O κ. Αντώνης Kαρκαγιάννης της Kαθημερινής ομολογεί ευθαρσώς ότι δεν είναι και κανένας θερμός θιασώτης του ΠΑΣOK. Kαι το άρθρο του (το παραθέτω στη θέση του πρώτου σχόλιου ολόκληρο) εξηγεί και γιατί. Παρ' όλα αυτά δε συγκρατήθηκε ο άνθρωπος στη προκλητική στάση του Πρωθυπουργού να εξαγγείλει την ίδρυση πανεπιστημίου στην Αιτωλοακαρνανία.
Στον κ. Kαρκαγιάννη έστειλα χαιρετισμούς και συγχαρητήρια στο
Στον κ. Kαρκαγιάννη έστειλα χαιρετισμούς και συγχαρητήρια στο
karkagiannisant [ΑΤ] ath.forthnet.gr.
'Oμως ο Θέμης Λαζαρίδης που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και το εξαιρετικό μπλογκ Greek University Reform, παρατήρησε ότι η Nομαρχιακή Eπιτροπή ΠΑΣOK Δράμας εξανέστη από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, και αναφώνησε: "Kαι γιατί πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, και όχι στη Δράμα;"
'Oμως ο Θέμης Λαζαρίδης που διαχειρίζεται μεταξύ άλλων και το εξαιρετικό μπλογκ Greek University Reform, παρατήρησε ότι η Nομαρχιακή Eπιτροπή ΠΑΣOK Δράμας εξανέστη από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού, και αναφώνησε: "Kαι γιατί πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο, και όχι στη Δράμα;"
Eίναι πλέον αλήθεια ότι η το επίπεδο της προεκλογικής διαμάχης είναι δραματικό. (Φτηνή εξυπνάδα, που δεν μπορούσα να την αποφύγω – είναι όμως αντάξια του επόμενου κειμένου):
Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο!!!!!! (12/09/2007)
Κατηγορία(ες): ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΔΡΑΜΑ 12-09-07
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με έκπληξη και αγανάκτηση άκουσε χθες ο λαός της Δράμας , είμαστε βέβαιοι ότι τα ίδια συναισθήματα ένιωσαν και οι συμπολίτες μας που ψήφισαν το 2004 τη Νέα Δημοκρατία, την ομιλία του Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή χθές στο Αγρίνιο. Η έκπληξη και η αγανάκτηση μας προήλθε από την εξαγγελία του κ Καραμανλή για δημιουργία Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, εξαγγελία που διαπιστώσαμε ότι αρνήθηκε για τη Δράμα, όταν μας επισκέφθηκε στις αρχές της προεκλογικής περιόδου. Δεν ήταν μόνο οι δημόσιες διαμάχες βουλευτών και στελεχών της Ν. Δ. στο Νομό Δράμας . Δεν ήταν μόνον η νεολαία της Ν.Δ. που θεωρεί ότι το θέμα. δεν είναι και τόσο σημαντικό. Δεν ήταν μόνον από τη Ν.Δ η εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Πολιτείας για ίδρυση νέου τμήματος ΤΕΙ στη Δράμας, με παράλληλη μείωση του αριθμού των σπουδαστών στα δύο τμήματα ΤΕΙ που λειτουργούν. Είναι και η άρνηση του ίδιου του Πρωθυπουργού να δεσμευτεί για ίδρυση τμημάτων Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ , άρνηση που φέρνει στην επιφάνεια ερωτήματα για τις προτεραιότητες και το βαθμό πίεσης των τοπικών στελεχών της Ν.Δ. προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας . Ο λαός της Δράμας αντιλαμβάνεται πλέον ότι "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", έχουν κάποτε ένα τέλος.Και το τέλος πλησίασε . Στις 16 Σεπτεμβρίου 2007, ο λαός θα πει ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Είναι η ώρα να κάνουμε το νέο ξεκίνημα για τη χώρα και το Νομό Δράμας .Είναι η ώρα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. , με Πρωθυπουργό τον Γιώργο Α. Παπανδρέου.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΑΣΟΚ ΔΡΑΜΑΣ
http://ne.pasok.gr/nedramas/?p=300
Kαι λέω εγώ: βρε ΠΑΣOK γιατί μόνο στη Δράμα; Γιατί δε προτείνεις Πανεπιστήμιο και στη Zαχάρω;
Eκεί στα καμένα, μ' ενα σμπάρο δύο τρυγώνια. Kαι τους καμένους, και τους καημένους τους φοιτητές.
Σα δε ντρέπεστε λέω εγώ μωρέ …
Τα σκίτσα είναι κατά σειρά του Αργύρη Πετρουλάκη (Καθημερινή), Στάθη Σταυρόπουλου (Ελευθεροτυπία) και Γιάννη Δεμερτζόγλου (Γαλέρα).
11 comments:
Αναξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ
Tου Aντωνη Kαρκαγιαννη
Αγαπητοί μου αναγνώστες, θα σας πω σήμερα ανοιχτά τη γνώμη μου. Υπέρ του ΠΑΣΟΚ δεν ένιωσα την παραμικρή πνοή ανέμου. Υπέρ της Ν.Δ. δεν φυσάει βέβαια και κανένας σφοδρός άνεμος νίκης, αλλά έχει ήδη μια κάποια πορεία, ακριβέστερα κεκτημένη ταχύτητα και μπορεί κάποιοι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι, να της δώσουν τη διαφορά της νίκης. Κατά τα άλλα, κανένας ενθουσιασμός ούτε υπέρ του ενός κόμματος ούτε υπέρ του άλλου. Μια κατάσταση σχεδόν αποπνικτική, ώστε να διερωτάσαι τι αξία μπορεί να έχει η νίκη του ενός ή του άλλου. Ωστόσο, αν από τη νίκη της Ν.Δ. περιμένουμε λίγα, από πιθανή νίκη του ΠΑΣΟΚ περιμένουμε ελάχιστα ή τίποτα. Και εξηγούμαι αμέσως.
Πρώτα, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, είναι εντελώς απαράδεκτη η στάση των εσωκομματικών αντιπάλων του Γ. Παπανδρέου, οι οποίοι εκβιάζοντας τον ηγέτη τους όλη την προηγούμενη περίοδο, έφτασαν σήμερα στο σημείο να πιστεύουν ότι η ήττα του κόμματός των εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά τους και τις φιλοδοξίες τους. Και απροκάλυπτα πλέον την εύχονται για να μην πω ότι οι ίδιοι θα ψηφίσουν Ν.Δ. ή άλλο κόμμα μόνο και μόνο για να αποτρέψουν νίκη του ηγέτη τους! Πρώτο συμπέρασμα: Ενα κόμμα με τόσο βαθύ εσωτερικό διχασμό, γι’ αυτό και μόνο τον λόγο δεν μπορεί να πείσει τον λαό ότι είναι σε θέση να κυβερνήσει τη χώρα.
Το δεύτερο: Το ΠΑΣΟΚ, σε όλη την προηγούμενη περίοδο, δεν κατάφερε να ασκήσει αξιόλογη αντιπολίτευση, με όραμα, έμπνευση και στρατηγικές επιδιώξεις. Μικροπολιτική άσκησε και συνεπώς δεν κατόρθωσε να διαμορφώσει εναλλακτική πρόταση εξουσίας με νέα πρόσωπα, νέες ιδέες και νέες επιδιώξεις. Στο σύνολό του το ΠΑΣΟΚ, έπειτα από περίπου είκοσι χρόνια διακυβέρνησης, δεν είναι ώριμο για να κυβερνήσει. Δεν φταίει ο αρχηγός του. Φταίνε τα σφάλματα και οι αμαρτίες που διέπραξε και ο φόβος των ψηφοφόρων ότι θα διαπράξει τα ίδια με τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες ιδέες.
Είναι αναμφισβήτητη ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου ότι κατά την περίοδο που άσκησε την αντιπολίτευση και που γενικώς θεωρείται η πλέον κατάλληλος και την ανασύνταξη των δυνάμεων ενός ηττημένου δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει και να εμπλουτίσει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και να το ανανεώσει σε ανθρώπους, σε δομές και σε ιδέες. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν περιορίζεται στον Γιώργο Παπανδρέου. Το περιορίζουν εκεί όσοι επιδιώκουν τον έλεγχο του πολιτικού χώρου που καλύπτει το ΠΑΣΟΚ και όσοι φιλοδοξούν να καταλάβουν τη θέση του προεξοφλώντας την ήττα του! Δεν μιλάμε για πολιτική εντιμότητα ή για τους κανόνες της δημοκρατίας που διέπουν ή πρέπει να διέπουν τη διαδοχή του ενός αρχηγού από τον άλλον. Μιλάμε για την αξιοπιστία των πολιτικών προτάσεων με τις οποίες ένα κόμμα επιδιώκει να κατακτήσει την εξουσία. Αυτή, λοιπόν, η αξιοπιστία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο και διερωτάται κανείς γιατί οι ψηφοφόροι θα το ψηφίσουν.
ΥΓ. Πριν τελειώσω αυτό το σημείωμα, πληροφορήθηκα ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής υποσχέθηκε στους Αιτωλοακαρνάνες... το δικό τους πανεπιστήμιο. Σοβαρά κ. πρόεδρε, πιστεύετε ότι χρειαζόμαστε ένα νέο πανεπιστήμιο όμοιο με αυτά που ήδη έχουμε; Και μετά θα μας μιλήσετε... για μεταρρύθμιση στην Παιδεία; Οι παλαιότεροι πολιτικοί υπόσχονταν γεφύρια και εκεί που δεν υπήρχαν ποτάμια. Τώρα είναι η εποχή που υποσχόμαστε... πανεπιστήμια (φούσκες); Φοβάμαι ότι χάσαμε το μέτρο, χωρίς να υπάρχει λόγος...
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_48_12/09/2007_240849
Το επίπεδο της προεκλογικής καμπάνιας έχετε δίκιο είναι φέτος υπερβολικά χαμηλό. Κατευθύνθηκε εκεί από τους μάγους της επικοινωνίας και παρακολουθούμε πέρα από τα προαναφερόμενα χάνδρες και καθρεφτάκια μια ολοκληρωτική αποχή του δικομματισμού από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.Δείχνουν έτσι πιστεύω την ανημπόρια τους, την βαθειά τους απαξιωση στο κόσμο που τους αναδεικνύει(εχω δεχθεί ξαφνικα 5 προσκλήσεις για γεύματα από βουλευτές που με ξέχασαν 4 χρόνια)τη ψυχοφθόρο σύγχυση που κάνει αρκετους μη ισορροπημένους από την υποκουλτούρα και παραπληροφόρηση στη ψευτολύση "αποχής" τους κουράζει και το χαμηλό επίπεδο αγώνα για πράγματα που δεν τους αγγίζουν. Βέβαια υπάρχουν οι εξαιρέσεις που έρχονται να επιβεβαιώσουν τον κανόνα.
δυστυχώς ο Καραμανλής έκανε αυτό που ζητάει η πλειονότητα των κατοίκων της περιοχής, άσχετα με το αν αυτό είναι σωστό ή λάθος και άσχετα με τον αν θα έχει επίπτωση σε εκατοντάδες νέα παιδιά.
Η νοοτροπία που βλέπει τα πανεπιστήμια και τα τει ως στρατόπεδα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα τα τελευταία χρόνια στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
έχω μια πρόταση προς τους φίλους της Δράμας να τους δώσουμε το ΤΕΙ της Κεφαλονιάς και να μας βοηθήσουν να κανουμε Πανεπιστήμιο εδώ μιας και παλιώσαμε και μάθαμε λιγάκι την δουλειά
ενας Κεφαλωνίτης
Greek government under pressure following forest fires
By Markus Salzmann
4 September 2007
http://www.wsws.org/articles/2007/sep2007/gree-s04.shtml
While the forest fires that have raged in several Greek regions
throughout the summer are being brought slowly under control, the
political fallout is growing.
The loss of life and property caused by the fires has led to mourning
and despair in broad sections of the population. But what prevails
above all is anger with the conservative government of Prime Minister
Kostas Karamanlis and the entire political set up that bears major
responsibility for the disaster.
Nearly all large Greek cities have seen protests in which tens of
thousands have participated. Silent marches took place under the
slogan "Mute anger—Deafening silence". About 15,000 people marched in
the capital, Athens, on August 29. Most were dressed in black as a
sign of mourning for the 64 people who lost their lives in the fires.
The protests were organised by non-governmental organizations and
citizens' initiatives that have sprung up in recent weeks. An appeal
to support the demonstrations, mainly spread by mobile phone text
messages and email, began: "They let Greece burn." In Athens, scuffles
broke out on the periphery of the largely peaceful demonstration.
About 300 mostly young people battled with the police, who used
batons, tear gas and water cannons.
In Thessaloniki, several thousand demonstrators took to the streets.
"Our patience is at an end. We have had enough," could be read on some
banners. Similar protests were held in other Greek cities.
Ever harsher austerity measures, corruption and nepotism underlie the
fact that the forest fires, which are not unusual at this time of
year, have led to such tragedy. Both the current and previous
governments have come under criticism for failing to do anything about
the constant fire-starting, which is instigated each year by property
speculators. Fires are lit in vacant forest plots, foundations are
then illegally laid, with planning permission being sought from the
authorities retrospectively. This practice has been going on for a
long time and has usually been tolerated by the government in Athens.
The fires have also exposed the catastrophic condition of Greece's
fire brigades. According to media reports, only 8,000 of the required
12,500 permanent posts for fire-fighters are actually filled. Some of
the equipment is in such poor condition it defies description. In many
cases, smaller fire-brigade units did not even have basic equipment.
Like the local inhabitants, they were forced to use water buckets and
branches against the flames.
The government is also responsible for the poor organization of
fire-fighting operations. In order to try and stall demands for more
funds and equipment, the government last year replaced the whole
leadership of the country's fire-brigades. Experienced officials were
switched for members of Karamanlis's New Democracy Party (ND). The
government's irresponsibility is attested by the fact that a national
fire-service coordinator was only nominated two days after the
outbreak of the fires.
The national forest administration is barely able to function due to
funding shortages. No fire breaks have been created in the forests.
Similar conditions exist in the area of garbage disposal. To save
funds, the government has failed to invest in modern incineration
plants and tolerates open landfill sites that regularly catch fire in
hot weather.
With many fires now contained or extinguished, the consequences have
been catastrophic.
According to initial estimates, the damage amounts to some 5 billion
euros ($US6.8 billion). About 16,000 people have been made homeless.
Over 100,000 hectares have been devastated. In rural areas, many
people have lost everything. Some 4.5 million olive trees were
destroyed, destroying the livelihoods of many farmers. There are only
vague estimates for the number of livestock that fell victim to the
flames. The army has already been brought in to remove thousands of
animal carcasses.
The government's promise to rapidly provide assistance for the victims
has done little to dispel widespread anger. Every homeless person is
to receive just €3,000; those who have lost their own house will
receive €10,000 compensation. It is doubtful that everyone who has
suffered a loss will receive even these paltry sums.
According to the Greek daily paper Eleftheros Typos, some €200 million
has already been collected in individual private donations. Greeks
living abroad have been particularly generous in their donations.
Karamanlis's re-election in danger
The fire disaster presently dominating the Greek media will certainly
affect the parliamentary elections on September 16. Over two weeks
ago, ND decided to bring forward the parliamentary elections that were
due next year. Karamanlis justified the decision by saying he wanted a
"strong popular mandate" to carry through his policies.
According to the latest opinion polls, ND enjoys barely a 2 percent
lead over the opposition Social Democrats of PASOK, whereas three
months ago it was nearly 10 percent. Some commentators believe ND
could fall behind PASOK by the time of the election, not least because
they have denied any responsibility and made the ridiculous claim that
the fires were started by "terrorists" intent on destabilising the
country.
The Karamanlis government is more despised than any other government
in recent Greek history. Since taking power three years ago,
Karamanlis has faced growing voter disapproval. The situation of
ordinary people has worsened appreciably as a result of a rigid
budgetary policy, for which the prime minister was expressly praised
by Brussels. There have been repeated protests, for example against
pension cutbacks.
Karamanlis has brought forward the elections in order to use ND's
diminishing lead over PASOK to implement further far-reaching
"reforms" in a second term, particularly in the area of taxation. The
government recently came under massive pressure because it was
involved in a scandal involving the country's social insurance system.
State representatives responsible for administering these funds are
suspected of having used them for illegal speculation. An
investigation has already reported, but it is only to be discussed
after the elections.
Karamanlis comes from an old Greek political dynasty. His uncle,
Konstantinos Karamanlis, was several times prime minister and
president and created ND in 1974 after the fall of the military junta.
The party was established as a rightwing counterweight to the strong
social democratic and communist parties. It included royalists,
pro-American liberals and supporters of the Christian-Orthodox Union.
Anti-communism continues to form an important basis of support for the
party. Unlike PASOK, ND maintains an uncritical relationship with the
US and the more powerful European states. Konstantinos Karamanlis is
considered Greece's "European architect", laying the foundations for
Greek entry into the European Union under his leadership.
Despite the immense unpopularity of Karamanlis, PASOK has failed to
make much headway. PASOK leader Georgios Papandreou's accusations
against the ND government cannot hide the fact that when in power, his
own party advocated the same policies as those carried out by ND. With
short interruptions, PASOK has governed Greece for the past twenty
years. Under PASOK, funds for public facilities and infrastructure
were cut back in order to satisfy Brussels and meet the criteria for
the introduction of the euro. It is noteworthy that the current
protests are directed not only against the ND government, but also
against the entire political elite.
It is possible that smaller parties may benefit in the elections from
the rejection of the two large parties. The Greek Communist Party
(KKE) and Synaspismos (bloc or coalition) hope to win votes from
former PASOK supporters.
The KKE, the oldest party in Greece, presently has twelve seats in
parliament. With the collapse of the Soviet Union in 1991, the KKE
lost many members, funds and influence. After splitting into several
wings, today only a hard core of ex-Stalinists remain, and even they
are divided by bitter internal feuds. Politically, the KKE does little
more than pose half-hearted reformist demands on the government of the
day and does not represent any alternative to PASOK.
Synaspismos is a catch-all for the most diverse left-wing groupings.
Greens, pacifists, feminists, radicals and former Stalinists can all
be found in its ranks. The heterogeneous composition of this party is
matched by its ill-defined programme. Despite its sometimes radical
utterances, it advocates a purely reformist perspective, seeking to
pressurize PASOK from the left.
The extreme right also hopes to gain strength in the coming elections.
The racist LAOS, which was established in 2000 in a split from ND, has
made gains in recent years and has one member in the European
Parliament. It combines superficial criticism of the government's
anti-social policies with anti-European, nationalist rhetoric. It
vehemently opposes globalization and regularly leads campaigns against
immigrants, predominantly against Albanians. Despite their
differences, ND regularly forms alliances with LAOS in local
elections.
Ακόμη το ΠΑΣΟΚ θυμάστε; Αυτοί πληρώσανε - τρόπος του λέγειν - και είναι εκτός. Άλλους έχουμε τώρα, άλλοι κάνανε μπάχαλο τον τελευταίο καιρό. Ώρα να μαυρίσουμε και αυτούς. Κατηγορώντας μόνο τους προηγούμενους, παίζουμε το παιχνίδι των νυν. Προσοχή σε αυτό.
@Διόνυσος: Eμένα με έχει τσακίσει ο Προκόπης Παυλόπουλος. Που και να 'θελα να ψήφιζα NΔ [λέμε τώρα] δε θα τον ψήφιζα ποτέ, έτσι που μου γέμισε τον τηλεφωνητή του γραφείου μου.
@Γιώργος Mανουσσάκης: Kαλώς τον Γιώργο. Mε τέτοια τρελλή χρεοκοπεία στην παιδεία, υλική και ηθική, θα 'πρεπε να ντρέπετε ο Πρωθυπουργός …
@KitsosMitsos: Προσπαθώ να μη το θυμάμαι, αλλά πάει το ίδιο και μου…το θυμίζει. Σύνταξη τώρα στις ανασφάλιστες μητέρες. Έτσι, χωρίς να ξέρουμε από πού θα βρουν τα λεφτά. Λεφτά ο Kαραμανλής στη Πελοπόνησο; Ρελάνς ο Γιώργος. Δηλαδή είμαστε ζώα εμείς τωρα …
"Γιατί δε προτείνεις Πανεπιστήμιο και στη Zαχάρω;"
Όπως φαίνεται, η Ζαχάρω προορίζεται για άλλου τύπου ανάπτυξη;
http://otinanaistaexitpoll.blogspot.com/
Αυτή την Κυριακή ψηφίστε αλλά... διαλύστε τους τα exit polls!
Μαζική κίνηση για παραπλάνηση στα Exit Polls . . .
Το διαδίκτυο έχει δύναμη. Το μήνυμα αυτό μπορεί να περάσει σε εκατομμύρια χρήστες ακόμη και προφορικά.
http://demek.pblogs.gr/2007/09/mazikh-kinhsh-gia-paraplanhsh-sta-exit-polls.html
Πώς; Παραπλανώντας τους στις απαντήσεις των exit-poles.
Δεν αντέχω άλλο, δεν αντέχω άλλο. Πυρκαγιές το καλοκαίρι, τώρα πάλι πανεπιστήμια. Κατηγορήσανε τα "αναρχικά στοιχεία" για τις πυρκαγιές, τώρα χτίζουν θεσμούς που μετά θα γκρεμίσουν χωρίς καμία ντροπή. Παν-επιστήμια σου λένε.
Δεν αντέχω άλλο, πραγματικά δεν αντέχω. Δεν ξέρω τί να ψηφίσω, αλλά δεν μπορώ να μην ψηφίσω. Απλά δεν βρίσκω λύση και όταν το σκέφτομαι πραγματικά βουρκώνω. Το καλοκαίρι με είχε πιάσει κατάθληψη, κάηκαν σπίτια γνωστόν μου...και τόσα μα τόσα δέντρα.
Και τώρα η ΔΑΠ για να με κερδίσει μου τάζει εισητήριο για να πάω σπίτι μου για το Σαββατοκύριακο.
Χρειάζομαι εισητήριο για άλλο πλανήτη, δεν νομίζω ότι χωράω πια εδώ...
Post a Comment