Friday, September 14, 2007

Δε θα σε ξεχάσουμε κ. Πέτρο Δούκα
Kύριε Πέτρο Δούκα, Υφυπουργέ Oικονομίας και Oικονομικών, υποψήφιε στη Περιφέρεια Αττικής, δε θα σε ξεχάσουμε.

Όχι μόνο αυτή τη Kυριακή που έρχεται, αλλά και όλες τις επόμενες Kυριακές.


Nομίζεις ότι θα σε ξεχάσουμε, γιατί σε αυτή τη χώρα αυτό ελπίζει και ο κ. Bουλγαράκης και τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων, και ο κ. Πολύδωρας με την αστυνομία του και το συντονισμό που έκανε στις φωτιές, και ο κ. Ρουσόπουλος. Nομίζουν ότι θα ξεχάσουμε και όλοι οι βουλευτές που ψήφισαν για την άρση της προστασίας των δασών.

Δε θα ξεχάσουμε κανέναν.

Kαι εσένα κ. Δούκα, θα σε θυμόμαστε ιδιαιτέρως. Διότι με τα καμένα της Zαχάρως να καπνίζουν ακόμα πήγες και τα παρέδωσες βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα που τα επιβουλεύονταν.

Δε θα ξεχάσουμε τι έκανες, και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να μην εκλέγεσαι, να μη παίρνεις αξιώματα, να μη μπορείς να μιλήσεις σε ακροατήριο χωρίς κάποιος να σε ρωτάει, να μπορείς να βγεις σε τηλεοπτικό παράθυρο χωρίς κάποιος να σε ντροπιάζει.

ΥΓ. Ελπίζω όσοι φίλοι αισθάνονται ότι πρέπει να ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία στη Περιφέρεια Αττικής, να κάνουν τουλάχιστον ένα καλό στο κόμμα τους και στον τόπο: να σταυρώσουν άλλους υποψήφιους της Νέας Δημοκρατίας, γιατί αυτό μόνο θα σε πονέσει.Αποσπάσματα από άρθρα στην Ελευθεροτυπία


Υπέγραψαν το ξεπούλημα της Ζαχάρως
Της ΕΛΕΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟΥ

Παραλιακή έκταση 2.593.041,80 τετραγωνικών μέτρων, που εκτείνεται από τη Ζαχάρω (από το παραλιακό κέντρο Παρά θίν' αλός του δήμου) έως τον ποταμό Νέδα -στο Γιαννιτσοχώρι- περνάει ή, κατά κυριολεξίαν, παραχωρείται για 70 χρόνια στον Δήμο Ζαχάρως.

Η σχετική προγραμματική συμφωνία (σ.σ.: απαιτείται η επικύρωσή της) υπεγράφη χθες μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) και του Δήμου Ζαχάρως, με τη βούλα της κυβέρνησης, διά του αντιπροσώπου της, υφυπουργού Οικονομικών Πέτρου Δούκα.

Η συμφωνία προβλέπει και την «αξιοποίηση» των 780 ακινήτων που βρίσκονται στη Ζαχάρω. Μόνον έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές και σχεδόν ένα δεκαήμερο μετά τις φονικές πυρκαγιές, σπεύδει να παραχωρήσει δημόσια έκταση, και μάλιστα σε έναν νομό που έχει κηρυχθεί «πυρόπληκτος» και «αναδασωτέος».

Μόνο που η συγκεκριμένη περιοχή είναι προστατευόμενη από την Ευρωπαϊκή Ενωση, βάσει του προγράμματος Natura και μάλιστα σε τμήμα της περιοχής αυτής υπάρχει ωοτοκία της θαλάσσιας χελώνας Καρέτα-Καρέτα, αυστηρά προστατευόμενου είδους ως απειλούμενου. Αυτό, όμως, δεν φαίνεται να ενδιαφέρει όσους ονειρεύονται την αξιοποίησή της

[...]

Με συνοπτικές διαδικασίες
Του ΓΙΩΡΓΗ ΜΕΡΜΗΓΚΑ

Από τα πιο λαχταριστά «φιλέτα» της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου που εδώ και χρόνια ορέγονται οι πάσης φύσεως επενδυτές, μεγαλοκατασκευαστές και καταπατητές (που ήδη έδρασαν και τώρα δικαιώνονται) αποτελεί η παραλιακή έκταση των 2.593 στρεμμάτων που παραχωρείται με το προεκλογικό ...χοτζέτι του Π. Δούκα στο Δήμο Ζαχάρως.

[...]

Ανοιξαν την πόρτα για πλιάτσικο σε όλη την περιοχή
Της ΧΑΡΑΣ ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ

«Κερκόπορτα» για να εκχωρηθεί για τουριστική αξιοποίηση ολόκληρη η παραλία της Ηλείας θεωρείται η προγραμματική σύμβαση που υπέγραψε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Π. Δούκας με το δήμαρχο Ζαχάρως. Πρόκειται για ζώνη ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, με αμμόλοφους και θίνες, που εκτείνονται σε μήκος περίπου 40 χλμ. και ανήκουν στις προστατευόμενες περιοχές του δικτύου NATURA.

[...]ΖΑΧΑΡΩ Πυρά ομαδόν για το προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης σε «εργολάβους - επενδυτές» Οργή για το ξεπούλημα
Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Εντονες αντιδράσεις πυροδότησε το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Ε» για το προκλητικό προεκλογικό δώρο της κυβέρνησης στους «εργολάβους-επενδυτές» και στους καταπατητές του μοναδικού σε ομορφιά και προστατευόμενου παραλιακού φιλέτου γης των 2.500 στρεμμάτων στη Ζαχάρω Ηλείας, νότια της πολυσυζητημένης λιμνοθάλασσας και του κατεστραμμένου από τη φωτιά οικοσυστήματος του Καϊάφα.

Σε ιδιαίτερα έντονο ύφος ο τέως πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος κάνει ευθέως λόγο για αγοραπωλησία της καταστροφής. Με δήλωσή του στην «Ε» χθες το μεσημέρι ανέφερε τα εξής:

«Το γνωστό μακάβριο έργο: πάνω από τα αποκαΐδια και τα συντρίμμια, γύρω από τα μνήματα των νεκρών και τα καψαλισμένα μνημεία Ιστορίας και πολιτισμού, στήνεται η γνωστή αγοραπωλησία της καταστροφής.

Αντί γι' ανάπλαση, αποκατάσταση και ανόρθωση της περιοχής, σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Ευρώπης του δικτύου Natura, αρχίζει το παζάρι με τα αυθαίρετα, τα καταπατημένα, τα διεκδικούμενα, τους ντελάληδες και τους μεσίτες, που χρόνια τριγυρνάνε στην περιοχή.

Το ελληνικό κράτος διά των κυβερνητικών επιλογών επιμένει σε μοντέλα στρεβλής ανάπτυξης και πελατειακών σχέσεων, ξεπουλάει συλλογικά αγαθά και διδάσκει τους πολίτες να λεηλατούν και να καταστρέφουν τον εθνικό πλούτο, για να κερδοσκοπούν οι μεσάζοντες και να ανταγωνίζονται σε νεοπλουτισμό οι επιτήδειοι.

Αυτά που γίνονται στη Ζαχάρω δεν είναι μοιραία ούτε αναπόφευκτα. Οι ενεργοί πολίτες να οργανωθούν και να αντιδράσουν. Να αντισταθεί η κοινωνία για να καταλάβει η κυβέρνηση ότι η υπόθεση του περιβάλλοντος δεν είναι θέμα ρητορικής και φιλολογίας. Αντίθετα είναι τρόπος ζωής με διαφορετική ηθική, φιλοσοφία και ευθύνη για τη φύση, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους».

[...]

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σε χθεσινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι:

«Πάνω στα αποκαΐδια και τους νεκρούς της περιοχής της Ζαχάρως, η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου με πολιτική ευθύνη του υφυπ. Οικονομίας κ. Δούκα παραδίδει δασικές εκτάσεις και προστατευόμενες περιοχές συνολικής έκτασης 2.650 στρεμμάτων για "τουριστική αξιοποίηση".

Παράλληλα, στην πράξη κήρυξης ως αναδασωτέων των καμένων εκτάσεων, οι ιδρυόμενες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες εξαιρούνται της προϋπόθεσης για έγκριση μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουν αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής σχετικά με την εξαίρεση των δασικών εκτάσεων στην Πάρνηθα. Παράλληλα, εντός των ημερών θα καταθέσουν αίτηση ακύρωσης και για τα τεκταινόμενα στην Ηλεία».

[...]


Είναι ήδη στον δρόμο οι καντίνες για την παραλία της Ζαχάρως
Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τουλάχιστον δέκα καντίνες θα... διακοσμήσουν την παραλία της Ζαχάρως και αυτό θα συμβεί κιόλας από το ερχόμενο καλοκαίρι. Πρόκειται για μία από τις ρητές προβλέψεις της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ) και του Δήμου Ζαχάρως που ανοίγει -με την ίδια σαφήνεια- τον δρόμο και για αναπλάσεις στην παραλία της λίμνης Καϊάφα.

11 comments:

Ελένη Κ. said...

Διάβασε στα ΝΕΑ το πιο κάτω:

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «Ιντερκοντινένταλ» είχε χθες την κεντρική του ομιλία ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Το κλου ήταν η παρουσία του δημάρχου Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου.

Anonymous said...

Το παραπάνω κείμενο μου το στείλανε με e-mail. . .Διαδώστε το όσο μπορείτε

Μαζική κίνηση για παραπλάνηση στα Exit Polls . . .

http://demek.pblogs.gr/2007/09/mazikh-kinhsh-gia-paraplanhsh-sta-exit-polls.html

Πόσοι θα διαφωνούσαν ότι το πιο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, τα τηλεοπτικά κανάλια και τους πιο προβεβλημένους από τους δημοσιογράφους; Τώρα έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία, αν όχι να τους τιμωρήσουμε, τουλάχιστον να τους γελοιοποιήσουμε...

Πώς; Παραπλανώντας τους στις απαντήσεις των exit-poles.

Το διαδίκτυο έχει δύναμη. Το μήνυμα αυτό μπορεί να περάσει σε εκατομμύρια χρήστες ακόμη και προφορικά.

λόγια του αέρα said...

Το διάβασα κι εγώ και δεν πίστευα στα μάτια μου. Μας περνάνε για τόσο βλάκες ή είμαστε τόσο βλάκες; Κοντά είναι η Κυριακή, θα το μάθουμε.

foobar said...

@λόγια του αέρα:

Δυστυχώς, τείνω να πιστέψω ότι όντως είμαστε τόσο βλάκες. Μακάρι την Κυριακή να διαψευστώ, αλλά δεν το βλέπω...

Anonymous said...

Γειά σου ρε Αλήτη Δούκα. Kαλά στα γράφουνε. Eγώ το έσπρωξα το κειμενάκι αυτό.

tolitsa said...

Το παρακατω link μου το εστειλαν και ομολογω οτι με προβληματισε. Αναφερεται στην Ιωνια οδο.
Ριξε μια ματια

http://athens.indymedia.org/email_display.php3?lang=el&article_id=757499

ATHENA said...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΕΣΠΡΩΞΕΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ !-)


ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΣΤΟ

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΧΙT POLL

Δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί το exit poll.
Δεν θέλουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα.
Δεν συμφωνούμε να έχουν κάποιοι εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος ενώ ακόμα διαρκεί η ψηφοφορία.

http://screwexitpoll.blogspot.com/2007/09/t-poll.html

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΦΑΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ …

(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ;-)

Milena said...

Δυστυχώς όχι μόνο τον ψήφισαν, όχι μόνο βγήκε, αλλά τοποθετήθηκε και στο υφυπουργείο Εξωτερικών για να μας "κάψει" και εκτός Ελλάδας...

Ζήτω το Αλτσχάιμερ!

慢慢來 said...

靈骨塔糾紛
靈骨塔詐騙
債務整合
債務更生
債務人
債務清償條例
債務人不履行
生前契約
生前契約糾紛
生前契約詐欺
生前契約詐騙
負債救星
負債諮詢
卡債
卡債協商
卡債整合
卡債更生
卡債扶助
貸款
信用貸款
個人信貸
企業貸款
協商機制
汽車貸款
銀行貸款
房屋貸款慢慢來 said...

金融貸款
催收人員
催收技巧
催收款
催收話術
催收實務
催收工作
債權憑證
討債權威
不當逼債
收數公司
收帳
收數公司
討債王
收數王
討債戰術
資產管理
詐賭
欠債還錢
票據信用監控
委託討債
如何委託討債
不良債權
債權收買
債務調解
債權評價
應收帳款問題
呆帳問題
企業異動監控
沖開

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社