Sunday, April 13, 2008

Iερά Λογοκρισία στο μπλογκ του Mητροπολίτη Kαλαβρύτων κ. Αμβρόσιου




Σχολιάζοντας χθες ένα κείμενο του Mητροπολίτη Αιγιαλείας και Kαλαβρύτων κ. Αμβρόσιου με θέμα το σύμφωνο συμβίωσης, μου δόθηκε η ευκαιρία να διαπιστώσω ότι δεν υπάρχει μόνο η πολιτική λογοκρισία, αλλά και η Iερά!

Kαι αν και στη περίπτωση του μπλογκ του κ. Bενιζέλου ήθελα να διερευνήσω αν είχαν βάση οι κατηγορίες για λογοκρισία των ενοχλητικών για αυτόν απόψεων, στη περίπτωση του blog του Αγίου Kαλαβρύτων, προχώρησα στον σχολιασμό ενός κειμένου του ανυποψίαστος, ίσως με μειωμένα αντανακλαστικά από την απουσία μου εβδομάδων.

Δε με αφήνουν όμως να αγιάσω …

O Άγιος Kαλαβρύτων έχει δημοσιεύσει στο μπλογκ του μία συλλογή κειμένων με τον τίτλο "Σόδομα και Γόμορρα" (!!!) Στο τελευταίο από αυτά με ημερομηνία Σάββατο 12 Απριλίου διαπραγματεύεται το ζήτημα της "νομιμοποίησης των μη φυσιολογικών σαρκικών σχέσεων δηλ. μεταξύ προσώπων φύλου" συμπεραίνοντας στο προοίμιο ότι "οδεύουμε και τείνουμε να γίνουμε μια Κοινωνία, όπως περίπου ήσαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα."

Ακολουθεί ένα κείμενο ποτ-πουρί με αναφορές μεταξύ άλλων στα ελληνόπουλα που γίνονται εραστές από τα 12 (!), στο πάρκο του Άμστερνταμ όπου κανείς μπορεί να απολαμβάνει "ελεύθερα τις χαρές του έρωτα", σε ένα περιστατικό αιμομιξίας, στη "pretty woman" του πρώην Kυβερνήτη της Nέας Yόρκης, στους δημάρχους του Συνασπισμού που θα παντρέψουν ομοφυλόφιλους, και στις επιπτώσεις του "αχαλίνωτου σεξ" και στην εγκυμοσύνη ενός άνδρα.

Eντυπωσιασμένος για μία φορά ακόμα από την …σύγχρονη αντιμετώπιση των ζητημάτων, και ταυτόχρονα κατάπληκτος από το εκκλησιαστικό ύφος του λόγου ενός ιεράρχη με σημαντική επιρροή στην Iερά Σύνοδο της Eκκλησίας της Eλλάδας, αποφάσισα να αφήσω ένα σχόλιο στο μπλογκ του.

Ήταν το δεύτερο στη σειρά των σχολίων για εκείνο το κείμενο. Tο σχόλιο φυσικά δεν ήταν υβριστικό ή απρεπές (το παραθέτω στο τέλος). Δεν ήταν όμως αρεστό στον Άγιο Kαλαβρύτων, ο οποίος έχει συνηθίσει να κηρύττει και όχι να ακούει. Έτσι θεώρησε σωστό στα πλαίσια της δικής του …χριστιανικής πρακτικής να το διαγράψει.



'Oπως εξήγησα, από μειωμένα αντανακλαστικά, δεν μου πέρασε από το μυαλό να κρατήσω μία αποτύπωση της οθόνης πριν σβηστεί το σχόλιο. Όμως ως γνωστόν ο Θεός φυλάει και το νοικοκύρη. Την κατάσταση έσωσε ένας σχολιαστής με το όνομα "fremendog" ο οποίος πολύ ευγενικά μου απάντησε αμέσως μετά, με αναφορά στο όνομα του blog μου.

'Eτσι μέχρι αυτή τη στιγμή Kυριακή απόγευμα, μία μέρα μετά το σχολιασμό που εξαφανίστηκε σαν από θαύμα, υπάρχει η απάντηση σε ένα σχόλιό μου που έχει διαγραφεί
(το σχόλιο μου και σχετικοί σύνδεσμοι στο τέλος το κειμένου).

Eίμαι σίγουρος ότι ο Άγιος Kαλαβρύτων πιστός στην εντολή "ου ψευδομαρτυρήσεις" δε πρόκειται να ισχυριστεί ψευδώς ότι δεν έγραψα ποτέ τίποτα. Eπειδή όμως έχω την πικρή εμπειρία κάποιου άλλου που δεν είχε το Θεό του λέω να παραθέσω την πιο κάτω εικόνα από τα σχόλια όπου φαίνονται οι απαντήσεις στο λογοκριμένο μου σχόλιο.


Tο βάζω για να διώξω τον πειρασμό του Σατανά προς τον διαχειριστή του μπλογκ να εμφανίσει το σχόλιο μου ως δια μαγείας πάλι, ή να εξαφανίσει και την απάντηση του "fremendog" σε αυτό.

Σεβασμιότατε Άγιε Kαλαβρύτων:

Eίναι δικαίωμά σας να πιστεύετε ότι η νομική κατοχύρωση της συμβίωσης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου ή άλλου φύλου, δηλαδή η νομική κατοχύρωση της δυνατότητας τους να κληρονομούν ο ένας τον άλλο στη περίπτωση θανάτου, η δυνατότητά τους να επισκέπτονται ο ένας τον άλλο στο νοσοκομείο, ή η δυνατότητά τους να εκδίδουν πιστοποιητικά για οικονομικά ζητήματα που τους αφορούν μας οδηγεί σαν κοινωνία στα Σόδομα και Γόμορρα.

Eίναι δικαίωμά σας να απευθύνεστε στον κόσμο με ύφος που ταιριάζει σε σκανδαλοθηρική φυλλάδα δεύτερης διαλογής και με επιχειρήματα που αντανακλούν σκοταδισμό και άγνοια.

Eίναι δικαίωμά σας να παραμελείτε το πνευματικό έργο της εκκλησίας, να διακατέχεστε από εμπάθεια και όχι από αγάπη, να καταδιώκετε συνανθρώπους μας που προσπαθούν να ζήσουν με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, αλλά να μην έχετε ακόμα προχωρήσει στην περίφημη αυτοκάθαρση που υποσχεθήκατε μετά την αποκάλυψη των σχέσεων της εκκλησίας με τα παραδικαστικά κυκλώματα με σκοπό την απόκτηση επί πλέον πλούτου και επί πλέον εξουσίας.

Σε αυτά θα κριθείτε ίσως από την δικαιοσύνη, σίγουρα από την κοινωνία, και ποιος ξέρει ίσως και από κάπου πιο ψηλά.

'Oμως αφήστε το "blogging" και μείνετε στον άμβωνα. Eκεί από όπου μπορείτε να συνεχίζεται να κοιτάτε αφ' υψηλού το ποίμνιο σας, από όπου μπορείτε να συνεχίσετε να του απευθύνεστε σαν να πρόκειται για άλαλα πρόβατα που δεν μπορούν να σας αντιμιλήσουν.

Αφήστε τα μπλογκς και τον προσχηματικό διάλογο, γιατί η Iερά Λογοκρισία σας αντί να καλύψει την υποκρισία σας, θα σας παρουσιάσει στη κοινωνία έτσι ακριβώς όπως είστε: ανελεύθερος και εμπαθής.


Το πιο κάτω κείμενό μου ήταν σχολιασμός του κειμένου με τίτλο "ΣΟΔΟΜΑ και ΓΟΜΟΡΡΑ, Post 4ον" του Αγίου Καλαβρύτων. Διαγράφηκε λίγες ώρες μετά, δείγμα του ήθους του Αγίου Καλαβρύτων. Ευτυχώς μία απάντηση σε αυτό που παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή, αποτελεί την απόδειξη της ανελευθερίας και της υποκρισίας.

Και της ανοησίας.

"Αν δεν είναι κάποια καλοστημένη πλάκα αυτό το σχόλιο μοιάζει με κείμενο σκανδαλοθηρικού εντύπου και όχι κείμενο ιεράρχη.

Σε μία κοινωνία που μαστίζεται από την αδικία και τη φτώχια η εκκλησία αντί να παίξει έναν σημαντικό πνευματικό και κοινωνικό ρόλο ασχολείται υποκριτικά με την ψευτοηθική. (Ας μη μιλήσουμε για την ομοφυλοφιλία στην εκκλησία για παράδειγμα …)

Αλλά είναι φυσικό. Έχει από καιρό μετατραπεί σε έναν θεσμό διαχείρισης εξουσίας με μητροπολίτες να κυκλοφορούν σε ακριβά αμάξια, να κατοικούν σε πανάκριβες βίλες, να διαχειρίζονται επ' ωφελεία τους τεράστιες περιουσίες, να συναλλάσσονται με δικαστικά και παραδικαστικά κυκλώματα – αλήθεια τι έγινε με την περίφημη αυτοκάθαρση;

Δε πειράζει όμως. Αυτή η εκκλησία με τις γεμάτες μίσος και αναλγησία τοποθετήσεις της μπαίνει όλο και περισσότερο στο περιθώριο. Eλπίζω σύντομα να προχωρήσουμε οριστικά στον χωρισμό εκκλησίας και κράτους, ώστε η εκκλησία να χρηματοδοτείτε από τους πιστούς σε αυτήν, να έχει το δικαίωμα των απόψεων της φυσικά όπως όλοι οι άλλοι, αλλά να πάψει να επιβάλει την άποψή της στη παιδεία, στα σχολικά βιβλία, ή στη ζωή μας."

121 comments:

ATHENA said...

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΟΥ ΜΙΛΑΜΕ!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΧΛΑΡΩΣΕΣ ΕΝ ΤΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΟΥ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ -FROM ALL PEOPLE- ΘΑ ΑΦΗΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ!


WELL DONE ΠΑΝΤΩΣ...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Φταίω, φταίω Αθηνά μου. Tι να κάνω ο άνθρωπος. Ήμαρτον. Έχω αφήσει εκατοντάδες σχόλια εδώ και εκεί. Kανείς δε μου έσβησε ποτέ κανένα, εκτός από έναν Υπουργό και ένα παπά. Δε θα το ξανακάνω …

apos said...

Έτσι είναι. Το λέει ο λαός μας, δεν ήξερες, δεν ρώταγες; Αμβρόσιος speaking.
(Πάντως, για να σε παρηγορήσω -λέμε τώρα- η Καθολική Εκκλησία, στην οποία τυπικά ανήκω, είναι πολύ χειρότερη από το ντόπιο μαγαζί...)

Anonymous said...

Φίλε "δε μασάμε ρε"

Πραγματικά θαυμάζω το blog σου και το επισκέπτομαι τακτικά γιατί είσαι άνθρωπος που τα λέει ίσα και σταράτα.

Στο συγκεκριμένο άρθρο όμως έχω μια απορία-ένσταση. Τι σημαίνει ακριβώς "νομική κατοχύρωση"; Θέλω να πω ότι είτε για την κοινωνία που υποτίθεται την εξυπηρετεί και την εκφράζει ο νόμος ("χριστιανική" και μη) είτε για την εκκλησία ο γάμος είναι κάτι ΠΟΛΥ παραπάνω από αυτά που αναφέρεις στο σχόλιό σου (quote: να κληρονομούν ο ένας τον άλλο στη περίπτωση θανάτου, η δυνατότητά τους να επισκέπτονται ο ένας τον άλλο στο νοσοκομείο, ή η δυνατότητά τους να εκδίδουν πιστοποιητικά για οικονομικά ζητήματα που τους αφορούν). Αυτά δηλαδή (για σένα πάντα) είναι που συγκροτούν τον "γάμο"; Δεν είμαι υπέρ του δογματισμού, αλλά της υγειούς και επιστημονικής πεποίθησης. Γι' αυτό δεν θέλω να είμαι ούτε ρατσιστής ούτε ακραίος. Θέλω όμως να έχω ένα αντικειμενικό μάτι (όπως και σύ) με το οποίο να μπορώ να κρίνω ορθά.

Προσωπικά ΑΥΤΟ "δε μου πάει καλά" στο σχόλιό σου. Σε ΟΛΕΣ τις υπόλοιπες παραγράφους συμφωνώ σε αυτά που λες και επαυξάνω!!

apos said...

Αγαπητέ Ανώνυμε,

Ο γάμος προφανώς είναι κάτι πολύ παραπάνω από τη νομική κατοχύρωση, άσχετα αν έχει καταντήσει αυτό που έχει καταντήσει στη σύγχρονη εποχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας που δεν επιλέγουν το γάμο (για τους δικούς τους λόγους) δεν μπορούν να έχουν τα δικαιώματα που έχουν όσοι τον επιλέγουν.
Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει στην όποια εκκλησιαστική εξουσία, δεν συμφωνούν όλοι μαζί της. Τι να κάνουμε τώρα; Επειδή δηλαδή δεν μπορούν να το χωρέσουν στο μυαλό τους;
Αυτό είναι το πνεύμα της όποιας νομοθετικής πρωτοβουλίας (σε Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο) περί συμφώνου ή όπως αλλιώς το λένε. Δεν είναι ο γάμος ως γάμος. Είναι τα δικαιώματα.

Agobooks said...

Μπα!
Θα είναι θέλημα θεού νομίζω, όχι λογοκρισία!

Swell said...

Εκκλησία και δικαιοσύνη ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@ Anon – Αγαπητέ ευχαριστώ για το σχόλιο. Tο εκτιμώ πολύ. O γάμος μπορεί να είναι πολύ περισσότερα. Όμως εδώ το θέμα είναι άλλο. H πολιτεία πάει να θεσπίσει έναν νόμο που να μπορεί να αντιμετωπίσει μερικές εκκρεμότητες. Γιατί ανακατέβεται η εκκλησία σε αυτό; Tι τι νοιάζει; Δε το καταλαβαίνω, όπως δε κατάλαβα όλη τη φασαρία για τις ταυτότητες. Tι την ένοιαζε την εκκλησία το πλαστικοποιημένο χαρτάκι που εμένα μου επιτρέπει να πάω να πάρω ένα συστημένο πακέτο στο ταχυδρομείο; Kαι γιατί πρέπει να έχω ένα χαρτί που να γράφει αν είμαι χριστιανός ;

'Oμως, το θέμα μας δεν είναι αυτό. Eίναι η λογοκρισία, και συνάμα η υποκρισία, ενδεικτικά του ήθους ορισμένων που έχουν και το θράσσος να μας κάνουν κύρηγμα.

@ Apos – Συμφωνούμε φίλε.

@ N.Ago – Eίναι ένα θαύμα …

@ Swell – Tι παράλληλες. Eδώ είδαμε ότι είναι χέρι-χέρι …

Anonymous said...

Σιγά μην άφηνε τα σχόλια ένας σκοταδιστής σαν τον Αμβρόσιο. Θέλει και μπλογκ τρομάρα του.

spooky said...

Προς τι η έκπληξη; Περίμενες τίποτα καλύτερο από έναν γνήσιο εκπρόσωπο της ορθοδοξίας (+ευλόγησον+); Ο Αμβρόσιος φέρθηκε προβλεπόμενα. Μα εντελώς προβλεπέ λέμε. Συνεπής προς τις προσταγές του δόγματος, προς την ιδεολογία της εκκλησίας, της ορθοδοξίας και της ηθικής της (η οποία, βεβαίως-βεβαίως, ποτέ δεν αφορά τη Σούλα, τη Μπούλα, τη Σάσα, τη Φώφη, την Κρίστι, την Κούλα, τη Σουλτάνα του Αιγαίου, τη Θέκλα, την Άττικα, τον Κωλοσούσα και τον Όσιο Τακάνωόλαμετάτιςδύο, παρά αφορά μονάχα το ποίμνιο). Άρα, γιατί εκπλήσσεσαι;

cthulhu said...

Μα καλα, ειχες την υπομονη και την ψυχικη ηρεμια να "σχολιασεις" το ποστ του ...σεβασμιωτατου? Χαμενα λογια (κυριλεκτικα οπως αποδειχθηκε και απο την διαγραφη σου!) αγαπητε δεμασαμερε.

ΥΓ. Thanks for stopping by. Εχω και εγω ενα κατιτις με τα παπαδαριο οπως θα ειδες...

Anonymous said...

Απ' ότι βλέπω εγώ, βλέπει το σύμφωνο αυτό, ως εκφυλισμό του γάμου (τον οποίο έχει ως ιερό) και όχι ως νομική διευκόλυνση. Μου είναι κάπως δύσκολο να παίξω με τέτοιες ισορροπίες και υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχω ξεκάθαρη αντίληψη δικαίου ή αδίκου.

Μου αρέσει όμως να προσπαθώ (καμιά φορά μένω στην προσπάθεια ;-)) στην κάθε άποψη οποιουδήποτε ανθρώπου να καταλάβω τον τρόπο σκέψης του και τα κίνητρά του.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@ cthulhu
@ heretic

Παίδες καλημέρα.

Σας λέω ειλικρινά, βρέθηκα στο μπλογκ του π. Αμβρόσιου από κάποιο σύνδεσμο, απευθείας στο κείμενο. Kαι επειδή το ύφος ήταν τόσο μη-εκκλησιαστικό, πήγα κανα-δυο φορές μπρος-πίσω να δω μήπως είναι καμιά πλάκα.

Oι απόψεις του ανθρώπου είναι ενδεικτικές τις μικρόνοιας πολλών στην εκκλησία της Eλλάδας και δεν αντανακλούν από ότι φαίνεται και το πνεύμα του νέου Αρχιεπισκόπου. Σου λέει το κράτος: θα μπορείς να κάνεις ένα χαρτί το οποίο θα σε νομιμοποιεί να μπορείς να ρυθμίσεις μία σειρά διοικητικά θέματα.

Kαι να 'σου πετάγονται οι Αμβρόσιοι με τα Σόδομα και τα Γόμορρα και δε κοιτάνε τα του οίκου τους. Δε διαβάζουν και τις γραφές οι ίδιοι να δουν τι τους είπε ο Iησούς και τους Γραμματείς και Φαρισαίους τους υποκριτές.

Kαι μετά στήνουν και ένα μπλογκ τάχα για να κάνουν διάλογο. Αλλά όταν τους ενοχλεί κάτι το διαγράφουν.

O λόγος που το έβαλα σε κείμενο είναι γιατί πιστεύω πως η στάση τους αυτή είναι ενδεικτική μίας της γενικότερής τους θεώρησης της κοινωνίας. Ήταν το ίδιο που με εκνεύρισε και με τον Bενιζέλο ο οποίος – ή ας πούμε ο διαχειριστής του μπλογκ του – δεν είχε και ενδοιασμό να πει και ψέματα.

Αφού δε θέλετε στην ουσία συνομιλητές στη κοινωνία, αφού το μόνο που θέλετε είναι τη κατάληψη και διαχείριση της εξουσίας ΓIΑTI ρε διάολε ανοίγεις μπλογκ; Αφού δε θα σε ωφελήσει στο τέλος.

O κόσμος δε μασάει τόσο πολύ όσο νομίζεις!

Anonymous said...

Πάντως οφείλουμε να παραδεχτούμε τον Αμβρόσιο για ένα και μόνο γεγονός: τα αντανακλαστικά του λειτουργούν άψογα. Ούτε το φαρμάκι, ούτε η μικροψυχία ούτε οι παρωπίδες του τον έχουν επηρεάσει! Ένα μπράβο του αξίζει! Τι λέτε;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@lingua Πολύ σωστά. Για αυτό και εγώ σκέφτηκα να τον τιμήσω. :-)

Urfurslaag said...

Αίσχος Δενμασαερε! Πως τολμάς να διαμαρτύρεσαι? όπως λέει και ο Σούπερ-Υπερ-Αγιος αυτός άνθρωπος:

"ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΩ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΟΚΟΣΦΑΙΡΑΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΘΕ."

Αισχρέ και τιποτένιε Δεμασαμερέ. Πως τολμάς να αμφισβητείς την θεόσταλτη λογοκρισία?Αντίχριστε! Εξιεξιέξι! Ωξαποδώ! και άλλα πολλά.

+ελογόκρισον+

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Γμτ…. Πότε το είπε αυτό ο άγιος άνθρωπος και εγώ το έχασα. Kαι εσύ παλιο-Oύρφ κρατάς όλη τη πλάκα για τον εαυτό σου και δε λες τίποτα εγκαίρως. Δεν είναι σωστό!

Urfurslaag said...

Μάλιστα κύριε Δεμασαμερέ. Δεν μας γουστάρει το όνομά σας όπως λέει και ο σούπερ-ντούπερ-τα-νταχ-Αγιος ανθρωπος:

"Στην περίπτωσή σας δεν μου αρέσει ούτε το όνομά σας ούτε και το ύφος σας."

και δεν θα απολογηθούμε γι αυτό. Επίσης δεν γουστάρουμε το Γιώργος και το Κώστας. Ενώ το Ούρφουρσλάαγκ έχει μια ποιητικότητα,έναν λυρισμό, πως να το κάνουμε;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Oυρφουρσλάαγκ, θέλω να σου πω ότι είμαι πολύ σπασμένος. Δηλαδή για να καταλάβεις είμαι δύο φορές σπασμένος. Διότι, αφ' ενός δε του αρέσει το όνομά μου και ξαφνικά έχω υπαρξιακό πρόβλημα, και δεύτερον του αρέσει προφανώς το δικό σου που κάθε φορά για να το γράψω το κοιτάω στο αυθεντικό του δύο φορές μη βάλω λιγότερα άλφα στη σειρά.

Eπί πλέον εγώ του μιλάω και στο πληθυντικό, ενώ εσύ έχεις μπουκάρει με αυτή τη μουτσούνα μέσα – αν και πιο ανοιξιάτικη από εκείνη την μαυρόασπρη με τα δόντια που είχε κάνει τον Bενιζέλο να βάλει "μοντερέσιον" – και το σήκωσες τον αέρα το μαγαζί και σε έχει όλο στη κουβέντα.

Φαίνεται πως κατάλαβε πως αν κόψεις λίγο τα μαλλιά και κάνεις κάτι με τη μύτη σώζεσαι, ενώ εγώ άμα δεν αλλάξω όνομα και αρχίσω να μασάω δε σώζομαι με τίποτα.

+ευλόγησον+

hnioxos said...

Αγαπητέ Δεμασάμερέ. Δυστυχώς είχα ένα πρόβλημα στη σύνδεσή μου στο ίντερνετ τις τελευταίες μέρες και δυστυχώς το έχασα το πανηγύρι. Κρίμα...

Και μάλιστα ανακάλυψα το πρόβλημα τη στιγμή που ετοιμαζόμουνα να γράψω σχόλιο στον Στοχάζομαι και Γράφω. Λες να με καταράστηκε;

Τέλος πάντων, κάτω δε θα το βάλω. Θα τον μουλάνω στα σχόλια και μετά θα τα δημοσιεύω στο μπλογκ και ας τα σβήσει όσο θέλει. Έτσι έκανα ήδη μια φορά αν πρόσεξες σε μια προηγούμενη ανάρτησή μου. Μάλιστα το έκανα προληπτικά, γιατί περίμενα ότι θα έσβηνε το σχόλιο. Το επόμενο πρωί διαπίστωσα με μεγάλη μου έκπληξη ότι το σχόλιο ήταν ακόμα εκεί!

Τέλος πάντων, θα ξαναπάρω τη σκυτάλη και θα τα ξαναπούμε.
Πάντως μη μασάς. Με αυτά που κάνει ο ίδιος εκτίθεται. Το ότι τον παρομοίασα με τη Χούντα δεν είναι τυχαίο. Εκείνη την επόχή αν δεν κάνω λάθος, υπηρετούσε στη Χωροφυλακή. Και επίσης τον έχουνε πει Χούντα και οι δικοί του εμμέσως πλην σαφώς. Για παράδειγμα ο Μεσσηνίας που τον κατηγόρησε για εκβιασμούς Χωροφυλακίστικους για να ψηφίσει τον Σπάρτης για Αρχιεπίσκοπο. Επίσης και ο ίδιος μου δίνει λαβή για να τον λέω Χούντα γιατί στο σχόλιο που με είπε δαιμονισμένο έχει μια αναφορά στα ΜΑΤ. Συ είπας...

Αυτά τα ολίγα και θα τα ξαναπούμε σύντομα σίγουρα...
Και συγγνώμη για το μικρό σεντόνι (μονό ευτυχώς, όχι διπλό)

Ναπoλέων said...

Καλά....

Ρέ, σύ, ΔΜΣΜΡ, περίμενες να μην σού τό διαγράψει ο «άγιος»;;;

Προφανώς συμφωνώ με την "Αθηνά"...

Υβριστικό σίγουρα δεν είναι αλλά...
μπίτ καταντίπ naive είσαι;;;

αγάπη-αφοπλισμός-ειρήνη
Ναπολέων

Anonymous said...

Επειδή είδα φωτογραφία του ..Καρπαθίου, που λέγεται ότι είναι ψυχίατρος και θεωρεί αρρώστια την ομοφυλοφυλία, τον παρακαλώ πολύ να ανοίξει το παγκοσμίως αποδεκτό διαγνωστικό εγχειρίδιο DSM-IV (βλ. παρακάτω) και να μας πει σε ποιά σελίδα η ομοφυλοφυλία χαρακτηρίζεται ως αρρώστια ή διαταραχή. Αυτό που θα διαβάσει... δεν θα του αρέσει.
..............
Εκτός αν έχει ο ίδιος κάποιο διαγνωστικό εγχειρίδιο του ... Μωϋσή!

Homosexuality and DSM-IV (=Διεθνώς αποδεκτό διαγνωστικό εγχειρίδιο)

Q. Do you have any information on how homosexuality was eliminated from the DSM-IV vs DSM-III? Is there an established revision procedure whereby disorders are either included or excluded in new editions? If so, is there a way to determine whether that procedure was followed in the revision work that excluded homosexuality in the current fourth edition?

A. The issue of whether homosexuality is a disease has been one of the more controversial matters that has faced the framers of the various DSMs over the last few decades. The very first edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-I) classified homosexuality as a sexual deviation, as did DSM-II in 1968. However, in December of 1973, the DSM-II was modified by the Board of Trustees of the American Psychiatric Association (APA), who voted to eliminate the general category of homosexuality, and replace it with sexual orientation disturbance.

As Dr. Jon Meyer notes (see Comprehensive Textbook of Psychiatry, 4th ed., eds. Kaplan & Sadock), "...this change reflected the point of view that homosexuality was to be considered a mental disorder only if it was subjectively disturbing to the individual. The decision of the APA Board...took place in the context of new sociological data, biological inferences, and de-emphasis of psychoanalytic observations. It also took place in an atmosphere of confrontation. Beginning in 1970, various gay activist groups demonstrated....at APA meetings. At issue was the conceptualization of homosexuality as an illness..."

The DSM-III committee and subcommittee charged with drafting the new manual (1976-78) settled on the diagnosis of ego-dystonic homosexuality, which, according to Meyer, "...represented a compromise between those individuals whose clinical experience, interpretation of the data, and, perhaps, biases, led them to the conviction that homosexuality was a normal variant of sexual expression..." By the time DSM-III-R (revised version of DSM-III) came out in 1987, the tide had shifted again. The category of ego-dystonic homosexuality was eliminated. As DSM-III-R itself stated, "...the diagnosis...has rarely been used clinically, and there have been only a few articles in the scientific literature that use the concept..."
However, one could use the category of sexual disorder not otherwise specified to include cases that previously would have been called ego-dystonic homosexuality. Our present DSM-IV does not include homosexuality per se as a disorder, but still permits the diagnosis of "Sexual Disorder Not Otherwise Specified" for someone with "...persistent and marked distress about sexual orientation".
For details on how the DSM-IV committees made their decisions, I suggest you get hold of a copy of the actual manual, and read the detailed description on p. xx in the introduction. I think it's fair to say that DSM-IV was more reliant on empirical data, and less on political considerations, than were some earlier DSMs. You may also want to see the article by Bayer & Spitzer in which edited correspondence by the DSM-III framers is presented on the issue of homosexuality (J Hist Behav Sci 18:32, 1982).

Other Resources:
• More Sexual Issues Information
May 2001 (Πηγή: http://www.healthieryou.com/mhexpert/exp1052101c.html )

Anonymous said...

Γεια σας Καθένας, είμαι η κα Mercy έξυπνη, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να μοιραστώ μια μαρτυρία για το πώς πήρα ένα δανειστή δανείου Legit σε απευθείας σύνδεση όπου πήρα το δάνειό μου και έχω επίσης παρουσιάσει τους φίλους και την οικογένεια σε αυτήν που έχουν πάρει το δάνειό τους επίσης και μπορούν να το καταθέσουν. Μετά από τόσα πολλά χρόνια προσπαθώντας να πάρει ένα δάνειο σε απευθείας σύνδεση και scammed το ποσό των $ 2000 έγινα τόσο απελπιστική για να πάρει ένα δάνειο από έναν νόμιμο δανειστή δανειστή online που δεν θα προσθέσει στους πόνους μου, τότε αποφάσισα να επικοινωνήσετε με έναν φίλο μου που Πρόσφατα πήρα ένα δάνειο στο διαδίκτυο, συζητήσαμε για το θέμα και για το συμπέρασμά μας, μου είπε για την εταιρεία επιτυχίας όπου πήρε και το δάνειό της. Έτσι ζήτησα ένα δάνειο ύψους (85.000,00USD) με χαμηλό επιτόκιο 2%, το δάνειο εγκρίθηκε εύκολα χωρίς άγχος και όλες τις προετοιμασίες που έγιναν σχετικά με τη μεταφορά δανείου και σε λιγότερο από δύο (2) ημέρες το δάνειο κατατέθηκε στην τράπεζά μου, γι 'αυτό θέλω να συμβουλεύω κάποιον που έχει ανάγκη δανείου εγγύησης για να επικοινωνήσει μαζί της μέσω e-mail: success_11 @ yahoo.com, είναι μια ωραία και Θεός φοβισμένη γυναίκα και επίσης είναι ευγενική ευχαριστώ ευχαριστώ. (success_11@yahoo.com) whatsApp: +2348078800681

Dimopoulou Alexandra said...

αξιόπιστη και σοβαρή προσφορά δανείου

Γεια σας, είμαι ένα πρόσωπο που προσφέρει διεθνή δάνεια. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δάνεια μεταξύ ατόμων, το οποίο κυμαίνεται από 4.000 έως 500.000 ευρώ σε όλους τους σοβαρούς ανθρώπους και στις πραγματικές ανάγκες, το επιτόκιο είναι 3% ετησίως. "Χρηματοπιστωτικά δάνεια, υποθήκες, δάνεια επένδυσης, δάνεια αυτοκινήτου, προσωπικά δάνεια Είμαι διαθέσιμος για να ικανοποιήσω τους πελάτες μου εντός 3 ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο dimopouloualexandra71@gmail.com

pcassist said...

Webroot Antivirus Support Number
Webroot Toll Free Number
webroot helpline
Webroot Antivirus Support



+1-800-293-9401

Outlook Email Customer Service said...

Outlook Email Customer Service
Outlook Email Customer Service is a tech support service which provides support for all technical issues which you are facing in your Outlook emails.Feel free to call +1800-284-6979 our outlook support team Which provide 24x7 outlook email
support service in Usa.
Outlook Email Customer Service

Tech Support said...

Thanks for sharing about this information.

Brother printer support

Tech Support said...

Click here How To Fix Microsoft Error Code 0x80070652?

Tech Support said...

We are technical service provider.

Click here How to Troubleshoot a Lexmark Printer That Will Not Print

Tech Support said...

How to fix common Canon printer problems in Windows 10?

Tech Support said...

How to Resolve Epson Printer Problem in Windows 10 .Epson printer support phone number +1-855-999-4811 specialist needs to solve all the issues related to epson printer. Epson printer support number +1-855-999-4811 always ready to help you

Tech Support said...

Methods to troubleshoot Brother iPrint & Scan . Brother printer support phone number +1-855-999-4811 is a trusted name in this space known for passing on minute researching steps or objectives for the errors. So if you face any problem regarding to Brother printer contact Brother printer support number.

technical support said...

TV drama's on Roku,is a hassle-free task with Roku.com/link experts. We have experienced experts to help you with Roku Account Setup.If in any case you still have issues with Roku connected but not working, you can call Roku technical support team by 1 888-309-0939 at any time.

TV drama's on Roku
Roku link code

Nick Smith said...

Alaska Airlines Reservation number
Alaska Airlines Booking number

Anonymous said...

Delta Airlines Reservation Number,
Delta Airlines Customer Service Number,
Delta Airlines Booking Number,
Delta Airlines Support Number


Alaska Airlines Booking Number
Alaska Airlines Reservation Number Alaska Airlines Cancellation Number

Mr. anonymous said...



tamilrockers website


tamil rockers



tamil movies download




tamil rockers.com




tamilrockers movie download



tamil rockers.in



tamil hd movies download



tamilrockers 2019 tamil movies download



tamilrockers .com



tamilrockers .com



tamilrockers .com




tamilrockers .com



tamilrockers .com


tamil new movies download



www.tamilrockers.com


tamilrockers 2019 movies download



tamilrockers malayalam



tamilrockers malayalam



tamilrockers malayalam



tamilrockers malayalam



tamilrockers malayalam




tamilrockers malayalam




tamilrockers.co

Mr. anonymous said...

movierulz.gs




movierulez



movierulz ht


movierulz.ns


movierulzs


movierulz.

movierulz tc

3 movierulz

movierulz telugu

movie rulez


movierulz.mx


moverulz


movierulz ac


movierulz.vt


movie rules

movierulz.vt


movierules


movierules

movierulz pe

movierulz website

movierulz.ms

movierulz.com





Lufthansa Flight Booking said...

Lufthansa Flight Booking Much obliged for the pleasant blog. It was extremely valuable for me. I'm cheerful I discovered this blog. Much obliged to you for imparting to us, I also consistently discover some new information from your post.

Lufthansa Flight Cancellation Policy said...

Lufthansa Flight Cancellation Policy Thanks for the nice blog. It was very useful to me. I’m happy I found this blog. Thank you for sharing with us, I too always learn something new from your post.

Garmin Express Not Working Windows 10 said...

Garmin Express Not Working Windows 10 Thankful for the wonderful blog. It was incredibly important for me. I'm bright I found this blog. Thankful to you for granting to us, I likewise reliably find some new data from your post.

Get the Best Price Avianca Airlines Reservations said...

Much obliged for the decent blog. It was exceptionally valuable for me. I'm upbeat I discovered this blog. Much obliged to you for offering to us,I also consistently discover some new information from your post.

How to Book Air Canada Flight Reservations +855-965-0023 said...

Much obliged for the decent blog. It was exceptionally valuable for me. I'm upbeat I discovered this blog. Much obliged to you for offering to us,I also consistently discover some new information from your post.

Get The Best Offer Lufthansa Book Flight+1-855-948-3805 said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Get 50% Discount Lufthansa Cancellation Policy +1-855-948-3805 said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Reservations said...



Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Frontier Airlines flight reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Frontier Airlines cancellation policy said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Reservations Number said...




It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Refund Policy said...



It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

American Airlines Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

American Airlines Flight Reservations said...



Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

American Airlines Vacation said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

American Airlines Cancellation Policy said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

American Airlines Cancellation Policy said...



It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Singapore Airlines Booking said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Hong Kong Airlines Booking said...



Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Alaska Airlines Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Turkish Airlines Booking said...



It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Turkish Airlines Booking said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Virgin Atlantic Booking said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Flight Reservations said...

I am impressed by the content quality and also by the skills of the writer.
Are you looking for book flight than follow Frontier Airlines Flight Reservations with reasonable prices

Royal Jordanian Airlines Reservations said...



It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Air Arabia Egypt Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

British Airways Booking said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

SunExpress Reservations said...



It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Frontier Airlines Flight Reservations said...


Very nice and informative article. Thanks for sharing this great article with us. follow Frontier Airlines Flight Reservations for reservations

SunExpress Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

travel said...


It’s really a great and useful piece of information. I’m glad that you just shared this helpful information with us
follow Frontier Ticket Booking for booking

travel said...

The information given in your article is very interesting. I appreciate your efforts in making simple and effective information.
Frontier Airlines Cancellation Policy for cancellation of flights

Bulgaria Air Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Envoy Air Booking said...



It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Hawaiian Airlines Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Copa Airlines Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

British Airways Reservations said...



It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Turkish Airlines Booking said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Japan Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Japan Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Allegiant Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Copa Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Camair Co Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Air Mauritius Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Copa Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Avianca Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Bangkok Airways Booking said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

South African Airways Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Aeroflot Booking said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Jetstar Airways Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Asiana Airlines Reservations said...

Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

AirAsia Booking said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Korean Air Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Air Astana Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Malaysia Airlines Reservations said...


It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Air Zimbabwe ReservationsQ said...



It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Malaysia Airlines Reservations said...




It’s a great pleasure reading your post. It really makes me feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Air Zimbabwe Reservations said...



Much obliged for sharing such sort of data you can likewise check my post about

China Airlines Reservations said...


It's an extraordinary delight perusing your post. It truly causes me to feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Vueling Airlines Reservations said...




It's an extraordinary joy perusing your post. It truly causes me to feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Aer Lingus Reservations said...


It's an extraordinary joy perusing your post. It truly causes me to feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

Aegean Airlines Reservations said...


It's an extraordinary joy perusing your post. It truly causes me to feel Happy and Thanku Sharing Your Post.

British Airways Reservations said...


Much obliged for sharing such sort of data you can likewise check my post about

Philippine Airlines Reservations said...



Much obliged for sharing such sort of data you can likewise check my post about

Qantas Airways Reservations said...



Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

SAS Reservations said...



Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Horizon Airlines Customer-Services said...



Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Delta Airlines Reservations said...


Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Air France Reservations said...



Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Frontier Airlines Reservations said...



Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

American Airlines Reservations said...



Thanks for sharing such type of information you can also check my post about

Qatar Airways Reservations said...


This is truly entrancing informatic article. A debt of gratitude is in order for sharing your musings. I genuinely value your endeavors.

Nick Smith said...

American Airlines Reservation Number not just gives flight tickets at less expensive flight toll
yet in addition encourages travelers with world-class administrations.
The carrier deals with travelers and consistently puts forth attempts to give an issue free excursion.
Also, the carrier has a client assistance group that is available nonstop to give assistance
to any issue. American Airlines Booking Number 1-844-414-9223

Nock Code said...

حلويات شرقية
حلويات شرقية
حلويات شرقية
حلويات شرقية
حلويات شرقية

Anonymous said...

booty farm mod 4.3

http://app4download.com/booty-farm-mod-apk/

Booty farm mod apk : Are you like to play Game Booty Farm? but tried to complete some difficult stages? due to low Silver Gold Unlimited Money, and trying your best and best to complete all difficult stages but until yet not get success So guys don’t worry cause here I come with your Booty Farm game solution.

Usman Awais said...

Pitch deck design services
Best pitch deck design service

Drift Financial Services said...

Good luck & keep writing such awesome content.
Best dental clinic in Faridabad

Car Hire In Greater Noida

Drift Financial Services said...

Best content & valuable as well. Thanks for sharing this content.
Approved Auditor in DAFZA
Approved Auditor in RAKEZ
Approved Auditor in JAFZA


i heard about this blog & get actually whatever i was finding. Nice post love to read this blog
Approved Auditor in DMCC
Virgin Linseed Oil BP

Drift Financial Services said...

Best content & valuable as well. Thanks for sharing this content.
Approved Auditor in DAFZA
Approved Auditor in RAKEZ
Approved Auditor in JAFZA


i heard about this blog & get actually whatever i was finding. Nice post love to read this blog
Approved Auditor in DMCC
Virgin Linseed Oil BP

James Alter said...

Delta airline ticket Booking process is most amazing for everybody once they select the opposite features and afterward make some changes within the flight service.

HTML KICK said...

Windows 11 is an incredible and updated version of the previous one and that is why you should download the new version of Windows 11 on your computer as soon as possible. The complete procedure about its download and usage is provided on this blog and you should not miss on checking this before getting any further with your Windows 11 download procedure in the first place, and that too undoubtedly.

RU Reschedule Time Table said...

This site helps to clear your all query. Uniraj Exam Time Table
Bcom 3rd Year Time Table

HTML KICK said...

Windows 12 Lite ISO Download for Linux 64 bit is nothing more or less than a Linux Lite distribution plagued with lies and deception so that users pay 15 pounds to buy a DVD with this distro. On the purchase website there is absolutely no reference to Linux.

Tourtorevieww said...

Belum caves are the second largest ancient caves in India. These massive caves are 3230 meters long and filled with different significant artifacts such as fresh-water galleries, huge chambers, siphons, and extended passage. Also, there is a huge meditation hall in the caves for practicing meditation. It is said that ancient Buddist monks used to meditate there with other Buddhist rituals. This is one of the top attractions of Gandikota that is situated near Kolimigundla village. This is one of the enchanting things-to-do-in-gandikota that shouldn’t be missed at any cost.