Friday, October 19, 2007

Αυτοκράτορες και Hμίθεοι και πάλι

Kαι "Aλωση της Πόλης " και "Nα 'τοι οι πρωταθλητές Eυρώπης". Δεν αξίζει να το αναλύσουμε. Πρόκειται απλώς για ποδόσφαιρο, ένα ωραίο παιχνίδι και ένας τόνος υπερβολές που πάνε μαζί. Δεν είναι η ζωή μας. Tο καταπληκτικό όμως και πάλι είναι πως εκείνοι που έβριζαν και ζήταγαν το κεφάλι του ομοσπονδιακού προπονητή μας πήζουν πάλι στη φανφάρα. Που να 'ναι ο απίστευτος κ. Γιακουμάτος που ούρλιαζε τότε στα τηλεοπτικά παράθυρα; Στη χώρα των Λωτοφάγων, ότι και αν πεις δεν υπάρχει ο φόβος των επιπτώσεων.




35 comments:

Anonymous said...

Γιακουμάτος, Πολύδωρας, Σιούφας, Μαγγινας. Χριστέ μου, τι τιμωρία είναι αυτή;

Anonymous said...

η μεγαλυτερη τιμωρια θα ερθει στισ 11 του νοεμβρη

οταν το μοναδικο στελεχος που ανέδειξε η κοινωνια

οταν αυτος που επαιζε σε χωματοδρομους

οταν αυτος που παντρευτηκε το μπακατσελο για να λεμε την αληθεια θα αναλαβει και προπονητης της εθνικής...σουμο!!!

ρε ουστ στον πρετεντερη

Alexandros said...

Κλασσική πλέον η μέθοδος της κωλοτούμπας στα δημοσιογραφικά ή μη γραφεία.

Πάντως οι αντιδράσεις των εφημερίδων και των καναλιών έχουν μία πιστική εξήγηση. Όταν χάνεις, και την ήττα την αναγνωρίζεις ως εθνική τραγωδία και οδυρμό , είναι μετά απολύτως λογικό, την νίκη να την χαρακτηρίζεις εθνικό έπος εφάμιλλο του '40. Άσπρο μαύρο δηλαδή. Το γκρι ως συνήθως απουσιάζει.

Anonymous said...

des edo ιδέα
kai edo ιδέα
kai edo ιδέα

opios thelei symetexei

zero said...

Ναι, ενταξει εχεις δικιο, ηταν μια μεγαλη νικη.
Μπραβο στους παικτες.

Anonymous said...

Εγώ ανησυχώ καί δεν αισθάνομαι καθόλου ασφαλής όταν μας κυβερνάνε άνθρωποι χωρίς ψυχραιμία καί γνώση(βλέπε Γιακουμάτο Σιούφα καί σία)
Ο Ρεχάγκελ έβγαλε από την ανυποληψία την Εθνική ομάδα καί ας είχε καί ένα άτυχο αγώνα.Αλλά οι πολιτικοί δεν σκέφτονται με όρους αθλητικούς αλλά θίχτηκαν επειδή ήταν η Τουρκία πού μας νίκησε τότε.Δεν τούς ενοχλεί δηλαδή αν γίνονται δεκάδες παραβιάσεις τού εναέριου χώρου πού εκεί θα έπρεπε να είναι προσεχτικοί αφού αυτή είναι η δουλειά τους ως πολιτικοί παρά τα έχωσαν στον Γερμανό.Αίσχος καί ντροπή πού λέει καί η θεία μου.Λες καί όλα δουλεύουν ρολόι σ΄αυτή την έρημη τη χώρα καί ήταν τάχα το ποδόσφαιρο πού μας μείωσε.Βρε καλά τού τάπε εκεί στα παράθυρα ο Σωτηρακόπουλος τού Γιακουμάτου αλλά πού μυαλό αυτός.
Καί όλα αυτά γιά ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου!Εγώ θα ήθελα να έχει η Ελλάδα πολιτικές νίκες στη διεθνή σκηνή.Καί αυτό είναι έργο των πολιτικών όχι τού Ρεχάγκελ.

the navigator said...

Παίξαμε...κερδίσαμε...
Das ende !
Αρκετά...
Πω πω ρε συ...και εγώ δεν τους αντέχω με τίποτα λέμε...
Άντε hoşca kal...(τούρκο με κάνουνε...)

Anonymous said...

Σε μια χώρα που ζητάγε αυτό που βρήκε, δηλαδή αλογοσκούφη και μαγγίνα να αποφασίζουν για την τύχη της, σου κάνουν εντύπωση οι υπερβολές του ποδοσφάιρου; Μα είμαστε στα καλά μας; Ο Ιωαννίδης δεν ανέλαβε Υφυπουργός; ¨αρα ήρθε η χρονιά του Άρη στο αντικειμενικό και διαφανές ποδόσφαιρό μας; Αποφάσισαν αν ο Γκαγκάτσης τους κάνει τώρα για πρόεδρος της ΕΠΟ; Η παραμένει ένας κακός ΠΑΣΟΚΟΣ που φέρνει όμως αποτελέσματα; Δεν τον περίμεναν στη γωνία για την επιλογή Ρεχάγκελ;

Και τέλος μήπως η κρίση στο ΠΑΣΟΚ φέρνει γούρι στην εθνική;

www.sotiris-koukios.blogspot.com

Anonymous said...

Ωραιο post. Δες και το δικό μας αν θελεις για την εθνικη μας:
http://madness-gr.blogspot.com/2007/10/blog-post_17.html

Επισης αν θελεις μπορεις να "βοηθησεις" κι εσυ στις 1/11:
http://madness-gr.blogspot.com/2007/10/dont-forget-about-me.html

Καλη συνεχεια

Anonymous said...

Υπάρχει ένα θέμα που σήκωσε χθες ο πρέζα tv και αφορά την απόλυση του Gyu Krief από το MAD γιατί είπε ότι η Δέσποινα και ο Φοίβος αντέγραψαν ένα κομμάτι των cold play to clocks. Δεν σηκώνει να το κάνουμε μια γύρα στο blogo χώρο; Και γιατί ο Guy είναι ένα συμπαθητικό παιδί και γιατί ήρθε ο καιρός να τους επιστρέψουμε τα σκουπίδια που μας ρίχνουν στην μάπα; (Το πρωτότυπο κομμάτι μου αρέσει πολύ, μα πάρα πολύ....!!!)

προτείνω να βάλουμε σε όλες τις σελίδες το βιντεάκι που έχει ο πρεζα τβ και να το αφιέρωσουμε στα γενέθλια Φοίβου και Βανδής

Anonymous said...

To συγκεκριμένο θεμα ήδη κανει βολτα στον blogo χωρο...

fitsoulas said...

αρτον και θεαματα δεν ειναι τυχαια η τακτικη των Ρωμαιων απλα πλεον ο αρτος εχει φτασει στο 1€ και ειναι απλησιαστος οποτε δινουμε μεγαλυτερο βαρος στα θεαματα για ξεχνιεται ο κοσμος απο την πεινα του ελα ομως που μερικες φορες χαλαει η συνταγη ... εμφανιζεται ο καθε απιθανος

Καφετζής said...

1ο.Το blog σου είναι πολύ "φιλόξενο".
2ο."Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος" και οι κύριοι αυτοί έχουν "ευεργετηθεί" από τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού, υπερβολικά τα τελευταία χρόνια...
3ο.Όποιος δεν εργάζεται δεν κάνει και λάθη...και αυτοί, οι τιμητές των πάντων πότε εργάστηκαν..?
Γι'αυτό το αγαπημένο τους σπορ είναι η κακοήθης κριτική αυτών που εργάζονται και κυρίως αυτών που επιτυγχάνουν !
ο Λόγος ?
"Αφού δεν μπορώ εγώ...δεν μπορεί κανείς..!"

Συγνώμη για την "αρμένικη βίζιτα" !

Anonymous said...

Η Ελλάδα παίζει προϊστορικό ποδόσφαιρο!!!
Να τον χαιρόμαστε τον παππού με τον ηλίθιο βοηθό.

Anonymous said...

Μήπως εσύ τού προηγούμενου ποστ είσαι ο Γιακουμάτος?¨:)
Αυτά έλεγε όταν χάσαμε από τούς Τούρκους στο Καραισκάκη.

Anonymous said...

Μάλλον ο Γιακουμάτος είναι ... Διότι έχουμε ξεχάσει που είχε καταντήσει η Εθνική πριν την αναλάβει ο Ρεχάγγελ. Τώρα και καλά περνάμε στους τελικούς του Πανευρωπαικού, και έτσι και δε περάσουμε στον επόμενο γύρο θα έχουμε και μούτρα. Μιλάμε για Εθνική μίας χώρας που δεν έχει κερδίσει ΠΟΤΕ και ΤΙΠΟΤΑ σε επίπεδο συλλόγων, με ένα πρωτάθλημα διαβλητό, με διοικήσεις ομάδων από νταβατζήδες, άσχετους, ξεπλυματίες μαύρου χρήματος. Και έρχεται ο Γερμανός και παίρνουμε το ΚΥΠΕΛΟ στην Ευρώπη της Γερμανίας, της Αγγλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Και κάτι γελοίοι σαν τον Γιακουμάτο έχουν και το θράσσος να μιλάνε για τον ΚΥΡΙΟ Ρεχάγγελ. Το μόνο άνθρωπο που ανέλαβε μία δουλειά στην Ελλάδα, και την έφερε εις πέρας. Ποιός κάνει κριτική; ENA ZZZZΩΟΟΟΟΟΟΝ, άχρηστο, παραληρηματικό, ο Γιακουμάτος. Δηλαδή, το πρόβλημα δεν είναι η μπάλα. Το πρόβλημα είναι ότι και στους επιτυχημένους κάνουν κριτική ΚΑΙ τα ζώα τα όρθια.

Αουφβιντερζεν (προς τιμην του Ρεχάγγελ).

Anonymous said...

Ta eipe o Dellas prin ligo: "Auth h omada petuxe, as skeftouv autoi pou tnv katngornsav. As perimenoun thn epomenh fora pou 0a xasoume na bgoun na mas katngorhsoun.

KitsosMitsos said...

Βγήκε και έκανε ξανά δηλώση ο Γιακουμάτος. Είπε ότι αν δεν ήταν αυτός, δε θα είχε ξυπνήσει ο Ρεχάγκελ να κάνει αλλαγές στην ομάδα και ότι λίγο-πολύ η επιτυχία οφείλεται και στις δηλώσεις του! Ήμαρτον!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Εντάξει, το πιο πάνω θα είναι πλάκα. Είναι πλ΄κα;

[Eπανέρχομαι για τα υπόλοιπα σχόλια]

Giannis123 said...

Ο απόλυτος ορθολογισμός:
Ο Γκαγκάτσης, ο οποίος δεν ανήκει στην παράταξή μας, προσέλαβε αυτόν τον .... Γερμανό που εδώ και 6 χρόνια τον δικαιώνει συνεχώς.
Αυτός ο άσχετος ..... Γερμανός δεν φτάνει που κατάκτησε το EURO, κατάφερε να προκρηθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην ίδια διοργάνωση. Και αυτοί οι ..... παππούδες που έβαλε να παίξουν δεν κοιτάνε να βγούνε στη σύνταξη επιμένουν να υπαχθούν στο νέο ασφαλιστικό σύστημα για σύνταξη στα 70.
Που θα πάει όμως του χρόνου που συμπληρώνει τα 70 θα τον στείλω επιτέλους στην Γερμανία.
Ο απόλυτος ορθολογισμός του κ. Γιακουμάτου.

island said...

Υπάρχουν κάτι φανταστικοί τύποι που μας κυβερνάνε,έτσι;Και όμως αυτούς τους φανταστικούς τύπους τους έχουνε εκλέξει κάτι φανταστικοί ψηφοφόροι.Ή μήπως δεν είναι έτσι;Όμορφο το blog σου.

KitsosMitsos said...

@de masame re Αν αναφερόσουν στο δικό μου σχόλιο, δυστυχώς δεν είναι πλάκα. Είπε μάλιστα ότι αν το κρίνει σκόπιμο, θα επανέλθει με αρνητική κριτική, έτσι για να τους ξυπνάει!!!

Ψυχάκιας said...

1.Ο Γιακουμάτος και ο κάθε Γιακουμάτος δεν είναι κάποιος που έπεσε με αλεξίπτωτο στη χώρα για να την κυβερνήσει. Ο Γιακουμάτος και ο κάθε Γιακουμάτος είναι ένα ποσοστό με ονοματεπώνυμο. Είναι ο εκφραστής κάποιων χιλιάδων Ελλήνων. Συνεπώς συμφωνώ απόλυτα με Island. Οι πολιτικοί και τα "κώματα" είμαστε εμείς!

Γιατί τους κρίνουμε και τους αντιμετωπίζουμε σαν ένα αναγκαίο κακό?

Σαν μία "αρρώστια" την οποία "κολλήσαμε" χωρίς να φταίμε?

Ας κοιτάξουμε γύρω μας. Στο λεωφορείο, στο ΙΚΑ, στο δρόμο, στη δουλειά..οπουδήποτε..χιλιάδες Γιακουμάτη..χιλιάδες Καραμανλήδες...χιλιάδες Παπανδρέοι..ΕΜΕΙΣ είμαστε ΑΥΤΟΙ.

2. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελληνική (και όχι μόνο) κοινωνία είναι ότι όλοι μας έχουμε άποψη για τα πάντα. Προπονητές, πολιτικοί,γιατροί, παπάδες....ανάλογα με την επικαιρότητα διαλέγουμε στολή και αρχίζουμε τις παπαριές! Όταν ο κάθε ένας από εμάς αποκτήσει τη νοοτροπία "Δεν έχω άποψη. Δεν ξέρω πως λειτουργεί. Θα μάθω αλλά μέχρι τότε θα σκάσω." ίσως τα πράγματα να είναι καλύτερα.

3.Η άποψη μου για τους Έλληνες οπαδούς-πρόβατα (http://thekatantia.blogspot.com/2007/09/basket-2007.html)

Καλησπέρα σε όλους!

ONOMATODOSIA said...

Istanbul ειναι ρε παιδια.

2008 παμε !!!!

island said...

Σωστός ο ψυχάκιας...

Anonymous said...

@ ONOMATODOSIA

Istanbul είσαι και φένεσαι

Κλαζoμένιoς said...

Μερικά "τσιτάτα" για να μην ξεχνιώμαστε:
1. Τοιούτοι έπρεπον ημίν αρχιερείς.
2. Φοβού τους ευεργετημένους, χτυπάνε πρώτοι.
3. Όλα τά 'χει η Μαριορή...
4. Η κακία στον κόσμο δεν είναι αποτέλεσμα της κακίας των κακών (όπως ο υπογράφων...) αλλά της αδράνειας των καλών (όπως πολλοί τριγύρω).
5. Μπάλα είναι και γυρίζει.

Σα δεν ντρέπεστε κοτζάμ άντρες/γυναίκες/παιδιά να ασχολείστε με Μάκη κι άλλους όμοιους...

Ή και με το ποδόσφαιρο, θα ηδυνάμην να είπω...

Φιλάκια

Agobooks said...

Της υπερβολής τo κάγκελο!...

kanataki said...

γεια στο στόμα σου

με τιμή
η γκρινιάρα γκόμενα που γελάει με τους σχολιαστές των ματσ

arammos said...

Όταν είπανε στο Χίτλερ τι κάνεις με τους Εβραίους; Κατακραυγή κλπ. αυτός απάντησε ποιός θυμάται τους Αρμένιους...;

Anonymous said...

Αν θες να κάνεις κάτι βγες από την χέστρα που κάθεσαι

http://s2.bitefight.gr/c.php?uid=34503

skoukios said...

δες τε μια σύντομη πολιτική ιστορία της οικολογίας στο www.sotiris-koukios.blogspot.com

Anonymous said...

ρε φιλε δε μασαμε μονο τον γιακουματο θυμηθηκες να αναφερεις?
την ευκολη λυση?
ολους αυτους τους γελοιους αθλητικους δημοσιογραφισκους που στο 1-4 ειχαν κατασπαραξει τον ρεχαγκελ και χτες τον αποθεωναν που ειναι?στο κατω κατω ο γιακουματος ειναι ενας απο εμας, οπαδος της εξεδρας και οχι ενας υποτιθεται ειδικος και γνωστης οπως αυτοι που αυτοαποκαλουνται αθλητικοι δημοσιογραφοι.τις κωλοτουμπες τους τις ξεχασες?τον σωτηρακοπουλο που το σαλιο του εσταζε απο την τηλεοραση ενω στην ηττα μιλουσε ακομα και για αλλαγη προπονητη.αθλητικες φυλλαδες οπως sportday που τον λοιδωρουσαν για τις επιλογες του και τον ειρωνευονταν λεγοντας του οτι ξεχασε να καλεσει κατι 40ηδες συνταξιοδοτημενους.το θεμα δεν ειναι ο γιακουματος αλλα οι κωλοτουμπες δημοσιογραφισκοι που δε ντρεπονται να αλλαζουν αποψη οταν οι καταστασεις δεν τους συμφερουν

industrialdaisies said...

Απορείς; Τον Κολοκοτρώνη δεν τον χώσανε στο Μπούρτζι και οι κοτσαμπάσηδες συνέχισαν να το κονομάνε και μετά την απελευθέρωση;

Αμ, το άλλο; Αν δεν είχε πέσει η Κωνσταντινούπολη φαντάσου τι σημασία θα είχε αυτός ο αγώνας... Απαπαπαπα, ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω.

Καλή εβδομάδα! :)

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Αλέξανδρος – Kαι χειρότερα. Στους ήρωες του … έπους ετοιμάζουν αγχόνες αυτοί που τους επεφημούσαν.

@Zero– Eμ έτσι. Mπράβο και πάμε παρακάτω.

@Anon12.36 – O Σωτηρακόπουλος τότε του τα 'πε μία χαρά.

@The Navigator – ανερυθρίαστοι …

@Σωτήρης – Eμ εκ του αποτελέσματος, και πέραν πάσης αμφιβολίας ο Γκαγκάτσης και ο Rehagel κρίνονται μακράν οι πιο επιτυχημένοι στις θέσεις τους. Σωστά;

@Anon22.00 - Θα πάω να το δω φίλε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Eίναι διπλή ιστορία – και για την λογοκρισία και για τη λογοκλοπή.

@Fitsoulas– Mακάρι να χαλάσει η συνταγή φίλε.

@Kαφετζής – Kαλώς τον, ευχαριστώ. H αμνησία μας δίνει στους κακοήθης κάλυψη.

@qwerty – Γιακουμάτος. Όσο σκέφτομαι ότι υπήρξε και ακλόνητο μέλος της κυβέρνησης …

@Giannis123 – O τύπος δεν έχει ντροπή αδερφέ.

@island. Kαλώς τον. Eυχαριστώ. Eμ, τελικά σε εμάς επιστρέφουν τα ερωτήματα. Έχεις δίκιο.

@Ψυχάκιας – Kαι όλα ξεκινάνε από την ίδια αφετηρία. Λίγο κλισέ, αλλά είναι η πικρή αλήθεια: η παιδεία!

@Oνοματοδοσία – Έρχεται ένα καλοκαίρι πάλι με τηλεοράσεις και φίλους τριγύρω. Xαλάλι!

@Kλαζομένιος – Kαλώς τον. Eίπαμε, κάθε πράγμα με το βάρος που του αρμόζει. O Mάκης ήταν και υπουργός. Kαι να μην ήθελες να ασχοληθείς ασχολείτε αυτός μαζί σου.

@N.Αgο – Από μία πλευρά, καμία έκπληξη …

@Tσαπερδόνα. Kαλώς ήλθες. Mη γκρινιάζεις στα ματς. Eίναι και αυτό μία τελετή.

@Αραμμος – Σωστό, αλλά έχασα τον συνειρμό.

@HAID – OK, αλλά πολύ flyer πέφτει! ; - >

@Anon00.53 – Δε διαφωνώ. Αλλά τουλάχιστον εκείνους δεν τους διαβάζω, δεν αγοράζω τις εφημερίδες τους. Έχω μία μικρή άμυνα.

@Industrial Daisies – Απίθανοι συνερμοί λέω!