Wednesday, February 07, 2007

Tραγουδούν οι Xειρουργοί στο Xειρουργείο;

Δε ξέρουμε αν η κ. Nατάσα Παζαϊτη-Καραμανλή ξέρει να χειρουργεί. Mετά τη Κυριακάτικη εκπομπή του κ. Tριανταφυλόπουλου ξέρουμε τουλάχιστον ότι ξέρει να τραγουδάει.

Ίσως είναι να είναι μία καινούργια τεχνική στην χειρουργική. Ο γιατρός τραγουδάει για να ηρεμήσει τον ασθενή. Εγώ να πω την αλήθεια δε το έχω ξανακούσει, ούτε ξαναδεί, ούτε καν σε τηλεοπτικές σειρές όπως το ER. Ακόμα και εκεί οι γιατροί είναι συγκεντρωμένοι και σκυθρωποί και όπως είπε και τηλεφωνικά ένας καθηγητής της ιατρικής στον κ. Τριανταφυλλόπουλο, στο χειρουργείο συμβαίνουν "δραματικά" πράγματα.

O κ. Tριανταφυλόπουλος όμως σφύριζε αδιάφορα.

Kαταναλώθηκε στο να εξηγεί πώς διέρρευσε το περίφημο video στην εκπομπή του και κουβέντα δε μας είπε για το περίφημο διδακτορικό της κ. Kαραμανλή η οποία το 1988 τελείωσε νηπιαγωγός και το 2002 βρέθηκε να είναι διδάκτωρ ιατρικής.

Tο διδακτορικό («διδακτορικό») της κ. Kαραμανλή αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της τριτοβάθμιας παιδείας στην Eλλάδα.

ΥΓ. Αναλυτικότερη συζήτηση για το θέμα θα βρείτε στο blog Greek University Reform

Με το θέμα καταπιάνεται και το Hellas TV&Radio News.


6 comments:

Dorotheos said...

Αααα... Το διδακτορικό-μαϊμού της Νατάσας. Δεν ήταν ούτε το πρώτο, ούτε θα είναι το τελευταίο που απονέμεται από ελληνικό "πανεπιστήμιο", ίσως το πιο high profile.

Η κοινωνία μας έχει πλέον εθιστεί σε διαφθορά σε όλα τα επίπεδα και την ασσορτί σωρεία σκανδάλων. Τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα δεν είναι τέτοιου είδους γεγονότα και η συχνότητα με την οποία παρουσιάζονται, αλλά το ότι, αφενός, η ελληνική κοινωνία δεν σοκάρεται, ούτε καν πλέον εκπλήσσεται, και, αφετέρου - το πιο σημαντικό- ότι το αυτί των διαπλεκόμενων σε αυτά διόλου δεν ιδρώνει από αποκαλύψεις και κριτική, που είτε την αγνοούν, είτε τη χλευάζουν και συνεχίζουν απρόσκοπτοι.

Anonymous said...

Όπως τα λέει ο ρέμπελ..
Έχουμε εθιστεί τόσο στην αδικία που δεν μας κάνει εντύπωση τίποτα πια.
Έχουν εθιστεί τόσο πολύ στην απάτη που ούτε καν κοκκινίζουν όταν βγαίνουν στην φόρα τα σκάνδαλά τους.

Anonymous said...

Δηλαδή δε τραγούδαγε καλά;

Γιωργος Μανουσακης said...

:-)

έχω εργαστεί 2 χρόνια ως νοσηλευτής χειτρουργείου (εργαλειοδότης) και στις εύκολες επεμβάσεις ρουτίνας, όταν πλέον έχει περάσει το κρίσιμο στάδιο της εγχείρησης, είναι πολύ συνηθισμένο οι γιατροί να ακούν μουσική ή να τραγουδούν, ή ακόμα να λένε ανέκδοτα. Αυτό δεν είναι κάτι κακό, ούτε επικίνδυνο.

Επίσης η Νατάσσα, κατά πάσα πιθανότητα συμμετείχε στην επέμβαση ως βοηθός, κάτι που σημαίνει ότι ο ο ρόλος της δεν ήταν ιδιαίτερα κρίσιμος. Συνήθως οι ειδικευόμενοι γιατροί στα τελευταία στάδια της εγχείρησης είναι πολύ χαλαροί.

Anonymous said...

Το είχα χάσει ή καλύτερα προσπεράσει το θέμα. Να είσαι καλά.

So_Far said...

Καλά που το λες... λέω κι εγώ να πάω να κάνω ένα διδακτορικό στην χειρουργική... αφού το κάνει και το διετές των νηπιαγωγών, γιατί να μην το κάνω κι εγώ..
Τέτοια ξεφτίλα...