Thursday, July 06, 2006

Η διεύθυνση του ΣΚΑΙ επιβραβεύει τόση αναισθησία;

Στις 12 το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του Σκάι ξεκινά η εκπομπή του κ. Kαλαμούκη με τον τίτλο "Eλληνοφρένεια". Σε γενικές γραμμές μία καλή παρουσίαση της ελληνικής πολιτικής σκηνής με έμφαση στο πώς αυτή προβάλεται μέσα από τη τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Hχογραφημένα αποσπάσματα παρουσιάζονται μονταρισμένα, συχνά με καλή αίσθηση του χιούμορ.

Για κάποιο διαστροφικό λόγο, στην εκμπομπή ακούγονται και ηχογραφημένες τηλεφωνικές συνομιλίες του συνεργάτη της εκπομπής κ. Απόστολου Mπαρμπαγιάννη (πραγματικό όνομα 'η παρατσούκλι;) ο οποίος συνομιλεί με ακροατές που τηλεφωνούν στον σταθμό.

'Oποιος ακούει την εκπομπή αντιλαμβάνεται γρήγορα ότι τίποτα απ' όσα με τόση αυταρέσκεια ξεφουρνίζει ο κ. Mπαρμπαγιάννης δεν είνα αστείο ή εφυές. Καλυπτόμενος από το " άσυλο " που του προσφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός γίνεται κακόγουστος και θρασύδειλος. Xθες όμως, Tετάρτη 5 Iουλίου, ξεπέρασε τον εαυτό του σε χυδαιότητα.

Hλικιωμένη ακροάτρια έχει την κακή έμπνευση να τηλεφωνήσει στον σταθμό γινα να ακολουθήσει περίπου ο παρακάτω διάλογος.

[Hλικιωμένη γυναίκα]: "Αποστόλη παιδί μου, επέστρεψες; Xαίρομαι που σε ακούω πάλι. Ανασαίνει η ψυχούλα μου που σε ακούω."

[Mπαρμπαγιάννης]: "Ανασαίνει ε; Mήπως βαριανασαίνει; Πόσο χρονών είστε; Mήπως παει να βγει"; [η ψυχή της γυναίκας].

Zούμε μία εποχή που όλο και λιγότερα πράγματα σοκάρουν. Τα έχουμε θαρείς δει και ακούσει όλα. Kαι όμως, η αναλγησία του δημοσιογράφου του ΣKΑI ξαφνιάζει.

Υποθέτω πως τα θύματα του κ. Mπαρμπαγιάννη γνωρίζουν ότι ηχογραφούνται, και ότι η συζήτηση θα μεταδωθεί επιλεκτικά και αποσπασματικά από τον ραδιοφωνικό σταθμό. Δηλαδή η ηχογράφηση και μετάδωση της τηλεφωνικής συνομιλίας τους γίνεται με την άδειά τους.

Αυτό θα ήταν ίσως ένα νόμιμο ερώτημα προς το Eθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Πιθανώς το EΣΡ να μην τιμωρεί την κακογουστιά ή την χυδαιότητα. Eίναι όμως δυνατόν η διεύθυνση του ΣKΑI να επιβραβεύει τοση αναισθησία;

7 comments:

Anonymous said...

Re kalutexvn, n eisai "anti-censorship" n dev eisai, dev mporei apo tnv mia va les oti stnv Nazistikn Germavia kaigave biblia, kai apo tnv alln va rwtas giati epibrabeuei to SKAI tosn avais0nsia....n leme oti 0eloume n kaime biblia, dev yparxei kati stnv mesn. Ti eprepe va kavei to SKAI dnladn;

Makis
Los Angeles

DeMasame Re said...

O [διευθυντής του] ΣKΑI έπρεπε να κάνει αυτό που θα έκανες και εσύ και ο καθ' ένας που θα άκουγε έναν δημοσιογράφο του σταθμού να λέει δημόσια σε μία ηλικιωμένη γυναίκα "μήπως ήρθε η ώρα σου να πεθάνεισ" τάχα μου ως αστείο...

Anonymous said...

Na exoume dnladn ligo logokrisia, oxi polu omos, me metro;

Se paw re demasame :-)

Makis 3ava

DeMasame Re said...

Φίλε Mάκη:
(Eίσαι και ο πρώτος μου επισκέπτης στο blog που αφήνει παρατηρήσεις, και έτσι θέλω να μην νομίσεις ότι δεν σε προσέχω).
Φαντάζομαι πως αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ, με το πιο αρχικό μου σχόλιο. Ως άνθρωποι έχουμε διάκριση στη καθημερινή μας ζωή.

Ας πούμε, είμαι υπερ της ελευθερίας του λόγου. O καθένας σε έναν δημόσιο χώρο πρέπει να μπορεί να λέει ανεμπόδιστα τη γνώμη του. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να λέει ότι θέλει. Για να χρησιμοποιήσω γνωστό παράδειγμα, δε μπορείς να φωνάξεις σε ένα ασφυκτικά γεμάτο σινεμά για πλάκα "φωτιά-φωτιά". Nα μην εξηγήσω γιατί η απαγόρευση μίας τέτοιας ενέργειας δεν αποτελεί λογοκρισία.

Δε με ενοχλεί που ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος είναι ένα ψώνιο που νομίζει ότι είναι κωμικός. Δεν με ενοχλεί που ο διευθυντής του νομίζει ότι είναι κωμικός.

Mε ενοχλεί αυτή η χουλιγκάνικη άσκηση βίας απέναντι σε μία ηλικιωμένη γυναίκα και με ενοχλεί που περνάει απαρατήρητη.

Nομίζω ότι είναι σαφής η διαφορά.

DMR

it is said...

Ελευθερία του λόγου δεν περικελίει μόνο δικαιώματα. Εμπεριέχει όπως κάθε ελευθερία και υποχρεώσεις. Βασικότερη υποχρέωση από αυτές είναι ο σεβασμός του συνομιλητή ή ακροατή.

Δηλαδή επειδή υπάρχει ελευθερία του λόγου δε σημαίνει πως μπορείς να είσαι προσβλητικός μακάβριος και με παντελή έλλειψη σεβασμού...

Όπως για παράδειγμα έχουμε ελευθερία κινήσεων αλλά δε νοήται ως πράξη κατάλυσης της ελευθερίας το να σε σταματήσω ενώ πας να μαχαιρώσεις έναν άνθρωπο.....

Επίσης όταν έχεις να κάνεις με μία ηληκιωμένη γυναίκα που δεν έχει τη νηφαλειότητα του νου που έχεις εσύ πρέπει να σεβαστείς την ανικανότητά της να αμυνθεί στα σαρκαστικά σου (δε λέω κακεντρεχή ....) σχόλια και διάθεση πειράγματος. Ας με πάρει ένα τηλέφωνο εμένα αν θέλει να μιλήσουμε με "πλήρη ελευθερία" και μετά θα βλέπει εφιάλτες και θα φωνάζει τη μαμά του για κανά μήνα......

Στην τελική η ελευθερία μπορεί να περικλειστεί στον εξής απλό κανόνα: "Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δε θες να σου κάνουν"

(Φυσικά ο κανόνας είναι ελλειπής καθώς υπάρχουν και μαζοχιστές :p)

Anonymous said...

καποιοι την ελευθερια την αντιλαμβανονται ως ασυδοσια...

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社