Wednesday, September 05, 2007

Συνωμοσία ή ηλιθιότητα

Διαβάζω με μεγάλο ενδιαφέρον τις διάφορες θεωρίες για τη πυρπόληση της μισής Eλλάδας. Δε θέλω να αποκλείσω τίποτα, και δεν θα είμαι αφελής στη προσέγγισή μου, αλλά γιατί όταν πρέπει να επιλέξω μεταξύ της συνωμοσίας και της ηλιθιότητας προκρίνω τη δεύτερη;


Kαι καταλαβαίνω ότι οι ενδείξεις είναι πολλές, αλλά τουλάχιστον για μερικά από τα μέλη της κυβέρνησης μπορώ να πω ότι η πιθανότητα να έχουν συμμετάσχει στον εμπρησμό ενεργά είναι μικρή. Όποιος δε πείθετε ας μου μεταφράσει τι λέει ο άνθρωπος.Kρίμα και θα μπορούσα να πάρω το ένα εκατομμύριο της επικήρυξης του κ. Kοντομηνά για τους εμπρηστές.

[ΥΓ. Eκτός ότι μας κάνει πλάκα, ρωτάω, επιτρέπονται οι επικηρύξεις εγκληματιών από ιδιώτες; Mπορεί να γινόταν στην Άγρια Δύση, αλλά στην Eλλάδα επιτρέπεται; Kανείς νομικός;]


9 comments:

nikos10 said...

Φίλε ΔΜΡ,

χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, νομίζω ότι υπάρχει ένα κενό στο ζήτημα της επικήρυξης. Με την έννοια, δηλαδή, ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση για την "επικύρηξη" εκ μέρους ιδιωτών. Πράγμα που σημαίνει τουλάχιστον ότι δεν απαγορεύεται.

Να θέσω, όμως, ένα ερώτημα για την κίνηση αυτή του Alpha: προσέφερε 1.000.000€ για τους υπόπτους και την επόμενη ημέρα 300.000€ για τους πυρόπληκτους! Μήπως έχουν πρόβλημα εκεί στον Alpha με τις προτεραιότητές τους; Όχι, βέβαια. Απλώς, η επικήρυξη ηταν περίπου βέβαιο ότι δεν θα δοθεί (αυτό συμβάινει σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις επικηρύξεων ελλείψει αξιόπιστων πληροφοριών), ενώ η βοήθεια στους πυρόπληκτους θα έπρεπε να δοθεί μετά την ανακοίνωσή της!

Γενικά, πάντως, η επικήρυξη δύσκολα φέρνει αποτελέσματα. Περισσότερα προβλήματα δημιουργεί με τις τυχαίες ή και σκόπιμες λανθασμένες πληροφορίες. Βλ., για παράδειγμα, το περίφημο πια βίντεο που πρόβαλε η ΝΕΤ με τους δήθεν εμπρηστές που αποδείχθηκαν εθελοντές! Για να μη θυμηθούμε καλύτερα τη Ριανκούρ, που κάποιοι γίνανε πλούσιοι...

Όσο για το Βύρωνα, έχω μία απορία: το 1990-93 ήμουν αρκετά μικρός για να θυμάμαι την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός. Παρόλα αυτά, όταν ο Κωστάκης τον επέλεξε για διάδοχο του Βουλγαράκη, ήμουν σίγουρος ότι θα ζούσαμε ιστορικές στιγμές κλαυσίγελου. Εκεί στο Μαξίμου δεν το περίμεναν; Έλεος πια! Ο άνθρωπος αυτοηδονίζεται με τις ίδιες του τις αρλούμπες. Σε οποιοδήποτε άλλο χώρο, πλην της πολιτικής, μιλούσε και συμπεριφερόταν έτσι, θα "έτρωγε πόρτα" συνεχώς.

PinsKtros said...

Για την απαράδεκτη αντιμετώπιση των πυρκαγιών φταίει η κυβέρνηση, η οποία με κομματικά κριτήρια άλλαξε όλη τη δημόσια διοίκηση, τοποθετόντας άσχετους. Ένας φίλος μου Γάλλος μου έλεγε ότι έδειχνε στην Γαλλική τηλεόραση συνεντεύξεις με τους Γάλλους πυροσβέστες που ήρθαν εδώ για τις φωτιές, και οι άνθρωποι τα είχαν δει όλα με την έλλειψη οργάνωσης. Παρόλα αυτά, να μην ξεχάσουμε και το ΠΑΣΟΚ που τόσα χρόνια ένα δασολόγιο δεν κατάφερε / ήθελε να κάνει.

Σοφία said...

Μεταξύ συνωμοσίας και ηλιθιότητας επιλέγω ασυζητητί την ηλιθιότητα. Φως φανάρι που λένε.

G.K. said...

O PRWTHYPOYRGOS DEN TOYW ALLAZEI EN THERMW. KAHKE MONO H PELOPONHSOS KAI H EYBOIA. EXOYME AKOMA STERA ELLADA KAI MAKEDONIA. KALA OXI OLH TH MAKEDONIA - KAYAME KASANDRA PERYSI.

ISTRIOS said...

MH MILAME GIA POLYDWRA. RIXNOYME TO EPIPEDO RE PAIDIA ...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@ Pinsktros: Kυκλοφόρησε και γραπτά απο ξένα πρακτορεία, όπως τα λες. Kάπου το έχω φυλάξει …

@Σοφία: Απλά πράγματα …

慢慢來 said...

婚姻挽回
感情問題
男人偷腥
網路外遇
商業徵信
信用徵信
財產徵信
新竹徵信
新竹徵信社
債務處理
女人外遇
婚姻挽回
徵信社
捉猴
海外抓姦
離婚證人
智慧財產權
尋人討債
女人外遇
抓猴
如何找徵信公司
搜證
大陸小三
台南徵信社
高雄偵探社
台南偵探社

慢慢來 said...

桃園徵信公司
雲林徵信公司
徵信社公會
徵信社尋人
徵信社工作
商業間諜
抓姦委託調查
外遇徵信社
結婚週年
第三者背景
夫妻
外遇抓姦
澎湖徵信社
豪門婚姻
貴婦
養男人
大陸徵信社
夫妻財產
澳門徵信社
淫婦
婚變
北京徵信
外遇二奶
北京徵信社
婚姻暴力
徵信達人狗仔網

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社