Tuesday, January 23, 2007

H …καθηγήτρια κυρία Παναγιωταρέα

H τραγική ειρωνεία είναι πως καλύτερη καλεσμένη από την κ. Άννα Παναγιωταρέα δε θα μπορούσε να βρεί ο κ. Γιάννης Πρετεντέρης για την εκπομπή του “Ανατροπές” στις 23 Iανουαρίου 2007, με θέμα την κρίση στην ανώτατη παιδεία.

H αναγόρευση της κ. Παναγιωταρέα σε καθηγήτρια των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτέλεσε σκάνδαλο, αλλά όχι πρωτοφανές. Απλώς από τα πιο αναγνωρίσιμα.

Αν θέλει ο κ. Πρετεντέρης να ανιχνεύσει καλύτερα την κρίση του δημόσιου πανεπιστημίου πρέπει να καλέσει ξανά την κυρία Παναγιωταρέα σε επόμενη εκπομπή του και να την ρωτήσει:

- Που κάνατε το διδακτορικό σας; Σε ποιό διάσημο πανεπιστήμιο; Πότε το κάνατε; Σε πόσα χρόνια; Πώς τα καταφέρετα να το κάνετε εν’ όσω είχατε και εκπομπές στην τηλεόραση;

- Πόσες πρωτότυπες δημοσιεύσεις σε ξένα έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού βγήκαν από το διδακτορικό σας;

- Ποιές είναι οι δημοσιεύσεις που είχατε σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού πριν την αναγόρευσή σας σε καθηγήτρια;

- Πόσες ξένες δημοσιεύσεις αναφέροντα στις εργασίες σας; (Tο γνωστό σε όλους “citation index”).

- Πόσα διδακτορικά ολοκληρώθηκαν υπό την επίβλεψή σας; Πόσες δημοσιεύσεις σε εγκυρα επιστημονικά περιοδικά του εξωτερικού βγήκαν από αυτά τα διδακτορικά;

Φυσικά οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. H κ. Παναγιωταρέα δεν είναι το μόνο μέλος του καθηγητικού προσωπικού του δημόσιου πανεπιστήμιου που στερείται προσόντων. Απλώς είναι το πιο γνωστό και το πιο θρασύ.

Kατά την διάρκεια της αναγόρευσης της κ. Παναγιωταρέα σε καθηγήτρια οι φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου την υποδέχθηκαν εν χορώ με το σύνθημα:

“Στη χώρα που ανθίζει η φαιδρά πορτοκαλέα, είναι καθηγήτρια η Παναγιωταρέα …”

10 comments:

Anonymous said...

Όπως τα λες. Την άκουγα να υπερασπίζεται τη "δουλειά που κάνουν οι ευσυνείδητοι καθηγητές" κι έφριττα.

Καλημέρα!

enteka said...

ironic indeed

DeMasame Re said...

Ένα ακόμα συγκλονιστικό... διδακτορικό είναι της κ. Νατάσσας Καραμανλή. Τουλάχιστον αυτή δεν είναι καθηγήτρια (ακόμα). http://greekuniversityreform.wordpress.com, κείμενο στις 14 Ιανουαρίου με τίτλο "Το «διδακτορικό» της κας Καραμανλή και η αναβάθμιση των πανεπιστημίων."

Anonymous said...

Και όμως είναι και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Ωνάσειου και μάλιστα παίρνει και 10.000 ευρώ το μήνα όπως έγραψε "Το Παρών".

the dark side said...

γιατι δεν γραφεις, αλήθεια, για το διδακτορικό του premier μας ;
Αν ασφαλώς ξέρεις, θα ήταν ενδιαφέρον..

DeMasame Re said...

Ξέρω ότι το έχει κάνει στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης με θέμα το Βενιζέλο. Το Tufts είναι από τα καλά Αμερικανικά πανεπιστήμια, ειδικά στις διεθνείς σχέσεις. Λεπτομέριες για το διδακτορικό δε γνωρίζω. Δε νομίζω πάντως ότι ο πρωθυπουργός διεκδικεί ακαδημαϊκή θέση στο πανεπιστήμιο. Και επειδή στοιχειωδώς γνωρίζει τα αμερικανικά ακαδημαϊκά πράγματα, γνωρίζει ότι το διδακτορικό της συζύγου του είναι ένα κακόγουστο αστείο και ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που βαρύνει τον ίδιο.

Rodia said...

ψαξτε για τον καθηγητη που την προωθησε στη θεση αυτη. ετσι γινονται αυτες οι δουλειες. με το σπαθι. το 'τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια' κολλαει εδω γαντι, πολλοι ξερουν τα πραγματα και κανουν το στραβο και το κουφο. αλλα οταν η γυναικα του καισαρα δινει το παραδειγμα με τροπο χειριστο, ε, η κα παναγιωταρεα εχει και καποιο επιπεδο παραπανω, να λεγεται το σωστο.
σορρυ για την ελλειψη τονων και κεφαλαιων αλλα κατι επαθε το πληκτρολογιο... ατιμη τεχνολογια που κρεμομαστε απο σενα..

慢慢來 said...

針孔偵測器
反針孔偵測器
防止老人走失
防止小孩走失
防止寵物走失
底盤式追蹤器
車底追蹤器
追蹤器平台
日港電信
追蹤器科技網
北台灣防衛科技
汽車追蹤器出租
行車記錄器
租車公司
汽車衛星追蹤器
吸附式追蹤器
商業間諜
內神通外鬼
通姦罪
中華徵信
中華徵信所
羅漢腳
大陸新娘
外籍新娘
越南新娘
印尼新娘慢慢來 said...

針孔偵測器
反針孔偵測器
防止老人走失
防止小孩走失
防止寵物走失
底盤式追蹤器
車底追蹤器
追蹤器平台
日港電信
追蹤器科技網
北台灣防衛科技
汽車追蹤器出租
行車記錄器
租車公司
汽車衛星追蹤器
吸附式追蹤器
商業間諜
內神通外鬼
通姦罪
中華徵信
中華徵信所
羅漢腳
大陸新娘
外籍新娘
越南新娘
印尼新娘慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社