Wednesday, March 21, 2007

Να μη ξεχάσω τον κ. Πολύδωρα (όπως κάνω συνήθως - Vodaphone, Πακιστανοί κλπ.)






Εμείς οι Έλληνες πολίτες ζούμε, σε καθημερινή πλέον βάση, μια απαξίωση σε βάρος μας. Σε κανέναν άλλο τομέα της Διοίκησης της χώρας μας η απαξίωση αυτή δεν είναι πιο έντονη απ' ότι στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που παίρνει τη μορφή τυφλής βίας εναντίον συμπολιτών μας.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, όταν αυτή εκδηλώνεται με την συγκάλυψη της έκνομης δράσης λίγων αστυνομικών.

Διαμαρτυρόμαστε για την απαξίωση σε βάρος μας, που αποτελεί η ανείπωτη ταλαιπωρία για την έκδοση διαβατηρίου και ταυτότητας.

Φτάνει πιά! Ζητούμε τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για να σταματήσει η απαξίωση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Ζητούμε:

  • Τον απόλυτο σεβασμό προς την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των πολιτών.

  • Την αποκατάσταση, με έργα και πράξεις, της αξιοπιστίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία έχει ανατεθεί η τήρηση της έννομης τάξης.

  • Τον άμεσο εξορθολογισμό διαδικασιών για την έκδοση διαβατηρίων και ταυτοτήτων.


Ζητούμε αυτά που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα σε μια δημοκρατική κοινωνία στον 21ο αιώνα.


Μια πρωτοβουλία των ιστολογίων: Αμπελοφιλοσοφίες, αναΜόρφωση-ιστολόγιο, ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ, Ελεύθερος Σκοπευτής, Ιστολόγιον, ΚΑΙ βλέπω ΚΑΙ ακούω ΚΑΙ μιλάω, Καλτσόβρακο, Λαπούτα, Λευκός Θόρυβος, λ:ηρ, Μαργαριταρένια, Με Νταούλια και Ζουρνάδες, Στέφανος Ν. Παπανώτας, το χέρι, Ψιλικατζού, ANARRIMA, Digital Era, divaynne, doncat, eidisis-sxolia, Fairy Smoke, fastbackwards, Gravity & the Wind, GreekUniversityReform, Non-Linear Complexity, Nylon, oraelladas, RealityTape, taparaponasas stoMIXER, vrypan|net|weblog, We are not alone

Πάρτε μέρος στην πρωτοβουλία μας.

tags: | meme: a6edf8bc8e7a7ed85215abe9b94bbc7a

12 comments:

tyharpastos said...

Μια μικρή παρατήρηση μόνο. Δεν σας φαίνεται λίγο άστοχο το τρίτο των αιτημάτων σε σχέση με τα δυο προηγούμενα; Πως η συνταγματική αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας, θεμέλιο μιας δημοκρατικής πολιτείας και η "αποκατάσταση", όπως λέτε της αξιοπιστίας της αστυνομίας(δικαιούται ο καθένας να θεωρήσει από την διατύπωση ότι είχε αξιοπιστία και αίφνης την έχασε, ελπίζω ότι δεν είναι αυτό το πνεύμα του αιτήματος), μιας γενικότερης λειτουργιας της πολιτείας δηλαδή που άπτεται σαφώς της ίδιας αρχής, έχει την ίδια αξία με την διοικητική αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί με επάρκεια σε ένα παροδικό πρόβλημα; (όχι ότι δεν είναι σημαντικό). Η παράθεση δίνει την εντύπωση ότι αν ήταν εξορθολογισμένες οι διαδικασίες δεν είχαμε πρόβλημα ή αν εξοριθολογιστούν το πρόβλημα θα παύσει υφιστάμενο. Ή, ακόμη χειρότερο, δημιουργεί την εντυπωση ότι καποιοι που δεν μπορούν να βγάλουν έγκαιρα διαβατήριο θυμήθηκαν και τις αρχές του συνταγματος.
Όλα αυτά καλοπροαίρετα. Είμαι άπόλυτα σύμφωνος επί της αρχής.

ioannisk said...

Έβαλα και εγώ το κείμενο στο blog μου, έπρεπε να στείλω email στο http://logodosia.net;

Για τον επικίνδυνο πλέον πολύδωρα μπορούσατε να βάλετε πολλά άλλα με πρώτο και καλύτερο το γεγονός ότι η αστυνομία και οι εργαζόμενοι σε αυτήν δεν είναι σαν όλους τους άλλους εργαζόμενους. Δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν το κρατικό μονοπώλιο στην βία έχουν περιορισμούς (όχι απεργίες, όχι τηλέ-παράθυρα) κλπ. Οι συνδικαλιστές τους τον τελευταίο καιρό το έχουν ξεχάσει.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Πολύ δικαιολογημένη η ερώτηση:

Έγινε μεγάλη κουβέντα για το ζήτημα. Παρουσιάστηκαν δύο απόψεις:

H πρώτη - κρατάς μόνο το μείζον – τη βία, τα ψέματα, την παραβίαση των δικαιωμάτων, και δεν τη νερώνεις με διαβατήρια και ταυτότητες.

H δεύτερη - παρουσιάζεις την συνολική αποτυχία που ξεκινάει από το μείζον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και φτάνεις μέχρι και το ελάσσον, τα διαβατήρια – ελάσσον μεν, αλλά άμεσο θέμα για την καθημερινότητα πολύ κόσμου.

Υπάρχει κάτι πολύ θετικό που επικράτησε ώστε να επικρατήσει η δεύτερη άποψη: :

Πιο πολύς κόσμος, με διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα, με διαφορετικές αναφορές, με διαφορετική καθημερινότητα γίνεται κοινωνός της άποψης του άλλου, και όλοι μαζί βρίσκουν κοινό παρανομαστή ζητώντας:

Nα αποδωθούν οι ευθύνες.

Nα υπάρξουν κυρώσεις.

Anonymous said...

@ioannisk: δεν είναι ανάγκη να στείλεις email. Σ' ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή.

@tyharpastos: όπως έγραψε κι ο ΔΜΡ έγινε κάποια συζήτηση για το πώς δένουν τα διαβατήρια με την τυφλή βία. Πιστεύω πως πρόκειται για τις δυο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.

Πιστεύω πως είτε πέσει πολίτης θύμα αυτοδικίας ενός ΜΑΤατζή είτε αναγκαστεί σε ουρά από τις 3 τα ξημερώματα για ένα διαβατήριο, το ψυχικό τραύμα είναι το ίδιο: γιατί μας αντιμετωπίζουν έτσι;

Σε καθημερινή βάση περισσότεροι πολίτες βιώνουν την απαξίωση δια των διαβατηρίων παρά όσοι πέσαν θύματα αυτοδικίας των ΜΑΤ εδώ και ένα χρόνο.

Ήταν αδιανόητο για μένα να μη μιλήσουμε για τα διαβατήρια όταν είδα με τα μάτια μου 75 Έλληνα που είχε οδηγήσει για 8 ώρες για να καταθέσει αίτηση, να κλαίει επειδή το προξενείο του έκλεισε την πόρτα. Όπως αγανάκτησα με τη φωτογραφία του πεσμένου διαδηλωτή που δέχεται την κλωτσιά του αστυνομικού έτσι αγανάκτησα και με την μεταχείριση του 75χρονου. Το τραύμα στην ψυχή, στην προσωπικότητα, στην αξιοπρέπεια, είναι το ίδιο βαθύ.

John Karakatsanis said...

Συμμετέχω κι εγώ.

roidis said...

OK

Χρήστος Αθανάσουλας said...

μέσα κι εγώ!

George Marselis said...

Πιστεύω πως είτε πέσει πολίτης θύμα αυτοδικίας ενός ΜΑΤατζή είτε αναγκαστεί σε ουρά από τις 3 τα ξημερώματα για ένα διαβατήριο, το ψυχικό τραύμα είναι το ίδιο: γιατί μας αντιμετωπίζουν έτσι;

Απλό. Γιατί όλοι ξέρουν ότι οι κοτζαμπάσιδες δεν έχουν φύγει ακόμα από την Ελλάδα. Ακόμα βία και νοθεία εχουμε στην Ελλάδα. Ακόμα ψηφίζουνε τα δέντρα.

"Διώξε τον ραγιά από τη πλάτη σου για να φύγει και ο αγάς." Στα είπαν του ΟΜΗΡΟΙ

Anonymous said...

Εκείνο για το οποίο κατηγορώ εγώ, και κάθε ευσυνείδητος Έλλην πολίτης την Αστυνομία, είναι επειδή, ανίκανη, φοβισμένη και ευνουχισμένη ούσα, δεν κάνει την δουλειά για την οποία τήν πληρώνουμε:

Να τσακίσει και να μπαγλαρώσει τους αλήτες, τραμπούκους, εμπρηστές και τρομοκράτες άπλυτους αναρχοφασίστες, που καίνε, λεηλατούν, τρομοκρατούν ζωές και περιουσίες και έχουν επιβάλλει την φασιστική τους βία σε αυτήν την άμοιρη χώρα.

Η μέγιστη ευθύνη της Αστυνομίας είναι ότι σάς αφήνει να κάνετε αυτά. Για αυτά δεν βλέπω να διαμαρτύρεται κανείς σας. Αλλά, όταν συμβαίνουν όλα αυτά με την ανοχή της Αστυνομίας που κάθεται και σάς κοιτά, κάτι πολύ σάπιο υπάρχει.

Και έχετε και το θράσσος να ζητάτε και τα ρέστα από το φιλαράκι σας τον Πολύδωρα που κάθεται σαν κότα και σάς αφήνει να ασελγείτε, να καίτε και να τρομοκρατείτε.

Ντροπή σας.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@John, Ροίδη και Alas, ευχαριστώ – συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.

@Project2501α – H τελευταία σειρά λέει όλη την αλήθεια.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Eριχθόνιος – Mάλιστα. Δε σνομπάρω κανέναν που έκανε τον κόπο να αφήσει δύο γραμμές σε αυτό το μπλογκ.. Bλέπω δε ότι συμφωνούμε σε μερικά από αυτά που γράφεις, οπότε γιατί γιατί τόσα νεύρα; Eγώ δεν είμαι υπέρ των εμπρησμών ακόμα και των φασιστικών βιβλιοπωλείων.

Nα δούμε αν θα συμφωνήσεις σε αυτό και εσύ όμως, αν ας πούμε σε ενοχλήσε το κάψιμο του βιβλίου του Mίμη Ανδρουλάκη στην Θεσσαλονίκη, ή του βιβλίου της ιστορίας της έκτης δημοτικού από τους φασίστες της Xρυσής Αυγής στην Αθήνα.

H αστυνομία πληρώνεται για να εφαρμόζει το νόμο που δεν προβλέπει να "τσακίζει" κανέναν [άσχετο άν το κάνει]. Tελικά είσαι υπέρ της εφαρμογής των νόμων ή όχι; Πρέπει να το σκεφτείς λίγο.

Από εκεί και πέρα, ο κ. Γεωργίαδης είναι παρών σε όλα τα κανάλια, και μάλιστα σε συχνότητα που είναι αναντίστοιχη με το ποσοστό του κόματος που εκπροσωπεί. Αν δε του καίγαν αυτoί οι ανόητοι το βιβλιοπωλείο του μπορεί και να είχαμε γλιτώσει από τις ανοησίες του. ['Iσως τότε να το καιγε μόνος του].

The Qb Payroll said...

With the ongoing situation of lockdown due to Coronavirus, our QuickBooks experts still deliver round the clock assistance. We at QuickBooks Customer Service Number are here to solve technical issues & error problems of users. Read More: https://posts.gle/yUwV4