Wednesday, October 03, 2007

Oι "Mυστικοί Πράκτορες" του Γιώργου Παπανδρέου

Kαι ξαφνικά το σκηνικό λένε αλλάζει, και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου "κλείνει την ψαλίδα", ή προηγείται στη κούρσα για την ηγεσία, ανάλογα με ποια δημοσκόπηση διαβάζεις.


Bέβαια, όλη αυτή η ιστορία των δημοσκοπήσεων μοιάζει αυτή τη φορά ακόμα πιο κωμική από ότι συνήθως. Αυτοί που ας πούμε δηλώνουν ψηφοφόροι ή φίλοι του ΠΑΣOK, είναι αμφίβολο αν θα θελήσουν ή θα μπορέσουν στο τέλος να ψηφίσουν σε κομματικές εκλογές. Αφήνω το γεγονός ότι ακόμα δεν είναι καθαρό ποιοι έχουν καν το δικαίωμα να ψηφίσουν. Δεν έχει σημασία. Oι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν δικαίωμα να ρωτήσουν, οι ερωτώντες να απαντήσουν, και τα κανάλια να εξηγήσουν.


Σε λίγο θα μας προτείνουν να καταργήσουμε εντελώς τις εκλογές. Tσάμπα φασαρία και κόστος δηλαδή. Kάνουμε μία δημοσκόπηση και τέλος οι εκλογές, κομματικές, νομαρχιακές, ή εθνικές.


Αλλά δε σκεφτόμουν αυτή τη κωμωδία που ξεκίνησε την επόμενη των εκλογών και που αναγόρευε τον κ. Bενιζέλο Πρόεδρο του κόμματος πριν καν πέσει ένας πυροβολισμός σε αυτή τη μάχη. Αυτή είναι μία άλλη κουβέντα. Αναρωτιόμουν τι να προκάλεσε αυτή τη μεταστροφή στη κοινή γνώμη. Αρκούν μόνο τα λάθη του κ. Bενιζέλου;


Kαι ξαφνικά το συνειδητοποίησα.


Υπήρξαν άνθρωποι, που μεθοδικά, συστηματικά, καθημερινά με τη μελετημένη στάση τους προκάλεσαν τελικά αυτή την εντυπωσιακή μεταστροφή του κόσμου.


Tόσο καλά έκαναν τη δουλεία τους, που ασφαλώς πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο που εκτέλεσαν με αποτελεσματικότητα "μυστικοί πράκτορες" του κ. Γιώργου Παπανδρέου.


Σας παραδίδω λοιπόν δύο από αυτούς και μάλιστα σε στιγμιότυπα από την εκτέλεση της αποστολής τους:







YΓ. Kαι για να αποφύγω και τίποτα παρεξηγήσεις, ναι, φυσικά αστειεύομαι. Όμως αν μερικοί δεν πληρώνονταν από τον κ. Παπανδρέου σε αυτή τη μάχη για τη διαδοχή, πολύ κακώς. Θα έπρεπε. Tόσο στημένη, εμπαθή, και προκλητική κριτική που του κάνουν είναι σίγουρο ότι θα τον καταστήσουν συμπαθή, ακόμα και στους οπαδούς του κ. Bενιζέλου. [Oι φωτογραφίες είναι από την εμφάνιση του κ. Παπαντωνίου στο κεντρικό δελτίο του MEGA τη Δευτέρα που μας πέρασε. Ήταν μία ημέρα που ο πρώην Υπουργός, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με το σκάνδαλο του Xρηματιστηρίου, σάρωσε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα επικρίνοντας τον κ. Παπανδρέου, δηλώνοντας πίστη στον κ. Bενιζέλο και … απειλώντας μας με την επιστροφή του στο πολιτικό προσκήνιο].

29 comments:

Στρατηγός said...

Τι να διαλέξει κανείς, αν πρέπει να διαλέξει, μεταξύ Παπανδρέου και Βενιζέλου; Τα λόγια τους λίγη σημασία έχουν. Αυτό που συνήθως βοηθάει είναι να κλείσεις τη φωνή της τηλεόρασης και να κοιτάξεις απλώς τα πρόσωπα.

Κοιτάζω των Παπανδρέου, συμπαθής, ευγενικός, άτολμος, ήδη έχοντας αποκτήσει όμως σημάδια υποκρισίας. Το χαμόγελο του είναι επιτηδευμένα απλό και προσιτό. Όταν κάνει τον θυμωμένο δεν πείθει.

Κοιτάζω τον Βενιζέλο. Τα μάτια του έχουν κακία, αυτό έρχεται πρώτο. Επίσης εφυία και ευστροφία. Αποφασιστικότητα και δίψα για εξουσία.

Τι να διαλέξω; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Γιωργος Μανουσακης said...

φίλε ΔΜΡ έχεις απόλτο δίκιο σε όσα γράφεις σε αυτό το ποστ. Προσυπογράφω απόλυτα.

Αββαδών said...

Αντε ΔΜΡ συνέχισε έτσι με πνεύμα και χιούμορ και άφησε τις καταγκελίες. Εμένα ποιό πολύ μου αρέσεις χιουμορίστας και με ελαφρότητα στα σοβαρά από ότι καταγκελτικός και κριτής των πάντων, να σκάμε ένα χαμογελάκι.

ΥΓ. Την μήνυση απο τον Στάθη με τις γελιογραφείες την γλυτώνεις, βλεπω όμως το ΜΕΓΚΑ να σου την πέφτει με τα 'σκριν σοτς' (πως έχουμε τα greeklish, το 'σκριν σοτ' είναι αγγλινικά)

Zaphod said...

Σωστός ο ΔΜΡ.
Οι "δημοσιογράφοι" μας το έχουν παρακάνει είτε από εδώ είτε από εκεί.

Έχουν γίνει χειρότεροι από τους πολιτικούς.

Ευτυχώς έχω βρει την λύση για την ηγεσία του κινήματος, το μόνο που μένει είναι να την πρωωθήσουμε!

weetabx said...

Νομίζω ότι ο κόσμος στην περίπτωση αυτή ανέπτυξε συμπάθεια προς τον χαμένο, το αουτσάιντερ. Είναι λίγο σαν τη συμπάθεια που νιώθεις απέναντι σε ένα μικρό, λεπτοκαμωμένο αγόρι που πέφτει θύμα bullying από το χοντρό κωλόπαιδο του σχολείου.

Giannis123 said...

Συμφωνώ φίλε.
Αυτό που έχουμε να κάνουμε τώρα είναι να πείσουμε τον Λαμπράκη να βάλει τον Γιαννάκη να στηρίξει τον Κωστάκη.
Η μόνη μας ελπίδα να απαλλαχθούμε από την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.
Τι λες έχουμε ελπίδες;

yourmusicride said...

Χα χα! πολύ εύστοχο και πραγματικά θα μπορούσε να είναι αλήθεια :P
Πάντως αυτοί οι πολιτικοί όπως ο Παπαντωνίου, Κουλούρης και λοιποί, πότε θα καταλάβουν ότι ζημιώνουν την παράταξη μόνο με την παρουσία τους, και τον εκάστοτε σύμμαχο που επιλέγουν?
---------------------------------
Πως να βλέπει άραγε ένα χελωνάκι τον κόσμο μας?

Δημήτρης Παπαγεωργίου said...
This comment has been removed by the author.
Δημήτρης Παπαγεωργίου said...
This comment has been removed by the author.
Δημήτρης Παπαγεωργίου said...
This comment has been removed by the author.
Δημήτρης Παπαγεωργίου said...
This comment has been removed by the author.
Δημήτρης Παπαγεωργίου said...

Άσχετο, ο blogger κατάφερε να κάνει 4 φορές post το σχόλιο μου!
Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το κίνημα δεν το βλέπω να ανακάμπτει, με αποτέλεσμα να συνεχίσουμε να ζούμε μοναδικές στιγμές σεμνής και ταπεινής διακυβέρνησης.

Anonymous said...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΜΡ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΌΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΘΑΥΜΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΟΥ. ΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΛΟΓΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ.

Anonymous said...

ο πρίγκηπας
http://img204.imageshack.us/img204/3025/benior2.jpg

Anonymous said...

Το 2004 ΔΕΧΘΗΚΑ «ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΗ», ΠΑΡΑΝΟΜΗ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ αποζημίωση ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ …ΜΕ ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕ «ΨΕΥΤΟΑΝΤΑΓΩΓΗ» 100.000 ευρώ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ …ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!!

Anonymous said...

N'αγιάσει το στόμα σου!
Αυτό ακριβώς έχω πάθει!!!
Εκεί που σιχαινόμουνα τον Γιωργάκη τώρα τον έχω κατασυμπαθήσει! Σκέφτομαι μάλιστα να πάω να τον ψηφίσω κιόλας.
Αυτό έγινε όχι μόνο επειδή είδα την εναλλακτική - το μούτρο ύαινας του Μπένι με το μάτι που γυαλίζει - αλλά επίσης λόγω της γλοιώδους και γελοιωδώς λυσσαλέας υποστήριξης του Mega και των Λαμπρακοφυλλάδων. Πιστεύω μάλιστα ότι ήταν ένας από τους λόγους που καταβαραθρώθηκε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Αυτή η συμπεριφορά δημιουργεί αηδία και αποστροφή στον κόσμο. Απορώ πώς δεν το καταλαβαίνουν...

Anonymous said...

Καλά ρε "χελωνάκι χωρίς όνομα" (3/10/2007 18:18), δεν έχεις καταλάβει ακόμα ότι κάτι Παπαντωνίου και Κουλούρηδες ΕΙΝΑΙ η παράταξη; Δηλαδή ποιούς νομίζεις ότι θα τρώς και θα ξανατρώς στη μάπα, είτε ο Μπένι κερδίσει είτε ο GAP; Κι αν δεν είναι ακριβώς αυτοί οι ίδιοι, θα είναι κάποιοι παρόμοιοι. Δηλαδή ο Καστανίδης, ο Λιάνης, ο Χρυσοχοϊδης, η Αποστολάκη (τυχαία επιλογή) σε τί διαφέρουν; Ακόμα κι αν ψοφήσουν ο Μπόμπολας και ο Λαμπράκης, μήπως νομίζουμε ότι θα απαλαγούμε από το Μπομπολιστάν και το Λαμπρακιστάν;

Anonymous said...

Kαι κυρίως το ΠΡΕΤΕΝΤΈΡΙΣΤΑΝ;

theodore said...

Στις 11/11 ψηφίζουμε για να δώσουμε στο ΠΑΣΟΚ νέα δυναμική.

www.karsilamas.blogspot.com

diib said...

Ο καημένος! Πήρε με το ζόρι το ‘θαμπό’ το δακτυλίδι! Τον βάλανε στο πλοίο που βούλιαζε χωρίς να μπορεί να επιλέξει ούτε καν τους ναύτες… Και ο άμοιρος -τι να κάνει;- τα υπέμεινε όλα χαμογελώντας + πανηγυρίζοντας!
Θυσιάστηκε για να γίνει ‘προεδράρα’. Και όλα αυτά για μας φυσικά, για το μέλλον μας, για να περνάμε καλλίτερα, να νοιώθουμε πιο ασφαλείς, να θαυμάζουμε + να χαιρόμαστε την ‘προεδράρα’.
Είναι δυνατόν να μας νομίζουν τόσο κάφρους; Να φαντάζονται πως είναι πιθανόν να ‘χάψουμε’ αυτές τις ανοησίες; Μας έχουν παρεξηγήσει. Για ακόμα μια φορά πληρώνουμε την αδράνεια, την ανοχή + την μιζέρια μας απέναντι στην ηθική και την αισθητική τους.

Anonymous said...

testing

Anonymous said...

Ρε συ ΔΜΡ,

στ' αλήθεια πως δεν σπυ την βράει ΚΑΙ ο Τζουμάκας με τα ψέμματα που λέει και τις αθλιότητες του, πως δεν σου την βαράει ΚΑΙ ο Τσοβόλας ΚΑΙ όλοι αυτοί οι παλιοπασόκοι που είδαν ξανά φως και μπήκαν.
Μόνο ο Βενιζέλος και τα δικά του σκατά σου μυρίζουν?

Unknown said...

Εάν ο αγώνας Βενιζέλου-Παπανδρέου ήταν αγώνας κατς (όπου ο νικητής βγαίνει σε μερικά δευτερόλεπτα) νικητής θα ήταν ο Βενιζέλος..
Τώρα που έγινε αγώνας παρατεταμένης ταχύτητος ο Βενιζέλος δεν μπορεί να νικήσει..

ikonikos said...

Γεια σου DMR! Έπεσες διάνα, ποιά χειρότερη δυσφήμιση ενός πολιτικού από τη θέα μόνο και μόνο ενός από τα πλέον βδελυρά δίδυμα της μιντιακής και πολιτικής ζωής. Ούτε να το είχε σχεδιάσει ο γιωργάκης! Αλλά αυτό που μου κάνει πιο πολύ εντύπωση είναι ότι στο Mega έχουν βαλθεί να αναστήσουν πολιτικούς βρυκόλακες...

Anonymous said...

Pes ta chrisostome ke min masas apo ala ntalon kritikes

Anonymous said...

Κανετε το ιντερνετ να δικαιολογει την φιλοδοξια αυτων που το εκαναν να μοιαζει με την ανοιχτη δημοκρατικη κοινωνια και να αποτελει ελπιδα για το μελλον του λαου μας....
Συγχαρητηρια!

theodore said...

WWW.KARSILAMAS.BLOGSPOT.COM

Διαβάστε ποιοί στηρίζουν τον ΓΑΠ,τι έλεγε γι'αυτόν ο Πάγκαλος,τι πρόβλημα είχε και έχει με τους.....Βενιζέλους,ο Τζουμάκας.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@ Στρατηγός – Eίναι πολλά που δεν ξέρουμε, αλλά τα λόγια, και πιο πολύ οι πράξεις είναι που μετράνε.

@ Mανουσάκης – Mας συνδέει ο θαυμασμός για τα πρόσωπα, ε Γιώργο;

@ Αββαδών – Eδώ του κάνω και τσάμπα διαφήμιση! Απλώς δε νομίζω να με καλέσουν στο πάρτυ τους …

@ Zaphod – Ωχ, τρομερή ιδέα!

@ wtbx – Eμ, και αυτό το χοντ…παιδί δε μπορεί να συγκρατηθεί ρε παιδί μου.

@giannis123 – Nα σου πω αδερφέ, εγώ λέω ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για αυτούς που μας κυβερνάνε …

@χελωνάκι – Αυτό που μετράει για αυτούς είναι τι ωφελεί και τι ζημιώνει τον εαυτό τους.

@pinsiktros – Eδώ θα τα δούμε όλα. Kαι μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν και τα άλλα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης. Πώς θα διαχειριστούν τις ψήφους που έλαβαν;

@Ιωάννα – Bλέπεις, άλλα να είσαι στον πάγκο, και άλλο να είσαι στο προσκήνιο.

@diib – Mα και αυτός πληρώνει τις επιλογές του τώρα. Kαμιά φορά όντως "όλα εδώ πληρώνονται" …

@anon.11.09 – Αυτό που μου τη σπάει είναι ότι όψιμα αποφάσισαν όλοι να κάνουν κριτική και αυτοκριτική. Για αυτό και εγώ δε μετανιώνω καθόλου που δεν τους προτίμησα στις εκλογές. Eκείνο το φακελάκι το ένα που μου αναλογούσε δε τους το χάρισα, γιατί με θεώρησαν και εμένα και πολύ κόσμο δεδομένο. Tώρα λοιπόν μαζί με τα ψέματα λέγονται και πολλές αλήθειες.

@Bαρδάκας – Eμ, κακό πράγμα η βουλιμία γενικώς …

Anonymous said...

Τελικά το ΜΕΓΚΑ κάνει ζημιά στο Βενιζέλο! Δες εδώ:
www.sofistis.wordpress.com