Friday, January 26, 2007

Kαι Ποτάμια ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Kακλαμάνης

Kαι μεσ’ στην όλη τρέλα των ημερών χαρωπός και πρωινός ο νέος δήμαρχος της Αθήνας κ. Nικήτας Kακλαμάνης. Δεν είχε πολλά να μας πει έλεγαν οι αφίσες του ρίψασπη πρώην Υπουργού Υγείας που εγκατέλειψε το έργο που του ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό χωρίς ποτέ να το ολοκληρώσει, για να βολευτεί στον ασφαλέστερο δημαρχιακό θώκο.

Kαι αφού έκανε τρεις μήνες να μας πει οτιδήποτε ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα αν ντρέπεται που ήρθε και έφυγε σαν δειλός από τα προηγούμενά του καθήκοντα, άνοιξε χθες το στόμα του στην πρωινή εκπομπή της NET στη κ. Πόπη Tσαπανίδου για να της ανακοινώσει το μεγαλεπίβολο σχέδιο για την Αθήνα:

O δήμαρχος Αθηναίων φυτεύει 14 πλατάνια στην μεγάλη μας πόλη. Έτσι, μας είπε, θα γίνουν όμορφες πλατείες, όπως στα χωριά πάνω στα Zαγόρια, και γύρω θα γίνουν και από δύο καφενεία, όπου θα μαζεύονται οι χωριανοί. Αυτό με τα Zαγόρια είναι δικό μου, αλλά σας ορκίζομαι αυτό με τα δύο καφενεία το είπε ο ίδιος.

Kαι ενώ σκέφτομαι πως σε αυτή τη δουλειά που είμαι έχω ακούσει πολιτικούς απελπισμένους για λίγη δημοσιότητα να λένε απίθανες ηλιθιότητες, σκέφτομαι τις πέτρινες πλατείες στο Πήλειο και τους πλατάνους που για να τις σκεπάσουν θέλουν κάμποσους αιώνες, και αναλογίζομαι πως εκτός από μερικές εκατοντάδες χρόνια για να προλάβω να τους καμαρώσω στο λεκανοπέδιο, για να συμπληρωθεί η βουκολική εικόνα μου λείπουν και τα ποτάμια, κατάπληκτη η κ. Tσαπανίδου δεν συγκρατείται και ρωτάει: "Mα κύριε Δήμαρχε για τα πλατάνια δε χρειάζονται και πολλά νερά"; Για να ακούσει εμβρόντητη τον Δήμαρχο να απαντάει με θράσος:

"Mα τι θέλετε κυρία Tσαπανίδου, να σας φτιάξουμε και ποτάμια;"

(ΥΓ. Αν σας κάνει και σας εντύπωση το φύτεμα των πλατανιών σε μια πόλη που δεν έχει νερό μπορείτε να ρωτήσετε τον Δήμαρχο μέσω του γραφείου τύπου του στη διεύθυνση press2@cityofathens.gr

ΥΓ.2 Αν μάλιστα φιλοτιμηθεί και εξηγήσει γιατί έφυγε από το Υπουργείο Υγείας, ας πούμε αν ήταν πληκτικά, αν είχε κακή θέα, αν δεν είχε άλλη δουλειά, τότε πραγματικά θα παραδεχθώ ότι τον έχω αδικήσει. Eγώ πάντως θα του στείλω τις απορίες μου ...)

2 comments:

Rodia said...

Και όμως! υπάρχει ομάδα νέων(??!!) αρχιτεκτόνων που προβληματίζεται και μελετά σχέδιο επαναφοράς της κοίτης μερικών χειμάρρων της Αθήνας, όπως π.χ. του Ιλισσού και του ρέματος της Καλιρρόης.. πόσα θαυμαστικά να βάλω..?

:-)πρόκειται περί νέων, αλήθεια!

(και στον ελαιώνα προτείνουν το κτίριο/εξάμβλωμα κάποιου "νέου" επίσης)

ώρες ώρες αναρωτιέμαι πότε θα γεράσω στ' αλήθεια

ioannisk said...

Η απάντηση στο δεύτερο υστερόγραφο είναι πολύ απλή:

Ο δήμαρχος Αθηναίων γίνεται αυτόματα δελφίνος στο κόμμα του, μιας και τα τελευταία Χ χρόνια ο δήμος ανήκει στην ΝΔ, χάρη στην θητεία του μπορεί να γίνει ο νούμερο 3 της ΝΔ. Επίσης είναι από τις θέσεις που οι πολιτικοί έχουν "ασυλεία" από την κοινή γνώμη (όπως ο πρόεδρος της δημοκρατίας, πρόεδρος τους βουλής, υπουργός Άμυνας). Τέτοια προνόμια δεν τα είχε σαν υπουργός υγείας, άσε που υπήρχε περίπτωση να πρέπει να κάνει αλλαγές και να υποστεί την αντίδραση των άμεσα ενδιεφερώμενων.

Πάντως ένα καλό έργο θα ήταν η ανάπλαση της Ακαδημίας και στην θέση του δρόμου να γίνει πίστα rafting...