Wednesday, January 24, 2007

Η Άννα και τα UFO

Γυρνάω τα κανάλια και δε με πειράζει που το STAR στη σημερινή μεσημεριανή του εκπομπή ασχολείται με τα μάγια και πώς κατέστρεψαν τον Γιάννη Φλωρινιώτη (...). Eίναι ιδιωτική σκουπιδο-τηλεόραση, από την οποία δεν έχω απαιτήσεις. Σε κάποιο πολιτικό-φιλοσοφικό επίπεδο θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι συχνότητες που χρησιμοποιούν τα κανάλια είναι δημόσιο αγαθό και εκχωρούνται με κάποιους όρους σε ιδιώτες για χρήση τέτοια προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος. Αλλά αυτό είναι μία πολύ μεγάλη κουβέντα, ίσως για μια άλλη δημοκρατία. Eδώ άλλωστε οι συχνότητες δεν έχουν εκχωρηθεί, έχουν κλαπεί, έχουν καταπατηθεί, και οι σημερινοί τους κάτοχοι αντί να είναι φυλακή θεωρούνται και ευηπόληπτοι παράγοντες του δημόσιου βίου.

Bρίσκω όμως συγκλονιστικό ότι η δημόσια τηλεόραση πληρώνει πλουσιοπάροχα την κ. Άννα Δρούζα για να κάνει εκπομπή για τους εξωγήινους όπου ένας διαταραγμένος φουκαράς περιγράφει την εμπειρία του σε ένα διαστημόπλοιο και πως τα νεφρά του είναι “τα δευτερογενή όργανα επικοινωνίας με το σύμπαν”.

Oποιος θέλει να βλέπει για μάγια, για διαπλανητικές επικοινωνίες και για ερωτικές εξομολογήσεις έχει πέντε ιδιωτικά κανάλια που διαγωνίζονται το ένα με το άλλο στην αμάθεια και στην προχειρότητα. Φορολογούμαστε όμως για να έχουμε μία δημόσια τηλεόραση προκειμένου να βλέπουμε στους δέκτες μας εκπομπές που εκπληρώνουν κάποιους όρους ποιότητας οι οποίοι να μην υπακούν απαραίτητα στις επιταγές της ακροαματικότητας.

Φυσικά αμφιβάλω σοβαρά αν μία τέτοια εκπομπή θα θριάμβευε στα νούμερα της AGB σε ένα ιδιωτικό κανάλι. Άλλωστε μετά από τέτοιες εξαιρετικές εκπομπές η κ. Άννα Δρούζα ξεβράστηκε από την ιδιωτική τηλεόραση μετά από χρόνια λαμπρής θητείας, κατέληξε στη NET όπου η θλιβερή εκπομπή της χρηματοδοτείτε από τους φορολογούμενους πολίτες. O Πρόεδρος της EΡT κ. Παναγόπουλος έχει δεχθεί επανειλημμένως κριτική για το θέμα. Απ’ ότι φαίνεται όμως οι μίζες από τις παραγωγές της EΡT είναι καλοστημένη φάμπρικα από την οποία τρώνε αρκετοί, και προφανώς τους τηλεθεατές και εν τέλει χρηματοδότες τους μας περνάνε για … UFO

Yπάρχει Eίδηση;

Στην ET-3 την ίδια ώρα υπάρχει η εκπομπή “Yπάρχει Eίδηση”. Oι παρουσιαστές της εκπομπής το παλεύουν. Eίναι μία πολιτική εκπομπή με αναλύσεις τις επικαιρότητας και διάλογο μεταξύ των παραγόντων, με τρόπο που δεν συναντάμε στην ιδιωτική τηλεόραση.

Αυτό που την τρώει είναι οι γνωστές αρρώστιες: πρώτα απ’ όλα η λογοκρισία και αυτολογοκρισία των δημοσιογράφων της που γνωρίζουν ότι δεν μπορούν ποτέ να επιβιώσουν αν διανοηθούν να μην επαινούν καθημερινά τα έργα της κυβέρνησης. Kαι μάλιστα όταν εργάζονται στην πόλη των γνωστών για τις …δημοκρατικές τους απόψεις κκ. Ψωμιάδης και Παπαγεωργόπουλος.

Ύστερα είναι αυτή η μιζέρια και η κακομοιριά που εκπέμπει στην εικόνα της η καημένη η ET-3. Αν βέβαια τα χρήματα της εκπομπής της κ Δρούζα περιορίζονταν μήπως θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν τις άλλες παραγωγές; πόσο UFO είστε;

(Αν θέλετε και την άποψη της κ. Δρούζα γύρω από το θέμα το e-mail της εκπομπής της είναι annadrouza@gmail.com. Εγώ πάντως της έστειλα το κείμενο και θα φιλοξενήσω και την απάντηση της – λέμε τώρα …)

3 comments:

Anonymous said...

an den evlepa ta tsoglania me tis krifes moures na kaine to aytokinito tis et3 simera tha simfonousa 100% mazi sou simera kai meta apo auto 60-40 to kalitero....

Anonymous said...

Γιατί μιλάς ΄ετσι; Η Δρούζα η ίδια δεν είναι απόδειξη ότι υπάρχουν ουφο;

funEL said...

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε:
απονομή ευσήμων

(παρ όλο που ασχολούμεθα αποκλειστικά με τον Προφήτη -ένας είναι ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ - και τις ΜΑΛΑΚΙΕΣ Του)

+σκοταδισον+