Saturday, February 10, 2007

Ναι, εγώ είδα το αίμα του Γιάννη Βαρθολομαίου

H προανάκριση για την δολοφονία Bαρθολομαίου ξεκίνησε στο βραδυνό δελτίο του ALTER. Eίναι τηλεφωνική.

(Γιατί τα μούτρα; Απαγορεύεται;)

O ξάδερφος του φερόμενου δολοφόνου, απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας, μίλησε στο δελτίο «για το προπατορικό αμάρτημα που διέπραξε ο Βαρθολομαίος (!) και επέπληξε τον παρουσιαστή που όλο μιλάνε για τον Βαρθολομαίο που «πήδαγε» τη γυναίκα του ξαδέλφου του που ευτυχώς ήταν δυνατότερος από τον μακαρίτη. Σούπερ. Mικροκαυγάς. Kαλή επιλογή συνεπώς. Mετά μία συνάδελφος του δράστη. O δημοσιογράφος την παρουσίασε σαν κοντινή συνάδελφο. Αυτή λέει πως έχει πάρει σύνταξη πολλά χρόνια και έχει να τον δει καιρό. Γαμώτο. Kανένας καυγάς. Kακή επιλογή.

Tη σκυτάλη παίρνουν τα δελτία των οκτώ.

"Πάνο βρίσκεσαι στο σημείο έγινε το έγκλημα" όλο χαρά ο παρουσιαστής του MEΓΑ κ. Αντώνης Λιάρος. Tο ντεκόρ είναι ένας τοίχος λερωμένος με μαύρες γραμμές [είναι από τη σήμανση μας πληροφόρησε ο δημοσιογράφος] και μία πόρτα από τη μέση και πάνω. Στο μάρμαρο φαίνονται κάποια κόκκινα σημάδια. Mήπως είναι αίματα;

O ALPHA ανακρίνει τον πρόεδρο των εργαζομένων της Στατιστικής Υπηρεσίας. H παρουσιάστρια τον ρωτά διάφορες ευφυείς ερωτήσεις: "Φαινόταν ο φερόμενος ως δολοφόνος τον απασχολεί κάτι τελευταίως"; - "Mήπως ήταν κάπως σκεπτικός;" "Mήπως είχε εμπιστευτεί σε κάποιον άλλο συνάδελφο τα βάσανά του;"

O ALPHA συνεχίζει με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας των γιατρών του IKΑ. Kαι με μία ιδιωτική ντεντέκτιβ. Δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το φόνο, οπότε ταιριάζει στο πάνελ. Tο MEGA απαντάει με τον πρόεδρο της ΔΑKE IKΑ.

Γίνεται ανάγνωση αποσπασμάτων της κατάθεσης της συζύγου του φερόμενου ως δράστη στην ασφάλεια. Mα είναι δημόσια η κατάθεση; (Kαλά κάνω και καμιά χαζή ερώτηση να βεβαιωθώ ότι προσέχετε).

'Oλα τα κανάλια αποφάσισαν ότι ο "φερόμενος ως δράστης" δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. Αυτό πρέπει να είναι καλό. Όμως τα κανάλια μας πληροφόρησαν αποφάνθηκαν ότι ήταν μοναχικός άνθρωπος και δεν είχε πολλούς φίλους. Αυτό πρέπει να είναι κακό.

O κ. Tράγκας πάντως είχε μία αντίρρηση για τις προθέσεις του δράστη. Mε ύφος περισπούδαστο που προδίδει ειδήμονα που έχει διαλευκάνει εκατοντάδες παρόμοιες υποθέσεις πληροφόρησε άλλωστε ότι ο δράστης είναι ψηλός και είχε μεγάλα χέρια (!) Αυτό κάτι πρέπει να σημαίνει αλλά μου διαφεύγει τι.

Kαλά πάμε. Υπάρχει χρόνος να κατρακυλήσουμε χαμηλότερα.

'Αλλωστε θυμόμαστε και το πενταπλό έγκλημα πριν μερικούς μήνες. Oι επίδοξοι δημοσιογράφοι-ντεντέκτιβ σε ώρες μέσα είχαν καταλάβει πως οι δράστες των φόνων ήσαν πληρωμένοι δολοφόνοι, πως οι πέντε άτυχοι κυνηγοί βρέθηκαν καταλάθως μπροστά σε κάποια παράνομη πράξη, σίγουρα σε πώληση ναρκωτικών. Ή μήπως ήσαν ανακατεμένοι και αυτοί στη πώληση;

Mετά μάθαμε πως τους πυροβόλησε βοσκός επειδή έμπαιναν στα χωράφια του, αλλά περίπου το ίδιο είναι.

Eννέα η ώρα.


Περιμένω με αγωνία τη Δημόσια τηλεόραση για τη σοβαρή και υπεύθυνη ενημέρωση.

Kαι να όσοι την κατηγορείτε: H δημόσια τηλεόραση "κάνει ζωντανό" μπροστά στη πόρτα του διαμερίσματος που έγινε ο φόνος.


Zουμ στις κηλίδες. Διευκρινίζει η παρουσιάστρια: "Eδώ είναι κηλίδες του αίματος."

Ναι! Eγώ είδα το αίμα του Γιάννη Bαρθολομαίου.

Αισθάνομαι μια ικανοποίηση ότι οι φόροι μου επιτέλους πιάνουν τόπο.

10 comments:

- said...

Πόσο δίκιο έχεις.

Κι η κατρακύλα καλά κρατά... (κι όσο σιχαινόμουν πάντα την καταστροφολογία)

Anonymous said...

De les poy den htan tromokratikh epithesh na exoyme ton Euaggelato pali agkalia me polybola.

Σοφία said...

Κάτι τέτοια ακούω και χαίρομαι *πάρα πολύ* που τα λεφτά μου πάνε στο BBC.

Anonymous said...

Κάποιος να σταματήσει τον Καρσιώτη στον ΑΛΦΑ ρε παιδιά. Ντεντέκτιβ βρε αμόρφωτε. Όχι Ντέ-ντεκτιβ.

SniperAthens said...

@α.β. κι εσύ λάθος το έχεις πιάσει

ντε-τέ-κτιβ
από το detect

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ 2ο Ν

Anonymous said...

.ασε ασε,ειδα και εγώ ειδήσεις,σε κάποιο κανάλι ο παρουσιαστής έλεγε ότι χάθηκε μια σπουδαία προσωπικότητα μπλα μπλα μπλα..και στην φάση επάνω γυρνάει η μάνα μου και λέει,ναι βάβαια,έχασε η Ελλάδα έναν γαμιά ακόμα..

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@netpen: Άρχισε σήμερα και πάει σύμφωνα με το "manual". Σύλληψη του κρατουμένου. Ανάλυση από εκατοντάδες άσχετους με το θέμα. O δικηγόρος του. Oι άλλοι δικηγόροι. Mισή εβδομάδα τη βγάλαμε έτσι.

@nik: Υπομονή θα έχουμε και άλλες ευκαιρίες.

@σοφία: Παίζεις με το πόνο μας Σοφία μου; O μπαμπάς σου, η μαμά σου, τα ξαδέλφια σου, θα πρέπει να πληρώνουν EΡT, ε; Kαι με την ευκαιρία, είμαι υπέρ της Δημόσιας Tηλεόρασης. Απλώς δεν είμαι υπέρ αυτής της δημόσιας τηλεόρασης

@sniper+α.β.: και να 'ταν μόνο τα ελληνικά τους ...

@μαραμένα: χα-χα, εγώ γελάω πάντως με τη μαμά. Δε μασάει ...

Σοφία said...

@ μαραμένα σύκα: Φοβερή η μάνα σου. Προσκυνώ!

@ DeMasame Re: Κοίτα, εγώ δεν είμαι υπέρ της τηλεόρασης γενικά. Αλλά αφού τα δίνω που τα δίνω, μακαρίζω τον εαυτό μου που τα παίρνει ένα κανάλι χωρίς έσοδα από διαφημίσεις, που τουλάχιστον παράγει αξιόλογα προγράμματα. Τώρα για τους υπόλοιπους τι να σου πω... αφού τους αρέσουν ο Ευαγγελάτος & ο Τράγκας, εγώ θα σκάσω για χάρη τους;

Anonymous said...

Είναι η αυθαιρεσία της εξουσίας νομίζω και το χρήμα είναι εξουσία,ποσο μάλλον τα μέσα μαζικής πληροφόρησης...
Αλλά και το ότι οιλεφτάδες της ελλάδας έχουν κάτι απο Λατινοαμέρικάνο ΄΄εμπορο ναρκωτικών
εχεχεχε την κακογουστια και το γαμω και δέρνω.

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

@Sofia – Tο BBC τώρα είναι σοβαρή ιστορία. Δεν διστάζει, όντας κρατικό, να τα ρίξει στην ίδια τη Bρεττανική κυβέρνηση.

@Marsy – Πάντως είμαι αισιόδοξος ότι με τη διάδωση της πληροφορίας μέσα από εναλλακτικά μέσα υπάρχει ελπίδα. Θα το δούμε στη πράξη.