Thursday, July 20, 2006

Μία φωτογραφία που παγώνει το αίμα ...

Mε συγχωρειτε, δε μπορώ. Tρεις μέρες τώρα προσπαθώ να γράψω αλλά δε μπορώ. Δηλαδή όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μοιάζουν ανούσια και ασήμαντα μπροστά στη σφαγή στο Λίβανο και τη Παλαιστίνη.

Φίλος διπλωμάτης, ξένης πρεσβείας μου είπε χθες βράδυ ότι η εσπευσμένη εκκένωση του Λιβάνου από τους ξένους είναι αλάνθαστο σημάδι για την σφαγή που θα ακολουθήσει.

Oι αναλύσεις είναι γνωστές και εύκολες. H φωτογραφία στο τέλος του κειμένου όμως είναι δύσκολη. Δεν άντεξα να την φιλοξενήσω στο blog αυτό. Έτσι βάζω μόνο το link της. Έχει ήδη κυκλοφορήσει αρκετά, κυρίως σε εναλλακτικά MME και όχι σε μεγάλες εφημερίδες της "Δύσης".

Tο δράμα των Παλαιστινίων και των Λιβανέζων συν τοις άλλοις είναι ότι έχουν χάσει εντελώς το επικοινωνιακό παιχνίδι. Δείτε CNN ή BBC World. Oι εικόνες με τις οποίες ξεκινούν τα δελτία ειδήσεων είναι οι βομβαρδισμοί με ρουκέτες στη Xάιφα.

Kαι εκεί στο Ισραήλ άνθρωποι πεθαίνουν, πολίτες – όχι στρατιώτες. Kαι εκείνη η δύσμοιρη οικογένεια του απαχθέντα στρατιώτη στη πλάτη του οποίου παίζει το παιχνίδι του το Iσραήλ, κλαίει και οδύρεται και η μάνα παρακαλά να της πουν ότι ο 19χρονος γιος της είναι ζωντανός.

Αλλά η εικόνα της Xάιφα και του Iσραήλ δε συγκρίνεται με αυτή του μαύρου θανάτου, της μαύρης δυστυχίας, της βιβλικής καταστροφής του Λιβάνου και της Λωρίδας της Γάζας.

Ως εδώ σήμερα … Δείτε, αλλά μόνο αν έχετε γερά νεύρα ...

7 comments:

Μαύρος Γάτος said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Μαύρος Γάτος said...

Σού περισσεύουν λίγα ακόμα νεύρα;

who-will-stop-israeli-monsters

who-will-pay-for-horror-in-this-child's-eyes

urgent- call-for-solidarity

israel-the-impudent-vocabulary-of-devil

from-children-of-israel-to-the-children-of-lebanon

PHOTO ALBUM

The Angry Arab

kyrallina said...

Μασήσαμε αγαπητέ! Μασήσαμε!

DeMasame Re said...

@μαύρο γάτο: αγαπητέ ευχαριστώ για την προσθήκη. Τις βλέπω λίγες-λίγες. 'Εχω όπως όλοι δει πολλά στη τηλεόραση και στις εφημερίδες. Ο Θεός με αξίωσε να μη δώ τίποτα τέτοιο από κοντά, όμως θέλω να πω, δεν μπορώ να τις δω αυτές τις φωτογραφίες όλες μαζί. Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς, όσο και κυνικός να νομίζει ότι είναι. Για να πω και κάτι ασήμαντο, αν είχε συμβεί αυτό στη Χάιφα θα ήταν πρώτο θέμα στα διεθνή δελτία ειδήσεων. Οι Ισραηλινοί έχουν τους δικούς τους δαίμονες που τους καταδιώκουν - πατεράδες και οι παπούδες αυτών που διοικούν τη χώρα σήμερα, κατέληξαν στους φούρνους... Γνωστός Εβραίος δημοσιογράφος της Αμερικής μου το 'πε καθαρά: "η δική μου η γενιά δε θα επιτρέψει ποτέ ξανά να γίνουμε θύματα στους φούρνους". Δεν είναι ότι δεν μπορώ να ερμηνεύσω αυτή τη ψύχωση. Αυτή τη δολοφονική, εγκληματική, σφαγή όμως δεν μπορώ να τη δικαιολογήσω. Κανείς δε μπορεί.

@kyrallina: όλοι μασάμε αγαπητή - αλιμονό μας αν δε μασάγαμε εδώ ...

Maria Velliou said...

Ισχύει αυτό που είπες για την επικοινωνιακή ύπεροχή του Ισραήλ.
Σήμερα διάβασα κάτι που με εξέπληξε δυσάρεστα, δεδομένων των συνθηκών: ο ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ ο οποίος θεωρείται ειρηνιστής, τάχθηκε υπέρ του συγκεκριμένου πολέμου, τον οποίο αποκάλεσε δίκαιο, διότι λέει το Ισραήλ δέχτηκε επίθεση από τη Χεζμπολάχ και δικαιούται να την χτυπήσει, όπου αυτή βρίσκεται. Σκοτώνοντας βρέφη προφανώς!
πότε θα σταματήσει αυτό; Γιατί; Πως έγινε έτσι αυτός ο λαός και δέχεται και υποστηρίζει στο όνομα του αυτά τα πράγματα; Δεν μπορώ να το δεχτώ. Κάποιος έγραψε ότι μ' αυτή την τακτική προετοιμάζουν δυσοίωνο μέλλον για τους ίδιους. Μα τι θέλουν επιτέλους; Να σκοτώσουν όλους γύρω που τους μισούν; Δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα να αντιληφθεί ότι αυτή η τακτική είναι αδιέξοδη;

Anonymous said...

.....kai n Hezbohla me tnv seira tns pavw apo 300es (!) rouketes kai _opou pave_, mnv vomizete oti kai autoi eivai oi "kaloi" evavtiov tov "kakwv", ta prgamata eivai polu sapia stnv geitovia autn...auto pou givetai dev exei va kavei me evav favtaro, tous exouv dwsei to prasivo fws n Amerikavoi va tsakisouv tnv Hezbohla, kai o epomevos sta0mos eivai to Irav, mporei va vomizoume xazo tov GW Bush, alla mas to exei pei edw kai kairo, "you are with us, or against us" kai to Irav kai oi moulades eivai autoi pou eivai pisw apo tnv Hezbolah (pws diaolo to grafouve), kai 0e deite oti kai autoi 0a brouv to mpela tous se ligo...grapse kai kava blog demasamere gia to "peak oil" ... oi osoi 0elouv as kavouv "google" to "peak oil" ...geia mas

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社