Sunday, October 14, 2007

Blog Action Day για το Περιβάλλον - ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Οκτωβρίου

Παγκόσμια έκκληση για δημοσίευση κείμενου σχετικά με το περιβάλλον, αύριο, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, από όλα τα blogs σε όλο τον κόσμο.

Δείτε και τα σχετικά videos που ακολουθούν:



31 comments:

ange-ta said...

Σήμερα στις 24.00
Στην αλλαγή της μέρας, θα σε συνοδέψω!

ΠΡΕΖΑ TV said...

Και ποιος ειπαμε οτι το διοργανωνει ολο αυτο;;;

Giannis123 said...

Ο Αλ Γκορ και η συνοδεία του πήρανε λέει το Νομπελ για τις δράσεις τους υπέρ του περιβάλλοντος.
Ως υποπλανητάρχης τί έκανε;
Ούτε το πρωτόκολλο του Κιότο δεν υπέγραψε.
Τώρα γυρίζει όλο τον κόσμο και τα κονομάει για να σώσει τον πλανήτη.
Όσο είναι αληθινές οι προθέσεις του, άλλο τόσο είναι και αυτών που διοργανώνουν τέτοιες παγκόσμιες "δράσεις".
Το παράδειγμά μας πρέπει να είναι ο Αλ Γκόρ.
Ο οποίος ως αντιπλανητάρχης ήταν Οικολόγος.
Ως υποψήφιος πλανητάρχης έγινε Οικονομολόγος. Προσπαθώντας να νομιμοποιήσει την Οικολογική του υπόσταση.
Ως νομπελίστας έγινε (Οι)κονομολόγος.
Πείσθηκε κανείς;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

H πρωτοβουλία βρίσκεται στο http://blogactionday.org.

Eκτός από μεγάλα εκτός Eλλάδας μπλογκς όπως το Lifehacker και TreeHugger, υποστηρίζεται και από φορείς όπως τα Ηνωμένα Έθνη, δηλαδή το United Nations Environment Programme

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

- Αγαπητέ Πρέζα TV, έγραψα αυτό που ρώτησες χωριστά, πιο πάνω.

- Kαλώς την Ange-ta.

- Αγαπητέ Γιάννη123, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Gore στην μετά-κυβερνητική του θητεία υπήρξε εξαιρετικά αποτελεσματικός στο να πείσει πολύ κόσμο να εστιάσει στο περιβαντολογικό θέμα, και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Όντας από παλιά πλούσια οικογένεια, είναι σίγουρο ότι από αυτή τη δράση του σήμερα δε κερδίζει σε λεφτά τίποτα, ούτε το έχει ανάγκη.

dousam said...

will publish you thanks for the idea
Gore is good for disseminating the cause however..krata mikro kalathi kammia fora

Dreamkira said...

Την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τον Ευρωπαίο επίτροπο Περιβάλλοντος Σταύρο Δήμα θα έχουν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου οι χρήστες του Διαδικτύου, μέσα από μία ανοιχτή για το κοινό συνομιλία.

περισσότερα εδώ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=839649&lngDtrID=252

the navigator said...

Παρόλο που κάτι με πιάνει όταν ακούω για μαζικές ενέργεις μέσω blogs ίσως να έχει νόημα...

για να δούμε...

την καλησπέρα μου...

όσο για τον Γκορ...

sorry αλλά δεν θα πάρω...ακόμα και αν κατά μια έννοια βοηθά αυτό που κάνει επί του παρόντος...

the navigator said...
This comment has been removed by the author.
Chris said...

Είμαι αρκετά σκεπτικός στο αν θα κάνω κάτι. Αυτές οι ημέρες αφιερώματα μου φέρνουν λίγο σαν άλλοθι ή σαν εξομολόγηση που κάνεις ότι κάνεις και μετά το λες στον παπά και άντε πάλι από την αρχή.
Αν είναι για συνειδητοποίηση , η μπλοκγόσφαιρα δεν νομίζω ότι το έχει ανάγκη ούτε είναι τα λόγια που μετράνε. Από αυτά όλοι τα ξέρουν. Ο Αλ πήρε και Νομπελ. Η δράση μετράει και εκει τα χαλάμε.
Θα δω αύριο μήπως κάνω κάτι στο γραφείο μου.

Anonymous said...

Μη μασάτε ρε! Μάρκετινγκ είναι! www.sofistis.wordpress.com

ATHENA said...

ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ;-)

demetrat said...

Οχι δε μασαμε ρε.
Ο Γκόρ επειδή υπήρξε αποτελεσματικός (και δέν ξέρουμε ακόμα και τους λόγους),δέν ξεχνάμε οτι γέμισε τόν κόσμο με απεμπλουτισμένο,και δέν έκανε τίποτα για να το σταματήσει.Oύτε στόμα ,ούτε μιλιά είχε το πουλάκι μου.
Κι επειδή αποφάσισαν δεν ξερω που να τον πλασάρουν για ειρηνοποιό και μεγα περιβαλοντολόγο ,θά πρέπει να ξεχάσουμε τον προηγούμενο βίο του;
Τελικά μασάμε ρε.
Όσο για το άλλο την πλούσια οικογένεια, κι οι αγγελόπουλοι απο μεγάλη οικογένεια ειναι , και πλούσια,τί παει να πει αυτό, πώς δέν τα θέλουνε τα φράγκα πια;
Άν ο Γκόρ , θέλει να φροντίσει για την ψυχή του λόγω ενοχών (που αμφιβάλλω)νά παει σε μοναστήρι.
Μαλακίες τύπου πόνος για το περιβάλλον πίσω πίσω, αλλού.
δ.

Anonymous said...

TSEKARETE KI AYTO

http://greece-salonika.blogspot.com/2007/10/blog-post_15.html

KitsosMitsos said...

Αναγνωρίσιμη ενέργεια. Τουλάχιστον μερίδα του κόσμου θα ασχολήθει άλλη μια μέρα με τα περιβαλλοντικά θέματα.
Ας είναι μόνο η αρχή. Ας αρχίσει η δράση.

dousam said...

exeis dikio brother Esy eisai omos protoporos kai akolouthoume emeis sta xnaria giati at the end of the day DEN MASAME RE !!! gia ton Gore symfono me ton prolalisanta!

5 pink flowers said...

σε ευχαριστω καλε επισκεπτη που μας υπeνθυμιζεις να μην μασαμε και να μην ξεχναμε τα ωραια εμeις σας εχουme ηδη συνδεσει καθως σας αγαπησαμε απο τη πρωτη στιγμη ηδη με την τολμη του τιτλου σας

island said...

Εγώ φίλε μου σε συνόδεψα αλλά είδα ότι οι περισσότεροι(απο όσους διαβάζω)ενώ είχαν αναρτήσει το σχετικό μπάνερ μέρες πριν δυστυχώς δεν έκαναν τον κόπο να γράψουν ούτε μία αράδα για το περιβάλλον.Μήπως στην Ελλάδα όπου όλα ξεφουσκώνουν γρήγορα ξεφουσκώνει και η μικρή περιβαλλοντολογική συνείδηση;

Anonymous said...

Οι «ταραχοποιοί» και η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας!!!

Σκέψεις ενός πολίτη για το κύριο άρθρο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ της Παρασκευής,30-5-08


Διαβάζω: «Η βία στα Πανεπιστήμια δεν πλήττει μόνο την ακαδημαϊκή κοινότητα.»
Σωστά. Δεν είναι οι φοιτητές μόνον που βιάζονται όταν, αδύναμοι να αντιδράσουν, υποχρεώνονται να βγαίνουν αγράμματοι από τα πανεπιστήμια.
Συνεχίζω: «Υπονομεύει τη Δημοκρατία.»
Σωστά. Ένας αμόρφωτος πολίτης είναι ένας αδιαφώτιστος πολίτης, αδυνατών, από την αμορφωσιά του τώρα, να λειτουργήσει δημοκρατικά μέσα σε μια κοινότητα.
Συνεχίζω: «Οι προπηλακισμοί των πρυτάνεων και η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας από μικρές ομάδες ταραχοποιών απαιτούν άμεση απάντηση από τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.»(τέρμα της πρώτης παραγράφου-εν όλω τρεις).
Εδώ καταλαβαίνω ότι η εφημερίδα τα βάζει όχι με την κυβέρνηση όπως υπέθεσα, αλλά με τους «ταραχοποιούς».
Ταραχοποιοί λοιπόν οι φοιτητές!
Έχει σκεφτεί ποτέ όμως η εφημερίδα πόση ταραχή έχει συμπυκνωθεί, για χρόνια τώρα, στις ψυχές και στις ζωές των «ταραχοποιών» αυτών, από τις καταστροφικές του μέλλοντος κάθε φοιτητή αποφάσεις και τακτικές του κράτους, τακτικές που τον καταδικάζουν σε διαιώνιση της τριτοκοσμικής του νοοτροπίας, που, ο φαύλος αυτός κύκλος του έχει επιβάλει;
Σκέφτηκε ποτέ η εφημερίδα πόση αθέατη ταραχή πιέζει τα βάθη της θάλασσας, και συμπέρανε ποτέ κατόπιν, ότι δεν πρέπει να κακίζει τα κύματα για τον αφρό που σηκώνουν και για τον επιφανειακό σάλο που προκαλούν; (και, μέσα σε παρένθεση, ας πάω λίγο μακρύτερα-σκέφτηκε ποτέ η εφημερίδα όταν θα γίνει ένας υποθαλάσσιος σεισμός, το τσουνάμι που θα σηκώσει δε θα την αφήσει ούτε να σκεφτεί για «ταραχοποιούς», που τώρα άσκεφτα ψέγει;)

Μα η εφημερίδα κόπτεται και για την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας που προκαλούν οι «ταραχοποιοί».
Δεν υπάρχει αντίρρηση, οι «ταραχοποιοί» καταστρέφουν δημόσια περιουσία. Όπως η γάτα όταν νιώσει έγκλειστη σε ένα στενό δωμάτιο σχίζει τις κουρτίνες και σπάζει κανένα βάζο στην προσπάθειά της να ξεφύγει.
Το ερώτημα που θα έπρεπε να βάλει στον εαυτό της η καλή εφημερίδα, θα ήταν αν αξίζει ναι ή όχι τον κόπο η μικρή αυτή καταστροφή δημόσιας περιουσίας, όταν έχει για αποτέλεσμα και για αντίτιμο την πραγματική μόρφωση των σημερινών φοιτητών και αυριανών πολιτών της κακόμοιρης αυτής χώρας-αν δηλαδή έχει για σκοπό και αντίτιμο η χώρα αυτή να βγει από τον κατάλογο των, φτωχών σε ήθος, σε γνώση και σε αξιοπρέπεια συγγενών, της πολιτισμένης ανθρωπότητας.
Και θα έπρεπε η καλή εφημερίδα να κάνει τη σύγκριση με τεράστιες -σε σύγκριση με αυτές που προκαλούν οι «ταραχοποιοί»- καταστροφές δημόσιας περιουσίας που προκαλούν άλλες, «μικρές» κι αυτές ομάδες (έως και άτομα),και μάλιστα όχι επιδιώκοντας κάτι ευγενές, αλλά τη δική τους και μόνον ευμάρεια, τον δικό τους και μόνον πλουτισμό, τη δική τους και μόνον καλοπέραση.
Τις καταστροφές των δασών, τις απώλειες ανθρώπινων ζωών στους δρόμους και στα εργοστάσια, την καταστροφή των δομημένων ομολόγων, την εξουθένωση της αξιοπρέπειας εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών-καταστροφές όλες αυτές, που έχουν προκαλέσει πολιτικοί από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίον «πολιτευτή»,χωρίς καθόλου να έχει ούτε αναρωτηθεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ποιος θα πληρώσει για τις καταστροφές αυτές δημόσιας περιουσίας, που φτάνουν μάλιστα σε δισεκατομμύρια ευρώ και όχι σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, όπως οι καταστροφές που προκάλεσαν οι «ταραχοποιοί» (πάλι καλά που δεν τους λέει και τρομοκράτες…)

Και συνεχίζω το διάβασμα του άρθρου (παράγραφος δεύτερη): «Άπαντες, ακόμη και ο «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα τη βία των ολίγων. Δίχως «ναι, μεν αλλά». Οφείλουν να απομονώσουν ηθικά και πολιτικά τους τραμπούκους που καταστρέφουν το δημόσιο πανεπιστήμιο και να ζητήσουν την εξασφάλιση της ελάχιστης νομιμότητας.»
Υποδείξεις της εφημερίδας προς τον ΣυΡΙΖΑ!...Και μάλιστα θέλει η καταδίκη να είναι απερίφραστη! Δίχως ναι μεν, αλλά…!
Ίσως η εφημερίδα να νιώθει ότι έχει τη δύναμη να διατάσσει τα κόμματα τι θα πράξουν στη Βουλή. Και το λέει, χωρίς να της περάσει από το μυαλό, ότι αυτό ακριβώς που αυτή κάνει «υπονομεύει τη δημοκρατία». Και, ίσως από ένστικτο, στο τέλος της παραγράφου η εφημερίδα κάνει σκόντο στις επιταγές της, γιατί αρκείται να απαιτεί τη «ελάχιστη νομιμότητα».
(Εδώ δεν μπορώ παρά να θυμηθώ την περίοδο που, επί πρωθυπουργίας Ράλλη, όταν στη Βουλή συζητιόταν η κατάληψη της Νομικής, ο Κύρκος-και ενώ οι άλλοι αρχηγοί κομμάτων είχαν καταδικάσει την κατάληψη-, σηκώθηκε και άρχισε να υπεραμύνεται λαύρος του δικαιώματος των φοιτητών να κάνουν κατάληψη. Τον διακόπτει ο Ράλλης, και επιτιμητικά, του λέει: «Ε, όχι και μέσα στην αίθουσα αυτή κύγιε Κύγκο!» Και,ο «κύγιος Κύγκος», φοβισμένος συνέχισε: «Μα δεν με αφήσατε να τελειώσω κύριε Ράλλη…» Και συνέχισε καταλήγοντας στην καταδίκη κι αυτός της κατάληψης!... Ήταν η στιγμή που σιχάθηκα τους πολιτικούς. Ευτυχώς ο Αλαβάνος δεν πτοήθηκε από τις εντολές της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ).
Αλλά στην παράγραφο αυτή βλέπουμε ακόμη να είναι οι φοιτητές τραμπούκοι!
Όμως, επικαλούμενος και κάνοντας χρήση κι εγώ του δικαιώματος κάθε πολίτη να λέει τη γνώμη του, ας μου επιτραπεί να πω ότι για μένα τραμπούκοι είναι ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι τριακόσιοι βουλευτές, και όλα τα παρακλάδια που τρέφονται από τους κορμούς τους. Τι να γίνει, γνώμες είναι αυτές.

Και συνεχίζω (παράγραφος Τρίτη και τελευταία): «Η ανομία δεν μπορεί να συνεχιστεί επί μακρόν. Τα πανεπιστήμια και η χώρα δεν μπορούν να παραμείνουν άλλο όμηροι της άλογης βιαιότητας των ολίγων. Αυτό είναι υπόθεση όλων των κομμάτων που πιστεύουν ότι η δημοκρατία είναι ο μόνος τρόπος κοινωνικής οργάνωσης.»
Τώρα ποιων είναι η ανομία, ποιοι ολίγοι είναι όμηροι στη βιαιότητα ποιων και αν στη χώρα μας έχουμε δημοκρατία, αφήνω τους αναγνώστες μου-εσάς-να το βρείτε. Μην τα θέλετε όλα έτοιμα…

Κλέων Γελαστός

nikolas perdikaris said...

Φίλοι bloggers, καλημέρα

Μπορεί και να με γνωρίζετε. Είμαι ο Νικόλας Περδικάρης. Φίλος του Αρκούδου και παλιός blogger. Γράφω αυτό το σημείωμα γιατί θα ήθελα να σε προσκαλέσω, την Τρίτη 21/10/08 στην ομιλία του Dan Gilmor, δημοσιογράφου και συγγραφέα του βιβλίου “We the Media”. Η εκδήλωση, με θέμα τα blogs ως εναλλακτικά και ανατρεπτικά μέσα ενημέρωσης, θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (www.ianos.gr), στις 14:00 μ.μ., με τη βοήθεια του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Τμήμα επικοινωνίας και ΜΜΕ). Για το λόγο αυτό, θα θέλαμε κάποιους bloggers που σχολιάζουν την επικαιρότητα να συμμετέχουν σε ένα ευχάριστο διάλογο και να μας μεταφέρουν τις δικές τους εμπειρίες. Εγώ θα είμαι σίγουρα εκεί και ίσως και ο Αρκούδος. Παρακαλώ, επικοινωνήστε μαζί μου στο perdikarisn@gmail.com για να μάθω αν θα σας έχουμε τελικά μαζί μας.

Φιλικά

Νικόλας

www.disabled-stories.blogspot.com

Anonymous said...

...please where can I buy a unicorn?

Anonymous said...

maravillosamente, este mensaje muy de valor http://nuevascarreras.com/ comprar cialis sin receta Questa meravigliosa idea appena inciso cialis 5 mg pvp ebaegnoepd [url=http://www.mister-wong.es/user/COMPRARCIALIS/comprar-viagra/]comprar cialis[/url]

Anonymous said...

Great Site. Was added to mybookmarks. Greetings From USA.

Anonymous said...

A gink begins icy his wisdom teeth the senior without surcease he bites out more than he can chew.

Anonymous said...

To be a adroit benign being is to from a philanthropic of openness to the world, an cleverness to trust uncertain things beyond your own control, that can front you to be shattered in hugely exceptional circumstances pro which you were not to blame. That says something remarkably weighty with the fettle of the honest compulsion: that it is based on a conviction in the uncertain and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a spy than like a prize, something somewhat feeble, but whose acutely special attraction is inseparable from that fragility.

Anonymous said...

To be a adroit lenient being is to have a philanthropic of openness to the far-out, an skill to group aleatory things beyond your own control, that can take you to be shattered in uncommonly exceptional circumstances pro which you were not to blame. That says something uncommonly weighty about the prerequisite of the honest passion: that it is based on a conviction in the fitful and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a shop than like a jewel, something rather fragile, but whose acutely precise attractiveness is inseparable from that fragility.

Anonymous said...

To be a upright benign being is to procure a philanthropic of openness to the in the seventh heaven, an cleverness to trusteeship unsure things beyond your own manage, that can govern you to be shattered in hugely extreme circumstances on which you were not to blame. That says something very important about the prerequisite of the righteous autobiography: that it is based on a conviction in the unpredictable and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a plant than like a prize, something kind of dainty, but whose acutely special beauty is inseparable from that fragility.

Anonymous said...

hi all

http://www.tor.com/community/users/beteslates1986
http://www.tor.com/community/users/itinlufni1988
http://www.tor.com/community/users/walpiesylde1972
http://www.tor.com/community/users/cirlaucepmo1983
http://www.tor.com/community/users/tkuladlina1971

Anonymous said...

Be not angry that you cannot create others as you predisposition them to be, since you cannot sign yourself as you long to be

Anonymous said...

A untroubled old majority is the favour of a well-spent youth. Rather than of its bringing dejected and dolour prospects of rot, it would sing us hopes of unchanged lad in a less ill world.

Anonymous said...

To be a good benign being is to from a amiable of openness to the far-out, an ability to guardianship undeterminable things beyond your own manage, that can govern you to be shattered in unequivocally exceptionally circumstances on which you were not to blame. That says something remarkably weighty with the condition of the principled life: that it is based on a conviction in the up in the air and on a willingness to be exposed; it's based on being more like a weed than like a treasure, something kind of feeble, but whose extremely special attraction is inseparable from that fragility.