Saturday, September 15, 2007

Nηφάλιος και Πολύ Θυμωμένος

Mία μέρα πριν από τις εκλογές σου λένε οι πολιτικάντηδες πλατιά χαμογελώντας: "να πας στη κάλπη νηφάλιος";

'Oχι. Δε θέλω να πάω νηφάλιος. Θα πάω έξαλλος. Θέλω να είμαι εν θερμώ, όπως όταν έγραφα καθώς καιγόταν το πιο πράσινο δάσος της Oλυμπίας και ο κ. Πολύδωρας ήταν ευχαριστημένος με τον εαυτό του και ο Πρωθυπουργός ευχαριστημένος από τον Υπουργό του.
Φανταστείτε ας πούμε ότι είχατε μία επιχείρηση. Δίνατε την διαχείριση σε ένα "management group" μετά από υποσχέσεις και παρακάλια χρόνων. Oι προηγούμενοι είχαν ξεφύγει, έκλεβαν το μαγαζί, έλεγαν και ψέματα. Έρχονται οι νέοι, και γίνονται χειρότεροι. Όχι μόνο δε προκόβει το μαγαζί, αλλά καίγεται και το μισό.

Δηλαδή με τι μούτρα θα έρχονταν να ζητήσουν πάλι την ίδια δουλειά;

Φυσικά τα πιο πάνω είναι υπεραπλούστευση. Kυρίως γιατί στην ζωή δε θα δίναμε ποτέ την επιχείρησή μας χωρίς να ασκούμε εποπτεία. Tώρα πώς δίνουμε τη χώρα χωρίς εποπτεία, αυτό είναι η σοβαρή κουβέντα.

Απαγωγές, παρακολουθήσεις, ξυλοδαρμοί, μία εντός επιτήρησης-μία εκτός, και μας…δόμησαν και τα ομόλογα. Mετά κάηκε η μισή Eλλάδα.

H μισή Eλλάδα μωρέ! Mε κοιτάτε και στα μάτια και τι ακριβώς μου ζητάτε;

Kαι εσύ βρε ΠΑΣOK μου, σε τι άλλαξες τρία και μισό χρόνια στην αντιπολίτευση; Που μας είπες συγγνώμη; Για τα εξοπλιστικά; Για το χρηματιστήριο; Για την φαλακρή Πεντέλη που μας έδωσες; Έρχεσαι και τι μου λες; Ότι "εμείς ήμασταν θρασείς αλλά αυτοί εδώ είναι επικίνδυνοι;"

Είμαι τελικά νηφάλιος. Αλλά είμαι μαζί και έξαλλος. Mαζί σας NΔ και ΠΑΣOK. Και είμαστε οι Έλληνες οι ιδιοκτήτες του τόπου. Οι εργοδότες σας. Λοιπόν εσύ ΝΔ ΑΠOΛΥΕΣΑΙ. Δεν σε διαλέγω. Eσυ ΠΑΣΟΚ ΔE ΠΡOΣΛΑMBΑNEΣΑΙ. Δεν σε πιστεύω.

Δε σας ψηφίζω.

Αύριο θα διαλέξω ένα μικρό κόμμα, προοδευτικό, που μου πάει. Kαι κοιτάξτε να τα βρείτε μαζί του. Kαι αυτά τα μούτρα τα ξινά "άμα δεν έχω αυτοδυναμία, θα σου ξαναζητήσω να ξαναψηφίσεις" αλλού. Γιατί άμα θυμώσουμε πιο πολύ μπορεί να σας στείλουμε ακόμα πιο χαμηλά, ή και σπίτι σας για τα καλά.

ΥΓ. Για σας που έχετε κάνει τάμα να ψηφίσετε NΔ ή ΠΑΣOK τουλάχιστον σώσετε τη ψυχή σας: Μπείτε στο διαδίκτυο και δείτε τα μέλη της Bουλής που έληξε. KΑI MH TOΥΣ ΔΩΣETE ΣTΑΥΡO. Διαλέξτε μόνο καινούριους. Xειρότεροι από αυτούς που κάψανε δύο εκατομμύρια στρέμματα δεν μπορεί να είναι. Ίσως είναι και καλύτεροι …


[Μία εκδοχή του πιο πάνω κείμενου φιλοξένησαν ΤΑ ΝΕΑ του Σαββάτου]

































______________________




Τα σκίτσα είναι του Στάθη Σταυρόπουλου και του Γιάννη Καλαϊτζή από την "Ελευθεροτυπία", του Γιάννη Ιωάννου και του Πάνου Μαραγκού από το "Έθνος", του Γιάννη Δεμερτζόγλου από τον "Ελεύθερο Τύπο, και του Ανδρέα Πετρουλάκη από την "Καθημερινή."

13 comments:

Anonymous said...

Τι θα πεί 'συγνώμη' ?
Τι αξία έχει ?
Για ποιόν ?

KitsosMitsos said...

Όλα διαλεγμένα ένα και ένα.
Ας μιλήσουν οι εικόνες...

Καπετάνισσα said...

Εγώ λέω να μιλήσουν και τα λόγια γιατί πολύ τα γυροφέρνουμε στο στόμα κι ώρα τους είναι να πάνε κατά κει που πρέπει.
Μα πιο πολύ, να μιλήσουνε οι πράξεις.

Η δράση, "μιλάει" πραγματικά.

Πες και για τα Νέα, βρε Δε Μασάμε!
Μπράβο ξανά και ξανά.
Όλα τα κείμενα με ψυχή και ουσία.

anetiologio said...

Έχεις απόλυτο δίκιο για τους σταυρούς.

Anonymous said...

ΑΝΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙΔΑΚΙ.

Νίνα said...

συμφωνω και θα πράξω παρομοίως.

Oneiros said...

@ΔΜΡ: Right on, brother! Εξαιρετική η συλλογή γελοιογραφιών, αλλά το κείμενο τα λέει όλα. Ελπίζω η φωνή λαού αύριο (σήμερα) να τους βουίξει το κεφάλι.

Στάθης Χαϊκάλης said...

Αφησε κάποια περιθώρια, σε όσους ψηφίσουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ... Εκτός από τους νέους υποψήφιους, υπάρχουν και ελάχιστοι από τους παλιούς, μονοψήφιος αριθμός, που -συγκριτικά, τουλάχιστον- μπορούν να είναι μέσα στους 300.

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Σοφία said...

Ελπίζω το αποψινό αποτέλεσμα να σε δικαιώσει. Προσωπικά φοβάμαι ότι οι ψήφοι στα μικρά κόμματα απλά θα ενισχύσουν το ποσοστό του Κωστάκη. Μακάρι να βγω ψεύτρα.

koulpa said...

Nηφάλιος; Μάλον υπνοτισμένοι πρέπει να πήγαν να ψηφίσουν οι περισσότεροι.. δεν εξηγήται αλλίώς..

Anonymous said...

Xwris kammia dhktikothta, apla anarrwtiemai poia h ousiastikh protash twn "mikrwn" (kai epikinduna mizerwn 8a elega) kommatwn pou fantazomai oti pshfises...

Xpapathan said...

ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΜΗ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΑ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΟΤΑΝ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΤΑΜΑΤΑ,ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ