Wednesday, January 31, 2007

Περισσότερος Χυμός σε Λίγο

Tραγικό: ομαδικά πυρά από την ιδιωτική τηλεόραση κατά της EΡT για τον κομπογιαννιτισμό της εκπομπής για τον χυμό φύλλων ελιάς. Που καταντήσαμε. Nα κατηγορούν τα ιδιωτικά κανάλια τη δημόσια τηλεόραση για αναξιοπιστία.

Πυρά ομαδικά και από τις στήλες τηλεκριτικής των εφημερίδων. Tο Eθνικο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ατάραχο. Tο ίδιο και ο πρόεδρος της EΡT κ. Παναγόπουλος. Tο ίδιο και ο πολιτικός του προϊστάμενος κ. Ρουσόπουλος.

7 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Κοιτα να δεις που φτασαμε!!!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Σου λέω, μεγάλη θλίψη... Να κάνει βραδυνή εκπομπή ο Μάνεσης στον ALPHA, να κράζει την ΕΡΤ, και να φέρνει ένα ψώνιο στο μεταξύ, κατάληλο μόνο για φάρμακα, τον Παπανικόλα, ο οποίος πάλι να μιλάει για τον χυμό φύλλων ελιάς.

Όμως τον Μάνεση τουλάχιστον δεν τον πληρώνουμε εμείς. (Τον πληρώνουμε δηλαδή γιατί ο ALPHA χρωστάει πολλά λεφτά - αλλά τελοσπάντων ας μη τη μεγαλώσουμε τη κουβέντα αυτή τη στιγμή).

Και ένας από την ΕΡΤ δεν βγει να πει μία κουβέντα...

funEL said...

Αυτή η Αννα ... πάει να ξεπεράσει τον Προφήτη

+σκοτάδισον+

Anonymous said...

Einai sklhrh h maxh. Elies, Gioufo, skylia. Mh thn ypotimas thn Anna.

JS

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Αλλεργικό σοκ και διαταραχές από τα μαντζούνια της ελιάς

«Δεν υπάρχει οποιαδήποτε αποδεδειγμένη αντικαρκινική δράση του χυμού από τα φύλλα της ελιάς», βεβαιώνει τους ασθενείς η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, που σε ανακοίνωσή της «καταδικάζει το εμπόριο ελπίδας που γίνεται από επιτήδειους και άσχετους, σε βάρος της υγείας των αρρώστων με καρκίνο».

Το Δ.Σ. της Εταιρείας θεωρεί «καταστροφική τη διακοπή της θεραπείας που παρέχεται από ειδικούς ογκολόγους» και διατηρεί, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το δικαίωμα να προσφύγει στη Δικαιοσύνη με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της υγείας του Ελληνα ασθενή με καρκίνο.

Οπως ανέφεραν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, υπήρξαν καταγγελίες από Συλλόγους Καρκινοπαθών για ασθενείς που σταμάτησαν τις θεραπείες τους για να πιουν τον χυμό από φύλλα ελιάς, ενώ τόνισαν ότι δεν έχουν μελετηθεί η τοξικότητα αυτού του χυμού και οι παρενέργειες που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα η χρήση του. Ανέφεραν ότι ήδη ένας ασθενής που ήπιε τον χυμό νοσηλεύθηκε με αλλεργικό σοκ, ενώ πολλοί παρουσίασαν γαστρεντερικές διαταραχές.

Τέλος, τα μέλη του Δ.Σ. της Εταιρείας έκαναν έκκληση στα ΜΜΕ να σταματήσουν να προβάλλουν το θέμα και να ασχοληθούν με τα πραγματικά επιτεύγματα της επιστήμης στη μάχη κατά του καρκίνου.

(Ελευθεροτυπία)

Anonymous said...

Η ελευρωπαΐνη

Τα ελαιόφυλλα περιέχουν την ουσία ελευρωπαΐνη σε τόσο μεγάλες συγκεντρώσεις, που ενδέχεται να έχουν τοξική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, αντί να τον μειώνουν! Επιπλέον, είναι επικίνδυνα εξαιτίας των φυτοφαρμάκων με τα οποία ραντίζονται.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα που εμφανίζεται τις τελευταίες ημέρες σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές διαφημίζοντας το... διά πάσαν νόσον λιόζουμο, φέρεται να κατηγορείται για απάτη κατά συρροή. Σε πρώτο βαθμό έχει καταδικασθεί σε 15 μήνες φυλάκιση. (Εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, 2 Φεβρουαρίου).

ytb

Anonymous said...

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΕΣΡ
http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=43576428

«Φραπελιά» και πρόστιμα

Ρεπορτάζ: Μ. ΠΕΤΡΟΥΤΣΟΥ - Σ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Στο «μικροσκόπιο» του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης έχουν μπει πλέον εκπομπές και δελτία ειδήσεων που ασχολήθηκαν με την περιβόητη «φραπελιά», με πρώτη και καλύτερη τη δημόσια τηλεόραση, ενώ χθες η ανεξάρτητη αρχή φιλοδώρησε με συνολικό πρόστιμο 83.000 ευρώ τέσσερα κανάλια και έξι ραδιόφωνα.

Η Αννα Δρούζα «έστειλε» την ΕΡΤ στο ΕΣΡ
Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης, επέμεινε χθες ότι το Συμβούλιο έδρασε σχετικά γρήγορα, τονίζοντας ότι σε τόσο σοβαρά ζητήματα η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ανάλογη. Ηδη, όπως είπε, απομαγνητοφωνούνται οι εκπομπές που ασχολήθηκαν με τη «φραπελιά», της Αννας Δρούζα «Η ζωή είναι παιχνίδι» στη ΝΕΤ και της Τατιάνας Στεφανίδου «Αξίζει να το δεις» στον ΑΝΤ 1, ώστε να καταγραφούν τα πραγματικά περιστατικά και να γίνει νομικός έλεγχος. «Δεν μπορούμε να γίνουμε Ιερά Εξέταση. Χρειάζεται προσοχή...», τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι καταγράφονται οι σχετικές αναφορές που γίνονται σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές ώστε να γίνει έλεγχος και σε αυτές.

Στο Συμβούλιο βρέθηκαν χθες οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ για άλλο ζήτημα που εξετάζεται και πάλι για εκπομπή της Αννας Δρούζα (20/11/2006), σχετικά με συγκεκαλυμμένη διαφήμιση φαρμάκων για αδυνάτισμα που χορηγούνται με συνταγή ιατρού. Για το θέμα θα κατατεθεί υπόμνημα, αλλά οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ όταν ρωτήθηκαν αν έχουν ληφθεί μέτρα για τις εκπομπές με τη «φραπελιά», σύμφωνα με δημοσιεύματα, απάντησαν θετικά.

-ytb