιόν είπες κουίν μωρή αδερφάρα;

Ζούμε τον θρίαμβο της υποκρισίας.

Άντε, να βγει κι ο Μπέος όπου να 'ναι και μαζί με τον Μάκαρο (ένας είναι ο Μάκαρος) να καταδικάσουν τα φαινόμενα ναούμ...

So_Far said...

Με οπαδική συμπεριφορά ας αρχίσουμε όλοι μαζί: Χαίηζελλλλ, Χαίηζελλλλλ....
Ορόσημο!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Καταπληκτικό κομμάτι του Γιώργου Βότση από την Ελευθεροτυπία - 10.7.2006

Ο αθλητικός παραγοντισμός σταδιακά πέρασε, από τον υπόκοσμο της νύχτας και την «παράγκα», στα σαλόνια της διαπλοκής. Αν ο Β. Γκαγκάτσης του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή του χρειάστηκε και νεοδημοκρατικές ψήφους, ο καναλάρχης Μ. Κυριακού αναδείχθηκε συναινετικά πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από τα δύο κόμματα εξουσίας, που δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να ψιλολογήσουν κάποια επουσιώδη θεματάκια, όπως λ.χ. ότι εκπροσωπεί στην ΕΟΕ την ανύπαρκτη ουσιαστικά ομοσπονδία... χόκεϊ. (Κι άντε μετά η υπερνομάρχης Φώφη Γεννηματά, που επαίρεται ότι εξωράισε το Πεδίον του Αρεως, να διανοηθεί να εφαρμόσει δικαστικές αποφάσεις και να γκρεμίσει τα εκεί αυθαίρετα του Πανελληνίου...)

Η σκανδαλώδης εύνοια του δικομματισμού προς τις μεγάλες ΠΑΕ εκδηλώθηκε παραστατικά με τα γήπεδα:

Η κυβέρνηση Σημίτη ουσιαστικά δώρισε στον Σ. Κόκκαλη για 49 χρόνια το «Καραϊσκάκη». Η ίδια κυβέρνηση είχε την πρόθεση (νομοθέτησε φωτογραφική ρύθμιση) αλλά ατύχησε με την ΑΕΚ: Ο Γρανίτσας έσπευσε και γκρέμισε το γήπεδο, αλλά ούτε εξελέγη βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ούτε η δημοφιλής ομάδα απέκτησε νέα στέγη.

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, όπου και θα εκτιμηθούν οι «αναπλάσεις» στον Βοτανικό και τη Λ. Αλεξάνδρας, θα αναδειχθούν και οι χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Καραμανλή υπέρ του Παναθηναϊκού.

Ο τελευταίος μπουναμάς της Ν.Δ. προς τις ΠΑΕ του Κόκκαλη και του Βαρδινογιάννη είναι εξίσου προκλητικός: Η υπερχρεωμένη και προβληματική ΕΡΤ έγινε... χορηγός τους!

Στις 25-5-06 ο πρώην υπουργός Γ. Μαγκριώτης με ερώτησή του καταγγέλλει ότι η ΕΡΤ θα καταβάλει υπερδιπλάσια ποσά, απ' όσα τα ιδιωτικά κανάλια, για να μεταδίδει τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, «με αποτέλεσμα να νοθεύεται και η ισότιμη συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα». Η ερώτηση (ακολούθησε κι άλλη συλλογική του ΠΑΣΟΚ) έμεινε αναπάντητη - παρ' ότι πέρασαν οι 30 μέρες του Κανονισμού της Βουλής.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

28 Νοεμβρίου του 2005-Ελευθεροτυπία

Γράφονται τα ίδια πράγματα. Κανείς δε μπορεί να κάνει πως δε ξέρει:

Οι ΠΑΕ (με μικροεξαιρέσεις, σαν κι αυτή της ΑΕΚ) δείχνουν ανίκανες να προστατεύσουν το προϊόν τους, δεν αναζητούν λύσεις για να απομονώσουν το σκληροπυρηνικό κομμάτι των συνδέσμων, σε σημείο που να αναρωτιέται κανείς αν τους βολεύει αυτή η κατάσταση. Τα αρμόδια όργανα και η πολιτεία προσπαθούν να πατάξουν το φαινόμενο με ημίμετρα ή με νόμους που δεν εφαρμόζονται ποτέ. Στη Ν. Σμύρνη πέρσι δεν τα έκαναν γης μαδιάμ έξι άτομα, αλλά η Αστυνομία μόνο έξι κατάφερε να συλλάβει. Το εκπληκτικό είναι ότι οι πέντε από αυτούς δεν πιάστηκαν για επεισόδια αλλά σε μηχανάκια, επειδή δεν είχαν διπλώματα ή δεν φορούσαν κράνος!

Ακόμη, πάντως, και αν συλληφθούν κάποιοι για επεισόδια, θα βρίσκονται και την άλλη και την παράλλη Κυριακή στο γήπεδο. Για να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Αν και προβλέπεται από τον νόμο, ουδέποτε τιμωρήθηκε ένας ταραξίας με την ποινή της υποχρεωτικής παρουσίας στο αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των αγώνων της ομάδας του. Ακόμη και δικηγόροι από τις ΠΑΕ επιστρατεύονται για να αθωώσουν τα «κακά παιδιά», αν ποτέ φτάσουν στο δικαστήριο...

Οι σχέσεις μεταξύ χουλιγκάνων και διοικήσεων χρόνια ολόκληρα είναι σχέσεις δούναι και λαβείν. Κάθε πλευρά δίνει και παίρνει από την άλλη. Τα ανταλλάγματα, συνηθισμένα. Φτηνά εισιτήρια εντός κι εκτός έδρας, φτηνές εκδρομές στις οποίες η χρήση ναρκωτικών και οι κλοπές σε μαγαζιά της εθνικής οδού κάνουν θραύση, ελάχιστος έως ανύπαρκτος έλεγχος στις αγαπημένες θύρες του γηπέδου κάθε ομάδας όπου εγκαθίστανται οι χουλιγκάνοι, κάλυψη αν τυχόν βρεθεί κάποιος «ψυχοπαθής» αστυνομικός διευθυντής ή αθλητικός δικαστής που θέλει να βάλει «πάγο» στους χουλιγκάνους, η προσφορά των διοικήσεων. Αλλά και νομιμοποίηση της «μαύρης αγοράς» εισιτηρίων, διότι σχεδόν σ' όλους τους οργανωμένους συνδέσμους (τουλάχιστον των μεγάλων ομάδων) υπάρχει το περίφημο καπέλο. Το εισιτήριο των 15 ευρώ ο οπαδός-μέλος του συνδέσμου θα το πληρώσει 20 ευρώ, των 20 στα 25 και πάει λέγοντας. Με το πρόσχημα ότι οι σύνδεσμοι πρέπει να βγάζουν τα έξοδά τους, να διοργανώνουν εκδρομές και εκδηλώσεις. Τώρα αν κάποιοι πλουτίζουν, τούτο δεν απασχόλησε ποτέ σοβαρά τις ΠΑΕ και την πολιτεία.

Στην TV

Τα τελευταία χρόνια στήθηκαν μέχρι και τηλεοπτικές εκπομπές, τις οποίες προφανώς δεν έχει δει ποτέ εισαγγελέας σ' αυτόν τον τόπο. Πιο τρανό παράδειγμα, η εκπομπή της «Θύρας 7» στο TV Magic του Σωκράτη Κόκκαλη, στην οποία οι «Τσουκαλάδες» βγάζουν τα εσώψυχά τους με απειλές, χυδαιολογίες καί ύβρεις κάθε τύπου όχι μόνο κατά των αντιπάλων αλλά (ενίοτε) και κατά των παικτών του Ολυμπιακού! Πριν από τρία χρόνια απειλούσαν με ξύλο τους παίκτες του Ολυμπιακού αν δεν έπαιρναν το «έβδομο», πέρσι ουσιαστικά μέσα από την εκπομπή τους δημιούργησαν «κλίμα» κατά Μπάγεβιτς. Μήπως ίδρωσε προ τριετίας το αυτί κανενός εισαγγελέα για τις ευθείες απειλές προς (κάποιους) παίκτες του Ολυμπιακού ότι, θέλουν δεν θέλουν, θα λύσουν τα συμβόλαιά τους;

Η περίφημη δήλωση το 1995 στη Σαραγόσα στο φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ από τον Σωκράτη Κόκκαλη, «αυτούς τους οπαδούς έχουμε και δεν θέλουμε να τους αλλάξουμε», μπορεί ν' αφορούσε τότε μόνο τους Ολυμπιακούς, αλλά η αξία της είναι διαχρονική και ανταποκρίνεται στην πραγματική άποψη των διοικήσεων των ΠΑΕ για τους οργανωμένους οπαδούς τους. Ασχετα αν άλλοι δεν το λένε όπως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού τότε. Οσο «δεν θέλει να τους αλλάξει» βεβαίως, τον λογαριασμό θα τον πληρώνει ο ίδιος, με τα αναρίθμητα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια που έχει δώσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο Ολυμπιακός.

Anonymous said...

Χ.Σ., οπαδός Ολυμπιακού: Είμαι πρεζάκι και μπαίνω μπροστά στο ξύλο

«Οποιος κάνει πίσω, θα πεθάνει»

«Για τα επεισόδια στη Λεωφόρο Λαυρίου πριν από τον αγώνα βόλεϊ μαζευτήκαμε στην "Ερυθρόλευκη Στρατιά", τον σύνδεσμο που είναι κοντά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, και αποφασίσαμε να πάμε στην Παιανία να πάρουμε το αίμα μας πίσω για δύο περιστατικά που είχαν γίνει στο Παγκράτι. Εκεί ήταν το παιδί που σκοτώθηκε στην Παιανία και το είχαμε σταμπάρει από τότε. Είχε χτυπήσει παιδιά δικά μας. Ημαστε περίπου 50 άτομα, ο Μ.Μ., ο Τ.Π. και ο Κ. μιλούσαν πιο πολύ και έλεγαν ότι "θα πάμε να τους γ... και όποιος κάνει πίσω, θα πεθάνει". Οι Παναθηναϊκοί μετά τα δεύτερα επεισόδια στο Παγκράτι μάς έπαιρναν συνέχεια τηλέφωνο και μας έλεγαν να βρεθούμε στην Παιανία, να λύσουμε τις διαφορές μας.

Λίγες μέρες πριν τα επεισόδια βρεθήκαμε οι αντίπαλοι φίλαθλοι στο Περιστέρι μάλλον, στην πλατεία, στο δημαρχείο, και δώσαμε ραντεβού για την Παιανία. Εκεί ήταν και το παιδί που σκοτώθηκε. Δεν μάλωσαν εκεί και έδωσαν ραντεβού για την Παιανία. Στο Καραϊσκάκη οι Ν.Κ., Τ.Π., Μ.Μ. και Μ.Κ. μάς είπαν ότι όποιος δεν ήθελε να πάει, να έφευγε, και όσοι πήγαιναν δεν θα έκαναν πίσω. Ελεγαν ότι πάμε να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Εμένα μου φώναζαν όταν πήγαινα στο γήπεδο γιατί είμαι πρεζάκι, όμως με φώναζαν για το ξύλο γιατί ξέρουν ότι μπαίνω πάντα μπροστά.

Είδα ότι όλα τα παιδιά, γύρω στα 300 άτομα, είχαν κράνη, φωτοβολίδες, ξύλα, μαχαίρια, σιδερολοστούς. Εγώ είχα σιδερολοστούς και φορούσα κράνος. Μαζί μας ήταν και 50 Σέρβοι από την ομάδα του Ερυθρού Αστέρα. Στον Σταυρό που κάναμε στάση, οργανωθήκαμε καλά. Πήραμε ξύλα, πέτρες, λοστάρια και ό,τι άλλο βρίσκαμε. Ημασταν έτοιμοι για πόλεμο. Αλλωστε γι' αυτό πηγαίναμε, κανένας δεν ενδιαφερόταν για το παιχνίδι. Τη στάση την κάναμε γιατί έφυγαν οι Ζητάδες που μας συνόδευαν και εμείς βρήκαμε την ευκαιρία να εξοπλιστούμε καλύτερα.

Πολλοί Ολυμπιακοί είδα ότι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα μέσα από μπουφάν και άρβυλα με σίδερα μπροστά. Φτάνοντας στο σημείο, οι Παναθηναϊκοί μάς πέταξαν μολότοφ, πέτρες, μπουκάλια και φωτοβολίδες, αλλά εμείς δεν σπάγαμε και πέφταμε πάνω τους. Οι Σέρβοι που ήταν μαζί μας, πέταξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Εγώ ήμουν στην πρώτη γραμμή μαζί με τον Τ.Κ., τον Μ.Μ. και τον Μ.Κ., τον Τ.Π. και τον Μ. Ολοι εκτός από εμένα κρατούσαν μεγάλα μαχαίρια. Ολοι στην πρώτη σειρά φορούσαμε κράνη, εκτός από τον Ν.Κ. Κάνουμε ντου στους Παναθηναϊκούς. Ολοι έφυγαν και μόνο ο Κολωνιώτης έμεινε τελευταίος και έγραφε τα επεισόδια με το κινητό τηλέφωνο. Πέσαμε όλοι πάνω του. Εγώ του έριξα δύο με το σίδερο στο κεφάλι. Ο Τ.Κ., ο Τ.Π., ο Μ.Μ. τον χτύπησαν με ξύλο, ενώ ο Κ. και ο Τ. με μαχαίρι. Τον είδα που έπεσε από το δικό μου χτύπημα. Γινόταν πόλεμος και ο καθένας έσωζε το τομάρι του. Από τους Παναθηναϊκούς ήταν ο Ηλ., ο Κ. και ο Η.Π. Εγώ δεν ήθελα να πεθάνει το παιδί. Νιώθω τύψεις. Στη θέση του θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Ζητώ συγγνώμη από την οικογένειά του».