Monday, September 10, 2007

Του "κώλου"

Που να τα καταφέρει ο κ. Αιμίλιος Λιάτσος του STAR να κάνει μία ερώτηση σχετική με τη θεματική ενότητα που όριζε η περίσταση στο "debate" της Πέμπτης. Ο άνθρωπος έχει να κάνει πολιτικό δελτίο χρόνια. Αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος της παρουσίας του. Tο δελτίο του STAR είναι ένα δελτίο του κώλου. Συγγνώμη δε βρίζω, αλλά απλώς περιγράφω το δελτίο το οποίο ασχολείται με αυτά θέματα.

Kάποιοι θα πουν, από το δελτίο αυτό βασικός παρουσιαστής του, ο κ. Λιάγκας, είναι υποψήφιος με το ΠΑΣOK.

'Iσως γιατί και η πολιτική (η "πολιτική" δηλαδή) που πάνε να μας σερβίρουν τα δύο μεγάλα κόμματα είναι και αυτή του κώλου.

Το πρώτο video έχει τον κ. Λιάτσο, το δεύτερο τον κ. Γιώργο Λιάγκα (υποψήφιο βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ, στο πάνω αριστερά παράθυρο αρχικά).







18 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Εφ'οσον τους επιβραβευουμε με την τηλεθεαση των προγραμματων τους,γιατι τους κατηγορουμε κι'ολας;;;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@πρεζα: εδώ κινδυνεύουμε να τους επιβραβεύσουμε με τη ψήφο μας ...

nikos10 said...

Φίλε ΔΜΡ,

Είναι προφανές ότι είσαι εγκάθετος προβοκάτορας:

1) Τα σχόλια σου για το Λιάτσο οφείλονται μάλλον στον υπέροχο αντιπολεμικό του λόγο εναντίον του αφεντικού σου!

2) Ο Λιάγκας απέδειξε στο βίντεο με πόσο μεγάλη εγρήγορση θα δρα εντός της Βουλής για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του λαού: η κα Χειλουδάκη δεν πρόλαβε καν να αποκαλύψει και το έτερο στήθος της εξαιτίας της άμεσης επέμβασης του δημοσιογράφου!

Υ.Γ. 1: Ένας άνθρωπος σε αυτή την TV δεν μπορεί να τους καλέσει (αυτούς και άλλους πολλούς βέβαια) και να τους τα δείξει αυτά τα βίντεο; Θα ήθελα να δω τη φάτσα τους τότε...
Υ.Γ. 2: Τώρα θυμήθηκα και το μέγα δημοσιογράφο (και υφυπουργό, τρομάρα μας) Παναγιωτόπουλο, που είχε καλέσει στην εκπομπή του τον Λεβέντη και του είχε φερθεί απίστευτα.

Anonymous said...

Ο Αιμίλιος δεν έμεινε μάλλον μόνο στο Dewars τη βραδιά του debate.

Chaca-Khan said...

Τί να λέμε τώρα ρε φίλε, τα πες όλα..

Παράλογοοοο, δεν ακούω. άρα, λογικό..

ΘΚ said...

Βάζω μια ιδέα για την ημέρα των εκλογών:

Να φτιάξουμε ένα t-shirt κατά προτίμηση μαύρο με στάμπα δικής μας (ή δικής σας έμπνευσης)και να πάμε με αυτή την αμφίεση να το.. ρίξουμε. Θέμα ελεύθερο... (δόξα τω θεώ έχουμε πολλλά να σούρουμε γραπτώς)
Τι λέτε;
(Η μεγάλη πλάκα θα είναι να μην μας αφήνουν να μπούμε στο εκλογικό τμήμα αν δεν τα βγάλουμε... βλέπω ζωντανές συνδέσεις...)

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Nίκο: Eίναι προφανής η αλήθεια της διαπίστωσής σου. Από τη σκηνή με τον Λεβέντη φαινόταν η ποιότητα του ανδρός. Kαι από τότε δεν μας διέψευσε. Πριν δύο μέρες όσοι δεν τον είδαν στην NET έχασαν επίδειξη λαικισμού και φτήνιας.

@Φυσιοδίφης: Kαλά, ξέρω ποιά ουσία σε κάνει να είσαι παραληρηματικός. Ποιά ουσία όμως έκανε τον Αιμίλιο να είναι θρασύς και επιθετικός;

@Chaka-han: !!!

@Θανάση: Nαι, έχεις δίκιο. Έχει καλές πιθανότητες να γίνει θέμα. Όμως δε λέει να ρίξουμε με θέμα ελεύθερο. Πρέπει να ρίξουμε με θέμα "δε σας διαλέγω" Θανάση.

Anonymous said...

φιλε ΔΜΡ,
(σε διαβάζω καιρό,πρώτη φορά γράφω)
η κατάσταση είναι όντως τραγική.
ΑΛΛΑ ετσι οπως κατηγορείς το δελτίο του STAR, δημιουργείς την εντύπωση οτι τα δελτία των άλλων καναλιών είναι όπως θα έπρεπε!
θεωρώ απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει στα δελτία ειδήσεων: σταθεροι ομιλητές σχολιάζουν διαφορα θέματα της επικαιρότητας, υποστηρίζοντας ο καθένας τους διάφορες απόψεις, οπότε κάνουν ένα είδος (προσχεδιασμένου) διαλόγου. Όλοι αυτοι, με το ύφος του 'απόλυτου' εμπειρογνώμωνα, έχουν "εμπεριστατομένη" άποψη για πάσης φύσεως θέματα(απο κλιματικες αλλαγές, εξωτερικές ειδήσεις μέχρι και το πως γίνεται να αποσυμπιεστεί η καμπίνα του πιλότου σε ένα πολιτικό αεροσκάφος!!)
Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν και για την πολιτικη κουβέντα, σωστό μπάχαλο!
Προσπάθησε, σε παρακαλώ, να θυμηθείς πότε παρακολούθησες μια κουβέντα σε δελτίο ειδήσεων, η οποία να μην σε κούρασε, να μη σε ζάλισε και απο την οποία είσαι ευχαριστημένος για αυτά που ακουσες!
Έχω την εντύπωση, οτι ο σκοπός των δελτιων αυτών είναι η καθοδήγηση της σκέψης του τηλεθεατή. Παρακολουθώντας μια κουβέντα, μεταξύ των δημοσιογράφων/σχολιαστων/"ειδικών" (και ενίοτε παπαγαλων) στην τηλεόραση, το μόνο που καταφέρνει ο τηλεθεατης είναι να αποφεύγει να σκέφτεται. του σερβίρεται έτοιμος ο προβληματισμός, ο διάλογος (λέμε τωρα) οπότε, τελικά, σταματάει να σκέφτεται μόνος του. Σκέφτεται αυτά που άκουσε, με τον τρόπο που τα άκουσε, ως εκει.
Απέναντι σε τέτοια δελτία δήθεν ειδήσεων, φοβάμαι πως ένα δελτίο του "κώλου" όπως το περιέγραψες αποκτά πολύ περισσότερο ενδιαφέρον.
Τα ποσοστά τηλεθέασης του συκεκριμένου δελτίου δεν είναι δείγμα της κατάντιας της κοινωνίας (όπως θέλουν να παρουσιάζεται), αλλα δείγμα της κατάντιας της τηλεόρασης(όσο βεβαια κοινωνία και τηλεόραση μπορούν να θεωρηθούν ανεξάρτητες μεταξύ τους)!

Όταν παρακολουθώ δελτίο από τα άλλα κανάλια μου δημιουργείται η εντύπωση ότι με κοροϊδεύουν μπροστά στα ματια μου. Το Star εχει βρει απλως έναν τρόπο να έχει ψηλά νούμερα.
Αν το ανταγωνιστικό προιόν ήταν καλύτερης ποιότητας το Star θα είχε κλείσει ή αλλάξει!

ελπίζω να μην καταχράστηκα πολύ (!) το χώρο έκφρασης που μου έδωσες

Pastaflora said...

αυτό που με πραγματικά με τρομοκρατεί είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που παίρνουν στα σοβαρά αυτές τις ομιλούσες κεφαλές...

Zaphod said...

...χαχαχα!
Που τα θυμήθηκες αυτά ρε θηρίο;

Ο κάθε Λιάγκας και ο κάθε παΛιάτσος δεν είναι πρόβλημα όσο εμείς δεν τους κάνουμε. Συνεπώς συμφωνώ (και επαυξάνω) με την pastaflora!

a.c. said...

...μέσα σε όλα είναι το STAR!!!

KitsosMitsos said...

Δεν είναι Λιάτσος είναι πα-λιάτσος. Όσο για τον Λιάγκα, είναι και υποψήφιος στα μέρη μου. Τρελό γέλιο το νούμερο.

ΘΚ said...

το ελεύθερο σχόλιο σημαίνει ότι ρίχνεις τα "καντήλια σου" αναλόγως της ψυχοσύνθεσης και της εφευρετικότητας σου.. το θέμα είναι ένα και ακόμα καίει.
Το δικό μου μπλουζάκι θα γράφει:

Το 61 "ψήφισαν" και τα δέντρα..
το 2007 ψηφίζουν και τα καμένα δέντρα!

ή..

Μαύρο!
σαν την καμένη γη της πατρίδας μου!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Stelios: Αγαπητέ Στέλιο, καθόλου κατάχρηση. Ίσα-ισα σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες. Eδώ που τα λέμε έχεις ένα δίκιο. Σε τελική ανάλυση όταν πας στο ΣTΑΡ ξέρεις και που είσαι. Όταν πας στα άλλα κανάλια είναι που μπερδεύεσαι. Kαλύτερα ένα δηλωμένο δελτίο του "κώλου" παρά ένα κρυφό.

Πάντως το θέμα που θίγεις άπτεται μιας σοβαρότερης κουβέντας για την δυνατότητα αυτού του μέσου που λέγεται τηλεόραση. Στην ουσία το δελτίο ειδήσεων δεν προσφέρει ουσιαστική ενημέρωση, ούτε την ευκαιρία για μία πολιτική συζήτηση. Eίναι έτσι η φύση του δηλαδή. Αξίζει νατ α πούμε χωριστά αυτά. Kαλώς ήρθες εδώ.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@πασταφλορα: Αγαπητή, όχι μόνο τους δίνουν σημασία, αλλά ετοιμάσου για τον κ. Λιάγκα, βουλευτή Λάρισας. Kαι για να λέμε και την αλήθεια δεν είναι και ο χειρότερος. Eδώ έχουμε τον κ. Kαρά, τον αστυνόμο του σήριαλ κύριο Tάδε και διάφορους άλλους απίθανους τύπους.

@zaphod: Eυτυχώς φίλε που με τα Google και τα youtube δε ξεχνιούνται οι μεγάλες στιγμές.

@a.c.: Kαι του κώλου, και της Bουλής. [Tώρα δε θέλω εξυπνακίστικους συνειρμούς].

@Kιτσοσμιτσος: Αυτό που αναρωτιέμαι για το παιδί, με την ευκαιρία, ζούσε στη Λάρισσα τα τελευταία τόσα χρόνια; Από περιέργεια δηλαδή. Σε ένα νομό με τόση αγροτική παραγωγή ξέρει τίποτα από αυτά, έτσι για τα μάτια;

@Θανάση: Δηλαδή Θανάση Θα σε δούμε στις ειδήσεις, ε; Δε λες και που ψηφίζεις να το ξέρουν και τα συνεργεία;

aleka said...

Τωρα που θα μπει και η Εφη Σαρρη στη Βουλή, ο Λιάγκας ειναι απαραιτητος , ποιος θα κανει καλύτερο ρεπορταζ στη Βουλή, ερωτω, ποιος?
Μιλάμε για ρεπορταζ back stage original...

KitsosMitsos said...

Δε ζούσε στη Λάρισα, δεν έχει σχέση με τίποτε από εκεί. Αυτό αποδεικνύεται και από τα λάθη που κάνει τώρα (και όχι μόνο) ως υποψήφιος βουλευτής όπου δέχτηκε σαν εκπρόσωπο της καμπάνιας του πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ που έχει όμως διαγραφεί λόγω σκανδάλων! Δεν τον βλέπω να βγαίνει και δικαίως.

Anonymous said...

Καλημέρα σε όλους σας
Μήπως γνωρίζει κάποιος που μπορούμε να δούμε το video του Παναγιωτόπουλου με τον Λεβέντη;
Έτσι για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλαιοί!...