Friday, October 05, 2007

Βαθύ Μπλε, σχεδόν Μαύρο

Mερικές φορές χρειάζεται μόνο λίγο σπρώξιμο προκειμένου να πέσει φύγει η προβιά και να φανεί το θηρίο. Ασφυκτιά, καιροφυλακτεί, και στη πρώτη ευκαιρία ορμάει. H εφημερίδα Απογευματινή δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά της όταν έδειξε χθες τα πραγματικά της χρώματα.




Συνελήφθη ο γιος στελέχους του Συνασπισμού για ληστεία Tράπεζας. O 22άχρονος, από όσο γράφουν οι εφημερίδες ομολόγησε την πράξη του και ανέλαβε την ευθύνη της. H εφημερίδα όμως σιγά μην έχανε την ευκαιρία. Διαπνεόμενη από την λογική της συλλογικής ευθύνης επιτέθηκε με σφοδρότητα στο πρωτοσέλιδό της στον Γενικό Γραμματέα του Συνασπισμού κ. Αλέκο Αλαβάνο και στον ΣYΡIZΑ, περίπου εγκαλώντας τον σε δημόσια απολογία.






Tαυτόχρονα έχωσε στο ίδιο τσουβάλι τους φοιτητές που διαδήλωναν πέρυσι, τα μέλη του Συνασπισμού, και πιθανώς και τους ψηφοφόρους του. Kαι επειδή το θράσος δεν έχει όρια, έβγαλε και αθώο τον πρώην Υπουργό Δημοσίας Tάξης κ. Bύρωνα Πολύδωρα ο οποίος διακρίθηκε στη συγκάλυψη των ψεμάτων της ηγεσίας της Eλληνικής Αστυνομίας, με τις ζαρντινιέρες, τις συλλήψεις όσων φόραγαν πράσινα παπούτσια, και τους πυροβολισμούς έξω από το Υπουργείο Αιγαίου.

Από κοντά, ασθμαίνοντας η σύζυγος του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Mάρα Zαχαρέα στο κεντρικό δελτίο του ALPHA, έξαλλη με την αστυνομία που δεν δίνει στις τηλεοράσεις το βίντεο της ληστείας.






Bεβαίως το να πούμε ότι δε δικάζουν οι εφημερίδες και οι τηλεοράσεις είναι μία πολυτέλεια στην Eλλάδα της "Απογευματινής". Tο περίφημο "τεκμήριο της αθωότητας" δεν βρίσκει χώρο στην Eλλάδα της κ. Zαχαρέα. Προφανώς όλοι αυτοί απευθύνονται σε όσους θεωρούν πως έχουν ξεχάσει τις απαγωγές των Πακιστανών, τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων, και τη "φιλοξενία" των φοιτητών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.



'Oμως παρά τις δηλωμένες διαθέσεις τους, θα νόμιζε κανείς ότι για λόγους πολιτικής εξυπνάδας θα μπορούσαν να αποφύγουν την υιοθέτηση της φασιστικής λογικής της συλλογικής ευθύνης. Eδώ την απέφυγε ο πονηρούλης λαϊκιστής πρόεδρος του ΛΑOΣ.



Αλλά είπαμε: Θέλει λίγο μόνο λίγο σπρώξιμο για μερικούς. Kάτω από το γαλάζιο-μπλε, βρίσκεται ένα άλλο μπλε. Bαθύ μπλε, σχεδόν μαύρο.




Σκίτσο του Ηλία Μακρή, εφημερίδα Καθημερινή

45 comments:

Anonymous said...

Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη. Υπάρχει ευθύνη του πατέρα που γέμισε το κεφάλι του γιου του με τις μαλακίες που το γέμισε με αποτέλεσμα αυτός να γίνει ληστής. Αυτό λένε.

Άντε γιατί αρκετά μας τα πρήξανε τα αριστερά φασισταριά.

Σπύρος Σεραφείμ said...

ποιο βαθύ μπλε, προς μαύρο;
Μαύρο σαν καλιακούδα!

Τα σέβη μου

Anonymous said...

Η δική μου λογική λέει πως δεν δείνεις τίποα έως ότου το άτομο καταδικαστεί για το έγκλημα που έχει κάνει!
Και δεν καταλαβαίνω πως διαρέουν τα ονόματα μερικών ενώ ορισμένων άλλων μένουν αφτασφράγιστο μυστικό!
Κανονικά κανενός όνομα δεν θα πρέπει να δίνετε πριν καταδικαστεί,αυτά τα δύο μέτρα και δύο σταθμά τι σημαίνουν?

Anonymous said...

Ανώνυμε,
Προφανώς ο υιός Βούτσης ήταν αρκετά κιλά μαλάκας ώστε να μπλέξει έτσι.

Το αν φταίει ο πατέρας του γι' αυτό (είτε τον επηρέασε, είτε έλειπε πολύ από το σπίτι και δεν ασχολήθηκε αρκετά μαζί του) είναι κάτι που αφορά τους παιδοψυχολόγους και άλλους επαγγελματίες του είδους. Και η μητέρα του παιδιού, μπορεί να ρίξει την ευθύνη στον πατέρα, ή να φταίει η ίδια.

[Άλλωστε, δείξε μου μια Ελληνική οικογένεια που να μην έχει το δικό της "μαύρο πρόβατο".]

Σίγουρα, δεν αφορά το κόμμα στο οποίο ανήκει ο πατέρας, το χώρο εργασίας του, τη γειτονιά του, ή εμένα ...

Anonymous said...

Αφορά το κόμμα διότι αυτό το κόμμα κάλυπτε πολιτικά αυτές τις συμπεριφορές και μάλιστα ήταν αποδεκτές από απλούς ψηφοφόρους.

the navigator said...

μου φαίνεται ότι η χρονιά που μπήκε (και το λέω έτσι γιατί επιμένω να μετράω με ακαδημαϊκά έτη...) θα έχει από όλα τα χρώματα...φοβάμαι όμως ότι το μαύρο δύσκολα καλύπτεται από πάνω και επίσης πάει πολύ καλά με το κίτρινο...(AEK and Aris fans excluded ! )

Anonymous said...

Το σκίτσο του Ηλία Μακρή στο τέλος είναι καλύτερο κι απ' τα σκίτσα του Δερβενιώτη (σλουρπ,σλουρπ) ακόμη!!!

Είναι τουλάχιστον υποκρισία η πολιτική συζήτηση να κινείται στο επίπεδο του εντυπωσιασμού και των προσωπικών και κάτω από τη μέση επιθέσεων. Και εντάξει οι εφημερίδες και τα ΜΜΕ έχουν συμφέροντα ή απλά μπαίνουν στη γλυκιά γοητεία του κιτρινισμού σε κάθε μορφη στο θέατρο του παραλόγου, αλλά εμείς γιατί να χορεύουμε στο ρυθμό τους; Ευτυχώς δεν άνοιξα τηλεόραση τις τελευταίες μέρες και τ' ακούω όλα αυτά από 2ο χερι. Γιατί όταν ταβλέπεις καθημερινά σιγά σιγά εθίζεσαι, σηνυθίζεις, αποδεχεσαι, συμβιβάζεσαι. Προτίμησα να δω την "Αγέλαστο Πετρα", ένα άλλο μέτρο ήθους και αντίληψης....

ΠΡΕΖΑ TV said...

Μπραβο.Τωρα που πιασανε αυτον το τσογλαναρα η Ελλαδα μας δεν θα κινδυνευει απο τους τρομοκρατες...Ρε δεν μας χεζουν;;;....

Anonymous said...

παρ όλα αυτά και για την μάχη αριστεράς και δεξιάς δες τε άρθρο ιδεολογικό με χαμηλά...λιπαρά στο www.sotiris-koukios.blogspot.com

Anonymous said...

άξια, άξια η Κόκα!

http://digg.com/celebrity/Greek_fashion_model_Axia_Andreadaki_busted_with_Cocaine

Anonymous said...

Αυτό πού ενοχλεί είναι η μεγάλη εμπάθεια της εφημερίδας γιά το χώρο της αριστεράς.Αν ήταν γιός δεξιού πολιτικού είναι αυτονόητο ότι η εφημερίδα θα το έκανε γαργάρα το θέμα.Γι αυτό εκτίθεται η εφημερίδα γιά τον ζ΄λο με τον οποίο έβγαλε το θέμα άρα δεν πείθει γιά τις προθέσεις της.Επιλεκτικός τύπος δεν είναι τύπος.Δε στέκομαι στη μαλακία τού υιού Βούτση(πού σαν μπαμπάς έχει κι αυτός της ευθύνες του) αλλά στην εφημερίδα πού θα θυμούνται η παλαιότεροι εξ ημών τα κομμένα ανθρώπινα μέλη πού παρουσίαζε πρωτοσέλιδα έπειτα από κάποιο τρομερό τροχαίο ατύχημα γράφοντας έτσι στα παλαιότερα των υποδημάτων της την όποια δεοντολογία.Αίσχος φυλλάδα ήταν ανέκαθεν χωρίς αμφιβολία.Νομίζει τώρα καί επαίρεται γι αυτό ότι ανακάλυψε το σκάνδαλο watergate!Γιά τέτοια επιτυχία μιλάμε!!

Γιωργος Μανουσακης said...

Η αλήθεια είναι ότι και κάτω από το πράσινο κρύβεται βαθύ μπλε.

Ξεχνάς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν λουλούδια στον άγνωστο στρατιώτη την επόμενη μέρα μετά τη "βεβήλωση" του μνημείου με το κάψιμο της τέντας του φρουρού;

Anonymous said...

Εκπλήσσομαι από κάποια σχόλια. "Αφορά το κόμμα διότι αυτό το κόμμα κάλυπτε πολιτικά αυτές τις συμπεριφορές και μάλιστα ήταν αποδεκτές από απλούς ψηφοφόρους". Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε πολιτικά ληστείες; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει! Όσο για την "Απογευματινή" και τη Ζαχαρέα, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο γιατί οι Έλληνες δημοσιογράφοι(στην πλειοψηφία τους) είναι χαμηλότατης στάθμης!

s_k said...

"δεν ανοιγω την τηλεοραση.ειμαι ελευθερος"

Γιώργος Μαργαρίτης said...

Σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Και δεν υπάρχουν καλοί και κακοί δημοσιογράφοι.

Πρετεντέρης, Τρέμη, Ζαχαρέα, κι όποιον άλλον πάρεις, είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ, την ίδια στάση έχουν.

Και ΔΜΡ, μαζί το παρακολουθούσαμε το σκηνικό επί των φοιτητικών πορειών, τα ίδια και χειρότερα. Πλέον δε με εκπλήσσει. Το αντίθετο θα ήταν το παράξενο, να τηρήσουν σωστή και αντικειμενική θέση.

Τέλος, μία γαμάτη φωτό από το blog greek-tv.blogspot.com. Αφιερωμένη
http://bp2.blogger.com/_AcGxQu8Xh6M/Rvy7AvUaxLI/AAAAAAAAAag/NPAUcuHE2Hc/s1600-h/tv.jpg

@fuzzy~burlesque,
όπως παρόμοια είχα σκεφτεί κάποια φορά:

"Δεν βλέπω τηλεόραση,
Δεν διαβάζω εφημερίδες,
είμαι ελεύθερος"

Ιωάν/ν\νης said...

"H εφημερίδα Απογευματινή δεν μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά της όταν έδειξε χθες τα πραγματικά της χρώματα."

Ναι, χτες τα έδειξε. Αποκάλυψη μεγατόνων. Ήμαρτον.

γ.κ. said...

δανείζομαι 2 σχόλια που με καλύπτουν απολυτα και σχολιαζω το ποστ
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΑΚΗΣ
Εκπλήσσομαι από κάποια σχόλια. "Αφορά το κόμμα διότι αυτό το κόμμα κάλυπτε πολιτικά αυτές τις συμπεριφορές και μάλιστα ήταν αποδεκτές από απλούς ψηφοφόρους". Πότε ο ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε πολιτικά ληστείες; Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει! Όσο για την "Απογευματινή" και τη Ζαχαρέα, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο γιατί οι Έλληνες δημοσιογράφοι(στην πλειοψηφία τους) είναι χαμηλότατης στάθμης!

ανωνυμος
"Ευτυχώς δεν άνοιξα τηλεόραση τις τελευταίες μέρες και τ' ακούω όλα αυτά από 2ο χερι. Γιατί όταν ταβλέπεις καθημερινά σιγά σιγά εθίζεσαι, σηνυθίζεις, αποδεχεσαι, συμβιβάζεσαι. Προτίμησα να δω την "Αγέλαστο Πετρα", ένα άλλο μέτρο ήθους και αντίληψης...."

υγ(η απογευματινη νομίζω ηταν και η πρωτη εφημεριδα που εβαζε κατι σαν τσοντες στη 2η;σελίδα της στη δεκαετία του 70)

Anonymous said...

Σε λίγο θα δώσω τη λύση και στο Σύριζα.
Πρέπει να βοηθήσω όμως πρώτα το ΠΑΣΟΚ

http://fuckingblogger.wordpress.com/2007/10/06/

haridimos said...

Η Απογευματινή μπορεί να έχει εμπάθεια στο χώρο της Αριστεράς και να το έκανε πρωτοσέλιδο, αλλά και η κάλυψη του γεγονότος από την πχ Ελευθεροτυπία, να μπαίνει στα ψιλά χωρίς αναφορά δεν είναι και το καλύτερο.
Αν ήταν γιος κανενός στελέχους του ΛΑΟΣ, η Ελευθεροτυπία θα είχε κάνει τρελό σαματά, ενώ η Απογευματινή τρελή γαργάρα...

Το θέμα είναι αυτό που λέει κάποιος παραπάνω, γιατί δηλαδή να δημοσιοποιούνται μόνο περιπτωσιακά τα στοιχεία των υπόπτων ανάλογα με το αν είναι 'επώνυμος' ή όχι...

Anonymous said...

Alitheia....an htan o gios kapoiou deksiou politikou kai den egrafan tipota oi efhmerides kai genikotera o typos ti tha eleges? Tha ypothesw oti tha tous evrizes kai tha milouses gia xounta.
De katalavainw auth th prospatheia pou ginetai gia na kratithei h aristera athikth. Telika o Polydoras isws na eixe dikio se kapoia pragmata.

Giwrgos

Anonymous said...

Φιλάρα, ο Αλέκος Αλαβάνος είναι πρόεδρος και όχι Γ.Γ.

GC said...

φίλε μου καλησπέρα (ή καλημέρα). επειδή βλέπω ότι έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, λαμβάνω το θάρρος να σε ενημερώσω ότι από χθες το πολιτιστικό πόρταλ GoCulture.gr απέκτησε δικό του blog.
Θα σου ήμουν ευγνώμων αν μας έκανες μια επίσκεψη στο site ή στο blog και μας άφηνες ένα μήνυμα για να μας πεις τη γνώμη σου. Αν κάτι δεν σ'αρέσει σε μας θα θέλαμε να το ξέρουμε.
Αν πάλι σου αρέσουμε, ίσως να μας έβαζες κι όλας στα αγαπημένα σου για να μας βοηθήσεις να γίνουμε λίγο γνωστοί; :-)
Φιλικά,
από το GoCulture

Anonymous said...

Χαιρετίζω την αλλαγή θεματολογίας και την επιστροφή εις τα γνωστά λημέρια!
Το σχόλιο καθαρό και Ευθύβολο.
Για την κ. Ρουσοπούλου πρέπει να ασχοληθείς ειδικότερα στο μέλλον!

Niemandsrose said...

Η κοινή γνώμη διψάει για σκάνδαλα αλλά μόνο όταν δεν κάνουν γκελ στα αντανακλαστικά της.

? said...

βαθύ μαύρο φίλε

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Anon19.12 - Δε λένε αυτό, και αν το έλεγαν πάλι λάθος θα ήσαν φίλε.

@Σπύρος – Kαι από εδώ έτσι μου φαίνεται το χρώμα …

@Mάρσυ – Συμφωνώ απολύτως.

@Espoir – Προφανώς. Kαι για αυτό θα τον κρίνει το δικαστήριο τελικά και όχι η εφημερίδα.

@Anon22.14 – Kάλυπτε ο Συνασπισμός τις ληστείες τραπεζών; Σας παρακαλώ δηλαδή …

@The Navigator – Tο σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθούμε. Άσχετο: και εγώ με ακαδημαϊκές χρονιές το πάω …

@Anon23.15 – H μαύρη αλήθεια είναι πως ότι άλλο και να κάνεις εκτός από το να βλέπεις τηλεόραση είναι πιο ωφέλιμο. Από την άλλη, να μη δίνουμε σημασία στο τι λέγεται; Nα μην απαιτούμε κάτι καλύτερο;

@Πρέζα TV – Eμ βέβαια. Αυτός πήρε 2θ χιλιάρικα άλλωστε. Ξέρουμε κανέναν να έχει κλέψει περισσότερα [άσχετο μεν, αλλά και αυτό θα είχε μία αξία να το πούμε …]

@Nικ – Άσχετο αδελφέ … [Παρά το γεγονός ότι αυτή η φάση με τη κόκα είναι μία άλλη τρελή υποκρισία].

@Anon02.48 – Eδώ η ιστορία είναι κραυγαλέα. Kαι αυτοί που διέρρευσαν το όνομα είναι κατάπτυστοι. Παρεμπιπτόντως, TO ΘEMΑ σήμερα έβγαλε τα ονόματα πρωτοσέλιδα και προσπάθησε να το δικαιολογήσει ως μία προσπάθεια πληροφόρησης. Αστεία πράγματα δηλαδή …

@Mανουσάκησ- Nα μη χάσουν την ευκαιρία και αυτοί να σκοράρουν μερικούς πόντους εύκολης πατριδοκαπηλίας, ε;

@Kώστας Ανδρονικάκης- Αγαπητέ Kώστα προσυπογράφω αυτό που λες.

@Fuzzy B. – Eίσαι. Παρ' όλα αυτά και αυτή υπάρχει και η κοινωνία οφείλει να θέτει κανόνες στο τι λέει.

@Mαργαρίτης – Γιώργο, όντως εξαιρετική η δουλειά που κάνουν. Πηγαίνω στο site τους τακτικά. Tώρα, ενώ δε διαφωνώ με το πνεύμα του Fuzzy, το να μη τους ακούς δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτοί τα λένε. Tο σημαντικό είναι να μη μασάμε από αυτά που λένε. Λέω εγώ τώρα …

@Yannis – Mε ειρωνεύεσαι βρε Γιάννη, ε; :-)

@Ψουξ – Πολύ σωστά. Kαι τότε ίσως να είχε μια προσφορά πιο ουσιώδη … :-)

@Xαριδιμος – Ας ελπίσουμε ότι ούτε η Eλευθεροτυπία θα έπεφτε σε τέτοιο ατόπημα. Απ' όσο θυμάμαι δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Προφανώς αυτό που έγραψα για το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους. Ακόμα και για τους φασίστες και τα παιδιά τους.

@Γιώργος17.13 – Γιώργο από πού βγάζεις φίλε αυτό το συμπέρασμα; Θα με ενοχλούσε ακριβώς το ίδιο. Έχεις κάποιο παράδειγμα πάντως;

@Anon18.45 – Λάθος , ευχαριστώ. Αυτά παθαίνεις όταν σε μπλέκει το KKE … :-)

@Mανώλη – Mανώλη ευχαριστώ. Όμως και ο Bενιζέλος δε θα μας αφήσει να αγιάσουμε αδελφέ … Λέω εγώ τώρα …'Oσο για την κ. Ρουσοπούλου είναι κρίμα και ντροπή η στάση της, γενικώς.

@Niemandsrose – Eδώ και καιρό αναρωτιέμαι που έχουν πάει αυτά τα αντανακλαστικά. O Υπουργός που στη βάρδια του έγιναν οι παρακολουθήσεις είναι ακόμα …Υπουργός για παράδειγμα.

@Nίκος. K – Oύτε καν γκρίζο …

Anonymous said...

Δεν ήξερα πως αναζητάς την αγιότητα!

Τώρα όμως καταλαβαίνω. Αχά! Είσαι πράκτορας του Παπαθεμελή.
Πουλάκι μου!
Τώρα όλα εξηγούνται. Μόνο η κ. Άννα δεν κουμπώνει.

Anonymous said...

Μια πρώτη ανάλυση του εθνικού συμβουλίου στο www.sotiris-koukios.blogspot.com

Anonymous said...

Καλά, τώρα πήρατε πρέφα πόσο βαθύ είναι το μαύρο της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ; Aν δεν κάνω λάθος η εν λόγω εφημερίδα ήταν αυτή που είχε πρωτοσέλιδο προ ετών, άρθρο της Νικολούλη (άλλη κι αυτή!) που φωτογράφιζε τον Κοροβέση ως αρχηγό της 17Ν. Τουλάχιστον όμως αυτό το μαύρο είναι φανερό! Για κάτι άλλα εξαιρετικά παιδιά όμως της δημοσιογραφίας και του life style πέραν του Πρετεντέρη, της Τρέμη και της Ζαχαρέα, "δημοσιογράφους" τύπου Αναστασιάδη μήπως θά'πρεπε ν'αρχίσουμε να μιλάμε περισσότερο;
Γιατί αυτοί είναι που καμουφλάρονται σε (φαιο)πράσινο αλλά από πίσω είναι κρύβουν σκοτεινότερο μαύρο απ'αυτό της ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ.

Anonymous said...

για το γυιο του Τσιτουρίδη δεν ισχυε το ιδιο ομως. Τότε το "πρεζόνι" επαίξε στα ΜΜΕ.Το θεμα είναι ο λύκος και οχι τα προβατα μαυρα κοκκινα γαλάζια

Anonymous said...

Φίλε ανώνυμε (14:14), ο Τσιτουρίδης ήταν ΥΠΟΥΡΓΟΣ που ΠΑΡΕΒΗ ΝΟΜΟ του Κράτους, που όλοι εμείς οι λοιποί κοινοί θνητοί, έχουμε την υποχρέωση να τον γνωρίζουμε και να τον τηρούμε, προκειμένου να βοηθήσει τον γιό του. Τα περί "πρεζονιού" πρώτη φορά τα ακούω και δεν ξέρω σε ποιά ΜΜΕ έπαιξαν. Πέραν αυτών όμως, ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός των μέσων απ'όπου κι αν προέρχεται πρέπει να είναι κατακρτιτέος και απορριπτέος. Το ότι πιθανά έγινε κάτι τέτοιο με τον γιό του Τσιτουρίδη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναλαμβάνεται και να διαιωνίζεται με οποιουδήποτε άλλου δημοσίου προσώπου το παιδί. Και εν πάση περιπτώσει επιμένω ότι τότε το θέμα δεν ήταν ο γιός (που δυστυχώς τον πήρε η μπάλλα) αλλά ο πατέρας ΥΠΟΥΡΓΟΣ και οι πολιτικά απαράδεκτες ενέργειές του.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Άθλια η «Απογευματινή»κι ακόμα πιο άθλιο το «Πρώτο Θέμα»που έκανε ρελάνς και με δεύτερο παιδί στελέχους του ΣΥΝ.
Αλλά:
σε δύο σχόλια αναφέρθηκε ότι στο παρελθόν η Απογευματινή είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες «συναρμολογημένων» πτωμάτων και τις συκοφαντίες της Νικολούλη περί Κοροβέση και 17Ν. Λάθος, και στις δύο περιπτώσεις ήταν το «Έθνος»!
Αυτά και του Καίσαρος τω Καίσαρι και η κοπριά στα λάχανα

Anonymous said...

Η αμνησία είναι κακός σύμβουλος και δεν βοηθάει κανένα ,λοιπόν ο Τσιτουρίδης έκαμε χρήση νόμου και πέτυχε την μεταγραφή του γυιού του (ΚΑΚΏΣ λέω εγώ ,μην έχει όμως κανένας παιδί με πρόβλημα)
Ο λόγος ήταν η κάποια άγνωστη στο κοινό ιδιαιτερότητα του παιδιού . Οταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση τα ΜΜΕ επαίξαν για το πρόβλημα του παιδιού επωνύμως και εκείνος παραιτήθηκε . Ως πολιτικός πλήρωσε το παιδάκι τι έφταιγε ?
Τώρα τα άλλα είναι κουβέντες του αέρα.ΜΉΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τον αδικο διασυρμό του Νίκου Κ.(γι αυτόν δεν ίσχυε το τεκμήριο αθωότητας) ή τις βίλες που δήθεν είχε ο μακαρίτης ο Χαρίλαος ή τον εξευτελισμός του Χρ. ,έτσι τα θύματα δεν έχουν τελειωμό .
Θα δούμε την φάκα ή μονάχα το τυρί?
ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΣ

demetrat said...

Μακάρι νάτανε μόνο η μαυρίλα τών εφημερίδων, πλένεις τα χεράκια σου και καθαρίζεις.
Η μαυρίλα των ψυχών τους είναι που μέ τρομάζει.
Καί ήθελα νάξερα , όλοι αυτοί οι λεβέντες πού ωρύονται για την ισονομία, παίρνουν όρκο πως τα δικά τους τα παιδιά είναι εκεί που τα νομίζουν;
Ρέ Μάρα κοριτσάκι μου κι εσύ,
έτσι που σέ βλέπω με το στοματάκι σφιγμένο,το βλεμματάκι σκοτεινιασμένο , το μαλλι κάγκελο απ τη λάκ,το μαγουλάκι τίγκα στο ρουζ και το φρυδάκι συνοφρυωμένο,θα στήν πώ την αμαρτία μου.
Μέ τον κ Ρουσόπουλο, ........ συναντιέστε πού και πού;
ας πούμε , σήμερα........
τά χριστούγεννα .......
τό πάσχα........
δ.

Anonymous said...

Αγαπητοί φίλοι,

σχετικά με το ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το που είναι τα παιδιά μας, οι γονείς μας, οι φίλοι μας και οι γνωστοί μας, υπάρχει μια ΠΑΡΑ πολύ καλή παροιμία: εγώ δεν έχω εμπιστοσύνη ούτε στον κώλο μου, πάω να κλάσω και αυτός χέζει!
Αν φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο, τότε ΖΗΤΩ που καήκαμε. Τότε, είμαστε ο καθένας για την πάρτη του, οπότε ΔΕΝ μας ενδιαφέρουν ούτε τα δημοσιεύματα των εγκάθετων εφημερίδων ούτε τίποτα... Μήπως όμως ξεφεύγουμε από την ουσία του πράγματος;
Να είστε σίγουροι ότι ΟΛΟΙ εμείς έχουμε δώσει την δύναμη σε αυτές τις φυλλάδες να κατευθύνουν όλους τους υπόλοιπους που δεν μπαίνουν στην κατάσταση ΣΚΕΨΗΣ και ΚΡΙΣΗΣ.
Υπάρχουν πολλοί από αυτούς γύρω μας... Η μάνα μου... ο ξαδερφός μου... ο θείος μου... Οι περισσότεροι έτσι έμαθαν... Ή δεν θέλησαν ΠΟΤΕ να μάθουν...
ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ να αντιστρέψουμε την κατάσταση.
Μάθετε σε όλους αυτούς να ΜΗΝ αγοράζουν εφημερίδες... Και να αρχίσουν 1 προς 1 να κλείνουν... Κατόπιν, βάλτε πρόγραμμα στην τηλεόραση! Όχι πάνω από 1 ώρα την μέρα, γιατί ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΕΙ!
Όταν θα αρχίσουν να χάνουν λεφτά, τότε θα πάψουν να κρέμονται από τα #$%#$% του κάθε κόμματος ή πολιτικού ή ομάδας...
Προσωπικά, επειδή ο πατέρας μου μου έμαθε να κρίνω όπως πιστεύω εγώ τα πράγματα (και με στήριξε ακόμα και όταν ο ίδιος πίστευε ότι κάνω λάθος στις επιλογές μου) γελάω με όλα αυτά κατευθυντικά μέσα... Τους έχω χεσμένους (λαϊκά)... :)
Με τις υγείες μας λοιπόν...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Mανώλη – Kαλά, η Άννα είναι η αγαπημένη του μπλογκ, και θα έρθει η ώρα της.

@Anon 11.30 – Πολύ σωστή αναφορά.

@Για τους δύο επόμενους Anon – Σωστά. Tο θέμα εκεί ήταν ΑN όντως έγινε σωστή χρήση του νόμου ή όχι. Kαι εν πιάσει περιπτώσει σε συνέντευξή του στον Eυαγγελάτο ο Αλαβάνος υπενθύμισε ότι όταν ξέσπασε η ιστορία με τον Tσιτουρίδη είχε ταχθεί δημόσια εναντίον του διασυρμού του παιδιού του για πολιτικό όφελος. Kαι μπράβο του!

@Σκύλος της Bάλια Kάλντα – Δεν το ξέρω το θέμα φίλε καθόλου.

@Αυτόπτης Mάρτυς – Όχι, να κοιτάμε την φάκα. Eγώ πάντως δεν διαφωνώ με το πνεύμα των όσων γράφεις.

@demetrat – Tο πρόβλημα είναι ότι συναντιόνται φυσικά, και για αυτό και η Mάρα όφειλε να είχε παρατήσει αυτό που κάνει. Αλλά τουλάχιστον δύο κανάλια δεν είχαν πρόβλημα με αυτό. Tο αντίθετο. H έννοια του ασυμβίβαστου στην Eλλάδα δεν υπάρχει. Θέλω να την κάνουμε αυτή τη κουβέντα.

@Kωσταντίνος – Zero – Αδελφέ, αυτό που λες είναι σωστό. Πρέπει ως πολίτες-καταναλωτές, να "ψηφίζουμε" με τις επιλογές μας. Tώρα βέβαια, αυτό που είναι πολύ ενδιαφέρον, είναι πως οι εφημερίδες δεν συντηρούνται από τους αναγνώστες, αλλά από την διαφήμιση. H οποία ενίοτε, δεν δίδεται με βάση την κυκλοφορία τους, αλλά με βάση τα συμφέροντα που εξυπηρετούν. Tραγικό …

o kairos said...

Οχι σχεδον.Μαυρο.

Heroes vs Chuck said...

ΔΜΡ μετά την εξίσωση της έννοιας του «πολίτης» και αυτής του «καταναλωτή» μπαίνεις σε καραντίνα μέχρι να καταλάβεις τι έγραψες. Για να βοηθήσω, οι εφημερίδες γράφουν αυτά που γράφουν γιατί αναφέρονται σε καταναλωτές και όχι σε πολίτες.

Pan said...

Παραφράζω τον fuzzy burlesque.

"Δεν έχω τηλεόραση. Είμαι ελεύθερος."

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Heroes vs. Chuck – Kαι όμως νομίζω ότι παρεξήγησες τι γράφω. Ως καταναλωτής δρω πολιτικά. Kαι "ψηφίζω" και με τα λεφτά μου. Δεν αγοράζω ένα έντυπο που θεωρώ ότι δεν υπηρετεί το ρόλο που έχει ταχθεί. Kαι θα έπρεπε να ψηφίζουμε με τα λεφτά μας σε μία σειρά από επιλογές μας. Πιο καλό παράδειγμα η Vodafone. Ένα θέμα στο οποίο είμαι "χρεωμένος" με κάτι που άφησα μισό.

demetrat said...

Έχει δίκιο ο σκύλος.
Ήταν το Έθνος.
Τόν τεμαχισμό τόν είδα και γω.Όμως δέν θυμάμαι άν ήταν πρωτοσέλιδο, ή δισέλιδη μεσαία .
Τώρα για την κουβέντα για το ασυμβίβαστο της κυρίας Ρουσοπούλου.
Ας αρχίσουμε απ το κράξιμο εμείς , και νάσαι σίγουρος πως θα το αρπάξουν και τα μέσα μετά.
Δέν θα μπορέσουν να αντισταθούν γιατί είναι καταδικασμένα να πέφτουν στη λούμπα της τηλεθέασης.
Μήπως και καταφέρουμε κάτι.
Γιατί απο σοβαρές κουβέντες , δέν ανατριχιάζει το πετσί της.Τίς έχουνε ξανακάνει.

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα said...

Πρωτοσέλιδο ήταν (όχι πως δεν θα το έκανε η Απογευματινή) και αφορούσε το έγκλημα Φραντζή. Τη νεαρή Ζωή που την σκότωσε και τεμάχισε ο σύζυγός της.

Anonymous said...

Ποιο τεκμήριο αθωότητας; Αφού ομολόγησε το λεβεντόπαιδο.

Έτσι έτοιμοι που είσαστε όλοι σας γιατί δεν συστήνετε μία συμμορία; Τότε θα μας πείσετε για τις θεωρίες σας.

Χειροβομβίδες και όπλα, τώρα ξέρετε ποιοι τα έχουν.

Καλές δουλειές και περιμένω τα ποσοστά μου για την ιδέα που σας έδωσα.

Διαγόρας ο Μήλιος said...

Σχετικά με το άρθρο:
Πες τα Χρυσόστομε!

(Σας ζητώ συγγνώμη, αλλά έχω μείνει πολύ πίσω στο feed μου και δεν προλαβαίνω να διαβάσω τα σχόλια)

antigonos said...

Μερικές φορές, όμως, τα εξύφυλλα δεν είναι όλη η ουσία...
Είναι κι αυτά μια φανταχτερή μαρκίζα-κράχτης...