Thursday, February 22, 2007

Και πάλι στις 10 στον «ΣKΑI»: τώρα με Πάσχο και Στάθη

Να μη γράφω μόνο για νούμερα: στις 10 το πρωί τις καθημερινές στο Ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Πάσχος Mανδραβέλης, αρθρογράφος της εφημερίδας “Kαθημερινή” και ο κ. Στάθης Σταυρόπουλος, αρθρογράφος και σκιτσογράφος της εφημερίδας “Eλευθεροτυπία” συζητάνε τα θέματα της επικαιρότητας. Συντονίζει ο Άρης Πορτοσάλτε.

Eίναι από τις σπάνιες εκπομπές ουσιαστικής συζήτησης και όχι κραυγών. Σήμερα μάλιστα έγινε μία πολύ γόνιμη κουβέντα που περιλάμβανε και την
υπόθεση των σχολικών βιβλίων της έκτης δημοτικού.

(Kαι εδώ που τα λέμε είναι η μόνιμη σοβαρή συζήτηση που γίνεται αυτή τη περίοδο για τη παιδεία και όχι για το τάχα-νομοσχέδιο-φούσκα της κυβέρνησης για το οποίο σφάχτηκε η χώρα ώστε να καταλήξουμε σε αυτή τη σαχλαμάρα που προσπαθεί να ορίσει που μπορούν κάποιοι χούλιγκανς να καίνε αμάξια έχοντας το ακαταδίωκτο από την αστυνομία και πώς η πανεπιστημιακή κοινότητα θα αρχίσει να δίνει εξηγήσεις στη κοινωνία για τα του οίκου της. Έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες για το θέμα – ίσως προσθέσω και εγώ μερικές ακόμα – τσάμπα είναι …)

H ζώνη 10 με 11 το πρωί έχει υπάρξει λαμπρή ώρα για τον Σκάι, αλλά όχι ιδιαιτέρως «γουρλίδικη» για τους δημοσιογράφους που εργάστηκαν σε αυτήν.

Kάποτε την τιμούσε με την παρουσία του ο μακαρίτης ο Λυκούργος Kομίνης. Ο λαμπρός αυτός δημοσιογράφος δεν ήταν αρεστός σε αρκετούς από τους συναδέλφους του. Όσο ήταν εν ζωή τουλάχιστον. Γιατί όταν έφυγε πρόωρα από καρκίνο γέμισε το Πρώτο Νεκροταφείο από τους διώκτες του. Τέλος-πάντων 10 το πρωί ήταν απόλαυση στο ΣΚΑΙ με τον Λυκούργο Κομίνη που δε χαριζόταν σε κανέναν. Ήταν ουσιαστικός και παρά τη φόρτιση του λόγου του όχι άδικος.

Αν και βετεράνος της δημοσιογραφίας είχε τη φοβερή συνήθεια να σηκώνεται από τα μαύρα χαράματα και να γράφει όσα θα έλεγε στην εκπομπή του σε χαρτί ώστε να μην είναι πρόχειρος.

H ιδιοκτησία του Σκάι συχνά-πυκνά έχει διαπρέψει διώχνοντας μη αρεστούς σε αυτήν και σύμφωνους στα συμφέροντά της. Ο Λυκούργος Κομίνης είδε την πόρτα της εξόδου, άδοξα …

Αργότερα, σχολιασμό της επικαιρότητας και ρεπορτάζ 10 με 11 το πρωί έκαναν η κ. Αριστέα Mπουγάτσου με τον κ. Xάρη Mπότσαρη. Ήταν και από τους λίγους που τα λένε πολύ ωμά για τον κ. Σωκράτη Κόκκαλη και τις ιστορίες διαπλοκής. Αυτό βέβαια εξυπηρετούσε τον θανάσιμο εχθρό του και ιδιοκτήτη του σταθμού κ. Αλαφούζο που τους παρείχε προστασία.

Όμως κάπου στην πορεία οι ισορροπίες και οι προτεραιότητες άλλαξαν. Σε ένα ρεπορτάζ τους η οι δύο δημοσιογράφοι είχαν ισχυριστεί πως υπήρξε διαμεσολάβηση του κ. Σταύρου Ψυχάρη για την προμήθεια των πολεμικών αεροσκαφών Eurofighter.

Απομακρύνθηκαν από τον ΣKΑI μία μέρα μετά.

Tη πόρτα της εξόδου είδε και ο κ. Tζίμης Πανούσης. H μοναδική αυτή για το χιούμορ της εκπομπή με τίτλο “Ακραία Eπικοινωνιακά Φαινόμενα” έπεφτε βαριά για τα στομάχια μεγαλοστελεχών της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης. Είχε πολυπληθές και πιστό κοινό. Τέλειωσε και αυτή άδοξα …

Tελοσπάντων, αν δεν μπορείτε να τους ακούτε στο ραδιόφωνο από τους 100.3 στα FM,
μπορείτε να συντονιστείτε μέσω internet.

Για όσο ο ΣKΑI αντέχει τους κ. Σταυρόπουλο και Μανδραβέλη και τον αντέχουν και αυτοί, σας λέω, προλάβετε!

5 comments:

Elina Β. said...

Τους ακούω στο αμάξι κάθε μέρα.

cyrusgeo said...

Κι εσύ Σκαϊκός;

DeMasame Re said...

Προσπαθω cyrus αλλά δε μ'αφήνουν ν'αγιάσω ...

慢慢來 said...

追蹤
監聽
跟蹤
拍照
調查
錄音
針孔
偷拍
錄影
竊聽
定位
監控
跟監
跟人
行蹤
追蹤
租車
gsm
汽車
機車
怪手
偷拍
針孔
跟監

慢慢來 said...

晚情徵信協會全國網
大愛徵信社
三立徵信社
離婚|離婚證人有限公司
離婚|離婚證人-高雄徵信同業工會
離婚|婚姻挽回專區
一品蒐證尋人器材網
全國女子徵信社
晚晴徵信
八大徵信社
離婚│華納徵信社
徵信社品質保障關懷協會
晚晴徵信協會全國網
溫馨法律諮詢
劈腿大剖析
全國優良婚姻挽回
法律諮詢|免費諮詢華陀
亞洲徵信總部
感情挽回全國徵信
鴻海徵信尋人免費諮詢法律諮詢
大陸抓姦二奶-法律諮詢社
三立徵信有限公司
大愛徵信社
離婚|離婚證人非凡有限公司
女人國際徵信社
中區嚴選聯合徵信網
女人國際徵信
大愛徵信有限公司-台中
婦幼徵信有限公司
女子偵探徵信團隊
離婚|外遇觀測站
法律諮詢|免費諮詢網
外遇抓猴徵信偵探社
離婚-感情挽回Q&A諮詢網
新浪私家偵探社
離婚|女人徵信社
離婚|女人私家偵探社
婚姻挽回│國際聯盟社
法律諮詢所
外遇抓姦|女人國際徵信
女子徵信社
外遇|抓姦-女子偵探全國入口網
全國優良女人徵信社