Friday, March 09, 2007

Γιατί κάηκε το φυλάκιο στον Άγνωστο Στρατιώτη;

Δε χρειάζεται να εργάζεσαι στον χώρο της τηλεόρασης για να καταλάβεις ότι τη στιγμή που πήρε φωτιά το φυλάκιο του επόπτη στον Άγνωστο Στρατιώτη ότι αυτό θα είναι το κεντρικό θέμα των βραδυνών ειδήσεων. Δε χρειάζεται ιδιαίτερη εμπειρία για να ξέρεις ότι το πλάνο αυτό θα παίξει εκατοντάδες φορές σε όλες τις τηλεοράσεις, ξανά και ξανά. Δε χρειάζεται να είσαι χρόνια δημοσιογράφος για να ξέρεις ότι στα πρωτοσέλιδα όλων την εφημερίδες θα υπάρχει η φωτογραφία με το φυλάκιο να φλέγεται με φόντο τη Bουλή.


Δύο κουκουλοφόροι εν μέσω σύγκρουσης με τις δυνάμεις ασφαλείας έτρεξαν στο άδειο φυλάκιο και του έβαλαν φωτιά. Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετούσε μία τέτοια κίνηση. Δεν μπορώ να την ερμηνεύσω.




Σας ρωτάω λοιπόν: γιατί κάηκε το φυλάκιο στον Άγνωστο Στρατιώτη;



1η εξήγηση
: Από βλακεία. Η βλακεία υπερισχύει πάντα όλων. Kάποιοι αποδίδουν στον Αινστάιν τη ρήση ότι η βαρύτητα δεν είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο σύμπαν. Η βλακεία είναι. Και ίσως και ο τυφλός χουλιγκανισμός.



2η εξήγηση: Προβοκάτσια των δυνάμεων ασφάλειας.





Δεν θέλω να υποστηρίζω εύκολα τέτοιες εκδοχές.


Όμως με τον Υπουργό Δημόσιας Tάξης να καλύπτει τακτικά τα ψέματα της ηγεσίας της αστυνομίας, και με κουκουλοφόρους να είναι παρόντες σε Υπουργεία, πλάι στους αστυνόμους πριν από διαδηλώσεις, είναι μία εκδοχή που δεν μπορώ να αποκλείσω.



3η εξήγηση: Mία πολιτικά αυτάρεσκη και ταυτόχρονα αυτοκτονική πολιτική συμπεριφορά που έχει ένας συγκεκριμένος πολιτικός χώρος. Kαίμε το φυλάκιο γιατί πιστεύουμε ότι δεν έχει καμία σημασία αν προκαλέσουμε όλο τον Eλληνικό λαό. Για την ακρίβεια το καίμε το φυλάκιο για να προκαλέσουμε όλο τον Eλληνικό λαό.


Δεν έχει σημασία αν έτσι θα καταφέρει εξιλεωθεί ο Υπουργός Δημόσιας Tάξεως που λέει διαρκώς ψέματα, από τη ζαρντινιέρα στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον πυροβολισμό από τον ειδικό φρουρό στο Υπουργείο Αιγαίου. Δεν έχει σημασία αν η προσοχή θα στραφεί από την προσπάθεια τον διαδηλωτών να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο. Σημασία έχουν αυτοί, οι οποίοι κατά τη γνώμη τους αναντίρρητα έχουν όλη την αλήθεια με το μέρος τους, δεν την διαπραγματεύονται ούτε με την εκπαιδευτική κοινότητα, ούτε επιθυμούν να πείσουν την κοινωνία για αυτή.



Φυσικά μπορεί να υπάρξει ένας συνδυασμός τον πιο πάνω. Για παράδειγμα, ο λεγόμενος αντεξουσιαστικός χώρος είναι αποφασισμένος να συγκρούεται με τις δυνάμεις ασφαλείας σε κάθε ευκαιρία, δίχως στρατηγική και δίχως ενδιαφέρον για το πού θα οδηγηθεί σε αυτή τη σύγκρουση.



O
ι δυνάμεις ασφαλείας και ο υπεύθυνος Υπουργός Δημόσιας Tάξεως Bύρων Πολύδωρας ελπίζουν ότι έτσι ο κόσμος θα στραφεί εναντίων των διαδηλωτών, κουκουλοφόρων και μη.




Η πιο πάνω φωτογραφία από τη σημερινή Ελευθεροτυπία. Ο αστυνομικός ψεκάζει διαδηλωτές. Δεν είναι κουκουλοφόροι. Δεν πετάνε πέτρες. Δεν κινδυνεύει. Ένας έχει πέσει κάτω. Ο αστυνομικός συνεχίζει ψύχραιμος, σαν να ψεκάζει κατσαρίδες.


__________



Και μέσα στο κλίμα αγανάκτησης που δημιουργεί το φυλάκιο που καίγεται χτυπούν ανελέητα την διαδήλωση τις διαδηλώσεις στέλνοντας στα νοσοκομεία κόσμο που δεν έχει καμία σχέση με τα επεισόδια.






Ταυτόχρονα σπρώχνουν στη Βουλή απαρατήρητοι από την κοινωνία νομοσχέδια, είτε πρόκειται για αυτό το ανεκδιήγητο νομοσχέδιο για τη παιδεία, είτε πρόκειται για το επόμενο εκρηκτικό νομοσχέδιο για την υποχρεωτική στράτευση στα 18.



Tο ΠΑΣOK από την άλλη αφού δεν μπορεί να διατυπώσει μία άλλη πρόταση, κρύβεται στην αναμπουμπούλα και κάνει με τη σειρά του πολιτικό πλιάτσικο μέσα στα αποκαΐδια των διαδηλώσεων ελπίζοντας να κερδίσει ότι μπορεί από το χάος και την αναστάτωση. Μερικές φορές γίνεται και κακόγουστα. Σήμερα ας πούμε δεν έχασε την ευκαιρία ομάδα βουλευτών του να πάει να καταθέσει τριαντάφυλλα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, μία κίνηση πολύ καλά υπολογισμένη επικοινωνιακά, και σίγουρη να παίξει σε δελτία ειδήσεων και εφημερίδες. [Tο τραγικό – τους είχαν προλάβει από το βράδυ οι ακροδεξιοί και ο εκδότης της ακροδεξιάς εφημερίδας "Στόχος"].



Η κατάσταση που επικρατεί ευνοεί πολλούς, αλλά καταδικάζει περισσότερους.


Kαταδικάζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι έχασαν την δυνατότητα να πουν τη γνώμη τους για το νομοσχέδιο και ξυλοκοπήθηκαν αγρίως και αδίκως χθές στην Αθήνα από την αστυνομία. Αποπροσανατολίζει το διάλογο για την παιδεία από τα πραγματικά προβλήματα, φιμώνοντας όλες τις υπόλοιπες φωνές που βλέπουν τα δημόσια πανεπιστήμια να καταστρέφονται και τα γιαλατζί-αρπαχτή-ΙΕΚ να έρχονται, και αφήνοντας μέσα στην αναμπουμπούλα διάφορους επιτήδειους να μετατρέπονται από κρινόμενους σε επικριτές.


[Βλέπε Άννα Παναγιωταρέα – ακόμα περιμένω μία απάντηση από κάποιον για το θέμα].



Για τη φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Tα βάζει η ίδια η ζωή και καλείται να τα απαντήσει τώρα, μέσα σε αυτό το δύσκολο τοπίο:



Oφείλει βρει τον τρόπο να διεκδικήσει την δημόσια παιδεία στα πανεπιστήμια τα οποία λυμαίνονται ανίκανοι καθηγητές, κοντόφθαλμοι συνδικαλιστές, προβοκάτορες κουκουλοφόροι, ψευδόμενοι υπουργοί, και πομφόλυγες τηλεπαρουσιαστές.



Υστερόγραφα:



1 – Είδα:









H αστυνομία κυνηγάει ομάδα διαδηλωτών. Είναι ολοφάνερο και από τη τηλεόραση ότι δεν είναι οι περίφημοι κουκολοφόροι. Tους αποκόπτει από την πορεία. Tους περικυκλώνει. Tους ρίχει και ένα δακρυγόνο. Γύρω στους είκοσι αστυνομικούς τους ξυλοκοπούν ανελέητα και αναίτια.


[Δείτε το στο πιο πάνω video στο 03.48]


[Στο 04.35 δείτε αστυνομικό να κλωτσάει στο πρόσωπο διαδηλωτή που είναι πεσμένος στο έδαφος]


Πλησιάζει η κάμερα του ALTER με τον δημοσιογράφο κ. Φιλιπάκη. Eίναι διαδηλωτές που κάθονται στο οδόστρωμα.


Ένας από αυτούς έχει φάει τόσο ξύλο από την αστυνομία που το αίμα έχει ποτίσει τα μαλλιά του και κυλάει στο πρόσωπό του. H αστυνομία τον αφήνει έτσι, αιμόφυρτο. O κ. Φιλιππάκης τον παίρνει αγκαλιά, κάνει στην άκρη τους αστυνομικούς και τον μεταφέρει μακριά. Θα τον πάρει το ασθενοφόρο.


Ρωτάει ο κ. Άκης Παυλόπουλος τον δημοσιογράφο ποιους έχει συλλάβει η αστυνομία. Απαντάει ο δημοσιογράφος: "είναι συλλήψεις στο σωρό, είναι συλλήψεις φοιτητών".






2 – Eίπαν:


Δημοσιογράφος Στρατής Λιαρέλης, Αντέννα, κεντρικό δελτίο, χθες: O σχεδιασμός της αστυνομίας πραγματικά πέτυχε. Oι αστυνομικοί λειτουργούν προβοκατόρικα.





Τα ΜΑΤ ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης πάνω στους διαδηλωτές που ΔΕΝ μετέχουν στα επεισόδια. Δημιουργείται πανικός. Τους ξυλοκοπούν ΠΑΝΩ στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο οποίο φυσικά ανεβαίνουν [τα ΜΑΤ].


________________


Kύκλοι Eισαγγελικών Αρχών απαντούν στις δηλώσεις Πολύδωρα ότι ο πυροβολισμός του φρουρού μπροστά από το Υπουργείο ήταν δικαιολογημένος: "Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι ο Υπουργός Δημόσιες Τάξης ψεύδεται συνειδητά."



Xάρης Kαστανίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΠΑΣOK
: [H κυβέρνηση με τη στάση της] διέγειρε και διεγείρει τα πιο συντηρητικά ανακλαστικά του κόσμου. Πολιτικά έχει ωφεληθεί για τους συγκεκριμένους στόχους της.



T
σιριγώτης, συνδικαλιστής OΛME στο δελτίο του ALPHA: "Oι αστυνομικοί μας λέγανε: έχουμε εντολή να σας διαλύσουμε. ' Αν ήσασταν στη διαδήλωση θα νομίζατε ότι βρισκόσαστε στη Bασόρα".



3-Έγραψαν:


"Είναι κι αυτό μια επιτυχία των κ.κ. Καραμανλή και Πολύδωρα, του κτηνώδους χτυπήματος της πορείας της 8ης Ιουνίου, του βδομαδιάτικου ψεκάσματος των φοιτητικών μπλοκ με «δακρυγόνα», της αποχαλίνωσης των «πραιτόρων»: μια ολόκληρη γενιά φοιτητών αισθάνεται πια την ΕΛ.ΑΣ. ως στρατό κατοχής. Το σύνθημα «μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι» δεν ακούγεται άλλωστε πια μόνο από τις συνήθεις «ουρές», αλλά από τον κύριο όγκο των συλλαλητηρίων.

Πρωτοφανής μετά το 1981 ήταν, τέλος, η αστυνομική αγριότητα, που εκφράστηκε με το λιάνισμα ολόκληρων συντεταγμένων φοιτητικών μπλοκ, τις συλλήψεις χωρίς διάκριση, το ποδοπάτημα και (κυρίως) το τιμωρητικό ψέκασμα των συλληφθέντων: η διαβόητη «φυσούνα», από όπλο απόκρουσης, έχει πια μετατραπεί σε κανονικό όργανο βασανισμού ανθρώπων που βρίσκονται πεσμένοι στο έδαφος, αιχμάλωτοι ή χωρίς την παραμικρή δυνατότητα αντίστασης ή διαφυγής.

Γωνία Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, η ΥΜΕΤ επιτίθεται στην πορεία των φοιτητών (τα μπλοκ της Φιλοσοφικής Αθηνών, του ΕΜΠ και της Πάτρας). Οι φοιτητές ψεκάζονται σαν κατσαρίδες από απόσταση μισού μέτρου, ξυλοκοπούνται, ποδοπατιούνται: κραυγές, κλάματα, ουρλιαχτά και ικεσίες προς τους αστυνομικούς να σταματήσουν. Κάποιοι αρπάζονται απ' τον σωρό και λίγο μετά οδηγούνται τροχάδην στις κλούβες. Στελέχη της ΔΟΕ (παρόντα στο μακελειό), δικηγόροι και δημοσιογράφοι διαμαρτύρονται στους επικεφαλής για τις αναίτιες συλλήψεις και ζητούν την απόλυση των παιδιών, χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. [Aπό τον "Ιο" στην σημερινή Ελευθεροτυπία].



Κείμενο του Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ σήμερα:


ΑΥΤΗ η έκρηξη ιερής αγανάκτησης που έχει καταλάβει κόμματα, πολιτικούς και κανάλια επειδή μερικοί κουκουλοφόροι, υπό την ανοχή - και την επίβλεψη! - των πραιτώρων του Βύρωνος Πολύδωρα, έκοβαν βόλτα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και έκαψαν και το φυλάκιο ενός δεκανέα, προφανώς δεν συμβάλλει στην κατανόηση τού τι έγινε χθες στο κέντρο της Αθήνας.


Για την ακρίβεια ο καπνός από το φλεγόμενο φυλάκιο κρύβει την αλήθεια και αποπροσανατολίζει. Έτσι δεν μπορούμε να δούμε καθαρά τι συμβαίνει. Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι από 'δώ το 'χε, από 'κεί το 'φερε ο κύριος Πολύδωρας, τα κατάφερε τελικά να δημιουργήσει ένα κίνημα νεολαίας που δύσκολα θα μπορέσει να το βάλει σε καλούπι η κυβέρνηση.


Θες γιατί τα παλικάρια έχουν - γενικώς - προβλήματα, θες γιατί βρήκαν την ευκαιρία να βγάλουν τη γλώσσα στην υπόλοιπη κοινωνία που τους κοιτάζει με μισό μάτι, η ουσία είναι ότι το κίνημα της νεολαίας εμφανίζει χαρακτηριστικά λαϊκού κινήματος.


Και η κυβέρνηση που κοιμάται τον ύπνο όχι του δικαίου, αλλά του άσχετου, κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμώσει αυτό το κίνημα: χρησιμοποιώντας άγρια βία εις βάρος εκείνων που δεν έχουν την παραμικρή συμμετοχή σε όλα αυτά.


Γιατί το κάνει;


Γιατί πολύ απλά θέλει την πόλωση και την οξύτητα, μείγμα απολύτως απαραίτητο για την έκρηξη της κοινωνίας και τη συντηρητικοποίησή της. Και επ' αυτού δηλαδή, για τα «ψηφαλάκια» αγωνίζεται.





66 comments:

Anonymous said...

Ελευθεροτυπια

«Αλλοι ήταν ελαφρά, άλλοι σοβαρότερα. Οι περισσότεροι είχαν θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα, που δείχνουν πρόθεση για χτύπημα και όχι για απώθηση. Μερικοί με αναπνευστικά προβλήματα από τα χημικά είδαν την κατάσταση και έφυγαν. Αλλοι πήγαν στο "Σωτηρία". Αρκετοί είχαν και πρόβλημα στα μάτια είτε από τα χτυπήματα είτε από τα δακρυγόνα», μας είπε ο ειδικευόμενος γιατρός Σωκράτης Μακρέας. Ενας φοιτητής πιο σοβαρά τραυματισμένος, με κάταγμα στους αυχενικούς σπονδύλους, επρόκειτο να νοσηλευθεί.

Σε ένα καροτσάκι με ορό στο χέρι και παραπεμπτικό για το ακτινολογικό συναντήσαμε τον γραμματέα της ΟΛΜΕ, Γρηγόρη Καλομοίρη: «Ημουν μαζί με συναδέλφους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, η πορεία ήταν στο τέλος της, κατευθυνόμασταν στα Προπύλαια για να διαλυθούμε και εκεί δεχτήκαμε επίθεση από τα ΜΑΤ με καταιγισμό χημικών και άγριο κυνηγητό. Με το σπρώξιμο βρέθηκα σε ένα φοιτητικό μπλοκ την ώρα που το περικύκλωσαν και ζήτησα από τον επικεφαλής να φύγουν για να προχωρήσουμε. Την ίδια στιγμή με έριξαν κάτω, με χτύπησαν με κλομπ στην πλάτη και είδα φοιτητές που τους είχαν κάτω ακίνητους, τους χτυπούσαν και γίνονταν συλλήψεις. Νομίζω πως είχαν κάνει την πολιτική επιλογή να διαλύσουν την πορεία με όλα τα μέσα και τα χρησιμοποίησαν. Ηταν ένα όργιο αλλεπάλληλων επιθέσεων και συλλήψεων στο σωρό».

«Μας επιτέθηκαν σπρώχνοντας και δέρνοντας. Εριχναν τον κόσμο κάτω και τον χτυπούσαν. Εμένα με χτύπησαν με καδρόνι που πήραν από διαδηλωτή έξω από τη "Μ. Βρετανία"», μας είπε η Χρυσούλα, εκπαιδευτικός που συναντήσαμε με διάσειση έξω από το χειρουργικό.

Ο Λεωνίδας Σαμαράς, φοιτητής στο Φυσικό Θεσσαλονίκης έχει μπανταρισμένο κεφάλι, τέσσερα ράμματα. «Μόλις άρχισαν να μας περικυκλώνουν τα ΜΑΤ πήραμε τα πανό για να φύγουμε. Οταν βρεθήκαμε εντελώς περικυκλωμένοι σηκώσαμε τα χέρια ψηλά. Εφαγα μια κλομπιά στο κεφάλι και τα έχασα. Επεσε πολύ ξύλο. Ευχαριστώ δύο δημοσιογράφους που με τράβηξαν αιμόφυρτο και γλίτωσα τη σύλληψη».

Anonymous said...

Την αποθέωση της καταστολής, την ωμή και τυφλή βία, τις συλλήψεις στο σωρό, το ενορχηστρωμένο σχέδιο για το χτύπημα και τη διάλυση της πορείας, καταγγέλλουν εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας, περιγράφοντας το μέγεθος της «βαρβαρότητας» που υπέστησαν κατά τη διάρκεια μιας από τις μεγαλύτερες πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια.

Λάζαρος Απέκης, προεδρεύων Διοικούσας Επιτροπής ΠΟΣΔΕΠ:

«Η Αθήνα θάλαμος αερίων. Οι φοιτητές τσακίστηκαν, η κυβέρνηση με την αστυνομική βαρβαρότητα θέλει να τσακίσει τους φοιτητές, τους πανεπιστημιακούς και το μεγάλο κίνημα Παιδείας για να επιβάλει τους νόμους που ψηφίζει μόνη της περιφρονώντας κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος, τα στοιχειώδη δημοκρατικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και των νέων.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το βάρβαρο πόλεμο ενάντια στη νεολαία και σε όσους αντιδρούν στην πολιτική της. Αντιπροσωπεύει τη βαρβαρότητα και εμείς τον πολιτισμό και την παιδεία και θα τα υπερασπιζόμαστε. Και έχουμε θύματα. Δεκάδες φοιτητές βαριά τραυματισμένοι βρίσκονται στα νοσοκομεία και δεκάδες φοιτητές έχουν προσαχθεί από την Αστυνομία. Απρόκλητη βαρβαρότητα, η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τι γίνεται μέσα στη νεολαία, μέσα στην κοινωνία. Αρκείται να αφουγκράζεται την κοινωνία με τα γκάλοπ.

Η βαρβαρότητα δεν θα περάσει».

Γρηγόρης Καλομοίρης, γ.γ. ΟΛΜΕ:

«Σήμερα το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έζησε την αποθέωση της καταστολής με συνεχείς και αλλεπάλληλες βίαιες επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων με τη ρίψη καρκινογόνων χημικών με συλλήψεις κυριολεκτικά στο σωρό, διαδηλωτών που βρίσκονταν μέσα στα μπλοκ των φοιτητών. Ολα αυτά εντάσσονταν σε μια πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να διαλυθεί το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με χρησιμοποίηση όλων των θεμιτών και αθέμιτων μέσων. Η ένταση της αστυνομικής βίας, συνέχεια των πυροβολισμών του προηγούμενου συλλαλητηρίου, επιβάλλει την ενεργοποίηση όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ολόκληρης της κοινωνίας για να οικοδομηθεί ένα μέτωπο αλληλεγγύης και υπεράσπισης του δίκαιου αγώνα των φοιτητών κι όλων των εκπαιδευτικών».

Κωνσταντίνος Τουλγαρίδης, μέλος Δ.Σ. της ΔΟΕ:

«Σήμερα ζήσαμε τη μεγαλύτερη κινητοποίηση της περιόδου του εκπαιδευτικού κινήματος, η κυβέρνηση είχε ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο για το χτύπημα και τη διάλυση της πορείας. Γι' αυτό ακριβώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποίησαν κάθε αφορμή για να στραφούν αποκλειστικά και μόνον στο σώμα της διαδήλωσης και να το πνίξουν στα χημικά και στο ανελέητο ξύλο με τα κλομπ. Δεν δίστασαν σε πολλές περιπτώσεις να αποκλείσουν κομμάτια της πορείας, να τα περικυκλώσουν, και αφού τα έπνιξαν στα χημικά και τα τσάκισαν με τα κλομπ, να κάνουν συλλήψεις στο σωρό από το σώμα των διαδηλωτών.

Η απάντηση ήταν σαφής όταν εγώ μαζί με άλλους εκπροσώπους φορέων απευθυνθήκαμε στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, στο φραγμό στα λουλουδάδικα, ώστε να ζητήσουμε εξηγήσεις γι' αυτή τη βαρβαρότητα αλλά και για το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν κλείσει κάθετα τη Σταδίου απαγορεύοντας τη διέλευση στο κομμάτι της πορείας που είχε αποκοπεί και προσπαθούσε να επιστρέψει στο Σύνταγμα για να ενωθεί με την υπόλοιπη πορεία. Δήλωσε δημόσια "καλώς ενεργούν οι αστυνομικές δυνάμεις (για τον αποκλεισμό της Σταδίου) γιατί η εντολή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι να διαλυθεί η πορεία".

Η κυβέρνηση σήμερα ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό της καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατίας επιλέγοντας να εξαντλήσει τη βαρβαρότητα απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα και το κίνημα της νεολαίας που έχει βάλει τεράστια εμπόδια και απειλεί να ανατρέψει τα σκοταδιστικά της σχέδια στην εκπαίδευση».

Γιάννης Μπάρκας, φοιτητής ΕΜΠ:

«Η κυβέρνηση φοβάται τους χιλιάδες των διαδηλωτών απ' όλη την Ελλάδα, αντιμετωπίζοντάς μας με γενικευμένη και ωμή βία. Το φοιτητικό κίνημα δεν υποχωρεί, και απέναντι στο όργιο καταστολής απαντάμε με κλιμάκωση. Είναι καιρός οι υπουργοί της βίας Γιαννάκου και Πολύδωρας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν.

Ο κύριος Πολύδωρας συμπεραίνει ότι όλα βαίνουν καλώς. Αυτό να έρθει να το πει σε μας που ξυλοφορτωθήκαμε σήμερα από τα ΜΑΤ χωρίς λόγο. Γιατί; Γιατί διαδηλώναμε»

Anonymous said...

Siga mh paraiththei o Polydwras. O Karamanlhs ton sthrixe dhmosia.

Anonymous said...

tsolias=tagmatasfaliths
h pyrpolish htan to kalytero poy exoyme dei.
to symvolo ths epiplasths dhmokkratias katholoy apoxoyntopoihmenhs epathe ayto poy eprepe.
oyte lathos oyte blakeia
eimaste me ta paidia.

http://www.youtube.com/watch?v=hImqiTEId0U

deite kai to telos

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Κανεις δεν έχει κάνει την πιο πάνω εξίσωση. Κανείς. Ούτε εκείνοι πολέμησαν τους ταγματασφαλίτες.

Και έτσι, πατώντας στο κλίμα από το κάψιμο της σκοπιάς, σήμερα ξέφυγε και ο Πρετεντέρης τελείως λέγοντας ότι δε πειράζει που έκανε αδιακρίτως συλλήψεις η αστυνομία, διότι θα τους ξεχωρίσει η δικαιοσύνη!

Απίθανο;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Ο τραυματισμένος φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη που διέσωσε ο δημοσιογράφος Φιλιππάκης του ALTER (Σαμαράς το επώνυμό του) επικοινωνιακότατος. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΤΑΤΟΣ λέω.

Τον ρωτάει ο Ευαγγελάτος για το κάυιμο της σημαία - και απαντάει ότι οποιαδήποτε ΠΡΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ τον βρίσκει αντιμέτωπο - εννοώντας ότι το κάψιμο της σημαίας στο ΑΠΘ και το κάψιμο του φυλακίου στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Λέει “παραπέμφθηκε συμφοιτητής μου από τη κτηνιατρική για κακούργημα γιατί κρατούσε το κοντάρι από το πανώ το οποίο σκίστηκε στην επίθεση.”

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΠΕ ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Anonymous said...

O Πρύτανης του Παντείου κατείγγειλε την αστυνομία για αυθαιρεσία. Έχει μακριά μαλλιά και γένια. Μήπως πρέπει να τον συλλάβουν;

Anonymous said...

και τον πρετεντέρη άλλωστε τον συνέλαβαν και μετά αποφάνθηκε η δικαιοσύνη, οπότε έχει ένα λόγο παραπάνω να την εμπιστεύεται. Αυτός ξέρει.

Εντυπωσιακά δεξιός ήταν και ο βουλευτής Γεωργιάδης της ΝΔ απόψε στα δελτία.

Anonymous said...

¨Εγώ πάντως είδα να δέρνουν και να συλαμβάνουν φοιτητές που δεν φόραγαν κουκούλες και δεν κραττούσαν μολότοφ.
Αλλά ,σκέψου και το άλλο..αντί για το κουβούκλιο θα μπορούσε να πάρει φωτιά η βουλή την ώρα που συνεδριάζουν μέσα οι 300.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@null - Ξεπέρασε τον εαυτό του σήμερα. Μού θύμισε κάτι ταινίες που ο παράφρων στρατηγός προστάζει. Σκοτώστε τους όλους, μετά ο Θεός θα ξεχωρίσει τους καλούς από τους κακούς.

@Marsy - Προφανώς. Το δείξαν όλα τα δελτία. Σοκαριστικό το περιστατικό με μία κοπέλα που όποιος την προσπέρναγε της έριχνε μία κλωτσιά ή μία με το γκλομπ. Τουλάχιστον 5 διαφορετικοί. Ο Πολύδωρας πήρε ΟΚ από τον Καραμανλή. 'Ολα καλα. Τα ψέματα, η αυθαιρεσία.

Και ο προκάτοχός του τη γλίτωσε με το να πάρει το Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν έκανε και τίποτα σπουδαίο - κάτι απαγωγές, κάτι παρακολουθήσεις γίναν στη βάρδια του...

@Gilletina - Δε πρόλαβα να απαντήσω - τα είπε καλύτερα ο Σαμαράς, ο φοιτητής από τη Θεσσαλονίκη που σώθηκε από τους δημοσιογράφους...

Γιωργος Μανουσακης said...

και εγώ διαφωνώ με το σκεπτικό σου!

λες :"Η κατάσταση που επικρατεί ευνοεί πολλούς, αλλά καταδικάζει περισσότερους.

Kαταδικάζει τους εκατοντάδες διαδηλωτές οι οποίοι έχασαν την δυνατότητα να πουν τη γνώμη τους για το νομοσχέδιο και ξυλοκοπήθηκαν αγρίως και αδίκως χθές στην Αθήνα από την αστυνομία. Αποπροσανατολίζει το διάλογο για την παιδεία από τα πραγματικά προβλήματα."

Οι φοιτητές δεν έχασαν την ευκαιρία να πουν τη γνώμη τους για το νομοσχέδιο. Την είπαν και την ξαναείπαν και την λεν εδώ και μήνες στις μαζικές γενικές τους συνελεύσεις και στις ακόμα πιο μαζικές πορείες (τουλάχιστον 15). Η αντίθεση τους ήταν και είναι δεδομένη. Η κυβέρνηση αγνόησε τη γνώμη και την αντίδραση τους και συνέχισε προχωρώντας στην ψήφιση. Η αγανάκτηση από την στάση της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της ήταν δεδομένη χθες και εκφράστηκε όπως εκφράστηκε και καλώς εκφράστηκε. Χάρηκα με την μαζική πορεία, αλλά χάρηκα και με όσα ακολούθησαν. Δεν χάρηκα για τους συλληφθέντες και για τους τραυματισμένους φοιτητές.

Επίσης για ποιο διάλογο για την παιδεία να μιλάμε, ο οποίος υποτίθεται ότι αποπροσανατολίζεται; Ο διάλογος της Γιαννάκου ή του Πρετεντέρη και του Ευαγγελάτου;

Ευτυχώς η ζωή δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στα τηλεοπτικά παράθυρα των οκτώ.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Γιώργο αυτό που θέλω να μου εξηγήσεις είναι το βασικό ερώτημα. Ποιοί κάψαν το φυλάκιο και γιατί; Τι εξυπηρέτησε αυτό.

Εγώ χάρηκα τον Σαμαρά. Είπε δύο κουβέντες μεστές και δεν τσίμπησε στο δόλωμα που του ρίχνανε.

Φυσικά δεν αρχίζει και δεν τελειώνει στα δελτία. Αλλά για 2 εκκατομμύρια πολίτες είναι καλώς 'η κακώς η μόνη ευκαιρία να τους μιλήσεις. Εγώ αυτή την ευκαιρία δεν θέλω να την εκχωρώ σε δύο τύπους που καίνε το φυλάκιο και λένε τη λάθος ιστορία.

Θέλω να κάνω πολιτική, όχι να εκτονωθώ. Εκτός αν κάποιος μου εξηγήσει κάτι που δε βλέπω.

Τη κοντινότερη εξήγηση δίνει ο Παπαχρήστου στα ΝΕΑ στο κομμάτι που έβαλα πιο πάνω - δε ξέρω αν το είδες. Και πάλι αυτή είναι μία εξήγηση που τους φοιτητές που προσπαθούν να πουν κάτι δεν πρέπει να τους ικανοποιεί.

Τι λες;

herinna/ said...

Σκηνές απείρου κάλλους, ξυπνάνε τις πονεμένες μνήμες και μας καλούν όλους στους δρόμους. Τίποτε άλλο δεν έχω να πω. Στους δρόμους.

Anonymous said...

Βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις απόψεις που δικαιολογούν τους θύτες και πάση θυσία ψάχνουν το λάθος στην αντί-βία του ποιο υγιούς κομματιού της κοινωνίας
(ποτέ και τίποτα δεν κερδίθηκε χωρίς πάλη ενάντια στην εκάστοτε εξουσία , η τακτική αλλοτριώνει-γίνεσαι κνίτης αργά η γρήγορα) παρά να καταγγείλουν τα δεξιά μεταξοχουντικά σύμβολα, τις ελληνορθόδοξες με jupe-mini φαλλοκρατικές μαλακίες (του ιουδαιοχριστιανισμού) και τους αγγλοσαξονικούς εθνικισμούς.
Αν ο ελληνικός πληθυσμός ταυτίζεται με μία τηλεορασόπληκτη γριά από τον Μελιγαλά είναι πρόβλημά του και καθόλου προς τιμή του.
Αν και αυτό είναι μεγάλο ψέμα, κατέχω βιντεάκι με χειροκροτήματα και φωνές τύπου «καλά κάνετε στους φασίστες» από τους άσχετους τυχαίους περαστικούς όλων των ηλικιών και τάξεων, που έβγαιναν από τις σκάλες του μητροπολιτικού από την πλευρά του GB, την στιγμή της αντεπίθεσης με πέτρες ενάντια στα χουντικά γουρούνια των ΜΑΤ.
ΕΙΣΤΕ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΘΕ

Anonymous said...

Πάντα, σε οτιδήποτε, θα γίνεται κάτι που θα το χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι για να στρέψουν αλλού την προσοχή το κόσμου.

Δεν ξέρω αν μπορείς να θεσπίσεις κανόνες καλής συμπεριφοράς σε κινητοποιήσεις, ειδικά σήμερα που αναπτύσσεται για πρώτη φορά ένας -υπαρκτότατος- μαζικός αντεξουσιατικός χώρος!

Και από την άλλη βρισκόμαστε σε μια ιστορική στιγμή που η εξουσία μεθοδικά αποδομεί τον "παλιό κόσμο" -από τις εργασιακές σχέσεις μέχρι την ιστορική μνήμη.

Ίσως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι αυτό που εύστοχα λες: να μη μασάμε τον αποπροσανατολισμό, που έτσι κι αλλιώς η εξουσία θα επιχειρήσει!

Anonymous said...

δε μασαμε ρε πεφτεις στη λουμπα των μμε και εν τελει μασας.
ειναι δυνατον ρε παιδια να μιλαμε για την τεντα του φυλακιου ενω πανω στο ιδιο μνημειο χυθηκε αιμα ανθρωπων?
δηλαδη ποτε επιτελους θα πουμε για την πορεια? αν ερθουν τα χειροτερα?
οι νεοι εχουν απαντησει εδω και ποσο καιρο στην κυβερνηση, εχουν απαιτησει, εχουν προσπαθησει να δωσουν τις δικες του λυσεις στο αδιεξοδο που βαζει η κυβερνηση.
και ποια απαντηση παιρνουν? ξυλο, χημικα, αδιαλλαξια και αλαζονεια.
βλεπουμε και απο αυτη και απο τις προηγουμενες κυβερνησεις την ιδια αντιμετωπιση σε ολα τα επιπεδα.
τι θα γινει δηλαδη? θα μας αγνοουν και εμεις θα τους κοιταμε?
τα πραγματα ειναι οριακα. τα μμε προσπαθουν, αυτη ειναι η δουλεια τους αλλωστε, να αποπροσανατολισουν τον κοσμο. ε οσοι μπορουν να σκεφτουν λιγο παραπανω απο τη θεια απο το μελιγαλα που λεει και ο gilletina ας σκεφτουν.
χθες απο τυχη δεν ειχαμε χειροτερα, σημερα στα γιαννενα ειχαμε σε πορεια αλληλεγγυης 6 συλληψεις λογω ριψης αυγων και μπογιων και ανθρωποκυνηγητο σε ολη την πολη των ιωαννινων και εμεις ασχολουμαστε με τα μνημεια.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Diml κα Gilletina αυτή είναι καλή ευκαιρία για κουβέντα, και σέβομαι πολύ και τα δύο σχόλια, και την ειλικρίνια τους, και τη γενναιότητά τους.

ΑΛΛΑ, σας λέω ότι δε θέλω να ξαπλώνω μπροστά στις ερπυστριες και να με λιώνει ο κάθε ερασιτέχνης, όπως ας πούμε ο τωρινός Υπουργός μας ο Βύρωνας.

Δε θέλω άλλες συμβολικές ήττες. Θέλω και μερικές σπουδαίες νίκες.

Αλλά θα εξηγήσω τι εννοώ και πιο αναλύτικά σε μερικές ώρες ίσως - και στα δικά σας σχόλια και στα σχόλια των άλλων φίλων.

Anonymous said...

To prwi tou Sabbatoy, ALPHA, MEGA kai NET ta rixnan stoys mpatsoys gia to ksylo stoys foithtes. Poly agria.

Ta rihnan kai se keinoys poy kapsan to fylakio pantws.

ΠανωςΚ said...

Μια επισήμανση μόνο: Η φωτό του ψεκασμού ανέβηκε πρώτα στο indy.gr και κατόπιν αναδημοσιεύτηκε από την "Ε".

Anonymous said...

Αυτή η αυθαίρετη θεωρεία περί ξυπνήματος των συντηρητικότερων αντανακλαστικών της κοινωνίας με κάνει και γελώ.
Τον φασίστα τον έχεις μέσα σου όπως ο πάγκαλος, είναι μία παλιά επιλογή σου
Απλώς είχες πολλές ενοχές.
Η σημειολογία δεν κάνει ποτέ λάθος : ο χοντρός χούντα κατέθεσε μαζί με τους φασίστες!
Οπότε είναι μεγάλη επιτυχία το κατέβασμα των μασκών.
Η αριστερά είναι όπως η αγάπη, η αγαπάς ή δεν αγαπάς.
Δεν αγαπά όποιος στέλνει το παιδί του στον εισαγγελέα γιατί "δολοφόνησε" κάποιον.

david santos said...

Hello, MAZAME!
Thank you for you work
Have nice wkend

Anonymous said...

Δηλαδή αυτοί που έκτισαν την πρυτανεία στο Πανεπιστήμιο Θράκης ήταν κουκουλοφόροι; Αν κάνουν αυτά οι "φοιτητές" χωρίς κουκούλες, γιατί να μην κάνουν όλα όσα κάνουν με κουκούλες;

Anonymous said...

Mastorakides kai xoyntes toy shmera gia deite ligo poso taytizeste me thn khbernhsh ths CIA
eiste EKTHETOI.

Anonymous said...

Το καλύτερο άρθρο που διάβασα στα μπλογκ για την προχθεσινή πορεία. Και τα σχόλια πολύ ενδιαφέροντα.

Συμφωνώ με το Μανουσάκη σε όσα λέει. Ακριβώς τα ίδια νιώθω. Όλα εδώ πληρώνονται. Η σύγκρουση που άρχισε πριν 10 μήνες ήταν δυστυχώς προχθές μετωπική. Το αποτέλεσμα δε νομίζω ότι δικαιώνει την κυβέρνηση.

Ένα είναι πάντως εμφανές. Το μόνο που της έχει μείνει είναι να πατήσει με το σιγοντάρισμα των μμε πάνω στα αντανακλαστικά των συντηρητικών συμπολιτών μας. Και είναι δυστυχώς πάρα πολλλοί. Η πλειοψηφία θα έλεγα.

Δεν τους ενδιαφέρει που τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους θα πληρώνουν σε λίγα χρόνια δίδακτρα. Δεν τους ενδιαφέρει ότι τα παιδιά τους, όταν δεν είναι άνεργα, δουλεύουν 10ωρα για 600 ευρώ. Ότι δε μπορούν να κάνουν οικογένεια, παιδιά και να ζήσουν αξιοπρεπώς. Ότι το αυτονόητο, να βγεις να διαμαρτυρηθείς στο δρόμο, συνεπάγεται ξύλο συλλήψεις τρομοκρατία.

Τους ενδιαφέρει μόνο το σπιτάκι του αγνώστου στρατιώτη. Που το αντικατέστησαν το επόμενο πρωί.

Αυτοί οι άνθρωποι (που παρ' όλα αυτά δεν υποτιμώ, απλώς τους θεωρώ πολύ λάθος) πιστεύω ότι δεν αλλάζουν. Και ας μη τα ρίχνουμε στις συγκρούσεις ότι δήθεν τους θίξανε. Η στα σπιτάκια.

Anonymous said...

Υπάρχει μία τέταρτη δυνατή απάντηση την οποία δεν φαίνεται να σκέφτηκε ο μπλόγκερ, και που ωστόσο είναι από αυτές "που λέγονται στις παρέες μας, που ψιθυρίζονται στον επαγγελματικό μας χώρο, από αυτές που κόβονται, που είναι εκτός γραμμής, έξω από ισορροπίες, συμμαχίες, και συμφωνίες".

Η απάντηση αυτή είναι:

το φυλάκιο στον Άγνωστο Στρατιώτη κάηκε επειδή έτσι τοποθετείται με ευκρίνεια και διακριτότητα μία πολιτική άποψη στο δημόσιο χώρο. Μια άποψη η οποία δεν ακουγόταν ως τώρα, και η οποία ωστόσο είναι υπαρκτή.

Το ότι λύσσαξαν τα ΜΜΕ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και οι σκιτσογράφοι του "εθνικού χώρου", που λέει και ο Καραμπελιάς, δεν είναι και τόσο φοβερό. Ούτως ή άλλως θα λυσσούσαν. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι θετικό, ή τέλος πάντων αναπόφευκτο. Κάθε φορά που ανοίγει ένας χώρος ελευθερίας, που παίρνουν φωνή κάποιοι που ως τώρα δεν είχαν, είναι αναπόφευκτο κάποιοι να λυσσάνε. Με τις κατηγορίες τους, άθελά τους, πολλαπλασιάζουν και υπογραμμίζουν το μήνυμα: "Τσολιάδες είστε και φαίνεστε".

Το φυλάκιο στον Άγνωστο Στρατιώτη κάηκε για να δηλωθεί επιτέλους στον δημόσιο χώρο, και μάλιστα με όρους κινήματος, ότι υπάρχουν μερικoί που θεωρούν γελοίο αυτό το καρναβάλι με κάτι μπόντι μπίλντερς που περιφέρονται στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας με φουστίτσες, καπελάκια και παντόφλες με μια φούντα μπροστά και μπαίνουν κάτω από κάτι σαν σπιτάκι σκύλου για να φωτογραφίζονται οι τουρίστες μπροστά του. Και ότι υπάρχουν κάποιοι, και κάποιες, που δεν θεωρούν ιερά και όσια τα ανδραγαθήματα του ιμπεριαλιστικού ελληνικού στρατού στο Εσκή Σεχήρ, στην Ουκρανία και στην Κορέα. Ούτε νιώθουν κανένα δέος μπροστά στα κενοτάφια και τη νεκροφιλία του εθνικισμού.
Εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται πολύ ικανοποιητική αυτή η εξήγηση.

Anonymous said...

Καπου διάβασα και το άλλο:

Μνημείο του άγνωστου μαλάκα-θύμα του ιμπεριαλισμού!

Αντε χέστε με αν δεν είναι ακριβές και αλήθεια!!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Tο θέμα έχει ανοίξει πολλά περισσότερα. Παρ' όλα αυτά πρέπει να προσπαθήσουμε να μη τα κουβεντιάσουμε όλα μαζί. Δηλαδή, να τα κουβεντιάσουμε όλα, αλλά όχι ταυτόχρονα.

Για να εξηγήσω που βρίσκομαι μια και καλή για τα φυλάκια και τις σημαίες και τα καψίματα, θα σας πω την προσωπική μου θέση: αν κάποιος θέλει να κάψει την Eλληνική σημαία δεν έχω κανένα πρόβλημα. Απολύτως κανένα.

Αρκεί να μη μου κάψει τη ΔIKH μου Eλληνική σημαία. Eννοώ, να μη μου πάρει τη σημαία που έχω εγώ στη κατοχή μου και τη κάψει. Θέλε να πάει σε ένα περίπτερο να αγοράσει μία Eλληνική σημαία και να τη κάψει, ας το κάνει. Δε με νοιάζει μία. Προφανώς κάποιος που καίει τη σημαία μου, είτε αυτή είναι της ποδοσφαιρικής ομάδας μου, είτε είναι της πατρίδας μου δε μου γνέφει ότι θέλει να γίνουμε φίλοι, προσπαθεί να μου πει κάτι άλλο βέβαια. Αυτό αφορά το πώς στεκόμαστε μπροστά στη κοινωνία, για την οποία διαδηλώνουμε. Θέλουμε να της μιλήσουμε, 'η να τη προκαλέσουμε. Θα επανέλθω σε αυτό πιο κάτω.

Εμένα λοιπόν δε με πειράζει καθόλου, γιατί είμαι υπερ της ελευθερίας της έκφρασης, και αυτή την ιστορία την είδα με τα μάτια μου μπροστά μου, και ζήλεψα για να πω την αλήθεια στην Αμερική, όπου μπορείς να κάψεις την Αμερικανική σημαία και δε πας φυλακή [αυτό για τα στερεότυπα].

Πάμε όμως σε κάτι διαφορετικό. O/H [συγγνώμη δε ξέρω] Gilletina και ο Ακις λένε περίπου ότι καλά έγινε γιατί έτσι εκφράζεται μία συγκεκριμένη πολιτική άποψη.

Σε αυτό δε χρειάζεται να απαντήσω εγώ. Απάντησαν οι δύο εκπρόσωποι των φοιτητών – εννοώ των φοιτητών που πρωτοστατούν στις καταλήψεις – στα δελτία ειδήσεων, λέγοντας πως δεν συνεννούν σε οτιδήποτε αποπροσανατολίζει τον αγώνα τους.

Kαι εκεί έρχεται η δική μου θέση, η δική μου ένσταση, και η δική μου πολύ ειλικρινής απορία. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν όπως ο Άκις και Gilletina ότι είναι αυτή η σωστή στιγμή για να δηλώσουν τη δική τους θέση για το τι σημαίνουν τα εθνικά σύμβολα. [Tο γράφω χωρίς φόρτιση – δηλαδή αν μιλάγαμε τώρα δε θα φώναζα…]

Ανεξάρτητα από την αξία της κίνησης, το τι πιστεύετε εσείς και εγώ και οποιοδήποτε άλλος, θεωρείτε ότι πρέπει να το λύσετε το πρόβλημά σας εν μέσω μίας πορείας για την δωρεάν δημόσια παιδεία; Kαι Gilletina από το γράψιμό σου σε κόβω για αρκετά εφυή για να μην πιστεύεις ότι σαφώς αυτή η κίνηση σε φέρνει αντιμέτωπο με την κοινωνία.

Δεν είναι ένα φυλάκιο που πήρε φωτιά – είναι δύο τύποι που του βάλανε φωτιά – και εγώ δεν μπορώ να αποκλείσω ότι ήταν ας πούμε δύο χρυσαυγίτες ή δυο Mαταντζήδες που θα θέλαν να τινάξουν την διαδήλωση στον αέρα. Kαι τότε τι θα λέγατε Gill και Άκη; Θα λέγατε ότι είναι τρελλή προβοκάτσια; Ή θα σας εξέφραζε και πάλι η κίνηση;

Γιατί το ρωτάω; Eπειδή η πράξη αυτή έχει σαφείς επιπτώσεις. Για αυτό και λέω αυτοί που το κάναν ή είναι βλάκες [δε καταλαβαίνουν τι θα επακολουθήσει] ή είναι προβοκάτορες, ή είναι τύποι που δεν τους νοιάζει γιατί έχουν τη δική τους αντζέντα. Έχουν το δικό τους θέμα και θέλουν να το λύσουν εκεί. Kαι Άκη, να με συγχωρείς, αλλά σε τελική ανάλυση κάψε το φυλάκιο – όχι εσύ, αλλά ο όποιος πιστεύει ότι είναι καλή ιδέα - μία άλλη μέρα σε τελική ανάλυση. Αλλα το να θες να βάλεις τη δική σου αντζέντα, πάνω από την αντζέντα πενήντα χιλιάδων φοιτητών, και ανεξάρτητα από τις επιπτώσεις το βρίσκω πολύ εγωιστικό και πολύ αυτάρεσκο.

Kαι όσο για τις συνέπειες ας μη κοροιδευόμαστε εδώ μέσα. Ξέρουμε που κινούμαστε. Ξέρουμε πώς λειτουργούν τα μέσα, και ξέρουμε πως θα δράσει η αστυνομία και η κυβέρνηση.

Στην ασύλληπτη βία της αστυνομίας, στα ψέματα του Υπουργού δημόσιας τάξεως αυτή η φωτιά έδωσε ένα υποτιθέμενο άλλοθι. Kαι δημιούργησε τις συνθήκες που περίμεναν ίσως κάποιοι για να ξυλοκοπηθεί άγρια πολύς κόσμος.

Kαι πάω στον DIML ο οποίος αν κατάλαβα καλά είναι και φοιτητής. Φίλε DIML έτσι είναι η πραγματικότητα. Έχω κουραστεί να το λέω εδώ και αλλού: ή θα κάνουμε πολιτική ή θα κάνουμε ψυχανάλυση στους ηλεκτρονικούς καναπέδες εμείς ενώ εσύ θα τρως δακρυγόνα στους δρόμους. Δε με ενδιαφέρει μόνο η διαμαρτυρία. Mε ενδιαφέρει η πολιτική. Δε με ενδιαφέρει να αναμασάμε τα γνωστά για τα MME και τις τηλεοράσεις. Mε ενδιαφέρει να χρησιμοποιήσω όλο αυτό το μηχανισμό προς όφελός μας. Έχω βαρεθεί να βλέπω τους διαδηλωτές να πέφτουν θύματα μπροστά στους παραθυράδες, και μάλιστα με θύτη ποιον; Έναν ανόητο, παραληρηματικό Υπουργό Δημόσιας Tάξης.

Kανείς δεν ήθελε DIML να ασχοληθεί με "τα μνημεία". Eκείνοι που έβαλαν τη φωτιά προφανώς το ήθελαν και τα κατάφεραν θαυμάσια.

Για να μαζεύω αυτά που λέω:

Ποντοαριστερά […] όχι, δε μπορείς να βάλεις κανόνες καλής συμπεριφοράς. Αλλά αν θεωρούμε τους εαυτούς μας καλύτερους από τους κάθε λογής τσαρλατάνους πρέπει να αποδείξουμε ότι ξέρουμε δύο-τρία πράγματα από τακτική.

Kαι θέλετε να σας πω και κάτι;

Υπάρχει κάτι σημαντικότερο από μία πορεία με πενήντα χιλιάδες διαδηλωτές.

Eίναι η πορεία με τους εκατο-πενήντα χιλιάδες διαδηλώτες. Kαι από αυτήν υπάρχει κάτι ακόμα καλύτερο: είναι η πορεία με το ένα εκκατομύριο διαδηλώτές.

Kαι αυτό θα γίνει όταν καταφέρουμε να μιλήσουμε στη κοινωνία για τη δημόσια δωρεάν παιδεία, για το δικαίωμα στη μόρφωση, για την απαίτηση να βγάζει πολίτες και όχι αμόρφωτους, άνεργους.

'Eχουμε δέκα δεύτερα μέχρι να αλλάξει το κανάλι. Tι θέλετε να τους πούμε για το φυλάκιο που καίγεται ή για το πανεπιστήμιο που θέλουμε; Ας κάνουμε μία επιλογή. Απλό.

Anonymous said...

Εσείς είσαστε αντιμέτωπος με όλη την κοινωνία των νέων -χαρακτιρηστικό γνώρισμα μίας γενιάς που νομίζει ότι όλα τα έκανε και όλα τελειώσαν μετά από αυτή- και ο porte-parleur του φασισμού πρετεντέρης.

Παρακαλώ οπωσδήποτε να διαβάσετε:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=671060

Οσο για τα παιδιά, εκπρόσωποι στα γκεμπελικά μέσα, καμιά φορά αναγκάζονται την διπλωματική γλώσσα.
Κατεβείτε στις πορείες επιτέλους να δείτε τι φωνάζουν.
ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΤΕ.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@GIlletina: "Εσείς είσαστε αντιμέτωπος με όλη την κοινωνία των νέων -χαρακτιρηστικό γνώρισμα μίας γενιάς που νομίζει ότι όλα τα έκανε και όλα τελειώσαν μετά από αυτή"

"Εσείς," δηλαδή ποιοί εμείς; 'H μου μιλάς στο πληθυντικό για να με μειώσεις :-)

To διάβασα το κείμενο του Σκυφτούλη. Και; Αυτά που σε ρώτησα όμως δε τα διευκρίνησες. Πουθενά στη πορεία δε φωνάζαν να κάψουμε το φυλάκιο. Κάνεις δηλώσεις, αλλά δε κάνεις το κόπο να εξηγήσεις το σχέδιο σου. Δηλαδή, άμα πάνε όλα όπως ελπίζεις τι ακριβώς θα συμβεί;

Για πες!

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

ΕΜΠ: «Αν είναι ένοχοι οι φοιτητές, είμαστε και εμείς»
«Οι φοιτητές δεν είναι ταραξίες, ούτε πρωταγωνιστές τυφλής βίας, όπως ορισμένοι τους κατηγορούν»

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ φράση επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Πρυτανείας του Μετσοβείου Πολυτεχνείου, στο οποίο αναφέρεται ότι «οι μαζικές συλλήψεις φοιτητών στο τελευταίο ογκώδες συλλαλητήριο και η επιχειρούμενη απόδοση συλλογικής ευθύνης, καταστρατηγούν τη βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου, περί ατομικής ευθύνης».

Η Πρυτανεία τονίζει ότι «Στεκόμαστε στο πλευρό των φοιτητών, όπως έχουμε χρέος ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι τους και διαμορφωτές του χαρακτήρα τους, θέτοντας ταυτοχρόνως, τους εαυτούς μας στην διάθεση των δικαστικών αρχών».

Επίσης με ανακοίνωση τους 63 Πανεπιστημιακοί καθηγητές, υπογράφουν κείμενο στο οποίο τονίζουν μεταξύ άλλων: «Αν θεωρείται κακούργημα και «σύσταση και συμμορία», η συμμετοχή στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της 8ης Μαρτίου 2007, τότε μοιραζόμαστε την ίδια ευθύνη με τους φοιτητές μας. Αν οι φοιτητές μας είναι ένοχοι, τότε είμαστε το ίδιο ένοχοι με αυτούς».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Anonymous said...

πέντε λέξεις μια ιστορία
http://maramenasyka.wordpress.com/
αν θέλεις γράφεις,δες ποιές λέξεις είναι.

Anonymous said...

"Μέρες τώρα, μήνες, προσπαθούμε στο μέτρο των μικρών μας δυνατοτήτων να αποσυνδέσουμε το φοιτητικό κίνημα από την κατασυκοφάντησή του, να πούμε δηλαδή αυτό που επίσης δήλωσε ο κ. Αλαβάνος: «το μαζικό κίνημα, οι δυνάμεις της Αριστεράς, ο Συνασπισμός, δεν έχουν καμμιά σχέση και δεν καλύπτουν, αλλά αντίθετα υφίστανται τις συνέπειες της καταστολής υπό το πρόσχημα των απαράδεκτων πρακτικών τυφλής βίας».

Μπα! δεν μασάει προπαγάνδα! η προβοκάτσια συνεχίζεται.

Για «αντάρτικο πόλεων» μίλησε ο Υπουργός Προβοκάτσιας, κ. Βύρων Πολύδωρας.

Αυτόκλητοι φύλακες του Αγνωστου Στρατιώτη εμφανίζονται αίφνης οι Χρυσαυγίτες κι άλλοι απόγονοι των δωσιλόγων.

Μπαχαλόμαγκες και μπατσομπαχαλόμαγκες ομού μαζί και επί τα αυτά, τριάντα χρόνια τώρα, προσπαθούν να δικάσουν τη μεταπολίτευση. Αναρχικοί, κομμουνιστές, αριστεροί, δημοκρατικοί συκοφαντούνται όλοι το ίδιο. Αλλά, αν αυτό για τους ανθρώπους του συστήματος είναι προτεραιότης, τι είναι για ορισμένους κλουβιοκέφαλους, νεκρές ψυχές και χολερικούς; μια ακόμα χρυσή ευκαιρία για προβοκάτσια;"

Anonymous said...

Aγαπητέ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ.
Φοβάμαι ότι, αντίθετα προς την κατηγορηματική σου διαβεβαίωση, χρειάζεται να απαντήσεις σε "αυτό".
Το ότι "απάντησαν δύο φοιτητές" δεν σημαίνει ότι έκλεισε το θέμα. Επίτρεψέ μου να σου πω ότι η προσθήκη σου "εννοώ των φοιτητών που πρωτοστατούν στις καταλήψεις" είναι αυθαίρετη και μου θυμίζει "ένα είν' το κόμμα". Οι εννοώ των φοιτητών που κάνουν στις καταλήψεις δεν είναι κόμμα ούτε εξουσιοδότησαν κανέναν να μιλάει ως spokesperson τους. Δύο οι φοιτητές, δύο και αυτοί που έκαψαν το σπιτάκι του καρναβαλιού. Δεν νομίζω ότι δύο φοιτητές είναι "όλη η κοινωνία".
Αλλά, το κυριότερο, από αυτό που είπαν δεν συνάγεται καθόλου ότι "τους έχουμε απέναντι" εμείς που υπερασπιζόμαστε την πυρπόληση.
Πραγματικά, η δήλωση των φοιτητών είναι διπλωματικότατη και είναι το μόνο που θα μπορούσαν να πουν δεδομένων των συνθηκών. Δεν είπαν ότι καταδικάζουν την ενέργεια. Εάν αυτό που παραθέτεις είναι η ακριβής δήλωσή τους, εμένα μου φαίνεται ότι αποφύγανε να καταδικάσουν ρητά την ενέργεια αυτή και απλώς είπαν ένα γενικό "δεν συναινούμε με οτιδήποτε ...", το οποίο είναι σαφώς διαφορετικό από το "είμαστε απέναντι από το συγκεκριμένο". Εξάλλου, οι τριανταπέντε χιλιάδες που πήραν μέρος στην πορεία δεν εξέφρασαν απ' ό,τι ξέρω κάποια αντίθεση ή καταδίκη για την ενέργεια αυτή, άρα οι κατηγορίες περί καπελώματος δεν δικαιώνονται.

Ας μιλήσουμε όμως και για την ουσία τώρα. Στην ερώτησή σου αν "θεωρούμε ότι πρέπει να το λύσουμε το πρόβλημά μας εν μέσω μίας πορείας για την δωρεάν δημόσια παιδεία", απαντώ: απερίφραστα ναι. Αυτή είναι η καταλληλότερη στιγμή.

Με δύο προσθήκες/διευκρινίσεις:

-εγώ δεν θεώρησα ότι "έλυσα ένα πρόβλημά μου". Ούτε έκαψα εγώ το φυλάκιο. Είπα απλώς ότι, από τη στιγμή που κάποιοι το έκαψαν, δεν θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι τόσο φοβερό ή κάτι επιζήμιο πολιτικά.
- η πορεία αυτή δεν ήταν απλώς για τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Ήταν και ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή της κυβέρνησης. Τμήμα αυτής της καταστολής είναι μεταξύ άλλων ο εθνικισμός και τα σχέδια για υποχρεωτική στράτευση στα 18, τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί. Το χτύπημα του φυλακίου είναι μία μορφή αντίστασης σε αυτό τον αυταρχισμό. Η συγκεκριμένη πορεία ήταν η καταλληλότερη στιγμή για να γίνει κάτι τέτοιο. Αν όχι τώρα, πότε; κάποια άσχετη μέρα που έχει περιστέρια και τουρίστες να φωτογραφίζονται;

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Φίλε Άκη, η σκηνή με τα περιστέρια που περιγράφεις είναι όντως πολύ αστεία μέσα στη παράνοιά της.

Δε ξέρω τι φταίει, δε τα γράφω καθαρά;

OK, πάμε στα αυτονόητα πρώτα. Πουθενά δεν είπα ότι οι δύο φοιτητές ήσαν οι αποκλειστικοί εκπρόσωποι – αφού ξέρουμε όλοι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι. Δεν ήταν όμως τυχαίοι. Δεν πήραν δύο από το δρόμο. Tώρα εσύ διαλέγεις να τους ερμηνεύεις με ένα άλλο τρόπο από το δικό μου, μαντεύοντας τις κρυφές τους προθέσεις. Δε μπορώ να είμαι στο μυαλό τους.

Σου λέω απλώς, ότι δύο τύποι, ο ένας με αίματα στο κεφάλι είπαν με απλά λόγια "αλλού είναι το θέμα μας".

Kαι ενώ είναι αλλού το θέμα μας, βλέπεις πόσο πολύ χρόνος χάνεται για το λάθος θέμα;

Αν είχε πάρει το φυλάκιο τυχαία φωτιά, ξέρεις δακρυγόνα από εδώ, μολότωφ από εκεί, θα σου έλεγα ότι έγινε, και τι να κάνουμε. Από τη στιγμή που έγινε πολύ υπολογισμένα επανέρχομαι στις τρεις εκδοχές μου.

Από εκεί και πέρα, όπως έγραψα τουλάχιστον δύο οι τρεις φορές μέχρι τώρα, βγαίνεις στο δρόμο έχοντας κάποιες βασικές προτεραιότητες και ένα σχέδιο να μιλήσεις στη κοινωνία.

Απέναντι σου είναι ο κύριος Bύρωνας και η κυρία Mαριέτα, με τους συμβούλους τους, με τους δημοσιογράφους τους, και τα δακρυγόνα τους. Kαι εσύ διαδηλώνεις και συγκρούεσαι μαζί τους για να κερδίσεις τις εκατοντάδες χιλιάδες του κόσμου που προσπαθούν μέσα στη δύσκολή καθημερινότητά τους να καταλάβουν τι γίνεται – διαδηλώνεις με έπαθλο να τους έχεις μαζί σου ή να στους αρπάξει ο κύριος Βύρωνας και να τους βάλει απέναντί σου.

Kαι εσύ τι διαλέγεις να κάνεις;

Πας και "κτυπάς το φυλάκιο"! [καλά, ξέρω ότι δε το έγραψες προσεκτικά, αλλά μιλάμε έτσι και το απομονώσω από την κουβέντα μοιάζει σαν να έκανες έφοδο με κομάντος]

Αυτή είναι η καλύτερη σου κίνηση;

Eπειδή ακριβώς είναι προφανώς μία κίνηση υπέρ του κύριου Bύρωνα, για αυτό τόσος κόσμος μιλάει για προβοκάτσια …

Eν πάση περιπτώσει, μη με πιστεύεις εμένα. Σταμάτα δέκα ανθρώπους στο δόμο της γειτονιάς που μένεις, και ρώτα τους "κάναμε καλά που το κτυπήσαμε το φυλάκιο"(?!) και άμα βρεις 2 που θα σου πουν "έξοχα έκανες – το πιασα τι προσπαθούσες να μου πεις, πες μου πότε θα πάμε να χτυπήσουμε και το άλλο " τότε να ξέρεις ότι έχεις δίκιο και εγώ άδικο. Kαι μακάρι να έχεις …

Anonymous said...

Αχ! Παναγιωταρέα και Πρετεντέρης, δυο άξιοι διεκδικητές του βραβείου «Νίκος Μαστοράκης 2007». Μόνο που σε πολλά ξεπέρασαν και το Μαστοράκη...

Anonymous said...

Αγαπητέ ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ

δεν είναι θέμα "πίστης", και δεν χρειάζεται να κάνω κανένα γκάλοπ για να διαπιστώσω ότι πράγματι θα υπάρχει πολύς κόσμος που ενοχλήθηκε από το κάψιμο του φυλακίου. Όταν εγώ υποστήριξα την ενέργεια, δεν είπα ότι πρόκειται για μια ενέργεια που συγκεντρώνει την επιδοκιμασία της πλειοψηφίας των Ελλήνων. Είπα ότι είναι μια ενέργεια με την οποία τοποθετείται στο δημόσιο χώρο μία άποψη η οποία μέχρι τώρα δεν υπήρχε καθόλου σε αυτόν. Και η οποία είναι χρήσιμο να τοποθετηθεί εκεί ώστε να εξοικειωθούν με αυτή όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι.
Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι φυσικό να προκαλείται ένα σοκ. Το σοκ αυτό είναι ευεργετικό, ή τουλάχιστον αναπόφευκτο. Κάποτε πρέπει να προκληθεί, ώστε την επόμενη φορά να είναι εξοικειωμένοι όσοι σοκάρονται και να σκανδαλισθούν λιγότερο.

Υπάρχει ένας κόσμος, κυρίως νέος, που θεωρεί ότι οι τσολιάδες και τα φυλάκια είναι καραγκιοζλίκια του δέκατου ένατου αιώνα και όχι ιερά και όσια. Αν δεν εκφράσουμε την άποψη αυτή και διαρκώς αναβάλλουμε τη διατύπωσή της με τη σκέψη ότι "δεν είναι η κατάλληλη στιγμή" και ότι δεν θα βρεθούν πολλοί που θα μας πουν "έξοχα έκανες", τότε η κατάλληλη στιγμή δεν θα έρθει ποτέ. Από κάπου πρέπει να αρχίσουμε.

Η άποψη τώρα ότι "χάνεται πολύς χρόνος για το λάθος θέμα", μου θυμίζει επίσης δημοκρατικό συγκεντρωτισμό. Εγώ νομίζω ότι κανένας χρόνος δεν χάνεται. Όταν πολλοί άνθρωποι αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια να συζητήσουν για την πολιτική, θα έχουν κάποιο σοβαρό λόγο και το ξόδεμα αυτό δεν πάει χαμένο. Η συζήτηση για το φυλάκιο είναι εξίσου αναγκαία και χρήσιμη με τη συζήτηση για τα πανεπιστήμια, η μία δεν εμποδίζει την άλλη. Ο χώρος στα μυαλά των ανθρώπων είναι άπειρος και χωράει όλες τις συζητήσεις. Το να ιεραρχούμε τα θέματα και να λέμε "αυτό είναι το μόνο θέμα τώρα, τα άλλα είναι χάσιμο χρόνου" είναι περιττό και επιζήμιο. Ας αφήσουμε χίλια λουλούδια να ανθίσουν.

nikolakisdiaselos said...

Δυστυχώς (για το φοιτητικό κίνημα πάντοτε) ο αντιεξουσιαστικός χώρος έχει κηρύξει μια ιδιότυπη "τζιχάντ" με την αστυνομία. Οι περισσότεροι απ' αυτούς δεν είναι προβοκάτορες, ούτε κι εντεταλμένοι εκτελεστές των φασιστικών εντολών της ασφάλειας, κι αυτό θέλω να πιστεύω. Διότι στην τελική βολεύει να ξεμπερδεύουμε με μια τέτοιου είδους προσχηματική άποψη με τα ίδια κι ανάλογα φαινόμενα δυσφήμισης και επικάλυψης του κινήματος της παιδείας. Θεωρώ ότι τα περισσότερα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν οδηγηθεί σ'έναν αδιέξοδο σολιψισμό, μια δογματική και μεταφυσική εχθρότητα ενάντια στους φορείς της κρατικής εξουσίας. Στην τελική όμως, η θεώρηση αυτή δεν θα πρέπει να είναι και η πρωτεύουσα εστία ανησυχίας μας. Διότι είναι ζήτημα και κρίση του συγκεκριμένου χώρου. Αυτό που δεν μπορώ να δεχτώ είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιούν ένα μαζικό, βαλλόμενο από παντού φοιτητικό κίνημα ως επίφαση και καπηλευτικά επικοινωνιακή πρακτική για να προσδώσουν αποδοχή και μαζικότητα στις κινήσεις τους. Θέλουν αντάρτικο; Ας οχυρωθούν στην Στουρνάρη κι ας τσακίσουν τα ΜΑΤ. Από μέρος μου, κανένα πρόβλημα επί τούτου. Όχι όμως με τις πλάτες των φοιτητών. Όχι πετώντας πέτρες και φέυγοντας, ατενίζοντας τις γκεσταπικές γκλομπιές στα ανοιγμένα κεφάλια. Είναι και ζήτημα τιμής. Ζήτημα ευθύνης στην τελική. Ίσως όμως και ουσιαστικής δειλίας...

Anonymous said...

m'aresei para poly kai peftoyn oles astikodexies maskes otan
GIA TIS SYMVOLIKES KINHSEIS
a katastrofh paranomwn kamerwn
b kapsimo-spasimo trapezwn poy den efarmozoyn toys nomoys px epitokia kai xtra exoda
c katastrofh fylakioy axias 100 evrw...
to toso to kanete km.
EXETE ALLERGIA STON DYNAMIKO AKTIVISMO
TO IDIO LEGATE TO 42
TO IDIO LEGAtE TO 73
KAI PAEI LEGONTAS.
einai h astynomia dhmokratikh?
efarmozei ises apostaseis?
ektelei ergo xwris politikes prokatalypseis?
o x i
kala kanoyne loipon kai spane ta dontia stoys ss oi antartes

kai mh moy pei kaneis peri dhmokratias kai alles malakies giati oyte apli analogiki exoyme oyte ises eykairies se kommata kai apopseis na provlithoyn.
ANTITHETWS
ergolavoi katexoun kai ta mesa kai ta kommata.
Z H T W O AGWNAS KATA TOY FASISMOY.

Anonymous said...

kai pseydeste asystola otan lete oti kanenas den fwtaze na kaei to fylakio.
to synthima na kaei na kaei to mpoyrdello h vouli DEN TO AKOYSATE APO TA STOMATA OLWN MA OLWN TWN FOITHTwN?
DEXIOYRA TOY KERATA MASAS KAI PARAMASAS.

Anonymous said...

Σιγα ρε κιλοτινα μη σκισεις καμια καλτσα.

Οι αγωνες κατα του φασισμου γιναν απο μαγκες που βγηκαν μπροστα και μειναν και φαγαν σφαιρες και πηγαν φυλακες οχι απο μασκοφορους που χτυπαγαν και τρεχαν πισω απο τους αλλους.

Εσυ εισαι ενα δεξιο προβοκατορικο σκυλακι του πολυδωρα για αυτο οι φοιτητες ειχαν περιφρουρηση. Για να μη μπαινεις μεσα.

Πρωτα ριχνεις πετρες και μετα τρεχεις για να σπασουν τα κεφαλια των φοιτητων οι μπατσοι? Οπα ρε μαγκα. Πηγαινε να τα πεις αυτά εξω απο την Ευελπιδων που ηταν μαζεμενοι οι φιλοι αυτων που μαζεψαν οι μπατσοι για παρτυ σου. Ακομα και η 17Ν αναλαμβανε την ευθυνη. Εσυ καις το φυλακιο και αλλοι πανε μεσα. Για αυτο κατι σαν και σενα τους ξερασε το κινημα.

Anonymous said...

KNEEEEEEEEEEEEEEE
KNEEEEEEEEEEEEEEEE
ws pote tha poylate nomimopoihsh?
Ti pathate stis syneleyseis?
Mono ta e3ousiastika kommata kai to kke twn, papagalizoyn to dogma
provokatsias.
SA toys nazi.
Kai de thimamai kanenan antarti me psychologia thimatos...
KKE EISTE KAI FAINESTHE

Anonymous said...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=673076

nikolakisdiaselos said...

gilletina, εαν συμπεριλαμβάνεις κι εμένα στο κατά την άποψή σου αστικοδεξιές μάσκες, σε πληροφορώ ότι δεν προτίθεμαι ν' αποδειξώ αν είμαι ελέφαντας ή όχι, ούτε να συνδράμω στην εκτόξευση αλληλοκατηγοριών αλά Ελένη Λουκά. Αποδεικνύεις όμως με τις κατηγορίες σου ότι όταν στριμώχνεται ο διάλογος, καταφεύγεις σ' αυτό που ισχυρίστηκα. Σε μια δογματική, εκκλησιαστική πρακτική, εκτοξεύοντας μύδρους ενάντια σ' αυτούς που αντιλαμβάνονται τα πράγματα διαφορετικά. Δεν κατέχεις μόνο εσύ την αλήθεια, ούτε και έχεις δίκιο για τα πάντα. Και προπάντων, όταν δεν συμφωνούν μαζί σου, δεν σημαίνει ότι είναι αστικοδεξιοί και κνίτες. Οφείλω επίσης να υπογραμμίσω ότι είμαι αλληλέγγυος με τους αντιεξουσιαστές, συμφωνώ ιδεολογικά μαζί τους, αλλά διαφωνώ ενίοτε με τις πρακτικές τους. Απλά, επειδή ακριβώς, κυρίως για να διασφαλίσω την πνευματική και ατομική μου ακεραιότητα, οφείλω να αντιλαμβάνομαι τα πράγματα σφαιρικά, κι όχι φανατισμένα, νομίζω ότι έχω το δικαίωμα να διαπιστώνω και τα κακώς κείμενα. Δεν διαφωνώ ούτε για τον φασισμό του κράτους, ούτε για την αθλιότητα που περιβάλλει την ιδέα του άγνωστου στρατιώτη, ούτε και για το συμβολικό κάψιμο ενός φυλακίου. Καθόλου δε διαφωνώ. Διαφωνώ όμως με τις ενέργειες που γίνονται με τις πλάτες των άλλων. Και ειδικά όταν οι αυτοί οι άλλοι συλλαμβάνονται γιατί πρέπει κάποιοι να συλληφθούν, χτυπιούνται δολοφονικά και κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και σύσταση συμμορίας. Και πάνω σ΄αυτό, δεν απάντησες ακόμα...Ούτε και δείχνεις κάποια αλληλεγγύη. Διότι ενίοτε αγωνιστές δεν είναι μόνο οι αναρχικοί...

Anonymous said...

""...γιατί πρέπει κάποιοι να συλληφθούν...""

Αλήθεια.......
Μήπως ακριβώς αυτά λέγαν και οι υποταγμένοι και ευνοημένοι των δυνάμεων κατοχής όταν οι ανταρτες έκαναν μία δολιοφθορά;

Προβοκάρω τη συζήτηση για να βγούν τα δεξιά σύνδρομα... τόσο απλό:-)

Κανένα απο τα παιδιά που συλλάβανε στο σωρό δεν αισθάνθηκε άσχημα για τους ακτιβιστές αλλά για τους μπάτσους-ναζί ss του αρχιταγματασφαλίτη βύρωνα και τους αθλιους κνίτες που άφησαν 200μ κενό στους γερμανούς, σόρρυ στους μπάτσους να μπούνε και να ρίξουν ξύλο.
Το κκε πήρε άλλωστε τα εύσημα της νομιμοποίησης απο τον βύρων...
ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ...
ουτε πασοκ
ουτε κκε
συνασπισμος με προσοχή γιατι πουλά κάποια στιγμή...
Να καεί η βουλή της επίπλαστης δημοκρατίας.

nikolakisdiaselos said...

αν αναφέρεσαι στον ΕΛΑΣ, οφείλω να σου υπενθυμίσω ότι πάντοτε αναλάμβανε τις ευθύνες του και δε φόραγε κουκούλες. Πάντοτε προστάτευε τις οικογένειες των θυμάτων και δεν κρύβονταν σε στενά και σε σοκάκια. Πάντοτε ήταν αλληλέγγυος και δεν έκανε διαχωρισμούς στο θέμα των αγωνιστών. Το παράδειγμά σου είναι απελπιστικά ατυχές, όπως και οι χαρακτηρισμοί "υποταγμένος" κτλ. Δεν κατέχεις την έβδομη σφραγίδα για να ξεσφραγίσεις την αποκάλυψη και να κρίνεις τον καθένα. Δυστυχώς. Οπότε προβοκάροντας μια συζήτηση στην οποία συμμέτεχεις, τα πρώτα δεξιά σύνδρομα που εμφανίζονται είναι η διάθλαση του προσωπικού μας καθρέφτη...

Anonymous said...

Καποτε θα επρεπε να ασχοληθουμε σοβαρα με τους σταλινικους και το βρωμικο ρολο τους σαν πεμπτη φαλαγγα του κοινωνικου κινηματος. Η ιστορια απο τη μεταπολιτευση και μετα βριθει απο συνεργασιες τουΚΚΕ με το κρατος. Και δεν μιλαω για τα σπασιματα των απεργιων το ΄75-΄77, αλλα για την συνεργασια του νοεμβρη ΄79 που εφτασε στη πληρη αντικατασταση των ΜΑΤ απο τα ΚΝΑΤ με πανω απο 300 τραυματιες και συλληψεις αριστεριστων και αναρχικων που παραδοθηκαν στην αστυνομια, δικαστηκαν και φυλακιστηκαν.
ALLHLEGGYOS EEEEEE?
SHMERA PALI KNAT KATEVASATE FASISTES TOY KKE XEPOYLIMENOI?

Anonymous said...

«Λίγα μέτρα μακριά από την πρώτη γραμμή της πορείας -είπε- μια ομάδα περίεργων πέρασε μέσα από την Αστυνομία. Περνούσαν μπροστά από τον επικεφαλής της Αστυνομίας και έδειχναν με το χέρι τους κάτι. Το είχαμε καταγγείλει αυτό, και οι δημοσιογράφοι να μην τα ξεχνάτε αυτά. Δηλαδή, περνούσαν μέσα από την Αστυνομία και έδειχναν κάτι μέσα στη χούφτα τους. Ισως είχαν κάποιο σήμα. Εκεί άρχισαν να σπάνε και να χτυπάνε βιτρίνες και έτσι έγινε και η επίθεση στην πορεία, η οποία έκανε ένα βήμα εμπρός για να μπει από τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας».

Anonymous said...

Σύμφωνα με ανταπόκριση από τη σημερινή πορεία, στο Σύνταγμα φωνάζονται μεταξύ άλλων τα εξής συνθήματα:

Παραλίγο να καεί το μπουρδέλο η Βουλή
Είναι ζεστά - Είναι ζεστά - Στο σύνταγμα τσολιά
Αλλαγή του τσολιά στην καμένη τη σκοπιά

Άρα, δεν επιβεβαιώνεται η άποψη του ΔΕΜΑΣΑΜΕΡΕ ότι το κάψιμο του φυλακίου ήταν καπέλωμα των φοιτητών.

Anonymous said...

Tι έγινει κιλοτιτσα;

Bλέπω πόσταρες στις 14.47 το μεσημέρι.

Mας έχεις πήξει στο σύνθημα αλλά δεν ήσουν στο δρόμο την ώρα της διαδήλωσης.

Γιατί;

Nα κάψουν τα κορόιδα τη βουλή και εσύ να πίνεις καπουτσίνο και να γράφεις στα μπλογκ;

'H σου είπε ο διοικητής σου να μείνεις μέσα σήμερα;

nikolakisdiaselos said...

από που συμπέρανες ότι είμαι Κνίτης, δεν μπορώ να καταλάβω. Εκτός απ' το να ξεστομίζεις βρισιές, διαθέτεις κι αρχείο με το οποίο ταυτοποιείς απόψεις με κόμματα; Κάτι έλεγες περί φασισμού...Τέλος πάντων, δεν προτίθεμαι να συνεχίσω μια κουβέντα που τείνει να γίνει τραγελαφική. Λυπάμαι γι΄αυτό. Έχεις τις απόψεις σου, έχω τις δικές μου. Σεβαστές. Και πιο πού σεβαστές, αν δείξεις αλληλεγγύη και σε άτομα που τυγχάνει να μην είναι αναρχικοί.

Anonymous said...

to kilotitsa me to kke kai tis deiles kryfes pantremenes toy, paei paketo...
oso anafora to 1447 sto syntagma eimoyn se antapokrish indy vlaka.
eidame ta KMAT apo prwto xeri
Stalin 50 etwn...
ta syn8hmata: metaxy allwn:
-oti de pianei h pks ta kanei provokatsia ta akouses;
Poly wraia poreia me paidonomoys
AMERIKANIKA UHT (sterilize) poy lene...

Anonymous said...

Τάκης Καμπύλης:

Κουκούλες :Η παιδική αρρώστεια του μικροαστισμού

Μεταξυ τους ,αρκετοι πανεπιστημιακοί της νεότερης γενιάς νοιώθουν την υποχρέωση να διαχωρίσουν τους «μπαχαλάκηδες» από τους κουκουλοφόρους.Οχι επειδή τα όρια είναι τόσο σαφη μεταξύ τους ,οσο για να αναδείξουν το σχετικά πρόσφατο φαινόμενο της «πανεπιστημιοποίησης» μιας μεγάλης μερίδας από τους δευτερους.

Τα τελευταία τρία χρονια καταγράφεται μια αλλαγη στα αμφιθέατρα: Οι «μπαχαλάκηδες» κανουν δυναμικές εμφανίσεις ,δεν περιορίζονται εξω από τα πανεπιστήμια και πολλές φορές καταφέρνουν να κερδισουν και συνελευσεις.Οχι γιατι είναι τόσοι πολλοί αλλά διότι εχουν γινει αποδεκτοί από μεγάλα κομματια του φοιτητικού χώρου.Και αυτό είναι ηδη το ένα από τα δυο πολιτικά προβληματα που καταγράφονται στα ΑΕΙ.

Ομάδες χωρις εσωτερικούς θεσμούς λειτουργίας μετετρέπονται αναπόφευκτα σε ομάδες οπου βασιλεύουν οι σκληρές διακρίσεις ανάμεσα στα μέλη τους.Η ιεραρχία είναι αποκλειστικά προϊόν αυτων των διακρίσεων ,οπου ο φανατικότερος ή ο βιαιότερός ή ο παλαιότερος αντικαθιστούν κάθε ορθολογικότερο τρόπο ανέλιξης και κοινης δράσης.

Συμφωνα με εμπειρικούς υπολογισμούς περισσότεροι από 3.000 «μπαχαλάκηδες» δρουν στα πανεπιστήμια ,αριθμός δεκαπλάσιος με αυτόν που ειχε καταγραφεί μόλις μια πενταετία πρίν.
Για ένα κομματι της Αριστεράς οι κουκουλοφόροι(και οι «μπαχαλάκηδες») δεν είναι παρα η ελληνική εκδοχή των κινημάτων πόλης που συγκλονισαν το Παρίσι και –πρόσφατα-την Κοπεγχάγη. Για ένα άλλο κομμάτι της αριστεράς ,πιο αιρετικό, οι κουκουλοφόροι δεν είναι παρα ένα σύμπτωμα μικροαστικοποίησης τμημάτων νεολαίας που απαξιώνει τα κόμματα όχι υπερβαίνοντας τα ,αλλά παρακάπμπτοντάς τα - με την οπτική του συγχρονου λαϊκισμού :«ολοι ιδιοι ειστε» κλπ

Ένα καθαρα μετατηλεοπτικό συμπτωμα βασισμένο στην ακριτη αποδοχή διάσημων (και συνήθως αθλιων) δημοσιογραφικών ριάλιτυ ,αντι της κριτικής στασης απέναντι σ’αυτά .
Ο μικροαστός του ’60 εκλεινε τους ορίζοντές του μέσα στους τοίχους του σπιτιού του.Αδιαφορώντας για κάθε έννοια δημόσιου αγαθού ή καλού ,δρούσε ως μοναχικός λύκος καταπατώντας ,αυθαιρετωντας και ποντάροντας στο καθεστως ατιμωρησίας που λάμβανε πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση. Ο μικροαστισμός επιδοτηθηκε στην προχουντική Ελλάδα και υμνήθηκε στην μεταπολιτευτική «ως το δικαίωμα του λαουτζίκου» σε αγαθά ,υπήρεσίες και κυρίως ιδιοκτησία .Ο κάθε μικροαστός ως «λαός» δικαιολογούσε για την πάρτη του ολο και μεγαλύτερα κομμάτια του δημόσιου χώρου και πλούτου σχεδόν αξιωματικά: Επειδη ηταν «λαός».Και πάνω απ’ όλα απαιτούσε την ατιμωρησία: Οι νόμοι ηταν πάντα γι αυτόν κάτι απολύτως σχετικό.Οχι με την αριστερη εννοια της ακινητοποίησης της κοινωνίας αλλά με την πλέον λαϊκίστικη εκδοχή της : «Ας γινει ότι θέλει διπλα μου,εγω να ειμαι καλά».

Μικροαστοι και «μπαχαλάκηδες»
Ο κουκουλοφόρος και ο «μπαχαλάκιας» του 2007 εχει ακριβως την ιδια σταση με τον μικροαστό του ΄60.Λειτουργουν με την ιδια αρχη της ατιμωρησίας απαιτωντας να τους αναλογιστεί «μηδενικό κόστος» για τις πράξεις τους. Δεν είναι αντι-συστημικοί,το αντιθετο. Μάλλον ως τσαμπατζήδες μπορούν να χαρακτηριστούν .Αυτη είναι η υψιστη «αξια» του μικροαστισμού. «Να ριξω όπου –οπου τα σκουπίδια (ή τις πέτρες) και να μην υποστω καμμία συνέπεια».

(Ισως ετσι να εξηγειται μακροπρόθεσμα το ελληνικό φαινόμενο να μην καταγράφεται κανένα ειρηνόφιλο αναρχικό κινημα στην Ελλάδα. Σ’ ολες τις χωρες υπάρχουν βιαιες αναρχικές κινησεις αλλά ταυτόγχρονα και σοβαρες ειρηνόφιλες.Στην Ελλάδα ποτε.Ισως το μονο αντι-συστημικό κινημα που υπήρξε στην Ελλάδα ,ηταν των «μπιτνικς» στη δεκαετία του ’60 ,το οποίο όμως δεν ξεκίνησε από τα Εξάρχεια αλλά από το Κολωνάκι)!
Φιλος πανεπιστημιακός που για ευνόητους λόγους δεν θελει να δημοσιευτεί το όνομά του μεταφερει το αντιστοιχο παράδειγμα των «αντιεξουσιαστων» της γερμανίας και των ουοπιστων –καταληψιων της «Χριστιανίας»: «Οι τυπου που καβαλουσαν μια μηχανή και χανονταν στα βουνά και στις γερμανικές λεωφόρους ειχαν κόψει τον ομφάλιο λώρο με τη μάνα τους και το σπίτι τους. Βλέπω τους δικούς μας στα αμφιθέατρα και δεν ειμαι καθόλου σίγουρος ότι εχουν κάνει το ιδιο».

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ολο και πιο στενή σχέση χουλιγκανων με τους «μπαχαλάκηδες» Πριν από δυο χρόνια μια μεγάλη ομάδα «μπαχαλάκηδων» συγκεκριμένης σχολής στο Αριστοτέλειο τα «βρηκε» με τους φανατικούς οπαδους του Ηρακλη .Η αιτια ηταν μάλλον απλή : Το Καυτατζόγλειο ηταν κοντα στη σχολή τους και απέκτησαν ετσι δυο ασυλα:Το αμφιθέατρο και το γηπεδο .Αυτο στην μικροαστική διάλεκτο λεγόταν «καβάτζωμα».

Φοροδιαφυγη και κουκουλοφόροι
Η δευτερη σημαντική παρατηρηση εχει να κάνει με τον χρόνο επαν-εμφάνισης κουκουλοφόρων και «μπαχαλάκηδων».
Επί (δευτερης) κυβέρνησης Σημίτη ο «χωρος» ειχε ελεγχθεί –με την εννοια των προληπτικών αστυνομικών μέτρων που ειχαν αποδώσει .Χαρακτηριστικότερο το παραδειγμα των «500 του Πολυτεχνείου» οι οποίοι έκτοτε δεν εχουν ξαναφανεί.
Η εξαρθρωση της 17Ν δημιουργησε μια περιρέουσα ατμοσφαιρα για την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας .Ετσι για πρωτη φορά η ατιμωρησία δεν θεωρηθηκε δεδομένη και τα παιδιά με τις κουκούλες ουδέποτε πρωτοστατησαν αυτονομα σε επεισόδια –παρά μονο στα πλαίσια ευρυτερων κινητοποιήσεων κομμάτων της Αριστεράς).

Στα πρωτα δυο χρονια της ΝΔ παρουσιάζονται δυο φαινόμενα καθόλου ασχετα μεταξυ τους: Η τεράστια αυξηση της φοροδιαφυγής και η δυναμική επανεμφάνιση των κουκουλοφόρων. Η εξηγηση είναι μάλλον απλή: Η ΝΔ φάνταζε πολύ πιο ελαστική από τον σημιτικό εκσυγχρονισμό .Και δικαιωθηκαν (φοροφυγάδες και κουκουλοφόροι).

Η Κυβέρνηση εβαλε ως στοχο την σοσιαλδημοκρατία του Σημίτη και οι μικροαστικές αιτιάσεις επανέκαμψαν κι αυτές δικαιωμένες.Η διαχείρηση του δημόσιου πλούτου ονομάστηκε απαξιωτικά «λογιστική» και ο λαϊκισμός απέκτησε νέο περιεχόμενο. Ο νέος μικροαστισμός απαιτει «καγιέν» ,πισίνες και ατιμωρησία. Οι προγραμματισμοί, δημόσιοι και ιδιωτικοί είναι πλέον εξαιρετικά βραχυβιοι .Ουσιαστικά δεν είναι προγραμματισμοί. Αυτό το νέο κλίμα του λαϊκισμού και της ιδιωτευσης δεν οδηγεί παρα στην αναβίωση ενός νεου μικροαστισμού τόσο στην «ήπια» οσο και στην «ακραία» εκδοχή του. Η ατιμωρησία και το μηδενικό κόστος θεωρούνται –και πάλι- κεκτημένα …Ειτε στα αυθαίρετα ,ειτε στον υδραυλικό ειτε στους «μπαχαλάκηδες». Κι αν για τους φοροφυγάδες υψιστη επαναστατική πράξη είναι το τηλεοπτικό life-style ,για τους «μπαχαλάκηδες» υψιστο επαναστατικό ζητούμενο τεινει να γινει η τηλεοπτική τους κάλυψη.

Και μάλιστα στην πιο ακραία μορφη του νέο-δεξιού λαϊκισμού.
(Και μία παράμετρος ιδιαίτερα σημαντική για την πανεπιστημιακή κοινότητα:Η (νεα) απομόνωση της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια ,θα σπρωξει την κυβερνητική παράταξη σε πιο σκληρή γραμμη.Σχεδόν αντιστοιχη των «Κενταυρων».Οπως κάποτε.Θυμάστε; Οσοι το επιθυμούν ,ας μην κρυβονται πίσω από τους κουκουλοφόρους…)

(Το αρθρο δημοσιευτηκε στον Ε.Τ / 14 Μαρτιου)

http://enstaseis.blogspot.com/

Anonymous said...

H "Τέλεια" διαστρεβλωτική-σχιζοφρενική ανάλυση...
όπως και η παράνοια όλα φαίνονται σωστά εκτός απο την αρχική παραδοχή...
Χαχαχαχαχαχα

ANDREAS KATSIKOUDIS said...

Δεν είχα το κουράγιο να διαβάσω τα σχόλια, αλλά το αφιέρωμά σου με κάλυψε πλήρως!

ΦΙΛΕ ΜΠΡΑΒΟ! Συνέχισε με τόση σοβαρότητα και άποψη...

Anonymous said...

Κάποτε πρέπει να κάνουν διαδήλωση και όλοι όσοι ταλαιπωρούνται από τις εβδομαδιαίες πορείες και τους αποκλεισμούς των δρόμων. Όλοι εκείνοι οι οποίοι βαρέθηκαν να βλέπουν τους ίδιους και τους ίδιους μαλλιαρούς επαναστάτες κάθε Πέμπτη να θέλουν να περάσουν το ίδιο και το ίδιο μήνυμα υπέρ της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας.

Λοιπόν επαναστάτες του 2007. Το πήραμε το μήνυμά σας. Ευχαριστούμε που προσπαθείτε να μας ξυπνήσετε από το λήθαργό μας. Μπορούμε τώρα να πάμε στη δουλειά μας; Γιατί τυχαίνει να υπάρχουν κι εργαζόμενοι σ' αυτή τη χώρα. Όχι μόνο επαναστάτες της κακιάς ώρας που μόλις βρούν ευκαιρία ΚΛΕΙΝΟΥΝ τα πανεπιστήμια -που θέλουν να αναβαθμίσουν- και τους δρόμους για να περάσουν το μήνυμά τους. Φτάνει κύριοι.

Το ξύλο που σας έριξαν τα ΜΑΤ ήταν σαν να το έριχνα εγώ, ένας Αγανακτισμένος Αθηναίος Εργαζόμενος Πολίτης. Όχι γιατί έχετε άδικο στα αιτήματα σας. Μπορεί να έχετε μπορεί και όχι. Καλά κάνατε και φάγατε το ξύλο σας γιατί δεν σέβεστε κανέναν κύριοι. ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. Κάνετε το κέφι σας στο σβέρκο μιας πόλης 5,000,000 ψυχών.

Το μόνο που σας νοιάζει είναι τα μηνύματα σας. Καλό αγώνα λοιπόν. Για μένα έχετε χάσει το όποιο δίκιο σας.

Anonymous said...

Εντάξει anonymoys. Όταν θα απολυθείς από τη δουλειά σου, και πας να ζητήσεις το δίκιο σου και σου σπάσουν τα μούτρα μην ψάξεις να με βρεις να σε υποστηρίξω εμένα τον μαλλιαρό όμως.

Anonymous said...

Όταν απολυθώ λοιπόν, άκου τι θα μπορούσα να κάνω. Θα μπορούσα να κλείνω με λουκέτο την εξώπορτα του σπιτιού σου κάθε Πέμπτη. Παράλληλα θα ειδοποιούσα τα κανάλια να είναι εκεί για να δουν πόσο γραφικός είμαι και ποια είναι τα δίκαια αιτήματα μου. Να με ξαναπάρουν χωρίς συζήτηση στη δουλειά δηλαδή.

Παράλληλα θα έφερνα τους φίλους μου από τη δουλειά να με υποστηρίξουν, αλλά και κάποιους περαστικούς που όταν βρουν ευκαιρία να κλείσουν κάτι δεν την χάνουν. Το πανό μου θα έγραφε "Μου κλείσατε το σπίτι άκαρδοι εργοδότες" -τέλειος συμβολισμός ε;- και το πανό των φίλων μου θα έγραφε "Κάτω τα χέρια απ' τον anonymous".

Φυσικά θα μοίραζα και τα απαραίτητα φυλλάδια κάτω από την πόρτα σου τα οποία θα σε καλούσαν να πάρεις το μέρος μου -το οποίο έχω βάσιμες ελπίδες ότι θα κάνεις γιατί στο κάτω κάτω κι εσύ κάποια μέρα μπορεί να απολυθείς.

Κάααααααααθε Πέμπτη λοιπόν εσύ θα ξυπνάς πιο πρωί για να πας στη δουλειά σου για να μην προλάβω να σου κλείσω το σπίτι. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή. Γιατί αν δεν δικαιωθώ θα κλείσω και το γκαραζ σου και μετά θα πηγαίνεις στη δουλειά σου με τα πόδια και με το μετρό.

Μήπως γίνομαι πολύ γραφικός; Γελάω με τη γραφικότητα μου. Όπως και με τη δική σας κάθε Πέμπτη.

Anonymous said...

φιλε blogger,

δεν έχω παρακολουθήσει εκτενώς το θεμα παιδεία, αλλά καθώς είμαι της γενιάς των καταλήψεων του '90 και έχω και μια σχετική πορεία στην ανωτερη - ανώτατη εκπαίδευση,θα ήθελα να μοιραστούμε μερικές μου σκέψεις. Δεν έχω ακούσει καθόλου αυτό το διάστημα από καμμία πλευρά ότι η παιδεία πάσχει από την πρώτη βαθμίδα της. Είναι τρελό να μιλάμε για δημόσια παιδεία όταν πρέπει να πληρώνεις φροντιστήρια σαν να σπουδάζεις σε κολλέγιο. Όταν πρέπει να αποστηθίσεις αντί να αφομοιώσεις. Αυτά προς το παρόν.

Ευχαριστώ

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Aγαπητέ Ανώνυμε - με χαρά να γράψεις περισσότερα για αυτό.

Anonymous said...

[B]NZBsRus.com[/B]
No More Crawling Downloads Using NZB Files You Can Hastily Search High Quality Movies, PC Games, Music, Software & Download Them at Flying Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]NZB Search[/B][/URL]

Anonymous said...

It isn't hard at all to start making money online in the undercover world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat blog[/URL], Don’t feel silly if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses not-so-popular or misunderstood ways to produce an income online.

Anonymous said...

top [url=http://www.001casino.com/]casino online[/url] brake the latest [url=http://www.realcazinoz.com/]casino online[/url] autonomous no deposit reward at the chief [url=http://www.baywatchcasino.com/]www.baywatchcasino.com
[/url].

Anonymous said...

Do the ѕame tо the theгapist how thеy prefer you
disгobe. Aѕ а self-emρloyed tantric masѕage theraрiѕt, you the bгainpowеr and quеаsy Arrangement
affect the rest of ouг trunk, peculіarly our musculοѕkelеtal Schеme.
The evidence points powerfully to Paternal and newborn Health benefits tο heightеn yоur sexuаl еxpеriences.


Look into my web site ... sensual massage in london
my webpage: tantric massage in london

Anonymous said...

[url=http://www.realcazinoz.com]Online casinos[/url], also known as accepted casinos or Internet casinos, are online versions of regular ("buddy and mortar") casinos. Online casinos own gamblers to whiskey and wager on casino games barrel the Internet.
Online casinos superficially occasion likelihood on the superstore odds and payback percentages that are comparable to land-based casinos. Some online casinos wield hegemony higher payback percentages as a countermeasure over and beyond the extent of douse job games, and some circulate payout structuring audits on their websites. Assuming that the online casino is using an correctly programmed unspecific entourage generator, room games like blackjack away with an established congress edge. The payout combination after these games are established lifestyle the rules of the game.
Uncountable online casinos sublease in inaction or apprehension their software from companies like Microgaming, Realtime Gaming, Playtech, Supranational Foible work Technology and CryptoLogic Inc.

Anonymous said...

I ԁo hope that it was packaged right, аnd thatthе websitehas it bacκwагd, tοrѕo
rеlated tantric masѕagе is usable.

Αlso ѵisit my ωеb blog: erotic massage cost
my webpage :: have a peek at this website to book tantric massage london

Anonymous said...

[url=http://freeadres.ru/]юр адреса в бц москвы[/url] какие бц относятся к 18 налоговой для юр адреса
какие проверки бывают в бизнес центрах [url=http://adresavbc.ru/]юр адреса в бц москвы[/url]
[url=http://ouradres.ru/]юр адреса в бц москвы[/url] какими информационными услугами для бизнеса занимаются ооо