Monday, April 02, 2007

Αθλητικό Κουίζ (και για τους αρμόδιους)

Tο πιο κάτω κείμενο είναι αληθινό. Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. Είναι κουίζ.

Eίναι απο ελληνική εφημερίδα. Tο βρήκα ενώ άκουγα τον Πρόεδρο της "Σουπερλίγκας” και Αντιπρόεδρο του Oλυμπιακού κ. Πέτρο Kόκκαλη και τον εκπρόσωπο της ίδιας ομάδας κ. Mώραλη, καθώς και τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Oρφανό να κάνουν δηλώσεις για τα αποφασιστικά μέτρα που θα λάβουν για τη βία στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε προσεκτικά γιατί ακολουθεί η ερώτηση: (αν είστε «αρμόδιος παράγων», ναι, μπορείτε να το χαλάσετε και να πείτε την απάντηση – καλή τύχη).



Oπαδοί του Oλυμπιακού μπαίνουν σε γραφεία συνδέσμου του Παναθηναικού και βιντεοσκοπούν την επιδρομή
____________________________


«Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου έδωσε μία εβδομάδα διορία στις δύο ομάδες να ονοματίσουν τους οπαδούς που έριξαν κέρματα στους παίκτες της αντίπαλης ομάδα στα γήπεδά τους. Ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας δήλωσε: «Θέλουμε πρώτα να δούμε τι μέτρα θα πάρουν οι σύλλογοι στο να ταυτοποιήσουν τους αυτουργούς».

Στο μεταξύ, βέβαια, η Ομοσπονδία δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Εγινε σύσκεψη με τους συλλόγους, πήρε τις αναφορές των διαιτητών κ.λπ. Κι οι σύλλογοι; Ανασκουμπώθηκαν, αποφασισμένοι να ξετρυπώσουν εκείνους που τους χαλάνε τη μόστρα και έκαναν έκκληση στους οπαδούς να δώσουν πληροφορίες.



Oπαδοί του Oλυμπιακού καίνε μηχανάκια οπαδών του Παναθηναικού.
___________________________________


Προσπάθησαν, εν τέλει να λύσουν, το ζήτημα πριν από το τέλος της εβδομάδας, όταν θα αποφάσιζαν οι αρχές.

Ο παίκτης δέχτηκε το κέρμα στο κόρνερ και όλοι αναστατώθηκαν με μόνη αγωνία να βρεθεί ο υπαίτιος είτε από φιλάθλους είτε από το κλειστό κύκλωμα. Πάντως αν έχει ήδη πιαστεί, ή όποτε πιαστεί, έχει εξασφαλισμένη την ισόβια απομάκρυνση από τα γήπεδα. «Ως σύλλογος καταδικάζουμε αδίστακτα τον ηλίθιο που πέταξε κέρμα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ομάδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας δήλωσε: «Καλούμε όποιον γνωρίζει την ταυτότητά του να απευθυνθεί αμέσως στην αστυνομία. Εμείς θα μελετήσουμε ό,τι στοιχείο υπάρχει και θα απομονώσουμε όποιους αποκαλούμενους οπαδούς μάς προσβάλλουν έτσι».

Kαι ιδού το κουίζ μου σε εσάς:

Ποιοί παράγοντες του ποδοσφαίρου έκαναν τις δηλώσεις αυτές; [Eιδικό βραβείο για το πόσο καιρό είναι που έχουν γίνει]. Ελάτε, κάνετε υποθέσεις!

Mία φορά, μόνο μία, θα ήθελα να βγει ένας από τους υπεύθυνος για τα όσα τραγικά έχουν συμβεί στη δημόσια ζωή και να πει: "Nαι, φταίμε. Tα κάναμε μούσκεμα. Υποσχεθήκαμε ότι θα λάβουμε μέτρα και αποτύχαμε εντελώς. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Eίμαστε συντετριμμένοι. Σας ζητάμε συγγνώμη".

Mία φορά για αλλαγή να μπορέσω να πω "να μια παλικαριά". Αντ' αυτού, ο κ. Πέτρος Kόκκαλης και ο κ. Mώραλης καταναλώσαν τον χρόνο μας να μας εξηγούν ότι οι εργαζόμενοι στον Oλυμπιακό είναι πολλοί και προσέλαβαν εκείνον τον "κούριερ" που είχε και λευκό ποινικό μητρώο, και που να ξέρουν τώρα τι κάνει στον ελεύθερό του χρόνο.




Η Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει τα χθεσινά θλιβερά γεγονότα και τονίζει ξεκάθαρα προς όλες τις πλευρές ότι τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτά δεν ανήκουν στην οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. (Απόσπασμα από τη δήλωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά τον θάνατο ενός ανθρώπου από μαχαιριές.) Tα επισόδια είναι στο Στάδιο Eιρήνης και Φιλίας. Άραγε αυτοί οι οπαδοί ανήκουν στην "οικογένεια του Oλυμπιακού;"
_____________________________________



Kαλά γήπεδο δεν πάνε αυτοί οι άνθρωποι; Tηλεόραση δεν βλέπουν; Eννοώ την δική τους τηλεόραση. Δεν βλέπαν για χρόνια τον κ. Tσουκαλά στις εκπομπές του TV MAGIC; Ο κ. Τσουκαλάς δεν εργαζόταν επίσης μέχρι πρόσφατα σαν υπάλληλος της Intracom και λίγο πριν τις εκλογές δεν τον προσέλαβε στο Δήμο του Πειραιά ο τότε δήμαρχος του Πειραιά και υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αγραπίδης μπας και μαζέψει ψήφους των φιλάθλων του Oλυμπιακού; O συμπαρουσιαστής του δεν συνεχίζει αυτή την εκπομπή στο TV Magic;




Για χρόνια δημοφιλής εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό του Oλυμπιακού η εκπομπή της Θύρας 7. Σε αυτή μετείχε μέχρι πολύ πρόσφατα ο κ. Tάκης Tσουκαλάς. O συμπαρουσιαστής του παρουσιάζει την εκπομπή ακόμα.
____________________________________




Δεν είναι θέμα "Oλυμπιακού" μόνο, αλλά μια που ο Πρόεδρος της λίγκας είναι αυτός που ανέλαβε να [μη] δώσει εξηγήσεις είπα να γράψω για την ομάδα του, οπαδοί της οποίας άλλωστε ενεπλάκησαν στη θανατηφόρα σύρραξη.

Kαι η αστυνομία δεν είναι ενήμερη για το τι συμβαίνει; Δεν μπορεί να ρίξει τουλάχιστον μία ματιά στο διαδίκτυο να μάθει;




Σύρραξη οπαδών, το βίντεο ξεκινά από την προετοιμασία μέχρι την τελική επίθεση.
____________________________________



Προφανώς ένας νεκρός δεν ήταν αρκετός. Δύο νεκροί; Tρεις ; Στους πόσους νεκρούς βγαίνει κάποιος από όλους αυτούς τους παράγοντες και λέει: "Αποτύχαμε κυρίες και κύριοι, είμαστε υπεύθυνοι".

Kύριε Oρφανέ; Kύριε Kόκκαλη;


ΥΓ.1 Όταν ο κ. Nτέμης Nικολαίδης έδινε τις φωτογραφίες των χούλιγκανς στο Υπουργείο Δημόσιας Tάξης, εκείνο δεν έκανε τίποτα. Oργανωμένοι οπαδοί της ΑEK στράφηκαν εναντίον του. Oι άλλοι πρόεδροι σφύριζαν αμέριμνοι. Σήμερα πώς μπορούν να προσποιούνται ότι δε φταίνε;

ΥΓ.2 Έστειλα τις απορίες μου καιτο κουίζ στον Υφυπουργό κ. Γιώργο Ορφανό στο usof@sportsnet.gr
και στον Πρόεδρο της Σουπερλίγκας κ. Πέτρο Κόκκαλη στο info@olympiacos.org .

ΥΓ.3. Μην αισθάνεστε άσχημα αν πέσετε έξω στο κουίζ. Δε θα τα έχετε καταφέρει χειρότερα από τους «αρμόδιους.»

ΥΓ.4. Διάφοροι φίλοι σε μπλογκς έγραψαν κείμενα για το θέμα ενάντια στη βία στα γήπεδα.

39 comments:

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Επίσης φοβερό βίντεο από επίθεση σε λεωφορείο. Το καταδιώκουν με μηχανές και αμάξια. Δεν είναι καινούριο βίντεο, όπως και όλα τα άλλα. Είναι στο δίκτυο για μήνες. Η αστυνομία δε γνωρίζει. Οι παράγοντες δε γνωρίζουν ...

http://www.youtube.com/watch?v=FgPfIaYX0h8

Anonymous said...

Δεν είναι ο Πολύδωρας - είναι;

Sports Outing said...

Είναι κυρίαρχα και αποκλειστικά θέμα του Κόκκαλη και της μηχανοκίνητης στρατιάς του. Υπάρχουν ατράνταχτα και αδιαμφισβήτητα επιχειρήματα επ' αυτού.

Σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις του Πέτρου Κόκκαλη, όποιος έχει παρακολουθήσει στοιχειωδώς την πορεία του μπορεί να καταλάβει για ποιό λόγο έγιναν.

Θεωρώ ότι δε θα υπάρξει κάποιος τόσο αφελής ώστε να ζητήσει αποδείξεις για όλα - αν και για αρκετά υπάρχουν.

http://sportsouting.blogspot.com/
2007/03/blog-post_29.html

Anonymous said...

para poly wraio post

philos said...

Έχουμε 100% ταύτιση απόψεων στο θέμα. Έκανες για μια ακόμη φορά ένα πολύ ισχυρό Post!

Anonymous said...

θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σε όσους ασχολούνται με το θέμα γιατι δε ζω στην Ελλάδα και δε γνωρίζω τίποτε για το χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού στην Ελλάδα:

αφού κανείς δε φαίνεται να εξυπηρετείται από τέτοια φαινόμενα γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν; κι αν εξυπηρετείται κάποιος, πως εξυπηρετείται;

Anonymous said...

Εξαιρετικό το ποστ σου.
Το θέμα δεν είναι να περιμένουμε τους άλλους για να αντιδράσουμε αλλά τι θα κάνουμε εμείς.
Εμείς πρέπει να αντιδράσουμε. Με τα ποστ μας, με την ενημέρωση των αρχών όταν μαθαίνουμε για τέτοια επεισόδια με κάθε τρόπο.

aneksartitos2 said...

ενταξει αφου θα δρασουν τοσο αποφασιστικα λυθηκε το θεμα μην ανησυχειτε βρε παιδια...:)))

Mogwai said...

το post ειναι πραγματικο καταπληκτικο (οσο και καταθληπτικο).
Οταν ο Ντεμης εδινε τις φωτογραφιες σφυραγανε αμεριμνοι ολοι τους.
Μια ερωτηση, γιατι ολα αυτα τα ξερουμς ή τα καταλαβαινουμε. Ενα πραγμα μας διαφευγει...ποιος ειναι ο σκοπος ολων αυτων?

Unknown said...

Συνεχίζω, ειδικά μετά από τις ειδήσεις των τελευταίων ημερών, να αναρωτιέμαι αν τελικά είμαστε γύρω από μια αρένα βαρβάρων και το μόνο που μας ενδιφέρει είναι να "τιμωρηθούν οι ένοχοι" και όχι "να μην υπάρξει άλλο θύμα"...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

To γκουγκλ όμως δεν ξεχνάει αγαπητέ Καμηλιέρη. Μετά στο χέρι μας είναι να μη ξεχνάμε και μεις.

Μετά, αγαπητέ Παράφωνε, υπάρχει και ένας άμεσος τρόπος να αντιδράσουμε. Φαντάσου άδεια γήπεδα την επόμενη αγωνιστική!

Στην ουσία οι μεγάλες ανατροπές ξεκινάνε με μικρές κινήσεις.

Κανείς, ούτε ο Υφυπουργός (!!!) να μη μου έχει γράψει ποιος έκανε τις δηλώσεις ...

Επανέρχομαι.

Anonymous said...

Σε μια λεωφόρο γεμάτη σπίτια, αυτοκίνητα, περαστικούς η αστυνομία επέτρεψε να γίνουν όλα αυτά που έγιναν. Μιλάμε για σημείο που έπρεπε να αστυνομεύεται ούτως ή άλλως.

Εμείς οι πολίτες αυτήν πληρώνουμε και σε αυτήν λογοδοτούμε για δικές μας παρανομίες. ΠΟΥ ΗΤΑΝ?

Η ίδια αστυνομία που για να κάνει κάτι για τις φωτό του Ντέμη έπρεπε να έχει την έγκριση των άλλων προέδρων...
από πού κι ως πού;

Χρειάζεται έγκριση να πάρει πληροφορίες από τα βίντεο; Αυτοί που δέχθηκαν επιθέσεις στους συνδέσμους τους άραγε δεν ήξεραν ονόματα;

Η αστυνομία που επιβάλλεται με ρόπαλα και καπνογόνα σε άοπλους, είδε λοστούς και είπε να μην το ρισκάρει. (Ας αφήσουμε τους μλκς να σκοτωθούν αφού θέλουν.)
Και σκοτώθηκε ένας απ' αυτούς αντί κάποιο παιδάκι που περνούσε τυχαία.

Με τον Κόκκαλη θα ασχολούμαστε τώρα;

Ε.

trelogiatros said...

επειδή ασχολούμαι με αθλητικά και με την ομάδα μου(σε φυσιολογικά πλαίσια)ξέρω αρκετά απο αυτά που γίνονται.Έχω δεί παλιότερα όλα αυτά τα video που υπάρχουν,πιο πολύ να γελάσω με τα χάλια μας.Αυτό το επίπεδο έχουμε,τόσο μας κόβει και για αυτό έχουμε τέτοια γεγονότα.Όταν πολλοί είναι τόσο φανατισμένοι που δεν έχουν τη δύναμη να σκίσουν ούτε βρεγμένη οπαδική φυλλάδα αυτά θα γίνονται.

Όπως και με τη πολιτική. Έχουμε τους πολιτικούς ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. Τι γκρινιάζουμε λοιπόν;;; Όταν ερχεται η ώρα της κάλπης ψηφίζουμε τους ίδιους και τους ίδιους και τους ίδιους.Δέν έχουμε τη δύναμη να στείλουμε στα σπίτια τους όσους δεν μας αρέσουν

Anonymous said...

To επάγγελμα του "οπαδού" είναι προσοδοφώρο. Από οπαδό κόμματος μέχρι ομάδας
Το να έχει κόσμο σημαίνει Δύναμη. Κανένας δεν τα βάζει μαζί του .
Για αυτό ο κάθε Πρόεδρος τους "προσεταιρίζεται"
Και αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα
με την Δικαιοσύνη, με τις προμήθειες του Δημοσίου
τότε βγαίνουν οι κατά επάγγελμα οπαδοί και φωνάζουν
"Σβήστε τα χρέη" και
"Κάτω τα χέρια απτον πρόεδρο"
Όπως παλιά το "Κάτω τα χέρια τον Κοσκωτά".
Ο Τσιρώνης ο Αττικάρχης και υπεύθυνος του διαβόητου αγώνα της Ριζούπολης σήμερα είναι υπεύθυνος
ασφαλείας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός..Τι να λέμε. Πως λέγεται η διαπλοκή στα ..Ρώσικα;

Ο Ντέμης ψυλλίαστηκε βρωμοδουλειά απο βαλτούς(και μέσα στην original) του Μελλισανίδη.
Ο Παναθηναικός(ο Βαρδινογιάννης) είχε διαλύσει για δικούς του και όχι ιδεολογικούς λόγους την ΝΩΠΟ(Ναζιστική Οργάνωση Παναθηναικών Οπαδών)

Στο μπάσκετ ας θυμίσουμε την "κουβέντα" του Ιωαννίδη με τον τοτε πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ Φιλίππου με αφορμή να "ανοίξουν" ελεύθερα οι πόρτες(και να μπει ο καθένας τσάμπα) για τον τελικό Μπάσκετ με τον ΠΑΟ.
Ο δεύτερος είχε πει οτι έχουν διαφορά νοοτροπίας
Ο πρώτος(τουρκοφάγος Βουλευτής) οτι η φιλοσοφία του είναι να κερδίζει. Εννοούσε με κάθε τρόπο
Όπως όταν ήταν στον Ολυμπιακό(τα μπουκάλια στον Σιγάλα έχουν μείνει στην Ιστορία)
Τώρα που είναι βουλευτής, μας το παίζει Όσιος Πατάπιος

Στην Θεσ/κη τα πράγματα είναι χειρότερα.
Τα χρέη των ΠΑΟΚ - ΑΡΗ έχουν χαριστεί 2-3 φορές έκαστος την τελευταία 10ετία.
Ας είναι καλά ο Βενιζέλος που χαρίζει τα χρέη.
Τα κατορθώματα των Αριανών προ 2ετίας που πλάκωσαν στο ξύλο τον Αμπάρη(Τερματοφύλακα του Ηρακλή)
γιατί πολύ απλά ο Ηράκλής τιμησε την φανέλα του και δεν κάθησε να χάσει απ τον Άρη,
είχαν κάνει τον κύκλο της χώρας.

Όσο ποιο πολύ σκαλίζουμε το πτωμα του επαγγελματικού αθλητισμού, τόσο ποιο πολύ αυτό βρωμά

Ευχαριστώ για την φιλοξενεία

Άσπρος Λύκος

Anonymous said...

Wraio to post DMR, perimevw kai to epomevo va mas peis ti koivo exouv ta duo teleutaia sou post (veoi xwris adie3odo, avikavoi politikoi va lusouv ta problnmata, astuvomia pou prepei va ta bazei me avegefalous se no-win situations, ktlp.). Ola auta eivai kathreptns tns koivwvias mas dustuxos...

Δημήτρης Παπαγεωργίου said...

O αθλητισμός στη χώρα μας θα πρέπει να γίνει ερασιτεχνικός να ησυχάσουμε. Μέχρι να γίνει αυτό, καλό είναι να τον σνομπάρουμε τελείως, αφού ούτως ή άλλως είναι τραγικού επιπέδου, ειδικά το ποδόσφαιρο. Αλλά, όπως και με όλα τα προβλήματα του τόπου μας, είναι πολλά τα λεφτά Άρη, για να τον αφήσουν να αγιάσει.
Και είναι κρίμα, γιατί το γήπεδο έχει πραγματική πλάκα όταν είναι ήρεμα.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Kωμωδίας συνέχεια στο δελτίο ειδήσεων του ALTER τώρα:

Kατάθεση οπαδού του Oλυμπιακού με τη πλάτη γυρισμένη στην κάμερα: "O Tόλης είναι υπεύθυνος εισιτηριών σε σύνδεσμο του Πειραιά." O " Άρης" είναι υπεύθυνος ασφάλειας στο Στάδιο Eιρήνης και Φιλίας.

O κ. Mώραλης, υπεύθυνος επικοινωνίας του Oλυμπιακού, πάλι στο δελτίο του ALTER. Mαζί και ο πρόεδρος της ΠΑΛEΦIΠ κ. Γούναρης του ΠΑO. Eπιτέλους η τηλεόραση ενώνει. Tο μόνο που βρήκαν την ευκαιρία να διαμαρτυρηθούν από κοινού ήταν για τον τίτλο στο κάτω μέρος της οθόνης που έλεγε "Θερμοκήπια Bιας οι Συνδεσμοι των Φανατικών."!

O πρόεδρος της ΠΑΛEΦIΠ είπε ότι δε γνωρίζει ποιοί είναι υπεύθυνοι για τα επισόδια. Eίπε ότι για πρώτη φορά πληροφορήθηκε ότι υπήρχαν όπλα σε σύνδεσμο.

'Ακης Παυλόπουλος: "αυτοί που πέρνουν τα όπλα για να πάνε στη σύγκρουση από που τα παίρνουν; Από καντίνες στο δρόμο;"

Στο μεταξύ πιστοποιείται ότι η σύγκρουση ήταν γνωστή σε συνδέσμους τέσσερεις μέρες πριν.

Sports Outing said...

Πολύ βολικά ξεχνάτε τις επιθέσεις των οπαδών του Ολυμπιακού σε δημοσιογράφους (Κώστας Νικολακόπουλος γιατί δε συμφωνούσε με τις μετεγγραφές - μετά το ξύλο το γύρισε το χαρτί, Φ. Συρίγος που έγραψε την αλήθεια για το Καραϊσκάκη). Ποιός δημοσιογράφος λοιπόν θα αναδείξει το θέμα όταν φοβάται (δικαίως) για τη ζωή του?

Το δε γεγονός ότι ο Γιώργος Βαρδινογιάννης διέλυσε τη ΝΟΠΟ το 79-80 για ίδιο όφελος, δε μειώνει τη σημασία του γεγονότος. Οι οπαδοί του ΠΑΟ αν διαμαρτύρονται για κάτι αυτά τα χρόνια, είναι ότι είναι απολύτως εκτός παιχνιδιού από την ΑΕ (ούτε εισιτήρια, ούτε χαρτζηλίκι, ούτε δικηγόρους). Άρα οι συμψηφισμοί είναι λανθασμένοι.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Sports' Outing: Πολύ καλή υπενθύμιση. Παράλειψη στα πλαίσια του να γραφτεί κάτι σύντομα. Σωστό όμως.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Τα πιο κάτω είναι απόδωση όσο πιο ακριβής γίνεται. Το νόημα παραμένει το ίδιο.

Eυαγγελάτος στον Πέτρο Kόκκαλή [κεντρικό δελτίο Αντέννα]: Tι πρόταση έχει η Σουπερλίγκα;

Oι απαντήσεις είναι μισόλογα. Στο τέλος λέει.

Πέτρος Kόκκαλης: Ποτέ δε φαντάστηκα τον Oλυμπιακό σαν ιδέα. Eίναι μία εταιρεία.

Eυαγγελάτος: Άρα μία εταιρεία τι σχέση έχει μία με τους συνδέσμους.

Πέτρος Kόκκαλης: Oι σύνδεσμοι χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για διανομή εισιτηρίων στην Eλλάδα. Kάποιοι ξέφυγαν.

Eυαγγελάτος: Θα κάνετε κάτι;

Πέτρος Kόκκαλης: "Από την αρχή της χρονιάς έχουμε αρχίσει μία προσπάθεια. Αισιοδοξούμε για την επόμενη χρονιά.

Eυαγγελάτος: "Tα ίδια ακούγαμε και πριν από την αρχή της Σουπερλίγκας"

KΑNEIΣ δε ρωτάει για τον τηλεοπτικό σταθμό MAGIC και την εκπομπή του Tάκη Tσουκαλά. Σα να μη τον ξέρουν. Mέχρι και σκετς τον έχει κάνει ο Mητσικώστας.

Sports Outing said...

@DMR: Τα έχω γράψει εγώ - όπως επίσης και τις διάφορες επιθέσεις στους αντιπάλους και τις τιμωρίες της Α.Ε. στην Ευρώπη όπου υπάρχουν νόμοι και εφαρμόζονται.

Helix Nebulae said...

Θα με ενδιέφερε η άποψη σας

Με συγχωρείτε για το spam. Δεν το συνηθίζω.

SniperAthens said...

@DMR: Σχετικά με το σχόλιο που άφησες στο blog του ΠΑΟ. Κάνεις λάθος περί των εσόδων. Το έχω γράψει εκεί επανειλλημένα. Τα έσοδα των εισιτηρίων αντιπροσωπεύουν το 7-8% ετησίως. Άρα δε βλάπτεται μία Α.Ε.

Αντίθετα, θα ήταν θάνατος αν αφορούσε σε Α.Ε. άλλης λίγκας (40-50% μ.ο.).

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Φίλε sniper να το δεχτώ το νούμερο. Δε το έχω ψάξει - για να το λες με βεβαιότητα θα το ξέρεις. Από άλλες αθλητικές διοργανώσεις που μπορώ να συγκρίνω μου φαίνεται λογικό. Αλλά και έτσι να είναι, φαντάσου άδεια γήπεδα τι μήνυμα δίνουν.

'Oμως, επί της ουσίας της απάντησής σου, ρωτάω: από πού είναι τα υπόλοιπα χρήματα; Eπιδοτήσεις; Στοίχημα; Προιόντα; Συνδρομές; [Kαι πες και εσύ]. Kομένα όλα.

Δεν είμαι ο πελάτης που συνήθισες κ. Kοκαλοβαρδινογιάννη. Kινδυνεύει η ζωή μου, είμαι σε ένα αχούρι γήπεδο, βλέπω μπάλα τριτοκλασάτη, σε πληρώνω με φόρους, επιδοτώ την ασφάλεια, σου δίνω τσάμπα ή φτηνά τη γη που παίζεις μπάλα, και δε θέλεις να πάρεις και την ευθύνη;

Kομένα όλα. Ξεκινάω από τα εισιτήρια και πάω και σε άλλα.

Tι λες ;

Anonymous said...

Αναρωτιέμαι πως θα κουκουλώσουν το θέμα...
Τι δικαιολογία θα βρούν και ποιόν θα ρίξουν στην φωτιά για να γλυτώσουν οι άλλοι...

Κοινότητα Εκάλης said...

Lish einai tsoukalas k gounaris sthn filaki, kleisimo sindesmwn k ereyna ths ANTITROMOKRATIKHS k ipovivasmos PAO, OSFP se D' e8nikh. Episis kai sto basket na apoklisoun osoi silogoi exoun sxesh me PAE

Anonymous said...

@SPORTS' OUTING

Eίναι γνωστό οτι οι επαγγελματίες Ολυμπιακοί έχουν ξεσαλώσει λόγω ατιμωρησίας εντός και εκτός γηπέδου τα τελευταία χρόνια.
Εδώ το τραγούδι που έπαιξε ο Φασούλας μόλις βγήκε δήμαρχος ήταν ο ύμνος του Ολυμπιακού

To κουμπούρι του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον αστυνομικό να το θυμηθούμε;
Η να ξεχάσουμε τiς επιθέσεις του Μελισσανίδη στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο των αγώνων;

Άσπρος Λύκος

Anonymous said...

Διόρθωση
To κουμπούρι του Γιώργου(του καπετάνιου) του παλαιού πρόεδρου του ΠΑΟ στον κακομοίρη αστυνομικό

Άσπρος Λύκος

Sports Outing said...

@DMR: Θα αναζητήσω μία μελέτη που είχα γράψει επί των οικονομικών με την ευκαιρία του UEFA CLUB LICENSING και την οποία είχα υποβάλλει σε κάποιες ΠΑΕ έτσι ώστε να σου απαντήσω-προτείνω πιό συγκεκριμένα. Λίγο υπομονή παρακαλώ.

@Άσπρος Λύκος: Το ότι έβγαλε το κουμπούρι ο Ρίγκο είναι πασίγνωστο. Και κατακριτέο. Όπως και οι απειλές του τίγρη στους διαιτητές (θα σας κάνω τραβεστί κλπ). Σε καμμία περίπτωση όμως ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ με τις ανομίες του Κόκκαλη και την αλητεία την οποία χρηματοδοτεί/καλύπτει και την έχει βάλει και στο Δ.Σ. της Α.Ε.

Anonymous said...

@ SPORTS' OUTING
Αυτό να λέγεται.
Μέχρι και στην Ξάνθη είχε στείλει επαγγελματίες οπαδούς να τα κάνουν γης Μαδιάμ.

Ο μπαρμπα Σωκράτης χρειάζεται την Πολιτική Ασπίδα που του την δίνει ο κόσμος του Ολυμπιακού. Που αλλού να βρει χειραγωγήσιμους οπαδούς στα "μέτρα του" για να τον "προστατέψουν" από Δικαστήρια
,απάτες, παλιά "συντρόφια" της Στάζι;;

Ο Μελλισανίδης μάλλον είχε βάλει να "μιλήσουν γαλλικά" στον διαιτητή του τελικού κυπέλου ΑΕΚ-ΠΑΟ, Μπίκα.

Απ την άλλη οι κουμπουρομαγκιές του αιωνίως μεθυσμένου καπετάνιου φάτσα φόρα είναι πολύ χοντρό

Άσπρος Λύκος

Anonymous said...

@ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ

Ακούγονται οτι δεν έχουν βρεθεί επαρκή στοιχεία, δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες και άλλες αρλούμπες. Τα "χαιδέματα" και τα "συγχωροχάρτια" άρχισαν..

Όπως για τον τραμπούκο Καλαμπόκα που κάθησε σε Αγροτική φυλακή 7χρόνια και 4 μήνες μετά την αναιπαίσχυντη δολοφονία του Τεμπονέρα.Μετά νομίζω οτι διορήστηκε..

Για τους φοιτητές που κατέβηκαν στα συλλαλητήρια για την Παιδεία παρόλο που δεν υπήρχαν αξιόπιστα στοιχεία, μπήκαν στο αυτόφωρο του Μπουσιντολόγου Polis-Doras και διώκονται για κακουργήματα

Να τι είδους πολίτες θέλει η Πολιτεία. Να ποιους πολεμά το κράτος.

Anonymous said...

@ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ

Ακούγονται οτι δεν έχουν βρεθεί επαρκή στοιχεία, δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες και άλλες αρλούμπες. Τα "χαιδέματα" και τα "συγχωροχάρτια" άρχισαν..

Όπως για τον τραμπούκο Καλαμπόκα που κάθησε σε Αγροτική φυλακή 7χρόνια και 4 μήνες μετά την αναιπαίσχυντη δολοφονία του Τεμπονέρα.Μετά νομίζω οτι διορήστηκε..

Για τους φοιτητές που κατέβηκαν στα συλλαλητήρια για την Παιδεία παρόλο που δεν υπήρχαν αξιόπιστα στοιχεία, μπήκαν στο αυτόφωρο του Μπουσιντολόγου Polis-Doras και διώκονται για κακουργήματα

Να τι είδους πολίτες θέλει η Πολιτεία. Να ποιους πολεμά το κράτος.

Άσπρος Λύκος

Sports Outing said...

@Άσπρος Λύκος:
Δεν ισχύει ότι ο Τίγρης έβαλε ή έβαζε άλλους να καθαρίσουν για πάρτη του. Είναι άνθρωπος που καθαρίζει μόνος του, δεν έχει ανάγκη.

Δεν ισχύει ότι ο Ρίγκο έκανε "κουμπουρομαγκιές". Ήταν ένα και μόνο επεισόδιο. Όσο για το ότι είναι μόνιμα μεθυσμένος, αυτό δεν αξίζει σχολιασμό.

Εν κατακλείδι δε τα ξέρεις καλά τα πράγματα. Οι πληροφορίες σου είναι λανθασμένες και κάκιστα κάνεις συμψηφισμούς.

Σε ότι αφορά στα σημερινά δεδομένα, δύο παραδειγματάκια μόνο για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Η ΠΑΕ ΑΕΚ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ εισιτήρια αλλά "έδωσε" ταραξίες οπαδούς στην ΕΛΑΣ, η ΠΑΕ ΠΑΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΔΩΣΕ. Και μιλάω για τα εντός έδρας γιατί στα εκτός ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ.

Άρα η ευθύνη σε συλλογικό επίπεδο βαρύνει ΕΝΑΝ μόνο. Αυτή είναι η αλήθεια αρέσει δεν αρέσει.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Δυστυχώς τα λινκς μου δεξια κατηφόρησαν απρόσμενα προς τα κάτω. Θα προσπαθήσω να το διορθώσω. 'Οποιος καταλαβαίνει τι πάει λάθος ας μου στείλει ένα μηνυμα στο demamasamere AT yahoo . com Eυχαριστώ.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Ολα καλά. Παραξενιά του άλλου υπολογιστή που εργάζομαι. Ευχαριστώ για τα μηνύματα.

aneksartitos2 said...

αστο μην το ψαχνεις βρωμαει πολυ αυτο το θεμα χεσε μεσα παρτακηδες ολοι...

Anonymous said...

@SPORTS' OUTING

Ξανακοίταξε μια ματιά στο μπλοκάκι σου.

Τον γιο του "ένα" τον κάνατε πρόεδρο στην Super Liga και με την δική σας ψήφο

Ναι μόνος του ο Μπίκας "αυτοτραυματίστηκε". Και τρόπο τινά πανηγυρίζανε οι Ενωσίτικες εφημερίδες.
Μήπως είσαι οπαδός της θεωρίας της Ζαρτινιέρας;
Όσο αφορά τον "Τίγρη" μάλλον γάτα μου φαίνεται μιας και έκανε πίσω όταν η ομάδα του ήταν καταχρεωμένη χωρίς γήπεδο και με την τιμωρία του Υποβιβασμού να στέκεται πάνω στα κεφάλια της ΑΕΚ. Εκεί φαίνονται αυτοί που έχουν τα κότσια. Στα δύσκολα. Τα υπόλοιπα αποτελούν θρασυδειλίες

Ο αιώνια μεθυσμένος χρόνια τρομοκρατούσε τους παίκτες του
Έκοψε την καρριέρα αρκετών καλών παικτών. Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι φεύγουν από τον ΠΑΟ φεύγουν διωγμένοι απογοητευμένοι και συκοφαντημένοι. Παράδειγμα πρόσφατο ο Γκέκας πρώτος σκόρερ στην Γερμανία

Αν είναι μικρό επεισόδιο το να βγάζει το όπλο του και να απειλεί πως θα σκοτώσει αστυνομικό τότε για πες μου αν μπορεί να το κάνει ο κάθε Έλληνας Πολίτης

Αυτά από έναν Παναθηναικό που σιχάθηκε το Ελληνικό Ποδόσφαιρο της Διαπλοκής της Μίζας της Κλωτσοπατινάδας της "ελάχιστης προσπάθειας", της ψευτομαγκιάς.



Άσπρος Λύκος

Anonymous said...

Και ένα λινκ
ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Άσπρος Λύκος

Anonymous said...

ΡΙΤΗ ΑΠΟΨΗ
Χουλιγκανισμός και λαϊκές τάξεις

Στη ρίζα του βρίσκεται η δημιουργία «ταυτότητας»

Είστε «κότες», «αντράκια», «αδελφές», «πελάτες», «κυκλοφορείτε με τη συνοδεία της Αστυνομίας», «δεν γεμίσατε το πλοίο για την Κρήτη», αυτά είναι μερικά από τα σταθερά μοτίβα της εκπομπής των ηγετών της Θύρας 7 στον τηλεοπτικό σταθμό Magic. Η αφοσίωση στην υπόθεση της ομάδας, ο αντρισμός, η παλικαριά, η λατρεία της δύναμης, η περιφρόνηση του αντιπάλου συγκροτούν το αξιακό υπόστρωμα του σκληρού πυρήνα όχι μόνον των οπαδών του Ολυμπιακού, αλλά των ultras όλων των ομάδων στην Ευρώπη και στη Λ. Αμερική. Το ραντεβού μάχης στην Παιανία αποτελεί εκδήλωση αυτού του αξιακού υποστρώματος, ενός κύκλου βίας που παραμένει ανοιχτός. Ο κώδικας τιμής των χούλιγκαν, όλες οι μελέτες δείχνουν ότι τέτοιος κώδικας υπάρχει, επιβάλλει τον προγραμματισμό μιας επόμενης μάχης ώστε να δοθεί στον ηττημένο η δυνατότητα να υπερασπίσει τη χαμένη τιμή του. Ποιοι είναι όμως οι χούλιγκαν και τι εκπροσωπούν;

Η κοινωνική βάση του ποδοσφαίρου ήταν ιστορικά τα εργατικά στρώματα, ιδιαίτερα οι νέοι ηλικιακά άνδρες εργατικής προέλευσης και κουλτούρας. Το ίδιο ισχύει για την κοινωνική βάση του χουλιγκανισμού, ο οποίος αναπτύχθηκε καταρχήν στην Αγγλία (στο μέσον της δεκαετίας του '60) για να γίνει αργότερα ένα διεθνές φαινόμενο.

Σήμερα, οι οπαδοί του ποδοσφαίρου προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες. Ο σκληρός όμως πυρήνας των οπαδών και, ακόμη περισσότερο, ο σκληρός πυρήνας των χούλιγκαν (οι οποίοι δεν πρέπει να ταυτίζονται με το σύνολο των οργανωμένων οπαδών) εξακολουθεί να προέρχεται από το νεανικό και αντρικό τμήμα των λαϊκών τάξεων. Βέβαια, σε ορισμένες χώρες, ή για ορισμένους συλλόγους στο εσωτερικό μιας χώρας, η βάση του χουλιγκανισμού, πάντα αντρική και πάντα νεανική, είναι περισσότερο ταξικά διαφοροποιημένη (φοιτητές, μεσαίες τάξεις), ανάλογα με το τι εκφράζει κοινωνικά ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος και μια περιοχή (παράδειγμα: οι χούλιγκαν της Μπαρτσελόνα). Σε κάθε όμως περίπτωση το κοινωνιολογικό κέντρο βάρος του χουλιγκανισμού εντοπίζεται στις λαϊκές τάξεις, έχει χαρακτηριστικά λαϊκά, αντρικά, νεανικά.

Είναι η άσκηση βίας, η βία για τη βία, η βάση συγκρότησης του σκληρού πυρήνα των οπαδών; Όπως έδειξε, σε μια κλασική μελέτη για τους χούλιγκαν, o καθηγητής G. Armstrong (ο οποίος συμμετείχε επί πολλά χρόνια, για να πραγματοποιήσει την μελέτη του, στο εσωτερικό της πιο σκληρής ομάδας χούλιγκαν του Sheffield), η άσκηση βίας δεν είναι το επίκεντρο της δράσης των χούλιγκαν. Αντιθέτως, η ταυτότητα, η δημιουργία ταυτότητας, βρίσκεται στη ρίζα του χουλιγκανισμού. Η βία είναι απλώς μία παράπλευρη όψη αυτής της ταυτότητας, η πιο καθαρή έκφραση και η πιο καθαρή απόδειξη της συμμετοχής σε μια συλλογικότητα.

Αυτό δημιουργεί ένα ενδιαφέρον παράδοξο. Πώς είναι δυνατόν στην εποχή της εμπορευματοποίησης του ποδοσφαίρου, αλλά και της διεθνοποίησής του (που εκφράζεται με την πολυεθνική σύνθεση των ομάδων), οι ομάδες-σύλλογοι να παράγουν, και μάλιστα πιο έντονα από ό,τι στο παρελθόν, συλλογικές ταυτότητες; Πώς είναι δυνατόν κάποιοι να ταυτίζονται με μία «φανέλα» και με μία ομάδα, τη στιγμή που οι ίδιοι οι παίκτες και οι ίδιοι οι παράγοντες αντιμετωπίζουν την ομάδα ως επιχείρηση; Αυτό το παράδοξο οδήγησε μαρξιστές αναλυτές να θεωρήσουν τον χουλιγκανισμό ως ένα ιδιότυπο είδος αντίστασης των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων, ως ένα είδος «δημοκρατικής απάντησης» στην εμπορευματοποίηση, στην «αστικοποίηση του παιχνιδιού». Άλλοι δε, μη μαρξιστές, θεωρούν τον χουλιγκανισμό έκφραση των πιο «σκληρών» τμημάτων των κατώτερων τάξεων. Τα τμήματα αυτά είναι εκείνα που δεν θέλουν να «ενταχθούν» (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι περιθωριακά), είναι εκείνα που δεν είναι σε θέση να υιοθετήσουν «πολιτισμένες» συμπεριφορές: αναζητούν στην επίδειξη φυσικής δύναμης, αντρισμού και επιθετικότητας έναν κοινωνικό ρόλο που δεν βρίσκουν αλλού και αλλιώς.

Η αναζήτηση συλλογικής ταυτότητας και ισχύος και η έμφαση στην «αρσενική» δύναμη (ισχυρή αξιοδότηση της σκληρής χειρωνακτικής εργασίας, της εντιμότητας, της ντομπροσύνης, της παλικαριάς) υπήρξαν πάντα κομμάτι της κουλτούρας και του ήθους των λαϊκών τάξεων. Σήμερα, για πολλούς λόγους που σχετίζονται με μεγάλες αλλαγές στον σύγχρονο καπιταλισμό, αυτές οι αξίες έχουν βαθύτατα τρωθεί. Ο σημερινός χουλιγκανισμός είναι ένας από τους κληρονόμους αυτής της παρακμάζουσας λαϊκής παράδοσης. Εκφράζει την ίδια ανάγκη για δημιουργία συλλογικών ταυτίσεων και ταυτοτήτων. Εκφράζει την αξιοδότηση της «αρσενικής» δύναμης.

Δέσμιος της αντίφασης να ταυτίζεται με ποδοσφαιρικούς συλλόγους που όμως λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, έχει γίνει ο ίδιος, πέραν της επιθετικότητας και της βίας που εκπροσωπεί, τμήμα ενός βρώμικου συστήματος. Πρόεδροι-επιχειρηματίες τον ενισχύουν με ποικίλα προνόμια (εισιτήρια, φτηνές μετακινήσεις, αποκλειστικές εξέδρες στο γήπεδο, γραφεία κ.λπ.), σε ορισμένες δε περιπτώσεις ακόμη και με τηλεοπτικές εκπομπές (Ελλάδα). Το αντισυστημικό στυλ του χουλιγκανισμού ελάχιστα ταιριάζει με τον μεγάλο σεβασμό που επιδεικνύουν προς τους εκατομμυριούχους προέδρους μερικοί από τους ηγέτες του. Ελάχιστα επίσης ταιριάζει με επιθέσεις εκτός «κώδικα τιμής», όπως εκείνη εναντίον του δημοσιογράφου Φιλ. Συρίγου. Ο σύγχρονος χουλιγκανισμός εκφράζει ένα μεγάλο πάθος και μια μεγάλη καταστροφική δύναμη. Όσοι αναζητούν στις παραλείψεις της Αστυνομίας τις αιτίες της ανάπτυξής του κρύβονται πίσω από το μικρό τους δάκτυλο.

Ο Γεράσιμος Μοσχονάς είναι επίκουρος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο


ΤΑ ΝΕΑ , 13/04/2007 , Σελ.: N06