Wednesday, January 31, 2007

Προβοκάτσια ή Hλιθιότητα;

Όταν μπαίνει αυτό το δίλλημα πάντα πιστεύω στην δύναμη της ηλιθιότητας.


Η προβοκάτσια απαιτεί μία στοιχειώδη εξυπνάδα.
Kαι αυτοί που σκέφτηκαν ότι ήταν επαναστατική πράξη να προσπαθήσουν να σταματήσουν την λειτουργία στην εκκλησία της Πολυτεχνικής, πέρα από την παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, νομιμοποίησαν τον Αρχιεπίσκοπο κ. Xριστόδουλο να μας λέει σε όλα τα κανάλια την άποψή του για αυτά που δεν τον αφορούν.

Αν αυτός ήταν ο στόχος τους τον πέτυχαν θαυμάσια.

Kαι αυτό το ρημάδι το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο έτσι και αλλιώς κρέμεται από μία κλωστή, αυτοί που τάχα το υπερασπίζονται είναι εκείνοι που έχουν εργάζονται σκληρά για να το καταργήσουν.

Ειλικρινά, μακάρι να είναι προβοκάτσια. Tουλάχιστον η προβοκάτσια σημαίνει ότι κάποιος έχει σχέδιο στη παιδεία. Έστω και χαζό σχέδιο. Έστω και δόλιο σχέδιο. Ένα κάποιο οποιοδήποτε σχέδιο. Αλλά ποιος να είναι αυτός; H Υπουργός Παιδείας; O Υπουργός Δημόσιας Tάξης; O κ. Γιακουμάτος;

Σας παρακαλώ, ας είμαστε σοβαροί.

'Oπως είπε και ο κ. Λάκης Λαζόπουλος στη σημερινή του εκπομπή σατιρίζοντας μία τηλεοπτική συζήτηση για τη μαγεία "εκτός από τη μαύρη μαγεία υπάρχει η μαύρη μαλακία!"

4 comments:

cyrus said...

Ε, αφού είπαμε: Η βλακεία είναι αήττητη...

SniperAthens said...

Εγώ θα προτιμούσα να είναι βλακεία. Γιατί? Επειδή συμφωνώ ότι "...η προβοκάτσια σημαίνει ότι κάποιος έχει σχέδιο στη παιδεία. Έστω και χαζό σχέδιο. Έστω και δόλιο σχέδιο. Ένα κάποιο οποιοδήποτε σχέδιο...", δεν νομίζω ότι πρέπει να αρκούμαστε στο όποιο χαζό ή δόλιο σχέδιο. Πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να βλέπουμε κοντόφθαλμα και να αρχίσουμε να βλέπουμε το σωστό. Πρέπει να σταματήσουμε να αρκούμαστε στο ελάχιστο και να αρχίσουμε να αποζητάμε το μέγιστο. Το δικαιούμαστε σαν, έστω κατ΄όνομα, Ευρωπαϊκή κοινωνία. Όχι άλλα μπαλώματα. Μπροστά μας θα τα (ξανα)βρούμε.

Ο δε Αρχιεπίσκοπος κ. Xριστόδουλος, όπως έχει αποδείξει η πρακτική του και η πολιτεία του έως σήμερα, ούτως ή άλλως, είτε με την όποια νομιμοποίηση είτε άνευ αυτής, το δικό του θα το πει και εκβιαστικά θα το κάνει. Θυμήστε μου κάποια φορά, εκτός του θέματος των ταυτοτήτων, που ΔΕΝ πέρασε το δικό του.

Rodia said...

Συμπληρώνω τη συλλογή σου (αν έχεις, κι αν δεν έχεις είναι καιρός να αποκτήσεις!) με βιντεάκι του όπου εξηγεί την εξαγίαση των αρχαίων μνημείων!:ΡΡΡ

http://www.youtube.com/watch?v=QU-xp1cJb9I

Jean Summers said...

Youur the best